Een groter bewustzijn is de sleutel naar een gelukkiger leven. Hoezo?
Je bewustzijn is wie je bent. Je ziel bestaat voor 100% uit bewustzijn. Het is niet tastbaar, niet grijpbaar en toch is het er. Terwijl je om je heen kijkt, kan het zijn dat je tegelijkertijd een steek voelt in je buik. Je bewustzijn is dan op verschillende plekken aanwezig. Daar waar ons bewustzijn is, daar nemen we waar. 

Misschien herken je dit? Je staat voor de voorraadkast en bent op zoek naar een pak koffie. Je bent al 5 minuten aan het staren, maar ziet niets liggen wat hierop lijkt. Vervolgens vraag je het aan je partner of kinderen en die pakken recht voor je neus het pak koffie uit het schap. Waarom zag jij het pak niet liggen en zij wel? 

Hoe meer je denkt, hoe minder je kunt waarnemen

Op het moment wanneer je veel in je hoofd zit, kun je minder waarnemen. Je bewustzijn, je ziel, heeft dan minder plek in je leven waardoor het NU aan je voorbij gaat. Je wordt dan geleefd door het verleden of de toekomst. Wat is daar erg aan? 

Hoe minder je kunt waarnemen, hoe minder bewust je bent. Het zorgt ervoor dat bepaalde inzichten over het leven niet tot je door kunnen dringen. Inzichten die je helpen om de waarde van het leven te kunnen doorgronden. Het zorgt ervoor dat je blokkades opbouwt in je spirituele leven, waardoor je geen grip krijgt op de essentie van het leven. Wanneer de essentie van het leven, het doel van het leven, helder is verdwijnen angsten en zorgen. Je komt dan los van de Matrix, van de derde dimensie. Je groeit dan naar liefde, naar een staat van "zijn" waar je ervaart dat alles in het leven gemanifesteerd kan worden.   

Je kunt het vergelijken met een inspirerend boek. Lees je het boek voor een tweede of derde keer, dan zullen er nieuwe feiten tot je komen. Nieuwe inzichten ook. Zo werkt het ook met bewustzijn. Dat wat jij nu ziet en ervaart is van een andere orde dan wanneer je bewustzijn groter zou zijn.  

De inzichten over het leven, waar het werkelijk om gaat, die mis je dan. Het leven gaat dan letterlijk en figuurlijk aan je voorbij. Iemand die onbewust leeft die staat op en gaat naar bed net zo lang tot hij/zij sterft. Deze mensen leven met de gedachte dat het leven eindigend is en dus moet je er het beste van maken. Ze denken dat de slingers in het leven bestaan uit de leuke activiteiten die je gepland hebt.   

Hoe sterker je hoofd is, hoe moeilijker je jezelf kunt zijn

Je zelf is wie je bent. Je ziel. Je ziel is bewustzijn en gevoel is een belangrijke ingang voor bewustzijn. Wanneer gedachten centraal staan, is je hart gesloten. Het is het één of het ander, het kan nooit beide zijn. Je gevoelsleven is dan uitgeschakeld. 

Mensen die veel denken zijn veelal actiegericht. Ze zijn druk en "moeten" veel.  

Wanneer je werkt aan een groter bewustzijn, dan ontkom je er niet aan dat je gaat ontwaken. Je kunt het leven dan vanuit een andere blik waarnemen. Het zorgt ervoor dat je dan vanuit je kern gaat leven waardoor fysieke problemen, emotionele problemen en mentale problemen als vanzelf uit je leven zullen verdwijnen. 

Hoe vergroot ik mijn bewustzijn? 

Er zijn een aantal manieren om je bewustzijn te vergroten. De theorie van Eckhart Tolle kan je hierbij helpen. Door in het NU te leven kun je jezelf trainen om gedachten tot stilte te brengen. Meditatie helpt hier ook bij. Let wel: stilte meditatie. Want geleide meditatie brengt gedachten wel terug naar één kern, maar alsnog wordt je hoofd dan geactiveerd.

Probeer vaker op de dag te observeren. Alsof je naar een theaterstuk kijkt. Observeer, maar laat het niet binnenkomen

Ga vaker op de dag na hoe actief je hoofd is en probeer dan te achterhalen wat je denkt. Je kunt hiervoor een alarm instellen op je telefoon. Laat dit alarm 5x per dag af gaan en check op het moment wanneer deze af gaat wat je denkt.  

Een andere manier om je bewustzijn te vergroten is door liefde te zijn. Wanneer je vanuit die intentie leeft, leef je als vanzelf veel meer in het NU.

Tot slot helpt het om je leven terug te brengen naar rust, reinheid en regelmaat. Hoe minder prikkels je in je leven ervaart, hoe meer je in staat bent om bewust aanwezig te zijn. 

Welke manier je ook kiest, je bewustzijn vergroot stapje voor stapje. Hoe groter je bewustzijn, hoe meer je gaat voelen. Je lichaam krijgt de kans om mee te groeien met je bewustzijn. Het is een proces en je kunt de snelheid er van niet afdwingen. 

Ik wil graag hulp om mijn bewustzijn te vegroten

Je bent van harte welkom. Voor veel mensen is het lastig om het denken te stoppen. Het kan je frustreren en ook kun je ontmoedigt raken. Een spirituele healing helpt je om je bewustzijn te vergroten. Ook wordt lage energie bij je weggehaald, zodat je minder last hebt van het vele denken. Daarna kun je je eigen proces met meer wilskracht en gemak doorpakken. Wil je hier meer over lezen, klik dan HIER

Wil je een sessie aanvragen, klik dan op de blauwe button

Contact opnemen