Inleiding

De reis van tweelingzielen gaat vaak over jaren van vallen en opstaan, van sterven en opnieuw geboren worden. Het is een intense reis en misschien wel de zwaarste reis die er is, omdat het een innerlijke reis is en het is de bedoeling dat je die reis alleen af legt. Zonder je andere tweelingziel, zonder goedbedoelde adviezen uit je omgeving. Het is jouw pad, jouw leven, jouw kanaal waar de energie volwassen, gezond en zuiver doorheen wil kunnen werken. 
De ontmoeting brengt veel in beweging. Zo veel, dat het veel mensen uitput en emotioneel breekt. Er zijn momenten dat het niet meer vol te houden is. 
Wanneer je je tweelingziel ontmoet weet je nog niet dat het een tweelingziel is. Het enige wat je weet is dat iemand enorm bij je binnenkomt en dat het telkens weer in die ontmoeting lijkt alsof je van binnen even kortsluiting voelt. Pas na enige tijd gaan mensen op zoek naar het antwoord waarom die ene persoon toch zoveel met je doet. 

Tweelingzielen zijn geboren om samen te komen. De ontmoeting stond al vanaf jouw geboorte gepland. Er is een reden voor jullie ontmoeting. De belangrijkste reden is dat je aangespoord om de beste versie van jezelf te worden en dat is liefde. En hiervoor ga je veel loslaten. 
Memorable helpt je om los te komen van alle negatieve energie. Om de rollercoaster waar je in zit tot rust te brengen. De energie in de praktijk is heel hoog waardoor je hart verder geopend wordt. Hoe meer je hart open staat, hoe stiller je hoofd wordt. Het is de bedoeling dat je uit het lijden stapt en terug komt bij innerlijke kracht. 

Je tweelingziel breekt je op alle fronten, omdat hij of zij jouw grootste spiegel is. Alles wat niet in balans is komt naar de oppervlakte en wordt zichtbaar. Uiteindelijk is het de tweelingziel die je bij leegte brengt. Vanuit die plek kun je jezelf weer gaan opbouwen. En dat gaat stap voor stap. Het brengt je bij onvoorwaardelijke liefde en daar vind je union. Je bent dan geheeld, je bent dan liefde.  
Dat wat er in je leven gebeurt kun je op twee manieren benaderen. De eerste is door er voor te vluchten of het te negeren. Je kunt er tegen vechten of het verwerpen. Dit alles zal je vooral energie gaan kosten, het zal je verder wegdrukken in negativiteit. De andere manier is door het te omarmen en zien dat het leven iets van je wil. Door het als een groeikans te zien, als dé les van je leven.  Laat je leiden en kom tot overgave. Voor het boeken van een sessie klik HIER.

In dit artikel ontvang je inzichten en handvatten met betrekking tot de tweelingzielenreis. Op de blogpagina vind je nog meer informatie over tweelingzielen. Het Youtube kanaal van Memorable biedt content aan rondom het tweelingzielen proces. Een voorbeeld van deze content, vind je HIER en HIER

Wat zijn tweelingzielen?

Tweelingzielen zijn twee personen die dezelfde zielsenergie delen. Dezelfde zielsenergie houdt in dat ze in de kern hetzelfde denken en hetzelfde voelen. Ze dragen in feite dezelfde ziel, dezelfde essentie, dezelfde energie. Die ander is dus een kopie van jou. Jij bent hem/haar en hij/zij is jij. Dit vinden we moeilijk te bevatten, omdat ons brein dit niet aan kan. Maar op het moment wanneer je de ander ontmoet voel je dat er in jou een trilling plaatsvindt, een schok of je ervaart even een verhoogde hartslag. En wanneer je de ander in de ogen kijkt, dan springt de Godsvonk over. Dat wil zeggen dat de verbinding tussen jullie vanaf dan geactiveerd is. Er is dan geen weg meer terug, omdat de energie dan aan de slag gaat. De aantrekkingskracht die vanaf dan voelbaar is krijg je niet meer uit je systeem. Dit moment zorgt ervoor dat het je hele leven veranderd. 

Tweelingzielen vertegenwoordigen echte liefde. Dat komt, omdat ze uit één gemaakt zijn. Ze zijn elkaars gelijke. Ze zijn dus voortbestemd om samen te komen en ook om samen oud te worden, maar daar moeten ze wel wat voor doen. En dat pad bewandelen lukt niet iedereen.
Ze zijn namelijk voortbestemd om samen te leven in harmonie, mits ze ook volgens die essentie leven. Dat wil zeggen, mits er geen enkele schil meer om hun ziel aanwezig is, mits er geen enkel masker meer gedragen wordt. Leven volgens je ware essentie houdt in dat je leeft volgens de principes van onvoorwaardelijke liefde. Onvoorwaardelijke liefde is de hoogste vorm van liefde en kent geen ego, geen controle, geen hebzucht of drang naar aanzien en macht. Onvoorwaardelijke liefde oordeelt niet en is zuiver en transparant. Tweelingzielen ontmoeten elkaar wanneer ze beide nog sterk verbonden zijn aan het ego. De energie is dan geblokkeerd waardoor ze elkaar eerder afstoten dan aantrekken. 

Tweelingzielen zijn er in alle soorten en maten, Je komt ze overal in de wereld tegen en in elke leeftijdscategorie. Ieder tweelingzielkoppel is uniek en toch zijn er een aantal typische kenmerken te geven die betrekking hebben op echte tweelingzielen. Zo zie je bijvoorbeeld vaker dat de vrouwelijke tweelingziel ouder is dan de mannelijke tweelingziel. Het leeftijdsverschil is dan groter dan wat we in de aardse wereld onder "normaal" verstaan. Ook zie je bijvoorbeeld vaker dat wanneer tweelingzielen elkaar ontmoeten dat één of beide op dat moment nog gebonden zijn. En later blijkt dan ook dat het hen niet lukt om uit de relatie te stappen waar ze dan op dat moment in zitten. En dat zorgt dan ook voor de separatie tussen tweelingzielen. Verder zie je vaker dat wanneer één van de twee tweelingzielen vrijgezel is dat hij of zij een sterke bindingsangst heeft en dus stelt alleen een vrije relatie aan te willen gaan of je ziet zo iemand dan als kluizenaar leven. 

Wat verder typisch tweelingzielen is, is dat het type tweelingziel niet jouw oorspronkelijke type is. Dat wil zeggen dat je normaliter niet voor iemand met dat uiterlijk zou vallen. Het is niet jouw type en toch voel je je enorm tot hem of haar aangetrokken. Dit geldt overigens voor beide tweelingzielen. Dus beide vallen voor elkaar, terwijl ze eigenlijk niet elkaars type zijn.      

In de tweelingzielenreis kom je tegen dat één van de twee meer bewust lijkt te zijn dan de ander. Meer bewust wil zeggen actiegericht en alert. Het is die tweelingziel die ziet wat er gebeurt en ook begrijpt dat dit heel uitzonderlijk is. De ander lijkt minder bewust of minder actief en minder zoekende naar de waarde of betekenis van de verbinding. Waar de één een drang heeft naar meer en naar controle, heeft de ander behoefte aan ruimte en comfort. En hier zien we als vanzelf verlatingsangst en bindingsangst ontstaan, want waar de een snel wilt gaan wil de ander juist afremmen.

En dat kenmerkt de tweelingzielenreis, want de reis begint meestal zeer liefdevol en hoopvol en eindigt uiteindelijk in veel gedoe en wantrouwen. De reis kent een aantal fasen en de duw en trekfase is hierin het meest opvallend. In deze fase proberen tweelingzielen telkens opnieuw om elkaar te vinden, maar zijn de triggers te groot om bij elkaar te kunnen blijven. In deze fase ervaren ze uitputting en meestal is het dan de minst bewuste tweelingziel die afstand neemt en de deuren sluit. Soms gebeurt dit resoluut en abrupt. Soms houden ze een kier open, omdat ze toch nog graag af en toe in de energie van de meer bewuste tweelingziel willen kunnen zijn.

Veel tweelingzielen gaan op zoek naar hulp. Het afgelopen jaar heb ik honderden tweelingzielen mogen ontvangen. Soms kwamen ze als koppel, maar meestal alleen. De tweelingzielenreis dient een belangrijk doel en jij bent de hoofdpersoon. Wanneer je in rondjes blijft lopen en je merkt dat je je slecht blijft voelen of wanneer je merkt dat verslavingen de kop op steken, dan is het tijd om een grote verandering in te zetten. Want je tweelingziel ontmoet je niet voor niets. Het is een uitnodiging voor groei en bevrijding. Je hoeft niet te lijden en dat wil de tweelingzielenreis je duidelijk gaan maken. Er wacht een andere wereld op je waar liefde de boventoon voert.   

Wat houdt een tweelingzielenreis in? 

De ontmoeting tussen tweelingzielen kan het beste worden omschreven als overweldigend en verwarrend. Het zien en voelen van je tweelingziel komt binnen tot in het diepste van je eigen ziel. Na de ontmoeting ben je geraakt, ontroerd en ongelooflijk blij. En door de verwarring worden tegelijkertijd ook alle angsten in jezelf aangewakkerd. Hoeveel je ook je best doet om die ander te vergeten, vanaf dat moment draag je je tweelingziel mee in je hart. Een echte tweelingziel vergeet je nooit meer. Sterker nog: er gaat geen dag voorbij of je denkt niet aan je tweelingziel.

Een tweelingzielenreis is de weg naar innerlijke bezieling, innerlijke verrijking, innerlijke voldoening en innerlijke kracht. Het is een spirituele weg met als eindpunt vrede, liefde en vrijheid. Het spirituele pad is een pad dat smaller en smaller wordt. Dat wil zeggen dat je mensen los gaat laten, patronen gaat doorbreken en dat je gaat onthechten van materie. Het kent vele hobbels en uitdagingen en alles verloopt stap voor stap. Tweelingzielen worden uitgenodigd om te groeien naar onvoorwaardelijke liefde. Onvoorwaardelijke liefde vind je in een andere dimensie dan de dimensie waarin we zijn opgegroeid. Onvoorwaardelijke liefde is niet aards, maar vind je in de geest. Daar op die plek vind je rust, vrede, dankbaarheid, acceptatie, harmonie en eenheid. De reis is alleen bedoeld voor doorzetters. En nu komt het: Jij bent uitgekozen! Tweelingzielen zijn van nature doorzetters. Tweelingzielen zijn vechters, ze geven niet op.  

Misschien vraag je je af: Waarom ik? Waarom nu? Dat is, omdat jij geselecteerd bent. Omdat dit pad over liefde gaat en jij hoort op dat pad. Omdat je aangemoedigd wordt een pionier te zijn voor je omgeving. In de wereld van onvoorwaardelijke liefde ontmoet je God. God heeft met iedereen een plan en zal iedereen op een andere manier aansporen om naar dat plan toe te groeien. Hij spoort jou aan via de liefde van je leven om in beweging te komen, want Hij weet dat je hierdoor in beweging zal gaan komen. Wat zijn plan met jou is hoeft nu nog niet duidelijk te zijn. Wat al wel duidelijk is, is dat je eerst mag groeien naar onvoorwaardelijke liefde. Want alleen dan zal je in union komen.

 

Citaat uit de praktijk: "hele dagen ben ik maar aan het huilen, de tranen blijven stromen. Ik kan het niet stoppen. Wanneer houdt dit hart verscheurende gevoel eens op? Hoe lang kan ik dit nog volhouden?"

In de tweelingzielen reis worden beiden uitgenodigd om het ego te laten sterven. Sommigen worden hiertoe gedwongen, anderen worden voor een keuze gesteld. Het sterven gaat gepaard met een wedergeboorte. Het ego bestaat uit alle negatieve-, onvolwassen- en ongezonde gedachtepatronen. En het zijn de overtuigingen in ons leven die deze patronen in stand houden. De overtuigingen houden je weg bij liefde, omdat ze als een oordeel door je hoofd heen schieten. Maar om deze overtuigingen kwijt te raken is een taaie klus. Het is er een van vallen en opstaan. En daarom is het pad ook zo uniek, Iedereen doorloopt een ander proces.  
Het ego wordt omgeven door negatieve energie, door ongezonde gedachtepatronen. In veel gevallen kun je hier niet alleen doorheen breken, omdat sommige wonden of stukken in je leven te taai zijn geworden. Dan helpt een spirituele healing. Tijdens een spirituele healing wordt de energie in jou en om je heen hersteld. Voor het boeken van een sessie, klik HIER.   

Tweelingvlammen komen in union  

De tweelingzielenreis gaat over union. Tweelingzielen worden ook wel aangeduid met de term tweelingvlammen. En dat is niet zomaar, want als je twee vlammen tegen elkaar aan houdt, dan worden ze één. 
Union houdt in dat je terug bent op de plek van jouw essentie. Je bent dan geheeld, je bent dan heel. Je bent dan in balans en in staat om in harmonie te leven met de liefde van je leven. De cirkel is dan rond.

Op welke manier wordt de cirkel gesloten?
1.je bent dan onthecht van je omgeving, van mensen, patronen en van materie. Door die onthechting is je gevoelsleven gaan openen
2.je durft het vanaf dan aan om alles te voelen en alle gevoel er te laten zijn. Hierdoor is je hartcentrum geopend
3.je hebt het ego dan laten sterven waardoor de gedachten in je hoofd vanaf dan alleen nog maar functioneel zijn. Alle ballast is losgelaten en opgeruimd
4.je staat vanaf dan in verbinding met gezonde- en volwassen energie waarmee jij met je tweelingziel de yin en de yang vertegenwoordigd. Je hebt de mannelijke energie of de vrouwelijke energie belichaamd wat nodig is om in union te kunnen komen
Union is te vergelijken met de cirkel die rond is, er is dan sprake van eenheid. 

Tweelingzielen zijn geboren voor de volmaakte liefde en daarvoor moeten ze zichzelf eerst gaan uitzuiveren. De volmaakte liefde gaat over vrijheid, over zuiverheid, zachtheid, over onbaatzuchtigheid en over vertrouwen. De volmaakte liefde vind je voorbij het ego. En de manier om hier te komen is door het aardse leven met alle hechtingen en verlangens los te laten. En dat is moeilijk!
Om te weten wat volmaakte liefde nog meer is behalve zuiver leven, eerlijk zijn, trouw zijn, enzovoort is het belangrijk om te werken aan een sterke relatie met de Bron, met God. Daar op die plek vind je onvoorwaardelijke liefde. Die relatie gaat over een innerlijke weg en over een bovennatuurlijke weg. Het is de weg die jou vertelt waar je echte vrijheid kunt vinden. Er komt een moment dat je ogen gaan openen en dat je jezelf beseft dat het leven op aarde vooral gaat over het in stand houden van hechtingen. Die hechtingen houden je gevangen in angst. In de wereld van God vind je geen angst. Maar is die wereld ook in je aardse bestaan te realiseren? Jazeker. 

De ontmoeting met je tweelingziel kun je zien als een aanmoediging om een andere weg in te slaan. Want wanneer je werkt aan onvoorwaardelijke liefde, dan groei je toe naar een wedergeboorte. Je laat het oude los. Wanneer je onthecht bent van je tweelingziel, dan heb je de laatste trede bereikt om te komen tot union. Want union gaat over onafhankelijkheid. Op het niveau van union vind je volwassen- en gezonde liefde. Je zal dan herenigt worden met je tweelingvlam, alleen vindt die hereniging plaats op een moment wanneer je het niet verwacht. En dat maakt de reis zo ingewikkeld en taai. Je moet hem of haar loslaten en van hem / haar onthechten, maar je mag er op vertrouwen dat er een dag komt dat union je toe gaat komen.   

Tweelingzielen en relatievormen  

Terwijl je aan het zoeken was naar wat jouw verbinding met die ander nu zo speciaal maakt is het goed mogelijk dat je nog veel meer andere termen bent tegengekomen die allemaal op de een of andere manier op elkaar lijken. Hierdoor zou je in verwarring kunnen raken. Vooralsnog is het mijn aanname dat de term tweelingzielen en tweelingvlammen hetzelfde zijn. Tweelingstralen heeft een net iets andere inhoud, net als kosmische geliefden of nieuwetijdsgeliefden.
Er zijn drie relatievormen die in dit stuk wat verder toegelicht gaan worden. Dat komt, omdat deze relatievormen bij heel veel tweelingzielen een rol hebben gespeeld of nog spelen wanneer ze hun tweelingziel ontmoeten. En dat is ook niet zonder reden, want deze relatievormen zijn namelijk aards en tweelingzielen mogen leren wat echte liefde is. Maar daarvoor is het belangrijk dat ze een andere ervaring hebben in de liefde, zodat ze het verschil voelen. Zodat ze weten dat deze verbinding bijzonder is en alle liefdes overstijgt die ooit in hun leven een rol hebben gespeeld. Ik heb het hier over de soulmate relatie, de karmische relatie en de toxische relatie. Het verschil tussen deze relatievormen kan je helpen om meer helderheid te krijgen in je eigen proces.  

Tweelingzielen en de soulmate relatie

Een soulmate relatie gaat over het delen van liefde met je zielsverwant. Een zielsverwant is iemand die op zielsniveau resoneert met de ander, maar die niet dezelfde zielsenergie deelt. Het belangrijkste verschil met een tweelingziel is dat een soulmate juist niet een kopie is van jou én dat een soulmate relatie meestal geheel harmonieus verloopt. Je voelt jezelf thuis bij je soulmate. Het is iemand bij wie je rust vindt en met wie je als vanzelf een gemakkelijk contact onderhoudt. De zielsenergie resoneert met de ander en dat houdt in dat je elkaar aanvult en elkaar begrijpt. Er zijn in een soulmate relatie weinig triggers. Daarmee zou je kunnen zeggen dat ze elkaar dan ook niet uitdagen of stimuleren tot groei. Dat doen ze wel, maar op een ander niveau. Soulmates laten elkaar namelijk vrij en in die vrijheid gaan beide op verkenning en dan komt er een moment dat je voelt dat het op is. Dat de relatie geen toegevoegde waarde meer heeft. Sterker nog, dan beginnen de triggers, omdat je dan ervaart dat je soulmate niet mee kan groeien en / of niet mee wil groeien. Daarom is een soulmate relatie een aardse relatie, omdat aardse relaties eindigend zijn voor alle mensen die uiteindelijk diep van binnen verlangen naar echte liefde, naar puurheid en naar vrijheid.  
In de Soulmate relatie is wel degelijk sprake van liede, maar je vindt er geen onvoorwaardelijke liefde. Soulmates vergeven elkaar gemakkelijk en kunnen de vrede tussen hen bewaren, maar ze zijn geen onvoorwaardelijke liefde. Hier wordt nog wel eens een vergissing in gemaakt, omdat mensen geneigd zijn om te zeggen dat ze onvoorwaardelijk van de ander houden. Die woorden houden in feite in dat je volledig gehecht bent aan die ander. Van iemand houden geeft namelijk aan dat je iemand als jouw bezit ziet. Je bent gehecht aan die ander. Dat gaat niet over onvoorwaardelijke liefde. Onvoorwaardelijke liefde kom je alleen tegen bij tweelingzielen.
De soulmate relatie is aards, omdat beide partners in de relatie nog steeds geleid worden door het ego. En ondanks dat willen ze het beste voor elkaar en doen ze moeite om het fijn met elkaar te kunnen hebben. Het is niet de perfecte liefde, omdat een soulmate relatie niet op alle aspecten matched. Met andere woorden: op mentaal-, emotioneel-, fysiek- en spiritueel niveau zie je dat ze meestal op 3 van de 4 aspecten matchen. Tweelingzielen matchen op alle vlakken met elkaar. 
Soulmates kunnen ook hele goede vrienden of vriendinnen zijn. Een relatie hoeft niet altijd te oplossing te zijn om in verbinding te staan met je soulmate. Dit is bij tweelingzielen wel het geval. De fysieke aantrekkingskracht is tussen beide zo groot, dat vriendschap onmogelijk is. Daarnaast hoeft het ook niet zo te zijn dat je telepathische boodschappen door krijgt van je soulmate. Dit kan bij tweelingzielen wel het geval zijn. Dit geldt ook voor het ervaren van dezelfde lichamelijke emoties en pijnen die de ander door maakt. 

Tweelingzielen en de karmische relatie

Een karmische relatie is een aardse relatie, omdat partners voor elkaar gekozen hebben op basis van overtuigingen en programmeringen. Ze vinden bij elkaar veiligheid en/of zekerheid. In een karmische relatie zie je meestal weinig genegenheid en intimiteit. Partners zijn vooral op elkaar ingespeeld en kunnen samen een huishouden onderhouden op basis van ingesleten patronen die tot uiting komen in taken en verantwoordelijkheden.
Een karmische relatie is de meest voorkomende relatievorm in de maatschappij. Het is de typische 3D relatie, de typische relatie die vastzit in de Matrix, in de wereld van illusies. Door wederzijdse verwachtingen en door de druk van de omgeving wordt de relatie in stand gehouden. Partners zijn volledig gehecht aan elkaar en gehecht aan de omgeving en kunnen zich geen leven buiten dit systeem voorstellen. Ze weten niet beter, het is een relatie die valt in de categorie "goed is goed genoeg". Het is de relatie die door de omgeving geaccepteerd wordt en de relatievorm die iedereen heel normaal vindt. En wat iedereen heel normaal vindt, dat vinden ze zelf dan ook. 

Hoe komen karmische partners samen? In de wereld van dualiteit, van het ego zijn er drie aspecten die leidend zijn. Dit zijn hebzucht, aanzien en macht. Alles wat we doen in de aardse wereld heeft hiermee te maken. Daarnaast kampen alle aardse mensen met een vorm van eenzaamheid en leegte. En door die eenzaamheid en leegte blijven ze wegrennen voor hun gevoel. Hierdoor kiezen we voor afleiding en onrust en voor het creeren van hechtingen. Deze basiskennis is nodig om te kunnen begrijpen hoe karmische partners komen tot een keuze voor elkaar.
Karmische partners laten zich namelijk leiden door hun gedachten. En deze gedachten zijn hoofdzakelijk gericht op overleven. Dat komt door onze programmeringen, dat komt door de aardse wereld waar we in leven. In deze wereld kun je namelijk veroordeeld worden, afgewezen worden en dus alles kwijtraken. En het belangrijkste middel om dit niet te laten gebeuren is geld. Karmische partners ontmoeten elkaar vaak in een ontspannen setting waarin het ego volledig aan zet is. Het uiterlijk is de eerste check die plaatsvindt. Wanneer deze is goedgekeurd, dan zijn er een aantal basisvragen die van belang zijn. Namelijk of iemand een inkomen heeft, of iemand een kinderwens heeft en of iemand past in het plaatje van zijn/haar omgeving. De verliefdheid die ontstaat aan het begin heeft te maken met dat wat een ander heeft wat jij mist. Die ander vult dus een tekort in jou op en daar ben je verliefd op. Wanneer de verliefdheid over is zeggen we vaak dat dit over is gegaan in houden van. Wat er werkelijk gebeurt is dat de verliefdheid over gaat, omdat het tekort in jezelf dan is opgevuld. Daar staat tegenover dat je afhankelijk bent geworden van die ander en die afhankelijkheid noemen we houden van. 
De hardnekkige patronen in een karmische relatie maken dat we weten waar we aan toe zijn. Je hebt controle over je leven en laadt jezelf op bij andere mensen of in een omgeving van entertainment. Het is de typische weg die het ego ons leidt om maar niet te hoeven voelen. En dat wat ons extern drijft zorgt ervoor dat we nog meer verwijderd raken van ons gevoel. Het is met die reden dat de drijfveer in ons leven gaat over hebzucht, aanzien en macht. Alleen dan heb je bestaansrecht in de wereld. Want je doet er dan toe. En als het niet lukt om in die drie aspecten op de ladder te stijgen, dan schieten we vaak door in ongezonde en onvolwassen gedragspatronen. Dan kunnen mensen gaan manipuleren, intimideren en controleren. 

De karmische relatie houdt de illusie van de Matrix in stand. Mensen leven standaard vanuit een masker, omdat het gevoelsleven is stilgelegd. Dit masker zijn de gedachten. Want gedachten bepalen ons gedrag. Wat veel mensen niet weten is dat gedachten niet van jezelf zijn, maar wat jou overkomt. Zo lang mensen zich identificeren met hun gedachten zitten ze vast in de Matrix. Pas wanneer ze bewust worden kunnen ze gedachten gaan observeren en zien ze in hoe chaotisch en verwarrend gedachten soms kunnen zijn.
Gedachten aangestuurd door het ego zijn ALTIJD negatief, onvolwassen en ongezond. Het ego zorgt ervoor dat mensen gaan vluchten voor hun gevoel. We hebben geleerd om het leuk te hebben en om het leuk te hebben moet je leuke dingen doen. Je hoeft je niet rot te voelen, want daar is het leven te kort voor. Mensen die vastzitten in de Matrix geloven in een leven waarin het niet anders kan. Het is was het is. Deze mensen zijn vaak op hun 60e al uitgeblust en zien het niet zitten om oud te worden. Want oud betekent fysieke ongemakken en minder aanzien, minder hebzucht, minder macht. Tweelingzielen leren om zichzelf te bevrijden uit deze illusie, want er wacht een andere wereld op ze. In de wereld van onvoorwaardelijke liefde zijn er andere aspecten waar je voor leeft en ben je ook na je 60e nog fit en vitaal en maak je onderdeel uit van de samenleving. 

Een karmische relatie is gebaseerd op voorwaardelijke liefde. Dat komt, omdat in deze relatie sprake is van afhankelijkheden. We zijn afhankelijk van elkaar geworden en dat maakt dat we niet meer zonder de ander kunnen. Het is het gevoel dat zegt "ik ben bang om de ander te verliezen". Door deze hechting houden ze iets in stand wat te maken heeft met comfort. Want ze weten precies wat de patronen zijn van de ander en hoe de taken in huis zijn verdeeld. En in die patronen zie je een ongezonde balans tussen man- en vrouw energie. Veelal zijn het namelijk de vrouwen die de leiding hebben. Het zijn de vrouwen die de taken in huis bepalen en het zijn de vrouwen die kunnen multitasken. Het zijn de vrouwen die verbaal sterk zijn en die initiatieven nemen. En de man is dan veelal volgzaam. De ongezonde balans tussen man- en vrouw energie zorgt ervoor dat de vrouw niet in haar kracht staat en de man ook niet. Het zorgt ervoor dat de vrouw zichzelf ontkent en dat geldt ook voor de man. Met als gevolg dat een vrouw sneller uitgeblust is als een man.  Ze beseft zich niet dat de vrouwelijke energie haar ware natuur is. En die gaat over rust, vertrouwen, ontvangen en luisteren. En ook dat is een van de redenen waarom tweelingzielen elkaar ontmoeten. Ze mogen zich gaan realiseren dat de yin en yang balans hersteld mag gaan worden. Vrouwen mogen in hun vrouwelijke energie gaan stappen en mannen in hun mannelijke energie. 

Karmische partners hebben weinig zingeving met elkaar uit te wisselen. Er is in deze relatievorm weinig voeding voor de ziel. Dat wat ze met elkaar bespreken gaat veelal over de kinderen, over hun omgeving en over de maatschappij. Maar dat wat er innerlijk gebeurt, dat wat er tussen hen gebeurt blijft oppervlakkig. Dat komt, omdat ze niet meer weten hoe ze nog toegang kunnen krijgen tot hun gevoel. Het ego heeft alle macht en leiding gekregen en maakt hier gretig gebruik van. 

Het ego heeft dus een grote invloed op de karmische relatie. Partners worden stap voor stap vastgezet in deze relatie. Dat komt bijvoorbeeld doordat ze financieel vastzitten aan een huis, doordat er kinderen zijn, doordat de omgeving verwachtingen heeft en door de grote bemoeienis van de familie. Het idee om de relatie te beeindigen voelt als een grote angst. De schuldgevoelens die er mee gepaard gaan, de schaamte ook en de angst om alles te verliezen is zo groot dat heel veel karmische partners kiezen om te blijven. Het is ook met die reden dat heel veel karmische partners er vaak voor kiezen om een tweede leven te gaan leiden buiten het zicht van hun huidige partner. Ze weten niet beter, het is voor hun de enige manier om te vluchten uit de vastgeroeste patronen van het gezin waarin de partner geen vrijheid ervaart, geen echte liefde ervaart en waarin de geest dood wordt gehouden. 

Dit verklaart ook waarom er zoveel geheimen zijn in een karmische relatie. Dat komt, omdat de taakgerichtheid in deze relatievorm centraal staat. Dat wat je aan gedrag laat zien is feitelijk waarneembaar. De onzichtbare wereld bestaat niet en hoeft er ook niet te zijn. Dus al heeft de partner last van veel destructieve gedachten. Zo lang we het niet zien, is het er ook niet. De wereld van gedachten worden dus verzwegen en hier maakt het ego opnieuw gretig gebruik van, omdat de gedachten ook aanleiding geven tot misleiding. Immers wanneer de intimiteit tussen partner niet gezond is en de karmische partner hierin tekort komt dan zullen er gedachten gaan ontstaan die uitnodigen om buiten de deur genot te gaan zoeken. En als hij/zij dan buiten de deur genot kan krijgen zonder dat de partner hier van af weet, wie heeft hier dan nog last van? Niemand toch? Dit is een typisch voorbeeld van de karmische relatie. Er zijn nog veel meer geheimen die partners voor elkaar hebben en het komt ook voor dat ze dit naar elkaar uitspreken. Dat geheimen heel normaal zijn zo lang de ander er maar geen last van heeft. In de echte liefde zijn er geen geheimen en worden gedachten met elkaar gedeeld. In de echte liefde wil je zuiver leven met je partner op alle gebieden.   

In een karmische relatie is het vrijwel onmogelijk om samen te groeien. De liefde is voorwaardelijk en dat houdt in dat wanneer één van de twee zich spiritueel gaat ontwikkelen, dat de ander daar last van heeft. De voorwaarden, de verwachtingen, komen dan onder druk te staan.
Een karmische relatie is vanuit het oogpunt van onvoorwaardelijke liefde, altijd eindigend. De belangrijkste reden hiervoor is dat karmische partners elkaar ontmoeten, omdat ze met elkaar iets uit te werken hebben. Het is niet voor niets dat mensen veelal vallen op een partner die lijkt op vader of moeder. Dat komt, omdat ze met vader of moeder nog iets uit te werken hebben. En daar is de karmische partner voor. De vader of moeder heeft er voor gezorgd dat iemand altijd op zijn tenen moest lopen of heeft er voor gezorgt dat zijn beeld van vrouwen niets met schoonheid en liefde te maken heeft. Er zijn verschillende redenen te bedenken waarom je valt op een type die lijkt op je vader of moeder. De karmische relatie is bedoeld om stukken uit te werken. Stukken die je vasthouden in een leven met maskers en oordelen. Dit is niet het geval bij tweelingzielen. In een tweelingzielen verbinding heb je samen niets uit te werken, maar juist alleen met jezelf. 

Wanneer één van beide karmische partners besluit om uit de relatie te stappen dan zie je vaak dat de andere partner doorschiet in het ego. Hij of zij laat dan slachtoffergedrag zien of betrekt de omgeving er bij. Door veel bijstand te krijgen van andere mensen zal hij/zij zich sterker voelen en is het wellicht nog mogelijk om de partner terug te halen. Het kan ook de andere kant op slaan en dus dat de karmische partner dan destructief wordt. Dit neigt dan naar toxisch gedrag. Dan kan het zijn dat de ander wordt uitgeknepen op financieel vlak ofdat de kinderen tegen hem of haar worden opgezet. Ook kan het zijn dat hij/zij de ander een slechte naam bezorgd in de omgeving. En dit alles doet hij/zij om zelf maar niet te hoeven voelen. Het is een manier om van zich af te slaan, om de ander te verwonden zodat hij/zij zelf geen schram op loopt. Wanneer iemand hier in door slaat zie je dat de afhankelijkheden zulke grote vormen hebben aangenomen dat die partner zich is gaan identificeren met de andere partner. Door het wegvallen van de partner blijft er voor hem/haar niets meer over. Omdat zijn/haar hele opgebouwde identiteit hiermee verloren gaat.
In een karmische relatie vinden mensen het heel moeilijk om elkaar te vergeven. Wanneer een partner de ander bedrogen heeft, dan zullen ze hier de rest van hun leven last van houden. Zowel de partner als familie zullen deze herinnering in leven houden. Er wordt over gezwegen, maar het oordeel is in de energie voelbaar. Of het komt ter sprake wanneer er ruzie of strijd is. Dat vergeven moeilijk is komt, omdat het ego ons altijd herinnerd aan het verleden. Dat is typisch ego. En dus kunnen ze dat wat er gebeurt is niet vergeten en ook niet vergeven. Ze hebben namelijk geen idee hoe dit moet. Het blijft als gif in hun systeem hangen en dat zorgt op termijn voor fysieke- of mentale problemen. 

