Liefde

Waarom liefde bij Memorable?

De liefde is geduldig, de liefde is vriendelijk, de liefde is niet jaloers. Zij doet niet gewichtig en is niet trots. Zij kwetst niet, is niet egoistisch en voelt zich nooit beledigd. Zij neemt niemand iets kwalijk. Zij is niet blij met onrecht, maar juist met de waarheid. De liefde beschermt altijd, heeft altijd vertrouwen. Aan liefde komt nooit een einde. 

Liefde is wie we zijn, wie we altijd al zijn geweest. Kijk maar naar een pasgeboren baby. Wanneer deze in de armen van zijn/haar moeder ligt, dan zie je dat die baby in vrede is. Dan zie je dat die baby in overgave is en er rust vanuit gaat. En dat is wat liefde is . Hoe komt het dat we hier gaandeweg de jaren verder van wegdrijven? Dat heeft alles te maken met onze ervaringen en onze programmeringen. Het is de rugzak die we dan meedragen op onze schouders waarin overtuigingen en negatieve denkpatronen ons leven overheersen. Het is een aardse rugzak, want die rugzak is niet wie je bent en dus is het de uitdaging om van die rugzak af te komen. 

Wie je werkelijk bent, gaat nog een stap verder. Want je bent niet die baby. Hoe jij je voelt zou vergelijkbaar mogen zijn met die baby. Wie je werkelijk bent is een ziel en je ziel bestaat uit bewustzijn. Je kunt dit testen door voor je op tafel een voorwerp te leggen en terwijl je ogen gericht zijn op dat voorwerp ga je met je bewustzijn naar je borstkas. Je houdt je ogen gericht op dat voorwerp. Deze test laat je zien dat iets in jou, je bewustzijn, in staat is om op een andere plek aanwezig te zijn dan waar je zintuigen op dat moment op gericht zijn. Bewustzijn is wie je bent en het staat los van je mens zijn. Je hiervan bewust worden zorgt ervoor dat je gaat inzien dat je meer bent dan een lichaam.

Onze ziel bestaat uit energie, licht en liefde. Je straalt dus licht uit, zonder dat je dit door hebt. Je raakt dus verder van jezelf verwijderd wanneer je jezelf hecht aan het aardse leven. Hecht je je minder aan het aardse leven, dan ben je bewust. En hoe meer bewust we "zijn" hoe meer de liefde kan gaan stromen. 

Liefde is een toestand van eenwording, van vereniging, van absolute eenheid. 

Iedereen heeft in zijn / haar leven te maken met liefde. Liefde voor jezelf, liefde voor ouders of verzorgers, Liefde voor dieren, liefde voor anderen, liefde voor de natuur en partnerliefde. Liefde is wat ons verbindt in het leven. Liefde brengt ons dichter bij elkaar, maakt je gezonder en brengt je vrede. Liefde zorgt ervoor dat we op fysiek-, emotioneel-, mentaal- en spiritueel niveau in balans zijn en blijven. Daarom kies ik er voor om liefde centraal te stellen in de praktijk.

Liefde is de basis voor eenheid

Liefde brengt eenheid, gelijkheid en harmonie. Dat is de kern van onvoorwaardelijke liefde. Liefde accepteert alles en iedereen. 

Het ego is er op uit om verdeeldheid te brengen onder de mensen. Want van verdeeldheid komt verwarring en van verwarring komt chaos.
De wereld waarin we leven wordt gedomineerd en geleid door het ego. Daarmee bedoel ik dat de meeste mensen geleid worden door het ego, evenals de leiders van deze maatschappij. Ze weten niet beter, het is de wereld waarin we zijn opgegroeid. Wat is ego? Onder ego verstaan we hier alle negatieve- onvolwassen- en ongezonde denkpatronen. Het zijn de overtuigingen waarmee we zijn geprogrammeerd die volkomen "normaal" voor ons voelen. Maar in veel gevallen is het niet normaal. Het is een illusie.

