Liefde

Waarom liefde bij Memorable?

Er zijn drie dingen die blijven: Geloof, hoop en liefde, maar de liefde is het voornaamste.

De liefde is geduldig, de liefde is vriendelijk, de liefde is niet jaloers. Zij doet niet gewichtig en is niet trots. Zij kwetst niet, is niet egoistisch en voelt zich nooit beledigd. Zij neemt niemand iets kwalijk. Zij is niet blij met onrecht, maar juist met de waarheid. De liefde beschermt altijd, heeft altijd vertrouwen, verwacht het altijd van God en houdt stand. Aan liefde komt nooit een einde. 

Liefde maakt onderdeel uit van wie we zijn. We bestaan uit energie, licht en liefde. Hoe meer we bewust "zijn" hoe meer de liefde kan gaan stromen. God is liefde, deze liefde is onvoorwaardelijk. Richt je leven op God en je leven zal veranderen. 

Liefde is een toestand van eenwording, van vereniging, van absolute eenheid. 

Iedereen heeft in zijn / haar leven te maken met liefde. Liefde voor jezelf, liefde voor ouders of verzorgers, Liefde voor dieren, liefde voor anderen, liefde voor de natuur en partnerliefde. Liefde is wat ons verbindt in het leven. Liefde is wie we zijn, want we zijn kinderen van God. Daarom kies ik er voor om liefde centraal te stellen in de praktijk.

God is liefde en liefde is heilig

God is onvoorwaardelijke liefde. Hij is de Schepping, is eeuwig, alwetend en bovennatuurlijk intelligent. Hij kan wonderen verrichten en is rechtvaardig. Hij is onveranderlijk en volmaakt. 

God heeft het verlangen dat Wij op Hem lijken. Wil je in union komen met God, wil jij onvoorwaardelijke liefde belichamen, dan ga je loskomen van het ego. Liefde brengt je bij een wedergeboorte. 

Liefde is de basis voor eenheid

God brengt eenheid, want dat is wat liefde doet. Eenheid en gelijkheid en harmonie. Dat is onvoorwaardelijke liefde. Iedereen is vrij om te geloven of niet te geloven en nog belangrijker: liefde accepteert alles en iedereen. Waarom mensen oordelen of veroordelen op basis van geloof begrijp ik niet. Het staat lijnrecht tegenover God zijn verlangen. 

Het oordelen en veroordelen is een valstrik van kwade machten en krachten om verdeeldheid te brengen onder de mensen. Onvoorwaardelijke liefde kent geen verdeeldheid of afwijzing. Onvoorwaardelijke liefde ontvangt iedereen met open armen en zorgt voor iedereen, ongeacht geloof, geslacht, leeftijd of afkomst. Dus of je nu verslaafd bent, jong bent, crimineel bent, gescheiden bent, homoseksueel bent of wat dan ook, we zijn allemaal gelijk.

Wanneer je oordeelt over anderen dan stel je jezelf boven die ander. En dat is gek, want niemand van ons is heilig. Dus wie ben jij dan of ik om over een ander te oordelen. Oordelen over een ander is de grootste ziektemaker in dit leven. Dat is niet hoe de liefde werkt. Dat is niet hoe God werkt. Sterker nog: Hij veroordeelt iedereen die oordeelt.

Liefde verbindt mensen, liefde moedigt aan liefde geneest. Wanneer je op zoek bent naar liefde, dan is het raadzaam om meer tijd door te brengen in de Geest. Dat houdt in dat je de afleidingen en verleidingen uit het aardse leven vermijdt. Want alles wat te maken heeft met alcohol, geld, aandacht en entertainment heeft niets met liefde te maken. Liefde is aanwezig zijn bij God en dat doe je door in gedachten met Hem te zijn en Hem te betrekken in je leven.  

Het ego belemmert de liefde 

Het mens-zijn, dus het aardse leven waar entertainment en consumeren centraal staat, wordt gedreven door het ego. Het ego is een gecreeerde identiteit en omvat alle overtuigingen en verwachtingen die in jou geprogrammeerd zijn als gevolg van opvoeding en maatschappelijke invloeden. Het ego is bezig met overleven en produceert daardoor voornamelijk negatieve gedachten die je willen waarschuwen. De negative gedachten zorgen ervoor dat je uit balans raakt en dat je keuzes maakt die niet gezond en goed voor je zijn.
Het ego kent geen liefde. Mensen die vanuit het ego leven blijven hangen in een overlevingsmechanisme wat in hun kindertijd ontstaan is. Dat gaf hen toen veiligheid en in dat comfort willen ze nu blijven hangen. Hierdoor is hun leven gevuld met hechtingen en verslavingen, zodat alle ingangen naar het gevoelsleven worden afgesloten.
Leven vanuit het ego houdt in dat je kiest voor een leven waarin je lijdt. Je lijdt, omdat je leven bestaat uit verplichtingen. Je spieren staan voortdurend onder spanning, je zenuwstelsel ook. Van binnen voel je een onrust en als gevolg hiervan kun je vaker chronische gezondheidsklachten ervaren. Je bent jezelf letterlijk aan het uitputten. 