Omdat we opgroeien in de wereld van 3D, de wereld van dualiteit, wordt een karmische relatie meestal geaccepteerd. Het wordt als "normaal" gezien. Dit in tegenstelling tot een tweelingzielenverbinding. Deze wordt niet als normaal gezien. De omgeving ziet namelijk hoeveel verdriet een tweelingziel veroorzaakt. De omgeving constateert dat de tweelingziel niet in het plaatje past. Tweelingzielen worden daarom regelmatig afgewezen door de omgeving van de andere tweelingziel. Dat komt, omdat de omgeving echte liefde niet kent en niet begrijpt. Het pad van tweelingzielen is daarom ook zo zwaar en eenzaam, omdat je op den duur afstand gaat nemen van je omgeving. De invloed die ze op je uitoefenen kost je energie. Meer over tweelingzielen en karmische relaties lees je HIER

Tweelingzielen en de toxische relatie

Een karmische relatie wordt toxisch wanneer de balans van geven en nemen tussen partners verstoord is. Wanneer er sprake is van ongezonde en onvolwassen patronen die niets met liefde te maken hebben. In een toxische relatie ontbreken gelijkwaardigheid en respect en zie je dat de relatie veelal gebruikt wordt ten gunste van de een of de ander. De toxiciteit ontstaat door manipulatie, intimidatie, controle en door straffen en belonen. De energie in huis en tussen twee partners wordt positief dan wel harmonieus gehouden door middel van aangepast gedrag. Dit manoevreren houdt in dat één van de twee op zijn / haar tenen loopt, terwijl diegene niet beter weet. Vaak is het zo dat de toxische partner diepgewortelde verstoringen in zich draagt. Verstoringen ontstaan als gevolg van toxische ouders en/of familieleden die dezelfde energie in zich dragen. Het is een donkere energie die om de ziel heen circuleert. Deze donkere energie zit vast en in de meeste gevallen is deze energie niet, maar zeker niet zonder hulp van buiten, te transformeren. Deze mensen dragen deze energie al hun hele leven bij zich. Ze weten niet beter. Het is een persoonlijkheidsstoornis die vaak niet door een professioneel iemand is vastgesteld. Toxiciteit draagt kenmerken in zich van bordeline, narcisme of saddisme. De toxische partner weet altijd alles naar zijn/haar eigen hand te zetten. De schuld ligt altijd bij de ander.

Veel tweelingzielen hebben één of meerdere relaties achter de rug die toxisch waren. Er zijn ook veel tweelingzielen die tijdens de ontmoeting met hun tweelingziel nog in een toxische relatie zitten. Het is ook niet verwonderlijk dat tweelingzielen ervaring hebben met toxische relaties, omdat dit type relatie nodig is om te kunnen groeien. Zonder lijden is er namelijk geen groei. De toxische relatie zorgt er namelijk voor dat je verder van jezelf verwijderd raakt. Net zo lang tot je uitgeput bent of ergens anders in vastloopt (je raakt je baan kwijt, je raakt je gezondheid kwijt). Het is aan de tweelingziel om dit te gaan inzien. Soms duurt het lang voordat ze het door hebben met als gevolg dat er een lange weg terug gemaakt moet worden om jezelf te herstellen. Want hoe je het ook went of keert: Een toxische partner is er altijd op uit om je helemaal uit te buiten of uit te putten. Dat klinkt vreemd in de oren, omdat toxische partners ook mooie kanten lijken te hebben. Dat lijkt zo, want elke mooie kant van een toxische partner ontstaat op het moment wanneer ze zelf in de schijnwerpers staan of wanneer ze de partner willen manipuleren. 
Een toxische partner zal altijd ten koste van de ander zich beter willen voelen. Ofwel door middel van sarcastische grapjes, ofwel door iemand onzeker te maken, ofwel door iemand bewust te negeren. Het maakt ze niet uit hoe de ander zich voelt, zo lang ze er zelf maar geen last van hebben. Medeleven en inlevingsvermogen zijn aangeleerd en daarmee altijd "gespeeld". 
Een toxische partner weet welke slachtoffers hij/zij uit kiest. Dat gebeurt onbewust. Ze zoeken mensen uit die beinvloedbaar zijn, die een laag zelfbeeld hebben. Ze zoeken een partner uit die ze kunnen bezitten en controleren. En dit gebeurt stap voor stap. En zo kan het dus zijn dat je in het begin van de toxische relatie het gevoel had eveneens in een bubbel te zitten. Net als bij je tweelingziel! Alleen was die bubbel bedoelt om je vast te leggen, om je te hechten aan die ander. Het is met die reden dat veel tweelingzielen het gevoel hebben dat ze te maken hebben met een toxisch persoon wanneer ze hun tweelingziel ontmoeten. En dit is dus niet zo. 
Er zijn twee belangrijke verschillen tussen een tweelingziel en een toxische partner:
-een tweelingziel is in staat om op zichzelf te reflecteren. Hij/zij kan zich kwetsbaar opstellen en is ook in staat om fouten toe te geven. Een toxische partner is niet in staat om zich kwetsbaar op stellen. Fouten toegeven doen ze niet en kunnen ze niet. 
-een tweelingziel deelt in de bubbelfase verschillende geheimen met je. Zijn/haar openheid houdt in dat ze zich zo veilig en comfortabel bij je voelen, dat ze zich durven te openen. Een toxische partner zal zich nooit openen bij je, omdat ze altijd wantrouwend zullen zijn.   

Een toxische partner probeert zijn/haar partner afhankelijk te maken. Afhankelijk maken in emotioneel en financieel opzicht. Toxische partners zijn verbaal intelligent en beschikken over een zeer sterke intuitie. Hiermee kunnen ze de ander onder controle houden, bedreigen en onzeker houden. Tweelingzielen lopen op hun tenen in een toxische relatie en toch hebben ze dat niet door. De betreffende tweelingziel weet niet beter. Ze komen zelf uit een ontwricht gezin met een vader of moeder die toxisch was. De keuze voor deze partner heeft alles te maken met één van hun ouders. Meestal zie je dat de man een toxische vrouw uitkiest wanneer zijn moeder toxisch was. Of dat de vrouw een toxische man uit kiest, omdat haar vader toxisch was.
In een toxische relatie zijn zoveel hechtingen aangelegd door de toxische partner dat de tweelingziel volledig vast zit. Het is alsof de tweelingziel gehypnotiseerd is door zijn/haar partner. Op dat punt merk je dat deze tweelingziel nog niet bewust is. Ze zijn volledig verstrikt geraakt in het web van controle en macht en hebben op dat punt nog steeds het gevoel dat ze vrij zijn. Het zijn de oogkleppen waar jij je tweelingziel niet bij kan helpen. Hier moet hij/zij zelf achterkomen. Daarom is de separatiefase zo belangrijk, want zo lang als jij je er tegen aan bemoeit, zal je tweelingziel steeds dichter naar zijn/haar toxische partner toe bewegen.
Tweelingzielen zitten vast in een toxische relatie, omdat ze financieel gezien niet los kunnen komen van hun partner. Ze zitten financieel vast, er zijn kinderen in betrokken waar ze zich verantwoordelijk voor voelen. De invloed van hun omgeving is ijzersterk. Dat komt, omdat de toxische partner alle invloed heeft op deze omgeving. Zij zorgt ervoor dat de juiste mensen aan heb verbonden worden en dat met iedereen een hechting ontstaat. Veelal zie je dat de omgeving van de tweelingziel wordt buitengesloten en dit gebeurt stap voor stap. Dit heeft alles met de afhankelijkheid te maken. Want wanneer de tweelingziel geen echte vrienden meer heeft en familie ook op afstand staat, dan heeft zijn/haar partner alle macht in handen. Veelal zie je ook dat de familie van de toxische partner heel nauw betrokken is, waardoor de tweelingziel het gevoel heeft dat het gedrag van zijn/haar partner volledig normaal is. 
Een toxische partner maakt de tweelingziel stap voor stap afhankelijk. Uiteindelijk zorgen ze ervoor dat diegene emotioneel gezien niet sterk genoeg meer is om een keuze te kunnen maken. Dit laatste punt is belangrijk om te noemen, omdat mensen in een toxische relatie altijd zwakker worden gemaakt zodat ze niet meer weg durven. Zo gebeurt het vaak dat de toxische partner iemand psychisch zoveel schade heeft toegebracht dat ze zichzelf een mislukking voelen in de relatie en in het gezin. Een toxische partner is in staat om zijn/haar partner te negeren (bijvoorbeeld via gaslighting) wanneer dit tactisch gezien handig is en ook is hij/zij in staat om zijn/haar partner belachelijk te maken bij kinderen en vrienden en familie. Dit begint klein en langzaam aan wordt het groter en groter. Door hun verbale kracht kunnen ze de tweelingziel klein maken en klein houden. 

In een toxische relatie hebben veel tweelingzielen het gevoel dat het niet anders kan. Dat dit de beste optie is. Ze zijn veelal gehecht aan hun kinderen en hebben er vaak meerdere verslavingen naast zoals drank, drugs of lust. De afhankelijke partner leert dat aandacht van de toxische partner vooral een beloning is. Er is sprake van emotionele armoede. De toxische partner bindt de ander door het geven van beloningen in de vorm van sex, aandacht of cadeaus.   

Op het moment waneer de toxische partner zich veilig voelt in de relatie dan gaat hij/zij gaandeweg steeds meer toxische energie inzetten. Dit vertaalt zich in gedragspatronen die de ander (de tweelingziel) als "normaal" beschouwd. Hij/ zij weet niet beter. Het leven met een toxische partner resulteert meestal in een leven waarin regelmatig obstakels en chaos ervaren worden. De toxische partner vertoont meestal neurotisch gedrag en kan kan lang blijven hangen in iets. Ze hebben obsessieve neigingen en zijn op een bepaalde manier overheersend. Het obsessieve gedrag zie je vaak terug bij een van de ouders van de toxische partner. Ze dragen een voortdurende vorm van onrust in zich. Ze zijn eigenlijk altijd op zoek naar meer of beter. Ze zijn altijd bang, bang voor het maken van verkeerde keuzes, bang voor vanalles. Om zichzelf te beschermen tegen het kwaad kunnen ze rigide patronen ontwikkelen waar ze zich aan vast houden en waar de andere gezinsleden dan ook in mee moeten gaan. Ze kunnen dan ook impulsief overkomen, maar het tegenovergestelde en dus besluiteloos zijn komt ook voor. 
Toxische partners zoeken vaak een baan of werkomgeving waar ze status of macht hebben. Ze willen graag over anderen kunnen beslissen ofwel "baasje" spelen. Je komt ze dus eigenlijk in alle beroepsgroepen tegen. En ook in die omgeving weten ze zichzelf zo te positioneren dat anderen hen adoreren. Maar mensen die ervaring hebben met een toxische collega weten dat deze altijd energie kost. Want diegene heeft nooit genoeg, wil altijd meer, wil in de schijnwerpers staan, wil anderen beconcurreren en poten onder stoelen wegzagen. Ze zetten mensen tegen elkaar op en buiten collega's uit die beinvloedbaar zijn. Ze zijn een meester in het bedrijven van politiek spel in een bedrijf of instelling, waardoor niet iedereen het door heeft. Alleen de mensen die vanuit hun hart leven, zien en voelen dat die persoon niet authentiek is.   

Een toxische partner is niet in staat om te groeien. De ontwrichting in deze persoon is dermate groot en de demonische energie is zo sterk dat ze volledig vast zitten in het ego. Ze leven daardoor vanuit hun hoofd en verwachten van de (tweelingziel)partner hetzelfde. Het leven met een toxische partner brengt je in een leven van lijden. Het is een bodemloze put. Emotioneel gezien is er geen voedingsbodem. Spiritueel gezien ligt alles plat, omdat er geen God is en ook liefde is een voorwaardelijke begrip. Intimiteit wordt teruggebracht naar lust. Doordat beide partners zo ver van zichzelf verwijderd zijn geraakt ga je zien dat de demonische energie steeds meer toe zal nemen. Demonische energie is negatieve energie en deze valt met name aan via negatieve gedachten. En uit negatieve gedachten komen ongezonde en onvolwassen gedragspatronen voort. Bij de toxische partner zullen dit meer en meer manipulatieve en intimiderende gedachten zijn om de ander te kunnen controleren en raken. En bij de afhankelijke partner komen er hierdoor meer en meer destructieve gedachten. Uiteindelijk brengt alle negatieve energie hen in een leven van chaos en tegenwerkingen. Het leven zal altijd bestaan uit tegenvallers, waardoor de afleidingen in het leven steeds belangrijker worden. Want afleidingen via entertainment zorgen ervoor dat je alle chaos even kunt vergeten. 

Wanneer een tweelingziel in een toxische relatie gaat in zien dat er geen liefde is bij de ander en dat liefde noodzakelijk is voor je groei en je beleving van geluk en plezier, dan breekt er een periode van verwarring en strijd aan. Het ego zal namelijk proberen om de (tweelingziel) partner terug te drukken in zijn/ haar "hok". En dit doet hij via angstgedachten. Bijvoorbeeld door te denken "kan ik wel alleen zijn?" of "ik ben bang om alleen te zijn". Het zijn ook gedachten die gaan over "wat als...". Onze gedachten kunnen ontelbare scenarios bedenken en ons ego zal helpen om de meeste scenarios in negatieve zin uit te werken. Deze scenarios lijken zo realistisch dat het bijna onmogelijk lijkt om de andere kant van de medaille te kunnen gaan ervaren. 
Op andere momenten zullen er ook heldere inzichten komen die duidelijk maken dat zijn/haar huidige relatie geen geluk brengt. Dat zijn/haar partner niet het beste in hem/haar naar boven brengt. Wat hij/zij mist is interesse, respect, fysieke aandacht en emotionele binding. Hij/zij ziet in dat er geen intimiteit is op zielsniveau. Hij/zij gaat inzien dat hij/zij zich niet compleet voelt bij de ander, niet mooi voelt en al helemaal niet gewenst. Het is ook geen toeval dat de tweelingziel ten tijden van de toxische verbinding zijn/haar tweelingziel ontmoet. Hierdoor gaat hij/haar ervaren wat echte liefde is en dat echte liefde bestaat. Dat het puzzelstukje waar hij/zij altijd naar heeft verlangt daar is. Daarom voelt deze liefde ook zo overweldigend. Het is zoveel in één keer. 

De toxische partner zal het ontwaken als een dreiging gaan zien en reageren als een kat in het nauw. Hij/zij is doodsbang om alleen achter te blijven. In wezen hebben ze een groot afhankelijkheids probleem. Om de (tweelingziel)partner niet kwijt te raken zullen ze hem/haar in eerste instantie overdreven gaan controleren. Daar komt bij dat ze in staat zijn om gezondheid als troef in te zetten. Toxische partners stappen gemakkelijk in een slachtoffer rol om zo ook de sympathie van de omgeving voor zich te kunnen gaan winnen. Door zich als slachtoffer op te stellen proberen ze daarnaast bij de (tweelingziel) partner een schuldgevoel te creeeren. Ook zullen ze proberen om de (tweelingziel)partner te chanteren door bijvoorbeeld te dreigen dat de kinderen hem/haar niet meer willen zien. Of benadrukken dat de kinderen hierdoor zullen gaan ontsporen. Ze kunnen ook dreigen met geld. Alles wordt ingezet om ervoor te zorgen dat een (tweelingziel) partner gaat twijfelen. Om hem/haar terug in die afhankelijke positie te krijgen. Dat geldt dus ook voor romantische aanzoeken of intieme toespelingen. Alle gedrag is gemanipuleerd en is geen echte liefde. De kooi die ze gecreeerd hebben moet gesloten blijven.
Wanneer de toxische partner merkt dat hij/zij geen invloed meer heeft op de keuze van de (tweelingziel) partner zal er een periode aanbreken van minachting, cynisme en verwijten. Slachtoffergedrag maakt hier ook nog steeds onderdeel van uit. Familie en ook vrienden worden er in betrokken en tegen hem/haar opgezet. Het liefste zien ze hun partner kapot gaan, omdat ze zichzelf niet willen voelen. Het is een heftige periode, waarbij de tweelingziel steeds meer inzichten krijgt over de ware aard van zijn/haar toxische partner en welke rol de omgeving hierin speelt. Uiteindelijk lukt het hem om hieruit te breken, om zich te bevrijden. 

Het helpt in de periode van ontwaken om mensen om je heen te verzamelen die op geen enkele manier verbonden zijn met de toxische partner. Je bouwt aan een nieuw leven met nieuwe contacten. God zal je helpen om deze nieuwe contacten op je pad te brengen. Deze nieuwe contacten horen alleen jouw verhaal aan. Ze zijn op geen enkele manier beinvloed door de toxische partner. Deze mensen kunnen je helpen met financien, huisvesting of om de kracht in jezelf terug te vinden. Je zal merken dat je eerst een drempel over moet om hulp te vragen en te ontvangen. Daarin laat je ook opnieuw weer een stuk ego los, wat nodig is voor je groei. Het losbreken uit een toxische relatie kost tijd en veel energie. De toxische verbinding moet helemaal verbroken zijn. Dat wil zeggen dat je op geen enkele manier meer afhankelijk bent van de ander. Niet op emotioneel niveau, niet op fysiek en ook niet op financieel niveau. Je voelt en weet dat de toxiciteit is uitgewerkt. De ander heeft geen grip meer op je en zal ook geen grip meer op je krijgen. Dat is het moment waarop je bevrijd bent, geheeld bent en klaar bent voor de volgende stap. Wil je hier graag hulp bij, dan ben je van harte welkom. Tijdens een sessie haal ik negatieve energie bij je weg die de toxische partner en/of familie leden / vrienden bij je hebben achtergelaten. Deze negatieve energie maakt het voor jou moeilijk om in je eigen kracht te komen. Een sessie in de praktijk werkt hierin het beste. Na de sessie ervaar je meer licht, kracht en rust. Verder wordt je bewustzijn vergroot, zodat je vanuit een gezond perspectief keuzes kunt gaan maken. Liefde voor jezelf staat hierin centraal. Klik HIER om de sessie te boeken. 

Union gaat over loskomen van toxiciteit, van afhankelijkheid. Tweelingzielen die verstrikt zitten in een toxische relatie hebben met name op emotioneel niveau veel werk te doen. Emotioneel loskomen van de partner, van kinderen, familie, vrienden. In het losbreken uit al deze verbindingen is het de tweelingziel die een wedergeboorte ervaart. Het is hem / haar tot op het diepste niveau gelukt om zich te bevrijden. Hij/zij staat er meestal alleen voor, omdat vrijwel alle vrienden en familieleden beïnvloed zijn door de toxische partner. Door zijn/haar goedheid en de bereidwilligheid om het goed en gedegen af te sluiten ondergaan ze een zwaar proces. Het is vrijwel onmogelijk om het met een toxische partner goed en vredig af te sluiten. Daar is heel veel geduld en tactiek voor nodig. Het vraagt om een groot uithoudingsvermogen. De kracht om dit vol te houden en door te zetten halen ze uit de liefde die ze voelen voor hun tweelingziel. Dit proces wordt gekenmerkt door de dark night of the soul die meerdere keren van zich laat horen. Tweelingzielen mogen de kracht in zichzelf terugvinden. Uiteindelijk breken ze uit de relatie en kiezen ze voor de liefde. Daarna komt er een periode van echte liefde, geluk en overvloed. Ze zijn volledig vrij, de karmische contracten zijn verbroken en opgelost. Het is de dikke beloning die op hen ligt te wachten. 

Is mijn tweelingziel narcistisch?

Het kan zijn dat je tweelingziel zowel een lichte als een donkere kant in zich draagt. Vaak komt de donkere kant net voor de separatiefase naar boven. Sommigen vergelijken dit gedrag met narcisme of met een andere persoonlijkheidsstoornis. Daarom twijfelen veel tweelingzielen aan de relatie. De vraag is dus of je te maken hebt met je tweelingziel of met een toxisch persoon. Er zijn een aantal kenmerken te geven, aanknopingspunten, waarmee je antwoorden kunt krijgen. Het eerste kenmerk is dat je tweelingziel in de bubbelfase heeft laten zien dat hij/zij fouten durft toe te geven en dat hij/zij open staat voor groei. De kwetsbaarheid waarmee hij/zij zich laat zien of de momenten waarop hij/zij open is, laat zien dat het licht sterker is dan de schaduw kant.
Er zijn veel tweelingzielen die toxiciteit ervaren bij de ander. De weg die jullie beide moeten afleggen is in dat geval zwaarder. Dat komt, omdat jullie een kopie zijn van elkaar en jij daarmee dus ook omgeven bent met toxische energie. Dit vinden veel tweelingzielen lastig om te bevatten, omdat ze eerder geneigd zijn om naar de ander te wijzen. Dat komt, omdat één van de twee wordt verlaten en de manier waarop dit gebeurt is onder invloed van toxische energie niet gezond en niet respectvol. En toch is de degene die slachtoffer is ook omgeven door toxische energie.
Toxische energie draag je bij je als gevolg van je ouders en de generaties daarvoor. Je krijgt het als karma in handen geduwd en aan jou is de taak om deze energie kwijt te raken. Maar toxische energie is zeer hardnekkig. Ze noemen het ook wel een bolwerk van negatieve en donkere invloeden die diep diep verankerd liggen in je wezen. Donkere energie is demonisch en dat wil zeggen dat je overtuigingen in je draagt die niet goddelijk zijn waardoor demonen de kans krijgen om je lastig te vallen. Demonen zijn onzichtbare wezens en brengen chaos en verwarring in je leven.
Donkere toxische energie zorgt ervoor dat je gevoed wordt door gedachten waarmee manipulatie, intimidatie, bedrog en lust worden aangemoedigd. Het werkt als een magneet in je leven, als een verslaving. En dat komt door de demonische energie. 
Echte tweelingzielen zijn niet narcistisch, maar ze kunnen wel degelijk last hebben van kenmerken uit deze stoornis. Dat komt dus door de grote hoeveelheid toxische energie. Wanneer je tweelingziel in de bubbelfase fouten heeft toegegeven en ook emoties heeft laten zien. Wanneer hij geheimen met jou gedeeld heeft vanuit kwetsbaarheid en openheid (en dus niet vanuit sensatie en trots), dan heb je te maken met een tweelingziel en niet met een narcist. Een echte narcist zal nooit oprecht geheimen met je delen of emoties laten zien. Ze zullen er alles aan doen om je voor zich te winnen om je vervolgens daarna ook weer af te stoten.
Iemand is toxisch wanneer ze geen verbinding meer hebben met hun ziel en geest. Het gevoel is dan volledig geblokkeerd. Iemand is toxisch, omdat gedrag dan afhankelijk is van de gedachten die opkomen. Deze gedachten komen niet van hen af, maar van het ego / de donkere wereld. Met als gevolg dat je kunt zien dat iemand van het ene op het andere moment kan switchen in gedrag. Iemand is niet stabiel in zijn gedrag, je ziet dan uitersten ontstaan. 
Wanneer een tweelingziel omgeven is door toxische energie, dan zie je vaak dat één van de ouders eveneens omgeven was met deze toxische energie. Je ziet dan ook dat ze voor de ontmoeting met hun tweelingziel kozen voor een toxische relatie. Dat wil zeggen dat ze een partner zochten die eveneens toxisch is.
De tweelingziel die omgeven is met toxische energie zit zichzelf meestal in de weg. Hierdoor ervaart hij/zij veel kwellende en destructieve gedachten. Er is namelijk altijd sprake van een helder moment waarin ze zich beseffen wat ze hebben aangericht. Het is met die reden dat tweelingzielen meestal achtervolgd worden door sterke gevoelens van angst, schuld en schaamte.
Het is als een aparte stem in het hoofd van de tweelingziel die hem of haar naar beneden haalt. Woorden als "je doet er niet toe" en "je bent het niet waard" of "je bent maar een sukkel" hebben de overhand. En ook gedachten zoals "je wordt toch weer bedrogen", "geloof hem/haar niet" schieten door hun hoofd waardoor ze dus in staat zijn om in één keer de deur dicht te gooien.  

De meeste tweelingzielen hebben geleerd om in dit leven te overleven. Ze weten niet beter. Het leven van een tweelingziel met toxische energie bestaat uit overleven, pleasen en uit het in stand houden van verslaving.  Want verslaving brengt afleiding en zorgt ervoor dat ze even niet al die lastige gedachten hoeven te ervaren. Wetende dat 95% van ons gedrag gestuurd wordt door ons onderbewustzijn kun je je voorstellen hoe groot de invloed van gedachten is. De enige manier om hieruit te komen, uit deze verstikkende gedachten, is om het hoofd tot stilstand te brengen. Dit noemen we een ego dood. Meer hierover lees je HIER

Met toxische energie bedoelen we hardnekkige programmeringen, oftewel hardnekkige overtuigingen, die generaties lang worden doorgegeven. De tweelingziel met toxische energie weet niet beter dan dat dit normaal is. Hij/zij is er mee opgeroeid. Het is zo hardnekkig dat iemand zelf niet in staat is om hiermee te breken. En dat komt, omdat de toxische energie niet slechts met het verstand kan worden opgelost. Want tweelingzielen zijn in staat om te reflecteren en dus zien ze welk gedrag nep is, welk gedrag over de top is, welk gedrag niet gezond en niet volwassen is. En toch kunnen ze er niet los van komen. En dat komt dus door de complexiteit van de toxische energie. Hier heb je altijd externe hulp voor nodig.
Toxische energie is ook alleen maar op te lossen of te doorbreken door het brengen van offers. Want offers brengen doet pijn en dat is nodig om te breken met een hardnekkige overtuiging. Tweelingzielen moeten dus eerst iets verliezen in hun leven (geld, gezondheid, mensen, baan) voordat ze kunnen breken met de toxische energie. Vaak ervaren ze in dat proces een dark night of the soul, oftewel dan gaan ze door de donkere nacht van de ziel heen. Meer hierover lees je HIER
Tweelingzielen die omgeven zijn met toxische energie zijn in het ouderlijke gezin emotioneel verwaarloosd. Ze werden niet gezien en ook niet begrepen. Ze voelen zich vaak een vreemdeling op aarde. Ze moeten hier zelf uit breken en een streep onder zetten zonder hulp van de andere tweelingziel.  

Toxische energie kun je laten verwijderen aan de hand van een spirituele healing. Voor het boeken van een sessie, klik HIER.  

Wat zijn de uitdagingen in de tweelingzielenreis? 

De tweelingzielenreis kent een aantal uitdagingen. Deze uitdagingen typeren deze reis. Het is niet zo dat deze uitdagingen op iedereen van toepassing zijn, maar in veel gevallen is dit wel zo.

1.De timing van de ontmoeting met je tweelingziel is in heel veel gevallen vaak niet handig. Zo komt het voor dat een van de twee net een nieuw huis heeft gekocht of hij/zij verwacht gezinsuitbreiding of hij/zij gaat trouwen of hij/zij gaat voor langere tijd op reis. Het kunnen verschillende redenen zijn en elke reden heeft impact op de tweelingzielverbinding. Omdat het die ene reden is die er voor zorgt dat één van de twee niet kan of wil kiezen of dat één van de twee de deur uiteindelijk op slot draait. 
2.Ondanks dat je dezelfde zielsenergie deelt kan het zijn dat je tweelingziel soms anders reageert en zich anders gedraagt dan wat jij als "normaal" ziet. Dat wat de een normaal vindt, vindt de ander abnormaal. Dit komt, omdat beide tweelingzielen gehecht zijn aan het ego. Het ego is niet wie ze werkelijk zijn. Het ego bestaat uit gedachtepatronen die vanuit overtuigingen en programmeringen zijn ontstaan. Het zijn de gedachten die alert maken of de gedachten die je ertoe aanzetten om iemand uit te testen. Het zijn de gedachten die je aansporen tot manipulatie of intimidatie. Het is niet jij die dat doet, maar de programmering. Hierdoor begrijpen tweelingzielen niet. Want in de echte liefde reageer je niet op die manier. In de echte liefde blokkeer je iemand niet en kwets je een ander niet. En toch gebeurt het bij tweelingzielen. 
3.Tweelingzielen zijn opgegroeid in een andere context, andere omgeving. Die omgeving is invloedrijk, omdat het ego er een hechting van heeft gemaakt. Wanneer iemand zijn/haar tweelingziel ontmoet, dan zal de omgeving deze relatie in heel veel gevallen afkeuren. Dat kan komen door afkomst, door het leeftijdsverschil, door de situatie waar de ander in zit. De invloed van de omgeving zet de tweelingziel nog meer aan het denken, waardoor hij/zij gaat twijfelen. En dat is ook wat het ego voedt. De gedachtepatronen zullen daarom vooral wantrouwend zijn en zolang ze niet bij elkaar wonen heeft de omgeving meer invloed dan jijzelf. Als tweelingziel voel je jezelf dan vaak machteloos, omdat je ziet wat er gebeurt. Je kunt de ander niet wakker schudden, omdat die ander daar niet aan toe is. 
4.In de separatiefase zijn er nog meer oordelen in de omgeving aanwezig. Dat komt bijvoorbeeld, omdat de liefde tussen jullie bekend is geworden bij de huidige partner van je tweelingziel. Of doordat je tweelingziel op een harde en onredelijke manier de deur heeft dichtgegooid. De omgeving zal aan beide kanten de tweelingziel aansporen om de ander te vergeten. Door het ondernemen van veel leuke activiteiten hopen ze je op andere gedachten te brengen. Of door opnieuw te gaan daten hopen ze dat je voor een ander valt. Maar niemand kan je tweelingziel vervangen. Je kunt dus nog zoveel proberen, maar uiteindelijk weet je diep van binnen dat je jezelf voor de gek houdt.   
5.In de tweelingzielenreis is het belangrijk dat je je tweelingziel los laat, dat je probeert alle gedachten aan hem/haar te verdringen en tegelijk mag je er op vertrouwen dat union ooit plaats zal vinden. In deze reis wordt verwacht dat jij van je tweelingziel onthecht, maar ook dat je hoop blijft houden. Union komt wanneer jij het niet verwacht, wanneer jij je eigen leven leidt. Deze tegenstelling is voor velen een hele veldslag.  
6.Tweelingzielen voelen zich lichamelijk tot elkaar aangetrokken. Die aantrekkingskracht is vergelijkbaar met vuur. Dat maakt dat tweelingzielen niet in staat zijn om vriendschappelijk met elkaar om te gaan. De seksuele energie tussen tweelingzielen staat altijd aan. 
7.Tweelingzielen zijn met elkaar verbonden via organen en chakra's. Dat wil zeggen dat je in staat bent om je tweelingziel op afstand waar te nemen. Wanneer de een lichamelijke problemen heeft of wanneer hij/zij emotionele pieken ervaart, dan kun je dit altijd van elkaar oppikken. 
8.Tweelingzielen ontvangen veel tekens op hun reis. Of het nu dubbele getallen zijn, de naam van je tweelingziel of zijn/haar auto, het zijn allemaal tekens die je ergens op willen wijzen. De uitdaging is om in balans te blijven, ongeacht de tekens die je ziet. Want tekens hoeven niet altijd iets te betekenen. Het kan ook zo zijn dat de energie van je tweelingziel zo sterk in jou verankerd is, dat deze tekens dan als vanzelf gemanifesteerd worden. Dat heeft dan dus niets met je tweelingziel te maken, maal alles met jezelf.  

