Spirituele Healing

Spirituele healing bij Memorable

Een spirituele healing is zoveel meer dan alleen healing. Het is intentioneel werk. Een spirituele healing gaat voorbij je verstand, omdat het heilig is.

Spirituele healing bevat twee begrippen, "spiritualiteit" en "healing". Spiritualiteit gaat over bewustwording. Je realiseren wie je bent en wat je in dit leven te doen hebt. Het gaat over de verbinding met je ziel. Wanneer je verbonden bent met je ziel, ben je verbonden met de bron, met God. 

Het doel van het leven is om de verbinding met je ziel te herstellen en te versterken. Alle fysieke-, emotionele-, mentale- en spirituele- problemen ontstaan wanneer we uit deze verbinding zijn. Herstellen we de verbinding, dan verdwijnen de problemen.    

Healing is energiewerk. Het is een gave die ik heb ontvangen en waar ik tot op de dag van vandaag dankbaar voor ben. Energiewerk houdt in dat hoge energie om mij heen en door mij heen werkt en zo jou bereikt. Het is niet "ik" die jou een healing geeft, maar ik stel mezelf open voor dat wat er mag zijn en wat er mag komen. De hoge energie vibreert op dezelfde frequentie als je ziel. Alles wat lager dan je ziel vibreert wordt op dat moment uit je systeem geduwd. Het is deze lage energie die je lichaam ziek maakt, die je in een negatief denkpatroon zet en die ervoor zorgt dat je in je leven negatieve ervaringen aan trekt.

Het is mijn intentie om de frequentie van de bron, God, door je heen te laten werken. Hiervoor werk ik samen met gidsen, engelen en lichtwezens. Het werk kun je niet leren. Het is een gave. 

Een spirituele healing is religieus werk, omdat mediteren en bidden samen gaat. Ik ben niet actief gelovig als in de zin dat ik naar de kerk ga of dat de bijbel mijn enige antwoord naar de waarheid is. En toch is mijn verbinding met God het belangrijkste uitgangspunt in mijn leven. God staat voor de hoogste vorm van liefde. Het is de bron van waaruit we allemaal geschapen zijn en waar we weer naar terugkeren. Liefde is wie jij werkelijk bent, jouw ziel. We zijn allemaal met elkaar verbonden. Daarom is de enige weg naar een leven vol overvloed en geluk, de weg van onvoorwaardelijke liefde. 

Tijdens een spirituele healing zet ik behalve mijn gave ook mijn kennis en ervaring in. Mijn onderwijskundige achtergrond, heldervoelendheid en levenservaring maken dat ik je begrijp, je kan lezen en dat ik in staat ben om verschillende technieken uit de therapeuten wereld in te zetten. Denk aan innerlijk kind werk, rebirthing of voice dialogue.

Het is mijn roeping om jou te helpen in je kracht te komen, om de beste versie van jezelf te worden. Laat me je helpen om in union te komen met jezelf. Dat kan alleen wanneer je niet meer belast bent met lagere energie. Wanneer blokkades zijn verwijderd, wanneer je aura is schoongemaakt en je levensenergie weer in de goede richting stroomt. 

Voor wie is een spirituele healing geschikt? 

Een spirituele healing is voor iedereen geschikt, dus voor jong en oud. Iedereen die een healing ontvangt is hier van op de hoogte en heeft zijn/haar toestemming voor gegeven.   
Er zijn geen restricties voor wat betreft medicijn gebruik of gezondheid. Het gebruik van alcohol of drugs kan averechts werken en wordt daarom zeer afgeraden. 