Wanneer je gaat leven naar het denkbeeld van God, dan erken je wie je bent en kan het leven gaan stromen zoals het de bedoeling is. Je bent een ziel die geincarneerd in een menselijk lichaam. Om ervoor te zorgen dat de verbinding tussen jou en God optimaal is, zal je het ego laten sterven. Wil je meer lezen, over hoe je in union kunt komen met God, klik dan HIER

Wanneer het ego sterft, dan kun je een dark night of the soul gaan ervaren. Meer hierover, lees je HIER

Wat kan Memorable betekenen in de liefde?

Het kan zijn dat je vast loopt in de liefde. Je weet het even niet meer. Je gevoelsleven staat op z'n kop, er zijn teveel triggers of je loopt vast in jezelf. Dan helpt het als iemand anders er met een open blik naar kijkt en jou handvatten geeft waarmee je verder kunt.

Er zijn verschillende onderwerpen die te maken hebben met liefde. Alles wat jou uit balans haalt is een gebrek aan liefde. Thema's die regelmatig aan bod komen in de praktijk, zijn: 

Zelfliefde ontwikkelen
Tweelingzielen
Onvoorwaardelijke liefde ontwikkelen
Helen van een toxische relatie
Jezelf bevrijden uit een karmische- of toxische relatie 

Liefde gaat over jouw verbinding met God. Deze verbinding herstellen op alle vlakken in je leven zorgt voor kracht, geluk en voorspoed.  

Zelfliefde ontwikkelen

Zelfliefde gaat over liefde voor jezelf. Dit onderwerp heeft in de laatste jaren meer en meer belangstelling gekregen. Zelfliefde gaat voor mij over de Goddelijke vonk in jou die er voor zorgt dat de verbinding tussen jou en God in stand wordt gehouden. Deze verbinding is essentieel voor je levensgeluk, omdat God de bron is van al het leven. We komen er vandaan en we keren na overlijden weer terug naar God. God is de Vader, zijn wil is wet. Door jouw wil los te laten, kun je komen tot echte liefde. Dan verdwijnt het concept zelfliefde. Zelfliefde gaat namelijk over je "ik" terwijl echte liefde gaat over God. 

In de huidige samenleving zijn veel mensen naar buiten gericht. Hun levensgeluk is afhankelijk van anderen en van andere omstandigheden. Hierdoor wordt de verbinding tussen jou en God verbroken of vertroebeld, waardoor er blokkades in je leven komen. Social media en televisie hebben geen goede invloed op je geest. Veel wordt onbewust geprogrammeerd waardoor je jezelf als vanzelf gaat vergelijken met anderen. Je past je hierdoor voortdurend aan. Alsof je bang bent dat je iets mist ofdat je er niet meer toe doet. 
Veel mensen zoeken naar afleiding. En afleiding zorgt voor een blokkade in je gevoelsleven. Wanneer jij ervaart dat je over je eigen grenzen gaat, dat je angsten hebt, je eenzaam voelt of last hebt van depressieve gevoelens, dan is zelfliefde het thema om vast te pakken. Zelfliefde gaat voor mij over de weg naar God. Door deze weg te bewandelen kom je los van de derde dimensie, los van het ego. Het is de enige weg naar geluk. 

Tweelingzielen 

Wanneer je je tweelingziel ontmoet weet je het zeker. Het is als een bliksemflits. Je weet het, je voelt het. Vanaf dat moment verandert je leven compleet. De weg naar ontwaken is vanaf dan actief. Dit betekent jezelf afpellen en alles wat jouw werkelijkheid, jouw authenticiteit in de weg zit opruimen en loslaten. De tweelingzielen relatie is de meest intensieve weg die je kunt bewandelen en vaak is het fijn om daar hulp bij te ontvangen. Op mijn website vind je een lange tekst over tweelingzielen. De tweelingzielenreis brengt je in union met God. Door niet je tweelingziel centraal te stellen, maar Hem, leer je wat spirituele groei is en leer je waar echte liefde over gaat. Het is een stervingsproces en God nodigt je uit om daar nu aan te werken. Je tweelingziel brengt dit proces in beweging. Door hem/haar los te laten, kun je God ontmoeten. Het is als een paradox en dat maakt het tweelingzielenproces ook zo complex en verwarrend. Het loslaten van je tweelingziel is een voorwaarde om te komen tot wijsheid en geluk. Ik help je hier graag bij. 
Voor het lezen van de volledige tekst over tweelingzielen klik HIER.  

Onvoorwaardelijke liefde ontwikkelen

Onvoorwaardelijke liefde is de hoogste vorm van liefde. In de onvoorwaardelijke liefde "ben" je, dat wil zeggen dat je in overgave leeft en accepteert dat je leven is zoals deze is. Dankbaarheid en dienstbaarheid liggen hier aan ten grondslag. Je zorgt voor jezelf, zodat innerlijke rust altijd aanwezig is. Je zorgt voor anderen, omdat dit je roeping is. 