De tweelingzielenreis is een healing reis

De tweelingzielenreis is een healingreis, omdat de reis gaat over het loslaten van de buitenwereld en het omarmen van de binnenwereld. Het gaat over het loslaten van alle aardse hechtingen en jezelf hechten aan God, de bron van onvoorwaardelijke liefde. De reis bestaat uit jouw proces die jij het beste alleen kunt doorlopen, dus zonder je tweelingziel. Het is het proces om te komen tot onvoorwaardelijke liefde. Onvoorwaardelijke liefde gaat over liefde zijn en liefde leven en uitdragen. Het gaat over accepteren dat alles precies is zoals het bedoeld is. Je pelt de ui af, net zo lang tot je komt bij de kern. En daarin in die kern vind je niets en in het niets is dan alles.
Onvoorwaardelijke liefde is vrouwelijke energie. Eigenschappen van de vrouwelijke energie, die je brengen bij onvoorwaardelijke liefde zijn: 

rust
voelen
geduld
acceptatie
vertrouwen
ontvangen
luisteren
creativiteit
liefde
overgave
samenwerking

In de tweelingzielenreis wordt je hart opengebroken. Dit is ook nodig, want daarmee open je je gevoelsleven. Je maakt dan verbinding met de vrouwelijke energie. Voelen is heel eng, wanneer je hebt geleerd om er van weg te rennen. Voelen voelt dan als een bedreiging en dat komt, omdat we in onze jeugd hebben geleerd om in actie te komen wanneer iets pijn doet of wanneer er gevaar dreigt. We hebben dus geleerd om te weg te rennen voor gevoel en als dan je tweelingziel voor je staat die je hart openbreekt, dan kan dat ook heel bedreigend voelen. 
Om te komen tot onvoorwaardelijke liefde is het de bedoeling dat je eerst gaat voelen. Want alles mag gevoeld worden, zo lang je het hoofd maar rustig houdt. Het hoofd maakt er namelijk veel meer van dan wat er werkelijk voelbaar is.

Tweelingzielen zijn omgeven door engelen en worden geleid door God. Er worden correcties gegeven en ook ontvang je mooie boodschappen. De correcties hebben betrekking op de keuzes die je maakt in je leven. Daar waar je kiest voor verleiding, afleiding, verslaving of voor onvolwassen gedrag zoals jaloezie en controle, word je gecorrigeerd. Het zijn de momenten waarop God in liefde aan jou laat weten dat er iets aanwezig is in je leven wat losgelaten moet worden. In deze reis leer je dus extra voelsprieten te ontwikkelen waarmee je de leiding van God gaat waarnemen.
God is het pad naar onvoorwaardelijke liefde, naar volwassen en gezonde gewoontes en gedrag. De rest mag je gaan loslaten en negeren.
Veel tweelingzielen hebben hardnekkige patronen in hun leven ontwikkeld waar ze afscheid van mogen gaan nemen. Dit kan je van binnen verscheuren, omdat dit je overlevingsmechanisme is geweest. En dat hoort er ook bij. De verscheuring betekent dat je hart nog verder opent. Ben je maanden verder dan ben je God dankbaar voor alle lessen. Dan zie je in hoe sterk je gehecht was aan een ongezond leven. 
Tijdens de reis leer je door het opbrengen van wilskracht. Je leeft door te werken aan onafhankelijkheid en je leert door te werken aan dienstbaarheid. En dat alles zonder het ego. En hierdoor breken we met bepaalde illusies, want je gaat inzien dat dienstbaarheid niets te maken heeft met pleasen en je gaat inzien dat onafhankelijkheid niets te maken heeft met wat jij wilt. In deze reis gaan je ogen openen en zie je op welke manier het ego je telkens opnieuw probeert te verleiden om in een ander hokje te stappen. Door je in deze reis te focussen op God voorkom je dat je misleid wordt. Een spirituele healing helpt je om los te komen van alle negatieve gedachten. Wil je hier meer over lezen of een sessie boeken, klik dan HIER. Een spirituele healing maakt eveneens onderdeel uit van een tweelingzielensessie. 

Om te komen tot onvoorwaardelijke liefde, door loop je een aantal stadia. De laatste stap is die van overgave. Dit is wellicht ook de moeilijkste stap om te nemen. Overgave houdt in dat je weet dat niet jij, maar God bepaalt hoe jouw leven er uit ziet. Het houdt in dat je weet dat je geen controle over je leven kunt hebben. Overgave houdt in dat je je laat leiden, elke dag opnieuw. Je bent dan een instrument voor Hem, een kanaal. Het is jouw taak om dat kanaal zo zuiver mogelijk te houden. 

Waarom moest ik mijn tweelingziel ontmoeten?

Je vraagt je wellicht af, waarom ik? Waarom moest ik mijn tweelingziel ontmoeten? Je leven is nu onrustig, geen dag gaat voorbij zonder dat je aan hem/haar denkt. Mensen in je omgeving herkennen je niet meer, omdat je zo vaak emotioneel bent. Je voelt ook boosheid en machteloosheid. En je weet niet hoe je er van af komt. Je zegt zo vaak tegen jezelf: "het is klaar, ik zet er een streep onder". Maar telkens weer lukt het je niet. De wanhoop vliegt je soms om de oren en je vraagt je af hoe lang dit nog duurt. 
Wanneer je dit allemaal ervaart en voelt begrijp dan dat dit bij de tweelingzielenreis hoort. Je moet dit voelen, omdat het tijd is voor verandering. En pas wanneer mensen merken dat het niet weg gaat, gaan ze op zoek naar oplossingen en antwoorden. 
De ontmoeting kun je zien als een wake up call. Want je leven is niet meer hetzelfde na de ontmoeting, is nooit meer hetzelfde. Daar waar de een ernstig ziek wordt of een dierbaar persoon verliest, ontmoet jij je de liefde van je leven. God weet dat dit jou in beweging gaat brengen. Je kunt niet anders. Je hoofd maakt overuren. 
Het moment waarop de ontmoeting plaatsvindt noemen we Goddelijke timing. Dat wil zeggen dat het juist nu de bedoeling is dat je er mee geconfronteerd werd. Misschien is het wel de hoogste tijd dat je in beweging komt. 
De ontmoeting maakt jou duidelijk dat je iets mag gaan doen met de eigenschappen die je nu in de weg zitten. Dat wat je nu ervaart, daar wil je van af. Het kan zijn dat je last hebt van obsessieve gedachten, dat je last hebt van controle dwang, dat je last hebt van destructieve gedachten, dat je enorm boos bent, dat je onzeker bent, enzovoort. Het zijn allemaal gedachten / eigenschappen die niet in verbinding staan met liefde. Liefde is perfect en dat wil zeggen dat je daar harmonie vindt zowel in jezelf als om je heen. Dat wat nu naar de oppervlakte komt, dat wil graag los van jou komen. Maar dit zit hardnekkig in jou verankerd en dat kun je dus niet rationeel gezien loslaten. Daar is een ander proces voor nodig. Dat proces gaat over keuzes maken en offers brengen. 
Alle vormen van negativiteit, of dit dus destructieve gedachten zijn of ongezonde patronen, worden in dit proces losgelaten. Waarom doe je dit? Omdat je nu nog geleid wordt door het ego. Omdat je nu nog een slaaf bent van het ego. Jezelf bevrijden uit het ego is een hele klus, omdat je hele leven hiermee verweven is. Je kunt dan niet anders dan afscheid nemen van je "oude" leven. En dat gaat met vallen en opstaan.
Mensen zijn eigenwijs en dus zal je regelmatig in deze reis denken "ik stop er mee, het leidt nergens toe". Maar hou vol, want de mensen die volhouden zullen beloond gaan worden. Het vraagt van jou om discipline en wilskracht. Je leefde op een hele brede weg en het is de bedoeling dat die weg steeds smaller wordt. Het is de bedoeling dat je gaat voor union. Dat betekent dat je alle aardse verlangens gaat loslaten. Dit pad kun je het beste alleen bewandelen, zonder je tweelingziel. Omdat ook tussen jullie eea moet worden gereinigd, omdat in de duw- en trekfase er veel negativiteit is ontstaan. Dat is niet zomaar opgeruimd, daar is afstand voor nodig. Net zo lang, totdat God jullie weer samen brengt. En dat gebeurt pas wanneer je jouw ogen volledig op God gericht hebt. Wanneer je in overgave bent, in onvoorwaardelijke liefde.  

Inzicht in het ego

Het ego wordt nog wel eens beschreven als een onmisbaar onderdeel van de mens. Het gaat dan met name om de functionele kant van het ego. Echter, je kunt hier pas gebruik van maken wanneer je de ongezonde kant van het ego hebt laten sterven. Zo lang je dit niet gedaan hebt, kan de functionele kant van het ego niet tot zijn recht komen.
Met het ego worden in dit artikel alle negatieve-, ongezonde- en onvolwassen gedachten en gedragspatronen bedoeld.  Het zijn de gedachten die destructief, verwijtend, veroordelend en belastend zijn. Het zijn de gedachten die je bang maken, die je schuldig laten voelen, die je laten schamen. 

Het ego kan worden opgesplitst in 4 domeinen. Het ego voelt zich verantwoordelijk voor deze 4 domeinen en zo lang je nog niet in onvoorwaardelijke liefde bent, zal het ego hierin leiden. Dit leiden gebeurt via gedachten. Want gedachten bepalen altijd ons gedrag en ook onze emoties.  De 4 domeinen die voor het ego centraal staan, zijn:

-Focussen op de buitenwereld
Het ego stimuleert je om je te identificeren met je buitenwereld. Dat wil zeggen dat het ego je leert om te zien welke voorwaarden de buitenwereld stelt, zodat je jezelf daarop aan kunt passen. Het ego leert je dat je afhankelijk bent van je buitenwereld, want daar ligt je bestaansrecht. Zo lang jij past in het plaatje van de buitenwereld, voldoe je aan de "norm". Dat houdt in dat jouw identificatie, wie jij bent, daaruit afgeleid moet worden. Dus wanneer het belangrijk is dat je deelneemt aan een teamsport en wanneer het belangrijk is dat je jezelf kleed volgens de nieuwste mode, dan doe je dat. En dan is dat ook gelijk hetgeen waar mensen je aan kunnen herkennen.   

-Leven in angst
Het ego wil dat je elk moment van de dag "high alert" bent. Dat wil zeggen dat het ego wil dat je scherp blijft en ziet wat er om je heen gebeurt. In de buitenwereld is het onveilig. Je kunt op verschillende manieren verliezen. Je kunt je gezondheid verliezen, je kunt vrienden verliezen, je kunt je bestaansrecht verliezen, je kunt je leven verliezen. De dreiging om iets of iemand te verliezen en vooral om jezelf te verliezen ligt altijd op de loer. Het ego wil daarom dat je actiegericht bent, dat je drie stappen vooruit denkt, dat je analyseert en dat je denkt in termen van vechten, vluchten of bevriezen. 

-Denken in dualiteit
Het ego wil dat je denkt in termen van afgescheidenheid. Dat je denkt in ik versus jij en dat je denkt in termen van goed en fout. Het ego wil dat je aan jezelf denkt en dat je naar anderen wijst wanneer er sprake is van een conflict of misverstand. Het ego wil dat je denkt in termen van zelfliefde en dat je daarmee jezelf op de eerste plaats gaat zetten door het doen van dingen die jij leuk vindt. 

-Vermijden van gevoel 
Het ego wil dat je gevoel vermijdt, omdat gevoel niets te maken heeft met je denken. Wanneer je gaat voelen word je door iets anders beinvloedt wat het ego niet wil. Het ego wil zeggenschap over jouw hele leven en dat houdt in dat hij je leidt en bestuurt via je hoofd, je gedachten.

In de aardse wereld, de wereld van dualiteit, de wereld die je om je heen ziet, daarin is het ego leidend. Dat wil zeggen dat iedereen geleid wordt door het ego en dat iedereen dus ook door de invloed van gedachten op elkaar reageert. Het bijzondere is dat we allemaal denken dat het onze eigen gedachten zijn, maar dat is dus niet zo. Het ego staat los van wie je bent en de gedachten die als vanzelf bij je binnenkomen worden niet door jou geproduceert. Dit ziet niet iedereen, waardoor er als vanzelf veel verdeeldheid in de wereld ontstaat, chaos ook en waarin je ziet dat mensen gekke dingen gaan doen. Tweelingzielen mogen zichzelf bevrijden uit de klauwen van het ego. Maar dit is niet zomaar gedaan. Dit is een hele klus. Je hebt dan te maken met een sterfproces en ieder sterfproces is pijnlijk. Want het vraagt van jou om offers te brengen, anders kun je het ego niet kwijtraken. Offers in de zin van iets niet meer doen of afscheid nemen van iets. Want zo lang het ego de 4 domeinen nog in stand kan houden in je leven, is deze nog niet gestorven. 

Lichaam, ziel en geest 

Hoe komt het toch dat je de leiding uit handen hebt gegeven aan het ego? Hiervoor is het in eerste instantie belangrijk om te begrijpen dat jouw aardse persoon is opgebouwd uit een lichaam, ziel en een geest. Je bent namelijk een ziel die geincarneerd is in een menselijk lichaam. Je ziel is bewustzijn en bestaat uit licht, liefde en energie. In het midden van je ziel vind je je geest, maar omdat die geen functie heeft in het aardse leven kunnen we deze als niet levend beschouwen. Wanneer je beseft dat je een ziel bent weet je dus ook dat we van nature een spiritueel wezen zijn. Het aardse leven is niet spiritueel en dus zorgt elke verbinding en elke hechting met de aardse realiteit eigenlijk voor een disbalans in je leven. Tweelingzielen leren daarmee om terug te keren naar huis en thuis vind je in de geest. Hoezo dat? 
De ziel is wie je in essentie bent. De ziel heeft een wil en gevoel en kan denken.  Maar de ziel is van nature neutraal. Dat wil zeggen dat het die pasgeboren baby is die geen referentiekader heeft. Die geen woordenschat heeft, die nog geen programmering heeft ondergaan. Het is die baby die neutraal is en daarmee in rust en in vrede is. En dat is jouw essentie.
Maar je ziel heeft wel leiding nodig om te kunnen leven. Je ziel heeft een referentiekader nodig, een leider. En daarbij heeft het de keus uit twee, want de leiding kan gegeven worden aan het ego of aan de geest. En, omdat we geboren worden in een aardse wereld met aardse programmeringen en de generaties voor jou niet beter wisten als dat ze geleid moesten worden door het ego, kun je niet anders dan de leiding geven aan het ego. Totdat je op een punt komt in je leven dat je merkt dat het niet meer past en niet meer klopt. En dat heeft er mee te maken dat heel veel tweelingzielen zich hier niet thuis voelen. Ze voelen zich vaak een vreemdeling op aarde. Dat komt, omdat het ego ze weghoudt bij liefde, bij God. De wil van de ziel kan dus besluiten om het anders te gaan doen. Maar dat kost wilskracht, omdat we in een lichaam van nature hunkeren naar aardse dingen. De keus om meer te gaan leven in de geest zorgt er dus voor dat er weerstand in je leven komt. Want het ego zal negatieve gedachten gaan produceren en je zal in je omgeving gaan merken dat ze je gedrag vreemd vinden. En zo ga je meer en meer ervaren dat de weg naar God moeilijk en taai zal zijn. Dit proces gaat over onthechten en zorgt ervoor dat je vaker het gevoel hebt dat je alleen bent. Die afzondering is nodig om te transformeren. Je kunt nooit in 1x van ego naar God gaan. Dat gaat altijd over ups en downs. Het gaat over onthechten, over keuzes maken. Het is een sterfweg. En het brengt je bij een wedergeboorte. 

De runner en de chaser

In het proces van tweelingzielen zie je vaker dat er sprake is van een runner en een chaser dynamiek. De runner staat voor de renner. De chaser staat voor de jager. 
Op het moment wanneer tweelingzielen elkaar ontmoeten worden ze als het ware wakker geschud uit een droom. Ze leven namelijk tot dan toe in een wereld waarvan ze hadden aangenomen dat het zo moet zijn. Ze hebben beide door opvoeding en door relaties geleerd dat liefde niet perfect is en dat je moet accepteren dat het is zoals het is. Ze hebben beide geleerd om te overleven en dus zijn ze vooral gehecht aan dat wat ze denken. Op het moment wanneer tweelingzielen elkaar ontmoeten bestaat hun leven uit vaste patronen en hechtingen. Ze weten dan nog niet dat echte liefde bestaat en dat deze liefde over iets heel anders gaat dan wat ze tot dan toe gewend zijn geweest. Dat wat zij als "normaal" zien, is in de wereld van echte liefde verre van normaal. 
Wanneer ze elkaar ontmoeten is de liefde onbeschrijfelijk groot en diepgaand. Het hoofd heeft hier geen grip op, want deze liefde kan niet met taal onder woorden gebracht worden. En dat geeft verwarring, want ze leunen en steunen op hun gedachten.
De runner heeft geleerd om gevoel uit te schakelen. Gevoel is complex en brengt verwarring en pijn. De liefde die hij of zij voelt tijdens de ontmoeting is overweldigend. Het is teveel in 1x. Het maakt ze benauwd en argwanend. Totdat ze niet anders meer kunnen dan te gaan rennen. Meestal gebeurt dit resoluut. De chaser ziet het dan niet aan komen. De deur gaat dan dicht.
De chaser heeft eveneens geleerd om gevoel uit te schakelen, maar heeft geleerd om te krijgen wat ze wil (meestal is de chaser vrouwelijk). Dit komt, omdat we leven in een wereld waarin de mannelijke energie centraal staat. Dat wil zeggen dat vrouwen hebben geleerd om de mannelijke energie te belichamen. Hierdoor hebben ze zichzelf volledig ontkent, waardoor het leven hen vooral energie kost. Het is met die reden dat veel vrouwen in een burn out terecht komen. Ze heeft geleerd om actie te ondernemen en initiatief te nemen om haar doelen te kunnen bereiken. Ze heeft ook geleerd dat controle en manipulatie helpen om doelen te kunnen bereiken. Ze weet daarom niet beter dan dat ze moeite moet doen in de liefde. Dat ze initiatief moet nemen, dat ze verbaal sterk moet zijn, dat ze een leider moet zijn. Hierdoor gaat ze jagen en al helemaal wanneer de runner steeds meer stapjes terug doet. 

De runner en de chaser laten zien dat de energie tussen man en vrouw verstoord is, deze is uit balans. Beide worden geleid door het ego waardoor de energie verstoord is. Het is de mannelijke energie die het hart gesloten heeft, terwijl een geopend hart hem wijsheid brengt. Doordat deze gesloten is zal de man sneller geneigd zijn om zijn leven in te delen in andere prioriteiten, namelijk meer in hebzucht, aanzien en macht. Het is de vrouwelijke energie die eveneens het hart gesloten heeft, terwijl zij degene is in de tweelingzielen verbinding die het hart geopend moet hebben zodat deze energie doorwerkt in die van de man. Aangezien beide verbonden zijn via de chakra's en organen, is het hartchakra het centrum van de verbinding tussen tweelingzielen. Het hartcentrum is vrouwelijke energie.  

Er zijn verschillende theorieen over de runner en de chaser. Zo wordt er gezegd dat de runner degene is met bindingsangst en dat de chaser degene is met verlatingsangst. Het is onderaan de streep allemaal angst. Ik zie dat elke tweelingziel zowel bindingsangst als verlatingsangst heeft. 

Fasen in de tweelingzielenreis

In de tweelingzielenreis zijn er een aantal fasen te onderscheiden. Deze fasen zie je bij de meeste tweelingzielen terugkomen. Soms heel subtiel en heel kort, en soms overduidelijk. De fasen geven aan dat tweelingzielen allemaal hetzelfde proces doorlopen. De fasen geven aan dat deze liefde een bestemming heeft, dat er een doel onder ligt. De fasen geven aan dat je niets kunt overhaasten en dat overgave aan het proces de enige manier is om er doorheen te komen. De fasen geven ook aan dat er een eindpunt is. Dit geeft moed, geef dus nooit op. Blijf altijd door gaan, hoe zwaar je het ook hebt.  

Fase 1: De bubbelfase

Wanneer je je tweelingziel ontmoet beland je in de zogeheten bubbelfase. Tenminste, deze fase hoor je het meeste terug. Er zijn ook tweelingzielen die het "weten" dat de ander een tweelingziel is, alleen is die ander op afstand en lijkt die ander geen toenadering te zoeken.
In de bubbelfase wrkt dé ontmoeting in je diepste wezen door, het is als een blikseminslag. Dit moment ontstaat wanneer je de ander in zijn / haar ogen kijkt. Het brengt je thuis, je hebt het nog nooit eerder gevoeld. De aantrekkingskracht is enorm en de manier waarop je de ander waarneemt is die vanuit bewondering. Trots en blijheid zijn gevoelens die aanwezig zijn. Je kan volledig jezelf zijn bij de ander. Je bent in staat om je kwetsbaar op te stellen en om je diepste geheimen met de ander te delen. En dat in een periode dat je elkaar nog niet eens zo heel goed kent. Het innerlijke kind in jou wordt opnieuw aangewakkerd en uitgebreid lachen of gek doen is ook typisch iets voor tweelingzielen. De lichamelijke aantrekkingskracht is enorm en als je intiem bent in deze periode dan zal je ervaren dat wat je met elkaar deelt uniek is en dat je dit nog nooit zo mooi en intens hebt ervaren. De communicatie verloopt gemakkelijk en als vanzelf. De bubbelfase is intens en duurt meestal niet heel lang. 

Fase 2: De duw- en trekfase

Tijdens de bubbelfase zal je gaan merken dat er externe omstandigheden zijn die invloed gaan hebben op de fijne verbinding die er tussen jullie is. Bij veel tweelingzielen is er een derde partij in het spel of keuren ouders / familie de relatie af. Deze externe omstandigheden maken dat je beperkt wordt in je bewegingsvrijheid, in de vrijheid om elkaar op een ontspannen manier te kunnen ontmoeten. Langzaam aan komen er spanningen en angsten naar boven zoals schuld, jaloezie, afwijzing en minderwaardigheid. Deze gevoelens van angst worden gaandeweg de tijd groter en groter. Tweelingzielen triggeren elkaar in alles wat niet in harmonie of onvoorwaardelijke liefde is. Ze triggeren elkaar, terwijl de thema's die de triggering veroorzaken bij beide aanwezig zijn in een andere context. Je spiegelt elkaar. Deze fase is nodig om te weten waar je aan moet werken wanneer je in de separatiefase terecht komt. Tweelingzielen die pijn hebben ervaren door ervaringen in het verleden zijn gereserveerder. Door te vertrekken, weg te lopen, de liefde te ontkennen en te doen alsof het niet bestaat hopen ze dat alle pijn vanzelf weggaat. 

En dan komt dus het moment dat één van de twee afstand neemt. Dit moment is onverwachts en heftig. De separatiefase is dan aangebroken.
Het komt voor dat tweelingzielen ervoor kiezen om af en toe contact te houden. Dat noemen we dan geen separatiefase. Ook komt het voor dat tweelingzielen kiezen voor een korte separatie en dat er dan weer contact is om vervolgens weer separatie te ervaren. Dat kan, het kost beide uiteindelijk meer energie. Want elke nieuwe separatie gaat gepaard met pijn en verdriet. Iedere tweelingzielverbinding is uniek. 

Fase 3: De separatiefase 

Tijdens de separatiefase komt er een einde aan het contact met je tweelingziel. Beide nemen afstand van elkaar en er is geen ruimte meer om elkaar te benaderen. Deze fase is nodig om in rust te komen en om je eigen stukken aan te gaan kijken. Tijdens de separatiefase kun je twee dingen doen: blijven hangen in verdriet en hopen dat er weer contact komt of accepteren dat het is zoals het is en er alles aan doen om jezelf uit het lijden te trekken. Het oude leven opnieuw oppakken en doorgaan zal lastig worden, omdat de herinneringen en de pijn voordurend omhoog zullen komen. 
Het lijden wat je ervaart is nodig om te komen tot groei. 

Tijdens de separatiefase kan het zijn dat je veel symbolen of tekens ziet die jou doen denken aan je tweelingziel. Mijn advies is om deze tekens zoveel mogelijk te vermijden. Ze geven je een vorm van bijgeloof wat nergens op gebaseerd is. Ze werken namelijk ook misleidend en dat wil zeggen met als doel om jou opnieuw uit balans te brengen. Zie de tekens als een manifestatie van je eigen denken. Jij denkt aan je tweelingziel en daardoor zie je ook meer uit zijn/haar leven in jouw leven verschijnen. 

Mijn advies is om de separatiefase te gebruiken om jezelf te helen en om de beste versie van jezelf te worden. Stort jezelf niet meteen in een nieuwe relatie of ga niet op zoek naar afleiding. De separatiefase is er voor om te werken aan union. Daar ligt het doel van de hele reis. Union gaat over onvoorwaardelijke liefde. Onvoorwaardelijke liefde is van een andere dimensie. Het brengt je bij God, de bron van liefde. Daar kom je geen aardse verlangens meer tegen. Daar is geen ego.  

De separatiefase noemen we ook wel de onthechtingsfase. In de onthechtingsfase zullen er veel gevoelen en gedachten omhoog komen. Dat komt, omdat het ego in het nauw gedreven wordt. Het is zijn manier om heel veel negatieve gedachten bij jou omhoog te brengen in de hoop dat je terug valt in oud gedrag en dus in emotioneel lijden. Mijn tip is om in deze fase alle prikkels van buiten te vermijden. Tenminste zoveel en zo vaak mogelijk. Zonder prikkels heb je namelijk geen afleiding waardoor je de verbinding met liefde kunt versterken. Het is alsof je even moet ontgiften van alle externe invloeden. Dat kun je het beste alleen doen. Later kun je altijd weer terugkeren in het "normale" leven, maar je zal dan merken dat je dat niet meer wilt. De separatiefase is een tijd van heling en groei. De separatiefase is misschien wel de meest leerzame periode uit je leven. Tijdens deze fase ga je het ego laten sterven. Dat sterven gaat gepaard met het brengen van offers. De hunkeringen van het ego zullen in deze fase toe gaan nemen en het is aan jou om vanuit wilskracht er niet aan toe te geven. Wanneer het ego sterft, opent je hart volledig. Daarom is onthechten ook zo pijnlijk, omdat het hart dan open breekt. 

Fase 4: Union 

Veel theorieen gaan er vanuit dat tweelingzielen in union komen. Er zijn kanalen waar tweelingzielen als koppel werken, er zijn waarzeggers die jou vertellen dat je samenkomt en zo zijn er nog veel meer aanknopingspunten die je het vertrouwen geven dat het mogelijk is. Helaas werken al die kanalen, hoe goed ze het ook bedoelen, als een vorm van misleiding. Union met je tweelingziel is voor weinig mensen weggelegd. Omdat het een complex en pijnlijk proces is. Je moet er veel voor laten en opofferen. We kunnen in dit proces niets afdwingen en tegelijkertijd is het aan jou om er keihard aan te werken. Je hebt dus wel degelijk invloed op het proces, maar niet om de aspecten van tijd. Het gaat hier om divine timing. Het is de timing van God die bepaalt of jullie en wanneer jullie samen komen. Divine timing vind je in onvoorwaardelijke liefde. Daar op dat punt leef je in overgave. Overgave betekent dat je je eigen wil hebt opgegeven. Dat je onthecht bent van aardse verlangens die je weghouden bij je gevoelswereld. Dat je leeft in liefde met alles en iedereen en dat je begrijpt dat de aardse wereld je uit balans brengt.  

Union gaat over de combinatie van onafhankelijk worden en tegelijkertijd geen "ik" meer centraal hebben staan. Onafhankelijkheid gaat in dit geval over onthechten. Wanneer je onthecht bent van mensen, patronen en spullen, dan ben je niet meer van hen afhankelijk. Het ego heeft deze hechting in je leven aangebracht, zodat je hele identiteit met die ander verweven zou zijn. Valt een persoon weg, dan is het alsof je jezelf verliest. Daarom zitten veel runners vast in een relatie, omdat ze hun hele identiteit hebben verweven met die relatie. Wanneer je jezelf er van onthecht, dan kun je op grond van logische argumenten en op grond van een geopend hart gezonde en volwassen keuzes maken in het leven. Wanneer het ik geen plek meer inneemt in je leven, dan heeft het ego geen invloed meer. Je leven werd tot dan toe door hem geleid. Door je te focussen op onvoorwaardelijke liefde en dus op God, ga je de leiding uit handen geven aan hem. Je wordt dan opnieuw geleid, maar dan is de leiding gericht op liefde. Je bent dan bevrijd van alle negativiteiten in je leven. Alle ongezonde en onvolwassen gedachten en gedragspatronen bestaan dan niet meer. Schuld, schaamte, onzekerheid, angst, haat, jaloezie: het is dan allemaal weg. Daar op dat punt ben je de beste versie van jezelf. Daar ben je vrij en bevrijd van het aardse leven.  

Waarom is het pad van tweelingzielen zo zwaar? 

De tweelingzielenreis is vanaf dag één heftig en zwaar. Of je elkaar blijft zien of je gaat in separatie doet niets af aan de zwaarte van de reis. Elke tweelingzielenreis is uniek en allen zijn even zwaar. Een aantal kenmerken waarmee het heftige en uitputtende karakter van een tweelingzielenreis kan worden uitgelegd: 

de ontmoeting tussen jou en je tweelingziel vond op een verkeerd moment plaats. Je had net een nieuw huis gekocht, je stond op het punt om te gaan trouwen, je vrouw was zwanger, je moeder was net overleden, enzovoort. Maar ook: je ontmoet je tweelingziel die verslaafd is aan drugs, je ontmoet je tweelingziel die een zwerversbestaan leidt, je ontmoet je tweelingziel die Moslim is en jij bent Christelijk gereformeerd, je ontmoet je tweelingziel die 30 jaar jonger is, enzovoort. Je raakt hoe dan ook door de ontmoeting in verwarring en het geeft je stress. 

de duw- en trek fase kan uitputtend geweest zijn. Je hebt misschien dingen gezegd waar je spijt van hebt. De ander reageerde vaak vreemd, alsof je elkaar niet begreep. De ander was niet bereikbaar terwijl het juist zo belangrijk was om in verbinding te staan. Je voelde je machteloos en wanhopig. Op de goede momenten voelde je verbinding, op de slechte momenten leek het alsof de verwijdering alleen nog maar meer toe nam. Een voor jou onverklaarbare ontwikkeling, eentje die je nog niet eerder hebt ervaren in je liefdesleven. Soms heb je het gevoel dat je gek aan het worden bent. 

na de separatiefase blijf je leeg achter. De anders heeft er resoluut een punt achter gezet. Je begrijpt het niet. Je begrijpt de ander niet. Want als de liefde zo diep zit, dan blijf je toch in contact met elkaar? Maar zo werkt het dus niet. Jij hebt dat besef wel, maar de ander niet. Zo werkt de energie. De ander zal eerst nog door een donkere nacht van de ziel moeten gaan, wil hij/zij beseffen dat liefde zo mooi kan zijn. 

je denkt zo vaak aan je tweelingziel dat je er bijna gek van wordt. Je staat er mee op en gaat er mee naar bed. Je droomt over je tweelingziel en ziet hem/haar overal lopen. En toch lukt het jullie niet om bij elkaar te blijven? Je begrijpt het niet. Hoe kan zo'n grote liefde niet werken en telkens weer zorgen voor verwijdering?

vanaf dag één konden jullie elkaar alles vertellen. Geheimen die je nog nooit met iemand anders gedeeld hebt, heb je met hem/haar gedeeld. Hoe komt het dat die ander nu ineens zo gesloten is? Hoe komt het dat die ander nu ineens alles afwijst en doet alsof die gesprekken er nooit zijn geweest? 

je ziet hoe sterk je tweelingziel beïnvloed wordt door zijn/haar omgeving. Je ziet wat familie doet, wat vrienden doen en je ziet ook dat hij/zij hier niet tegen opgewassen is. Je staat met je rug tegen de muur. Je weet dat er manipulatie en bedrog in het spel is en juist jij kan je tweelingziel nu niet bereiken. Het is alsof er iets tussen jullie in staat en je hebt er geen grip op.

de tweelingzielenreis gaat over een paradox, namelijk het tegenovergestelde doen van wat je gewend bent om te doen. Omdat dit een verbinding is die alleen werkt in de energie en dus in de Geest. De verbinding gaat stuk zodra er ego en materie is. Je moet dus eerst afstand nemen en je opgebouwde "ik" gaan kwijtraken, anders stoot je elkaar af. In plaats van jezelf naar de ander uit te reiken, moet je nu afstand nemen en de focus op jezelf leggen. 

in de tweelingzielenreis raak je alle controle kwijt en als dit je overlevingsmechanisme is geweest in je leven, dan ga je angsten ervaren. De controle valt weg en je tweelingziel verdwijnt uit beeld. Het is de eerste en enige verbinding waarin je moet focussen op God, wil je hieruit komen. Eerst breek je verschillende keren voordat je die conclusie zelf ook trekt. 

