Over mij

Mijn levenspad

Mijn levenspad is net als ieder ander persoon niet in één rechte lijn verlopen. Wanneer ik terug kijk op mijn leven zie ik dat ik jarenlang zoekende ben geweest. Zoekende naar iets buiten mezelf. Ik zocht naar een thuis, een diepe verbinding, iets wat mij de bevestiging kon geven dat ik mocht bestaan, dat mijn leven klopte. Maar waar ik ook zocht, ik vond het niet. Dit resulteerde in een onrust die altijd aanwezig was.

Vele jaren heb ik gezocht naar een oplossing waarmee de onrust weggehaald kon worden. Ik was bezig met overleven. Mijn blik was naar buiten gericht. De externe wereld kon goedkeuren of afkeuren en daardoor werkte ik hard aan het voldoen aan verwachtingen. Verwachtingen van het gezin, van vrienden, van maatschappij, enzovoort.
Vanuit de overlevingsstand zocht ik daarnaast veel naar afleiding. Afleiding om de onrust niet te hoeven voelen. Afleiding door sociale contacten, werk, sport, school, televisie en verschillende hobbies. 

Na mijn dertigste werd me duidelijk dat mijn permanente blik naar buiten er in had geresulteerd dat ik niet goed wist wie ik ben en wat ik wil. Het leek alsof iets in mij vanaf dat moment benadrukte dat er innerlijk werk te doen was. Het was alsof er een perspectief verschuiving in mijn plaats had gevonden. Ik realiseerde me dat de focus naar buiten ongezond was voor mij. Ik was er van overtuigd dat de focus naar binnen mij gezonder zou maken.  

Om mezelf te vinden ben ik verschillende wegen ingeslagen. Via de reguliere gezondheidszorg, via alternatieve therapie, door veel te lezen en door het volgen van verschillende workshops en trainingen. Het gaf me inzichten in het ego, in de overtuigingen die ik had, in al mijn overlevingsmechanismen, in karma, in energie.     
Ik begreep dat ik in een ontwakingsproces zat. Het zien van dubbele getallen nam toe en ook ervaarde ik meer en meer lichamelijke sensaties. Ik had een honger naar "de waarheid". De waarheid over mezelf en over het leven. 

De spirituele wereld opende zich steeds meer voor mij. De wereld die we niet kunnen zien. Ik werd er als vanzelf naar toegetrokken, omdat de wereld om mij heen me niet paste. Het was voor mij een vlucht, een nieuwe wereld met nieuwe mogelijkheden. Ik vond het heerlijk om energie te leren waarnemen, om innerlijke beelden te kunnen interpreteren en om contact te kunnen maken met overledenen. Al deze ervaringen gaven me een tijdelijk gevoel van blijdschap. De blijdschap verdween ook weer en opnieuw ontstond er dan onrust en leegte.         

Spiritualiteit bracht me bij onvoorwaardelijke liefde

Spiritualiteit ging voor mij over een verkenningstocht naar mijn "ik". Ik wilde weten waar "ik" nog in moest helen, welke persoonlijkheden mijn "ik" bepaalden, welke talenten "ik" heb, wat voor vorige levens "ik" heb gehad, wie mijn lichtteam is,  enzovoort. Mijn "ik" was nieuwsgierig naar vanalles. Naar heling en naar voeding. Enerzijds om van waarde te kunnen zijn voor anderen en anderzijds om het ego tevreden te houden. Dat wat ik ondernam was interessant, helend, inspirerend of leuk, maar niets van wat ik ondernam bracht mij uiteindelijk in union met mezelf.  

Ik realiseerde me dat alle vragen over het "ik" me niets bracht. Er is onder aan de streep geen verschil tussen zelfhaat of zelfliefde, alles gaat namelijk over het "ik". Het voedt in alle gevallen het ego. Het ego wil altijd meer en meer en dat is de aanleiding voor het creeren van een hechting, obsessie of verslaving. 

