Liefde

Waarom liefde bij Memorable?

Liefde is wie we ten diepste zijn. Het is de hoogste vorm van energie. Maar wat is liefde? Want we weten allemaal dat liefde gaat om goedheid, om geduld en vertrouwen en om vriendelijkheid en inspiratie. En toch lukt het ons niet om er verbinding mee te maken. Liefde ontstaat in het spirituele hart, in het hartchakra. Je vindt deze plek iets boven je borstbeen. Wanneer het hart geopend is, dan voel en zie je de liefde stromen in je leven. 

Een baby die net geboren is, heeft een geopend hart. Je ziet dat die baby in vrede is. Er is sprake van overgave en van rust. En dat is wat liefde is. Hoe komt het dat we hier in ons leven verder van afgedreven zijn? Dat heeft alles te maken met programmeringen en ervaringen. Het is de rugzak die we dan meedragen op onze schouders waarin overtuigingen en negatieve denkpatronen ons leven overheersen. Het is een aardse rugzak, want die rugzak is niet wie je bent en dus is het de uitdaging om van die rugzak af te komen. 

Wie je werkelijk bent, gaat nog een stap verder. Een lichaam komt tot leven wanneer een ziel hierin incarneert. En die ziel dat ben jij. Je ziel bestaat uit bewustzijn. Het is het waarnemingsvermogen in ons lichaam, dat kan voelen, kijken en ons tot actie kan aanzetten. Bewustzijn bestaat uit energie, licht en liefde. Het is de hoogste vorm van energie en daarom is het zo belangrijk dat we terugkeren naar onze essentie. Want wanneer we hiermee in verbinding staan, dan kan het universum ons gaan leiden. Je wordt dan niet meer gehinderd door je rugzak. 

Ben je met aandacht niet bij wie je werkelijk bent, dan stroomt het minder in je leven. Dan spreken we van een disbalans en in die disbalans neemt je hoofd het van je over. Hoe meer we bewust zijn, hoe meer we de aandacht hebben in het nu door te "zijn", hoe meer de liefde kan gaan stromen zoals het bedoeld is. 

Liefde is een toestand van eenwording, van vereniging, van verbinding. 

Iedereen heeft in zijn / haar leven te maken met liefde. Liefde voor jezelf, liefde voor ouders of verzorgers, Liefde voor dieren, liefde voor anderen, liefde voor de natuur en partnerliefde. Liefde is wat ons verbindt in het leven. Liefde brengt ons dichter bij elkaar, maakt je gezonder en brengt je vrede. Liefde zorgt ervoor dat we op fysiek-, emotioneel-, mentaal- en spiritueel niveau in balans zijn en blijven. Daarom kies ik er voor om liefde centraal te stellen in de praktijk.

Liefde brengt eenheid, gelijkheid en harmonie. Dat is de kern van onvoorwaardelijke liefde. Liefde accepteert alles en iedereen. 

Liefde verbindt mensen, liefde moedigt aan, liefde geneest. 

Het ego belemmert de liefde 

We hebben geleerd dat de slingers in het leven gaan over de momenten dat we kunnen genieten van eten, drinken en andere vormen van afleiding. We hebben geleerd dat het maken van uitstapjes en het opdoen van ervaringen ervoor zorgen dat we het gevoel hebben dat we "leven".  En toch gaat het in het leven om iets anders. Namelijk om terug te keren naar je ware essentie. 
De wereld van het denken heeft het in ons leven van ons overgenomen. En vanuit daar is er een identiteit ontstaan die los staat van wie je werkelijk bent. Die identiteit gaat over alle overtuigingen die voor jou bepalen hoe het hoort te zijn. Met die overtuigingen ben je namelijk in staat om de buitenwereld in stand te houden en tevreden te houden. Deze overtuigingen, noem het de aardse normen en waarden, zorgen ervoor dat je altijd bezig bent met overleven. Je bent waakzaam, alert, en dat zorgt ervoor dat je zenuwstelsel "aan" staat waardoor je hart gesloten blijft. We laten ons leiden door de gedachten die voortkomen uit de verschillende overtuigingen. En dat noemen we dus ego. Want het ego houdt angst en schuld actief in je leven. Je leert immers dat het ego je alles is. Verlies je het ego, dan heb je niets meer.  

Je kunt jezelf hieruit bevrijden door het ego te gaan afwijzen. Dit gaat stap voor stap. Je laat dan comfort los en zoekt discomfort op. Het voelt als afkicken. De eerste dag lukt wel en daarna komen de eigenwijze gedachten, de afwijzende gedachten, de angstgedachten waardoor veel mensen tussendoor toch weer kiezen voor het ego. Veel mensen hebben hier begeleiding bij nodig. Omdat de energie die om hen heen circuleert zo ontzettend sterk is geworden.  