Tweelingzielen voelen zich niet thuis op aarde

De meeste tweelingzielen geven aan dat ze sinds hun jeugd al het gevoel hebben niet in deze wereld te passen. Ze voelen zich anders dan de rest. Dit komt, omdat we opgroeien in een wereld waar het ego centraal staat. Dat betekent dat het gedrag van mensen niet authentiek is. Ze leven vanuit een masker, vanuit een schijnheiligheid. Mensen doen zich anders voor dan wat ze denken. En dat komt, omdat het ego voorwaardelijke liefde is. Het ego wil altijd wat terug, het ego wil altijd wat bereiken, het ego wil altijd manipuleren. En dat hebben tweelingzielen door. Ze kijken daar als het ware doorheen. Alleen brengt dat in de kinderjaren verwarring, waardoor ze zich afsluiten en besluiten om hetzelfde te gaan doen. Hierdoor rennen veel tweelingzielen van afleiding A naar afleiding B. Het eeuwige rennen maakt ze van binnen moe en gefrustreerd. Ze komen dan op een punt dat ze niet meer willen rennen.

De meeste tweelingzielen hebben sinds hun jeugd al depressieve gedachten, omdat ze zich niet thuis voelen. Er is niemand die ze vertelt waarom ze dit gevoel hebben en er is niemand die ze vertelt dat er veel meer leeftijdsgenoten zijn die dit hebben. Ouders weten hier niet goed mee om te gaan, omdat ook zij vastzitten aan het ego. Rationeel gezien kunnen ze er weinig mee. Het enige wat ze kunnen is afleiding geven, want door afleiding op te zoeken ga je ook minder voelen. Tweelingzielen voelen zich vaak het zwarte schaap van de familie, omdat ze afwijken van wat "normaal" is.

Totdat ze hun tweelingziel ontmoeten. Dan gaat de hemel open, bij die ander voelen ze zich wel thuis. Daar durven ze open te zijn, daar durven ze zichzelf te zijn. 
Tweelingzielen die zich hebben aangepast in de wereld voelen zich in de separatie opnieuw een vreemde. Niemand begrijpt ze, niemand weet hoe echte liefde voelt. En ook dit is allemaal de bedoeling. Want tweelingzielen zijn pioniers. Zij zijn het witte schaap onder de zwarte schapen. Zij zijn de mensen die gaan laten zien en voelen aan de wereld wat echte liefde is.    

De tweelingzielenreis gaat over wilskracht

Soms verlangen mensen naar een quick fix, een snelle oplossing om in union te komen met hun tweelingziel. De liefde heeft dan plaats gemaakt voor obsessief gedrag. De tweelingzielenreis heet niet voor niets de meest moeilijkste reis die er is. Dat heeft een reden. Want linksom of rechtsom, ook al wil je wel of niet in union komen met je tweelingziel, je leven zal nooit meer hetzelfde zijn. Je voelt dus aan alles dat er iets moet gebeuren. En wat veel mensen dan doen is zoeken naar een quick fix, want die onrust en dat emotionele lijden moet verdwijnen. En daar gaat het mis. 
De tweelingzielenreis heeft een doel en als we niet in staat zijn om ons te verbinden met dat doel, dan blijf je in een cirkel rondjes rennen. De hele spirituele markt ligt voor je open. Maar zo lang je uiterlijke leven niet veranderd, zal je innerlijke leven ook niet veranderen. Het een hangt met het ander samen. 
De tweelingzielenreis gaat over offers brengen. Want alles wat tussen jou en God in staat, staat in de weg. 

Wlskracht houdt in dat je contact durft te maken met je binnenwereld. Dat je stopt met rondjes rennen door afleiding te zoeken. Dat je zuiver kijkt naar jezelf en naar je omgeving. Praat je altijd liefdevol? Denk je altijd liefdevol? Is je gedrag liefdevol? 

Praktijk Memorable is er voor jou, om je de juiste handvatten te geven. Vanuit een realistische blik. Wil je uit de cirkel van lijden stappen, dan moet het roer om. En voor veel vrouwen bestekent dit dat het leven 180 graden gedraaid mag gaan worden. Van initiatief nemen naar ontvangen, van actiegerichtheid naar geduld, van communicatie naar luisteren, van controle naar overgave. Het is veel en dat lukt nooit in één dag, nooit in één week. Dit duurt maanden en misschien zelfs jaren. Alles begint bij de juiste intentie en krijgt vorm door wilskracht.   

Echte tweelingzielen denken elke dag aan elkaar

Gaat er geen dag voorbij dat je niet aan je tweelingziel denkt? Echt geen enkele dag? Grote kans dat je dan met je echte tweelingziel te maken hebt. Dit verschilt namelijk van een toxische verbinding, een karmische verbinding dan wel een soulmate verbinding (een uitleg op deze begrippen vind je verderop in dit stuk). Met andere woorden: alle andere verbindingen die kunnen ontstaan op liefdesgebied hebben geen garantie dat je elke dag aan je tweelingziel denkt. Dit geldt dus ook voor een narcistische ex of een andere ex die jou veel leed heeft gebracht. Je zal in het begin nog vaak aan die ene ex moeten denken, maar dat komt omdat je er afhankelijk van bent geworden. Na verloop van tijd wordt het denken aan die ex minder en zal je zien dat het niet meer elke dag is. Bij tweelingzielen is dit niet zo. Er kan nog zoveel leed zijn geweest of zoveel moois ook, de verbinding blijft altijd. En dat maakt dat je echt elke dag aan hem/haar denkt.

Zijn er sinds de ontmoeting allemaal tekens op je pad gekomen die jou telkens weer aan hem of haar herinneren? Ook dat is typisch tweelingzielen. 
Word je emotioneel wanneer je te lang in gedachten bent bij je tweelingziel? Ook dat is typisch tweelingzielen.

Echte tweelingzielen hebben een roeping, een taak en het is niet jij, maar een hogere macht die deze roeping of taak voor jou bepaald heeft. In het begin denk je "wow, dit is de meest complete liefde die er is. Deze liefde vult mij met alles waar ik ooit van gedroomd heb." en dan ineens spat alles uit elkaar. Omdat je tweelingziel de deur sluit. Resoluut en onverwacht. Meestal gebeurt dit zonder uitleg of emotie. Je tweelingziel is niet meer wie hij/zij was. Hij/zij lijkt gehersenspoeld of gehypnotiseerd. Het is alsof er aan andere touwtjes getrokken wordt en jij kunt hem/haar niet meer in bereiken. De separatie is dan onvermijdelijk. 
Echte tweelingzielen worden van binnen verscheurd als gevolg van de separatie. Het leven heeft ineens geen betekenis meer. Alles is één grote verwarring geworden. Als jij jezelf hierin herkent, dan ben je een echte tweelingziel. 

En nu begint het echte werk pas echt. Want tweelingzielen, met name de meest bewuste tweelingziel, moeten zich spiritueel gaan ontwikkelen en uitzuiveren. Spiritueel betekent bewustzijn. Tweelingzielen moeten transformeren van ego naar "niets". Van denken naar voelen. Van ongeduld naar geduld. Van wantrouwen naar vertrouwen. Van overleven naar leven. Dat wil zeggen: alle hechtingen die er zijn moeten worden losgelaten. Hechtingen waar een drang, een verwachting, op zit. Hechtingen die gaan over mensen, ringen en patronen. 

Welkom, je bent een tweelingziel! Je bent anders dan de rest! Hier kun je wel wat hulp bij gebruiken, want wie had ooit gedacht dat jou dit zou overkomen? Het proces is heftig en lang, het breekt je en bouwt je weer op. En in de tussentijd kun je niet anders dan loskomen van je tweelingziel.  Loskomen door hem/haar te vermijden in gedachten en in het aardse. Dit doe je omwille van je eigen balans. Het is een paradox, alles voelt zo tegengesteld en dat is ook de bedoeling. Memorable helpt je en steunt je. Je bent in dit proces nooit alleen. Los van de healing sessies kunnen we ook tussendoor klankborden. Omdat je zal merken dat het soms op en af gaat. Je bent onderweg om van een rups te groeien naar een vlinder. Daarvoor stap je eerst in een cocon. Die cocon gaat je transformeren. Er is geen andere weg: dit is de weg naar union.   

Ben ik gek aan het worden?

Veel, heel veel tweelingzielen komen op een punt dat ze het gevoel hebben dat ze gek aan het worden zijn. Ze ervaren heftige nachtmerries, kampen met depressieve gevoelens en zien op sommige momenten geen uitweg meer in hun leven. Waarom gebeurt dit? 

In het proces van tweelingzielen is het de bedoeling dat je wordt opengebroken, dat je breekt. Alleen dan groei je en deze groei is nodig om sterker te worden. Sterker in geestelijk opzicht. Dat je tweelingziel raar doet of gekke en tegengestelde dingen zegt, komt omdat hij/zij geleid wordt. Soms lijkt het alsof er iets anders door hen heen werkt. De wereld van tweelingzielen is in feite onverklaarbaar. Er is iets groters aan het werk op jullie beiden en alleen degene die bewust is heeft dit in de gaten. 

Waarom je dit nog meer ervaart, is omdat je omgeving je niet begrijpt. Familie en vrienden begrijpen niet waarom je nog aan je tweelingziel blijft hangen. Je tweelingziel is niet goed voor je, hij/zij negeert je en wijst je af. De tegenwerking van de omgeving verward je, omdat je gevoel iets heel anders zegt. Die verwarring maakt dat je het gevoel hebt dat je de dingen in het leven niet helder meer ziet, wat wel zo is. De wereld vervreemd van je en dat is ook de bedoeling. Het is de bedoeling dat je een ander pad gaat bewandelen dan het pad wat je vrienden en familieleden bewandelen. 

Tijdens het proces kan het zijn dat je veel new age praktijken bezoekt (meer informatie hierover klik HIER). Hierdoor zijn er voorspellingen gedaan en ook is er in de energie vanalles in beweging gebracht. Daar speelt de donkere wereld van negatieve energie gretig op in. Hierdoor ga je lichamelijke sensaties ervaren, krijg je voorspellende dromen, lijkt het alsof je telepathisch verbinding met hem/haar kan maken, lijkt het alsof je energetisch soms bij hem/haar bent en zijn de tekens die je ziet op je pad overweldigend. De buitenwereld wordt hierdoor steeds belangrijker voor je. En in die buitenwereld kom je ook veel tegenstrijdigheden tegen. Soms raak je er dan door verward en weet je niet meer wat goed en wat slecht is. De tweelingzielenreis helpt je om los te breken van alle vormen van invloed. Heel veel tweelingzielen zijn afhankelijk en door die afhankelijkheid lijkt elke waarzegger en paragnost jou te kunnen vangen. Hierdoor word je mentaal steeds zwakker en ervaar je vaker emotionele dieptepunten. Behoed jezelf hiervoor door hier op tijd uit te stappen. Waarzeggerij is een vorm van misleiding waar de wereld van donkere energie graag gebruik van maakt. 

Kortom: je bent niet gek aan het worden. Je wereld wordt nu herordent en hervormd. De vele perspectief verschuivingen op het leven helpen hierbij. Alles hangt samen met groei, zo lang je gedachten positief blijven. Bij negatieve gedachten: grijp in. Want negatieve gedachten zijn niet van jou.  

"Het leven heeft geen zin meer"

Heel veel tweelingzielen komen tijdens hun "reis" op een punt dat ze het leven niet meer zien zitten. Meestal bereiken ze dit punt wanneer de separatie aanbreekt. Het moment van uit elkaar gaan zorgt ervoor dat je breekt. Je hart breekt en het zorgt ervoor dat je niet meer kunt eten. Slapen is moeilijk en je hoofd maakt overuren. De buikpijn die je ervaart is hardnekkig en de onrust giert door je lijf. Je kunt het huilen niet meer stoppen. Het is alsof je ergste nachtmerrie werkelijkheid is geworden. Het is niet gek dat dit gebeurt, want degene die jouw zielsenergie draagt is nu weg. Het is "jij" die weg is, alsof je nu incompleet bent! En dat voelt niet oke, het klopt niet. Vaak zijn het ook die woorden die dan terugkeren in ons hoofd "het klopt niet". 

Maar je hebt er geen grip meer op. Je merkt dat er is ingegrepen. Omstandigheden zijn zo ontstaan dat het lijkt alsof alles perfect georganiseerd en georchestreerd is. Wanneer je terug kijkt naar dat moment vallen je ineens bepaalde dingen op. Alsof de hele situatie stapje voor stapje toewerkte naar deze separatie. Ineens ga je zien dat er een bovennatuurlijke kracht aan het werk moet zijn geweest. Want sommige situaties en sommige gesprekken zijn gewoonweg geen toeval geweest. De timing van alles lijkt te kloppen en toch begrijp je het niet. Want hoe kan God jou het mooiste in je leven voorschotelen en dit mooiste dan ook weer van je wegnemen? 

Het kan zijn dat je het als een straf voelt. Het kan ook zijn dat je wanhopig bent en dat je ergens het gevoel hebt dat de rust nooit meer terug zal keren. Het kan ook zijn dat je nu alle grip op het leven lijkt te verliezen, want ook je baan en je inkomen en je huis staan nu onder druk. Vaak komt er heel veel te gelijk en ook dat heeft een functie. Ik kan je in ieder geval vertellen dat het geen straf is wat je is overkomen. Het is juist vanuit liefde ontstaan. Alleen zal je dit pas gaandeweg gaan beseffen en nu nog niet. Ook kan ik je zeggen dat de rust wel weer terug zal keren. 

Tweelingzielen, met name de chaser, degene die obsessief is, degene met ongeduld en degene die graag controle houdt, zullen door de separatie angsten gaan ervaren. Dit zijn existentiele angsten. Daarom zullen ze zichzelf afvragen of het leven nog wel zin heeft op deze manier. De andere tweelingziel, de runner, die ervaart op een andere manier angsten. Die angsten gaan veel meer over de buitenwereld en de omgeving waar hij/zij in leeft. Want het is die omgeving waar hij/zij zo aan gehecht is en die hij/zij niet los durft te laten. 

Hoe dan ook: je moet door deze periode heen. Het brengt je bij bevrijding. Het heeft een functie. Een spirituele healing helpt je om jezelf los te maken van negatieve energie en om meer vrede in jezelf te gaan voelen. Voor het boeken van een sessie klik HIER.    

Tweelingzielen zijn koppig, eigenwijs en trots

Tweelingzielen zijn koppig, eigenwijs en trots. Dit zijn hardnekkige eigenschappen van het ego waar ze door bevangen zijn. Het maakt dat ze moeilijk van het ego af komen. En dat is ook niet zo gek, want tweelingzielen worden min of meer gedwongen om het ego te laten sterven. De tweelingzielenreis is een sterfweg. Het is de weg van lijden die je brengt bij geestelijke kracht. En daar help ik je graag bij. Wil je groeien naar onvoorwaardelijke liefde, dan is er een verlangen in jou wat hunkert naar "niets". Want wanneer we "niets zijn" en "niets willen", dan ontstaat er rust en bevrijding. Onvoorwaardelijke liefde gaat over nederigheid en toewijding. Je bent aangekomen bij nederigheid, wanneer spullen je niets meer interesseren, geld je niets meer interesseert en wanneer het je gelukt is om de momenten dat je aan je tweelingziel denkt terug te brengen naar enkele momenten op de dag. De tijdsduur dat je aan hem/haar denkt heb je eveneens met 80% teruggebracht.

Koppigheid, eigenwijsheid en trots komen naar boven wanneer je klaar bent met het harde werken. Wanneer het ongeduld je naar de keel vliegt. Het komt naar boven wanneer je in een discussie de behoefte hebt om de ander te overstemmen om zo je gelijk te halen. Het komt naar boven wanneer je inconsequent bent in je werkhouding. "Gisteren werkte ik hard aan onvoorwaardelijke liefde, maar vandaag zit ik lekker op het terras en de wijn smaakt me goed!" Het zijn de momenten dat JIJ bepaalt wanneer je werkt en wanneer niet. Daar ligt trots onder. En trots is heel hardnekkig. Helaas hebben we er allemaal mee te maken, omdat we allemaal opgegroeid zijn in een maatschappij waarin het heel "normaal" is om trots te zijn. Trots heeft niets met onvoorwaardelijke liefde te maken. Sterker nog het werkt als gif op onvoorwaardelijke liefde. 

De tweelingzielenreis scheurt en breekt je open. Dat is het pad en het maakt je soms wanhopig. Je ziet de buitenwereld gewoon doorleven, alsof er niets aan de hand is. Je merkt dat de buitenwereld raar naar je kijkt en over je oordeelt. Omdat je zo emotioneel bent, omdat je zo teruggetrokken bent, omdat je afhaakt daar waar anderen door gaan. Het goede nieuws is dat het je brengt bij geestelijke kracht, bij gezondheid, volwassenheid en zuiverheid. Jij bent een pionier en jij bent nodig om andere mensen te inspireren en te helpen. En hoe meer je dat gevoel gaat omarmen, hoe meer het leven je gaat toelachten en hoe meer je als een gezonde leider in het leven gaat staan.     

Tweelingzielen zijn emotioneel afhankelijk

De reden dat jij je tweelingziel hebt ontmoet, is omdat het tijd wordt voor jou om volledig in je kracht te komen. De meeste tweelingzielen hebben in hun leven geleerd om te overleven. Hierdoor zijn ze zich gaan hechten aan patronen, mensen en dingen. Daar ligt een angst onder. Ze zijn bang om alles kwijt te raken, ze zijn bang voor de dood.
God brengt jou in contact met je tweelingziel, om je te laten weten dat échte liefde wel bestaat. En dat echte liefde onvoorwaardelijk is. Want hoe gemeen je tweelingziel ook tegen je is, na verloop van tijd voel en merk je dat je niet meer boos op hem/haar kunt zijn. Daarvoor is de liefde te diep, te grootst. Je tweelingziel is jij en dat is een gekke gewaarwording. In feite ben je twee keer geincarneerd in dit leven. Dit is moeilijk te begrijpen en dat gaat ook niet. Het is een spiritueel fenomeen wat alleen maar gevoeld kan worden. Daarom begrijpt ook niemand jou als je over je tweelingziel vertelt. Want niemand heeft die diepte ooit gevoeld die jij nu voelt.

Tweelingzielen reageren op elkaars energie. Is deze energie in balans, dan is er harmonie. De meeste tweelingzielen komen uiteindelijk terecht in een separatie. Dat is nodig, omdat de hechtingen en overtuigingen die dan nog in jou aanwezig zijn, te hardnekkig zijn. Deze moeten eerst worden afgebroken. Het afbreken van hechtingen en overtuigingen is een proces. Het gaat stapje voor stapje. En wat voor jou geldt, geldt ook voor je tweelingziel. Want tweelingzielen doorlopen dezelfde levenslessen. Welliswaar in een andere context, maar de lessen zijn identiek. Wanneer jij emotioneel afhankelijk bent van anderen dan is je tweelingziel dat ook.

In de wereld van 3D, de Matrix, de wereld van het ego zijn álle mensen afhankelijk. Dat komt, omdat we allemaal verslaafd zijn aan het ego. De verslaving is zo hardnekkig dat veel mensen het niet eens in de gaten hebben. Ze vinden het volledig normaal. Je kunt dit vergelijken met een kind wat opgroeit in de natuur, tussen de wilde dieren. Dit kind leert dat het normaal is om in geluiden te communiceren. Het ontwikkelt andere eigenschappen dan het kind wat opgroeit in een stad. Door onze opvoeding hebben we een blinde vlek ontwikkeld, die bij de meeste mensen alleen geopend kan worden iets heel veel impact heeft op hun leven. Een wake up call. De ontmoeting met je tweelingziel is als een wake up call en God hoopt dat bij jou als gevolg van deze ontmoeting het bewustzijn verder gaat openen.

Hetzelfde geldt voor de emotionele afhankelijkheid. De meeste tweelingzielen dragen dit als een diepgewortelde overtuiging in zich. Het zijn de gedachten als "ik durf niet alleen te zijn" of "ik kan niet zonder hen". In het gezin heeft een ouder of hebben beide ouders op zoveel manieren laten merken dat de tweelingziel man of vrouw er niet toe doet, maar door manipulatie en intimidatie hebben ze de tweelingziel zover gekregen dat ze precies deden wat vader of moeder zei. Het manipulatieve gedrag van vader en/of moeder vindt vaak onbewust plaats en komt voort uit hun eigen jeugd. Het is een vorm van aantrekken en afstoten wat er gebeurt en door de loyaliteit van het kind vindt er dan "mindfuck" plaats in hun hoofd. Ze weten niet goed meer wat ze aan vader of moeder hebben en of het nu liefde of haat is, maar omdat er loyaliteit is komen ze telkens weer terug bij hun ouders.    

De emotionele afhankelijkheid loopt als een rode draad door hun leven en de liefdesrelaties zijn hier ook allemaal op gebaseerd. Het zijn karmische relaties en veelal ook toxische relaties (verderop in dit artikel lees je hier meer over) die de tweelingziel vast zetten. Het is de blinde vlek waarmee ze hun bestaan voortzetten. Pas wanneer ze gaan inzien dat een blinde vlek ook kan worden losgelaten, ligt er een nieuwe weg voor hun open.  

De magneet theorie 

Tijdens een tweelingzielenreis zie je over het algemeen dat één van de twee meer bewust is. Meer bewust houdt in dat diegene meer ontvankelijk is voor groei. In verschillende theorieën wordt deze tweelingziel vergeleken met de "leidende energie". Er wordt dan beweerd dat degene die het meeste bewust is de magneet moet worden voor de ander. En dat kan die persoon doen door te focussen op zichzelf. Want wanneer jij je focust op je ziel, dan focus je dus op jullie. In de praktijk zie ik dat dit klopt. Tweelingzielen die bij mij komen en die daarna de focus bij zichzelf leggen worden korte tijd later vaker benaderd door hun tweelingziel. Het is altijd weer bijzonder om te horen hoe dat werkt. Maarrrrrrr.......

Het is telkens weer een manier om jou uit balans te krijgen. Want je tweelingziel komt en gaat, zo gaat het in de praktijk. De harmonische union ontstaat niet ineens wanneer jij de focus op jezelf legt. Daar is veel meer voor nodig en als slagroom op de taart kom je uit bij divine timing. Divine timing wil zeggen: God bepaalt. Dit betekent dus ook dat union niet plaats hoeft te vinden. Wanneer je aan de slag gaat met jezelf zal je merken dat de separatiefase je langzaam aan meer rust gaat brengen. Stapje voor stapje kom je weer dichter bij jezelf en zijn de momenten dat je verlangt naar je tweelingziel minder vaak en minder heftig aanwezig. Divine timing vindt plaats wanneer de focus permanent in de geest is en niet meer bij je tweelingziel. Devine timing houdt in dat het ego gestorven is en dat je dienstbaar en toegewijd in het leven staat. Je wordt dan op dat moment herenigd met de partner die bij jou hoort. Deze partner past bij jou, is goed voor je en wil bij je blijven tot in de eeuwigheid. In de meeste gevallen is dit je tweelingziel, tenzij je te maken had met een "valse" tweelingziel. Dan komt er een andere partner naar je toe. Hoe dit gebeurt is een raadsel, maar het staat vast dat hier de bovennatuurlijke kracht van God een belangrijke factor is 

Dus om jezelf te beschermen is het daarom belangrijk dat je de theorie van "een magneet willen zijn" compleet los laat. Want als je die magneet bent, komt hij/zij maar zijn jullie nog niet klaar voor elkaar. Je ondergaat dan opnieuw een duw- en trekfase. Wanneer jij de magneet bent, komt hij en vertrekt hij omdat hij helemaal niet voor jou wilt kiezen. Hij/zij wilt jou erbij, maar hij/zij wilt jou niet volledig. Zo gaat het bij de meeste onbewuste tweelingzielen. Wanneer jij als eerst ontwaakt bent, dan ben jij degene die voortdurend uit balans gebracht wordt. De minst ontwaakte tweelingziel vindt bij je zijn fijn, omdat hij/zij dan opgeladen wordt. Na die oplaadtijd vertrekt hij/zij weer en zet hij/zij zijn/haar andere leven weer voort. Het put jou uit en het maakt je tweelingziel energieker.
Ik heb heel veel tweelingzielen in de praktijk gehad die wanhopig waren. Bescherm jezelf lieve mensen. Neem afstand en werk keihard aan je eigen proces. Daar ligt de bevrijding.
Wat is er nodig? Kom los van je tweelingziel. Word onafhankelijk en hou de energie bij jezelf. Focus je op God en niet op je tweelingziel, daar ligt de sleutel. Kies voor balans en vrede in je eigen leven. 

Tweelingzielen veranderen van overleven naar leven

Tweelingzielen, en eigenlijk geldt dit voor alle mensen, zijn opgegroeid in een maatschappij waar mannelijke energie centraal stond. Dit houdt in dat heel veel vrouwen geleerd hebben om te gaan leven vanuit mannelijke energie. Dit patroon zagen ze bij hun moeder en bij hun grootmoeder. De vrouwen hadden het meestal voor het zeggen in huis, namen initiatief, het waren sterke leiders met verbale kracht. Tenminste, dit was bij veel huishoudens zo. Vrouwelijke energie werd genegeerd, omdat je moest overleven. De angsten in de buitenwereld waren te groot om in rust en vertrouwen te blijven. Angst voor buitensluiting, voor afwijzing, voor de dood. Je bent hiermee opgegroeid en zo ook geprogrammeerd.   
De onzekerheden en overtuigingen die je bij je draagt, dat ben jij niet. Je bent dus ook weer in staat om dit los te laten.  
De gedragspatronen die je daaruit hebt ontwikkeld zijn zijn de "oude jassen" die voor comfort en veiligheid zorgen. Het is de voorspelbaarheid van ons leven waarbinnen we ons graag bewegen. Wat velen niet weten is dat deze voorspelbaarheid je weg houdt van wie jij werkelijk bent. Er is een weten in jou aanwezig die roep dat dit niet het leven is wat je graag wilt. Je ervoort gaandeweg steeds meer en vaker onrustige gevoelens. Dat knagen in jou wil jou iets vertellen. Je zou kunnen zeggen dat het je ziel is die roept, omdat je een kind van God bent. Je leeft niet voor God, je leeft voor iets anders. 

De "oude jassen" in ons leven hebben ons geholpen om te overleven. We hebben ze aangetrokken, zodat we geaccepteerd werden door de buitenwereld of om de pijn die in onszelf niet te hoeven voelen. Doordat je al deze jassen hebt aangetrokken, heb je je als het ware aangepast aan de buitenwereld. Daarmee ben je gaan overleven in plaats van gaan leven. En door te overleven hoef je minder te voelen en zijn het de bevestigingen en waarderingen van buitenaf die jou het gevoel van bestaansrecht geven. Ondertussen is het een vorm van lijden geworden, je rent jezelf compleet voorbij. De programmeringen en systemen die in ons leven zijn opgelegd hebben er voor gezorgd dat je hoofd actief werd. Zonder je hoofd kon je niet overleven. In plaats van te vluchten voor het leven wat bij jouw wezen past, kies je voor vrijheid, eenheid en liefde. Dit verlangen zit in ieder mens. Het is onze natuurlijke staat van zijn: vrijheid, eenheid en liefde. De manier om hier te komen is door jezelf te verloochenen. Jezelf is het ego, is een gemaakte identiteit die vooral denkt en 100% bezig is met hoe en wat de buitenwereld denkt.  

Een tweelingzielenreis gaat over onafhankelijk worden van alles en iedereen door je verantwoordelijkheid te nemen voor alles in het leven. Het gaat over onvoorwaardelijk liefhebben.

Een tweelingzielenrelatie leert jou dat je in dit leven eerst moet sterven, zodat je nooit meer hoeft te sterven. De angst om te sterven mag namelijk in het leven overwonnen worden, door je leven in handen te leggen van God. Het gaat er om dat je gaat doorzien dat angsten niet bestaan. Angsten zijn een illusie, gecreeerd door het hoofd. Pas wanneer je je eigen Godsvonk, jouw kracht, hebt ontdekt en omarmt zullen alle angsten verdwijnen. Angsten zijn een trigger, een boodschap, die jou vertellen dat je werk te doen hebt. Innerlijk werk. De afleidingen in het leven zorgen ervoor dat angsten in stand blijven. Of het nu televisie of school is, alles is er op gericht om je hoofd actief te houden. Dit zijn programmeringen, net als de waarden en normen die je van je ouders hebt meegekregen. Dit alles is niet jouw waarheid, maar opgelegd en door jou aangenomen. Een opmerking die hier vaak gegeven wordt is "het hoofd moet ook aan staan, anders kun je je werk niet doen. De maatschappij is nu nog zo ingericht." Deze opmerking gaat alleen op als je er in gelooft. 

Tweelingzielen zijn pioniers 

Tweelingzielen zijn anders, voelen zich anders, voelen zich minder thuis op aarde. Zij zijn de pioniers van een leven waar de meeste mensen diep van binnen naar op zoek zijn. Ze zijn pioniers, omdat dit leven, het leven in onvoorwaardelijke liefde, alleen mogelijk is wanneer je van binnen sterft. Daar is wilskracht en volharding voor nodig. Tweelingzielen zijn op dit pad gezet en het is hun vrije wil om dit aan te gaan.  

Ik ontmoet veel tweelingzielen die het leven niet begrijpen, die zich niet thuisvoelen en die al helemaal niet met anderen kunnen bespreken wat er in de tweelingzielen dynamiek gebeurt. Mensen die aards gebonden zijn begrijpen dit niet. Je kunt zelf je geluk managen zeggen ze dan. Vergeet die man of vrouw toch en ga op zoek naar iemand anders. Iedereen is vervangbaar! 

Het eeuwige oordeel en de mate waarin de tweelingziel veroordeeld wordt maakt dat je je terug trekt. Hierdoor ervaar je eenzaamheid in jezelf en weet je even niet meer hoe je er uit kunt komen. Er is een weg! En het is de mooiste weg die er is! 

De manier waarop er nu wordt geleefd en samen wordt geleefd is niet naar het beeld van God. Er is geen onvoorwaardelijke liefde. Er is verdeeldheid en die verdeeldheid vinden mensen heel normaal! Het is niet normaal. Normaal is harmonie en onbaatzuchtigheid. Normaal is niet oordelen over anderen en iedereen zijn eigen pad laten bewandelen. 

