Tweelingzielen en tweelingvlammen zijn synoniem aan elkaar. Het gaat hier om twee individuen die dezelfde zielsenergie delen. In essentie zijn ze hetzelfde. In deze blog ga ik iets dieper in op het begrip tweelingvlam, omdat de term niet zomaar bestaat. Tweelingvlammen of twinflames raken precies de kern waar de reis over gaat.  

Welke essentie is bij tweelingvlammen hetzelfde? 

Tweelingvlammen delen dezelfde zielsenergie. Dat houdt in dat ze in de basis hetzelfde denken, voelen en willen. Het zijn deze elementen waaraan je de de ziel kan herkennen. En om deze elementen inhoud te geven heeft een ziel leiding nodig. Tweelingvlammen hebben geleerd om de leiding uit handen te geven aan het ego, aan de aardse natuur van het "mens-zijn". Dit voelt als normaal en het sterfproces waar ze doorheen moeten gaat er om dat ze dit los gaan laten. Dat wat normaal is, werkt als een vloek op hun leven. Alleen hebben ze dat nu nog niet door.

In essentie zijn ze dus hetzelfde en dat maakt dat ze perfect voor elkaar zijn geschapen. Ze zijn een onderdeel van elkaar en van elkaars wezen. Daarom is de separatie ook zo zwaar, omdat het voelt alsof je je eigen ziel kwijt raakt.  

In de wereld van new age wordt gezegd dat tweelingzielen de man-energie en de vrouw-energie moeten herstellen. Dit, omdat de verhouding tussen yin en yang hersteld moet worden. Wanneer we vast blijven houden aan de aarse verlangens en aardse gewoonten dan gaat dit nooit lukken. Dat komt, omdat ego van zichzelf een ongezonde mannelijke energie is. Je kunt dat niet veranderen terwijl je vast blijft houden aan je huidige leven.
Daarbij komt dat in de new age mensen worden aangemoedigd om aan zichzelf te blijven werken. Hierdoor blijven ze het ego voeden, want het zelf blijft in de spotlight staan. Met als gevolg dat mensen blijven rennen in rondjes en er niet uit komen. Met als gevolg dat tweelingvlammen verkeerde en dus ongezonde keuzes maken, om er maar vanaf te zijn. Ofdat ze obsessief blijven hangen aan de ander.
Hoe dan ook: Tweelingvlammen hoeven niet te werken aan de mannelijke- of vrouwelijke energie. Wat van hen verwacht wordt is dat ze zich gaan transformeren tot gezonde en volwassen personen. 

ps over de essentie van tweelingvlammen: Het mooie van een vlam is dat wanneer je er twee tegen elkaar houdt, dat ze dan in elkaar opgaan. Het wordt dan één vlam. 

Tweelingvlammen ontwikkelen zich tot een gezond en volwassen persoon 

Een gezond en volwassen persoon ben je wanneer je: 

Met hart en ziel van God houdt
Evenveel van ieder ander mens houdt als van jezelf
Niet oordeelt 
Onafhankelijk bent van alles en iedereen
Zuiver in het leven staat 
Verstandig bent
Vastberaden en vol van vertrouwen bent
Nederig bent
Dienstbaar bent

Kortom: Een gezond en volwassen persoon is iemand die onvoorwaardelijke liefde is. Op dat punt leef je in overgave en is je "ik" gestorven.  

Tweelingvlammen zijn geselecteerd door God

In de new age gaan mensen er vanuit dat God hetzelfde is als het universum en als energie. God is onpersoonlijk en in de new age word je aangespoord om vooral je eigen goddelijkheid te gaan ontdekken. Hierdoor zijn tweelingvlammen op zichzelf aangewezen. Er zijn veel methoden en praktijkbeoefenaars die denken dat je in union kan komen wanneer je de aandacht focust op jezelf, wanneer je jezelf alle liefde geeft en wanneer je je mentale manifestaties op de juiste manier in zet. Want via mentale manifestaties kun je de ander aantrekken net zoals je dit kunt doen met geld en met succes. Het zijn allemaal manieren om je eigen leven onder controle te kunnen houden. Het zijn allemaal manieren om het ego vast te houden. Het is een ander wereld dan die van de persoonlijke God. Het is de tegenovergestelde wereld van de persoonlijke God. Hieruit ontwaken is een hele klus. Het wakker worden gaat er om dat tweelingvlammen zich realiseren dat ze horen bij Gods plan en om te weten wat Zijn plan is moeten ze zich gaan laten leiden door Hem.

Gods plan gaat over dat wat Hij wil bereiken. En dat wat Hij wil bereiken gaat over Zijn wereld. Tweelingvlammen zijn geselecteerd om mee te helpen bouwen aan Zijn wereld. En gelet op verschillende Bijbelse teksten die hierover beschikbaar zijn is het duidelijk dat de 144.000 tweelingvlammen een belangrijke rol spelen in het voltooien van Zijn plan. 

