Union vraagt van jou om de wereld van dualiteit te overstijgen. Meer concreet houdt het in dat je de energie van dualiteit buiten jezelf houdt, buiten je lichaam / je tempel. Je ademt de energie van dualiteit dan niet meer in. Je wordt de observeerder en wordt een adelaar. Je bent dan geen onderdeel meer van de duale realiteit. Je ziet dualiteit en je hoort dualiteit, maar je absorbeert de energie niet. Om dit te kunnen, om de dualiteit uit je leven te zetten, zodat je in union kunt komen doorloop je twee stappen: 

Stap 1: je reinigt jezelf van dualiteit 
Stap 2: je zorgt ervoor dat dualiteit buiten de deur blijft

Wanneer dualiteit geen grip meer op je heeft, dan heb je het nulpunt bereikt. Oftewel: je bent daar waar je weer één bent met je ziel en met de Bron. Tweelingzielen leren om terug te keren naar dit nulpunt. Je bent dan gecentreerd, oftewel in "alignment". Hierdoor kan de energie van de Bron optimaal in jou zijn werk doen en ben je in staat om geleid te worden. Het is het pad van overgave. Om hier te komen, op dit nulpunt, zal je eerst spiritueel sterven. We noemen dit sterven, omdat je dan een identiteit los gaat laten die je nooit bent geweest. Een identiteit die je hebt aagenomen en aangeleerd. Deze identiteit maakt het mogelijk om met dualiteit om te gaan. Dualiteit zit op dat punt in je bloed. Het is een onderdeel van wie jij denkt dat je bent. De energie van dualiteit heeft ons in zijn bezit genomen en zo lang we onbewust leven krijgt het steeds meer grip op ons leven. Het is de illusie van  het leven. 
De energie van dualiteit kun je vergelijken met het roken van een sigaret. In korte tijd zit de nicotine in je longen, in je bloed, in je gedachten, in je huid, in je haren en in je kleren. Wil je de nicotine voorgoed kwijtraken, dan ga je afkicken. Onderdeel van het afkicken is het wassen van je kleding en ook neem je afscheid van mensen en omgevingen waar de nicotine aan je wordt opgedrongen.

Dualiteit is net als nicotine: het gaat overal in zitten. De energie is er en is ongrijpbaar. De mate van bewustzijn en je vastberadenheid bepalen of je de energie buiten jezelf houdt.

Onder dualiteit verstaan we alle vormen van donkere energie. Het is duale energie, omdat deze energie er voor zorgt dat we de verbinding met licht kwijt raken. We zijn van nature licht en liefde en alles wat daar van af wijkt zorgt ervoor dat we uit balans raken. Donkere energie blokkeert en maakt ziek. Donkere energie bestaat uit alle vormen van negatieve energie, van ongezonde energie, van onvolwassen energie. Het is dat wat je denkt, uitspreekt en hoe je handelt waarmee duidelijk wordt in welke mate donkere energie in jou aanwezig is. Donkere energie maakt de mens minder mooi, het dooft je licht. 

Dualiteit is bijvoorbeeld: 

ongeduld
wantrouwen
schuldgevoelens
gevoelens van schaamte
eenzaamheid
depressiviteit
boosheid
jaloezie
angst
lust

Dualiteit wordt zichtbaar gemaakt door er een label aan te geven. Daarnaast is het ook een gevoel / emotie die jou in zijn bezit heeft. Wat je er ook aan doet, je komt er niet van af. Denk aan het gevoel van leegte of onrust. Het is de macht die er voor zorgt dat je vanalles aan grijpt om het te onderdrukken. Hieruit zie je vaak verslavingen of stoornissen ontstaan.      

De energie van dualiteit is overal, en dat is:

1.In je hart
2.In je bloed
3.In je hoofd
4.In je lichaam

Dualiteit kun je niet alleen met mentale kracht verwijderen. Wanneer je hier bijvoorbeeld de Law of Attraction voor wilt gaan inzettten, dan kan je er een eind mee komen, maar het bevrijd je niet 100%. Dit geldt ook voor therapie. Of het nu EMDR is, psychotherapie, hypnotherapie of bioresonantie: je komt een heel eind mee, maar het zal je nooit 100% bevrijden van dualiteit.