Je bent een pionier van een aardse leefvorm die anders is, die afwijkt. Dat maakt de reis zo moeilijk en ingewikkeld. Je wijkt af van de rest. Hierdoor ervaar je dat je buitengesloten wordt. En dat hoort bij het proces. Wanneer je pionier bent, loop je voorop en geef je het voorbeeld. Je doet even niet meer mee met de mensenmassa. 

De tweelingzielenreis en jouw roeping  

We leven in een bijzondere tijd. Daarmee bedoel ik dat als je goed kijkt je ziet dat er veel chaos is en dat het lijkt alsof alle chaos naar een hoogtepunt gebracht wordt. De chaos in de buitenwereld speelt zich ook af in de mens. Dat komt, omdat het ego zorgt voor chaos in de buitenwereld. Het ego is tevens een valse identiteit waardoor onze binnenwereld als vanzelf chaotisch wordt. 
In de buitenwereld zien we dat grenzen vervagen waardoor mensen het gevoel van richting kwijt zijn. We weten soms niet meer wat nu goed is en wat kwaad. En in de onzichtbare wereld is dit nog sterker aanwezig. De onzichtbare wereld kent geen wet- en regelgeving. Je komt er zwarte magie tegen, witte magie, rituelen, gidsen, overleden dierbaren, enzovoort. Maar wie zegt dat alles wat jij ziet, hoort en voelt of alles wat een ander ziet, hoort en voelt hoort bij de wereld van God en liefde? De onzichtbare wereld, daar waar spiritualiteit mee samenhangt, is inmiddels steeds bekender geworden in de markt. Wanneer mensen vastlopen in het reguliere circuit duiken ze vaak in de paranormale wereld. Iemand die ongeneeslijk ziek is zal alle mogelijkheden aangrijpen. En toch is dit een zorgwekkende ontwikkeling. Want in de onzichtbare wereld is er sprake van goed en kwaad, net als in de zichtbare wereld. Kom je in de zichtbare wereld iemand tegen die kwade bedoelingen heeft dan zal diegene met manipulatie en intimidatie jou proberen te verleiden. Wanneer je er dan in trapt is het te laat en is er geen weg meer terug. Zo werkt het ook in de onzichtbare wereld. Er zijn veel mensen die bijvoorbeeld channelen, maar niet weten of de geest of entiteit waar ze mee verbinding maken, liefdevolle bedoelingen heeft. Je kunt dat niet checken en daarom is het op voorhand risicovol. 
Doordat grenzen vervagen en doordat de onzichtbare wereld vaker wordt aangesproken komt er meer en meer chaos in deze wereld. De donkere wereld, de wereld van negatieve energie, leeft van chaos. Want door chaos ontstaat er verwarring en door verwarring gaan mensen meer en meer in hun hoofd zitten. Het hoofd zal dan meer en meer negatieve gedachten produceren waardoor iemand nog verder van zichzelf af komt te staan. Hoe meer je denkt, hoe meer je het gevoel blokkeert. 

Negatieve gedachten zijn gekoppeld aan het ego. Alle negatieve gedachten. Negatieve gedachten zijn oordelen over jezelf en over anderen. Alles wat te maken heeft met angst, macht, jaloezie, trots, hoogmoed, wantrouwen, ongeduld, afwijzing, wraak, cynisme, arrogantie komt voort uit het ego. Het ego is er op uit om je uit je kracht te halen, om je uit te putten en ziek te maken.   

Wat God van jou wil is dat je er aan gaat werken om het ego los te laten. Niet een beetje, maar helemaal. Alleen dan kun je in je kracht komen. Het loslaten van het ego is een sterfproces, omdat je iets loslaat wat al jaren als comfortabel voelt. Union gaat over het loslaten van ego. Het ego gaat over álle programmeringen en álle overtuigingen waarmee je bent grootgebracht. Het gaat over sterven als mens waarin je aandacht naar buiten gericht is. De aandacht waarmee je goedkeuring kunt ontvangen van de buitenwereld. Goedkeuring via aandacht of macht. Op dat punt heeft je lichaam de leiding. Wanneer de leiding verschuift naar de geest, dan verandert je leven. Het sterven van het ego hangt ook samen met het loslaten van mensen waar jij voorheen aandacht haalde, het loslaten van systemen die je veiligheid geven, het loslaten van alles wat jou controle geeft. 

Zo lang je vast blijft houden aan het aardse bestaan negeer je de weg van onvoorwaardelijke liefde en ervaren ze hierdoor een constante onrust in hun leven. Dat komt, omdat de ziel iets heel anders wil. De ziel wil afscheid nemen van de leegte en de onrust. 
Alle tweelingzielen verlangen diep van binnen naar liefde, naar zuiverheid en bevrijding.

Hoe meer je aandacht gericht is op "boven", hoe meer afstand je gaat nemen van het aardse leven. Je leven wordt als het ware 180 graden gekeerd. Het is een heftig proces, maar onvermijdelijk. In feite heb je geen keus, je wordt op verschillende manieren gedwongen om je hoofd te laten hangen. Jouw tijd om te veranderen is aangebroken. Je wordt in dit proces geleid naar de allerdiepste pijnlagen. Je kunt dan hemel en hel naast elkaar gaan ervaren. De hemel die staat voor het ultieme Goddelijke samenzijn, het hemelse gevoel dat je kunt hebben wanneer het leven in een flow gaat en je dankbaar bent voor alles wat op jouw pad komt. Daarnaast heb je de hel die staat voor de rauwe afscheidingspijn, de diepe eenzaamheid en het verscheurde gevoel van afwijzing en machteloosheid. Juist in dit proces zit jouw heling, jouw weg naar eenwording. De pijn nodigt je elke keer weer uit om terug te gaan naar je basis, naar jouw kern. In deze basis leer je hoe je jezelf volledig kunt onthechten van alles wat zich vanuit de persoonlijkheid nog wil hechten aan iets of iemand buiten jezelf. Het heilige huwelijk zoals ze dit noemen, zit in jou en wordt in jou gevormd. Het heilige huwelijk bestaat uit het helen en omarmen van zowel de mannelijke- als de vrouwelijke energie. Deze weg is loodzwaar, omdat er een herhaling in lijkt te zitten waar je soms maar niet uit lijkt te komen. Het eindpunt is er zeker wel en deze is het meer dan waard om het proces te doorlopen. Daar aan het einde van de tunnel wacht overvloed, geluk en harmonie op jou. De weg is alleen te bewandelen door volledige overgave aan dat wat zich aan dient. Door vertrouwen en rust en vooral door geduld op te brengen.    

De roeping vraagt om volledige toewijding. Soms zijn gebeurtenissen zo verbazingwekkend dat je weet dat er een sturing plaatsvindt. Probeer je leven in dit proces terug te brengen naar eenvoud. Zoek niet teveel spirituele wegen op, omdat daar heel veel misleiding en afleiding ligt. Je denkt dan dat je dichter naar God toe groeit, maar in feite kom je dan steeds verder van Hem af te staan.  

Een tweelingzielenreis brengt je bij je gave en levensopdracht. Je onthecht van alle aardse verlangens en focust je op je roeping. 

De wereld van donkere energie gaat altijd over angst, afleiding, macht en aandacht. Dit is de wereld van het ego. Laat jij het ego los, dan negeer je alles wat hiermee samenhangt. Het pad wat je dan bewandelt is smal. Ook dat hoort bij het proces. Blijft het altijd zo? Dat kan, maar hoeft niet. Maar voorlopig wel, omdat de aardse wereld vol zit met afleiding en misleiding. De enige manier om jezelf hierin te beschermen is door je terug te trekken. 

Een spirituele healing helpt je om verder te openen, zodat je gave en levensopdracht helder worden. De healing maakt onderdeel uit van de tweelingzielensessie. Voor het boeken van een sessie, klik HIER

De 144.000 uitverkorenen

In verschillende theorieen wordt beweerd dat er wereldwijd 144.000 tweelingzielen koppels zijn. Dit zelfde getal komt ook terug in de Bijbel. Dit aantal 144.000 noemen ze ook wel de uitverkorenen of in het Engels The chosen ones. In de Bijbel wordt duidelijk gemaakt dat in de eindtijd, dus in het laatste tijdperk van de aarde, tweelingzielen door God worden samengebracht om zo een belangrijke taak te gaan vervullen. Hiervoor heeft hij 144.000 koppels uitgekozen die ongelovig zijn, maar hierdoor compleet vastlopen in hun leven. Want wanneer je je tweelingziel ontmoet staat je leven op zijn kop. Dit zou bij een gelovige niet gebeuren, omdat bij een gelovig iemand andere waarden en normen centraal staan. Tweelingzielen echter zijn aan aarde gebonden en halen daar hun bestaansrecht uit. Hierdoor lopen ze vast, omdat de eenzaamheid die ze ervaren in de separatiefase te groot is waardoor ze inzien dat er iets moet veranderen in hun leven. Maar wat dan?

Er zijn zeven kenmerken te noemen die van toepassing zijn op de 144.000 uitverkorenen:

1.God wil uitverkorenen isoleren, zodat Hij ze kan reinigen en kneden. Wanneer je een uitverkorene bent dan voel je je niet thuis in deze wereld. Je voelt je alleen en vaak ook eenzaam
2.Als uitverkorende merk je dat je steeds meer vrienden en familieleden kwijt raakt. Je ziet dat mensen niet meer terugkomen en je merkt op dat je steeds meer geisoleerd wordt. Je merkt op dat mensen afstand van je nemen. Soms onbewust en soms bewust. Je voelt dat er een beweging gaande is waar je geen grip op hebt.
3.Je merkt op dat je alle aardse behoeften en verlangens steeds meer aan de kant schuift. Daar waar vroeger televisie, social media en entertainment activiteiten belangrijk voor je waren, geef je er nu niets meer om. Je merkt dat het je geen verdieping brengt, dat het geen waarde toe voegt aan je leven. 
4.Uitverkorenen, oftwel tweelingzielen, komen andere uitverkorenen tegen om van elkaar te leren en om elkaar te bemoedigen
5.Uitverkorenen willen graag dichter bij God leven en merken op dat er verschillende overtuigingen zijn die dit in de weg staan. Ze hebben de drive om deze overtuigingen los te laten en er mee te breken. 
6.Uitverkorenen beschikken over spirituele talenten en God zal in divine timing deze talenten omzetten in gaven. Gaven kunnen zijn: wijsheid, helderzien, helderhoren, helderweten, heldervoelen, lesgeven, genezen, enzovoort. 
7.Uitverkorenen willen de waarheid leven, streven naar zuiverheid en echtheid

Over de uitverkorenen wordt gezegd dat ze onderweg naar union heel veel tegenslagen en moeilijkheden ervaren. Jezelf losmaken van familie en vrienden en ook loskomen van het aardse systeem zorgt ervoor dat je impopulair wordt. God wil dat uitverkorenen drie aspecten omarmen: 
schaamte: omdat de wereld hen raar vindt, omdat ze anders zijn dat zij. Ze zijn niet "normaal" en hierdoor kun je schaamte voelen. Dit neem je voor lief, omdat je hierdoor dichterbij God gaat leven
kwetsbaarheid: doordat de wereld afstand van jou neemt, zal je je kwetsbaarder voelen. God wil dat je kwetsbaarheid omarmt, omdat je dan dichterbij hem leeft. 
dood: uitverkorenen moeten bereid zijn om te sterven voor God. Wanneer ze zo ver zijn om hun taak uit te voeren, zou het niet uit moeten maken welke taak je krijgt. Je hebt daar je leven voor over. 

Uitverkorenen doorlopen een proces waarin ze geisoleerd worden, gereinigd / geheeld worden en zo worden klaargestoomd voor hun taak / roeping. Wanneer ze hier klaar voor zijn dan zullen alle andere aspecten in hun leven in overvloed zijn. Hierdoor kunnen ze zich blijven focussen op hun taak. Op dat punt worden ze ook herenigd met hun tweelingziel, omdat deze hereniging ze rust brengt. Of beide tweelingzielen een taak hebben in de wereld van God is niet duidelijk. Je voelt in het proces zelf al sterk genoeg of er een roeping voor je is weggelegd of niet.  

Jezus Christus en Maria Magdalena

Er zijn verschillende theoriën die beweren dat Jezus Christus en Maria Magdalena tweelingzielen waren. In de Bijbel wordt dit niet bevestigd. Dat ze een speciale verbinding hadden en dat deze ook op geestelijk niveau bestond is wel een feit. De bijzondere verbinding tussen Jezus Christus en Maria Magdalene werd met name duidelijk door het feit dat Jezus veel gedaan heeft voor Maria om haar te verlossen van alle toxische energie. En ook dat Maria er bij was toen Hij stierf. Het was daarnaast nog zo dat Jezus aan haar verscheen nadat hij uit de dood was opgestaan.    

In de tweelingzielenreis wordt ook wel gezegd dat we het pad bewanden van Jezus. Dat houdt in dat je ego sterft en dat je het aardse leven de rug toe keert. Het pad gaat over toewijding en dienstbaarheid. Het pad gaat over liefde en nederigheid. En het pad vraagt van je om jezelf op te offeren omwille van de liefde. Veel mensen zien tijdens de tweelingzielenreis het getal 33. Jezus stierf op 33 jarige leeftijd. 

Komen tweelingzielen samen? 

De ontmoeting met je tweelingziel heeft een diepere betekenis en die staat los van je tweelingziel. Wat de tweelingziel heeft aangeraakt zijn jouw afhankelijkheden, jouw hechtingen, jouw obsessies en verslavingen. Zo lang je nog gehecht bent aan je tweelingziel, ben je niet in union met God. Zo lang jij je geluk haalt uit alle uiterlijkheden, uit aardse hechtingen en aardse verslavingen ben je niet in union. Heb jij je ogen gericht op iemand anders dan God, dan ben je niet in union met God.
Op het moment wanneer je alle aardse verlangens achter je hebt gelaten, dan ben je gegroeid. Je hebt dan een wedergeboorte ervaren. De relatie met God staat dan op de eerste plaats en hierdoor ben je beschermd en word je geleid. Je bent dan onafhankelijk van alles en iedereen. De wedergeboorte overkomt je niet zomaar. Het is een proces waar je doorheen gaat, waarin je als het ware sterft. In dit stervingsproces zal je merken dat je gevoel voor je tweelingziel verandert. Het transformeert naar een diep gevoel van vrede. Het is oke en het is goed zoals het is.

De meeste tweelingzielen ervaren in het contact met hun tweelingziel een separatiefase. Dan besluiten ze om geen contact meer met elkaar te hebben. Het is de meest heftigste en tegelijk ook meest ideale manier om vanaf dan je eigen proces te doorlopen. Er zijn echter ook veel tweelingzielen die besluiten af en toe nog contact te hebben. En er zijn er ook die voor elkaar kiezen en proberen samen te groeien naar harmonie. Deze twee laatste vormen zijn het meest ingewikkeld en vragen veel energie en tijd. Zo lang tweelingzielen nog niet in union zijn zullen ze elkaar namelijk aantrekken en afstoten. In elkaars omgeving zijn is voor de ene tweelingziel als een warm bad en voor ander betekent dit dat de balans verstoord wordt. Dat komt, omdat de man- en vrouw energie nog niet in union is. Hierdoor heeft de een baat bij contact en de ander helemaal niet.
Om in union te komen met God moet de energie eerst hersteld worden. Veel vrouwen dragen (te) veel man energie bij zich. Hierdoor ontnemen ze de man heel veel kracht en positie. Daar komt bij dat veel mannen nog ongezonde man energie bij zich dragen, waardoor ze vooral gefocust zijn op lust, macht en aanzien. Door hier beide aan te werken en het contact warm te houden zal je gaan zien dat dit veel woorden nodig heeft. Want jezelf gaan resetten levert ook een periode van afluisting op en van ander gedrag. Ben je in elkaars omgeving dan is dat voor de ander verwarrend. Hierdoor blijven er triggers komen. Bij geen contact kunnen beide los van elkaar de verbinding met God herstellen. De keuzes die daar dan mee samen vallen zijn goed voor het proces. Dit proces, jouw proces, vraagt om focus en wilskracht. Daar kun je de weg van de ander niet bij gebruiken. Het haalt jou dan uit balans. Besluit je dit toch samen te doen, dan is mijn advies om heel rustig aan te doen. Om elkaar heel veel vrij te laten en weinig te zien. Ook is mijn advies dat wanneer je elkaar ziet om dan weinig woorden te gebruiken en gewoon te genieten van elkaars aanwezigheid. Woorden maken veel kapot in de verbinding, omdat woorden uit je hoofd komen en je vast zetten in je hoofd. 

Of tweelingzielen samen komen, dat is aan God. God bepaalt wat goed is voor jou en wie bij jou hoort. Er is sprake van divine timing en dat wil zeggen dat Zijn wil telt. God ziet mensen graag samen leven, dat is een feit. Hij wil mensen ook samenbrengen en deze tot één maken. 
Wanneer je blijft hopen en verwachten hou je al die verrassingen op afstand. Het is een gemiste kans!
De mens van vlees en bloed is eigenwijs en het ego is sluw. Hierdoor zie ik regelmatig in de praktijk dat tweelingzielen terugvallen in het "oude" leven om daarna weer een periode van emotioneel lijden te ervaren. Het gaat op en af en deze cirkel blijft zich herhalen totdat je daar zelf een streep onder zet. 

Kan ik ook gelukkig worden zonder mijn tweelingziel?

Jazeker, dat kan! Ik geloof er niet in dat alle tweelingzielen samenkomen in dit leven. Ik geloof er wel in dat God jou samenbrengt met de man of vrouw van je dromen. Heb daarom vertrouwen. De reden dat jou dit overkomen is, gaat over jouw groei. Hoe sterker en gezonder jij wordt, hoe sterker en gezonder de relatie wordt die je daarna aan trekt. Gezonder betekent volwassener. Hoe meer je in verbinding met God staat, hoe meer je de ongezonde patronen in je leven vaarwel hebt gezegd. 

Patronen gaan over een vorm van verslaving. Het doorbreken van patronen is moeilijk en voelt ongemakkelijk. Maar ben je hier doorheen, dan bevrijdt het je. Dan ben je gegroeid in volwassenheid. 

Wat zijn ongezonde patronen? Denk hierbij aan patronen die jou veiligheid geven of controle. Bijvoorbeeld elke dag je moeder bellen, omdat zij dat wilt of omdat jij dat wilt. Dat is ongezond. Of voor het slapen gaan een ritueel afleggen, omdat je anders denkt dat het je ongeluk gaat brengen. Ook dat is ongezond. Maar ook zonder make up de deur uit gaan, omdat je jezelf anders te lelijk vindt. 

Wanneer je alle patronen hebt doorbroken, dan ben je al een stuk sterker als voorheen. Er zijn daarna nog een aantal andere stappen te nemen. Maar de partner die dan op je pad komt, past bij volledig bij jouw nieuwe jij!  

Divine timing

In de praktijk komen tweelingzielen die al meer dan 10 jaar in separatie zijn. Sommigen van hen zitten nog steeds in de duw- en trekfase. Dat komt, omdat ze dagelijks met elkaar te maken hebben, bijvoorbeeld door een werksituatie. 

Wat ik zie gebeuren is dat veel vrouwelijke tweelingzielen het doodeng vinden om de controle los te laten. Het loslaten van hun tweelingziel voelt als een sprong in het diepe, alsof ze geamputeerd worden. Het idee dat hun tweelingziel dan misschien wel een verbinding aan zal gaan met iemand anders verscheurt hen van binnen. Wat ze zich te weinig realiseren is dat door dit gedrag de runner opnieuw geactiveerd wordt.
Wat ze zich ook te weinig realiseren is dat ze de weg bewandelen van zelf sabotage. Ze werken langzaam toe naar een moment waarin ze alle kracht kwijt zijn geraakt. Ze denken dat ze sterk genoeg zijn en onafhankelijk zijn van hun tweelingziel terwijl het tegenovergestelde het geval is. God wil dat de vrouwelijke energie sterk is en gedragen wordt door de vrouw. Alleen dan ontstaat er een goede harmonieuze balans in een liefdesrelatie. Vrouwelijke energie gaat over heling, gevoel, overgave, geduld, ontvangen en vertrouwen. Loslaten is het sleutelwoord om in deze energie te kunnen gaan stappen. De mannelijke tweelingziel staat in zijn kracht als hij leiding neemt, initatief neemt, actie onderneemt. Hij is de energie van communicatie en van creatie.    

God kent geen tijd. En dit brengt ons bij de term "divine timing". God bepaalt alles en Zijn wil telt. In het aardse leven hebben we geleerd om "onze wil" op te dringen en uit te voeren. Maar het gaat niet om "onze wil". Het gaat om Zijn wil. De "oude" patronen zijn zo diep geprogrammeerd in ons dat we in het tweelingzielenproces op verschillende momenten met de vuist op tafel willen slaan en roepen "en nu is het genoeg! Ik ben klaar voor union, ik wil nu union!" En ook op deze momenten zal je merken dat er geen union plaats vindt. Daarom is dit ook het meest zware en moeilijke pad wat er is. Het vraagt van jou om union met je tweelingziel los te laten en te werken aan union met God. Dat is de enige weg naar bevrijding uit het lijden. 

Wat is onvoorwaardelijke liefde? 

Het tweelingzielenpad gaat over de weg naar onvoorwaardelijke liefde. Want daar waar onvoorwaardelijke liefde is, vind je harmonie. Daar is union. Hoezo?
Onvoorwaardelijke liefde kent geen voorwaarden. Voorwaarden komen namelijk altijd voort uit het ego. In de onvoorwaardelijke liefde bestaat het ego niet, want het ego is er op uit om te oordelen. In de onvoorwaardelijke liefde bestaan geen oordelen. Daar vind je harmonie, vrede, liefde, vertrouwen, eerlijkheid, vriendelijkheid, inspiratie, bescheidenheid, fatsoen, onbaatzuchtigheid en geduld. 

Hoe kun je onvoorwaardelijke liefde zijn in de maatschappij van nu? Dit is een belangrijke vraag, omdat het antwoord op deze vraag verklaart waarom deze reis zo zwaar en intens is. In de maatschappij van nu kun je geen onvoorwaardelijke liefde belichamen. Daarvoor moet je jezelf afzonderen en afschermen. Het pad van onvoorwaardelijke liefde is smal. Het pad van de maatschappij van nu is breed. Je neemt dan dus afscheid van heel veel wat jou comfort en controle gaf. En daar is wilskracht voor nodig. 

Onvoorwaardelijke liefde is overgave
Wanneer je niets meer moet, geen voorwaarden meer hebt, wanneer er geen ego meer is: dan ben je in overgave. Overgave houdt in dat je vertrouwt op de leiding van God. Je hebt alle controle uit handen gegeven en bent je er van bewust dat er een levensopdracht ligt waar je naar toe wordt geleid

Onvoorwaardelijke liefde is geestelijke leiding
We zijn opgegroeid in een maatschappij waarin we geleerd hebben om de leiding van het ego te volgen. Onvoorwaardelijke liefde vraagt van jou om de geest de leiding te geven en dus de leiding bij het ego weg te halen. Deze switch zal niet zonder slag of stoot gaan, omdat het ego controle wil houden. De geestelijke leiding gaat over zelfbeheersing en goedheid. De geestelijke leiding heeft zijn aandacht gericht op liefde, positiviteit, inspiratie en vrede. 

Onvoorwaardelijke liefde gaat over rust, reinheid, regelmaat
Deze drie aspecten brengen je bij onvoorwaardelijke liefde. Ze zorgen ervoor dat externe prikkels verdwijnen en dat je leven terug gebracht wordt naar eenvoud en soberheid. Dat is nodig, omdat het leven gaat over iets anders dan de afleidingen in de buitenwereld. De binnenwereld komt dan centraal te staan. 

Onvoorwaardelijke liefde gaat over vergeving
In de onvoorwaardelijke liefde bekijk je ieder mens vanuit de ogen van compassie. Iedereen in je leven, zelfs je grootste vijand, bekijk je met de ogen van liefde. Dat betekent niet dat je er mee om moet gaan. Het betekent dat elke gedachte bij wie dan ook liefdevol moet zijn. Boosheid komt niet voor in de wereld van onvoorwaardelijke liefde. Wat iemand jou ook heeft aangedaan, het is aan jou om die ander te vergeven. Wanneer je iemand vergeeft, is er geen boosheid of teleurstelling meer mee verbonden.  

Onvoorwaardelijke liefde gaat over de tegenwoordige tijd 
In de onvoorwaardelijke liefde zijn er geen gedachten die je tot twijfelen brengen. Elke gedachte die er dan nog is, is geladen door het ego, en zal je sturen naar het verleden of naar de toekomst. Onvoorwaardelijke liefde vindt in het nu plaats, in het hier en nu. Want alleen dan kun je in overgave zijn. In het nu word je niet belemmert door gedachtenspinsels. In het nu ben je en accepteer je dat wat er is. In het nu is tevredenheid. 

Onvoorwaardelijke liefde gaat over nederigheid en dienstbaarheid
Wanneer je in overgave bent, dan is er een grotere macht in je leven waar jij je door laat leiden. Sommige mensen noemen dit hun hogere zelf, anderen het universum. Ik noem dit God. Het is God die de aarde en al het leven gemaakt heeft. Door Hem leven wij. Hij wil graag dat we in harmonie met elkaar leven en dat kan alleen als we Zijn wil volgen. Wanneer iedereen in overgave is aan God, dan is er harmonie. Dat komt, omdat alle focus dan op God ligt en niet meer op onderlinge verhoudingen. In de verbinding met God ervaar je nederigheid, omdat Hij vele malen machtiger en eeuwiger is dan wij. Je buigt je hoofd naar Hem, vraagt Hem om hulp en zorgt ervoor dat je voor Hem goede dingen doet waar Hij blij van wordt. Nederigheid en dienstbaarheid is de meest ultieme trap naar onvoorwaardelijke liefde. Op dat punt ben je zelf niets meer. Je draagt dan liefde uit in de wereld om te voldoen aan God zijn beeld van de mens. 

Al je gedachten zijn gericht op liefde
Dat betekent dat je alleen nog liefdevolle gedachten hebt. Dit zijn positieve gedachten, motiverende gedachten, dankbare gedachten en compassievolle gedachten. Het zijn ook inspirerende gedachten. Alle gedachten die bekritiseren, oordelen of afwijzen die staan haaks op onvoorwaardelijke liefde. Wanneer je deze gedachten hebt, merk je dit op en corrigeer je jezelf. Op deze manier kun je je ego kleiner maken. Je ego zal blijven proberen om negatieve gedachten in je leven te brengen. Het is jouw bewustzijn die deze gedachten opmerkt en afwijst. 

Alles wat je zegt komt vanuit liefde
De woorden die je gebruikt zijn geladen met liefde. Dit betekent dat je in verbinding met de ander altijd stuurt op eenheid, vrijheid en liefde. Dat wat je zegt is oordeelloos en jouw waarheid. De ander is vrij om jouw waarheid wel of niet aan te nemen. Het ego is altijd op zoek naar dualiteit. Het ego gaat voor zwart-wit denken. Let daarom goed op wanneer je terecht komt in een discussie. Gaat de discussie over het verkennen van elkaars wereld, dan is dit inspirerend en dus gericht op liefde. Is een discussie gericht op gelijk krijgen, dan stap je hier uit. In de wereld van liefde heeft niemand gelijk. Iedereen is vrij in alles. Iedereen heeft een ander verleden, dé waarheid bestaat niet. 
Wanneer je in gesprek bent met de ander probeer je dan bewust te zijn van de woorden die je gebruikt. Het woord "moeten" geeft dwang aan. Dat is geen liefde. Wanneer je regelmatig jezelf naar beneden haalt of jezelf excuseert is dat een oordeel over jezelf en dus geen liefde.
Voel bij jezelf wat er gebeurt in een gesprek. Onhoud dat wanneer een ander niet in liefde is met zichzelf dat er dan spanning kan ontstaan. De ander wil graag projecteren en het beste wat je dan kunt doen is het gesprek beeindigen voordat de negatieve energie jouw hart gaat afsluiten. Bedank de ander liefdevol en geef aan dat het beter is voor jou om het gesprek niet voort te zetten. Alles staat of valt met zelfzorg in dit proces. 

Alles wat je doet komt vanuit liefde
Dit houdt in dat de acties die je in je leven onderneemt gericht zijn op liefde. Acties die ontstaan vanuit angst, die probeer je te vermijden. De acties die liefde omarmen zijn altijd geinspireerde acties. Alles wat in jouw beleving bijdraagt aan het welzijn van de mens of de aarde staat in verbinding met de liefde.
Hoe doe je dit op het werk? Wanneer je acties onderneemt vanuit ongeduld of bewijsdrang dan is dit een afwijzing naar liefde. Kun je jouw actie verbinden aan iets wat jou inspireert, kun je de actie zien in het verlengde van iets moois, iets waardevols, dan is het liefde. Een voorbeeld: Notulen opleveren kun je doen vanuit de drijfveer dat het een to do dingetje is wat moet worden afgevinkt. Dit is geen liefde. Notulen opleveren vanuit de gedachte dat je daarmee het bedrijf verder helpt en mensen tevreden maakt is wel liefde. Het gaat het dus om, om alle acties vanuit liefde te ondernemen. Het is de perceptie die je bij een handeling of actie hebt, wat maakt of de energie van liefde er mee verbonden is. 

Hoe kom ik in union? 

Union met God gaat over worden zoals Hij. Wanneer je bedenkt wie Hij is, dan begrijp je dat op Hem lijken gelijk is aan onvoorwaardelijke liefde. Onvoorwaardelijke liefde vind je in een andere staat van zijn. Je bent dan in evenwicht, je bent dan in overgave, je leeft dan zonder oordelen. Je leeft dan in harmonie! En daar ontmoeten we union! Een andere weg is er niet. Hoe kun je onvoorwaardelijke liefde bereiken? Door God te dienen. Dit klinkt heftig, maar het is eigenlijk heel eenvoudig. Dienen gaat er over dat je erkend dat Hij de schepper is. Hij heeft jou gemaakt, de aarde, het leven. En Hij wil dat je vriendelijk en goed bent voor iedereen. Wanneer je dat voor Hem doet, dan dien je Hem. Dienen gaat dus over nederigheid. In union komen met God gaat over het bewandelen van een weg waarin je alleen nog naar Zijn verwachtingen luistert. Het pad gaat dus over onthechten. Want wat je ouders, vrienden, buren ook van jou verwachten: het heeft niet meer jouw prioriteit. God wil de enige zijn waar jij aandacht voor hebt. Het is ook met deze reden dat jij je tweelingziel hebt ontmoet. Omdat God je duidelijk wilde maken dat je aandacht op iemand anders gericht was dan op Hem. En nu begrijp je misschien ook wat de kracht van harmonie is. Wanneer beide tweelingzielen God als prioriteit zien in hun leven, dan zijn ze goed voor elkaar omdat God dit wil. Er is dan als vanzelf altijd en overal harmonie. 

Iets of iemand anders dienen dan God, dat kan niet. Dat past niet bij union. Daarom is het zo belangrijk voor tweelingzielen om zich te onthechten. Onthechten van mensen, bezittingen, rituelen en gedachten. Want elk ritueel waar jij een bijgeloof bij hebt, staat tussen jou en God in. Want elke bezitting die jij koestert en die je ego streelt, staat tussen jou en God in. 

Union met God gaat over onvoorwaardelijke liefde. Je komt daar wanneer je bereid bent om je "ik" volledig los te laten. Wanneer je in overgave kunt leven en er op vertrouwt dat Hij je vanaf dan leidt. Dat is voor heel veel mensen een hele enge stap. Er zullen veel gedachten omhoog komen die je aan het twijfelen brengen. 
Union met God gaat over een proces. Het gaat stapje voor stapje. Overgave bereik je nooit in één keer. Het is een sterfproces, maar als jij het aan wilt gaan dan begin je vandaag. Het proces van onthechten helpt je om hier stap voor stap doorheen te lopen. Mijn tip is om te beginnen met het onthechten van patronen, daarna onthechten van rituelen, daarna het onthechten van gedachten, vervolgens het onthechten van personen, daarna onthechten van bezittingen en tot slot onthechten van alles door met Hem te zijn. Wil je meer informatie over onthechten, klik dan HIER.  

