Veel tweelingzielen hebben in hun leven te maken gehad met een toxisch familielid, een toxische partner, een toxische vriendschap en/of een toxische tweelingziel. Of we het nu hebben over een toxische partner of een narcistische partner, dat maakt eigenlijk niet zo veel uit. Toxisch wil altijd zeggen dat je te maken hebt met iemand die de verbinding met zichzelf is kwijtgeraakt. Toxische mensen dragen een donkere schaduw om hun ziel en zijn zich hier niet van bewust. Het zijn met name de narcistische die niet in staat zijn om naar zichzelf te kijken en leggen daarom de schuld altijd bij een ander. Narcistische mensen zijn intuitief vaak heel sterk. Dat wil zeggen dat ze de omgeving buiten zichzelf heel goed kunnen aanvoelen. Ze hebben geleerd om deze voelsprieten te ontwikkelen om zo de omgeving naar hun hand te zetten. Zichzelf kunnen ze niet voelen en daarom hebben ze anderen nodig om zich fijn te kunnen voelen. Ze zijn uitstekend in staat om zichzelf als een kameleon aan te passen, zodat ze situaties en mensen kunnen beinvloeden en manipuleren. Maar zodra je een intensiever contact hebt met een narcist en je deze van dichtbij kunt gaan mee maken, zal je gaandeweg geconfronteerd worden met een tweede gezicht. Dit gezicht presenteert de donkere kant. Soms gebeurt dit via manipulatie en indoctrinatie, waardoor je het niet meteen door hebt. Soms gebeurt het opvallend en word je uitgescholden of belachelijk gemaakt in het bij zijn van anderen. 
Uiteindelijk zijn ze uit op meer bezit, meer macht, meer aanzien en aandacht. Ze vergelijken zichzelf graag met jou, omdat ze jouw licht niet kunnen verdragen. Dat licht willen ze doven en dit alles gebeurt onbewust. Door hun intuïtieve kracht kunnen ze een ander via psychologische beïnvloedingen, volledig afhankelijk maken. Een toxisch persoon wil jouw licht en wanneer je volledig uitgeput bent en niet meer kunt dan ruilen ze je net zo makkelijk weer in voor een ander.

Kan je tweelingziel ook narcistisch zijn? 

Ja, dat kan. Je tweelingziel kan ook narcistisch zijn of narcistische eigenschappen bezitten. Let wel: het één is niet hetzelfde als het ander. Een narcist zit vast in zijn/haar hoofd en wordt 100% geleid door donkere energie. Een 100% narcist is niet in staat om te reflecteren, om zich kwetsbaar op te stellen. Iemand die narcistische eigenschappen bezit, die is nog wél in staat om te reflecteren en om zich kwetsbaar op te stellen. Diegene heeft er zelfs ook "last" van dat hij/zij zo kan doen. Vaak worden de narcistische eigenschappen dan als een kwelling ervaren, maar lukt het hen niet om hiermee te breken. Dat komt door de macht en kracht van donkere energie. Donkere energie kan mensen aansturen in gedrag. Je bent dan als het ware machteloos, omdat de donkere energie dan sterker is dan je eigen wilskracht. 

Gelukkig zijn niet alle tweelingzielen bevangen door het donkere, maar helaas geldt dit wel voor een heel groot deel. De "narcistische tweelingziel" komt daarom vaker voor dan we misschien zouden denken en hopen. Wanneer kun je gedrag als “donker” beschouwen? Oftewel, wanneer is er dan sprake van narcisme? 
-wanneer je tweelingziel liegt en bedriegt
-wanneer je tweelingziel lust centraal heeft staan, oftewel wanneer hij/zij zijn/haar seksuele behoeften bevredigd wil hebben wanneer jullie elkaar zien
-wanneer je tweelingziel twee kanten ofwel twee persoonlijkheden heeft. Een vriendelijke kant en één kant die vooral cynisch, aanvallend, boos, agressief is.
-wanneer je tweelingziel status, macht en geld centraal heeft staan in zijn/haar leven
-wanneer je tweelingziel jou verwaarloosd, omdat hij/zij vindt dat jij alle schuld draagt, jij alles kapot maakt, jij je onvoldoende aanpast, jij egoïstisch bent, enzovoort. Het ligt allemaal aan jou en dat maakt jou onzeker en uiteindelijk ook afhankelijk van zijn/haar liefde.    

