Over mij

Mijn levenspad

Mijn levenspad is net als ieder ander persoon niet in één rechte lijn verlopen. Spijt en trots maken er allemaal deel van uit. Wanneer ik terug kijk op mijn leven zie ik dat ik zoekende ben geweest naar de zin van het leven. Vragen als "Waarom zijn we hier op aarde?" of "Wat mag ik in dit leven betekenen?" namen veel van mijn denktijd in beslag. En door dit denken nam de onrust alleen nog maar meer toe. Er was niet één antwoord waarin mij duidelijk werd wat ik kon doen om echt gelukkig te worden. 

Terwijl dit thema me steeds meer bezig begon te houden, overleed mijn moeder. Dit was in 2007. Haar dood kwam onverwachts en liet een diepe wond achter bij mij. Zij was mijn alles, mijn wortels, mijn zorgen, mijn leven. Door haar sterven zijn mijn ogen verder gaan openen. Ik wist kort naar haar sterven, dat haar dood een betekenis had. Een betekenis voor mij en mijn levenspad.  En een van deze betekenissen was dat ik mocht gaan voelen. Dat verdriet bij het leven hoort, net als boosheid en blijdschap.

Soms gebeurt er iets in je leven, een markering die vanaf dat moment een "voor" en een "na" met zich mee draagt.
Een gebeurtenis waarbij je je bewust gaat worden wie je bent, een gebeurtenis waarbij je bewustzijn en persoonlijke groei in een rap tempo gaan toenemen
Hoe graag je dit op sommige momenten ook zou willen stoppen, wanneer dit eenmaal in gang is gezet, blijkt er geen ommekeer meer mogelijk.
Uiteraard brengt dit grote veranderingen met zich mee.
Met andere ogen kijk je naar de wereld om je heen, waarbij je meermaals zult bedenken wat het doel van deze veranderingen is.
Het leven waarin je altijd alleen maar "gewoon" deed, verdwijnt langzaam naar de achtergrond en je gaat jezelf hoe langer hoe vaker afvragen: "wie ben ik nu eigenlijk zelf, wat is mijn gevoel, welke keuzes zou ik nog graag willen maken, hoe sta ik in het leven" .
Dit is enorm hard werken, het vraagt om moed en discipline. En ook dit proces gaat niet zonder diepe dalen en hoge pieken.

Uiteindelijk brengt dit proces naar je ZELF. En mag je gaan omarmen dat in het ZELF onvoorwaardelijke liefde is en dat je daar verder niets of niemand bij nodig hebt. 

Het ontstaan van Memorable

In 2015 is Memorable opgericht. Ik zocht een toepasselijke naam waarmee betekenis werd gegeven aan alles wat ik met deze praktijk wilde gaan doen. Memorable staat voor een herinnering. Een herinnering voor het leven. 

Gaandeweg de jaren, na het overlijden van mijn moeder, begon ik me meer en meer bewust te worden van mijn eigen kwaliteiten. Mijn handen tintelden regelmatig en ik had de behoefte om me hier meer in te gaan scholen. Op dat punt kwam Reconnective Healing op mijn pad. Dat was de start van mijn praktijk. 

De weg naar mijn gevoel bracht mij naar een dieper begrip over mijn leven. Waarom de dingen in mijn leven zijn gegaan zoals ze zijn gegaan. Hier zijn heel veel dagen van verwerking overheen gegaan. Veel momenten waarin emoties me teveel werden. Veel momenten waarop emoties de diepte in mezelf leken te raken.

Terwijl ik dichter bij mezelf kwam begon ik me ook meer te realiseren wat echt bij mij past en wat mijn passie is in dit leven: Liefde en licht brengen op het pad van anderen.

Van Healing naar meer

In mijn leven heb ik een HBO en een universitaire studie met succes afgerond. Dit zijn de PABO en Onderwijskunde. In de jaren dat mijn gevoel nog minder ontwikkeld was, wist ik niet goed wat ik met deze studies wilde gaan doen in het leven. 

Pas na een aantal jaren voelde ik aan mijn hele ZIJN welke betekenis ik er aan wil geven in dit leven. Namelijk het helpen van kinderen en jong volwassenen in hun leerproces. Zodat iedereen een kans krijgt om mee te kunnen op school. Healing kan hier onderdeel van uitmaken, maar dat hoeft niet.  

Mijn visie  

Leven vanuit authenticiteit, vanuit wie je werkelijk bent, levert innerlijke rust op, Vanuit innerlijke rust ontstaat vertrouwen. En vanuit vertrouwen is het mogelijk om tot overgave te komen. Het belangrijkste ingrediënt om jezelf te kunnen blijven ontwikkelen.  

Persoonlijke groei bij Memorable

Iemand die klaar is om zichzelf verder te ontwikkelen beschikt over bewustwording. Bewustwording is de eerste en tevens de belangrijkste stap in dit proces. Na bewustwording komt wilskracht, de potentie om door te zetten bij elke tegenslag. Het leven bestaat uit heuvels en dalen. De belangrijkste inzichten ontstaan bij tegenslag. Na wilskracht komt acceptatie. Acceptatie dat bepaalde ontwikkelingen langzamer gaan dan gehoopt of acceptatie van dat wat er is. Iedere ontwikkeling kent zijn beperkingen. Vanuit deze beperking wordt voor jou helder wat je kwaliteiten zijn en waar dus potentie zit.

Heb jij levensvragen of vragen rondom je persoonlijke groei in het werk of privé, dan kan ik je hierbij helpen. 

Het universum heeft voor iedereen een pad uitgestippeld. Welk pad je ook hebt, het ultieme doel is een leven zonder lijden, het gevoel van intens gelukkig zijn, vrede hebben en in complete harmonie leven met alles dat is.

 

Praktijk in Arnhem-Noord en Velp

In mijn praktijk heb ik een plezierige ruimte ingericht voor het geven van healing sessies, The Reconnection, energetische behandelingen en coachtrajecten. Ook kun je bij mij terecht voor studiebegeleiding of andere vragen die hiermee samenhangen.

Behalve de vaste ruimte in Arnhem en Velp ben ik flexibel om ook op andere locaties te kunnen zijn. Mensen die minder goed ter been zijn of die door omstandigheden niet kunnen reizen, kunnen contact met mij opnemen. Daarnaast geef ik met regelmaat healing sessies op afstand.

Het universum heeft jouw levenspad al lang uitgestippeld. Het is aan jou om de signalen op te pikken en dit pad te volgen.

Facebook pagina

Memorable heeft ook een pagina op Facebook. http://www.facebook.com/memorable.nl