Wat je ook doet, die tweelingziel lijkt maar niet over de drempel heen te stappen. Hij komt niet tot een keuze. Is dat, omdat hij niet wil of, omdat hij niet kan? In heel veel gevallen is het een combinatie van beide: hij wil niet en hij kan het niet. De runner houdt zijn leven het liefste simpel en veilig. Dat wat hij heeft opgebouwd is niet zomaar ontstaan. Zijn hele identiteit is er mee versmolten. Dit zie je met name bij de gebonden tweelingziel, oftewel de tweelingziel die nog in een karmische relatie zit. Ook komt het vaak voor dat hij opgroeiende kinderen heeft. Zijn huis, oftewel zijn identiteit, is gebouwd op pilaren die niet van hem zijn, maar wel bij hem horen. Je kunt geen enkele pilaar wegnemen, omdat het hele huis dan in elkaar klapt. Het huis is zijn alles, zijn hele leven hangt er mee samen. 

De runner die vrijgezel is, single is, die heeft geleerd om zijn vrijheid als veiligheid te zien. Zijn huis, oftewel zijn identiteit, hangt samen met deze vorm van vrijheid. Deze vrijheid opgeven houdt in dat zijn identiteit wordt aangetast en dat kan hij niet aan.

Wanneer je tweelingziel geen keuze maakt zal je zien dat de verbinding uiteindelijk altijd eindigt in separatie. De meest bewuste tweelingziel, de chaser dus, ziet dat zijn/haar tweelingziel uit de verbinding stapt. Soms plotseling en abrupt en vaker gebeurt dit met een aanloop. De snelheid waarmee hij/zij reageert verandert, hij/zij is niet meer zo geinteresseerd in wat jou bezig houdt en ook merk je dat hij ineens andere prioriteiten heeft die nu blijkbaar voor jou moeten gaan. De chaser krijgt in de gaten dat ze, als ze hier niets aan doet, ze altijd een geheim zal blijven. Ze ziet dan in dat ze steeds meer degradeert tot bijzaak en eigenlijk alleen bestaat wanneer het hem uit komt. Dit proces komt dan steeds meer in een duw- en trek dynamiek, want de chaser zal in alles uitgedaagd gaan worden om grenzen te gaan stellen. Onvoorwaardelijke liefde is namelijk niet grenzeloos.

En toch is het bewaken van deze grenzen ongelooflijk ingewikkeld en moeilijk. De reden is de sterke verbinding tussen tweelingzielen. Daar waar de runner soms gemakkelijk uit het contact stapt, is dat voor een chaser veel moeilijker. Uit het contact stappen voelt dan als onnatuurlijk en dat gaat altijd gepaard met pijn. Bij de runner werkt dit anders. Hij kan makkelijker een knip zetten in zijn gevoel waardoor de pijn veel minder voelbaar is.     

De runner is gehecht aan de buitenwereld

De meeste runners hebben een probleem met verbinden. In de reguliere gezondheidszorg noemen ze dit ook wel een hechtingsprobleem. In de tweelingzielenreis spreken we van bindingsangst. Eigenlijk hebben alle tweelingzielen bindingsangst, dus ook de chaser, want zowel bindingsangst als verlatingsangst komen uit dezelfde energie-koker en dat heet trauma. Tweelingzielen hebben in hun jeugd een en ander meegemaakt waardoor ze geleerd hebben te overleven. In die programmering van overleven zijn ze beschadigd geraakt, omdat vanaf dat moment een schaduw over de ziel heen kwam te liggen. De programmering van overleven heeft er aan bijgedragen dat heel veel van de traumatische herinneringen in doosjes zijn gestopt, waardoor de herinnering vaak niet meer opgeroepen kan worden. Er zijn daarom ook veel runners die niet weten of ze trauma hebben en dit zelfs kunnen ontkennen. Dit is geen onwil, omdat ze het gewoonweg niet meer weten. Het trauma is dan opgeslagen in hun onderbewustzijn en het onderbewustzijn zorgt ervoor dat je in gedrag soms gekke dingen kunt gaan doen. Een van die gekke dingen is dat ze wegrennen voor de liefde. 