Een spirituele healing kan je helpen, als:
 
Je onrustige gevoelens ervaart
Je slecht slaapt en last hebt van stress en kopzorgen 
Je de verbinding met jezelf kwijt bent. Je voelt jezelf niet meer
Je energieen in of om je heen ervaart die niet van jou zijn
Je destructieve gedachten ervaart 
Je veel angsten hebt
Je smorgens vaak huilend wakker wordt
Je de zin van het leven in twijfel trekt
Je keuzes wilt maken in het leven, maar niet goed durft
Je voelt dat je vrij wilt zijn, maar je weet niet hoe je dat moet doen
Je hoofd is veel te sterk en je hebt er geen grip meer op
Je ervaart aanwezigheid in je huis 
Je ervaart fysieke verschijnselen die je gek en eng vindt
Je loopt tegen een burn out aan
Je hebt het gevoel dat je depressief en eenzaam bent
Je bent uit balans
Je wilt op spiritueel vlak jezelf verder ontwikkelen
Je wilt graag ontwaken (voor meer informatie hierover, klik HIER.)
Je ziet veel dubbele cijfers
Er gebeurt vanalles in je leven wat je niet begrijpt

Spirituele healing is energie werk

Veel mensen willen graag begrijpen wat een spirituele healing inhoudt. Het verstand wil controle houden. En, omdat energie niet met je fysieke ogen te zien is, vinden mensen dit soms eng en gek.

Kijken we naar de quantum theorie dan is bewezen dat alles om ons heen energie is. Sterker nog, wij zelf zijn ook energie. We zijn gewend om structuren en vaste vormen in ons leven te hebben en ons hier aan vast te houden. Energie is vormloos en kent geen structuur. En dat is gek, omdat een tafel ook uit energie bestaat. Een tafel heeft een vaste vorm. Dat is de illusie van het leven.
We zien daarnaast maar 5% van wat er werkelijk aan energie aanwezig is. Er is dus nog zoveel meer wat we niet waarnemen en ook daarmee staan we in verbinding.
Een spirituele healing is energie werk. Door mijn gave ben ik in staat gesteld om samen te mogen werken met de "ongeziene" wereld. Ik spreek dan van lichtmeesters en lichtwezens en ook van elfen en engelen. Mijn ziel wordt geleid door God en ik ben dankbaar en blij dat ik mijn roeping via dit werk mag inzetten. 

De verbinding met je ziel is wie je in wezen bent. Je ziel is liefde en daarom is het mijn taak om je te helpen de verbinding met je ziel te versterken. Wanneer jij liefde bent, dan neemt je ego geen plek meer in je leven in. Dan wordt je niet meer beperkt door negatieve gedachten en dan trek je een leven aan in overvloed en geluk.

De verbinding met je ziel wordt bij veel mensen nu nog overschaduwd door het ego. Hierdoor verzamelt zich negatieve en lage energie om je heen waardoor je chronische fysieke klachten kunt gaan ervaren, negatieve gedachten en waardoor je het gevoel hebt dat je leven niet stroomt. Wil je meer lezen over het ego, klik dan HIER

Demonische energie

Wanneer we spreken van demonische energie dan hebben we het over lage, donkere en soms ook toxische energie wat in je energieveld circuleert. Demonische energie krijgt de kans om je "aan te vallen" op het moment wanneer je de verbinding met je ziel bent kwijt geraakt. Dit kan al in je jeugd ontstaan zijn als gevolg van overlevingsgedrag. Overlevingsgedrag is gedrag wat ontstaat uit vluchten, vechten of bevriezen. Je bent dan opgegroeid in een onveilige omgeving of in een omgeving waarin je emotioneel verwaarloosd bent. Geen zorgen, want dit is bij veel mensen het geval. Het is de energie waar we mee zijn opgegroeid.
Je komt op een punt in je leven dat je jezelf af vraagt wie je bent, wat je hier komt doen en waarom je het leven leidt zoals je het leidt. Sommige mensen hebben de wilskracht om veranderingen aan te brengen, zodat ze zichzelf beter kunnen gaan voelen. Zodat de verbinding met hun ziel hersteld wordt. Andere mensen worden verleid door de ongezonde aardse dingen in het leven waardoor het ego nog meer gevoed wordt dan wat in de jeugd ontstaan is. Je kunt hier denken aan geld, macht en aanzien en ook lust.
De wolk van demonische energie wordt dan dikker en dikker om je heen en zet jou volledig vast in je hoofd.