Oordelen maken een belangrijk onderdeel uit van de wereld van het ego. Zo lang er nog oordelen zijn, is er verdeeldheid onder de mensheid. Het is de voedingsbodem voor macht, hebzucht en aanzien. En hierin speelt geld een grote rol. 
Het is een illusie, omdat echte vrijheid niet gaat over veel geld en veel macht. Echte vrijdheid gaat over bevrijd zijn van mentale kwellingen, van negatieve gedachten, van ongezonde gedachten. Het is een illusie, want in deze wereld passen mensen zich aan, terwijl ze tegelijkertijd iets heel anders denken. We leven daarmee in een leugen en dat heeft niets met liefde te maken.

Wanneer je uit de illusie wilt stappen, dan zal je het ego met alle aardse verlangens de rug moeten gaan toe keren. Want in de onvoorwaardelijke liefde bestaat er geen verdeeldheid of afwijzing. Onvoorwaardelijke liefde ontvangt iedereen met open armen en zorgt voor iedereen, ongeacht geloof, geslacht, leeftijd of afkomst. Dus of je nu verslaafd bent, jong bent, crimineel bent, scheel kijkt, gescheiden bent, een bril draagt, homoseksueel bent of wat dan ook, we zijn allemaal gelijk.

Wanneer je oordeelt over anderen dan stel je jezelf boven die ander. En dat is gek, want niemand van ons is heilig. Dus wie ben jij dan of ik om over een ander te oordelen? Oordelen over een ander is de grootste ziektemaker in dit leven. Dat is niet hoe de liefde werkt. 

Liefde verbindt mensen, liefde moedigt aan, liefde geneest. Wanneer je op zoek bent naar liefde, dan helpt het om meer tijd door te brengen in de Geest. Dat houdt in dat je de afleidingen en verleidingen uit het aardse leven vermijdt. Want alles wat te maken heeft met alcohol, geld, aandacht, consumptie en entertainment houdt jou weg bij liefde. Terugkomen bij vrede en tevredenheid, dat is waar het om gaat.   

Het ego belemmert de liefde 

Het mens-zijn, dus het aardse leven waar entertainment en consumeren centraal staat, wordt gedreven door het ego. Het ego is een gecreeerde identiteit en omvat alle negatieve denkpatronen, alle ongezonde- en onvolwassen gedachten die in jou aanwezig zijn. Het zijn de overtuigingen en de hechtingen die ervoor zorgen dat je ego in stand wordt gehouden. Het ego is altijd bezig met overleven en dat houdt in dat je waakzaam bent. Dit zorgt ervoor dat je zenuwstelsel altijd "aan" staat waardoor je hart gesloten blijft. Je hoofd maakt overuren, omdat het ego de waakzaamheid in leven wil houden. We laten ons leiden door het ego en dus door negatieve-, ongezonde- of onvolwassen gedachten.

Leven vanuit het ego houdt in dat je kiest voor een leven waarin je lijdt. Je lijdt, omdat je leven bestaat uit verplichtingen. Van binnen voel je een onrust en leegte en als gevolg hiervan kun je vaker chronische gezondheidsklachten ervaren. Je bent jezelf letterlijk aan het uitputten. 

Het ego zijn alle niet-functionele gedachten en reken maar dat het grootste gedeelte van deze gedachten negatief of ongezond is. Het komt zeer vaak voor dat mensen in gedrag liefde late zien aan anderen, maar dat ze tegelijkertijd zichzelf in gedachten afwijzen. Het zijn de mentale kwellingen, de destructieve gedachten die de diepe eenzaamheid in jou vergroten. Het zijn de gedachten die gaan over schuld en schaamte die een permanente staat van onrust veroorzaken. 

Het ego laten sterven gaat stap voor stap. Je laat dan comfort los en zoekt discomfort op. Het voelt als afkicken. De eerste dag lukt wel en daarna komen de eigenwijze gedachten, de afwijzende gedachten, de angstgedachten waardoor veel mensen tussendoor toch weer kiezen voor het ego. Veel mensen hebben hier begeleiding bij nodig. Omdat de energie die om hen heen circuleert zo ontzettend sterk is geworden.  

Wanneer het ego sterft, dan kun je een dark night of the soul gaan ervaren. Meer hierover, lees je HIER

Wat kan Memorable betekenen in de liefde?