Het onthechten van patronen is dus de eerste stap. Ga voor jezelf na welke repeterende handelingen, welke routines in je leven centraal staan. Welke routines voer jij dagelijks of wekelijks uit? Routines die gaan over verzorging, relaties onderhouden, routines die betrekking hebben op overtuigingen die je hebt (ik moet elke dag het nieuws gekeken hebben) en patronen die gaan over voldoen aan verwachtingen van de buitenwereld. 

We hebben allemaal routines in het leven en niet alle routines zijn ongezond. Ze worden ongezond, wanneer jij er veiligheid aan ontleend. Wanneer er een angst in jou ontstaat wanneer je de routine of het patroon niet in stand houdt. Een gezonde routine is bijvoorbeeld het dagelijks douchen of het eten van een maaltijd. Een gezonde routine is jezelf verzorgen en het huis opgeruimd houden. Een ongezonde routine is je kledingkast op kleur groeperen en boos worden als dit mislukt. Een ongezonde routine is niet 1x per week maar elke dag je huis schoon poetsen. Een ongezonde routine is met make up de deur uit gaan, omdat je zonder make up jezelf niet mooi genoeg vindt. 

Je merkt al wel dat er ergens ook een grijs gebied is tussen een gezond- en een ongezond patroon. Dit grijze gebied mag je zelf voelen, want het gaat om jouw waarheid en de mate waarin je zuiver wil zijn naar God. 

In het proces van union zijn er veel mensen die voortdurend zichzelf goed praten. "Dit kan vandaag nog wel even, morgen begin ik weer" of "het is toch niet zo erg als ik dit patroon in leven houd?" We spelen vaak graag voor eigen rechter en zijn vervolgens teleurgesteld als het leven niet loopt zoals we dit hadden gehoopt. Voor alles is een reden in dit leven. Het gaat er om dat je hier een bewustzijn op ontwikkeld. Zie je eigen gedachtenpatronen, zie je eigen handelen. Ga na hoe vaak jij "smoesjes" verzint om toch nog even niet in union met God te hoeven zijn.  

Wat er gebeurt wanneer je gaat onthechten, is dat je besluit om het pad naar het ego en dus naar iets anders dan God te blokkeren. Het ego zal in opstand komen door heel veel negatieve gedachten op je af te vuren. Wanneer je hiervan bewust bent, kun je de gedachten negeren. Het ego is niet wie je bent. Het ego is een onderdeel van het kwaad. In de onzichtbare wereld heb je goed en kwaad. Het ego zorgt ALTIJD voor negatieve gedachten, voor verdeeldheid, chaos en lijden. Negatieve gedachten zijn niet van jou, die komen tot je. Op het moment wanneer je gaat onthechten, dan zal het kwaad in verdediging schieten en je proberen terug te trekken. Dit gebeurt via het ego, maar ook via je omgeving. Want mensen om je heen zullen je niet begrijpen en je willen gaan veroordelen. Ook zij worden aangestuurd door het kwaad, want het zijn de negatieve gedachten die bij hen binnenkomen waarom ze zo reageren.  

Er is dus veel wilskracht en doorzettingsvermogen nodig om het onthechten vol te houden. De tweelingzielenreis is niet voor niets een sterfproces. Je moet door verschillende lagen heen waarin je offers gaat brengen. Zonder offers geen union! 

Wil je verder aan de slag? Er is een artikel "Hoe kom ik in union met God". Hierin staat stap voor stap beschreven wat het inhoudt en hoe je er kunt komen. De tekst vind je HIER

Waarom is separatie zo belangrijk? 

In de duw- en trekfase merk je dat de verbinding je begint uit te putten. Jullie begrijpen elkaar niet en dat werkt frustrerend. De aardse verwachtingen die we hebben opgebouwd in ons leven werken niet in deze verbinding. Je tweelingziel is anders en voldoet niet aan die verwachtingen. Je triggert elkaar. Daar waar de een getriggerd wordt, is zijn/haar reactie een trigger voor de ander. Wil je meer lezen over triggers, klik dan HIER
De uitputting is niet voor niets. Er komt een moment, dit is bij veel tweelingzielen het geval, dat God ingrijpt en je uit elkaar wordt getrokken. De deur wordt dichtgesmeten, niet een beetje maar volledig en hard. Dat is nodig, want de separatiefase moet door jou alleen doorlopen worden. Daar kun je je tweelingziel niet bij gebruiken. Dat komt, omdat jullie elkaar afleiden in de energie. Zijn energie brengt haar uit balans en haar energie zet hem stil in zijn ontwikkeling.
Hou je van de ander en wil je het beste voor hem / haar, dan neem je afstand en verbreek je alle verbindingen die er zijn. Dit klinkt heel hard, maar ik heb in de praktijk gezien dat alleen deze manier gaat werken. Hou je af en toe nog contact, dan blijf je als het ware rondjes rennen en dat werkt uitputtend.
Elke tweelingzielenreis is uniek. Vergelijk jezelf dus nooit met "de verhalen" die erover rond gaan. Volg je eigen hart, maar ben ook eerlijk en zuiver naar jezelf. Wil je contact, omdat je anders van binnen sterft? Dan heb je eerst zelf werk te doen. Je moet loskomen van die ander, zodat je volwassen en gezond in het leven staat. De tweelingzielenreis gaat over union met God. Het belangrijkste aspect om hier te komen is dat je aandacht dan op iets anders gericht is dan op je tweelingziel. Zo lang als je tweelingziel in je leven is, zal je voortdurend verleid worden om aan hem te denken, in plaats van aan God. En hierdoor blijf je in een proces van lijden rondlopen. Het is de eeuwige cirkel waar je in blijft bewegen, totdat het je opbreekt, je er ziek van wordt, het je uitput of depressief maakt. 
De tweelingzielenreis gaat over regie nemen over je eigen leven. Het is klaar met de buitenwereld, klaar met alle verwachtingen en bemoeienissen. Niemand begrijpt deze reis en ook dat heeft een functie. God wil je afzonderen van de rest. Omdat je los mag komen van de rest. Jouw pad gaat over iets anders en daar is lef en volharding voor nodig. En jij kan dat!

Veel tweelingzielen hebben geleerd om zich aan te passen in hun leven. Je zou kunnen zeggen dat dit hun grootste kracht is. Als een kameleon bewogen ze zich door het leven, maar vergaten daarin zichzelf. Om tot God te kunnen komen, zal je contact moeten maken met je gevoelsleven. En dat bevindt zich allemaal in je borst- en buikgebied. Daar heb je allemaal beschermingsmechanismen ingebouwd en dit ga je tijdens de separatiefase afbreken. Dit sterfproces moet je zelf doorlopen. Daaruit ontstaat kracht.

De separatiefase is nodig om los van elkaar onafhankelijk van wie dan ook te worden. De angst om alleen achter de blijven mag je gaan overwinnen, door het alleen zijn te gaan omarmen. Alleen kunnen zijn gaat over bewust aandacht hebben voor God. Alleen zijn gaat over kracht in plaats van over eenzaamheid. In het alleen zijn kun je met een andere wereld kennismaken, de wereld van de Geest. En dat is belangrijk, want alleen daar vind je vrede, rust en geluk.

In de separatiefase ga je ervaren dat God jou iets duidelijk wil maken. Hij wil je in ieder geval laten weten dat je geen controle hebt over je eigen leven. Door daarin je hoofd te buigen en te gaan inzien dat de tweelingzielenreis gaat over nederigheid en eenvoud, gaat over onthechten en geduld, dan kom je stap voor stap dichterbij je bestemming. God kent geen tijd, tijd bestaat niet in de Geestelijke wereld. Ook daar mag je los van komen. In het stoffelijke, aardse, gaan we allemaal dood. Hier is iedereen sterfelijk, maar in het Geestelijke niet. Het Geestelijke is oneindig en voor altijd en daar kun je nu al contact mee maken en naar toe groeien. Jezus was in staat om uit de dood op te staan. Dat houdt in dat er een ander leven mogelijk is. En daar, in dat leven, daar vind je onvoorwaardelijke liefde. Daar is leven. 
Ik heb het hier dus niet over leven na de dood. Ik heb het over sterven in dit leven en opnieuw geboren worden in ditzelfde leven. Daar ligt de uitnodiging.

Dark night of the soul 

Wanneer je geen grip meer lijkt te hebben op het leven, wanneer je wanhopig bent en er een diepe en intense vorm van angst omhoog komt, dat noemen we de dark night of the soul. Je staat dan met twee benen in een tunnel en hebt geen idee waar het einde van die tunnel is. Het leven lijkt even uitzichtloos. Dit proces, deze fase, is een belangrijk onderdeel van de tweelingzielenreis. Het is de fase waarin het ego voelt dat het aan terrein gaat verliezen. En wanneer het ego voor die tijd alles in je leven bepaalde, kan dat behoorlijk beangstigend zijn. 

Een dark night of the soul, donkere nacht van de ziel, is een fase in je groei waar je ook weer uit komt. Er is licht aan het einde van de tunnel. Soms duurt de fase een week, soms kan het maanden duren. Transformatie als in het ervaren van een wedergeboorte, kan nooit zonder een dark night of the soul plaatsvinden. 

Een dark night of the soul duwt je naar de bodem van het leven. Daar waar je het leven heel even in twijfel gaat trekken. Het is de bedoeling dat je hier doorheen gaat en vooral dat je elke kwellende gedachte die naar boven komt gaat zien als een noodgreep van het ego om te stoppen met dit proces. 

Met name de mensen die vast zitten in hun hoofd, ervaren een dark night of the soul als heel intens. Je kunt er emotionele buien van krijgen en ook op fysiek vlak kun je ervaringen hebben. Heftige zweetaanvallen 's nachts bijvoorbeeld of intense nachtmerries. Het ego zal er alles aan doen om je bang te maken. Pas wanneer je ziet dat het een illusie is, dat er een wereld is die tegen jou probeert te strijden, kun je de weg sneller naar het licht af leggen. Wil je meer lezen over de dark night of the soul, klik dan HIER

In veel gevallen helpt het om een spirituele healing te boeken, om alle negatieve energie die samenhangt met een dark night of the soul bij je weg te halen. Tijdens de sessie worden blokkades opgeheven en zal je weer meer licht gaan ervaren. 

Een dark night of the soul is bij uitstek geschikt voor het ego om je onder controle te houden. Er wordt dan maximaal donkere energie naar je toegestuurd. Dit gebeurt door de onzichtbare wereld Het is de bedoeling dat je die donkere energie de baas wordt.  

De dark night of the soul is niet iets waar je voor kiest. Het is iets wat je overkomt. Je leven wordt wankel gemaakt waardoor je de grip op dit leven verliest. Even lijk je het gevoel te hebben dat je alles kwijt raakt in je leven en dat je er geen controle meer over hebt. Meestal gaat een wake up call vooraf aan een dark night of the soul. Het is een moment waarop je beseft dat je in het leven nooit controle hebt gehad. Op dit punt in je leven met God aan je duidelijk dat vanzelfsprekendheid niet bestaat. 

De spiraal van negativiteit en daarmee de intensiteit van een eventuele depressie kun je doorbreken als je er op tijd bij bent. Pas wanneer je er te lang in blijft hangen en niet weet wat je overkomt, geen begeleiding krijgt of informatie hierover kunt vinden dan kan het zijn dat je vast loopt. Je wordt dan als het ware apathisch voor alles en iedereen en zoekt naar ongezonde uitwegen om je beter te gaan voelen. Zoals eten, drinken, sport, seks, schoonmaken, enzovoort. Hieruit ontstaan dan de zogeheten dwangstoornissen of verslavingen.

Loop je vast, dan helpt een spirituele healing je. Tijdens de sessie wordt negativiteit bij je weggehaald. Je voelt dan verlichting. De healing maakt onderdeel uit van de tweelingzielensessie. Voor het boeken van een sessie, klik HIER

Tweelingzielen zijn onderweg naar huis

Wanneer je de liefde van je leven ontmoet, dan voel je dat tot in het diepste van je ziel. Dat diepste punt, dat is jouw essentie. De ontmoeting heeft jouw essentie aangewakkerd en daardoor ben je als vanzelf al onderweg naar huis. Want dit gevoel vergeet je nooit meer. Het heeft je thuis gebracht en daarom is de separatie ook zo hard en pijnlijk.
Je mocht heel even voelen wat thuis zijn inhoudt. Zodat je weet wat er mogelijk is. Om hier permanent mee in verbinding te kunnen staan moet je alle patronen en negativiteit uit je leven gaan verwijderen. Het is een groeiproces waarin bewustzijn een belangrijke schakel vormt.
Je bewustzijn signaleert als vanzelf dat wat jou positieve energie geeft en dat wat je inspireert. Alles wat te maken heeft met tegenstand en weerstand hoort niet bij jou. Komt dit toch op je pad, dan heeft het je iets te vertellen.
De weg naar huis is de weg naar je ziel, daar waar je neutraal bent. Het is het 0 punt en vanuit daar kan je ziel kiezen wie de leiding krijgt over je leven. Is dat het ego of is dat de geest. Geef je de leiding aan de geest dan kies je voor dat wat positief en inspirerend is. Dat wat zuiver en volwassen is. Dat wat in het nu gebeurt en dat wat met liefde en gevoel te maken heeft.
Op zielsniveau bestaat er geen dualiteit, geen negativiteit. Dat is de illusie van het ego. Je ziel vibreert op de frequentie van onvoorwaardelijke liefde. In die dimensie is iedereen gelijk en is er geen goed of slecht. Om hier te komen sta je alle gevoelens toe om door je heen te stromen. Of het nu licht of donker is, alles mag bestaan. Je bent afstand gaan nemen van je persoonlijke “ik” en gaan inzien dat je veel meer bent dan dat. Hierdoor ben je gedachten en gevoelens gaan waarnemen als energie en ben je in staat om je er niet meer emotioneel mee te identificeren. Hierdoor lukt het je ook om je “ik” waar te nemen en in te zien welke hechtingen je “ik” nog in stand houdt. Deze hechtingen ben je gaan loslaten, waardoor je unieke kracht tot bloei is gekomen. Hierdoor heb je geen enkele afleiding meer nodig om het leven “leuk” te houden. Je bent tevreden en ervaart innerlijke rust, elk moment van de dag. Wil je meer lezen over het onderwerp “hechtingen” klik dan HIER.
De weg die je hiervoor hebt moeten afleggen heeft van jou veel gevraagd. Er is wilskracht en volharding voor nodig om door de grenzen van je eigen programmeringen heen te komen. Als mens hebben we vele verslavingen opgebouwd, om onszelf veilig te kunnen voelen. Zo lang je nog leeft in de derde dimensie, de dimensie van angst en ego, zijn er verslavingen in je leven actief om je uit je kracht te halen (wil je meer lezen over de menselijke verslavingen, klik dan HIER). Door hiermee te breken ga je door de donkere nacht van de ziel heen waarin je een diepe eenzaamheid hebt mogen ervaren. De donkere tunnel heeft je bij je grote licht gebracht en hierdoor heb je een nieuw comfort opgebouwd waardoor alleen zijn nu als prettig en rustgevend ervaren wordt. Wil je meer lezen over de donkere nacht van de ziel, klik dan HIER.    
Onvoorwaardelijke liefde gaat over "zijn” zonder verwachtingen, zonder oordelen. Zoals het met overgave bedoeld is.

Onvoorwaardelijke liefde heeft tot doel, dat je:  
dienstbaar bent aan het grote geheel
werkelijk jezelf bent
leeft vanuit je hart, vanuit je diepste zijn
onafhankelijk en onthecht bent

Om tot onvoorwaardelijke liefde te komen:
leef je in het nu
ben je veel in stilte 
werk je aan de relatie met God

Tweelingzielen leren om het "menselijke", het “aardse”, denken en leven achter zich te laten om zo in de wereld van energie te stappen. In de wereld van energie leren ze dat de hoogte van energie de sleutel naar union is. Het is hun taak om zo hoog mogelijk te vibreren in energie en dat is op het niveau van onvoorwaardelijke liefde. Hiervoor moeten ze de wereld van dualiteit achter zich laten, uit karmische relaties stappen en zich dienstbaar maken aan mens en maatschappij. Dienstbaar in de zin van helpen waar geholpen moet worden, onbaatzuchtig en vanuit liefde. Materialisme en comfort worden ingewisseld voor onafhankelijkheid en groei. Tweelingzielen volgen het pad waarin ze leren om het ego te laten sterven. Ze ervaren het pad als een wedergeboorte.  

Tweelingzielen keren terug naar het nulpunt 

Met het nulpunt wordt het energetische punt genoemd waarin je je identiteit en ego hebt los gelaten. Je identiteit is in feite alles om je heen en alle gedachten in jou waarmee jij je identificeert. Of het nu termen zijn zoals "opgeruimd, zorgvuldig, doorzetter of harde werker" of het zijn rollen zoals "moeder, tante, buurvrouw en medewerkster". Alles waarmee jij je identificeert zorgt ervoor dat je in een hokje (lees: kooi) terecht komt. We zijn namelijk alles, jij bent de druppel die de oceaan wordt. Iedere vorm van identificatie beperkt jou in je hele zijn. Daarom is het zo belangrijk om in te gaan zien dat we uit lichte- en uit schaduwkanten bestaan. In het proces van union keren we terug naar de bron, naar de Goddelijke esssentie. We maken allemaal onderdeel uit van de schepping. Vergelijk je de schepping met een lichaam, dan heeft iedereen één lichaamsdeel toegewezen gekregen om daar anderen mee van dienst te kunnen zijn. We werken allemaal aan hetzelfde lichaam en samen zijn we compleet en één en vullen we elkaar aan. 

Velen vragen zich nog af "Wat wil ik van het leven?", terwijl God je uitnodigt om de vraag te stellen "wat wil het leven van mij?"

Het is dus belangrijk om in het tweelingzielen proces terug naar huis te keren, terug naar je essentie. Je ziel is het nulpunt. Daar vind je neutraliteit. Je ziel kent geen enkele vorm van identificatie. Alle hechtingen, zoals routines, overtuigingen, rollen en verwachtingen zijn losgelaten. Je ziel is liefde en kent geen beperkingen. Al het andere is een illusie, is gecreeerd door het hoofd en daarmee door alles om ons heen. Je ziel is het onbeschreven blad, de manier hoe een baby ter wereld komt. Zonder referentiekader, zonder oordelen, zonder rollen en zonder verwachtingen. In complete harmonie en tevredenheid. 

Regelmatig hoor ik mensen in mijn praktijk zeggen: "ik kan niet terugkeren naar het nulpunt, want ik heb kinderen en daar moet ik voor zorgen. Ik heb een baas waar ik voor werk en ik heb een huis dat moet worden afbetaald." 
Het is ook veel en de verantwoordelijkheden kunnen voor iedereen anders zijn. Toch is het mogelijk om dit nulpunt te bereiken, door jezelf te onthechten. Je onthecht je dan niet van verantwoordelijkheden maar van verwachtingen en oordelen. Op geestelijk niveau verbind je je met God, terwijl je respectvol om blijft gaan met de mensen om je heen. 

Een belangrijke vraag die je jezelf kunt stellen in dit proces is: wat ben ik bereid om op te offeren? Welke vormen van hechting ben jij bereid om los te laten ten behoeve van de union? Veel tweelingzielvrouwen weigeren om hun sociale leven op te geven, weigeren om niet meer te daten, weigeren om de weekenden alleen door te brengen. Zo lang er een weigering voelbaar is in jezelf is er sprake van hechting. Dan ben je nog niet "vrij". Vrij ben je wanneer je niets en niemand meer nodig hebt om je gelukkig te hoeven voelen. 

Vrouwelijke energie is de energie van vertrouwen. Het is niet voor niets dat er op dit moment zoveel vrouwen single zijn. Vrouwen mogen eerst terugkomen bij zichzelf. En wat er dan gebeurt is dat de mannelijke energie in zijn kracht komt. Dan gaan we zien dant mannen gaan creeren vanuit hun hart en inspiratie in plaats van vanuit macht. 

De man en vrouw energie in balans brengen

Tweelingzielen dragen dezelfde zielsenergie. Deze energie is uit balans, omdat we leven in een wereld van verdeeldheid en van sterfelijkheid. Willen man en vrouw in harmonie samen kunnen leven, dan zal de energie hersteld moeten worden. Dit kan alleen wanneer beide toe groeien naar onvoorwaardelijke liefde. Onvoorwaardelijke liefde vind je in de Geest. Hoezo dat? Onvoorwaardelijke liefde, dus liefde voor alles en iedereen, kan alleen bestaan wanneer je gedachten tot stilstand zijn gebracht. Het ego leidt je gedachten en zal je altijd proberen duidelijk te maken dat iemand die jou pijn heeft gedaan nooit meer vergeven mag worden. In de onvoorwaardelijke liefde bestaat het ego niet meer. Je gedachten hebben dan geen enkele invloed meer op je. Onvoorwaardelijke liefde vind je dan in het hart en in de Geest. In de Geest ontmoet je God. Wanneer we onze eigen wil gaan loslaten en we komen tot overgave: dan wordt de wil van God het uitgangspunt. En als we naar Zijn wil gaan leven, dan is er harmonie. Permanent, altijd en eeuwig. Het fundament van de relatie is dan God en niet meer het ego. 

In veel theorieën wordt gesproken dat de balans tussen man en vrouw hersteld moet worden als in yin en yang. Yin energie is man-energie en yang energie is vrouw-energie.
Iedereen is opgegroeid in een maatschappij waar de man-energie centraal stond en nog steeds centraal staat. In de afgelopen 2000 jaar is deze energie leidend geweest. Daardoor zijn er ook zoveel scheidingen en is er ontevredenheid in de relatie. De balans is weg! Wanneer we er voor kiezen om te gaan leven vanuit God zijn Geest, dan zal je je rug moeten keren naar het leven waar het ego centraal staat. Dit leven gaat over entertainment, over andere dingen dan met God zijn. Het gaat over verlangens niet kunnen weerstaan. Mensen die leven vanuit de Geest, kunnen alle verlangens weerstaan. 

Dat veel tweelingzielen elkaar nu ontmoeten is, omdat zij de taak hebben om de balans te herstellen. De balans in zichzelf en daarmee wordt de balans met een toekomstige partner ook hersteld. Want wanneer we gaan leven vanuit de Geest, dan verschijnen er andere eigenschappen aan de oppervlakte. Dan verdwijnen de ego-gecentreerde eigenschappen en komen er Goddelijke eigenschappen voor in de plaats. Goddelijke eigenschappen zijn altijd licht. In Hem is in zijn geheel geen duisternis. Gods liefde is een heilige liefde. En de heilige liefde is volmaakt, zuiver en dienend. In het transformatieproces waar tweelingzielen doorheen gaan, begint het dus eerst met het uitzuiveren van jezelf. Wanneer dat proces is afgerond kun je gaan bouwen. Het uitzuiveren gaat over het laten sterven van het ego. Het ego is de grootste verslaving van de mensheid. Wil je hier meer over lezen klik dan HIER.   

Wat God van ons verlangt is dat we alle ego-gecentreerde eigenschappen wegcijferen, verwijderen, vernietigen. Omdat deze eigenschappen ons sterfelijk maken. Omdat deze eigenschappen verdeeldheid aanbrengen. Ze staan lijnrecht tegenover de Geest. Dit zijn bijvoorbeeld eigenschappen zoals:

macht
lust
hebzucht
jaloezie
wantrouwen
ongeduld
aanzien
trots
wraak
boosheid
manipulatie
controle

Wat zegt dit over de eigenschappen van de vrouw en de eigenschappen van de man? Want als we de harmonie tussen man en vrouw willen herstellen, dan zijn er bij beide veranderingen in gedrag noodzakelijk. De meeste vrouwelijke tweelingzielen zijn het gewend om vanuit man-energie te leven. Dit zijn vrouwen die comfortabel zijn met het nemen van initiatief. Ze zijn actiegericht, nemen graag de leiding en zijn communicatief vaardig. Ze kunnen multi-tasken. Ze zijn het gewend om in een harde en resultaatgerichte omgeving te overleven. En dat mag veranderen. Want, ergens denken ze hiermee onafhankelijk in het leven te staan. Maar onafhankelijkheid gaat hier over iets heel anders. Dat gaat niet over controle en leidingnemen. Onafhankelijkheid bereik je door in overgave te leven. Want wanneer je in overgave bent, dan vertrouw je op God. Dan heb je niemand anders meer nodig, omdat je je dan laat leiden door de Geest. Dan ontstaat er rust. Vrouwelijke energie gaat over geduld, rust, liefde, ontvangen, luisteren en samenwerking. Het gaat over verzorging en verzorgend zijn, over creativiteit en over vertrouwen en acceptatie. Overgave is de sleutel naar deze eigenschappen. 
De meeste mannelijke tweelingzielen staan niet in hun kracht, omdat de scheve verdeling in man-vrouw energie in het gezin al voorgeprogrammeerd werd. Veel mannen leven daarom in een schijnwereld waarin ze doen alsof ze gehoorzaam zijn aan hun partner maar ondertussen bouwen ze een tweede leven naar het gezin op. En zo kan het zijn dat ze dan bijvoorbeeld in hun werk macht gaan afdwingen, aanzien zoeken of lust. Wanneer de energie hersteld wordt kunnen beide opnieuw in hun kracht komen. De man loopt dan voor de troepen uit en neemt de leiding in het gezin. Hij communiceert en neemt initiatief. Doordat de vrouw hem deze ruimte geeft en doordat beide leven vanuit de Geest, is harmonie tussen beide een vast gegeven.

Een beter begrip van de mannelijke energie 

Mannelijke energie is naar buiten gericht. Hij controleert de omgeving, signaleert en onderneemt actie waar nodig. De man-energie is de energie van het keelchakra, hij communiceert. Wanneer zijn hart geopend is dan spreekt hij vanuit zijn hart en is hij er op uit om te creeeren in het leven, zodat anderen er van kunnen genieten. De meeste tweelingziel mannen zijn muzikaal, hebben affiniteit met muziek. Ze zijn creatief en ook hebben de meeste tweelingziel mannen helende gaven in hun stem. Veel tweelingziel mannen oefenen een beroep uit waar hun stem of waar muziek en creativiteit een belangrijke plek in neemt. 

De mannelijke tweelingziel heeft over het algemeen tijd nodig om zaken te processen. Dat wat hij mee maakt in het leven wil hij op zijn eigen tempo een plek kunnen geven. Deze tijd is nodig en wanneer de vrouwelijke tweelingziel hier te weinig geduld voor heeft, dan voelt hij zich onder druk gezet. Wanneer een mannelijke tweelingziel zich onder druk voelt staan of gestresst voelt dan vlucht hij of keert hij naar binnen. Het gevolg is dat het contact verbroken wordt. Niet, omdat hij dit met opzet doet maar omdat hij niet anders kan. Daarom is geduld, overgave en vertrouwen bij de vrouwelijke tweelingziel zo belangrijk. Dan ontstaat er evenwicht in de energie en daardoor blijft de liefde stromen. 

Voor de meeste mannen geldt dat ze hun hele leven een diep verlangen hebben gehad naar echte liefde. Hij heeft nooit de kans gekregen om deze liefde te ervaren. In zijn achterhoofd, in zijn weten, is dat verlangen altijd blijven bestaan. De meeste mannelijke tweelingzielen hebben zich in hun leven incompleet gevoeld. Dit geldt ook voor de meeste tweelingziel vrouwen. Ze hebben geaccepteerd dat de liefde die ze hebben mogen ervaren blijkbaar niet perfect is en niet perfect kan zijn. Dit is als een hardnekkige overtuiging in hun systeem gaan zitten. Daarom is de ontmoeting met hun tweelingziel ook zo overweldigend, want echte liefde bestaat in hun ogen niet.  

Door zijn opvoeding en door maatschappelijke invloeden heeft hij geleerd dat mannelijke energie gericht moet zijn op macht, aanzien, lust en hebzucht. Het is belangrijk om mee te kunnen doen in de materialistische wereld. Het is belangrijk dat anderen trots op hem zijn. Want als anderen trots op hem zijn, dan pas kan hij trots op zichzelf zijn.
Diep van binnen weet hij hoe zacht hij is, hoe liefdevol en toegewijd, alleen voelt hij zich hierin een buitenstaander. De wereld zit zoveel anders in elkaar. En hierdoor kan hij niet anders dan een masker op zetten. Het is zijn enige manier om te kunnen overleven in deze wereld.
Van kinds af aan heeft hij bij vrienden en familie leden gezien hoe de mannelijke energie werd neergezet. Dit was ook te zien op social media en televisie. Via macht was winst te halen, via macht kon je bestaan en overleven. Een belangrijke drijfveer voor macht was geld. 
Omdat deze wereld ver van zijn esssentie af stond, moest hij zijn gevoel blokkeren. Door een complete zelfafwijzing kreeg het ego volledige macht over hem en kon hem via stemmen in zijn hoofd of negatieve destructieve gedachten instrueren. Zo extreem dat hij anderen pijn ging doen, zo extreem dat hij zijn tweelingziel moest afwijzen. Hij kon niet anders, hij zou niet weten hoe.

Veel mannelijke tweelingzielen zijn in een vorige of bestaande relatie afgewezen of zelfs bedrogen. Dit is als een wond in zijn systeem gaan zitten en heeft hem geleerd om zijn gevoel verder af te sluiten. In een volgende relatie koos hij onbewust voor veiligheid, vrede en harmonie. Vaak is deze relatie of ongelijkwaardig of voorwaardelijk. Dat wil zeggen dat je aan eisen moet voldoen en zo lang als je daar aan voldoet dan is er harmonie. 
In het proces van union ondergaat hij een bewustzijnsverandering. Er zal gaandeweg de tijd een sterkere behoefte gaan ontstaan om onafhankelijk te zijn en om zichzelf te kunnen zijn. Om gezond en volwassen te kunnen zijn. Maar het aan gaan betekent ook loslaten van mensen en patronen. En daar zit angst op. Vaak hangen financiele hechtingen en verantwoordelijkheden samen met deze angst. 
In het proces van union zal hij steeds meer tekenen van God ontvangen om de angst te gaan overstijgen. Zijn perspectief op het leven zal gaan veranderen waardoor het verlangen van overleven naar leven steeds belangrijker wordt. Dit kan alleen als hij voor zichzelf gaat kiezen. Het karma wat hij hierin mag uitwerken is het karma van de verslaving en de afhankelijkheid. Dit is een diepgewortelde angst. Of het nu verslaving aan sex, drugs, alcohol, eten of werk is doet er niet toe. Hij is de enige die dit karma zelf kan doorbreken en wordt hierin geholpen door God en ook door de vrouwelijke tweelingziel energie. Hoe meer de vrouwelijke tweelingziel in haar kracht komt en voor haar zelf kiest, hoe meer dit door werkt in de energie waar hij kracht uit kan putten. Dat komt, omdat ze dezelfde zielsenergie delen. Hoe onafhankelijker de vrouw wordt, hoe meer ze werkt naar overgave, hoe meer God in staat is om de man te kunnen bereiken.  

In feite komt het er op neer dat de mannelijke tweelingziel in zijn leven geleerd heeft om zichzelf op te offeren ten behoeve van het geluk van anderen. Dit heeft hij in zijn opvoeding meegekregen. Regelmatig hoor ik dat de moeder uit het gezin van de mannelijke tweelingziel in haar leven nooit in staat is geweest om hem in zijn kracht te zetten. Ze wist niet beter, omdat ook zij was opgevoed met een verkeerd beeld van man-vrouw energieen. Zijn moeder heeft net zo goed geleerd om te overleven waardoor ook zij de drager van mannelijke energie werd. Ze heeft haar zoon de illusie meegegeven dat vrouwen beschikken over mannen energie. Dat vrouwen leiden, beschermen en actiegericht zijn. En ook dat vrouwen veeleisend zijn, rationeel en verbaal sterk. Hierdoor heeft de mannelijke tweelingziel geleerd om de vrouw te laten leiden en om zijn eigen krachten te onderdrukken. Daar komt bij dat de vader in het gezin vaak, samen met de moeder, liet zien dat gevoel weinig tot geen plek had. Gevoel in de zin van liefde, praten over liefde, praten over gevoel en affectie. Liefde kwam tot uiting via zorg en het nakomen van verantwoordelijkheden. Dit patroon heeft de mannelijke tweelingziel geabsorbeerd en voor waar aangenomen. 

