Hoe vaak op de dag denk jij iets wat je helemaal niet wilt denken?

Dat je slecht over iemand anders denkt?

Dat je slecht over jezelf denkt?

Dat je destructief denkt over het leven?

Dat je denkt in rampen en tragedie?

Iemand met vliegangst bijvoorbeeld, zal aan boord van een vliegtuig last krijgen van angstgedachten. Die gedachten wil je helemaal niet, en toch komen ze binnen. 

Iemand die bang is voor geesten zal 's nachts aan niets anders meer kunnen denken

Iemand die bang is voor de dood, zal hier vaker aan herinnerd worden

Wanneer je gelooft in de Wet van de Aantrekkingskracht, dan raken de gedachten je waarschijnlijk nog meer. Want je wilt geen ramp in je leven en toch denk je er over na. 

Wat gebeurt er wanneer we denken? 

Je hebt twee vormen van denken, namelijk het logische denken en het spontane denken. Het logische denken heb je nodig in je werk, wanneer je taken en verantwoordelijkheden hebt en je deze zo goed mogelijk wilt uitvoeren. Dit logische- en taakgerichte denken stuur je zelf aan. Deze gedachten zijn functioneel en helpen je om je te kunnen focussen op de taak. 

Het spontane denken bedekt al het denken wat naast het functionele denken ontstaat. Het spontane denken kun je soms opmerken, wanneer je bewust bent. Ben je niet bewust, dan zijn er veel gedachten die komen en gaan zonder dat je er kennis van neemt. Pas wanneer het onze emotionele staat beïnvloedt trekt het onze aandacht. De gedachte maakt ons dan verdrietig, boos of neerslachtig. 

In de wereld van dualiteit is er weinig aandacht voor ons denken. Dat komt, omdat we geleerd hebben dat het denken vooral logisch moet zijn. Alle andere gedachten die de kop opsteken doen er niet toe. Niet voor de buitenwereld. Maar wist je dat werkelijk iedereen last heeft van andere gedachten? En dat hier pas aandacht aan besteed wordt wanneer het een kwelling wordt. 
In de nuchtere families wordt vaak geroepen "laat je niet gek maken". Daarmee doelen ze op je gedachten. Gedachten worden vaak afgewimpeld als iets kleins, terwijl het de grootste invloed heeft op de mensheid. 

In nuchtere familie worden mensen vaak aangemoedigd om afleiding te zoeken. Want in de afleiding kun je je gedachten verzetten. Alsof gedachten hierdoor gaan veranderen? Op de korte termijn gebeurt dit inderdaad, maar op de langere termijn blijven ze net zo hardnekkig aanwezig. 

Het denken is bovennatuurlijk en spiritueel

 In de aardse wereld waarin we leven wordt ons geleerd dat de buitenwereld heel belangrijk is. Om er bij te kunnen horen moet je jezelf aanpassen. En dat doe je via gedrag en uiterlijk. Gedrag en uiterlijk zijn zichtbaar en dus ook controleerbaar. Dit geldt niet voor gedachten. 

In bepaalde families vinden mensen het belangrijk dat je regelmatig belt of dat je regelmatig op bezoek komt. De vraag is of het bellen en het bezoeken voortkomt uit échte liefde? Wat nou als iemand niet belt en niet op bezoek gaat, maar wel elke avond in gebed vraagt om overvloed en geluk voor diegene? Wat nou als iemand niet belt en niet op bezoek gaat, maar wel elke dag een kaarsje aan steekt voor die ander? 

Alles wat je niet ziet en niet weet wat voor jou gedaan wordt, dát is echte liefde. Want daarvoor hoeft iemand geen erkenning of goedkeuring. Daar gaat echte liefde over. 

In de aardse wereld gaat "men" er vanuit dat het denken te allen tijde logisch en functioneel is. Al het andere is ongrijpbaar en onlogisch en daardoor ook onbespreekbaar. 

Wat de meeste mensen niet weten is dat al het andere denken bovennatuurlijk en spiritueel is. Dat wil zeggen: het is niet controleerbaar. Het wordt voor jou gedaan. Deze gedachten worden door andere krachten en machten door jou heen geduwd. Jij bent niet je gedachten. Het is de donkere wereld en de wereld van liefde die hierin in strijd is.

Dit gaat over de spirituele oorlog

En die speelt zich af in ieder mens. Alleen de mens die bewust in het leven staat, weet hoeveel invloed en impact die gedachten kunnen hebben. 

De spirituele oorlog en het denken

Iedereen die zich graag wilt ontwikkelen, iedereen die graag wilt groeien naar onvoorwaardelijke liefde ontkomt er niet aan om zijn/haar gedachten te gaan managen. Dat wil zeggen dat je alle spontane gedachten gaat monitoren en analyseren. Want: 

Denk je negatief, neerslachtig en destructief dan ben je een slaaf van het kwaad, van de donkere wereld. 

Alle gedachten die voortkomen uit dit rijk vertellen jou dat er overtuigingen in jou actief zijn die een leugen in stand houden. Want de donkere wereld kan alleen bij je binnen dringen via leugens. 

Om jezelf uit die leugens te bevrijden moet je offers brengen. Offers hebben te maken met loslaten en verliezen. Offers zorgen ervoor dat je de aardse buitenwereld niet meer gebruikt om te overleven en om er bij te horen. Offers brengen je bij discomfort en dat is nodig om je los te rukken uit de handen van het kwaad. 

Hoe kom ik van mijn negatieve gedachten af? 

De eerste stap om van negatieve gedachten af te komen is door er afstand van te nemen. Door jezelf er niet meer mee te identificeren. Een gedachte wordt bij jou gedropt, het is niet JIJ die dat denkt maar een kracht die jou probeert te beïnvloeden. 

Die kracht probeer jou:
afhankelijk te maken
wanhopig te maken
bang te maken
obsessief te maken
verslaafd te maken
haatdragend te maken

De tweede stap om van negatieve gedachten af te komen is door waakzaam te zijn. Wanneer je waakzaam bent, dan ben je in het midden van waaruit je kunt werken aan je mentale- en emotionee gezondheid. Je slaat door naar de andere kant wanneer je paranoia bent. Dat houdt in wanneer je in alles kwaad ziet en de donkere wereld je enige focus wordt. Je slaat door naar de tegengesteld kant wanneer je onwetend en onbewust bent en het je allemaal niks kan interesseren.

Stap 3 graag over het opsporen van overtuigingen en hechtingen. Onderaan deze blog vind je een aantal artikelen / blogs die hierover gaan en die je verder helpen.     

Ik wil graag hulp om mijn negatieve gedachten los te kunnen laten

Je bent van harte welkom. Een spirituele healing helpt je om dichter naar onvoorwaardelijke liefde te groeien. Voor meer informatie hierover of voor het boeken van een sessie, klik HIER.