Het kan zijn dat je vast loopt in de liefde. Je weet het even niet meer. Je gevoelsleven staat op z'n kop, er zijn teveel triggers of je loopt vast in jezelf. Dan helpt het als iemand anders er met een open blik naar kijkt en jou handvatten geeft waarmee je verder kunt.

Er zijn verschillende onderwerpen die te maken hebben met liefde. Alles wat jou uit balans haalt is een gebrek aan liefde. Thema's die centraal staan in de praktijk, zijn: 

Het ontwikkelen van zelfliefde 

De tweelingzielenreis

Het onwikkelen van onvoorwaardelijke liefde

Helen van een ongezonde relatie

Loskomen van een karmische- of toxische relatie 

Onvoorwaardelijke Liefde gaat over een staat van zijn. Het gaat om de samenhangt tussen dat wat je doet, zegt en denkt op het niveau van liefde.     

Het ontwikkelen van zelfliefde

Zelfliefde gaat over liefde voor jezelf. Dit onderwerp heeft in de laatste jaren meer en meer belangstelling gekregen. Zelfliefde gaat over het openen van je gevoelsleven. Het gaat over aandacht en tijd investeren in jezelf. Niet door wat je doet, maar door te zijn. Zelfliefde gaat over het voeden van je ziel en niet je menselijke aard. Wanneer je zegt "ik wil" dan spreekt het ego en dat heeft niets met zelfliefde te maken.
Zelfliefde gaat over het openbreken van je hart. Zelfliefde resulteert in onvoorwaardelijke liefde wat allesomvattend is.  

In de huidige samenleving zijn veel mensen naar buiten gericht. Hun levensgeluk is afhankelijk van anderen en van andere omstandigheden. Hierdoor ben je uit balans en blijf je uit balans. Je ontwikkelt dan blokkades in je leven. Social media en televisie hebben daarnaast geen goede invloed op je geest. Veel wordt onbewust geprogrammeerd waardoor je jezelf als vanzelf gaat vergelijken met anderen. Je past je hierdoor voortdurend aan. Alsof je bang bent dat je iets mist ofdat je er niet meer toe doet. 
Veel mensen zoeken naar afleiding. En afleiding zorgt voor een blokkade in je gevoelsleven. Wanneer jij ervaart dat je over je eigen grenzen gaat, dat je angsten hebt, je eenzaam voelt of last hebt van depressieve gevoelens, dan is zelfliefde het thema om vast te pakken. 

De tweelingzielenreis 

Wanneer je je tweelingziel ontmoet weet je het zeker. Het is als een bliksemflits. Je weet het, je voelt het. Vanaf dat moment verandert je leven compleet. De weg naar ontwaken is vanaf dan actief. De tweelingzielenreis is de meest intensieve weg die je kunt bewandelen en vaak is het fijn om daar hulp bij te ontvangen. Op deze website vind je op de menupagina "artikelen" een lange tekst over tweelingzielen. De tweelingzielenreis helpt je om in union te komen. Union gaat over onvoorwaardelijke liefde. Onvoorwaardelijke liefde gaat voorbij het verstand, voorbij het ego. Spirituele groei brengt je bij onvoorwaardelijke liefde. Het is een stervensproces en het brengt je bij een wedergeboorte. Je tweelingziel is degene die dit proces in beweging brengt. Door hem/haar los te laten, werk je aan onafhankelijkheid. Het brengt je bij kracht en dienstbaarheid. Het is als een paradox en dat maakt het tweelingzielenproces ook zo complex en verwarrend. Het loslaten van je tweelingziel is een voorwaarde om te komen tot wijsheid en geluk. Ik help je hier graag bij. 
Voor het lezen van de volledige tekst over tweelingzielen klik HIER.   

Het ontwikkelen van onvoorwaardelijke liefde 

Onvoorwaardelijke liefde is de hoogste vorm van liefde. In de onvoorwaardelijke liefde "ben" je, dat wil zeggen dat je in overgave leeft. Dankbaarheid, dienstbaarheid en toewijding liggen hier aan ten grondslag. Je zorgt voor jezelf, zodat innerlijke rust altijd aanwezig is. Je zorgt voor anderen, omdat dit je roeping is. 