Onvoorwaardelijke liefde is de liefde van God. Het ego heeft geen plek in het rijk van God. Door je te verbinden met God, door je te laten leiden en door nederig te zijn, word je onafhankelijk. God brengt je dichter bij Rust, Reinheid en Regelmaat. Deze dragen bij aan geestelijke groei. Geestelijke groei brengt je bij een andere realiteit dan het aardse. Het aardse is sterfelijk, de geest is onsterfelijk. 

Wil je meer lezen over wat het ego inhoudt, klik dan HIER

Wil je meer lezen over het proces van onthechten, klik dan HIER

Helen van een ongezonde relatie

Een ongezonde relatie noemen we ook wel een toxische relatie. Wanneer je slachtoffer bent van een ongezonde relatie, is dit vaak de poort naar een spiritueel ontwakingsproces. Of het nu gaat om een ouder-kind relatie gaat, om een partner relatie of om een werkgever - werknemer relatie: alle varianten kunnen dezelfde mate van beschadiging opleveren. Narcisme en bordeline zijn twee veelvoorkomende stoornissen die een toxische relatie kenmerken. Beide thema's raken ook het onderwerp zelfliefde en daarmee heb je jouw groeipad gelijk te pakken. Narcisme en bordeline zijn beide een breed begrip en kennen een aantal gradaties. Veel mensen die met deze stoornis rondlopen zijn niet getest. Er is dus niets vastgesteld en vaak kom je er pas later achter dat je met een narcist of bordeliner te maken hebt. Vast staat dat wanneer iemand een stoornis heeft of veel kenmerken uit deze stoornis in zich draagt, dat deze persoon niet wil veranderen of groeien. Heb je te maken met iemand die bereid is om aan zichzelf te werken, die in staat is om excuses te maken en zich kwetsbaar op te stellen, dan is dit geen stoornis. Wat er dan aan de hand is, is dat iemand gedrag heeft aangeleerd vanuit het gezin of de omgeving. Dit gedrag is ook weer af te leren.

Wanneer je er achter komt dat je te maken hebt gehad met iemand die een persoonlijkheidsstoornis bij zich draagt. Iemand die niet wil groeien of open staat voor feedback. Dan heeft dit je zelfvertrouwen een knauw gegeven. De mate waarin de omgang met deze persoon of personen effect op jou hebben gehad gaan we bespreken en verkennen. Nog belangrijker is om te horen waarom het jou overkomen is en welke potenties je in je draagt. 

Jezelf bevrijden uit een karmische- of toxische relatie 

Voel je dat je vast zit in een relatie waar je niet tot bloei kunt komen? Voel je dat je vast zit, omdat je partner verbaal veel te krachtig is? Voel je dat je vast zit, omdat je kinderen hebt en je schuldgevoel anders te groot is? Voel je dat je vast zit, omdat je het gewoonweg niet durft om te vertrekken? Wanneer iemand ongelukkig is in een relatie, kan dat verschillende oorzaken hebben. Een oorzaak is dat je niet meer op dezelfde frequentie zit als je partner. Misschien is dit al heel lang zo, maar nu voel je het sterker en sterker worden. Er zijn veel discussies gaande of in het ergste geval ervaar je intimidatie en vernedering. Er zijn partners die vinden dat je een ander kunt toe-eigenen. Je bent als het ware een bezit geworden. Uit deze verbinding stappen zorgt voor veel gedoe. Je omgeving zal gaan protesteren, familie ook en financieel gezien ga je er niet op vooruit. En toch blijft het aan je knagen. Sommige partners kiezen dan voor een geheime relatie, een soort second love. Mensen dragen een masker en alleen in een droomstaat voelen ze zich vrij om te gaan en staan waar ze willen. 

Het is belangrijk voor je geest om tot bloei te komen. Er liggen nog zoveel uitdagingen op je te wachten. Je bent geincarneerd om te groeien en om als kind van God het koninkrijk van God te verwezenlijken. De beste versie van jezelf is door Zijn wil te gaan volgen. Zij wil is liefde en nog zoveel meer.    

Spirituele healing als basis voor elke sessie

Spirituele healing maakt onderdeel uit van elke sessie. Het is de basis van Memorable. Tijdens een spirituele healing wordt je aangeraakt door God. Het brengt je bij kracht en vrede. God plant een zaadje bij je, hij heelt je, hij geneest je. Soms direct en soms stap voor stap. 

Voor het boeken van een spirituele healing, klik HIER

Laat je inspireren

Elke dag vind je een bericht met daarin opgenomen inspiratie en zingeving. Deze berichten kunnen je helpen op je pad van groei naar een groter bewustzijn. Voor het lezen van deze nieuwsberichten, klik HIER