Over mij

Mijn levenspad

Mijn levenspad is net als ieder ander persoon niet in één rechte lijn verlopen. Spijt en trots maken er allemaal deel van uit. Wanneer ik terug kijk op mijn leven zie ik dat ik jarenlang zoekende ben geweest naar de zin van het leven. Vragen als "Waarom zijn we hier op aarde?" of "Wat mag ik in dit leven betekenen?" namen veel van mijn denktijd in beslag. En door dit denken nam de onrust alleen nog maar meer toe. Er was niet één antwoord waarin mij duidelijk werd wat ik kon doen om echt gelukkig te worden. 

In mijn kindertijd voelde ik veel, maar werd de schijn opgehouden. Ik voelde verdriet bij mijn moeder, ik voelde spanning tussen mijn ouders en ik voelde onzuiverheid. Omdat veel gevoelens ontkent werden en er niet over gesproken werd, trok ik mijn bestaansrecht in twijfel. Daar komt bij dat voelen me niet veel positiefs bracht, want gevoelens waren meestal zwaar en leverde buikpijn op. Hierdoor besloot ik om mijn gevoel uit te schakelen. 
Vanaf jongs af aan stond ik in de overlevingsstand en was mijn aandacht gericht op de buitenwereld. Mezelf aanpassen en gezien worden was belangrijk. Ik vergat mezelf, mijn ziel. Hierdoor had ik regelmatig gezondheidsproblemen, met name in mijn luchtwegen. Dit alles duurde vele jaren. Pas na mijn dertigste werd me duidelijk dat het voelen mijn grootste schatkist is. 

In 2007 veranderde mijn leven en begon ik aan een groot transformatie proces die tot de dag van vandaag voort duurt. Mijn moeder overleed begin dat jaar, na een kort ziektebed, onverwacht. Ik had al jaren last van buikpijn, omdat ik voelde dat ze zwak was en het leven voor haar te zwaar was. Ze had veel verdriet ervaren in haar leven en er te weinig tijd voor genomen om dit alles te verwerken. Haar leven bestond uit het zorgen voor anderen en ze vergat daarin zichzelf. In de laatste jaren van haar leven namen de fysieke problemen in sneltrein toe. Ze werd zwakker en zwakker, op een gegeven moment was er geen weg meer terug. 
Mijn moeder was mijn alles, het belangrijkste in mijn leven.

Haar overlijden liet een diepe wond in mij achter. Door haar sterven zijn mijn ogen gaan openen. Ik zag dat ik haar pad aan het bewandelen was. Dat dit het pad betrekking had op de hele vrouwenlijn van mijn familie, werd me daarna duidelijk.
Ik wist dat haar overlijden een betekenis had voor mij. Het was tijd om te ontwaken, om te gaan leven in plaats van te overleven. 

Om mezelf te vinden, wie ik ben, heb ik verschillende wegen bewandeld. Via de reguliere gezondheidszorg, via alternatieve therapie en door het volgen van verschillende workshops en trainingen. Het gaf me inzichten in mijn EGO, in de overtuigingen die ik had, in al mijn overlevingsmechanismen.  

Het overlijden van mijn moeder had zoveel impact waardoor mijn bewustzijn toe nam. Mijn kijk op het leven veranderde in één keer, er had een perspectief verschuiving plaatsgevonden. Ik zag in dat het mijn taak was om het anders te doen. Om het karma van de familie te gaan loslaten.

In dit ontwakingsproces begon ik meer te lezen en ondernam ik veel verschillende activiteiten. Ik was "hongerig" naar het leven, naar de antwoorden waar ik naar zocht. Stoppen was ondenkbaar. Er traden steeds meer perspectief verschuivingen op waardoor mijn kijk op het leven compleet veranderde. Mijn zoektocht naar mezelf bleef door gaan. Tot het moment dat het antwoord me bereikte. Ik realiseerde me dat het antwoord al vaker tot me was gekomen, maar dat het me toen niet kon bereiken vanwege mijn bewustzijn. Doordat mijn bewustzijn groeide kon het me op een dag wel bereiken. 

Bewustzijn is de sleutel naar bevrijding. Je kunt bewustzijn niet afdwingen. Het is een proces waar je moed en doorzettingsvermogen voor nodig hebt. Soms overkomt het je door een gebeurtenis die impact heeft en soms moet je er voor werken. Hoe groter je bewustzijn hoe meer je in staat bent om je ego onder ogen te gaan zien. 

Hoe meer je in staat bent om bewust in het leven te staan, hoe meer je in vrede bent, in harmonie met alles. Het is de sleutel naar bevrijding. 

Het ontstaan van Memorable

In 2015 is Memorable opgericht. Ik zocht een geschikte naam waarmee betekenis werd gegeven aan alles wat ik met de praktijk wilde gaan bereiken. De naam kwam plotseling tot mij. Hoewel de naam voor de meeste Nederlanders lastig uit te spreken is, is de betekenis duidelijk. Memorable staat voor een herinnering. Een herinnering voor het leven. 

De weg naar onvoorwaardelijke liefde begon bij mijn eerste hondje, Diego. Helaas heb ik hem te vroeg moeten laten inslapen vanwege nierproblemen. En ook dit afscheid had opnieuw een betekenis. Het was een wake up call die me verder in beweging bracht.
Na zijn overlijden werd me duidelijk dat de weg van onvoorwaardelijke liefde de enige weg is naar vrijheid. Het ontwakingsproces werd hierdoor in een stroomversnelling gebracht. Het hielp me om inzicht te krijgen in de liefde, in echte liefde. Ik realiseerde me dat heel veel verbindingen tussen mensen in stand worden gehouden door een vorm van schijnveiligheid. Veel mensen zijn gevangen in een leven waar ze diep van binnen het liefste van weg willen rennen.