Wat is het verschil tussen een narcistische tweelingziel en een narcistische partner? 

Een narcistische tweelingziel is er meestal niet "bewust" op uit om jou pijn te doen. Meestal gebruikt een narcistische tweelingziel cynische woorden, om je op die manier in je hart te raken. Hij/zij weet niet beter. Iets in hem/haar gelooft dat echte liefde niet bestaat en dat je in dit leven de liefde moet opeisen om er iets van te kunnen ervaren. Ook kan het zijn dat hij/zij achter je rug om negatief over je praat, omdat je hem/haar spiegelt en dat werkt als een trigger. 
Een echte narcist daarentegen kan donkere energie bewust inzetten en is er dan ook altijd op uit om je kleiner te maken, om je onzeker en eenzaam te laten voelen. Een echte narcist is vergelijkbaar met een saddist. Deze geniet van de pijn die anderen ervaren. Dat kun je jezelf misschien moeilijk voorstellen, en dat is maar goed ook. Het is een stoornis en die stoornis houdt in dat donkere energie een narcist 100% leidt. Een narcistische tweelingziel zet overlevingsmechanismen in, om geen pijn te hoeven voelen. Zijn/haar ziel is omgeven met donkere energie en daarom zijn zijn of haar ogen met name gericht op het creeren van meer macht, lust of bezit. Dat doet hij/zij niet, maar de energie die door hem/haar heen werkt. Hierdoor sluit hij/zij de deuren van zijn/haar hart en duwt hij/zij jou uit het niets van zich af. Ook kan hij/zij verbitterd uit de hoek komen. Dat gaat dan niet over jou, maar over zijn/haar pijn die ze niet willen voelen. 

Meestal zie je dat een narcistische tweelingziel in het begin van de verbinding "even" een moment van helderheid heeft gehad. In dat moment heeft hij/zij even de echte liefde kunnen ervaren en leek het zelfs of je helemaal geen narcisme kon zien. Het was alsof even de sluiers van verdediging, wantrouwen en zelfhaat verdwenen waren. Dat noemen we dan dus de bubbelfase. Kort daarna zie je dat alles ineens kan veranderen en komt er een andere persoonlijkheid naar voren. 

Een ander verschil tussen een narcistische tweelingziel en een narcistische partner is dat een narcistische tweelingziel er niet op uit is om jou emotioneel afhankelijk te maken. Een narcistisch partner is dat wel. Een narcistische partner zal kinderen en familie inzetten om je te chanteren en te manipuleren en ook zal hij/zij er alles aan doen dat je vrienden en kennissen kwijt raakt, zodat de hechting aan die narcistische partner alleen nog maar sterker kan worden. 

Het belangrijkste verschil tussen een narcistische tweelingziel en een narcistische partner is de mate van "houden van". Een narcistische partner weet niet wat houden van is. Hij/zij weet alleen dat je een partner kunt bezitten en daar kun je verschillende manipulatie technieken voor inzetten, zodat de ander zich gewonnen geeft. Een narcistische partner is een parasiet die alles wat jij hebt wilt overnemen en nog veel meer. Heb je niets meer en ben je een wrak dan ruilt hij/zij je in voor een ander. Haat en liefde liggen voor een narcistische partner heel dicht bij elkaar. Eigenlijk overlappen ze elkaar. 
Een narcistische tweelingziel echter, heeft geleerd om van niemand te houden. Maar nu is het zijn/haar ziel die in de verbinding met zijn/haar tweelingziel ineens gaat roepen. Iets in hem/haar hunkert naar die ander. Iets in hem/haar bewondert die ander. En eigenlijk vindt hij/zij dit vreselijk verwarrend en ook frustrerend.
Een tweelingzielverbinding staat er om bekend, dat die ander hele dagen in je hoofd aanwezig is. En zo "spookt" die ander dus ook in het hoofd van die narcistische tweelingziel. Hij/zij kan dit moeilijk verdragen en kan hier zelfs ook geirriteerd door raken. Want alle technieken in het verleden om die ander zo gemakkelijk los te laten, lukt nu niet. Het is zijn/haar ziel die roept. Dat wat er tussen tweelingzielen speelt is échte liefde en een narcistische tweelingziel weet niet wat dit is, maar voelt wel de magnetische aantrekkingskracht. 

