De reden dat je hier veel kunt lezen over het moeilijke pad van tweelingzielen is, omdat tweelingzielen lijden en niet goed weten hoe ze hier het beste mee om kunnen gaan. Ze houden vaak nog vast aan de aardse manier van lijden waardoor groei stagneert. Lijden hoort bij tweelingzielen, het is een vast ingrediënt. Zonder dit ingrediënt kom je namelijk niet in union. Wanneer je het lijden kunt accepteren, dan zal de energie in en om je heen gaan veranderen. En wanneer je accepteert dat het niet om jullie gaat, maar om jou alleen, dan help je de energie om nog meer te openen.  

Voordat je dit punt bereikt, ga je eerst door een rouwfase heen. De rouwfase breekt aan wanneer je in separatie gaat. Je raakt op dat moment kwijt waar je je hele leven al naar verlangt hebt. De separatie voelt zo onnatuurlijk, zo tegenstrijdig dat je er door verward raakt. De separatie is het moment wat voor velen vergelijkbaar is met de hel. Wanneer je gaat inzien dat die hel door gedachten worden veroorzaakt, dan kun je dat hoofdstuk sluiten. Spiritueel gezien breekt op het moment van separatie je hart open en dus is de separatie een hele gunstige ontwikkeling voor je groei. Het is ons ego die dit af wijst en in de weerstand schiet. Terwijl het universum "blij" is met deze ontwikkeling. Je staat dan op het punt om te transformeren.  

De ontmoeting met je tweelingziel is een wake up call. De reis gaat over jou en jou alleen. 

Met andere woorden: de separatie duwt je naar de essentie van het leven. Het dwingt je om te stoppen met vluchten. Veel tweelingzielen ervaren in de rouwfase dat ze als het ware verlamd raken. Ze kunnen nergens meer aan mee doen, zijn het zat om een masker op te moeten zetten.

De separatiefase is niemand toe te rekenen of af te rekenen. Ook al neemt één van de twee het initiatief of zie je met je eigen ogen welke invloed zijn/haar omgeving uitoefent. Het is de energie die de separatiefase in zet. Het overkomt je, het overkomt jullie beide. Net als de ontmoeting is de separatie een bovennatuurlijke interventie. Daarom is het ook een wake up call, omdat tweelingzielen worden geroepen om wakker te worden. Om in te zien dat het leven in de eerste plaats spiritueel is en in de tweede plaats aards. Het leven wordt aangestuurd en bestuurd door energie, het een is het gevolg van het ander. Tweelingzielen leren daarom om grip te krijgen op de energie. Ze leren de taal van energie te ontcijferen en hier invloed op uit te oefenen.  
Tweelingzielen zijn pioniers, omdat het overgrote deel van de bevolking onbewust is en dit ook "wil" blijven. Het overgrote deel van de mensheid is namelijk gewend om pas in actie te komen wanneer het moeilijk wordt. Tweelingzielen leren als gevolg van de wake up call, dit stadium voor te zijn. Want dat het moeilijk gaat worden in de toekomst, dat is een vast gegeven. 