Het is een leven in de geest en daar vind je rust, reinheid en regelmaat. Deze dragen bij aan geestelijke groei. Geestelijke groei brengt je bij een andere realiteit dan het aardse. Het aardse is sterfelijk, de geest is onsterfelijk. 

Wil je meer lezen over wat het ego inhoudt, klik dan HIER

Wil je meer lezen over het proces van onthechten, klik dan HIER

Helen van een ongezonde relatie

Een ongezonde relatie noemen we ook wel een toxische relatie. Wanneer je slachtoffer bent van een ongezonde relatie, is dit vaak de poort naar een spiritueel ontwakingsproces. Of het nu gaat om een ouder-kind relatie gaat, om een partner relatie of om een werkgever - werknemer relatie: alle varianten kunnen dezelfde mate van beschadiging opleveren. Er zijn vormen van narcisme en bordeline die een toxische relatie kenmerken. Beide thema's raken ook het onderwerp zelfliefde en daarmee heb je jouw groeipad gelijk te pakken. Vast staat dat wanneer iemand een stoornis heeft of veel kenmerken uit een stoornis in zich draagt, dat deze persoon niet wil veranderen of groeien. Heb je te maken met iemand die bereid is om aan zichzelf te werken, die in staat is om excuses te maken en zich kwetsbaar op te stellen, dan is dit geen stoornis. Wat er dan aan de hand is, is dat iemand gedrag heeft aangeleerd vanuit het gezin of de omgeving. Dit gedrag is ook weer af te leren.

Wanneer je er achter komt dat je te maken hebt gehad met iemand die een persoonlijkheidsstoornis bij zich draagt. Iemand die niet wil groeien of open staat voor feedback. Dan heeft dit je zelfvertrouwen een knauw gegeven. De mate waarin de omgang met deze persoon of personen effect op jou hebben gehad gaan we bespreken en verkennen. Nog belangrijker is om te horen waarom het jou overkomen is en welke potenties je in je draagt. Een spirituele healing helpt je dan om je te bevrijden uit de afhankelijkheden die in de relatie ontstaan zijn. 

Loskomen van een karmische- of toxische relatie 

Voel je dat je vast zit in een relatie waar je niet tot bloei kunt komen? Voel je dat je vast zit, omdat je partner verbaal veel te krachtig is? Voel je dat je vast zit, omdat je kinderen hebt en je schuldgevoel anders te groot is? Voel je dat je vast zit, omdat je gewoonweg niet durft te vertrekken? Wanneer iemand ongelukkig is in een relatie, kan dat verschillende oorzaken hebben. Een oorzaak is dat je niet meer op dezelfde lijn zit als je partner. Misschien is dit al heel lang zo, maar nu voel je het sterker en sterker worden. Er zijn veel discussies gaande of in het ergste geval ervaar je intimidatie en vernedering. Er zijn partners die vinden dat je een ander kunt toe-eigenen. Je bent als het ware een bezit geworden. Uit deze verbinding stappen zorgt voor veel gedoe. Je omgeving zal gaan protesteren, familie ook en financieel gezien ga je er niet op vooruit. En toch blijft het aan je knagen. Sommige partners kiezen dan voor een geheime relatie, een soort second love. Mensen dragen een masker en alleen in een droomstaat voelen ze zich vrij om te gaan en staan waar ze willen. 

Het is belangrijk voor je geest om tot bloei te komen. Er liggen nog zoveel uitdagingen op je te wachten. Je bent geincarneerd om te groeien. 

Tijdens een sessie help ik je om alles vanuit een breder perspectief te bekijken en ontvang je een spirituele healing om je te bevrijden van alle hechtingen die in de relatie ontstaan zijn.  

Spirituele healing als basis voor elke sessie

Spirituele healing maakt onderdeel uit van elke sessie. Het is de kern van Memorable. 

Voor het boeken van een spirituele healing, klik HIER

Laat je inspireren

Elke dag vind je een bericht met daarin opgenomen inspiratie en zingeving. Deze berichten kunnen je helpen op je pad van groei naar een groter bewustzijn. Voor het lezen van deze nieuwsberichten, klik HIER