Tuurlijk zullen er hier en daar nog nuances te maken zijn, omdat niet iedere context hetzelfde is en gelukkig is ook ieder mens uniek. Bottom line komt het er op neer dat er best wel een aantal verschillen te benoemen zijn, maar onderaan de streep heb je te maken met een persoon wiens leven onrustig en chaotisch is. In beide gevallen heb je te maken met iemand die altijd op zoek is naar opschudding. Zijn/haar impulsieve gedrag zorgt ervoor dat mee getrokken wordt naar hoge toppen en diepe dalen. Het is de meest vermoeiende relatie die er is en uiteindelijk put het je uit. 

Waar aan herken je een narcist? 

een narcist heeft jou nodig om zich beter te kunnen voelen. Dat wil zeggen: een narcist trekt energie uit jou weg, ten bate van zichzelf. En dat wil zeggen dat een narcist altijd een ander moet kleineren of moet bekritisteren of aanvallen, om er zelf bovenuit te stijgen. 

-een narcist is niet in staat om fouten toe te geven of om zich kwetsbaar op te stellen. De schuld ligt altijd bij een ander
-een narcist heeft twee gezichten. Namelijk één gezicht bij jou en een totaal ander gezicht bij mensen zoals familie, collega's of vrienden
-een narcist kent twee persoonlijkheden, namelijk de persoonlijkheid die gekenmerkt wordt door de charmeur, vlijer en goedzak. Deze persoon is impulsief en er op uit om jou te verleiden, zodat je onder de indruk bent van hem / haar. Deze persoonlijkheid is er op uit om je mee te nemen op avontuur, om je te verrassen en vooral om indruk te maken door het groots / luxe of overweldigend aan te pakken.  Bijvoorbeeld: door je mee te nemen naar een bruidsuite, door je juwelen cadeau te geven, door je te overweldigen met bijzonder veel complimenten, door grote feesten te organiseren speciaal voor jou. 
De andere persoonlijkheid wordt gekenmerkt door destructie en vernietiging. Hier kom je ziekelijke jaloezie tegen, beschuldigingen, ziekelijk wantrouwen, intimidatie en saddistisch gedrag. Wanneer deze persoonlijkheid de kop op steekt, dan is er iets gebeurt waar je hem / haar mee getriggered hebt en dat wil hij/zij jou betaald zetten. Die trigger kan bijvoorbeeld zijn dat andere mannen of vrouwen oogcontact met je hadden of dat je een opmerking had gemaakt die als kritiek binnen kwam. Of dat je een verhaal vertelde aan vrienden waar je indruk mee maakte. Dat soort momenten onthoudt een narcist en die momenten moeten koste wat kost worden rechtgezet.
-Heb je een narcist ooit belachelijk gemaakt, ben je ooit vreemd geweest of heb je hem/haar ooit verdriet bezorgt, dan zal je hier de rest van je leven aan herinnerd worden. Een narcist kan namelijk niet vergeven. Wanneer hij/zij denkt aan het voorval, dan opnieuw moet je er voor boeten. Dat "boeten" houdt in dat een narcist je daarvoor wil straffen. Hoe hij/zij dit doet is meestal heel gerafineerd. Bijvoorbeeld door dingen expres te vergeten, door je bij vrienden of familie te beschuldigen, door je ergens voor in de val te lokken en ga zo maar door.   

Is narcistisch hetzelfde als toxisch?

