Hét besturingssysteem van de mens is het hoofd. Het hoofd is bepalend voor alles in ons leven. Alles? Ja, echt alles.

Hoe dat zo? Het hoofd ontvangt gedachten, gedachten bepalen ons gedrag. Uit herhalend gedrag ontstaat een gewoonte en gewoonten bepalen ons karakter. Dit proces werkt bij iedereen op deze manier.    

Het hoofd maakt ons kwetsbaar en beinvloedbaar

Kun je je voorstellen dat we geen hoofd meer hebben? Kun je je voorstellen hoe je je dan voelt? Wanneer we geen hoofd meer hebben, of beter gezegd: wanneer we geen gedachten meer zouden hebben, dan zouden we in een permanente staat van vrede verkeren. Vrede, rust en tevredenheid. 

Want, we zijn een ziel en onze ziel is niet ons hoofd. Onze ziel is geincarneerd in een lichaam waar het hoofd een onderdeel van uit maakt. Zo lang als het lichaam nog leeft, zo lang er nog bloed doorstroomt, zo lang zullen we ook over gedachten beschikken. maar nogmaals, dat is niet wie we zijn. We zijn een ziel en je ziel is bewustzijn. Het is die pasgeboren baby die nog geen gedachten heeft die ons weerspiegeld hoe de ziel werkt. Die baby is namelijk vrede en voelt zich tevreden. Die baby leeft in overgave. 

Vanaf dag 1 vinden er programmeringen plaats waardoor die baby op dag 2 al niet meer die pure staat van zijn heeft. Die pure staat van zijn is die baby dan al verloren. De programmeringen bestaan uit alles wat je kunt zien en kunt horen. Want alles wat we zien en horen wordt als een gedachte opgeslagen.

Het hoofd maakt ons kwetsbaar en beinvloedbaar. Er zijn zoveel onderzoeken geweest die dit uitwijzen. De manier waarop propaganda plaatsvindt bijvoorbeeld. Er zijn heel veel manieren waarmee onze gedachten beinvloedbaar zijn. Denk alleen maar aan het koopgedrag van mensen. Koopgedrag kun je stimuleren op via verschillende manieren. Maar ook kleuren hebben een effect op onze mind. En ook de richting waarop letters geschreven worden of de positie van woorden. Er is een hele wereld achter de beinvloedin van onze mind. 

En dat maakt ons als mens kwetsbaar. Want wanneer weet je nu eigenlijk echt of je te maken hebt met een valstrik of met een zuivere bron die er op uit is om het beste uit jou naar boven te halen?   

We denken zoveel, we doen zoveel aannames

We zijn opgegroeid met het idee dat wanneer er onderzoeken gedaan zijn en er feiten op tafel liggen, dat we dan met dé waarheid te maken hebben. Ook op dit vlak worden zoveel aannames door de mens gedaan. Aannames die er voor zorgen dat er verdeeldheid ontstaat. Want wanneer we claimen dat de waarheid is aangetoond door een onderzoeksinstituut, dan zal je zien dat een ander het tegenovergestelde beweert en dat is dan eveneens afkomstig uit een onderzoek. En zo gaan we elkaar te lijf, onder het mom van "gelijk krijgen". Maar wie heeft er nu gelijk? En gaat het eigenlijk wel om gelijk krijgen? 

Ons brein maakt overuren en vooral wanneer de omgeving dreigend wordt. Wanneer we ons bedreigd voelen. Denk aan C-r-na. Het moment dat de ziekte uit brak, dat er v-ccin-ties werden ingevoerd, dat was het moment dat er verdeeldheid ontstond onder de mensen. Gelet op de werking van het ego, het doel van het ego, weet je misschien dat het ego erop uit is om verdeeldheid te zaaien. Waarom? Van verdeeldheid komt altijd chaos en van chaos komt verwarring. Het is de donkere wereld die de oorlog tussen mensen teweeg brengt. Het zijn niet de mensen zelf, maar de mate waarin ze beinvloedbaar zijn. 