Heel veel runners hebben er moeite mee om contact te maken met hun binnenwereld. Om dit te compenseren zijn ze zich gaan hechten aan hun buitenwereld. De buitenwereld is óf de vanzelfsprekendheid van het gezinsleven óf de vanzelfsprekendheid van het leven als vrijgezel. Iemand die niet beschadigd is door trauma, kan veel waarde hechten aan het gezin of aan een leven als vrijgezel. Er is dus ook niets mis met het hechten van waarde aan iets wat in de basis goed en gezond is. Alleen zie je bij heel veel runners dat ze als een marionettepop gecontroleerd, bestuurd en gemanipuleerd worden door hun directe omgeving. En ook zie je dat ze voortdurend op de vlucht zijn voor een innerlijk lijden, waar ze niet aan durven te komen. Hierdoor zijn ze niet zichzelf, niet in verbinding met anderen, niet in verbinding met de bron en is het slechts een kwestie van tijd totdat er een wake up call komt. Misschien komt het heftig over om dit te lezen, maar heel veel runners hechten weinig waarde aan het leven. Het is goed zo en tot het einde van hun leven in zicht is willen ze vooral rust. 

Dit geldt niet voor álle runners, maar wel voor het merendeel. De oorzaak voor het vluchten zit 'm dus in onopgelost trauma. En in tegenstelling tot wat de meeste denken geldt voor trauma: je kunt er vanaf komen. Je kunt het vergeten, je kunt het achter je laten, je kunt er van loskomen. Het kán echt. 

Zolang de runner (note: dit kan dus zowel een man als een vrouw zijn) besluit om te blijven rennen, heb je te maken met aanwezig trauma.Voor de chaser geldt daarom de volgende stelregel: 

Is het trauma nog aanwezig in de runner, dan zal hij/zij ALTIJD weer gaan rennen. Dat kan gebeuren na twee weken en ook na twee jaar. Vast staat dat hij/zij weer gaat rennen en de liefde dan opnieuw ontkent. 

In het Duits zeggen ze "Es is eine Geschichte ohne End". Oftewel: het verhaal zal blijven herhalen zo lang het meest wezenlijke deel wat dit in stand houdt nog niet verbroken is. Deze herhaling noemen we een cyclus en in het contact tussen (veel) tweelingzielen bestaat deze cyclus (meestal) uit 7 fasen:

1.Je komt je tweelingziel per toeval tegen, hij/zij stuurt je een bericht of zoekt je op

2.Er komt weer contact. Jullie praten bij en spreken af

3.Hij/zij erkent de liefde en de energie wisselt weer uit

4.Je voelt je fijn en stelt je hart weer helemaal open voor hem/haar

5.Je merkt veranderingen, hij/zij neemt weer afstand

6.Er volgt een gesprek of discussie en hij/zij gaat uit het contact

7.Er is separatie

Het wezenlijke wat deze cyclus in stand houdt is de energie van trauma. Tweelingzielen delen hetzelfde trauma en zo lang de energie van dit trauma nog aanwezig is, blijft het aantrekken en afstoten een feit. Het is de chaser, de vrouwelijke energiedrager, die de energie van trauma mag gaan doorbreken. Lees hierover meer, verderop in deze blog.

Wat zorgt ervoor dat je tweelingziel blokkeert? 

Er zijn een aantal gevoelens, gedachten en emoties die er aan bijdragen dat je tweelingziel besluit om afstand te nemen of om het contact te verbreken. Deze gevoelens, gedachten en emoties kunnen ineens omhoog komen als in plotseling en heel hevig. Het kan ook zijn dat dit in de loop der tijd toe neemt. 

-Hij/zij voelt zich benauwd

-Hij/zij voelt zich gezien, omdat hij weet dat zijn tweelingziel werkelijk alles ziet en door heeft

-Hij/zij voelt zich overweldigd door de energie van de ander en kan dit niet goed verwerken

-Hij/zij krijgt gedachten door die gaan over wantrouwen 

-Hij/zij is bang voor de gevolgen

-Hij/zij vindt zichzelf minder waardig ten opzichte van die ander

-Hij/zij wordt overgenomen door andere energie (als in een entiteit / donkere spirit / demonische energie)

Waarom rent een tweelingziel bij je weg?   