Wanneer het ego sterft, dan kun je een dark night of the soul gaan ervaren. Meer hierover, lees je HIER

Intentionele liefde en toegewijde liefde

Intentionele liefde houdt in dat je zelf bepaalt wanneer je liefde centraal stelt in je leven. Wanneer jij vanuit de intentie van liefde leeft, dan nog kun je door het ego geleid worden. Jij "bepaalt" namelijk wat de lat van liefde is. Jij bepaalt wat liefde inhoud en wanneer je er tijd en aandacht voor hebt.
Wanneer je het hebt over toegewijde liefde, dan is er geen eigen wil meer aanwezig. Dan leef je in het nu en in het nu leef je vanuit je hartcentrum. In het nu zijn er geen oordelen en opereer je vanuit goedheid en zachtheid. In de toegewijde liefde heb je rust in je leven gebracht, waardoor je grenzen beter kunt bewaken. Dit voorkomt dat je gaat pleasen, want ook daar vind je het ego. Om het ego uit te schakelen leef je 100% bewust. Je bent op elk moment van de dag "aan". Dat houdt in dat je je buitenwereld observeert en dat je je binnenwereld waarneemt. Waarnemen doe je met je gevoel en alleen maar met je gevoel. Observeren doe je met je zintuigen (zien, horen, tast).  

Liefde als vorm van toewijding zorgt ervoor dat je jezelf wegcijfert omwille van het grotere geheel. Je haalt voldoening uit het leveren van een bijdrage aan de wereld en de manier waarop je dit doet is door als kanaal te "zijn".  Je ego is dan gestorven waardoor je geen last meer hebt van verlangens die je bewegen en beinvloeden in de richting van hebzucht, aanzien en macht. 

Wat kan Memorable betekenen in de liefde?

Het kan zijn dat je vast loopt in de liefde. Je weet het even niet meer. Je gevoelsleven staat op z'n kop, er zijn teveel triggers of je loopt vast in jezelf. Dan helpt het wanneer iemand anders er met een open blik naar kijkt en jou handvatten geeft waar je mee verder kunt.

Er zijn verschillende onderwerpen die te maken hebben met de liefde. Alles wat jou uit balans haalt is een gebrek aan liefde. Thema's die centraal staan in de praktijk, zijn: 

Zelfliefde ontwikkelen

De tweelingzielenreis

Groeien naar onvoorwaardelijke liefde

Sterker worden na een toxische liefde 

Onthechten van een relatie 

Onvoorwaardelijke Liefde gaat over een staat van "zijn". Het gaat om de samenhang tussen dat wat je doet, zegt en denkt op het niveau van liefde     

Zelfliefde ontwikkelen 

Zelfliefde gaat over liefde voor jezelf. Dit onderwerp heeft in de laatste jaren meer en meer belangstelling gekregen. Zelfliefde gaat over het openen van je gevoelsleven. Het gaat over aandacht en tijd investeren in jezelf. Niet door wat je doet, maar door te zijn. Zelfliefde gaat over het voeden van je ziel en niet je menselijke aard. Wanneer je zegt "ik wil" dan spreekt het ego en dat heeft niets met zelfliefde te maken.
Zelfliefde gaat over het openbreken van je hart. Zelfliefde resulteert in onvoorwaardelijke liefde wat allesomvattend is.  

In de huidige samenleving zijn veel mensen naar buiten gericht. Hun levensgeluk is afhankelijk van anderen en van andere omstandigheden. Hierdoor ben je uit balans en blijf je uit balans. Je ontwikkelt dan blokkades in je leven. Social media en televisie hebben daarnaast geen goede invloed op je geest. Veel wordt onbewust geprogrammeerd waardoor je jezelf als vanzelf gaat vergelijken met anderen. Je past je hierdoor voortdurend aan. Alsof je bang bent dat je iets mist ofdat je er niet meer toe doet. 
Veel mensen zoeken naar afleiding. En afleiding zorgt voor een blokkade in je gevoelsleven. Wanneer jij ervaart dat je over je eigen grenzen gaat, dat je angsten hebt, je eenzaam voelt of last hebt van depressieve gevoelens, dan is zelfliefde het thema om vast te pakken. 

De tweelingzielenreis 

Wanneer je je tweelingziel ontmoet weet je het zeker. Het is als een bliksemflits. Je weet het, je voelt het. Vanaf dat moment verandert je leven compleet. De weg naar ontwaken is vanaf dan actief. De tweelingzielenreis is de meest intensieve weg die je kunt bewandelen en vaak is het fijn om daar hulp bij te ontvangen. Op deze website vind je op de pagina "Blog" een lange tekst over tweelingzielen. De tweelingzielenreis helpt je om in union te komen. Union gaat over onvoorwaardelijke liefde. Onvoorwaardelijke liefde gaat voorbij het verstand, voorbij het ego. Spirituele groei brengt je bij onvoorwaardelijke liefde. Het is een stervensproces en het brengt je bij een wedergeboorte. Je tweelingziel is degene die dit proces in beweging brengt. Door hem/haar los te laten, werk je aan onafhankelijkheid. Het brengt je bij kracht. Het is als een paradox en dat maakt het tweelingzielenproces ook zo complex en verwarrend. Ik help je hier graag bij. 
Voor het lezen van de volledige tekst over tweelingzielen klik HIER.   