Tweelingzielen die niet zien dat er sprake is van een wake up call of die niet begrijpen waar het om gaat, zullen in de weerstand schieten. Dit zijn tweelingzielen die het fenomeen tweelingzielen (nog) niet kennen en/of die gehecht zijn aan het aardse leven. Het zijn de tweelingzielen die zekerheid zoeken in wetenschappelijke onderbouwingen, die nuchter willen blijven (vaak uit angst voor controleverlies) en daardoor vasthouden aan overtuigingen. Vaak dragen ze een vorm van trots bij zich waardoor ze minder open staan voor nieuwe wegen en andere gezichtspunten. Deze tweelingzielen lopen in de duw- en trekfase of separatiefase vast, omdat ze van binnen kapot gaan van verdriet terwijl ze niet geleerd hebben om deze gevoelens te omarmen. Ze lopen vast, omdat het hoofd niet meer in staat is logische verklaringen te geven voor hetgeen er gebeurt. Vaak blijven ze dan nog een tijd rondjes rennen totdat ze besluiten dat het genoeg is geweest. Ze voelen zich dan slachtoffer, voelen zich gebruikt en zijn beledigd. Alle tweelingzielen worden uiteindelijk naar hetzelfde punt geleid. De een doet er wat langer over als de ander en dat is oke. Tweelingzielen zijn er namelijk in alle soorten en maten. Soms ontmoeten ze elkaar al op de middelbare school en anderen pas wanneer ze bejaard zijn. Soms zijn ze buitengewoon vermogend en soms leven ze op de grens van armoede. Soms wonen ze bij elkaar in de buurt en soms kost het minimaal 20 vlieguren om bij de ander te komen. Soms gaan ze al na twee weken in separatie en soms duurt het zeven jaar. Het bijzondere aan tweelingzielen is dat enerzijds elke tweelingzielenreis uniek is en anderzijds zijn de elementen die de reis bepalen voor iedereen hetzelfde.     

Wat is lijden? 

Wanneer je lijdt, dan ervaar je diep van binnen een gevoel van:

1.Leegte
2.Onrust
3.Depressie
4.Eenzaamheid
5.Onbestendigheid

Dit gevoel is er altijd. Het is een onderdeel van je harde kern. Dat komt, omdat dit gevoel zielsgebonden is. Het gevoel is donkere energie.
Het lijden wordt versterkt wanneer je op fysiek, financieel, relationeel niveau teleurstellingen en tegenslagen ervaart. De teleurstellingen kunnen soms zo oplopen dat lage energie dan als een compacte wolk om je heen blijft circuleren. Dit kan resulteren in lange en slopende huilbuien, in slapeloosheid en in isolatie. Het gevoel kan er voor zorgen dat je doorschiet en een stoornis ontwikkelt, zodat een eetverslaving, drankverslaving, rookverslaving of bijvoorbeeld koopverslaving. 
Het lijden is voor veel tweelingzielen een vanzelfsprekendheid. Ze dragen het gevoel al hun hele leven met zich mee. Soms ervaren ze ook veel pech, zoals verlies, geweld of zijn ze regelmatig gekwetst.   

Lijden kun je op twee manieren interpreteren. Je kunt het enerzijds zien als een kans om te groeien of een manier waarop je gestraft wordt of waarop je kapot gemaakt wordt. 

Waarom moeten tweelingzielen lijden?

Vrijwel alle tweelingzielen hebben al een heel leven er op zitten waarin ze hebben moeten lijden. Dit lijden was vaak innerlijk aanwezig, maar onzichtbaar voor de buitenwereld. Tweelingzielen hebben net als vele anderen geleerd te overleven waardoor ze in staat waren om een masker op te zetten. Door te pleasen of zich populair voor te doen, konden ze mee met de rest. Terwijl ze diep van binnen last hadden van depressieve gedachten, minderwaardige gedachten, aan innerlijke leegte of eenzaamheid.

Het verliezen van je tweelingziel ervaren veel tweelingzielen als het dieptepunt van dit levenslange lijden. De separatie voelt voor velen hetzelfde als dat je een stukje van jezelf verliest, als dat er een stukje van jezelf sterft. 

De reden dat tweelingzielen lijden kun je vanuit twee perspectieven bekijken:

1.Ze zijn al sinds de geboorte uitgekozen om uit de Matrix te stappen, om uit de wereld van dualiteit te stappen. De donkere wereld weet dit en doet er alles aan om tweelingzielen hierin te saboteren.

2.Tweelingzielen mogen leren dat ze geleid worden. Dat ze geen eigen "wil" hebben en door spiritueel te sterven leren ze om deze leiding aan te nemen. Deze leiding kunnen ze pas aannemen wanneer ze zichzelf gereinigd / gezuiverd hebben en wanneer ze alles wat donkere energie in zich draagt de rug toe hebben gekeerd. Of ze zich hier aan houden, aan een leven waarin hoge energie centraal staat, zal worden getest. Dit testen voelt als lijden, omdat het testen bestaat uit tegenwerkingen en teleurstellingen. De tegenwerkingen zijn nodig om tweelingzielen aan te moedigen altijd te kiezen voor het goede, om ze sterker te maken en ook om ze te leren altijd in vertrouwen te blijven.  

