Over mij

Praktijk in Velp

In mijn praktijk heb ik een plezierige ruimte ingericht voor het geven van sessies. Ik wil graag laagdrempelig zijn. De inrichting van de ruimte draagt hier aan bij, maar ook de communicatie. Plezier en ontspanning staan centraal.   

De praktijk is gevestigd in Velp, naast Arnhem.

Het aanbod

Het is mijn missie om licht en liefde te brengen op het pad van anderen, zodat de ander in zijn/haar kracht komt te staan. Dat doe ik door het geven van Energetische Behandelingen, Healing sessies, Readingen en door het aanbieden van Coaching.  

Mijn visie  

Leven vanuit authenticiteit, vanuit wie je werkelijk bent, levert innerlijke rust op, Vanuit innerlijke rust ontstaat vertrouwen. En vanuit vertrouwen is het mogelijk om tot overgave te komen. Het belangrijkste ingrediënt om jezelf te kunnen blijven ontwikkelen.

Mijn levenspad

Mijn levenspad is net als ieder ander persoon niet in één rechte lijn verlopen. Spijt en trots maken er allemaal deel van uit. Wanneer ik terug kijk op mijn leven zie ik dat ik jarenlang zoekende ben geweest naar de zin van het leven. Vragen zoals "Waarom zijn we hier op aarde?" of "Wat mag ik in dit leven betekenen?" namen veel van mijn denktijd in beslag. En door dit denken nam de onrust alleen nog maar meer toe. Er was niet één antwoord waarin mij duidelijk werd wat ik kon doen om echt gelukkig te worden. 

In mijn kindertijd voelde ik veel, maar werd de schijn opgehouden. Ik voelde verdriet bij mijn moeder, ik voelde spanning tussen mijn ouders en ik voelde wanneer iets onzuiver was. Omdat veel gevoelens ontkent en genegeerd werden en ik mijn bestaansrecht in twijfel trok besloot ik om mijn gevoel uit te schakelen. Gevoel bracht me niet veel positiefs, want gevoelens waren meestal zwaar en leverde buikpijn op. Zo ervaarde ik het. Vanaf dat moment stond ik in de overlevingsstand en richtte ik me naar buiten. Ik vergat mezelf. De onrust die in de loop der jaren groeide in mij had met dit gevoelsleven te maken. Dat mijn gevoel mijn grootste schatkist is, werd me pas na mijn dertigste duidelijk. Luisteren naar je gevoel en handelen vanuit je gevoel dat is waar het om draait in het leven. En dat kan alleen als je in het hier en nu leeft.   

Plotseling overleed mijn moeder. Dit was in 2007. Haar overlijden had ik niet aan zien komen. Het liet een diepe wond achter in mij. Mijn moeder was mijn alles, mijn wortels, mijn zorgen, mijn leven. Door haar sterven zijn mijn ogen gaan openen. Er leek ruimte te ontstaan in mijn hoofd waardoor het voelen meer betekenis kon kijgen. Kort na haar sterven wist ik dat haar dood een betekenis had. Een betekenis voor mij en mijn levenspad. En een van deze betekenissen was dat mijn gevoelsleven stond te springen om te gaan dienen. Ik moest er doorheen, door alles wat in de weg zat. Het EGO, overtuigingen en alle overlevingsmechanismen mocht ik onder ogen gaan zien en gaan loslaten. Door vanuit overgave te gaan leven kon ik mijn gevoelsleven toe laten. Het was een lange weg van lijden, van diepe dalen. Maar na lijden komt licht. Dat weet ik nu.

Soms gebeurt er iets in je leven, een markering die vanaf dat moment een "voor" en een "na" met zich mee draagt. Een gebeurtenis die er toe leidt dat je je bewust wordt wie je bent. Je bewustzijn en persoonlijke groei nemen dan in een rap tempo toe. Hoe graag je dit op sommige momenten ook zou willen stoppen, wanneer dit eenmaal in gang is gezet, blijkt er geen ommekeer meer mogelijk.
Uiteraard brengt dit grote veranderingen met zich mee.
Je gaat met andere ogen naar de wereld om je heen kijken. Er treden perspectief verschuivingen op. 

Het leven waarin je altijd alleen maar "gewoon" deed, verdwijnt langzaam naar de achtergrond en je gaat jezelf hoe langer hoe vaker afvragen: "wie ben ik nu eigenlijk echt, wat wil mijn gevoel mij vertellen, wat vind ik waardevol in het leven en hoe kan ik mijn leven zo inrichten dat alles met waarde een plek krijgt".

Dit is enorm hard werken, het vraagt om moed en discipline. Want je EGO en de buitenwereld zorgen voor ruis en voor verwarring. Dit proces gaat niet zonder pieken en dalen. Acceptatie dat het soms weer tegen zit hoort er bij. 

Uiteindelijk brengt het proces je naar binnen, naar je ZELF. En mag je gaan omarmen dat in het ZELF onvoorwaardelijke liefde is en dat je daar verder niets of niemand bij nodig hebt. 

Het ontstaan van Memorable

In 2015 is Memorable opgericht. Ik zocht een toepasselijke naam waarmee betekenis werd gegeven aan alles wat ik met deze praktijk wilde gaan doen. Memorable staat voor een herinnering. Een herinnering voor het leven. 

Gaandeweg de jaren, na het overlijden van mijn moeder, begon ik me meer en meer bewust te worden van mijn eigen kwaliteiten. Mijn handen tintelden regelmatig en na verloop van tijd voelde ik dat mijn hele lichaam begon te tintelen. Daar bleef het niet bij. Ik begon meer waar te nemen met mijn ogen en de kracht van mijn zonnevlecht nam toe. Ik ontving meer en meer signalen op mijn pad dat er een specifieke bestemming voor mij was weg gelegd.  

De weg naar mijn gevoel bracht mij naar een dieper begrip over mijn leven. Waarom de dingen in mijn leven zijn gegaan zoals ze zijn gegaan. Hier zijn heel veel dagen van verwerking overheen gegaan. Veel momenten waarin emoties me teveel werden. Veel momenten waarop emoties de diepte in mezelf leken te raken.

Terwijl ik dichter bij mezelf kwam begon ik me ook meer te realiseren wat mijn waarheid is over het leven. En deze waarheid wil ik met Memorable doorgeven: Liefde en licht brengen op het pad van anderen.

Van Healing naar meer

Heldervoelen, helderzien en helderweten nemen een belangrijke plek in, in mijn praktijk. En vanuit dit gegeven behandel ik mensen met uiteenlopende vraagstukken. Healing kreeg gaandeweg meer en meer betekenis voor mij. De mens is compleet in alles en heel veel wat hier onderdeel van uit maakt is niet waarneembaar met het blote oog. In mijn praktijk stem ik me af op de mens. Ik kan wel voelen wat iemand nodig heeft, maar het is veel belangrijker dat degene tegenover mij aan geeft wat zijn of haar behoefte is. Het aanbod is hierop afgestemd: Alleen praten of een healing zonder aanraking of een Energetische Behandeling. 

Van healing naar meer betekent ook dat je mensen helpt om zichzelf te helen, zonder aan alle knoppen te draaien. Dat is ook wat er gebeurt. Ieder loopt hierin op zijn of haar eigen tempo zijn of haar eigen   

  

 

Facebook pagina

Memorable heeft ook een pagina op Facebook. http://www.facebook.com/memorable.nl