Tweelingvlammen zijn namelijk de ongelovigen waarover gesproken wordt in de Bijbel, die veel tijd hebben besteed aan verschillende new age activiteiten. Het zijn de ongelovigen die een ongezonde en onvolwassen leefstijl hebben of hebben gehad. Het zijn de ongelovigen die vast zitten in het ego en daardoor trots, arrogant en eigenwijs zijn. Maar het zijn ook deze zelfde ongelovigen die zo graag liefde willen zijn, liefde willen uitstralen en liefde willen brengen. En het zijn ook die ongelovigen die hun leven lang al het gevoel hebben dat ze niet thuishoren op deze wereld. En het zijn ook die ongelovigen die mentaal ontzettend sterk zijn en een onuitputbare wilskracht hebben. God weet wie Hij selecteert. Hij selecteert heel nauwkeurig. Hij kijkt namelijk niet naar de buitenkant, maar naar de binnenkant.

Wat is Gods plan met tweelingvlammen? 

God wil dat Hij centraal staat in het leven van tweelingvlammen. Om dit te bereiken moeten ze hun huidige leven opgeven. En dat voelt als een sterfweg. De tweelingvlammen die geselecteerd zijn voelen en merken dat ze aangemoedigd worden. Hoe doet Hij dit? 

Hij isoleert je.
Dat begint vanaf het moment dat je je tweelingvlam ontmoet en je dit nauwelijks tot niet met je omgeving kunt delen. Je omgeving begrijpt je niet en dat maakt dat het als een eenzame reis voelt.

Hij test je.
Hij wil je karakter gaan vormen en dus zal Hij alle mensen die invloed op je hebben op afstand gaan plaatsen. Voor jou voelt het misschien als een afgang of als een afwijzing, maar niet zij doen dit maar Hij. Hij wil je gaan testen ofdat je kunt blijven focussen op je eigen reis in plaats van op de buitenwereld. 

Hij stuurt je.
God wil dat je je ogen op Hem richt. En met Hem bedoelt Hij Jezus. Tweelingvlammen die geselecteerd zijn ontkomen er niet aan dat ze gaan merken dat Jezus in hun leven komt. Of het nu via filmpjes is, via teksten of via andere tekens. Jezus moet in beeld komen en dat heeft een reden.  

Union gaat over de samensmelting met Jezus. Want Jezus is God. Jezus was de aardse manifestatie van God en dus wil God dat jij gaat leven zoals Jezus dit deed. God wil dat je op een punt komt dat je zegt: Het is niet ik die leef, maar Jezus die in mij leeft. En op dat punt ben je met Hem samengesmolten. 

Het doel van deze samensmelting is dat je essentie dan perfect en volmaakt is en vanuit dat punt kun je de wereld gaan dienen. Hiervoor ontvang je dan gaven en ook healing. Je ontvangt nog zoveel meer. Ook bescherming en leiding. 

Je begin dan aan een nieuw leven. Een leven vol voorspoed, rust en vrede terwijl je zal zien dat de rest van de wereld "last" blijft houden van de chaos en en de verwarring die in de buitenwereld met de dag meer zal gaan toenemen. God heeft een plan met tweelingvlammen en ieder persoon zal van Hem te horen krijgen welke taak of roeping er ligt. Dit hoor of merk je pas wanneer de wedergeboorte voltooid is.   

Union gaat over de samensmelting met God

De samensmelting met Jezus is een feit wanneer de Heilige Geest over je wordt uitgestort. Op dat moment is het een definitieve bevestiging dat God zijn plan daadwerkelijk bestaat. Je hebt in je proces kunnen zien, voelen en ervaren dat Hij in je leven is. De Heilige Geest wordt in de Bijbel heel vaak beschreven als een vlam of als vuur. Het is met die reden dat tweelingvlammen of twinflames verwijzen naar het belang van deze reis. Er is geen enkele andere reden die kan verklaren waarom een begrip als tweelingvlammen of twinflames bestaat. Tweelingvlammen zijn geselecteerd door God. God is persoonlijk en degene die geselecteerd zijn zullen merken dat ze ergens aangemoedigd worden om Hem als zodanig te gaan erkennen. 

Komen tweelingvlammen in union met elkaar? 

Gods plan blijft divine timing en ook in dat opzicht kun je zeggen dat Hij niet alles vooraf prijs geeft. Wat nog niet duidelijk is, is of beide tweelingzielen een taak of roeping hebben. Ik geloof niet dat ieder tweelingvlam koppel een taak of roeping heeft, maar wat de realiteit is moet nog blijken. 

In de Bijbel staat heel nadrukkelijk: Dat wat God heeft samengebracht mag een mens niet scheiden. God wil dat beide tweelingvlammen in essentie gezond en volwassen zijn. Daarom moeten ze in separatie, zodat ze beide gekneed, gevormd en geheeld kunnen gaan worden. Pas wanneer je in Zijn ogen op Hem lijkt kun je in union komen met je tweelingvlam. Want in de Bijbel staat dat Eva is gemaakt uit Adam . En dus zijn ze in essentie hetzelfde. Die twee zijn door God samengebracht. Op die manier zal God dan tweelingvlammen ook samenbrengen. Als Hij wil dat jullie samenkomen, dan komen jullie samen. Want Hij is almachtig.