Tweelingzielen leren om te observeren in plaats van te absorberen. Ze leren om de energie in het nu waar te nemen en hierop te anticiperen. Ze leren om niet te blijven hangen in lijden, maar er uit te stappen en door te gaan. Tweelingzielen zijn pioniers en dus zetten ze stappen in een wereld die dit niet kan volgen en die dit niet begrijpt. Ze leren dat authentiek gedrag gaat over rust en vrede. Alles wat piekt of daalt heeft niets met liefde te maken.   

Stap uit het lijden, focus op jezelf

Je kunt uit het lijden stappen door:

1.In het nu te leven
2.Je hoofd zo vaak mogelijk te controleren
3.Te focussen op jezelf, door gedachten die gaan over Je tweelingziel te blokkeren
4.Het lijden te accepteren en er niet in te blijven hangen

Niet meer denken aan je tweelingziel voelt als tegen natuurlijk. Niet meer fantaseren over de toekomst doet pijn. En toch is het beter voor jou om dit vol te houden. Wanneer je geachten aan hem/haar blokkeert, dan voorkom je dat je als vanzelf geleid wordt naar een punt van lijden. Want dat is wat gedachten doen. Daarnaast mag je er vanuit gaan dat het universum er alles aan zal doen om er voor te zorgen dat je hem/haar niet vergeet. Tweelingzielen horen bij elkaar, de energie bindt jullie voor eeuwig. Je zal dus ook dan nog, wanneer je gedachten blokkeert, elke dag aan hem/haar denken. Jij bent dan in control, jij brengt zelf de beperkingen aan. Hierdoor voorkom je dat wegzakt in de energie die het gemis of het verlangen op roept.  

Een tweelingziel lijdt, omdat veel te veel gedachten gaan over die ander         

Sommige tweelingzielen kiezen voor afleiding in plaats van het blokkeren van gedachten. Afleiding helpt je wanneer je het even niet meer ziet zitten. Wanneer gedachten je bestormen en je het even niet meer trekt. Dan is het goed om afleiding te zoeken door bijvoorbeeld te gaan sporten, te gaan dansen of met een vriend / vriendin af te spreken. In alle andere gevallen zorgt afleiding er voor dat je de wake up call niet serieus neemt. Je tweelingziel is van je afgenomen, omdat het de bedoeling is dat jij in beweging komt. Dat je wakker wordt en beseft dat het de hoogste tijd is om uit de illusie van het leven te stappen. Afleiding houdt je in die illusie. De illusie van het leven is de Matrix waar we in leven, de derde dimensie waar alles draait om eten, entertainment en waarin alles en iedereen gevoed en geprogrammeerd wordt met dualiteit. Oftewel met negatieve en lage energie.

Hoe kun je de gedachten aan je tweelingziel blokkeren? Je kunt bijvoorbeeld met jezelf afspreken dat je nooit langer dan 5 seconden aan hem/haar denkt. Binnen die tijd moet je geswitched hebben naar een ander thema. Het blokkeren van gedachten kan alleen plaatsvinden wanneer je in het nu leeft. Wanneer je bewust aanwezig bent. Dit vraagt van jou om je leven in een vertraging te brengen, zodat je gedurende de dag leeft en niet geleefd wordt. 

Ik wil af van gevoelens van onrust, leegte en eenzaamheid

Er zijn hardnekkige gevoelens waar je niet zomaar vanaf kunt komen. Deze gevoelens hebben een oorsprong en een reden en zijn vaak van generatie op generatie doorgegeven. Een spirituele healing helpt je om deze gevoelens te transformeren. Voor het versturen van een aanvraag, klik HIER.