Het rennen in rondjes en alles aangrijpen wat maar "spiritueel" is, bracht me naar een eindpunt. Ik stond voor een donkere tunnel en wist het niet meer. Het verlangen naar eenheid, naar compleetheid was zo groot, maar alles leek niet te werken en niet te kloppen. Het brak me. In de enorme donkere ruimte reikte ik met mijn armen naar boven en smeekte om me te helpen. Ik keek naar de lucht en vroeg waarom dit leven aan mij gegeven is. En vanaf dat moment keerde mijn leven. Niet direct, maar het was de aanleiding voor een verandering. Het was alsof er in de weken daarna een helderheid door mij heen stroomde. Ineens gingen er deuren open waar licht doorheen scheen. Het was een optelsom van vanalles. 

Ik voelde dat ik in actie moest komen, om uit het lijden te stappen. Er kwam een energie in mij vrij die ik nodig had om nieuwe wegen in te slaan. Alles ging stap voor stap.

Inmiddels weet ik dat de onrust in mijn leven ging over het ontbreken van een fundament. Ik zocht naar dé waarheid, maar merkte dat deze versplinterd in de buitenwereld verkondigd werd. Het zijn allemaal manieren om je weg te houden bij onvoowaardelijke liefde.   

Onvoorwaardelijke liefde bracht me bij een wedergeboorte

Al sinds mijn kindertijd voelde ik me niet thuis op aarde. Ik voelde me niet van de wereld. En toch moest ik mee in de stroom, omdat iedereen dit deed. Het was volkomen "normaal".
De eeuwige onrust kwam tot een einde toen ik me besefte dat de weg van onvoorwaardelijke liefde gaat over een smalle weg. Over een niet-aardse weg waarin het toewerken naar een ego dood de enige manier is om er aan te ontsnappen. In dat sterf proces zag ik de mate waarin we geprogrammeerd zijn. Waarin we allemaal in rondjes rennen. Waarin veel mensen een dubbel leven leiden, omdat ze vaak ja zeggen en nee denken, of andersom. Ik zag hoe sterk gedachten zijn en wat ze met je kunnen doen. Ik zag hoe machtig de onzichtbare wereld is. 
De kooi waarin we als mens leven hebben we geaccepteerd, omdat eten en drinken heel veel goed maken. Omdat macht en hebzucht veel tijdelijk genot geven. De illusie van het leven is dat we alles accepteren, maar niet door hebben dat we een slaaf zijn van deze wereld. Doordat ik me bewust werd van mijn gedachten en ik in zag dat deze niet van mij waren, kon ik het ego gaan afwijzen. Dit bracht me bij een wedergeboorte en daar op dat punt heb ik mogen ervaren dat de oorspronkelijke leegte, eenzaamheid en onrust die ik al een heel leven bij me droeg, in één keer verdween. Het bijzondere is dat ik daar, in die wedergeboorte, me zielsgelukkig voelde.
Op dit pad blijven er nieuwe openingen komen, want daar gaat spirituele groei ook over. Het leven brengt je bij overvloed en vrede, bij plezier en bij rust. Het enige wat je nodig hebt om hier te komen is toewijding en wilskracht. Je leert gaandeweg om in overgave te leven. Je leert om leiding te ontvangen en om dat pad te volgen. 

Het ontstaan van Memorable

In 2015 is Memorable opgericht. Ik zocht een geschikte naam waarmee betekenis wordt gegeven aan dat wat ik met de praktijk wilde bereiken. De naam kwam spontaan tot me. Hoewel de naam voor de meeste Nederlanders lastig uit te spreken is, is de betekenis redelijk helder. Memorable staat voor een herinnering. Een herinnering voor het leven. 

Mensen ondersteunen om te komen tot onvoorwaardelijke liefde dat is waar Memorable sterk in is. Diep van binnen twijfelen veel mensen aan hun bestaansrecht. Ze zijn bang om te verliezen: om gezondheid te verliezen, om mensen te verliezen, om werk te verliezen, om hun leven te verliezen. En daardoor houden ze vast aan dat wat er is. Met als gevolg dat ze elke dag aan het overleven zijn en elke dag zoeken naar afleiding. Ze zitten gevangen in een leven wat leegte en onrust in stand houdt. Het ego is hierin leidend en deze zorgt er voor dat je hechtingen gaat creeren, verslaafd raakt en dat je leeft op basis van hardnekkige overtuigingen. Het ego is er op uit om ons besturingssysteem onder controle te te krijgen en dat is je hoofd. Door veel negatieve- en/of ongezonde gedachten te produceren probeert het ego ons vast te zetten in het hoofd, waardoor het hart gesloten blijft. Hierdoor lukt het veel mensen niet om zich te bevrijden uit deze gedachtenspinsels. Soms heb je dan hulp van buiten nodig, zodat je niet vastloopt. Bij Memorable kun je terecht voor een spirituele healing. Deze helpt je om alle zware energie bij je weg te nemen.     