Het doen van aannames is daarom heel gevaarlijk. Het zorgt ervoor dat je iemand anders in een hoek plaatst. Het trekt jou weg bij onvoorwaardelijke liefde. Betekent dit dat je alles maar moet toe staan of moet accepteren? Mijn advies is: trek je eigen plan en baken je eigen grenzen af, maar laat een ander vrij in wat hij zegt of doet. Zorg er voor dat jij niet degene bent die de ander in de problemen brengt. Geef de ander de vrijheid om zijn/haar eigen pad te volgen en geef zelf het voorbeeld wat jij denkt dat goed is. Het voorbeeld wat jou vrede en rust brengt. Zorg ervoor dat de negativiteit uit je leven blijft. Dat je het denken zoveel mogelijk weghoudt bij aannames en oordelen. 

Je bakent je grenzen af door met mensen om te gaan die gelijkgestemd zijn. Dat betekent niet dat je anderen af wijst. Het betekent dat je zorgt voor een rustige inner circle waar vrede en harmonie overheerst. Discussies tussen mensen leiden namelijk altijd tot weerstand en dus negativteit. En negativiteit leidt altijd tot meer denken.  

Hoe voorkom ik een oorlog in mijn hoofd? 

Je kunt de oorlog in je hoofd voorkomen. Alleen kan deze maatregel / leefregel je wel wat ongemak brengen in het begin. Het voelt namelijk als een paradox. Je voorkomt de oorlog in je hoofd door het nieuws te vermijden. Welk nieuws dan ook. Vermijd voorspellingen, vermijd berichten over natuurrampen, vermijd berichten over dreigende tekorten in ons land. Vermijd het nieuws en ga er vanuit dat als je echt wat moet weten, dat dit nieuws je als vanzelf wel zal bereiken via een andere richting. Vermijd nieuws door je televisie uit te zetten, door van social media af te gaan, door gesprekken met mensen af te kappen die over het nieuws praten. 

Hoe meer nieuws je weet, hoe meer gedachten er actief gaan worden. Gedachten zijn niet wie je bent en dus weet je welke wereld je hiermee uitnodigt in je leven. 

En wat nog meer? Focus je op onvoorwaardelijke liefde, op de bron van liefde. Ga inspirerende quotes lezen, ga schrijven over inspiratie. Voed jezelf met positieve en inspirerende woorden en met vredige beelden. Op dat vlak herprogrammeer je jezelf. Je hebt misschien wel dertig jaar in te halen of misschien wel veertig of vijftig jaar aan programmeringen in te halen. De programmeringen zijn heel hardnekkig, maar op het moment wanneer je begint breng je verandering in je leven. 

Haal de leiding van angst weg uit je leven. Het ego wil namelijk dat je gaat hamsteren, het ego wil dat je het nieuws volgt, het ego wil dat je bent voorbereid op wat komen gaat. Wanneer je je laat leiden door de geest, door God, dan word je beschermd. Dat klinkt voor veel mensen nog gek, maar het werkt echt. Dan is er rust in je leven. Je hoeft dan niets meer, je wilt dan alleen nog maar samensmelten met Hem en Zijn woorden opvolgen. Je focust je dan op het goede en dat gaat alle angst programmeringen overschrijven. 

Vergeet niet dat de donkere wereld, de wereld van lage energie, altijd naar jou toe komt. Deze wereld vuurt gedachten op je af die jou uit balans brengen. Die jou doen twijfelen, onzeker maken, die je een schuldgevoel geven, schaamte en angst brengen. De lichte wereld, de wereld van liefde, daar waar we vandaan komen en ook weer naar terugkeren, daar moeten we zelf naar toe bewegen. Jij moet daar zelf wat voor doen. Wanneer je dit verschil begrijpt, dan heb je de halve wereld al gewonnen. Het komt dus op wilskracht aan om de oorlog te winnen. En die oorlog kan iedereen winnen. 

Een spirituele healing helpt je om oude programmeringen los te kunnen laten. Bevrijd jezelf van deze lagere energie. Focus je op liefde.