Nee, narcisme is een onderdeel van toxiciteit. We spreken van toxisch gedrag wanneer iemand destructief is naar zichzelf en/of naar anderen. Een narcist doet alles ten koste van anderen en ten bate van zichzelf. Iemand die destructief is naar zichzelf, is bezig om zichzelf te gronde te richten. Wanneer iemand destructief naar zichzelf is, zie je dat diegene zichzelf sneller gaat afzonderen. Een narcist heeft juist andere mensen nodig om zich beter te kunnen voelen. En daar doet hij/zij alles voor. Het komt er in het kort op neer:

-Een narcist wordt geleid door stemmen en gedachten in zijn/haar hoofd die hem/haar aanzetten tot macht, lust, aanzien, bezit enerzijds en dat bereikt hij/zij door jou te beledigen/ te beschuldigen / onzeker te maken / te negeren / naar beneden te drukken

-Een toxisch persoon die destructief is naar zichzelf wordt geleid door stemmen en gedachten in zijn/haar hoofd die hem/haar aanzetten tot zelf-besnijding, uithongering, verwaarlozing, isolatie en verslaving / dwang

Livestream Toxische partners - Narcisme

Tijdens de Livestream van 6 juni 2024 (op het Youtube kanaal van Memorable, klik HIER), worden er zoveel mogelijk vragen beantwoord die gaan over toxische partners en dan met name "de narcist". Je kunt je vragen vooraf mailen. Deze worden dan tijdens de Livestream beantwoord. De vragen die tot op heden verzameld zijn, zijn: 

-Hoe ga ik om met een narcistische ex-partner die nog steeds in beeld is, omdat we samen kinderen hebben?
-Hoe ga ik om met een narcistische tweelingziel, die me telkens opnieuw afwijst en daarna weer op zoekt?
-Hoe hoopvol is de tweelingziel verbinding wanneer ik te maken heb met een narcistische tweelingziel?
-Hoe kan ik het beste om gaan met mijn partner waarvan ik vermoed dat hij/zij een verborgen narcist is?
-Hoe weet ik zeker of ik te maken heb met een narcist?
-Hoe ga ik om met een narcistische collega waar ik niet omheen kan en die de energie uit mij leeg trekt?
-Hoe kom ik af van die magnetische energie die mijn narcistische ex nog steeds op mij heeft?
-Hoe zorg ik er voor dat ik niet weer opnieuw in een narcistische relatie terecht kom?
-Waarom blijft hij/zij mij achtervolgen en stalken terwijl ik al lang heb aangegeven geen contact meer te willen?
-Heeft een narcist ook bewuste momenten? Momenten van helderheid en momenten van echte liefde?
-Zijn er momenten dat een narcist ook spijt heeft van wat hij/zij heeft gedaan of doet?
-Mijn tweelingziel heeft narcistische eigenschappen, maar valt mij er niet mee lastig. Hoe ga ik hier mee om?
-Mijn vriendin (vriendschap) valt me vaak aan en zoekt regelmatig ruzie, maar ik voel wel een sterke verbinding met haar en ook voel ik dat ze mij nodig heeft. Hoe ga ik hier mee om?  

Het doel van de Livestream is om je inzicht te geven, om je bewustzijn verder te openen en om je de kracht te geven om jezelf uit de geestelijke macht en kracht van een toxisch persoon te bevrijden. Geestelijke macht gaat verder dan afhankelijkheid. Wanneer ze je hart hebben, ben je niet meer in staat om “nee” te zeggen, om “stop” te zeggen of om de ander aan te spreken op zijn/haar gedrag. Iets in jou blokkeert, iets bevriest waardoor het je niet lukt. Dat komt, omdat de geestelijke macht en kracht die een toxisch persoon in zich draagt niet natuurlijk is. Het is bovennatuurlijke kracht die door hen heen werkt en helaas komt die macht en kracht niet van de Bron af. Hier zijn heel veel demonen bij betrokken en die zorgen er voor dat je telkens opnieuw ervaart dat je verlamd of verzwakt.

Waaruit blijkt de geestelijke macht van een narcist?