De ontmoeting met zijn vrouwelijke tweelingziel heeft de mannelijke tweelingziel in verwarring gebracht. Het overweldigende gevoel en de lichamelijke aantrekkingskracht pasten niet zijn woordenboek van dat moment. Ze kan door zijn masker heen kijken. Ze ziet wie hij werkelijk is en dat voelt voor hem in bepaalde opzichten heel eng. Deze angst en de verwarring zorgt er voor dat zijn ego verder geactiveerd wordt, omdat hij het niet begrijpt en het niet kan verklaren. Het moet een fata morgana zijn, dat kan niet anders. Dit wordt versterkt door zijn omgeving die het fenomeen tweelingzielen niet kennen en vaak oordelen. Hij wordt hierdoor beinvloed in dit proces en daardoor raakt hij nog meer in verwarring. Zij ego is er voor om hem veilig te houden en dus zal de stem in hem om afstand te nemen steeds groter worden. 

De gezonde volwassen man heeft zijn hart geopend. Hij benadert de wereld vanuit liefde en in die liefde zijn de volgende eigenschappen typisch mannelijk: 

Leidingnemen
Analyseren
Beschermend
Actiegericht
Communicatie
Individualisme
Creatie 
Overleven
Controle
Doelgericht
Resultaatgericht
Verklarend
Nuchter

De mannelijke tweelingziel neemt leiding, onderneemt actie en gebruikt zijn hoofd om te analyseren en controle te houden. Dit alles vanuit een gezonde drijfveer en dat is vanuit een geopend hart in plaats van vanuit macht, lust of hebzucht. Dit klinkt logisch, maar hoe vaak komt het voor dat je bij vrienden of familie op bezoek bent en constateert dat de vrouw "de broek" aan heeft? Dat je ziet dat de man vooral doet wat de vrouw zegt. Wat je dan ook ziet is een naar binnen gekeerde man, want als een man zich niet geaccepteerd en gewaardeerd voelt in een verbinding dan keert hij naar binnen of vlucht hij. In gezelschap is de enige weg die van afleiding door alcohol, eten, macht en cynisme. Hij zet zijn ego in om houding te geven. 
De liefde tussen deze mensen is vaak teruggebracht tot een goed georganiseerde "fabriek" waarin iedereen weet wat zijn/haar taak is en er primair aandacht is voor de zorg voor kinderen en het voor elkaar krijgen van de financien. Er zijn uiteraard uitzonderingen en toch is het grootste deel van alle aardse relaties en huwelijken karmisch en dus voorwaardelijk. In een karmische relatie heeft de vrouw meestal de leiding en is de man ondergeschikt. In een karmische relatie zijn er meestal geheimen, is er ontrouw, is er manipulatie en intimidatie. De man-vrouw energie is daar niet in balans en ook niet gezond.

Tijdens de separatie krijgt de tweelingziel man tijd en ruimte om alles vanaf een afstand te bekijken. Dat er geen contact meer is voelt hij als een sterk gemis. Dit gemis gaat diep en dat gevoel kan hem niet ontgaan. In die periode ontmoet hij andere mensen die iets bij hem verder openen. Hij komt er gaandeweg achter dat echte liefde bestaat. Beetje bij beetje gaat hij inzien dat door de programmeringen in zijn jeugd hij heel zijn leven in een illusie heeft geleefd. In de illusie waarin hij is opgegroeid kon hij niet anders dan kiezen voor een vrouw die veel weg had van dat wat hij in zijn jeugd ervaren heeft. Kon hij niet anders dan kiezen voor een vrouw die veel op zijn moeder leek. Deze illusie leverde hem een vanzelfsprekend leven op waarin voorspelbaarheid en harmonie en veiligheid centraal stonden. Maar, omdat zijn ware kracht hiermee onderdrukt werden kon hij niet anders dan afhankelijkheden gaan creeren en bepaalde verslavingen in zijn leven brengen. Het was voor hem de enige manier om zijn gevoelswereld te onderdrukken en te accepteren dat dit leven het leven was wat voor hem was weggelegd. Door de ontmoeting met zijn tweelingziel weet hij dat liefde op zielsniveau iets anders is dan aardse liefde. Liefde op zielsniveau kent geen voorwaarden. 

Het pad van de mannelijke tweelingziel gaat over een bewustzijnsverandering. Bewustzijnsveranderingen zorgen voor een perspectiefverandering. Liefde komt dan in een ander daglicht te staan. Niemand heeft hier controle op, alleen God.   

Van ongezonde- naar gezonde mannelijke energie  

Mannelijke energie is met name gericht op "showtime". Met andere woorden: mannenenergie is gericht op actie en creatie. De vraag is vanuit welke drijfveer hij dit doet. 
De maatschappij is doordrenkt met mannelijke energie, en wel met ongezonde mannelijke energie. Gelukkig zie je hier en daar al een verschuiving ontstaan, echter het kost nog wat tijd voordat er een grote verandering zichtbaar zal zijn. Je kan dus aannemen dat we in ons leven voortdurend geconfronteerd zijn met ongezonde mannelijke energie. Op school, in het bedrijfsleven, op de sportclub, overal.

Ongezonde mannelijke energie is de energie van macht, lust, hebzucht en aanzien. Geld speelt een belangrijke rol in zijn bestaan. Ongezonde mannelijke energie is dwingend, kritisch en cynisch. Hij handelt, spreekt en denkt vanuit macht, hebzucht, aandacht en lust. Dit uit zich in prestatiedrang of in politiek spel. Hij zal altijd willen winnen, het heeft de kenmerken van narcisme.   
De vrouwelijke energie is voedend voor de mannelijke energie. Daarom zal je zien dat wanneer mannelijke energie gezond is, dat zijn handelen, denken en spreken wordt aangestuurd door liefde. Zijn hart is leidend en voedend in wat hij doet. De acties die hij onderneemt komen voort vanuit inspiratie. Dat wat hij doet, of dit nu in het bedrijfsleven is of op de sportclub, zal altijd voortkomen uit inspiratie. In zijn werk wil hij graag creeeren. Zijn creativiteit en inspiratie helpen hem om toegevoegde waarde te leveren aan het bedrijf of product. Op de sportclub gaat het hem om plezier en voldoening.   

Ongezonde mannelijke energie is de energie van macht, aanzien, hebzucht en lust. Ongezonde mannelijke energie is kritisch en dwingend. Gezonde mannelijke energie handelt altijd vanuit inspiratie. Het hart is dan geopend.    

Een beter begrip van de vrouwelijke energie 

Veel vrouwelijke tweelingzielen hebben een zwaar leven achter de rug. Ze hebben hard moeten werken en zijn op verschillende momenten slachtoffer geweest. De meeste gewonde vrouwelijke tweelingzielen hebben hierdoor een negatief kritische instelling en hun hoofd is hierin leidend. De vrouwelijke tweelingziel is opgegroeid in een man-maatschappij waarin (ongezonde) mannelijke energie centraal stond. Presteren, gezien worden en macht waren belangrijke drijfveren. Drijfveren die haar bestaansrecht bevestigden. De manier waarop met elkaar werd omgegaan in het gezin, de familie en in de maatschappij stimuleerden dit. Zo zocht je als kind naar goedkeuring in het gezin. Je paste je aan en liet je glimlach zien op de momenten dat je voelde dat het nodig was. Nodig, omdat je dan aandacht zou krijgen, goedkeuring of bevestiging. Of je leerde al vroeg om gespannen situaties te ontvluchten, door te glimlachen, door jezelf te bewijzen of jezelf onzichtbaar te maken. Het glimlachen of je best doen was dus niet altijd een vanzelfsprekendheid. Het was ook een vorm van overleven. Het woord "overleven" is typisch mannelijke energie. Wanneer je in de overlevingsstand staat dan gaat je hoofd als vanzelf aan. Je hoofd analyseert de omgeving en signaleert wanneer je actie moet ondernemen. Daarom is actiegerichtheid eveneens typisch mannelijke energie. Het hangt allemaal met elkaar samen.

Het leven zorgde ervoor dat we controle moesten houden en hierdoor werd het overlevingsinstinct geactiveerd. Het lichaam sluit op dat moment je hart en alle zenuwen worden geblokkeerd. De huidige wereld van dualiteit triggert je overlevingsinstinct, omdat de dualiteit altijd bezig is met strijd. Of het nu oordelen zijn of verwachtingen in alle gevallen moet je er op zijn voorbereid dat er een aanval kan komen. Wanneer je hier afstand van neemt open je je gevoelswereld. Kiezen voor jezelf in dit proces is heel belangrijk. Kiezen voor de juiste energie om je heen, de juiste mensen die je voeden. Overal waar jij je kunt ontspannen, waar jij niets hoeft en alles geaccepteerd wordt daar mag je nu zijn. En in de meeste gevallen betekent dit dat er twee plaatsen zijn waar je het beste tot je recht komt. Dat is in je eigen cocon thuis en in de natuur. Dit is niet voor altijd, maar zo lang als jouw proces dit nodig heeft.  

Gezonde vrouwelijke energie is hartgecentreerd. Vanuit een geopend hart komt een vrouw tot:  

Vertrouwen
Overgave
In het NU leven
Geduld
Creativiteit
Verzorgend
Zorgzaamheid
Liefde
Voelen
Helen
Samenwerking
Harmonie
Luisteren
Ontvangen
Acceptatie
Dankbaarheid

De eigenschappen die horen bij de vrouwelijke energie zorgen ervoor dat de vrouw haar aandacht naar binnen richt. De vrouwelijke tweelingziel voelt in op de energie in haar en om haar heen en voedt daarmee de mannelijke energie die vervolgens keuzes kan maken en tot actie over kan gaan. De vrouwelijke tweelingziel mag leren om te ontvangen. Alle vormen van initiatief en actie mag ze gaan loslaten, tenzij deze gelinkt zijn aan haar roeping. In de liefde wordt de vrouw bij de man gebracht. Dat wil zeggen dat de man tot actie over gaat.

Wanneer de vrouwelijke tweelingziel leert om haar lichaam liefde en aandacht te geven, om haar innerlijke wereld te observeren en om te accepteren dat ze mag ontvangen. Dan gaan er steeds meer mogelijkheden in haar systeem ontstaan. In de tweelingzielenreis is het de bedoeling dat de vrouwelijke tweelingziel haar leven 180 graden gaat draaien. Ze laat de mannelijke energie volledig los. Tenminste in haar privé leven. In haar roeping heeft ze de mannelijke eigenschappen nodig, om zichzelf zichtbaar te kunnen maken. Privé is ze rust en zoekt ze naar rust. Wanneer je de vrouwelijke energie gaat belichamen, dan zal je gaan ervaren dat dit in kleine stapjes gebeurt. Het is een proces, je kunt de snelheid er van niet afdwingen. Het kost tijd. Je gevoelsleven openen kan nooit in één keer, dan kan ons hart niet aan. Vrouwelijke energie is de energie van rust en geduld en dat geldt dus ook voor het openen van je gevoelsleven. 

Vaak hoor je dat de vrouwelijke tweelingziel degene is die eerst ontwaakt of bewust wordt. De man volgt daarna. Dit kun je wat mij betreft als een korreltje zout nemen, omdat ik in de praktijk genoeg voorbeelden heb gezien waar de man als eerste bewust werd. Bewust als in "deze verbinding gaat over iets groters, hogers en ik mag daar wat mee doen".   

Vrouwelijke energie gaat over vertrouwen, geduld en voelen. Het brengt je bij overgave. Vrouwelijke energie is altijd onderdrukt geweest door mannelijke energie. We zitten nu in een overgangsfase. Er zijn steeds meer vrouwen die hier bewust aan meewerken. 

Wanneer de vrouwelijke energie volledig is belichaamd, wordt als vanzelf de mannelijke energie in zijn kracht gebracht. En zo ontstaat er op zielsniveau balans en harmonie, precies wat de aarde nu nodig heeft. De vrouwelijke energie staat in haar kracht wanneer ze haar leven en haar relatie leidt vanuit de hoogste normen voor respect, loyaliteit en integriteit. De vrouwelijke energie is liefde en vanuit overgave, acceptatie en ontvangen kan ze de mannelijke energie inspireren en tot actie aan zetten.  

Gezonde vrouwelijke energie is er op gericht om een wezenlijke verbinding aan te gaan met ieder ander persoon. Deze wezenlijke verbinding gaat over een verbinding van hart tot hart. In een hart tot hart verbinding gaat het niet meer over de inhoud van een gesprek, maar veel meer over energie er om heen. Voelt iemand zich welkom en begrepen. Voelt iemand de ruimte bij jou om zichzelf te kunnen zijn. Kan iemand zijn verhaal kwijt en ben jij in staat om te luisteren en te zijn? Zonder oordeel, zonder advies. Hier licht de kracht van de vrouwelijke energie. 

Ze is in staat om voorbij het ego te kijken, om de mens vanuit zijn volle potentie en Goddelijkheid te zien en te benaderen. Met haar empathische vermogen stimuleert ze haar mannelijke tweelingziel om de beste versie van zichzelf te zijn door buiten de kaders te denken en dualiteit te overstijgen. De gezonde mannelijke energie die verbonden is met zijn vrouwelijke tweelingziel is in staat om het leven tegelijk vanuit verschillende perspectieven en daarmee vanuit een open mind te aanschouwen.

De gezonde vrouwelijke tweelingziel verkent de innerlijke wereld van de mens en de energie om de mens heen en de gezonde mannelijke energie verkent de fysieke aardse realiteit. Hij beschermt de vrouwelijke tweelingziel en voedt de aarde waarmee hij creert. Beide zijn verbonden met God en laten zich leiden door wat Hij wil. Hierdoor blijft de relatie harmonieus.  

Van ongezonde- naar gezonde vrouwelijke energie 

Er zijn drie aspecten die bepalen of een vrouw een "wond" met zich mee draagt. Met een "wond" bedoel ik een onopgelost trauma of overtuiging. Een wond nestelt zich altijd diep in ons wezen, namelijk in ons onderbewustzijn. 98% van ons gedrag wordt aangestuurd door ons onderbewustzijn. We lijken in het dagelijks leven geen grip te hebben op ons onderbewustzijn, en toch wordt alles wat je leest, je ziet, hoort en zegt hier vastgelegd. Pas wanneer er bewust op gaat letten, waarom je de dingen doet zoals je ze doet. En wat je op een dag spontaan denkt, dan kun je er wel grip op krijgen. Met dit onderbewustzijn kun je je voorstellen dat iets wat als een alarmbel in je systeem geprogrammeerd is, als vanzelf af gaat wanneer dit wordt geactiveerd door de buitenwereld. Dit noemen we een trigger. Een trigger is iemand of een gebeurtenis van buiten die deze alarmbel in jou activeert. Je respons is aangeleerd gedrag, in dit geval een manier om te overleven. Het is mogelijk dat je achteraf spijt hebt van dit gedrag, maar zolang je er geen bewustzijn op hebt blijft het zich herhalen. Op het moment wanneer een vrouw nog gewond is, zal haar vrouwelijke energie worden aangedreven door de volgende aspecten: controle, manipulate en straffen. Alles wat ze denkt, zegt of doet komt voort uit deze drie aspecten. 

Gezonde vrouwelijke energie is de energie van onvoorwaardelijke liefde. Dit houdt in dat haar denken, handelen en spreken altijd voortkomt uit liefde. Liefde is in dit geval ook compassie, dankbaarheid en inspiratie. 

Ongezonde vrouwelijke energie is altijd gebaseerd op controle, manipulatie en straffen. Gezonde vrouwelijke energie is altijd gebaseerd op liefde.   

De meeste vrouwelijke tweelingzielen, mogen aan de slag met hun innerlijke en energetische wonden. Doordat deze wonden op onbewust niveau aanwezig zijn, spelen ze een belangrijke rol in haar gedrag. Dit houdt in dat ze gedrag laat zien wat valt onder ongezonde vrouwelijke energie. Om dit patroon te kunnen doorbreken is het belangrijk dat je 100% van de dag bewust gaat zijn. Dat houdt in dat je ieder moment van de dag in het nu probeert te leven. Vragen zoals "waar ben ik, wat zie ik, wat ruik ik, wat hoor ik", zijn hierin heel belangrijk. Je bent je bewust van het moment en dus ook van jezelf. Hierdoor ga je gaandeweg bepaalde gedachten signaleren die subtiel door je hoofd heen kruipen. Deze gedachten vertellen jou onder meer dat je er niet toe doet, dat je niet mooi bent of dat je alles verkeerd doet. De gedachten zijn heel subtiel. Ze komen en gaan en vaak ook in een versneld tempo. Je merkt ze daarom niet op, wanneer je onbewust in het leven staat. Onbewust wil zeggen dat alles wat je doet routinematig is, het is een gewoonte. Het leven gaat aan je voorbij, zonder dat je het door hebt.  

Je kunt het gedrag van ongezonde energie veranderen door je bewustzijn maximaal te activeren. Wanneer je je afvraagt wat ik bedoel met ongezonde energie, dan beschrijf ik nu eerst even twee voorbeelden: 

Voorbeeld 1:
In de separatie periode ontvang je een bericht van je tweelingziel. Je schrikt en vraagt je af wat je moet doen. Even kruist er een gedachte door je heen die je vertelt om voorlopig even niet te reageren, want daarmee maak je jezelf aantrekkelijker. En daarnaast heeft hij jou behoorlijk laten schrikken net voor de separatie, dus nu mag hij ook even in de wacht staan. 
Uitwerking: Dit is een voorbeeld van ongezonde vrouwelijke energie. Je zet hier de energie van manipulatie en van straffen in, in plaats van liefde. Een beter alternatief is: denken dat je even tijd nodig hebt om het juiste antwoord terug te kunnen sturen. Daarom wacht je even met terug appen. In dit geval laat je hem dus ook even wachten, maar dan is de energie van deze actie gebaseerd op gezonde vrouwelijke energie. Je wilt graag een bericht terugsturen vanuit je gevoel en daarom wacht je even. Of je wilt eerst de verbinding met jezelf herstellen en weer terug in liefde komen voordat je een bericht terug stuurd. Al deze opties gaan over zelfzorg en over liefde. Het gaat om de energie, dus met welke intentie jij actie onderneemt. 

Voorbeeld 2: 
Je tweelingziel stelt voor om samen te gaan eten bij restaurant A. Jouw ervaringen met restaurant A zijn minder positief. Je weet dat restaurant B veel beter is en je voelt je daar ook veel comfortabeler. Je accepteert de uitnodiging en stelt voor om naar restaurant B te gaan.
Uitwerking: dit is een voorbeeld van ongezonde vrouwelijke energie, omdat je in dit voorbeeld probeert de regie terug te nemen en dus controle uit te voeren op de situatie. Gezonde vrouwelijke energie gaat over een staat van ZIJN. Door in overgave te zijn en te ontvangen waar de mannelijke energie mee komt stap je in de gezonde vrouwelijke energie en zet je de mannelijke tweelingziel direct in zijn kracht.    

Waarom kom ik niet in union? 

Dit is een mooie vraag, omdat je hiermee gelijk het stuk te pakken hebt waarin je nog te groeien hebt. Niet in union betekent dat divine het nog niet tijd vindt. Het houdt in ieder geval in dat er nog groei ligt. Je ogen mogen nog meer op God gericht zijn, op geestelijke groei. Er zijn mogelijk nog hechtingen waar je aan vast zit, er is nog ongeduld in jou aanwezig, wantrouwen ook. Je bent er nog niet, het is een hele klus!  

In de praktijk merk ik soms dat tweelingzielen ergens nog vasthouden aan het "oude" leven. De tweelingzielenreis vraagt om barrieres te doorbreken. Om jezelf te overtreffen en te doen wat je eng vindt om te doen. Of dit nu betekent dat je uit je huidige relatie mag stappen, ofdat je een wereldreis mag gaan maken ofdat je begint aan een lang gekoesterde droom zoals het schrijven van een boek. Jij bent de enige die ten diepste kan voelen wat het antwoord is. Zo lang je jezelf nog steeds remt, omdat je denkt dat je het niet kan maken, het niet waar kan maken of het vast een verzinsel van je hoofd is, dan sta je nog niet in je kracht. Voor zowel de man - als vrouw geldt dat ze in deze reis offers mogen brengen ten goede van het Goddelijke en daarmee ten goede van iedereen. Als jij in staat bent om te komen tot overgave, om te voldoen aan de wil van God dan komt je reis in een stroomversnelling.  

Dus zo lang je nog niet in union bent is er nog werk te doen. Je kunt hier vanuit een moeizaam perspectief naar kijken, maar wat als je zelf voor dit leven gekozen hebt? Dat het leven een groeipad is en dat je de hoogste vorm van liefde kunt halen door boven jezelf uit te stijgen. Dan is het toch een geweldige reis. De mooiste reis die er is.    

 

Algemene tips op je tweelingzielenreis

1.Het kan je helpen in dit proces om met je tweelingziel te delen dat je vermoedt dat jullie tweelingzielen zijn. Hierdoor kun je hem/haar bewust maken van de reis en kan ook bij hem/haar wat verwarring worden weggenomen. Het is dan aan hem of haar om hier meer over te gaan lezen. Op een later moment kun je hier nog eens met hem/haar over spreken. Het verbindt jullie, het maakt de band sterker.   
2.Krijg voor jezelf helder waar je vrolijk van wordt, wat jou inspiratie geeft, waar jij energie van krijgt in het leven. Schrijf dit op een blaadje, zodat je daar altijd naar terug kunt grijpen wanneer het even tegen zit.
3.Zorg ervoor dat je gevoelens van ongeduld, schuld, jaloezie, wrok, boosheid en slachtofferschap gaat aankijken en loslaten. Dit zijn ongezonde gevoelens die kwaad in zich dragen. Deze gevoelens hebben niets met liefde te maken, maar met jouw eigen wonden uit het verleden. Het zijn in feite allemaal triggers. Meer over triggers lees je HIER
4.Zorg ervoor dat je je tweelingziel uiteindelijk als een zelfstandig krachtig wezen gaat zien. Iemand die zijn / haar eigen pad bewandelt en heel goed weet wat hij / zij nodig heeft om compleet te worden. De tweelingzielenreis gaat over onafhankelijkheid. Jouw tweelingziel moet zijn/haar eigen pad bewandelen. Daar mag en kan jij niets in betekenen. 
5.Heb vertrouwen in God
6.De tekens die je in je buitenwereld ziet, kunnen je steun geven en ze kunnen ook afleiden en misleiden. In de onzichtbare wereld heb je goed en kwaad. Het kwaad is er op uit om je uit balans te krijgen. Want uit balans betekent emotioneel lijden en dat put je uit. Interpreteer daarom tekens als een momentopname en niet als hoopgevend en beloftevol. Hang er geen waarde aan. Glimlach er naar, maar laat het daarna los. Tekens die je kunt zien zijn dubbele getallen, zijn/haar naam, zijn/haar auto en andere synchroniciteiten
7.Bedwing jezelf om niet nieuwsgierig te zijn naar je tweelingziel. Ga dus geen profiel foto checken op social media. Nieuwsgierigheid is een vorm van controle en staat los van God
8.Hou je gedachten in het hier en nu. Denk niet na over zijn of haar leven, waarom hij of zij iets gedaan heeft of wat hij/zij dagelijks doet. Hou je gedachten op je eigen leven en richt je op het hier en nu. Iedere vorm van analyse over je twin is een vorm van controle en dat is nu juist wat je moet gaan loslaten.
9.Ben zuiver in wat je doet en probeer niets te forceren of te manipuleren. Met andere woorden: wanneer je een bericht plaatst op social media doe je dit niet om indruk te maken op je tweelingziel  
10.Hoe minder je met je tweelingziel bezig bent, hoe beter. Omdat het je uit balans brengt. Je kunt niet samen zijn en dan is aan die ander denken alleen maar kwellend. Probeer je aandacht te richten op God, op onvoorwaardelijke liefde.  

Afleidingen op het tweelingzielenpad

Afleidingen zijn vormen van misleiding en halen je focus weg. De tweelingzielenreis gaat over focus. Door te focussen, blijf je scherp en werk je efficient. Afleidingen kun je zien als een test om te zien of je sterk genoeg bent. Vormen van afleiding zijn:  

wanneer je wilt weten of je ooit nog samen komt met je tweelingziel. Hiervoor ga je op zoek naar antwoorden via tarotlezers, youtube voorspellers of andere helderzienden. Divine timing kent geen controle en dus zullen alle voorspellingen een vorm van bijgeloof zijn. Ze halen je hoe dan ook uit balans. Je raakt verward en het maakt je wanhopig. Komen tot overgave betekent dat je alle controle uit handen geeft. 

andere potentiele interessante liefdespartners dienen zich aan. En zo kan het ineens gebeuren dat je in een moment van diepe eenzaamheid iemand treft die belangstelling in je heeft. Hoe gemakkelijk ben jij op dat moment te verleiden? Ga jij een relatie aan met iemand om die diepe eenzaamheid te vergeten? Ga jij een relatie aan met iemand om je tweelingziel daarmee uit je systeem te kunnen drukken? Of ga je werken aan die diepe eenzaamheid, om die kwijt te raken?  

de pijn en het gemis is zo sterk dat je besluit om je ego de leiding te geven. Met als gevolg dat je afleiding op zoekt om maar niet te hoeven voelen. Het is de wereld van consumptie en entertainment die je dan opzoekt. Ook de vrienden met ongezonde praat komen dan weer in beeld. Er zijn verschillende vormen van afleiding die niet goed voor jou zijn in dit proces. Je vertraagt daarmee je eigen ontwikkeling en ook de kans om samen te komen. 

je bent meer met je tweelingziel bezig dan met jezelf. Probeer het denken uit te schakelen. Dat is voor jou de belangrijkste stap. Wanneer je je denken uitschakelt, dan komt je tweelingziel ook minder in beeld Daar ligt voor jou de uitdaging. Elke keer wanneer je nieuwsgierig bent naar hem en actie onderneemt (vb door op het profiel van je tweelingziel te kijken), zal het universum de separatie periode verlengen. Het geeft namelijk aan dat je hechting aan het oude stuk, aan je oude wonden, nog steeds vers is. 

je wilt de pijn niet meer voelen en besluit daarom maar om de koorden tussen jou en je tweelingziel door te snijden. Sommige energiewerkers geven aan dat je daarmee de energetische lading er af haalt. Mijn advies is om nooit koorden door te snijden met je tweelingziel. Jullie zijn beide geincarneerd uit één ziel. Wat denk je dat er met jouw energie gebeurt als je hier in gaat knippen? Ik vermoed dat je hele energie dan overhoop wordt gehaald.

Tweelingzielen en tekens op je pad

Het meest voorkomende woord wat gebruikt wordt door tweelingzielen is het woord “bizar”. Tijdens de ontmoeting, maar ook tijdens de separatiefase overkomen je veel wonderlijke dingen. De momenten waarop je je tweelingziel toevallig tegenkomt is bijvoorbeeld merkwaardig. De momenten dat je allebei tegelijk op je whats app kijkt, is merkwaardig. De momenten dat je allebei tegelijk aan hetzelfde denkt is ook merkwaardig.
En ook de tekens. Want hoe vaak je de naam van je tweelingziel ziet, is bijzonder en ook andere tekens die jou met hem/haar verbinden. Zo hoor ik bijvoorbeeld regelmatig van klanten dat ze na een sessie, onderweg naar huis op de snelweg hun tweelingziel zijn tegen gekomen. En zo hoorde ik ook: 

Dat dochter naar Parijs ging en de straatnaam die ze daar naar haar moeder door stuurde was de naam van haar tweelingziel
Dat de vaste parkeerplek van zijn tweelingziel bij de start van de separatiefase vrijwel direct was opgeheven door de gemeente
Dat veel tweelingzielen soms wel 10x het getal 1111 op een dag zien
Dat een tweelingziel op vakantie ging naar een Franse wandelplek en dat later bleek dat in die week zijn tweelingziel daar ook gelopen had
Dat een tweelingziel naar plek plek A reed om te gaan wandelen, maar moest uitwijken naar plek B. Op die plek was een wegafzetting en dus koos hij voor plek C. En juist daar kwam hij zijn tweelingziel tegen
Dat een tweelingziel ’s morgens op youtube een filmpje zag over motorrijders en wat de spirituele betekenis hier van was mbt tweelingzielen en dat hij vervolgens 's middags twee keer geblokkeerd werd door een stoet van motorrijders.

Behalve de meest opvallende tekens, zijn er ook een aantal minder opvallende tekens. Soms worden deze tekens in verband gebracht met bijgeloof, omdat er een toekomstvoorspelling in verborgen zou zitten. Mijn advies is om hier weg van te blijven. Zie alle tekens als een momentopname. Zie je zijn/haar naam, dan is dat voor die dag en dat moment relevant dat jij dat zag. Het zegt niets over de nabije toekomst.
Zie je een patroon in je leven, dan duidt dit op een teken. Zie je bijvoorbeeld veel zwarte katten, dan wil jou dat wat vertellen. Zie je veel afvalwagens rondrijden, dan wil jou dat wat vertellen. Hoor je veel vliegtuigen, dan ook. Zie je veel mensen met koffers rondlopen, ook dat wil jou wat vertellen. De boodschap gaat altijd over het hier en nu. Overigens: Dubbele cijfers geven aan dat er engelen in je leven zijn die je steun geven. Het cijfer 7 is een Goddelijk getal en geeft eveneens aan dat er leiding en bescherming is. 