De gedachten en gevoelens / emoties die de runner kan ervaren zorgen ervoor dat hij/zij uiteindelijk uit het contact stapt. Soms heeft dit een aanloop, waardoor je ziet dat zijn reactietijd steeds langer op zich laat wachten en je merkt dat hij minder betrokken is. Je voelt dan dat hij uit het contact stapt en eigenlijk zijn er geen directe aanwijzingen waar dit voor nodig is. Wanneer je dit bespreekbaar wilt maken, dan zal je merken dat hij nog meer uit het contact gaat stappen. Het hoort bij de dynamiek van tweelingzielen. De chaser gaat dan meer haar best doen, de runner gaat dan nog meer uit het contact. Dit noemen we de duw- en trekfase. Dit is een enorm frustrerende tijd voor de chaser, omdat de herinnering aan de meest perfecte liefde ineens lijkt te vertroebelen. Deze frustratie beweegt dan steeds meer naar irritatie en controle, omdat in deze fase duidelijk wordt dat je te maken hebt met een man/vrouw waar je (nog) niet op kunt rekenen. Het fundament van de runner is nog fragiel en dat hadden de meeste chasers niet gehoopt. De meeste chasers hebben namelijk eveneens een fragiel fundament en dat wordt duidelijk wanneer die ander uit het contact stapt. Dan pas wordt duidelijk hoeveel chasers op zoek zijn naar liefde, naar iemand op wie ze kunnen rekenen.

De runner kan ook plots uit het contact stappen Dan ineens wordt de deur dichtgegooid en komt het zelfs voor dat dat hij/zij zegt dat het gevoel ineens compleet verdwenen is. 

Wanneer je tweelingziel uit het contact stapt, dan zijn er een aantal redenen te geven waarom hij/zij dit doet. De acht belangrijkste redenen zijn: 

1.De runner vindt de chaser overweldigend. Zij is "teveel", "opdringerig" en "te dominant"

2.De runner vindt de chaser soms manipulatief. Ook is hij bang voor haar, omdat ze dwars door hem heen kijkt

3.De runner verlangt naar een simpel leven. De leven had hij vóór de ontmoeting met zijn tweelingziel. Veel runners hadden een "huisje, boompje, beestje" of waren blij vrijgezel. Met zijn tweelingziel lijkt het leven complexer te worden en dat wil hij niet. Hij is nu aangekomen op een punt in zijn leven dat hij alleen nog maar wil genieten en hij heeft het gevoel dat dit met haar niet kan, omdat zij de simpelheid van zijn leven in de war schopt.

4.Dat wat de runner heeft opgebouwd, dat heeft hem jaren gekost. Dit kan en wil hij niet zomaar meer opgeven. Hij heeft een bestaan opgebouwd waar familieleden en vrienden een belangrijk onderdeel van uitmaken. Alles is met elkaar verweven. Zelfs zijn werk maakt onderdeel uit van deze "inner circle". Als hij nu kiest voor zijn tweelingziel dan raakt hij alles kwijt: zijn gezicht, zijn kinderen, zijn familie, zijn inkomen, zijn fijne woonplek, zijn vaste ritme. Alles kwijtraken omwille van een ander waarvan je niet weet wat je er voor terugkrijgt? Dat is veel te bedreigend.

5.De runner heeft een traumatisch liefdes verleden met karmische partners die veelal ontrouw waren. Nu heeft hij een karmische partner waarin hij stabiliteit en veiligheid ervaart. Hij ziet zijn partner als de meest sterkste van hun twee en is in veel opzichten afhankelijk van hem/haar geworden. Deze partner verlaten legt alle pijnlijke stukken uit het verleden bloot en dat wilt hij niet.

6.De runner voelt veel te veel in het contact met zijn tweelingziel. Hij gaat er van zweten en voelt zich benauwd. Hij weet niet wat hij met dit gevoel aan moet. In reactie daarop kiest hij onverwacht voor een karmische partner. Een karmische partner kan hij veel beter overzien. Die gaat niet door merg en been. Die relatie is simpel en helder, omdat gesprekken veelal oppervlakkig blijven en niet tot de kern gaan. Die ander komt niet binnen in zijn hart en dat zorgt ervoor dat hij in balans kan blijven. Zo lang hij voldoet aan verwachtingen van haar en past in het plaatje kan hij zijn eigen vrijheid nog steeds claimen. Wat je vaak ziet is dat een runner in een karmische relatie minder waarde hecht aan eerlijkheid en monogamie. Of zijn partner nu vreemd gaat of niet en of zij geheimen heeft waar hij niets vanaf weet, dat maakt hem niet uit. Hij/zij vindt het allemaal prima, zo lang zijn externe veiligheid en comfort (zoals een huis, geld, auto, uitgaan, sport) maar blijven bestaan.      

