Over mij

Mijn levenspad

Mijn levenspad is net als ieder ander persoon niet in één rechte lijn verlopen. Spijt en trots maken er allemaal deel van uit. Wanneer ik terug kijk op mijn leven zie ik dat ik jarenlang zoekende ben geweest naar de zin van het leven. Vragen zoals "Waarom zijn we hier op aarde?" of "Wat mag ik in dit leven betekenen?" namen veel van mijn denktijd in beslag. En door dit denken nam de onrust alleen nog maar meer toe. Er was niet één antwoord waarin mij duidelijk werd wat ik kon doen om echt gelukkig te worden. 

In mijn kindertijd voelde ik veel, maar werd de schijn opgehouden. Ik voelde verdriet bij mijn moeder, ik voelde spanning tussen mijn ouders en ik voelde het wanneer iets onzuiver was. Omdat veel gevoelens ontkent en genegeerd werden en ik mijn bestaansrecht in twijfel trok besloot ik om mijn gevoel uit te schakelen. Gevoel bracht me niet veel positiefs, want gevoelens waren meestal zwaar en leverde buikpijn op. Zo ervaarde ik het.
Vanaf dat moment stond ik in de overlevingsstand en richtte ik me naar buiten. Ik vergat mezelf. De onrust die in de loop der jaren groeide in mij had met dit gevoelsleven te maken. Dat mijn gevoel mijn grootste schatkist is, werd me pas na mijn dertigste duidelijk. 

In 2007 veranderde mijn leven en begon ik aan mijn grote transformatie proces. Mijn moeder overleed onverwacht, na een kort ziektebed. Ik had jaren daarvoor al met regelmaat buikpijn, omdat ik voelde dat ze zwak was en dat dit met de jaren alleen nog maar meer toe nam. Ze kon het leven moeilijk aan en had teveel teleurstellingen te verwerken, waardoor ze niet meer in haar kracht stond. Mijn moeder was mijn alles, het belangrijkste in mijn leven.
 
Haar overlijden liet een diepe wond achter in mij. Door haar sterven zijn mijn ogen gaan openen. Door haar overlijden ben ik gaan in zien dat ik haar pad aan het bewandelen was. Er waren teveel overeenkomsten. Tegelijk voelde ik dat door haar overlijden zorgen verdwenen en er ruimte kwam voor iets nieuws. Ik wist dat haar dood een betekenis had voor mij. Het was tijd om te ontwaken, om te gaan leven in plaats van overleven. 

Om mezelf te vinden, wie ik ben en waar ik voor sta, heb ik heel veel verschillende behandelmethoden en therapieën doorlopen. Veelal waren die alternatieve wegen, maar ook zijn er psychologen en psychotherapeuten geweest die me veel inzicht hebben gegeven. Inzicht in het EGO, in de overtuigingen die ik had, in al mijn overlevingsmechanismen. Loslaten was het kernwoord in al deze processen. 

Nu weet ik, door mij ervaringen, dat je pas kunt loslaten als je alles hebt aangekeken en gevoeld. Hier is moed voor nodig en doorzettingsvermogen. En dat is één van de pilaren van Memorable. Ik leer jou om los te laten, om moed te hebben en door te zetten totdat jij licht ziet, licht voelt en licht bent. 

Het overlijden van mijn moeder kent een "voor" en een "na". Dit zijn gebeurtenissen die als resultaat hebben dat er een perspectief verschuiving optreedt in jezelf. Je wordt je bewust van jouw rol in dit leven, in jouw eigen leven. Dit noemen we ontwaken. Dit soort gebeurtenissen zorgen ervoor dat je een groeispurt doormaakt. Je gaat ineens veel lezen, gaat veel behandelingen boeken of je wordt heel onrustig van binnen. Hoe graag je dit op sommige momenten ook zou willen stoppen, wanneer dit eenmaal in gang is gezet, blijkt er geen ommekeer meer mogelijk. Het brengt vaak grote veranderingen met zich mee. Je gaat met andere ogen naar de wereld om je heen kijken. Er treden perspectief verschuivingen op.  

Het ontstaan van Memorable

In 2015 is Memorable opgericht. Ik zocht een geschikte naam waarmee betekenis werd gegeven aan alles wat ik met deze praktijk wilde gaan bereiken. Deze naam kwam plotseling tot mij. Hoewel de naam voor de meeste Nederlanders lastig uit te spreken is, is de betekenis van deze naam voor iedereen even helder. Memorable staat voor een herinnering. Een herinnering voor het leven. 

