Ons hoofd heeft heel lang aan gestaan

Om een beter begrip te krijgen van je hoofd is het belangrijk om in te zien hoeveel energie en tijd je tot op heden hebt gestoken in het aan zetten van je hoofd, in het centraal stellen van je hoofd. Je kan jezelf dit niet kwalijk nemen, omdat je als kind hierin bent onderwezen. Het is je geleerd om veel te denken, om je hoofd te gebruiken in de maatschappij. Misschien zeiden je ouders regelmatig "denk goed na" of werd van jou verwacht dat je hoge cijfers op school haalde. School, het instituut waar tot op heden vooral veel aandacht werd geschonken aan het IQ, ofwel het brein. Hoe hoger je IQ hoe meer kansen je kon krijgen op de arbeidsmarkt. En gelukkig komt hier nu verandering in. Want ons gevoel heeft het verdient om nu aan te staan.

Mijn hoofd is zo vol

Dat is een veelgehoorde klacht. Mensen ervaren dat ze een vol hoofd hebben. Je hebt veel aan je hoofd, er wordt veel van je verlangt, je ervaart dat het leven vooral bestaat uit "moeten" in plaats van mogen. Je ervaart in het leven teveel verplichtingen. Een vol hoofd resulteert vaak in hoofdpijn of in een minder goede nachtrust. Mensen ervaren dat ze overgeprikkeld zijn waardoor ze zich niet goed meer kunnen ontspannen. Wordt de druk niet van de ketel gehaald, dan zullen er meer en meer fysieke klachten gaan ontstaan zoals eczeem, migraine, burn out en zelfs haaruitval. 

Maar denken is toch essentieel in dit leven? 

Ja dat klopt, het is belangrijk dat we onze gedachten er bij houden wanneer we ons beroep uitoefenen. Met name wanneer in het beroep van je gevraagd wordt om kennis en logisch redeneren in te zetten. Met niet al ons denken is essentieel. Zeker niet. Het zijn de gedachten die onbewust oppoppen. De gedachten die als het ware geprogrammeerd zijn en waar we geen vat op lijken te hebben. Ik doel hier bijvoorbeeld op dat kleine stemmetje dat regelmatig krititiek uit op jezelf of op anderen. Dat stemmetje dat oordelen heeft. Dat stemmetje dat verwachtingen heeft. Doordat we ons in ons leven hebben aangepast aan de externe omstandigheden is er als vanzelf een stemmetje gaan ontstaan dat er waakzaam op toe ziet of jij je wel houdt aan de regels / aan de voorschriften van de externe wereld. Zodra je er van af lijkte gaan wijken of wanneer je er per ongeluk van af bent geweken, dan zal dat stemmetje toeslaan en met angstgedachten jou weer terug in je kooi zetten. Schuldgevoelens of gevoelens van er niet toe doen zijn hierin prominent aanwezig. Deze stem is ons ego en deze heeft geleerd om altijd waakzaam te zijn. Als kind heb je ervaren dat je werd gekeurd op basis van je aanpassingsgedrag. Slaagde je hier goed in, was je een voorbeeldige leerling of een gehoorzame zoon / dochter dan kon je rekenen op complimenten of waardering. Deze gedachten zorgen ervoor dat je veel te veel moet in het leven. Deze gedachten leveren stress op en dat is nu net wat we willen gaan uitsluiten. 

Hoe kan ik mijn hoofd tot rust brengen? 

Een veelgehoorde oplossing is om afleiding te zoeken. Om iets te gaan ondernemen waar je plezier of voldoening aan beleeft. Sporten bijvoorbeeld of een dagje naar het strand en ook je huis opruimen is een vorm van afleiding. Het is inderdaad zo dat afleiding je helpt om je hoofd even on hold te zetten. Om de energie even ergens anders naar toe te laten gaan dan je hoofd. Dit zijn echter wel tijdelijke oplossingen, want je zal merken dat je hoofd daarna vrij snel weer op zal gaan spelen. Iets wat je tientallen jaren hebt toegepast is als een automatisme in je systeem gaan mee draaien. Je hoofd is in feite een verslaving geworden en het wordt dus afkicken met typische afkick verschijnselen wil je echt structureel meer rust gaan ervaren in je leven. 

Mensen zijn vaak op zoek naar een tool, naar een handleiding om meer rust te gaan ervaren. Rust in het hoofd en eigenlijk in je hele systeem. En juist daar gaat het vaak mis, omdat een handleiding impliceert dat je ook daar weer je hoofd bij nodig hebt. Je komt dan maar niet uit die vicueuze cirkel. 

Er zijn in mijn beleving 3 belangrijke sleutels om meer rust in je hoofd te kunnen gaan ervaren 

De verbinding met je lijf verbeteren
Ga voor jezelf na hoe vaak je in contact met je lichaam staat? Kun jij de luchtstroom aan de buitenkant over je huid heen voelen glijden? Lukt het jou om in je lijf contact te maken met alle lichaamsdelen? Om de verbinding met je lijf te verbeteren is er maar één manier en dat is gaan liggen op de bank of op een bed. Zonder prikkels, dus geen telefoon, geen tv of tijdschrift. Je brengt je ademhaling tot kalmte en met je ogen gesloten observeer je je lichaam. Wanneer je dit structureel elke dag 10 minuten doet, dan gaat dit een positieve invloed hebben op je gevoel van rust.   