Onvoorwaardelijke liefde gaat over onthechten. Dit pad loop je alleen en vraagt om offers. Heb je de eerste stappen gezet, dan is er geen weg meer terug. In de onvoorwaardelijke liefde leef je vanuit overgave. Het is een hele klus om hier te komen, maar de beloning is groot. En kijk je er op terug dan zie je dat het de mooiste ontdekkingstocht is geweest die je hebt mogen maken.

Door te "zijn" kan ik anderen helpen en helen op een niveau wat niet met het blote oog is waar te nemen. In mijn praktijk kun je terecht voor een spirituele healing. Deze gave heb ik ontvangen en heeft mij gebracht op het pad van liefde. Nog steeds openen er deuren waarmee dit heilige werk kan worden uitgevoerd. Alles gaat stap voor stap. Het samenwerken met de spirituele wereld en mezelf beschikbaar stellen voor God is een voorrecht en vraagt van mij om de hoogste vorm van zuiverheid.

Wanneer je onthecht bent van mensen, dieren en dingen. Wanneer je onthecht van patronen en routines. Dan kom je uit bij je eigen kern. En daar is licht. Het brengt je bij overgave. Overgave is het hier en nu. En als je op dat punt komt, dan ervaar je elke dag groei.
Groei blijft aanwezig, altijd. Er gaan elke dag opnieuw deuren open. Het zijn de wonderen van het leven.

Ik ben op deze wereld om mensen te helpen en ze weer in staat te stellen om het geluk in zichzelf te vinden, door de verbinding met het ZELF en alles om hen heen te herstellen. Hierdoor ontstaat er liefde, licht en vrijheid. Want dat verdient iedereen hier op aarde.    

Ik leer jou om los te laten, om moed te hebben en door te zetten totdat jij licht ziet, licht voelt en licht bent. 

Gevoel als kernwaarde

Memorable staat voor jouw authenticiteit. Jouw waarheid ligt in je gevoelswereld. Daar waar je EGO en de buitenwereld voor ruis en verwarring zorgen, help ik je om contact te maken met je ziel, je gevoel. Daar ligt de verandering en daar ligt jouw groei en bevrijding. Dit proces gaat niet zonder pieken en dalen. Acceptatie dat het soms tegen zit hoort er bij. 

Luisteren naar je gevoel en handelen vanuit je gevoel dat is waar het om draait in het leven. En dat kan alleen als je in het hier en nu leeft.

Mijn visie  

Leven vanuit authenticiteit, vanuit wie je werkelijk bent, levert innerlijke rust op, Vanuit innerlijke rust ontstaat vertrouwen. En vanuit vertrouwen is het mogelijk om tot overgave te komen. Het belangrijkste ingrediënt om jezelf te kunnen blijven ontwikkelen. 

Praktijk in Velp

In mijn praktijk heb ik een plezierige ruimte ingericht voor het geven van sessies. Ik wil graag laagdrempelig zijn. De inrichting van de ruimte draagt hier aan bij, maar ook de communicatie. Plezier en ontspanning staan centraal.   

De praktijk is gevestigd in Velp, naast Arnhem.

Het aanbod

Het is mijn missie om licht en liefde te brengen op het pad van anderen, zodat de ander in zijn/haar kracht komt te staan. Mijn gave is het geven van spirituele healing. Dit is heilig werk waarbij energiewerk centraal staat. Het is eveneens intentioneel werk en daarom maakt meditatie en gebed hier eveneens onderdeel van uit. Ik werk door te ervaren en te doen. Praat sessies wil ik zo beperkt mogelijk houden. Op deze site vind je een menupagina "blog". Hier vind je geschreven teksten die vanuit inspiratie tot stand zijn gekomen. Het kan je helpen om een richting te vinden, handvatten, om stappen te zetten naar vrijheid, verbinding en liefde.  

In mijn werk stem ik me af op de meest zuivere bron en dat is God. Dit houdt in dat ik niets open of programmeer waarmee energie is op te roepen. Door te "zijn" en mezelf beschikbaar te stellen vindt de healing plaats. Met mijn handen en heldervoelendheid kan ik de plaatsen in en om je heen bereiken waar een blokkade of slechte doorstroming is. Het is mijn taak om deze blokkades op te heffen en de levensenergie beter te laten doorstromen. 
 
Gidsen, engelen en overleden dierbaren ondersteunen ons in dit proces. Wanneer je bij mij komt is niets toeval. Alles wordt geleid vanuit de bron. De bron is voor mij hetzelfde als de ziel, als God. Het is de hoogste vorm van liefde. 

Voor een overzicht van de sessies, Klik HIER

Spirituele Healing  

Heldervoelen, helderzien, helderweten en helderhoren nemen een belangrijke plek in, in mijn praktijk. En vanuit dit gegeven behandel ik mensen met uiteenlopende vraagstukken. Spirituele healing is de kern van mijn werk. De mens is compleet in alles en heel veel wat hier onderdeel van uit maakt is niet waarneembaar met het blote oog. In mijn praktijk stem ik me af op de ziel. Ik voel wat iemand nodig heeft. Ik zie dat aan je energieveld, ik hoor dat aan je verhaal en ik voel dat door mijn zonnevlecht te verbinden met die van jou. De spirituele wereld is er om je terug in balans te brengen. Wanneer je me vertelt wat jouw behoefte is, dan probeer ik dat te combineren met dat wat je op dat moment nodig hebt.     

Handtekening