Dualiteit hoort bij de derde dimensie

Zo lang je nog leeft en beweegt in de energie van de derde dimensie, zal er altijd dualiteit zijn. In die dimensie kom je karmische relaties tegen die vooral goed met elkaar kunnen samenwerken. In de derde dimensie weten mensen niet wat echte liefde is. We zijn in veel opzichten afhankelijk van elkaar en door ons te hechten aan mensen en omstandigheden lijkt het leven zin te krijgen. Tweelingzielen ontmoeten elkaar in de derde dimensie, maar komen in deze energie niet in union. Sterker nog, in de derde dimensie stoten ze elkaar uiteindelijk af. Wanneer je leeft in de derde dimensie dan sta je in de overlevingsstand, omdat de programmeringen uit je kindertijd en het familie karma en familie dna je achtervolgt. De veranderingen of de transformatie die je ervaart zijn meestal of fysiek of mentaal of emotioneel of spiritueel. Soms betreft het twee aspecten en misschien zelfs drie, maar de transformatie die je hoopt te bereiken op alle vlakken, dat lukt niet in de derde dimensie.  

Daar komt bij dat de invloed van het systeem waar jij in leeft en beweegt sterker is dan we ons vaak realiseren. Dit systeem is zo krachtig en machtig dat je gemakkelijk teruggefloten wordt. Het zijn die momenten dat je weer in je oude gedrag stapt, terwijl je dat diep van binnen helemaal niet wilt. Je oude ik wordt gestuurd door patronen en overtuigingen die in verbinding staan met de energie van dualiteit. Het systeem waar je in leeft en beweegt wordt net als jij door duale energie omgeven. Hierdoor krijg je te maken met tegenwerkingen of beinvloedingen die je wankel kunnen maken.  Met het systeem wordt bijvoorbeeld bedoeld het huwelijk waar je in zit, de wijk waar je in woont, de familie die je regelmatig ziet en spreekt, de vaste vriendengroep die je al jaren kent.
Soms verhuizen mensen naar het buitenland en laten ze alles achter. Voor deze mensen die hunkeren naar transformatie, kan die stap bevrijdend werken. En toch zal je ook in het buitenland situaties gaan ervaren of mensen gaan ontmoeten die de aanwezige dualiteit in jou aanwakkeren. Dat komt, omdat het familie dna met je mee reist. Dat komt, omdat de dualiteit in jou met je mee beweegt en als vanzelf de realiteit aan trekt die daarbij past.    

Rust en onvoorwaardelijke liefde vind je in de vijfde dimensie

Wanneer je groeit naar de vijfde dimensie dan groei je naar een vorm van eenheidsbewustzijn. Je houdt dan van ieder mens binnen de kaders van een gezond, zuiver, rein en volwassen leven. Eenheidsbewustzijn gaat dus niet over grenzeloosheid. juist niet. De vijfde dimensie is de dimensie van onvoorwaardelijke liefde. Om in onvoorwaardelijke liefde te komen denk en handel je authentiek. Je leeft dan in overgave. Om hier te komen ga je:

onthechten
voelen
bewustzijn
reinigen
focus op goede daden
zuiveren

Niet iedereen kan en wil hiervoor kiezen, omdat het aardse leven bijvoorbeeld "veel te leuk is" , "veel te druk is" of "veel te complex is". 

Tweelingzielen die hier wel voor kiezen, die kiezen om te groeien naar union zullen ervaren hoe belangrijk het is om consequent en consistent te zijn. Oftewel om discipline op te brengen en om wilskracht te dragen. Union is mogelijk mits we willen blijven werken aan onszelf. Hiervoor haal je alle ogen weg bij je tweelingziel. Je legt de focus dan volledig op jezelf. Union energie krijgt kans wanneer je eigen fundament in beton is gegoten en je niet meer af wijkt van normen en waarden die gelinkt zijn aan zuiverheid en liefde.    

De ziel draagt duale energie wat union blokkeert

Dualiteit zit in ons en circuleert als zodanig ook om je ziel. Hierdoor ervaar je bijvoorbeeld ook hoe lastig het is om de man- of vrouw energie te belichamen. Zo lang die duale energie er nog zit, lijk je telkens weer te blokkeren. Tweelingzielen dragen dezelfde zielsenergie en de duale energie die om hun ziel circuleert zorgt er dus voor dat ze niet in union komen. Het komt er op neer dat tenminste één van de twee er mee aan de slag gaat. En dat noemen we het smalle pad. In de meeste gevallen is dit de tweelingziel die verlaten wordt / wordt afgewezen. Hij/zij voelt en weet dat deze liefde klopt. Hij/zij ziet de ander worstelen tussen twee werelden waardoor zijn/haar gedrag tegengesteld is / niet klopt. Ook ziet hij/zij dat het gedrag van die ander "vreemd" is, omdat het tegengesteld is aan liefde. De tweelingziel die aan het werk gaat gelooft in de liefde en wil er voor werken. De andere tweelingziel is in veel gevallen onbewust en vlucht voor de intense liefde die hij/zij voelt. Het is te eng, te veel, te groot, te perfect. Het kan niet, het leven nu accepteert deze liefde niet en dus moeten de deuren dicht.  