In de praktijk vorm ik een brug tussen het aardse leven en het bovennatuurlijke. Want in het bovennatuurlijke hebben we te maken met de onzichtbare wereld. De wereld die we niet kunnen zien, maar die wel degelijk aanwezig is in ons leven. Ik heb een heldere kijk op de onzichtbare wereld. Ik zie op welke manier mensen beinvloed en misleid kunnen worden en dat onze gedachten hierin de hoofdrol spelen. Onze gedachten die onzichtbaar zijn en tegelijkertijd zó tastbaar, omdat jij ze waarneemt in je hoofd. Door negatieve en donkere gedachten uit je leven te halen, kun je vrede en rust gaan ervaren in je leven. Het brengt je bij onvoorwaardelijke liefde. 

De visie van Memorable  

De weg naar onvoorwaardelijke liefde is de weg van overgave en het zorgt ervoor dat je maximaal in verbinding komt te staan met je essentie. Je essentie is je ziel en op dat punt is er liefde, licht en rust. Je ziel is een onderdeel van de onzichtbare wereld. We kunnen deze niet zien, omdat je ziel op de hoogste frequentie aanwezig is. De vibratie van je ziel is zo hoog, dat we deze met het menselijke oog niet kunnen zien. Het is de bedoeling dat we in ons leven proberen om zoveel mogelijk in verbinding te staan met onze ziel. Op dat punt leef je in het NU en is het denken en dus het ego verdwenen.
Je ziel is je bewustzijn en wanneer je deze verder opent kom je meer en meer in verbinding te staan met je essentie. Tijdens een spirituele healing wordt je bewustzijn verder geopend. Je ontvangt dan eveneens handvatten om het ego los te kunnen laten. Het ego dat gaat over angst, negativiteit en controle. Dit doe ik door anderen te inspireren en aan te moedigen. En door het juiste kanaal te zijn waardoor heling en genezing plaats kan vinden. 

De missie van Memorable

Het is mijn missie om mee te helpen bouwen aan een wereld waarin onvoorwaardelijke liefde centraal staat. 

Praktijk in Velp

In mijn praktijk heb ik een plezierige ruimte ingericht waar je terecht kunt voor het ontvangen van een sessie. Het is mijn verlangen om laagdrempelig te zijn. De inrichting van de ruimte draagt hier aan bij, maar ook de communicatie. Plezier en ontspanning staan centraal.   

De praktijk is gevestigd in Velp, naast Arnhem.

Hoe werkt Memorable?

Ik help je graag om de verbinding met je ziel, je essentie, te herstellen, zodat je in je kracht komt en bevrijd bent van angsten en zorgen. Je komt dan terug in balans op mentaal- emotioneel- spiritueel- en op fysiek niveau. In de praktijk ga ik graag met jou de diepte in om in rap tempo te komen tot inzicht. Je ontvangt een spirituele healing die je ter plekke innerlijke rust en ruimte gaat geven. Op de korte- en middellange termijn zal je gaan ervaren dat de healing nieuwe deuren voor je opent. Deuren die je helpen om het ego stap voor stap los te laten.   

Wanneer je in de praktijk komt is niets toeval. Alles wordt geleid door de hoogste vorm van liefde. 

Spirituele Healing  

Het geven van spirituele healing is de kern van mijn werk. 
De spirituele healing heeft tot doel om je energie te verhogen, om gevoel te laten stromen, om angsten en zorgen bij je weg te halen. Hiervoor worden chakra's geopend en wordt je levensenergie geactiveerd. De healing helpt je om negativiteit los te laten en op te ruimen en te kiezen voor een nieuw begin waar negativiteit en depressiviteit geen plek meer heeft.  

Voel je welkom, 

Floortje Janssen