Deze energie krijg je niet zomaar weg bij je zelf. Daar heb je hulp bij nodig. Donkere energie kan ook ontstaan, omdat je een trauma blijft negeren wat je met je mee draagt. Je vlucht als het ware en dat trekt donkere energie aan in de vorm van entiteiten. Tot slot kan het zijn dat bepaalde koorden van energetische lidtekens aanwezig zijn als gevolg van vorige levens. Deze haal ik tijdens een sessie ook bij je weg waardoor je zal merken dat alles beter gaat stromen. 

New age healing

Helaas ondernemen mensen tegenwoordig veel activiteiten waarmee de mentale vermogens geactiveerd worden. Ze denken dat ze spiritueel bezig zijn, terwijl het averechts werkt. Wil je hier meer over lezen, klik dan HIER.
Je hoofd is een andere identiteit dan je ziel. Je hoofd is je ego. Je ego is er op uit om je laag in energie te houden. Het is van groot belang om je ego tot stilte te brengen. Lukt je dit niet, dan word je meer en meer ontvankelijk voor chronische ziekten of demonische energie. In het ergste geval kun je worden overgenomen door een entiteit of raak je in een psychose. Wil je meer lezen over het ego, klik dan HIER

Heb jij het gevoel dat je de verbinding met jezelf bent kwijtgeraakt? Heb je het gevoel dat er stemmen in jou het soms van je overnemen? Heb je regelmatig last van destructieve / suicidale gedachten? Voel je een vorm van afkeer wanneer je in de spiegel kijkt? Ben je vaker in andere dimensies aanwezig dan op aarde? Heb je het gevoel dat je in contact staat met goden en andere hogere dimensionale bronnen? Ervaar je aanwezigheid in je huis en voel je je hierdoor onveilig? Dan ben je bij Memorable van harte welkom. 

Spirituele healing en Sjamanisme

In de praktijk ontvang je een spirituele healing en het kan zijn dat er technieken uit het sjamanisme worden ingezet. In het sjamanisme wordt er nauw samengewerkt met de natuur en de ongeziene wereld. Sjamanen zijn verantwoordelijk voor de harmonie tussen de mensen, de gemeenschap, de dieren, de elementen en de spirituele wereld.

Volgens het sjamanisme zijn er twee oorzaken van lichamelijke, emotionele of mentale ziekte of pijn. Iemand heeft iets te veel of iets te weinig. Een sjamaan richt zich op helen van de spirituele oorzaak van ziekte of pijn en doet dit met hulp van krachtdieren en spirituele helpers zoals gidsen en engelen. 

Een techniek uit het Sjamanisme is de Illuminatie. Tijdens een Illuminatie kun je loslaten wat jou in zijn greep houdt. De lading, de emotie, die dit veroorzaakt verdwijnt. Emoties zoals schuld, angst, eenzaamheid, stress of andere vormen die jou er van weerhouden om vrij te zijn in dit leven. Er wordt dan gebruik gemaakt van ingewijde healingstenen (kuya's). 

Wil je meer informatie over welke sjamanistische technieken worden ingezet bij Memorable, klik dan HIER

Spirituele Healing boeken

Een breder begrip over Healing

Healing betekent genezing en wordt in de alternatieve geneeskunde via verschillende vormen en methoden uitgevoerd. Tijdens een healing wordt het lichaam in staat gesteld om zichzelf te helen, terug in balans te brengen. 

Dit in staat stellen gebeurt via energie overdracht. Hoe de energie bij jou binnen komt is persoonlijk. Eveneens geldt de regel dat niet iedere vorm van energie dezelfde is. Een goede voorlichting hierover is belangrijk. Ook is het belangrijk om naar je eigen gevoel te luisteren. 