Ben jij degene die kiest voor het smalle pad, dan:

1.Heb je misschien wel vaker en op meerdere momenten bij je tweelingziel gedrag gezien of woorden gehoord waarmee hij/zij zichzelf tegen sprak? Heb je gevoeld of ervaren dat hij/zij tegen je loog? Heb je momenten gehad dat je dacht dat er een ander persoon tegenover je stond, alsof zijn/haar persoonlijkheid ineens veranderd was? Heb je ervaren dat zijn/haar gedrag vreemd was, als in niet bereikbaar of afwijzend?

2.Heb je bij je tweelingziel op meerdere momenten een diepe angst gevoeld? Een angst die zo groot was, dat zelfs jij het kon voelen. Dat je zag dat hij/zij een masker droeg in een ander leven, dan het gezicht wat hij/zij bij jou liet zien? Dat hij/zij bij jou in het begin open en kwetsbaar was en dit na verloop van tijd verdween? Dat je tweelingziel twee kanten heeft: een onvolwassen kant die bang is en nog vast zit in een kind stuk en een volwassen kant die veel wijsheid in zich draagt.    

3.Heb je misschien vaker de gedachte gehad dat je tweelingziel narcistisch is? Omdat zijn/haar gedrag dan ineens veranderde. Dat je enorm veel liefde hebt ontvangen, maar ook woorden die je hebben gekwetst en acties die liefdeloos waren? Of was het je tweelingziel die je ineens blokkeerde en dan weer deblokkeerde? Kon je tweelingziel wel eens flippen? Als in ineens heel boos worden, heel paniekerig?  

Tweelingzielen zijn voor elkaar een spiegel. Dus dat wat je bij je tweelingziel ziet of zag is ook zeker iets wat jij in je draagt, alleen is het grote verschil dat jij er ander gedrag of andere woorden aan koppelt. Zo rent je tweelingziel weg en word jij obsessief. In beide gevallen hebben we het over angst. Of gaat je tweelingziel liegen en jij wordt wantrouwend. Ook hier gaat het in beide gevallen over angst. De tweelingziel die obsessief wordt, die met lege handen achter blijft en die ziet dat zijn/haar tweelingziel vreemd doet, dat is meestal degene die actief gaat werken aan union.

En de ander? In de meeste gevallen zet de ander een streep onder de verbinding en zoekt in alle haast heel veel afleiding op. Hoe meer afleiding hoe beter, want hij/zij vindt de verbinding vooral heel eng. Dit gaat wel veranderen, maar dat kost tijd en is afhankelijk van het werk wat jij er voor doet.  

Waarom het zo belangrijk is dat één van de twee aan de slag gaat, is omdat het hier om de ziel gaat waar de energie van gereinigd moet worden. Jullie dragen dezelfde zielsenergie en dus zie je dat wanneer één van de twee deze energie opruimt het ten goede komt aan de ander. Je bevrijdt de ander dan uit een kooi waar hij/zij later pas een bewustzijn op krijgt. In dit proces van zelfbevrijding ga je meer en meer begrip krijgen voor je tweelingziel. Je ziet hoe die donkere energie, hoe de energie van dualiteit, hem/haar in zijn/haar macht heeft of had. 

Hoe kan de ziel dualiteit dragen?

De ziel is bewustzijn en bestaat uit energie, liefde en licht. Daarnaast is de ziel verbonden met een aantal aspecten die van invloed zijn op de manier waarop je in het leven staat:

1.Gedachten
2.Emoties
3.Je "wil", daar waar je voor kiest 

Het leven bestaat uit energie en dat is waar spiritualiteit over gaat. In de aardse wereld wordt spiritualiteit nog wel eens weggezet als zweverig. Memorable probeert je inzicht te geven in de wereld van energie, zodat je beseft hoe belangrijk het is om dit in je dagelijkse leven te integreren. Voor de tweelingzielenreis is het helemaal  niet belangirjk om kennis te nemen van heldervoelendheid, helderwetendheid, helderhorendheid of helderziendheid. En ook is het niet nodig om iets van vorige levens te weten of van rituelen. Het is allemaal niet nodig om in union te kunnen komen. Spiritualiteit gaat over de mate waarin je in staat bent om de aardse realiteit waar te nemen vanuit de taal van energie. Dat je begrijpt dat onze realiteit een gevolg is van de energie die je hebt gemanifesteerd. En dat je ook begrijpt dat alles een illusie is, omdat tijd niet bestaat. Alles gaat over het nu en in het nu zijn rust en vrede de belangrijkste ingredienten die je nodig hebt om in union te kunnen komen. Energie gaat over dat wat je denkt, zegt en hoe je handelt. Denken, praten en handelen vanuit het nulpunt brengt je in union.  