Tweelingzielen soorten en maten

Tweelingzielen zijn er in vele soorten en maten. Dat komt, omdat God geen enkel onderscheid maakt tussen tweelingzielen. Of je nu arm bent of rijk, je gelooft in de de Islam of je gelooft niet of je ben jong of oud, het maakt niet uit.  Wat Hij wel wil is dat ze allemaal gaan werken aan het belichamen van onvoorwaardelijke liefde. 
In mijn praktijk ontvang ik dagelijks tweelingzielen. Soms ontvang ik vragen van tweelingzielen waaruit ik kan afleiden dat ze er vanuit gaan dat alle tweelingzielen in hetzelfde pakket zitten. Dit is dus niet zo. Er is daarnaast een duidelijk verschil in complexiteit. Om een goed beeld te krijgen van de “soorten en maten” deel ik de meest opvallende in de 
praktijk. Ik heb hier en daar wat kenmerken verandert, zodat voor iedereen anonimiteit gegarandeerd blijft.
Tweelingziel man is (actief) Moslim en tweelingziel vrouw is (actief) Christen
Tweelingziel man is therapeut – tweelingziel vrouw is cliënt en geestelijk gehandicapt
Tweelingziel vrouw is 70 jaar – tweelingziel man is 31 jaar
Tweelingziel vrouw is 30 jaar getrouwd – tweelingziel man is 20 jaar getrouwd
Tweelingziel vrouw is vrijgezel – tweelingziel man is 20 jaar getrouwd en verwacht binnenkort eerste kind
Tweelingziel vrouw is 55 jaar – tweelingziel man is 45 jaar
Tweelingziel man is drugs verslaafd – tweelingziel vrouw is 25 jaar getrouwd
Tweelingziel vrouw is kluizenaar - tweelingziel man is vrijgezel en sociaal actief
Tweelingziel vrouw woont in Nederland – tweelingziel man is getrouwd en woont in Nieuw Zeeland
Tweelingziel vrouw heeft narcistische kenmerken – tweelingziel man is afhankelijk
Tweelingziel vrouw werkt voor bedrijf A – Tweelingziel man werkt voor bedrijf A
Tweelingziel man is leidinggevende van bedrijf A – Tweelingziel vrouw is medewerker van bedrijf A
Tweelingziel vrouw is mede eigenaar van bedrijf A – Tweelingziel man is mede eigenaar van bedrijf A
Tweelingziel vrouw heeft kinderen met tweelingziel man en zijn nu in separatie
Tweelingziel vrouw heeft kenmerken van bordeline - Tweelingziel man heeft kenmerken van narcisme
Tweelingziel vrouw zegt haar tweelingziel al ontmoet te hebben - Tweelingziel man is overtuigd dat deze vrouw zijn tweelingziel is 

Je tweelingziel manifesteren

Het manifesteren van je tweelingziel, door affirmaties en visualisaties, staat lijnrecht tegenover divine timing. Wat je dan doet is je eigen "wil" doordrukken. Wat je dan doet is het doel van de tweelingzielenreis omzeilen. Het doel gaat over jouw verbinding met God, het gaat over jouw pad. Het gaat over loslaten van je tweelingziel en daardoor in een sterfproces terecht komen wat je brengt bij een wedergeboorte. 
Tegenwoordig kom je regelmatig het concept van manifesteren tegen. Het is een onderdeel van de Law of Attraction en het stelt mensen in staat om hun eigen succesvolle leven te realiseren. Wanneer je jezelf verdiept in dit concept merk je dat er veel raakvlakken zijn met de wereld van God. Immers ook in dat concept gaan ze uit van dankbaarheid en van gedachteloosheid. Het zijn onderdelen uit de Bijbel die één op één zijn overgenomen en zijn losgetrokken van God.
Manifesteren gaat over controle willen houden. Door te manifesteren word jij je eigen God en maak je gebruik van het universum om jouw wil voor elkaar te krijgen. Het is een vorm van zwarte magie. Waarom? Omdat je door te manifesteren zeker wel een en ander kunt realiseren. Leer je alle ins en outs van manifesteren, dan kun je geld naar je toe halen en kun je succes krijgen. Maar je ontvangt ook nog veel meer, wat je niet weet. Je hengelt namelijk in een andere wereld dan die van God en daar zijn andere regels en wetten. Die wereld wil er altijd iets voor terug en wat ze er voor terug willen is zwart, donker, duister. En alles wat donker of duister is gaat over lijden. Dus ze willen er ongezondheid in je leven voor terug of ze willen er conflicten in je leven voor terug of armoede. Dit gebeurt nooit in eén keer, maar stap voor stap.
Je kunt je tweelingziel manifesteren. Ik heb het zien gebeuren, er zijn klanten die dit voor elkaar kregen. Maar ik heb ook gezien dat alle keren er een duw- en trekfase uit voort kwam. De duw- en trekfase gaat over uitputting, strijd, triggers en ongeloof en onvolwassenheid. Het leidt altijd tot een lijden en dan met name bij de divine feminine.   

Manifestatie is niet het doel van jouw reis, onvoorwaardelijke liefde belichamen wel. Via onvoorwaardelijke liefde kom je uit bij divine timing. Alles komt op het juiste moment. Het gaat over acceptatie en geduld, over vertrouwen en overgave.

Tweelingzielen en humor

Het is een feit dat tweelingzielen met elkaar de beste humor delen. Niemand kan de humor van jouw tweelingziel overtreffen. En wanneer jullie samen in de grappen-flow zitten dan kun je er lang in blijven hangen. Samen lachen is heerlijk en verbindend. Dat jullie dit met elkaar delen heeft natuurlijk alles te maken jullie zielsenergie. De gelijkenis is treffend.
Humor is tevens één van de belangrijkste ingrediënten om jezelf te helen en om je energie te laten stijgen. Hoe zwaar en serieus het tweelingzielenproces af en toe ook is, probeer ook te blijven lachen. Neem zo nu en dan even de tijd om een stap naar achter te zetten en te lachen om zijn/haar gedrag, om jouw gedrag, om de hele situatie. Het is ergens ook hilarisch waar je in terecht bent gekomen. Wanneer je iemand vindt die eveneens in een tweelingzielenproces zit, dan kun je deze humor met elkaar delen. Het lucht op en neemt veel weerstand en onzekerheid weg. 

Hoe weet ik ofdat mijn tweelingziel heb ontmoet?

Er zijn verschillende kenmerken te noemen die er op kunnen wijzen dat je je tweelingziel hebt ontmoet. Het belangrijkste kenmerken is je gevoel in combinatie met je "weten".  Alleen jij kunt hier een antwoord op geven. Ik zal achtereenvolgens een aantal voorbeelden van kenmerken opnoemen:

- Je ziet na de ontmoeting ineens veel dubbele getallen
- Je ziet na de ontmoeting regelmatig zijn / haar naam op verschillende plekken opduiken
- Je hebt (meestal) relaties achter de rug waarvan er tenminste één een soulmate en één een karmische relatie betrof
- Je tweelingziel zit nog in een bestaande relatie of er is een opvallend leeftijdsverschil tussen jullie 
- Er zijn overeenkomsten te vinden tussen jullie zoals geboorteplaats, geboortedatum en interessegebieden
- De een is meer ontwaakt dan de ander
- De eerste ontmoeting voelde als een magneet, een explosie
- Na de eerste ontmoeting was je verward en bleef je constant aan de ander denken
- Je tweelingziel weet jou op het diepste niveau in je ziel te raken
- Je kan je ervaring met je tweelingziel moeilijk met anderen delen, omdat ze je niet zullen begrijpen
- Je zou in eerste instantie niet op het type vallen waar je tweelingziel op lijkt. Jouw partnerkeus was voorheen altijd anders
- Het moment van jullie ontmoeting komt niet uit, is niet goed getimed
- Je bewondert de ander om wie hij / zij is, eigenlijk maakt het niet uit wat de ander doet in het dagelijks leven
- Wanneer je in zijn / haar ogen kijkt, dan voelt dit als thuiskomen
- Het voelt alsof je de ander kent uit vorige levens
- De ander ziet jou staan zoals je bent. Je kan volledig je zelf zijn
- Jullie kunnen gemakkelijk met elkaar praten, er is een wederzijdse interesse die je nog niet eerder ervaren hebt
- Jullie delen geheimen met elkaar die je nog nooit met anderen hebt gedeeld
- Wanneer er ruzie is geweest en je ziet elkaar daarna weer, lijkt het alsof alles vergeten is
- De meest onbewuste tweelingziel laat tegenstrijdig gedrag zien. Enerzijds trekt hij/zij naar je toe en anderzijds rent hij/zij hard weg
- De fysieke aantrekkingskracht is enorm. Dit heb je nog nooit zo bij iemand anders gevoeld 
- Hij/zij is jouw thuis. Er is werkelijk niks meer nodig in het leven dan hem of haar om je heen
- Jullie denken en voelen in essentie hetzelfde en dit heb je in de bubbelfase ontdekt  

Kenmerken van de tweelingzielenreis 

Op basis van alle gesprekken in de praktijk (dit zijn er inmiddels honderden) vallen een aantal kenmerken op. Dit zijn: 

elke tweelingzielenreis is uniek
één tweelingziel is bewust en de ander is meer onbewust 
de bewuste tweelingziel is als een magneet is voor de onbewuste tweelingziel, zolang hij/zij de focus ergens anders op richt dan zijn/haar tweelingziel
geen enkele tweelingziel in Nederland is op dit moment in harmonische union 
de meest bewuste tweelingziel kan zowel een man als een vrouw zijn
de meest bewuste tweelingziel mag gaan werken aan onafhankelijkheid en onvoorwaardelijke liefde
de meest onbewuste tweelingziel leert door middel van aardse levenslessen
harmonische union gaat over God. Ben je niet in union met God, dan is er geen harmonie
er is heel veel bijgeloof op de markt. Alles wat betrekking heeft op voorpellingen klopt niet en komt niet uit
tweelingzielen sterven vaker dan één keer in dit leven. Het ego geeft niet zomaar op. De emotionele dieptepunten vertellen je dat je ego sterft
de tweelingzielenreis heeft net zo veel impact als wanneer je hoort dat je aan een ongeneeslijke ziekte lijdt of wanneer je een dierbaar persoon verliest
de meest bewuste tweelingziel is obsessief, is gericht op het houden van controle, is wantrouwend, is trots en onzeker
de onbewuste tweelingziel zegt soms dingen die getuige van Goddelijke leiding. Ze zeggen dingen die in perfectie zo compleet en volmaakt zijn aan de liefde, alleen laten ze in gedrag dan weer iets anders zien. Die tegenstelling is typisch terug te vinden bij de minst bewuste tweelingziel
de onbewuste tweelingziel heeft bindingsangst én verlatingsangst. Hierdoor ontstaat er een patroon van komen en gaan. 
harmonische union is niet voor iedereen weggelegd
God leidt de man en de vrouw. Dit kun je lang ontkennen, maar op een gegeven moment kom je er niet meer onderuit. Je weet dat het klopt
tekens op je pad gaan over het hier en nu. Hier zit geen enkele toekomstige waarde in, geen voorspellende waarde ook. Tekens zeggen iets over nu, meer niet
elke tweelingziel heeft na de separatie ergens een moment gekend dat het leven als zwaar en minder zinvol voelt. Doordat ze de belangrijkste persoon in hun leven kwijt zijn twijfelen ze aan de waarde van het leven. Dit pad gaat over wilskracht en volharding. Iedereen kan hier ook weer uitklimmen, moet hier ook weer uitklimmen. Je hebt niet voor niets je tweelingziel ontmoet
een tweelingzielenverbinding is niet aards. Je moet het aardse loslaten, om de ander te kunnen gaan begrijpen en liefhebben. In het aardse leven, waar het ego nog aan staat, kun je niet in harmonische union komen. 

De tweelingzielenreis vraagt om wilskracht en focus  

Wanhoop, verdriet, ongeduld, frustratie, verwarring en uitputting........dit zijn veelgehoorde termen die tweelingzielen met me delen. De tweelingzielenreis is zwaar. Niemand weet wat het eindpunt is, niemand weet hoe lang de reis gaat duren. De verbinding tussen tweelingzielen is Goddelijk. Alles wat Goddelijk in de weg zit moet je in deze reis loslaten. Dat wil zeggen: alle vooronderstellingen die aards zijn. De aardse wereld wereld waarin verwachtingen, oordelen, hierarchie en het ego centraal staan. 

Tweelingzielen moeten een zware weg bewandelen. Het is de weg van loskomen van alles en iedereen. Je zal gaan ervaren dat je jouw verhaal met vrijwel niemand kan delen. Dat kan zijn, omdat je omgeving niet open staat voor spiritualiteit of, omdat de verbinding met je tweelingziel te complex is. Je zal gaan ervaren dat de diepe eenzaamheid in jou alleen door jou beleefd kan worden. Het is een weg waarin je meer en meer tot de conclusie komt dat dit gaat over alleen zijn, ofwel al-één zijn. Je bent op het pad van God terecht gekomen. Niet om eenzaamheid te gaan ervaren, maar om los te breken van alle hechtingen. God helpt je om alles wat als "normaal" voelt los te gaan laten. Door in liefde te zijn met alles om je heen en tegelijk te staan voor wie jij in wezen bent. Die unieke kracht kun je alleen ontdekken wanneer je jezelf afzondert. Zonder prikkels van buiten, zonder meningen en afleidingen. Het is een tijdelijk proces voor wie hier toegewijd in te werk gaat. Zoek je nog steeds een ideale combinatie tussen afzondering enerzijds en aards genieten anderzijds dan zal je proces langer duren. Iedereen doet het op zijn/haar manier. 

De belangrijkste boodschap is: Hou vol. Hoe moeilijk de momenten ook zijn, hoe verdrietig en eenzaam je jezelf ook voelt. Hou vol. 

De Tweelingzielenreis gaat over toewijding en zuiverheid 

Regelmatig hoor en zie ik mensen in mijn praktijk die "Ja" zeggen en "Nee" doen. Herkenbaar? We zijn bang om afgewezen te worden of om veroordeeld te worden. Vaak denken we voor de ander. Met andere woorden: We zijn met onze aandacht naar buiten gericht.  

Wanneer je toe wilt werken naar onvoorwaardelijke liefde, wil je in union komen met God. Door bewust en consequent je aandacht op God te richten en Hem in jou te voelen, werk je hier aan. Onderdeel van de reis is dan ook dat je innerlijk werk doet. Het vraagt van jou om puur en eerlijk in het leven te staan, overal en altijd. Dat wat je voelt moet 100% in verbinding staan met dat wat je doet of zegt. Het is ten diepste zuiver zijn naar jezelf, ongeacht welke consequenties dit met zich mee brengt. 

Wanneer je nog stukken hebt op te lossen in jezelf, dan kan dit vertroebeling geven aan je gevoelswereld. Dit zijn de zogeheten compleze overtuigingen die je dan vasthouden en die jouw wereld vertroebelen. Ze zitten diep verankerd in je onderbewustzijn. Ze beheersen je en ze heersen over je. Overtuigingen maken gedachten die jou blokkeren van je gevoelsleven. Gedachten zorgen altijd voor meer en meer gedachten. Ze worden dan negatiever en dat leidt dan uiteindelijk tot. Emoties brengen je in een stroom van lijden. Door bewust aanwezig te zijn, kun je hier uit komen en uit blijven. Hier gaat toewijding over. Je kiest voor de reis, elke dag opnieuw. 

Alleen zijn versus eenzaamheid 

In het tweelingzielenproces is het belangrijk dat je tijd alleen doorbrengt. Tijd alleen doorbrengen betekent ook zonder prikkels of afleidingen. Dus zoveel mogelijk tijd doorbrengen met jezelf zonder mobiele telefoon, zonder tv, zonder tijdschrift, zonder boek, zonder zonder zonder. Het ervaren van eenzaamheid hoort hierbij. Ook het gevoel dat je dingen mist in het leven hoort hierbij en dat je vaststelt dat je een saai leven hebt op deze manier. Het hoort het allemaal bij. Eigenlijk komt het er op neer dat je zo vaak alleen bent dat je het steeds meer als comfort gaat ervaren. In feite ben je dan bezig om de eenzaamheid in jezelf te gaan ontgroeien. Dit alleen zijn is tijdelijk. Het is bedoeld voor jou om te onthechten en om onafhankelijk te worden van alles en iedereen. 

Een andere functie van tijd alleen doorbrengen is dat je gaat werken aan de verbinding met God. Deze verbinding is er in een ander bewustzijn, in de Geest. Door tijd in Hem te investeren, zal je gaan merken dat er een honger in jou ontstaat, een verlangen, om deze verbinding sterker te maken.  

In het proces van alleen zijn ga je onthechten. Vergeet niet dat de buitenwereld anders leeft en beweegt. Mensen die gehecht zijn aan entertainment en andere vormen van afleiding denken in oordelen en hebben ook verwachtingen. Wanneer jij voor jezelf kiest, omdat je wilt helen zullen ze dit niet begrijpen. Wanneer je ouders jou 1x per week op bezoek verwachten en je gaat je hier van onthechten dan gaat dit iets met hen doen. Daar kunnen zij niets aan doen, maar het is aan jou om er afstand van te nemen. Wanneer je er toch voor kiest om aan bepaalde verwachtingen tegemoet te komen, weet dan dat het verlangen het gewonnen heeft van de Geest. Het is in die tegenstelling waar je mee te maken hebt. 

In de periode van alleen zijn kan het helpen om op de achtergrond iemand die hebben die als een mentor voor je is. Iemand die je begrijpt en waar je bij terecht kunt als het even niet lukt. Iemand die je opvangt en opnieuw aanmoedigt. De periode van alleen zijn heeft niet tot doel om van jou een kluizenaar te maken. Zeker niet. Het is de bedoeling dat je in deze periode inzichten ontvangt die goed zijn voor jouw leven en dat je los komt van alle hechtingen. Daarna, na die periode van alleen zijn, zoek je de mensen op bij wie jij je goed voelt, die jou als vanzelf positief benaderen en aanmoedigen.     

Mijn waarheid en jouw waarheid

Iedere tweelingziel doorloopt een uniek proces. Geen enkel proces is hetzelfde. Er zijn weinig tot geen mensen om je heen die je echt begrijpen. Sommige kunnen hier goed mee dealen, anderen begrijpen het niet. Daar waar anderen in een aardse relatie zitten, zullen ze je niet begrijpen. Het voelt voor hen als een onvolwassen of toxische verbinding, maar ze begrijpen de diepte niet en het gevoel van thuiskomen ook niet. Een tweelingziel relatie is van een andere orde. Het vraagt om een ander perspectief en je kunt de mensen in je omgeving het niet kwalijk nemen dat ze je niet begrijpen. 

Inmiddels heb ik al honderden tweelingzielen in mijn praktijk ontvangen, dat mijn kijk op de reis in de loop der tijd is bijgesteld. Dat wil niet zeggen dat ik jouw keuzes en jouw opvattingen niet respecteer. In tegendeel. Tijdens een sessie maak ik je deelgenoot van mijn kijk op het proces en kun je mij vertellen hoe jij het ziet.
Het kan zijn dat bepaalde teksten die ik heb geschreven over tweelingzielen niet met je resoneren. Resoneren wil zeggen, dat je het gevoel hebt dat het niet op jou van toepassing is. Mijn teksten zijn geschreven op dat wat ik weet, wat ik heb gehoord, wat met mijn ziel resoneert en wat mijn ervaring in dit werkveld is. Mijn waarheid hoeft niet jouw waarheid te zijn. 

Hoeveel tweelingzielen zijn al in union? 

Op dit moment zijn er zover ik weet géén tweelingzielen in harmonische union. Ik ken ze niet, ben ze nog niet tegen gekomen. Er zijn wel tweelingzielen die samen leven, maar bij de meeste van hen zie en hoor je dat er geen sprake is van een harmonische union. Een harmonische union gaat over union met God. Beide zijn dan in onvoorwaardelijke liefde. Ze leven dan beide naar de wil van God. Het ego is dan gestorven en ze hebben een wedergeboorte ervaren. Alles wat hen overkomt danken ze aan God. Dit brengt harmonie, omdat in de relatie er sprake is van een drie-eenheid die bestaat uit jij, je partner en God. Ze leven dan in onvoorwaardelijke liefde en daar zijn geen triggers of angsten. Onvoorwaardelijke liefde vindt plaats in de Geest. Wanneer je in onvoorwaardelijke liefde bent, dan bekijk je ieder levend wezen vanuit de ogen van liefde, dan praat je vanuit de intentie van liefde, dan denk je in liefde en handel je in liefde. 

Steun tijdens je tweelingzielenreis

Wanneer je je tweelingziel ontmoet gebeuren en vaak onverklaarbare dingen en is de dynamiek tussen jullie intens en bijzonder. Wanneer je dit met mensen uit je omgeving deelt, dan zal je merken dat weinig tot geen mensen je kunnen begrijpen. Sterker nog, het kan zijn dat mensen je voor gek verklaren dat je je nog steeds verbonden voelt met je tweelingziel. De reis kan voelen als een eenzaam pad, omdat je ervaart dat er weinig steun is. 

Mijn advies is om je verhaal met zo weinig mogelijk mensen te delen. Iedere vorm van kritiek of oordeel zorgt ervoor dat jij verder van de liefde af komt te staan. Het belemmert jouw groei. Regelmatig komt het voor dat je tijdens je tweelingzielenreis mensen gaat ontmoeten die ook in een tweelingzielenreis zitten. Soms mag jij die tweelingzielen gaan helpen, wanneer je al wat verder in je proces bent. Soms is het andere contact er om je verhaal mee te delen. Je ervaart dan wezenlijke steun. Hierdoor wordt het proces minder zwaar. 

Hoe eenzaam de weg ook is, er is steun aanwezig. Niet in menselijke vorm, maar op andere manieren (vaak symbolisch). Bijvoorbeeld via muziek
Het klinkt bijzonder, maar vrijwel iedere tweelingziel ervaart dat sinds de ontmoeting, en vooral tijdens de separatieperiode, muzieknummers betekenisvol worden. Van een aantal nummers is bekend dat deze met de tweelingzielenreis te maken hebben. 

The Bangles 
Eternal Flame

Drake
Hold on we're going home

Justin Timerlake
Mirrors

Oscar and the Wolf
You're mine   

Elis Noa
Mad about you

De Wanderer
Aren't you meant to fly? 

Fia
The art of letting go

Hoe kan ik mijn tweelingziel ontmoeten?

Het concept tweelingzielen maakt veel mensen nieuwsgierig. Alsof je de meest geweldige relatie bereikt hebt wanneer je je tweelingziel ontmoet. Laat ik vooropstellen dat een tweelingzielenreis soms jaren kan doen. Sterker nog, het kan zijn dat je in dit leven niet in union komt. Een tweelingzielrelatie voelt in eerste instantie als een toxische relatie en die is vooral uitputtend. Je kan er behoorlijk veel emotionele momenten aan beleven. Vooral wanneer beide elkaar weten te raken op de meest diepste lagen. Geraakt worden in je vertrouwen en genegeerd worden zijn hierin bekende emoties. 
Je tweelingziel komt vaak in je leven wanneer de timing onhandig is. Daar komt bij dat de cultuur verschillen tussen beide soms zo groot kunnen zijn, dat union bijna ondenkbaar is. Denk aan verschillen in religie en in leeftijd. Je tweelingziel heeft vaak niet door wat hij/zij doet en veroorzaakt en wat hij/zij zegt. Soms lijkt het alsof er iets anders door hem/haar heen werkt. Hierdoor wordt hij/zij ongrijpbaar en werkt de verbinding verwarrend.
Je tweelingziel laat onvoorspelbaar gedrag zien. Hij/zij is in staat om in 1x het contact te verbreken of om weken niets van zich/haar te laten horen. Dit gebeurt veelal zonder bijbedoelingen en in de voorwaardelijke liefdeswereld waarin we opgroeien vinden we dit raar gedrag. 

Met andere woorden: weet waar je aan begint. Het is een reis van vallen en opstaan, van wanhoop en verdriet. En ook van vertwijfeling en teleurstelling. Er gaat geen dag voorbij dat je niet aan je tweelingziel denkt. De liefde gaat zo diep, dat niemand die plek meer kan innemen. Je kunt er dus voor kiezen om het pad te parkeren en een andere weg in te slaan. Dat doen veel mensen en dat is ook prima. Toch weet ik dat je tweelingziel dan de rest van je leven met regelmaat op zal poppen in je systeem. God zorgt ervoor dat jullie elkaar niet vergeten. Union gaat over divine timing en het is de bedoeling dat je op het punt komt dat je hier vrede mee hebt en tegelijk gelukkig kunt zijn.   

Waarom is er zoveel aandacht voor tweelingzielen?

Tweelingzielen delen één bewustzijn. Hierdoor is het niet mogelijk om de verbinding tussen deze mensen op een aardse manier te interpreteren. De meeste tweelingzielen lopen er op vast dat ze hun verhaal niet aan hun omgeving kwijt kunnen. Niemand begrijpt hen. De diepte van de liefde op basis van de korte ontmoeting die er is geweest is niet te verklaren. Ook het duwen en trekken wordt door de omgeving als toxisch geinterpreteerd. Wanneer we deze verbinding vanuit energie gaan bekijken is er heel wat anders aan de hand. Er wordt gespiegeld en zo lang beide nog niet aan de slag gaan met de stukken die hiermee worden blootgelegd zal het duwen en trekken door gaan. Maar, omdat ze geincarneerd zijn uit één ziel zal de aantrekkingskracht altijd heel sterk blijven. De ander vergeten gaat dus niet lukken. Je wordt hierdoor geforceerd om met jezelf aan de slag te gaan. Het hoort bij je pad, bij je roeping. Je kunt er niet onderuit. 

Voor veel tweelingzielen is de reis zeer zwaar. De eenzaamheid en het gemis van binnen drijft velen tot wanhoop. Aandacht geven aan dit onderwerp kan de mensen helpen om zich gesteund te voelen. Erover kunnen praten is heel belangrijk. Te weten dat je niet alleen bent en vooral weten dat je niet gek bent of aan het worden bent. 

Van tweelingzielen wordt verwacht dat ze werken aan een ego-dood. Alleen dan kunnen ze de stap naar onvoorwaardelijke liefde maken. Dan zal er nooit meer sprake zijn van wantrouwen, manipulatie, ongeduld, oordelen, liegen of bedriegen. Tweelingzielen weten dat deze liefde nooit meer over zal gaan. 

Tweelingzielen hebben een roeping om een bijdrage te leveren aan de wereld. Om het paradijs op aarde te creeeren, het paradijs waarin de mens gelijkwaardig is aan elkaar en met elkaar in harmonie leeft, waarin gewerkt en gebouwd wordt aan de aarde, waar aandacht is voor de natuur en al het leven wat hier is. Vanwege deze roeping is het belangrijk dat tweelingzielen zich blijven ontwikkelen. Groei staat centraal. God zal er alles aan doen om deze groei in gang te zetten. Hier kom je niet onderuit. 

Waarom er zoveel aandacht is voor tweelingzielen is, omdat het aantal ontmoetingen tussen tweelingzielen in de afgelopen 5 jaar enorm is toegenomen. Dat heeft een reden en die reden is terug te brengen naar de eindtijd. We leven in een eindtijd waarin de huidige manier van leven ophoudt te bestaan. De duale wereld zal uiteindelijk harmonisch worden en het is aan tweelingzielen om deze transformatie in zichzelf te laten plaatsvinden. 

Review plaatsen

Regelmatig ontvang ik via email of whats app een dank je wel voor het beschikbaar stellen van deze content. Het doet me goed om te horen en te lezen dat mensen er iets aan hebben, dat het inzicht en steun geeft.
Het is mijn missie om tweelingzielen te helpen in hun eigen kracht te komen. Om ze bij te staan en inzichten te geven waarmee ze focus kunnen houden op hun eigen pad.
Het geven van spirituele healing is de kern van mijn praktijk. De spirituele healing is een bijzondere ervaring waarin je God ontmoet. Deze ervaring kun je alleen in de praktijk ontvangen. Op afstand kan dit ook.   

Wil je graag iets terug doen, om zo je dank te laten blijken, dan help je mij wanneer je een review achter laat op mijn Google pagina. Kies de woorden die bij jouw passen. Alles is goed. Om een review te kunnen plaatsen heb je een gmail adres nodig.  
De volgende link brengt je naar de Google pagina waar je een review kunt plaatsen: 

Link review

Wat kan Memorable betekenen in de tweelingzielenreis?

De thema's van toepassing op een tweelingzielenreis zijn:

Hoe kan ik loskomen van mijn tweelingziel? 
Hoe kom ik van het vele huilen af? 
Hoe kan ik weer zin krijgen in het leven? 
Wat kan ik doen om hem of haar op afstand te houden? 
Hoe weet ik of ik onderweg ben naar union? 
Hoe kom ik van alle kwellende gedachten af? 
Wanneer stopt het depressieve en lege gevoel wat ik heb? 
Waarom doet hij zo raar? Wat gebeurt er ineens in onze verbinding? 
Ik kan mijn verhaal met niemand delen, ik wil het graag delen
Wat moet ik nog doen om in onvoorwaardelijke liefde te leven?
Waarom val ik telkens terug?
Hoe kom ik af van die destructieve gedachten?
Hoe kan ik mijn roeping gaan leven?
Hoe kom ik in union met God?
Hoe kan ik mijn leven verbinden aan dat van Jezus of Maria Magdalena? 
Hoe kan ik werken aan de verbinding met God?
Hoe kan ik loskomen van oude oude emotionele stukken en trauma's in mijn leven?
Wat als mijn tweelingziel en ik besluiten om nu al samen te gaan leven? 
We willen graag samen hulp in de tweelingzielenreis

In de praktijk ontvang je een spirituele healing. De energie van God brengt je in beweging op alle vlakken. Negatieve energie wordt weggehaald en blokkades ook. Ik zorg voor de randvoorwaarden,  Soms worden er zaadjes gepland, soms gebeurt alles ter plekke.  

Wat vind je niet bij Memorable?

In de praktijk worden geen voorspellingen gedaan.
In de praktijk wordt gewerkt met de kracht van God. God heeft helpers en dat zijn engelen. Gidsen of vorige levens komen niet voor in het woordenboek van God en worden daarom ook niet genoemd. 
Healing kan alleen plaatsvinden met toestemming van de ontvanger. Jouw tweelingziel healen zonder zijn/haar akkoord vindt niet plaats. 
De tweelingzielenreis is niet geschikt voor minderjarigen, dat wil zeggen dat je in de praktijk van Memorable niet terecht kunt voor vragen die betrekking hebben op een minderjarige. Minderjarigen mogen eerst de weg afleggen waarin ze onbewust zijn. Het ontwakingsproces begint op volwassen leeftijd. Wanneer het proces eerder inzet, dan is dat heel bijzonder. In de praktijk houd ik me strikt aan de volwassen leeftijdsgrens als het om tweelingzielen gaat. 
Je ontvangt van mij geen readingen waarin ik omschrijf welke vorige levens jullie samen er op hebben zitten en waar het elke keer mis ging. 
Tijdens de sessie focus ik me op jou en jouw ontwikkeling. De ander wandelt zijn/haar eigen pad, dat staat los van jouw pad.
Ik verbreek geen koorden tussen jou en je tweelingziel.

Hoe ziet een tweelingzielen sessie er uit? 

Een tweelingzielensessie bestaat uit een gesprek en een spirituele healing. Het geprek gaat over jouw situatie en de vragen die je hebt. Je krijgt ruim de gelegenheid om je verhaal te doen en ik help je om inzichten te krijgen. Vooral ook om je rust en helderheid te brengen, zodat je na de sessie verder kunt. Tijdens het gesprek kijken we welke inzichten je nog kunt gebruiken en waar jij je aandacht op mag richten de komende periode. De spirituele healing daarna zorgt er voor dat de verbinding met jezelf en God hersteld wordt. Het helpt je om je bewustzijn te vergroten. Daar ligt de sleutel tot transformatie. De energie om ons heen zorgt ervoor dat alles zich in een positieve richting gaat bewegen. Tijdens een spirituele healing lig je gekleed op de behandeltafel. Het is ook mogelijk dat we op een stoel zitten tegenover elkaar. Tijdens de sessie ervaar je de aanwezigheid van God. Wat je kunt merken is een temperatuur verschil, tintelingen, een zwaartekracht. Het is subtiel en daarmee voor jou ook een fijne ervaring om het bewust mee te maken. Een tweelingzielen sessie duurt gemiddeld 1,5 uur.

Na de sessie ervaar je meer licht, kracht en rust. De healing werkt nog langere tijd door. God laat je niet in de steek. Elke dag word je een beetje meer geheeld. Klik HIER om de sessie te boeken. 

Wil je graag meer informatie over een spirituele healing? klik dan HIER

Ik wil graag een tweelingzielen sessie boeken

Je bent van harte welkom. Tijdens een sessie bespreken we je situatie en ontvang je handvatten. Een spirituele healing maakt onderdeel uit van de sessie. Voor het boeken van een sessie, klik HIER. 

Wij willen samen een tweelingzielen sessie, kan dat?

Jazeker kan dat. Er zijn al verschillende tweelinzielen koppels bij mij geweest. Sommige besloten later om in separatie te gaan en anderen besloten om samen de weg te bewandelen. Het kan allemaal en ik help jullie graag om dit in liefde te doen. Wil je samen een sessie boeken, dan zullen we de eerste sessie met zijn drieën zitten. Dit wordt een gesprek van 90 minuten. Daarna kunnen jullie er voor kiezen om elk afzonderlijk een sessie te boeken. Wil je graag een sessie boeken, stuur me dan een what's app- of emailbericht. Voor de contactgegevens klik HIER.  

Teksten over tweelingzielen en tweelingvlammen

Onderaan dit artikel vind je een aantal suggesties van andere teksten die als aanvulling op dit lange artikel geschreven zijn. Deze teksten zijn met nieuwe inzichten vormgegeven. Wil  je een compleet beeld van tweelingzielen en tweelingvlammen dan is het goed om die teksten ook te lezen.