Tegenwoordig zijn er verschillende cursussen op de markt die je helpen om de techniek van healing te leren. Mijn ervaring is dat elke vorm van structuur je vastzet in je ego. Dat wil zeggen dat een healing cursus niet altijd bijdraagt aan het welzijn van iemand anders en al helemaal niet aan het welzijn van jezelf. Hoe dat zo? Wanneer een cursus van je vraagt om jaarlijks een licentie te halen, dan betekent dit dat je onder controle staat van een andere instelling / ander orgaan. Onze ziel is vrij. Hier mogen geen restricties aan hangen. Kun je pas gebruik maken van healing als je een ritueel hebt uitgevoerd, dan werkt dat blokkerend. Je maakt dan gebruik van bronnen die in mijn beleving eerder onzuiver zijn. Let er dus goed op, dat wanneer je een cursus volgt om healing te leren, dat je nergens voor hoeft te tekenen, dat er geen diploma hoeft te worden behaald en al helemaal niet dat je een jaarlijkse licentie moet halen waarmee ze geld kunnen verdienen. Al deze vormen staan los van God en heeft niets met de frequentie van liefde te maken. Liefde is de hoogste frequentie die er is en kan ieder mens transformeren.  

Energie, wat is dat? 

Het is wetenschappelijk vastgesteld dat de mens en alles om ons heen uit energie bestaat. Dat houdt in dat alles wat wij wel en wat we niet met het blote oog kunnen waarnemen uit energie bestaat.
De kwantummechanica leert ons bijvoorbeeld dat een voorwerp in feite is opgebouwd uit hele kleine delen zoals moleculen, atomen, elektronen, protonen en neutronen. Bekijk je een beker onder een zeer sterke microscoop dan zie je dat deze is opgebouwd uit miniscuul kleine delen die naast elkaar bewegen. De beweging is energie. Ons blote oog houdt ons dus ergens voor de gek. Het bewegen van deze kleine deeltjes gebeurt via een bepaalde trilling. De energie heeft een bepaalde frequentie. Dit geldt voor alles wat op aarde aanwezig is. De mens, een tafel, de lucht, je huis, dieren, de natuur, enzovoort. We staan dus in verbinding met alles om ons heen via een bepaalde frequentie.
Hebben we het over energie werk, dan hebben we het over werken met frequenties. Wil je hier meer over lezen, klik dan HIER

De Aura

Tijdens een healing ligt de nadruk op het behandelen van de mens als geheel en niet op de symptomen of de klacht. Of dit nu wel of niet met het blote oog waarneembaar is, dat doet er niet toe. Zo wordt het fysieke lichaam behandeld en ook de aura. De Aura vind je om het fysieke lichaam en bestaat uit 7 energielichamen:

- het etherische lichaam
- het emotionele lichaam
- het mentale lichaam
- het astrale lichaam
- het etherisch causale lichaam 
- het universele liefdes lichaam
- het causale lichaam 

Chakra's en meridianen

Behalve de Aura beschikken we ook over chakra's en meridianen welke van invloed zijn op onze gezondheid. 
De chakra,s vormen het energiecentrum in je lichaam en zorgen voor levenskracht. Een chakra lijkt op een wiel welke als een trechter energie omzet en transporteert naar vitale delen in ons lichaam. Zo ook naar de meridianen.   

De meridianen zijn energiebanen die in je lichaam liggen. Ze lopen van je kruin door tot in je vingers of tenen. Het is een compleet netwerk van banen die energie geleiden naar een specifiek orgaan. Daarnaast staan ze ook in verbinding met een emotioneel  / psychisch deel van de mens. 

Het EGO

Een healing opent vaak nieuwe deuren. Deuren die lang gesloten zijn gebleven. Het nodigt uit om naar binnen te gaan. Naar je eigen gevoelswereld. Dit komt, omdat tijdens een healing iets geraakt kan worden waar je je minder bewust van bent. Dat "iets" is vaak een gevoel. Wanneer we het gevoel gaan zien en er doorheen durven gaan wordt er meestal iets opgelost of losgelaten. Het lichaam herstelt op die manier zelf dat wat in de weg zat. 

De mens is tot veel meer in staat dan we ons ooit beseffen. Het zelfhelende vermogen zit in ieder van ons. Maar hoe kan het dan dat we dit vergeten zijn? Een belangrijk antwoord hierop is het EGO.

Het EGO is ons hoofd, onze gedachten. Het zijn de overtuigingen die je in je opvoeding hebt meegekregen. Het zijn de normen die vanuit de maatschappij zijn opgelegd. Dit is goed en dat is fout. Het zijn alle redenen die worden aangevoerd om ervoor te zorgen dat je klein blijft, kwetsbaar en beïnvloedbaar. Het EGO is het hoofd en is niet verbonden met je ziel, met onze ware ZELF. Je zou het onze tweede persoonlijkheid kunnen noemen. Het is de beschermende persoonlijkheid en de onderdrukkende persoonlijkheid die ervoor zorgt dat jij niet vrij wordt. 

