Over mij

Mijn levenspad

Mijn levenspad is net als ieder ander persoon niet in één rechte lijn verlopen. Spijt en trots maken er allemaal deel van uit. Wanneer ik terug kijk op mijn leven zie ik dat ik jarenlang zoekende ben geweest naar de zin van het leven. Vragen zoals "Waarom zijn we hier op aarde?" of "Wat mag ik in dit leven betekenen?" namen veel van mijn denktijd in beslag. En door dit denken nam de onrust alleen nog maar meer toe. Er was niet één antwoord waarin mij duidelijk werd wat ik kon doen om echt gelukkig te worden. 

In mijn kindertijd voelde ik veel, maar werd de schijn opgehouden. Ik voelde verdriet bij mijn moeder, ik voelde spanning tussen mijn ouders, ik voelde het als iets niet klopte. Omdat veel ontkent of genegeerd werd besloot ik om mijn gevoel uit te schakelen, want het bracht me niet veel. Het had ook geen zin om te voelen, want gevoelens waren meestal zwaar en leverde buikpijn op. Zo ervaarde ik het. Daarna stond ik in de overlevingsstand en richtte ik me naar buiten en vergat ik mezelf. De onrust die in de loop der jaren groeide in mezelf had natuurlijk met dit gevoelsleven te maken. Dat mijn gevoel mijn grootste schatkist is werd me pas na mijn dertigste duidelijk. Het leven omarmen zoals het naar je toe komt, daar draait het om.  

Plotseling overleed mijn moeder. Dit was in 2007. Haar overlijden had ik niet aan zien komen. Het liet een diepe wond achter bij mij. Mijn moeder was mijn alles, mijn wortels, mijn zorgen, mijn leven. Door haar sterven zijn mijn ogen gaan openen. Er leek ruimte te ontstaan in mijn hoofd waardoor het voelen meer betekenis kon kijgen. Kort na haar sterven wist ik dat haar dood een betekenis had. Een betekenis voor mij en mijn levenspad. En een van deze betekenissen was dat mijn gevoelsleven stond te springen om te gaan dienen. Ik moest er doorheen, door het gevoelsleven wat ik nooit had erkend. Het was een weg van lijden, maar na lijden komt licht. Dat weet ik nu.

Soms gebeurt er iets in je leven, een markering die vanaf dat moment een "voor" en een "na" met zich mee draagt. Een gebeurtenis waarbij je je bewust gaat worden wie je bent, een gebeurtenis waarbij je bewustzijn en persoonlijke groei in een rap tempo gaan toenemen. Hoe graag je dit op sommige momenten ook zou willen stoppen, wanneer dit eenmaal in gang is gezet, blijkt er geen ommekeer meer mogelijk.
Uiteraard brengt dit grote veranderingen met zich mee.
Met andere ogen kijk je naar de wereld om je heen, waarbij je meermaals zult bedenken wat het doel van deze veranderingen is.
Het leven waarin je altijd alleen maar "gewoon" deed, verdwijnt langzaam naar de achtergrond en je gaat jezelf hoe langer hoe vaker afvragen: "wie ben ik nu eigenlijk zelf, wat is mijn gevoel, welke keuzes zou ik nog graag willen maken, hoe sta ik in het leven" .
Dit is enorm hard werken, het vraagt om moed en discipline. En ook dit proces gaat niet zonder diepe dalen en hoge pieken.

Uiteindelijk brengt dit proces naar je ZELF. En mag je gaan omarmen dat in het ZELF onvoorwaardelijke liefde is en dat je daar verder niets of niemand bij nodig hebt. 

Het ontstaan van Memorable

In 2015 is Memorable opgericht. Ik zocht een toepasselijke naam waarmee betekenis werd gegeven aan alles wat ik met deze praktijk wilde gaan doen. Memorable staat voor een herinnering. Een herinnering voor het leven. 

Gaandeweg de jaren, na het overlijden van mijn moeder, begon ik me meer en meer bewust te worden van mijn eigen kwaliteiten. Mijn handen tintelden regelmatig en ik had de behoefte om me hier meer in te gaan scholen. Op dat punt kwam Reconnective Healing op mijn pad. Dat was de start van mijn praktijk. 

De weg naar mijn gevoel bracht mij naar een dieper begrip over mijn leven. Waarom de dingen in mijn leven zijn gegaan zoals ze zijn gegaan. Hier zijn heel veel dagen van verwerking overheen gegaan. Veel momenten waarin emoties me teveel werden. Veel momenten waarop emoties de diepte in mezelf leken te raken.

Terwijl ik dichter bij mezelf kwam begon ik me ook meer te realiseren wat echt bij mij past en wat mijn passie is in dit leven: Liefde en licht brengen op het pad van anderen.

Van Healing naar meer

Terwijl het gevoelsleven meer en meer van betekenis begon te zijn in mijn leven, ervaarde ik ook dat mijn kwaliteiten en gaven in beeld kwamen. Wanneer je je passie combineert met je kwaliteiten heb je iets heel moois en unieks te bieden aan de wereld.

Heldervoelen en helderweten nemen een belangrijke plek in, in mijn praktijk. En vanuit dit gegeven behandel ik mensen met uiteenlopende klachten. En daar waar je met Reconnective Healing een hands off methode hebt om mensen terug bij de essentie te kunnen brengen, zijn er ook mensen die meer behoefte hebben aan een aanraking. Sommige procesen kunnen versneld worden door aanraking. Daarom is het ook mogelijk om in mijn praktijk een energetische behandeling te ontvangen.

Van healing naar meer betekent ook dat je mensen kunt helpen, kunt helen, zonder ze te behandelen. Met behulp van een reading zal ik me afstemmen op jou en je vertellen welke thema's op dit moment jouw aandacht vragen in je leven. En geef ik je advies wat je kunt doen om deze thema's aan te gaan. Mijn gidsen zullen tijdens een reading als vanzelfsprekend een healing geven, zonder dat je hiervoor op de behandeltafel hoet te liggen. Het gebeurt allemaal vanzelf. 

Mijn visie  

Leven vanuit authenticiteit, vanuit wie je werkelijk bent, levert innerlijke rust op, Vanuit innerlijke rust ontstaat vertrouwen. En vanuit vertrouwen is het mogelijk om tot overgave te komen. Het belangrijkste ingrediënt om jezelf te kunnen blijven ontwikkelen.  

Praktijk in Velp en Arnhem-Noord 

In mijn praktijk heb ik een plezierige ruimte ingericht voor het geven van healing sessies, The Reconnection, Energetisch Werk, readings en de Transformatie Reis.  

De praktijk heeft een hoofdvestiging in Velp. In Arnhem kun je terecht wanneer dit voor jou dichterbij is en prettiger voelt.  

Het universum heeft jouw levenspad al lang uitgestippeld. Het is aan jou om de signalen op te pikken en dit pad te volgen.

Facebook pagina

Memorable heeft ook een pagina op Facebook. http://www.facebook.com/memorable.nl