Na het overlijden van mijn moeder voelde ik in hoe diep mijn gevoelswereld was. Ik voelde het en het was een "weten". Dit gevoelsleven was gekoppeld aan liefde. De behoefte om liefde te geven was zo groot. Liefde geven aan de wereld op een manier die de ander verder brengt.
Daarnaast kwamen mijn healing kwaliteiten meer en meer in beeld. Een en ander werd daarin bevestigd vanuit de familielijn van mijn vader, waar magie heel "normaal" was. 

Doordat ik me meer bewust werd begonnen mijn handen vaker te tintelen. En na verloop van tijd voelde ik dat mijn hele lichaam begon te tintelen. Dagelijkse tintelingen nam ik waar en dit is altijd zo gebleven. En daar bleef het niet bij. Ik begon meer waar te nemen met mijn ogen en de kracht van mijn zonnevlecht nam toe. Ik ontving meer en meer signalen op mijn pad dat er een specifieke bestemming voor mij was weg gelegd.  

De weg naar mijn gevoel bracht mij naar een dieper begrip over mijn leven. Waarom de dingen in mijn leven zijn gegaan zoals ze zijn gegaan. Hier zijn heel veel dagen van verwerking overheen gegaan. Veel momenten waarin emoties me teveel werden. Veel momenten waarop emoties de diepte in mezelf leken te raken.

Terwijl ik dichter bij mezelf kwam begon ik me ook meer te realiseren wat mijn waarheid is over het leven. En deze waarheid wil ik met Memorable doorgeven: Liefde en licht brengen op het pad van anderen.

Gevoel als kernwaarde

Memorable staat voor authenticiteit. Jouw waarheid ligt in je gevoelswereld. Daar waar je EGO en de buitenwereld voor ruis en verwarring zorgen, help ik je om contact te maken met je gevoel. Daar ligt de verandering en daar ligt de groei. Dit proces gaat niet zonder pieken en dalen. Acceptatie dat het soms weer tegen zit hoort er bij. 

Luisteren naar je gevoel en handelen vanuit je gevoel dat is waar het om draait in het leven. En dat kan alleen als je in het hier en nu leeft.

Mijn visie  

Leven vanuit authenticiteit, vanuit wie je werkelijk bent, levert innerlijke rust op, Vanuit innerlijke rust ontstaat vertrouwen. En vanuit vertrouwen is het mogelijk om tot overgave te komen. Het belangrijkste ingrediënt om jezelf te kunnen blijven ontwikkelen. 

Praktijk in Velp

In mijn praktijk heb ik een plezierige ruimte ingericht voor het geven van sessies. Ik wil graag laagdrempelig zijn. De inrichting van de ruimte draagt hier aan bij, maar ook de communicatie. Plezier en ontspanning staan centraal.   

De praktijk is gevestigd in Velp, naast Arnhem.

Het aanbod

Het is mijn missie om licht en liefde te brengen op het pad van anderen, zodat de ander in zijn/haar kracht komt te staan. Dat doe ik door het geven van energetische sessies, healingen, Sjamanistische ceremonies en rituelen. Ik werk door te ervaren en te doen. Praat sessies wil ik zo beperkt mogelijk houden.  

In de loop der jaren heb ik gemerkt dat iedere vraag uniek is en dat niet alle vragen met een vast aanbod behandeld kunnen worden. Een website helpt een bezoeker om een indruk te krijgen van de praktijk. Het aanbod wat je op de site van Memorable vindt is een selectie van alles wat er mogelijk is. Het blijft mensenwerk en als we resultaat willen bereiken, dan moeten we de hokjes gaan loslaten. Ik geef je vertrouwen en veiligheid, geef mij jouw vertrouwen en dan ontstaat er magie. Wil je een indruk krijgen van het aanbod, klik dan HIER

Van Healing naar meer

Heldervoelen, helderzien en helderweten nemen een belangrijke plek in, in mijn praktijk. En vanuit dit gegeven behandel ik mensen met uiteenlopende vraagstukken. Healing kreeg gaandeweg meer en meer betekenis voor mij. De mens is compleet in alles en heel veel wat hier onderdeel van uit maakt is niet waarneembaar met het blote oog. In mijn praktijk stem ik me af op de mens. Ik voel wat iemand nodig heeft. Ik zie dat aan je energieveld, ik hoor dat aan je verhaal en ik voel dat door mijn zonnevlecht te verbinden met die van jou. Wanneer je me vertelt wat jouw behoefte is, dan probeer ik dat te combineren met dat wat je op dat moment nodig hebt.      

Facebook pagina

Memorable heeft ook een pagina op Facebook. http://www.facebook.com/memorable.nl