Een healing heeft tot doel om jou in je kracht te zetten. En in je kracht houdt in dat je naar je gevoel luistert. Beslissingen durven nemen die ten gunste zijn van jezelf. In plaats van de dingen doen vanuit plichtsbesef of fatsoen. Dat betekent dat je EGO zoveel mogelijk wordt uitgeschakeld. Zoveel mogelijk, omdat het EGO zo ontzettend sterk is dat er een mensenleven voor nodig is om dit te bereiken. Het vraagt om vastberadenheid, om oplettendheid en om on discipline.  

Een healing brengt je in beweging om in zuiver contact te zijn met je ziel. Dat wie je werkelijk bent. 

Wil jij de verbinding met je ziel versterken, lees dan HIER meer over dit onderwerp. 

Jouw ziel als antwoord op alles

De ziel bevindt zich in je lichaam en wijst jou de weg. Alleen de ziel weet welk pad jij gaat bewandelen. De ziel is de hoogste vorm van energie en is vrij van alle programma's en systemen. Het is het allerhoogste ZELF en bestaat voor 100% uit liefde. 

Vanwege alle externe invloeden die we dagelijks om ons heen ervaren, zijn veel mensen de verbinding met de ziel kwijt geraakt. Het is vertroebeld, omdat het hoofd een belangrijke rol is gaan spelen bij alles wat we ondernemen. Wil je in contact zijn met je ziel dan is de eerste stap om je aandacht te richten op je lichaam. Daarna is het belangrijk om de waarheid over jezelf onder ogen te zien. Met andere woorden: alles omarmen wie jij bent en alle ervaringen omarmen die je hebt opgedaan. Wanneer je bepaalde ervaringen weg stopt en negeert, geeft dit aan dat je nog afgesplitst bent van je ziel. Angst en onzekerheid komen uit het hoofd en hebben te maken met delen van onszelf die nog in het donker staan. Het zijn bijvoorbeeld de verwachtingspatronen van anderen en de ideologische denkbeelden opgelegd door anderen. Of je wordt getriggert door iemand anders waardoor je irritatie, schuld of jaloezie voelt. Dit zijn allemaal ingangen die ons uitdagen om aan de slag te gaan. 

Wanneer jij beseft dat je voor dit leven en deze ervaringen hebt gekozen, stap je uit de slachtofferrol. Dit is de eerste stap om weer in je kracht te komen. Het is een interne klus om je ziel weer vrij te maken van alles. Sommige mensen vinden het lastig te geloven dat de verandering in de wereld begint bij jezelf. Wanneer jij vrij bent van alles wat jou ooit heeft afgewezen of afgekeurd, dan zal je zien dat de wereld ook verandert. 

Wanneer we het over healing hebben, dan is dit de essentie. Een mens weer in verbinding brengen met zijn of haar ziel. Met de bron van oneindige liefde. De ziel bevindt zich achter de zonnevlecht, net boven de navel. In het contact met anderen voel je op deze plek een stuwing ontstaan, een tinteling of je voelt dat het gloeit. Daar, dat punt wijst ons de weg. Het is het innerlijke weten, het innerlijke voelen dat naar voren treedt naarmate je meer en meer alles onder ogen gaat zien. 

Het is het durven voelen en de moed hebben om door de donkere kwetsbare nachten te gaan. Alleen dan zijn we in staat een kracht tegen te komen die ons wakker maakt tot in essentie. Voelen is de sleutel tot onze ziel en we zijn een zintuigelijk, waarnemende energie in een menselijk lichaam. 

Dit alles kost tijd. Het is een proces dat een leven lang duurt. Maar ben je eenmaal aan dit proces begonnen dan ontstaan er nieuwe mogelijkheden in je leven en zal je merken dat je elke keer weer een beetje dichter bij die ware essentie komt.