Veel mensen reageren op dat wat je zien, horen, voelen en proeven terwijl het zo belangrijk is om in jezelf in balans te blijven. Veel mensen gaan er vanuit dat onze gedachten van "onszelf" zijn, terwijl dit niet het geval is. We worden allemaal dagelijks aangevallen via gedachten en dus is het noodzaak om hier controle op te krijgen en te houden. Dat wat je denkt ben je niet, tenminste niet als gedachten als vanzelf bij je binnenkomen. Gedachten kun je controleren wanneer het rustig is. Maar heb je te maken met een drukke baan, dan ligt hier een uitdaging. Wil je meer lezen over de kracht van gedachten, klik dan HIER
Het zijn de gedachten die je aan neemt en ook de gedachten die je op basis van wilskracht kiest, die bepalen hoe je je voelt en welk leven je aantrekt. En dus is het belangrijk te weten dat wanneer het je niet meer lukt om gedachten te controleren, dat er dan op dat moment veel donkere energie rondom je ziel circuleert. Deze energie kun je zelf niet meer weghalen. Je hebt daar hulp bij nodig. Een spirituele healing helpt om deze energie bij je weg te nemen / te transformeren.  

De donkere energie die om je ziel circuleert beinvloedt je emoties en dat is de reden waarom je met buikpijn rond loopt of waarom je veel aan het huilen bent. Het is de reden waarom agressiviteit door je bloed heen stroomt of waarom je haat voelt. Het is de reden waarom je leegte voelt of onrust. Het is de reden waarom je zoveel lustgevoelens hebt of dat je iemand graag pijn ziet lijden. Dat ben jij niet, dat is de energie. 

De leegte die je voelt, de angst, de onrust, haat of het genot is niet van jou. Het is niet wie jij bent. Dit is duale energie die jou in zijn macht heeft.    

Je "wil" wordt bepaald door dat wat je denkt en dat wat je voelt. Je gedachten en emoties zijn dus direct van invloed op je gedrag. 

Donkere energie kun je dus niet met mentale kracht alleen, uit je systeem halen. Daar is meer voor nodig. Dat komt, omdat de mens complex in elkaar zit. Je hebt ook nog te maken met chakra's, met het spirituele hart en met spieren en weefsels en alles heeft zo zijn uitwerking op jou als geheel. De plek waar je woont is eveneens direct van invloed op je energie, de familiebloedlijn, de mensen met wie je om gaat, de mensen met wie je intiem bent en ook de spirituele activiteiten die je onderneemt.    

Het proces van union is daarom ook iets wat je nauwelijks met het brein kunt grijpen en begrijpen. Het belangrijkste is om elke dag opnieuw de focus te houden op liefde. Liefde is namelijk het enige wat telt en is ook het meest zuivere wat er is.

De tijd nu is cruciaal om alle donkere energie te verwijderen

Gelet op de tijd waarin we leven en de voorspellingen voor dit jaar en voor de komende drie jaar is het met name voor tweelingzielen van cruciaal belang om nu te investeren in je ontwikkeling. Iedereen die actief werkt en focus houdt op het verwijderen van dualiteit die zal hier de komende jaren gemak van ondervinden. De tweelingzielen die wachten en de klus vooruit schuiven die gaan het moeilijker krijgen. Dat komt, omdat donkere energie als gevolg van zonnestormen en de chaos in de wereld nog meer invloed zal gaan uitoefenen op je binnenwereld. Iemand die gewerkt heeft aan zijn/haar groei is dan beter in staat om dit buiten de deur te houden. Word ook die adelaar, zodat de dualiteit in de buitenwereld je niet meer kan raken.     

Ik wil graag hulp om de donkere energie van mijn ziel te verwijderen

Je bent van harte welkom. Duale energie op zielsniveau is niet altijd met één sessie te verwijderen. Houd er rekening mee dat meerdere sessies nodig zijn om resultaat te voelen en ook te zien in je realiteit. Voor het versturen van een aanvraag, klik HIER