7.De runner merkt in het contact met zijn tweelingziel dat ineens de verbinding weg is. Het gevoel is weg, hij voelt niets meer voor hem /haar. Hij vertrouwt zijn gevoel en kiest er daarom voor om afscheid te nemen.

8.De runner heeft in de afgelopen maanden / jaren verschillende bedpartners gehad en vindt deze vorm van vrijheid heel prettig. Hij heeft een sterke behoefte aan sexuele intimiteit en heeft wensen die hij graag wil laten uitkomen. Hij is dus behoeftig en heeft niet in de gaten dat dit te maken heeft met trauma. Het idee om gebonden te moeten zijn aan één persoon vindt hij benauwend en zijn voorkeur gaat er dan ook naar uit dat zijn tweelingziel onderdeel uit maakt van zijn fantasieën. 

Wanneer de runner uit het contact stapt, dan is dit niet het einde van de wereld. Het is dan aan de chaser om in te zien dat de chaser degene is die de energie tussen beide bepaalt. De tweelingzielenreis gaat over hem/haar en niet over die ander. Wanneer het de chaser dan lukt om zich te herpakken en los te komen van die ander, dan wordt de energie als vanzelf herstelt. Het is dan een kwestie van tijd totdat de ander opnieuw naar hem/haar toe zal bewegen. En dan begint het proces weer van voren af aan. De chaser doet er goed aan om vanaf dat moment alles rustiger aan te pakken en toe te laten en vooral ook om vast te stellen of de runner het trauma heeft losgelaten. Wanneer dit nog niet het geval is dan doet ze er goed aan om hem/haar aan te sporen daar eerst mee aan de slag te gaan. Voor meer informatie hierover klik HIER.  

De tweelingziel die uit is op vriendschap

Veel runners geven aan dat ze graag bevriend willen blijven met hun tweelingziel. Hij wil en kan op dat moment geen (monogame) liefdesrelatie aan gaan, omdat hij óf single wil blijven óf besloten heeft bij zijn karmische partner te blijven. De runner voelt aan alles dat hij je niet kwijt wilt en probeert dan op verschillende manieren die vriendschap voor elkaar te krijgen. Dit kan soms leiden tot ongemakkelijke situaties. Hij nodigt je bijvoorbeeld uit voor zijn verjaardag thuis, waar zijn karmische partner en kinderen bij aanwezig zijn. Of hij gaat naar de dans bijeenkomsten waar jij altijd aanwezig bent, om je dan toch te kunnen blijven ontmoeten. Of hij kiest ervoor om je bewust tegen te komen of een overleg met je in te plannen (op het werk), zodat jullie elkaar blijven zien. Wat de runner op dat moment doet is volledig voorbij gaan aan jouw gevoelens. Het lijkt op dat moment ofdat hij zich niet meer in jou kan verplaatsen. Het lijkt ook ofdat er een andere energie in hem aan de touwtjes trekt. Deze gedachte is niet gek, omdat veel runners nog kampen met trauma. Trauma is energie en die zet zich vast op zielsniveau. De energie van trauma kan je onbewust sturen in gedrag waardoor je dingen doet en zegt die je anders nooit zou doen of zeggen. De reden dat je tweelingziel vriendschappelijk verbonden wil blijven, is omdat zijn ziel naar jou toe trekt. Zijn gedachten kunnen hem manipuleren en misleiden, zijn omgeving ook, maar zijn ziel zal altijd weer terug willen keren naar jou. Zijn ziel hoort bij jou en laadt zich op wanneer hij in contact is met jou. Hij heeft dit contact nodig om te blijven beschikken over voldoende energie.  

Wanneer een chaser akkoord gaat met vriendschap, dan doet ze dit uit wanhoop. Een chaser weet namelijk dat vriendschap onmogelijk is. In de praktijk is gebleken dat wanneer een chaser vriendschappelijk om gaat met zijn/haar tweelingziel, dat:

1.Het de chaser is die gaat ervaren dat ze uitgeput raakt

2.Het de chaser is die ondanks de vriendschap altijd nog hoopt op een toekomstige relatie

3.Het de fysieke aantrekkingskracht is die er voor zorgt dat gaandeweg de vriendschap er weer intimiteit is. Na deze intimiteit wil de runner weer op dezelfde manier verder gaan en dus in vriendschap. Dit patroon zal zich blijven herhalen. 