Groeien naar onvoorwaardelijke liefde 

Onvoorwaardelijke liefde is de hoogste vorm van liefde. In de onvoorwaardelijke liefde "ben" je, dat wil zeggen dat je in overgave leeft. Dankbaarheid, dienstbaarheid en toewijding liggen hier aan ten grondslag. Je zorgt voor jezelf, zodat innerlijke rust altijd aanwezig is. Je zorgt voor anderen, omdat dit je roeping is. 

Onvoorwaardelijke liefde gaat over spiritualiteit. Je leeft dan vanuit het perspectief van energie. Je weet dan hoe energie werkt en hoe jij kunt bijdragen aan de hoogste vorm van energie.  

Hoe meer je in verbinding komt te staan met je ware essentie, hoe meer het veld tussen jou en het universum gaat communiceren. Je wordt dan als vanzelf geleid naar jouw pad en naar de volgende stap. 

Meer over onvoorwaardelijke liefde, lees je HIER en HIER

Sterker worden na een toxische liefde

Een ongezonde relatie noemen we ook wel een toxische relatie. Wanneer je slachtoffer bent van een ongezonde relatie, is dit vaak de poort naar een spiritueel ontwakingsproces. Of het nu gaat om een ouder-kind relatie gaat, om een partner relatie of om een werkgever - werknemer relatie: alle varianten kunnen dezelfde mate van beschadiging opleveren. Er zijn vormen van narcisme en bordeline die een toxische relatie kenmerken. Beide thema's raken ook het onderwerp zelfliefde en daarmee heb je jouw groeipad gelijk te pakken. Wil je meer lezen over wat narcisme inhoudt, klik dan HIER

Wanneer je er achter komt dat je te maken hebt gehad met iemand die lijdt aan een persoonlijkheidsstoornis, dan heeft dit je zelfvertrouwen een knauw gegeven. De mate waarin de omgang met deze persoon of personen effect op jou hebben gehad gaan we bespreken en de lage energie die daaruit ontstaan is wordt dan bij je weggenomen. Een spirituele healing helpt je dan om je te bevrijden uit de afhankelijkheden die in de relatie ontstaan zijn. 

Op het Youtube kanaal van Memorable vind je Livestream en audio's waarin de narcistische- of toxische partner verder wordt uitgediept en toegelicht. Wil je hier meer over weten, klik dan HIER

Onthechten van een relatie 

Voel je dat je vast zit in een relatie waar je niet tot bloei kunt komen? Voel je dat je vast zit, omdat je partner verbaal veel te krachtig is? Voel je dat je vast zit, omdat je kinderen hebt en je schuldgevoel anders te groot is? Voel je dat je vast zit, omdat je gewoonweg niet durft te vertrekken? Wanneer iemand ongelukkig is in een relatie, kan dat verschillende oorzaken hebben. Een oorzaak kan zijn dat je niet meer op dezelfde lijn denkt en handelt als je partner. En een oorzaak kan ook zijn dat de relatie teveel beschadigd is in het verleden. Een oorzaak kan ook zijn dat jullie elkaar niet meer begrijpen. Dat heeft met bewustzijn te maken. Misschien is dit al heel lang zo, maar nu voel je het sterker en sterker worden. Er zijn veel discussies gaande.

Er zijn partners die vinden dat je een ander kunt toe-eigenen. Je bent als het ware een bezit geworden. Uit deze verbinding stappen zorgt voor veel gedoe. Je omgeving zal gaan protesteren, familie ook en financieel gezien ga je er niet op vooruit. En toch blijft het aan je knagen. Sommige partners kiezen dan voor een geheime relatie, een soort second love. Mensen dragen een masker en alleen in een droomstaat voelen ze zich vrij om te gaan en staan waar ze willen. 

Het is belangrijk voor je gezondheid om vrij te zijn. Vrij in je hoofd en vrij in het leven. Er liggen nog zoveel uitdagingen op je te wachten. Je bent geincarneerd om te groeien naar de beste versie van jezelf. 

Tijdens een sessie help ik je om alles vanuit een breder perspectief te bekijken en ontvang je een spirituele healing om je te bevrijden van alle hechtingen die in de relatie ontstaan zijn.  

Spirituele healing als basis voor elke sessie

Spirituele healing maakt onderdeel uit van elke sessie. Het is de kern van Memorable. 

Wil je hier meer over lezen of wil je een sessie boeken, klik dan HIER

Contact opnemen

Laat je inspireren

Op de pagina "Blog" vind je inspiratie en handvatten om je eigen proces vorm te geven. Wil je deze berichten lezen, klik dan HIER