Wanneer je te maken hebt (gehad) met een narcistisch persoon, dan kan het zijn dat je een afhankelijkheid hebt opgebouwd waar je niet meer tegen bestand was. De geestelijke macht was op dat moment in je leven aan het werk en misschien is dat nog steeds het geval. Het kan zijn dat je jezelf in het volgende herkent:

-wanneer de ander je verbaal aan viel, had je het gevoel dat je niet meer helder kon denken. Het was alsof je denken werd lam gelegd.
-wanneer de ander in je aanwezigheid was, ervaarde je onderhuidse spanning, stress, ongemak, fysieke klachten. Je merkte vaak achteraf dat je in dat moment niet meer jezelf kon zijn.
-in aanwezigheid van andere mensen is hij/zij anders dan wanneer je met hem/haar alleen bent.
-je kunt aan zijn/haar ogen zien wanneer hij/zij wordt overgenomen door toxische energie. Deze energie zorgt ervoor dat je te maken hebt met twee persoonlijkheden. Deze twee persoonlijkheden verschillen als dag en nacht van elkaar.
-drank of drugs zorgen er altijd voor dat het toxische deel meer naar voren treedt. Meestal treedt dan het meest duistere / donkerste deel van hem/haar naar voren. Vaak zie je dan dat hij/zij uit is op lust of uit is op wraak.
-deze persoon kan soms tegengesteld gedrag laten zien wat je kan verwarren. Het ene moment wil hij/zij met je trouwen, het andere moment wil hij/zij helemaal niks meer met je te maken hebben. Haat en liefde liggen voor een toxisch persoon heel dicht bij elkaar. Dat geeft bij jou kortsluiting, omdat haat en liefde voor jou niet samengaan.

Hoe kom ik af van die geestelijke macht? 

Het kan zijn dat je er nog steeds last van hebt, van die geestelijke macht. Zodra hij/zij je belt, raak je als het ware opnieuw verlamd. Het voelt wellicht hetzelfde als een hypnose. Ineens doe je wat die ander zegt en gedraag je jezelf als een mak lammetje. Je kunt er behoorlijk verdrietig en wanhopig van worden. 

Je kunt op twee manieren van geestelijke macht af komen: 

1.Door alle vormen van contact te verbreken en te vermijden. Energie werkt altijd. Dat wil zeggen, dat zodra er een vorm van contact is, dat dan de energie gaat werken. Wanneer hij/zij een bericht stuurt en je reageert hierop, dan is de energie geactiveerd. Wanneer hij/zij je op belt en je beantwoordt de telefoon, dan is de energie geactiveerd. Je kunt dit niet stop zetten. En het gaat nog een stap verder: wanneer je denkt aan die ander, dan wordt de energie al geactiveerd. Zo sterk is die energie. Let wel: De energie die dan geactiveerd wordt is niet van de persoon, maar van donkere machten en krachten. Die energie wil jouw licht dimmen. In energie zit leven, alles wat we niet met onze ogen kunnen zien is er wel. Je mag hopen dat een narcist jou vergeet en met iemand anders een verbinding aan gaat. Dit gaat dan ten koste van die ander, dat is de trieste werkelijkheid. 

2.Door het boeken van een spirituele healing, omdat de macht en kracht van narcistische energie verbroken moet worden. Dat kun je mentaal (meestal niet) voor elkaar krijgen. Het blijft een gevecht.

Hoe dan ook: Een echte narcist verandert niet. Je mag hopen op een wonder en tot die tijd is het verstandig om deuren en ramen gesloten te houden. Toxische energie is namelijk heel machtig. Dat komt dus niet door die ander, maar door de onzichtbare wereld die er bij betrokken is.

Meer informatie over narcisme

Wil je meer informatie over narcisme, klik dan HIER

Voor meer informatie over toxische energie, klik dan HIER en HIER

Ik wil graag bevrijd worden van narcistische energie

Het kan zijn dat je de macht en kracht van narcistische energie wilt verbreken. Dat je niet meer wilt dat een ander persoon macht over je heeft. Een spirituele healing helpt je om dit te bereiken. Daarnaast kan het zijn dat je bepaalde narcistische eigenschappen herkent bij jezelf en dat je hier van af wilt. Ook dan helpt een spirituele healing. 

Vergeet niet: wanneer jij af wilt van narcistische eigenschappen, dan ben je dus geen narcist. Je hebt dan bepaalde overtuigingen en/of programmeringen aangenomen tijdens je opvoeding waar je nu van af wilt. Het is een dik compliment voor jou dat je deze stap zet!

Voor het boeken van een spirituele healing, klik HIER.