4.Zo lang de chaser akkoord gaat met het idee van vriendschap zal er niets in de dynamiek gaan veranderen. Alles blijft dan zoals het is. De runner tankt namelijk bij in het contact met de chaser. De runner heeft de energie van de chaser nodig. Anders raakt zijn eigen tank leeg. Hoe leger zijn tank raakt hoe moeilijker hij in zijn huidige karmische relatie vrolijk en betrokken over kan komen. En ook hoe moeilijker het wordt om het leven nog met veel vreugde te ervaren. De tweelingziel wordt in de vriendschap dus in feite gebruikt om haar energie. Dat gebeurt natuurlijk onbewust.  

5.De tweelingzielenreis gaat niet over beide, maar gaat over de chaser. Wanneer de chaser kiest voor vriendschap, dan wordt ze geblokkeerd in haar groei, verliest ze levensenergie en zal ze gaan merken dat haar leven niet stroomt zoals het de bedoeling is. De chaser komt hierdoor meer en meer onder druk te staan. Separatie is de enige manier om hier los van te komen en er voor te zorgen dat alles gaat bewegen in de richting zoals het de bedoeling is.  

Wanneer de chaser besluit om uit het contact te stappen, dan zal de runner hierin een leegte gaan ervaren. Zijn liefdestank raakt dan leeg en dat gaat hij merken in zijn dagelijkse leven en ook in zijn werk. Zijn ziel hunkert dan naar zijn tweelingziel, terwijl gedachten hem nog steeds kunnen weerhouden. Ook kan het zijn dat zijn gevoel weg is en hij dus ook niet snapt waarom hij zoveel aan die ander moet denken. Dit is een verwarrende tijd voor de runner, omdat zijn gevoel en gedachten zeggen dat hij bij de chaser weg moet blijven maar zijn ziel vertelt hem wat anders. De runner mag gaan ontdekken dat gedachten en gevoelens gekoppeld zijn aan 3D. Dat deze gedachten en gevoelens een illusie zijn en hem misleiden. Hij mag ontdekken dat het gevoel van thuiskomen aanwezig is zodra hij opnieuw in contact komt met zijn tweelingziel. Dat gevoel van thuiskomen, dat is allesomvattend. Het is een ander gevoel dan verliefdheid of de behoefte aan sexuele intimiteit. Deze verbinding overstijgt de liefde die we kennen vanuit 3D.  

Contact werkt als energie. Contact ontstaat wanneer je een bericht op social media leuk vindt (als in "reageert"), wanneer je een whats app bericht stuurt, wanneer je een telefoongesprek hebt of elkaar fysiek ziet. Contact is er in verschillende vormen, maar de energie werkt voor alle vormen van contact hetzelfde. Met andere woorden: wanneer de chaser zegt uit het contact te willen stappen en dus besluit om hem niet meer te zien, dan doet ze er goed aan om alles van haar tweelingziel te verwijderen. Dus ook zijn foto, zijn social media, zijn nummer, enzovoort. Dit soort acties zijn ingrijpend en hebben daarom ook veel impact. Je hoeft dit niet radicaal te doen, je kunt het ook in fasen doen. Kom je je tweelingziel dan alsnog tegen, probeer dan zoveel als mogelijk het oogcontact te vermijden. Want oogcontact zorgt ervoor dat hij/zij daarna weer volledig in je gedachten is, van 's morgens vroeg tot 's avonds laat.  

Ik wil graag hulp om mijn tweelingziel los te laten

Je bent van harte welkom. Tijdens een tweelingzielensessie ontvang je ook een spirituele healing. De healing zorgt ervoor dat je weer in je kracht komt en dat je geholpen wordt om vanuit wilskracht keuzes te maken. Je zal meer rust gaan ervaren en ook zal je merken dat de energie weer beter gaat stromen. Het opent je hart en vergroot je bewustzijn. Wil je hier meer over lezen of wil je een sessie boeken, klik dan HIER