Eenzaamheid komt heel veel voor. Maar wat is eenzaamheid eigenlijk?

Het is in de eerste plaats een gevoel. Een gevoel dat blijkbaar in je hoofd gedachten kan produceren van eenzaamheid. Gevoel op zichzelf is abstract. Het is energie wat in beweging is. Zou je er woorden aan moeten geven, dan kun je zeggen dat het gevoel een donkere kleur heeft, dat het vloeibaar is en in je buikholte van links naar rechts beweegt. Dat is hoe je gevoel volgens dé waarheid kunt omschrijven. Wanneer we er een label aan hangen, dan neemt het hoofd de regie. Die zegt dan dat het eenzaamheid of depressie is. 

In de tweede plaats ervaart iedereen eenzaamheid op zijn eigen manier, in een andere context. Eenzaamheid kan bijvoorbeeld gaan over een gevoel wat als sinds je geboorte in jou actief is. Een gevoel van je niet thuis voelen hier op aarde. Eenzaamheid kan ook ontstaan wanneer je je buitengesloten voelt door vrienden of familie. Wanneer je het gevoel hebt dat je niet goed genoeg bent. En ook kan eenzaamheid gaan over het missen van een persoon of personen. Dat gemis is dan zo groot, dat het je eenzaam maakt. Je hebt het gevoel niet zonder die ander gelukkig te kunnen zijn. Tweelingzielen kunnen hier veel last van hebben.  

In de derde plaats is het belangrijk te weten dat wanneer het label eenzaamheid in je hoofd zo hardnekkig op de deur blijft kloppen, dat dit label van generatie op generatie aan jou is doorgegeven. Dit valt onder de categorie karma en jij bent degene die het voor eens en voor altijd uit de generatielijn mag verwijderen. 

Eenzaamheid of afzondering

Eenzaamheid draagt een donkere en negatieve lading in zich. Het is een gedachte die je overheerst en die er voor zorgt dat de zin van het leven je ontnomen wordt. Wanneer jij er van overtuigd bent dat je eenzaam bent, dan geef je de wereld van negatieve gedachten alle vrijheid om toe te treden. Spiritueel gezien zorgt het label eenzaamheid ervoor dat je hart sluit en de verbinding met jezelf verbroken wordt. Je kunt dan in een vicieuze cirkel terecht komen die alleen nog maar verder naar beneden draait. Jezelf hieruit bevrijden is heel belangrijk en dit kun je op verschillende manieren doen: 
door er even tussenuit te gaan, zodat je mindset wordt gecanceled
door een spirituele healing te boeken, waarbij negatieve energie wordt verwijderd en de verbinding met jezelf wordt hersteld
door actief te werken aan positieve programmering. Dat wil zeggen: Kijken en luisteren naar beeld en geluid wat gaat over positiviteit

Afzondering draagt in tegenstelling tot eenzaamheid niet direct een negatieve lading in zich. Afzondering lijkt eerder een bewuste keuze te zijn en eenzaamheid iets wat je overkomt. In het eerste geval ben jij de leider en in het tweede geval ben je slachtoffer. Het Engelse woord solitude is zowel van toepassing op eenzaamheid als op afzondering en toch draagt het begrip kracht in zich. Meer dan het begrip loneliness. Wanneer je verder inzoomt op de term solitude dan zie je dat een andere betekenis ook stilte is. 

De boodschap van eenzaamheid

Heb je er ooit wel eens bij stilgestaan dat eenzaamheid een functie heeft? Dat het misschien wel de bedoeling is dat je van binnen lijdt aan eenzaamheid? Dat het universum dit gevoel met een bedoeling in jou tot leven brengt?
Let wel: niets in het leven is toeval. Alles wat jou overkomt, alles wat je voelt en ervaart, heeft een betekenis. 
Wanneer je te maken hebt met hardnekkige gedachten van eenzaamheid dan word je namelijk geroepen. Het universum of de Bron zoekt contact met jou en dat lukt niet wanneer je een druk leven hebt. Dat kan alleen in stilte. Een andere betekenis van solitude is stilte. Het universum wil dat je gaat werken aan de relatie met deze Goddelijke Bron. En dat kan alleen wanneer je geen mensen om je heen hebt, wanneer er geen afleidingen zijn. Mensen die veel last hebben van eenzaamheid worden geroepen en het is de kunst om er dus met een ander perspectief naar te gaan kijken. Het is de bedoeling dat je het gevoel van slachtofferschap los laat en dat je gaat inzien dat het universum een plan met je heeft. Maar je moet wel bereid zijn om je leven daarvoor te veranderen. De Bron is liefde alleen maar liefde en mensen die niet meer in verbinding staan met de Bron die lijden. Elke vorm van lijden draagt daarom een boodschap in zich.  

Het lijden gaat natuurlijk over de derde dimensie, daar waar we leven in dualiteit en waar negativiteit als in oordelen en angst een vanzelfsprekendheid is. Het gaat hier over jouw groei, om de derde dimensie de rug toe te keren en je te richten op het pad van liefde. Daar waar de Bron mee verbonden is, daar waar je eenheid, harmonie en rust vindt. Je bent een ziel en die is verbonden met de Bron, maar die verbinding moet jij zelf actief maken en houden. Dat doen zij niet voor je. En het gevoel van eenzaamheid helpt je daarom om je te realiseren dat er nog zoveel op je ligt te wachten. Want het universum heeft een plan met jou, alleen kan dat plan alleen aan jou geopenbaard worden wanneer je ogen en oren gericht zijn op die Bron. En dat gebeurt in stilte. 

Ik wil graag hulp om los te komen van eenzaamheid     

Je bent van harte welkom. Stuur een email met je vraag en telefoonnummer, dan ontvang je van mij data waarop we een sessie kunnen inplannen. Een sessie bestaat uit een kort gesprek en een spirituele healing. Spirituele healing is de kracht van Memorable. Je ontvangt dan in een betrekkelijk korte tijd heel veel hoge energie, zodat je lichaam en ziel in staat worden gesteld om terug in balans te komen. Zodat je meer in verbinding komt te staan met de Bron, zodat het leven gaat stromen zoals dit voor jou bedoeld is. Klik HIER voor de contactgegevens.