Rustiger aan doen
Hiermee wordt bedoeld dat we het leven wat trager mogen gaan beleven. In welke mate ben jij elk moment van de dag bewust aanwezig? Dat wat je doet, doe je dat met je hele wezen? Kun je dan in het moment ook ervaren en wellicht ook dankbaar zijn en genieten? 
Als het antwoord nee is, dan zou het je kunnen helpen om wat vaker op de dag alles wat langzamer te doen. Langzamer te praten, langzamer te handelen, langzamer te lopen. En let daarbij op je ademhaling? Probeer je te focussen op je buikademhaling. 

Je hoofd herprogrammeren
Om meer rust en daarmee ook meer geluk te gaan ervaren kun je jezelf herprogrammeren. Dat wil zeggen dat je het jezelf toe staat om niet meer aan alle verwachtingen te voldoen, om niet meer te oordelen en vooral om niet meer negatief te denken. Je hebt elk moment van de dag de keuze om links- of rechtsaf te gaan. Voor je gezondheid, voor je geluk is het in dit stadium belangrijk om een andere afslag te nemen dan de afslag die je altijd al hebt genomen. Dat betekent dat je elk moment van de dag je gedachten gaat waarnemen. Elke gedachte die niet positief is zet je on hold en ga je in een positieve richting keren. Dit vraagt doorzettingsvermogen en vooral veel geduld, omdat je bezig bent een verslaving te doorbreken. Dat lukt nooit in één keer of heel snel. Daar gaat een langere tijd overheen. 

Gedachten zijn energie in beweging

In ons leven hebben we geleerd om onszelf te identificeren met onze gedachten. Met andere woorden je hebt de overtuiging dat wat omhoog komt, dat wat jij hoort of ziet in je hoofd,  dat je daar iets mee moet doen. Dat is niet zo. Gedachten zijn net als gevoelens: energie in beweging. Gedachten hebben een functie, maar deze functie kun je pas toepassen wanneer je hoofd niet meer centraal staat. Het aantal gedachten mag dus eerst worden terug gebracht. De intensiteit van je gedachten zijn in de loop van je leven toegenomen, omdat je alles moest overwegen. Omdat alles als een dreiging gezien werd. Omdat je moest overleven in deze wereld die vol met dreigingen zat. 

Door meer rust te nemen en je lijf een centrale plek te geven in het leven van de dag, zal het aantal gedachten gaan afnemen. Pas in een later stadium kun je gaan ervaren dat bepaalde gedachten vanuit de bron komen of vanuit je ziel. Deze gedachten hebben wel degelijk een functie. Deze gedachten hebben overigens altijd een inspirerende en positieve lading. Tot die tijd kun je jezelf aanleren om gedachten te laten komen en gaan. Observeer ze in plaats van dat je ze een plek geeft in je leven. Wanneer je gedachten als een stroming van energie gaat beschouwen dan gaan ze geen invloed meer hebben op je gemoedstoestand. Pas wanneer je gedachten aanneemt en deze gaat analyseren, dan zal je gaan merken dat je gevoelsleven gaat opspelen. Dit kost je dan energie. De kunst is dus om gedachten zo snel mogelijk weer voorbij te laten gaan. 

De kracht van gedachten

In de wet van de aantrekkingskracht geldt het principe dat wanneer je een gedachte langer dan 17 seconden vast houdt en daar ook een gevoel en een beeld aan koppelt, dat deze gedachte dan in je realiteit geplaatst wordt. Met andere woorden, dan manifesteer je de gedachte in je leven. Denk je in kritiek, in oordelen, in negativiteit, dan zal je dus negativiteit gaan aantrekken en creeeren. Dat is de magie van onze gedachtenkracht. Een reden te meer om heel selectief te zijn in welke gedachte je aan neemt en vast houdt. 

Wat kan Memorable betekenen? 

Wanneer je veel onrust ervaart, fysieke problemen of je merkt dat je teveel in je hoofd zit, dan kan een spirituele healing helpen om je bewustzijn te vergroten. Wat er in de energie dan gebeurt is dat je systeem in rust wordt gebracht en je hoofd op non actief wordt gezet. Je bewustzijn, dat wat energie is, zal geactiveerd worden en dat resulteert dan mogelijk in perspectief verschuivingen. Dit zijn inzichten die tot je komen waardoor alles in je leven ineens heel helder wordt. Je weet ineens waarom je doet zoals je doet of je ziet ineens welke valkuilen elke keer weer op je weg liggen. Het vergroten van je bewustzijn helpt je om de verslaving te doorbreken. 

Ik wil graag meer informatie of een sessie boeken

Je mag je altijd mailen of een what's app sturen. Voor de contactgegevens klik HIER

Wil je weten wat een spirituele healing inhoudt of wil je een sessie boeken, klik dan HIER