Mensen die in gevecht zijn met zichzelf, hebben last van neerslachtige of destructieve gedachten. Neerslachtige of destructieve gedachten zijn negatief geladen en zitten vol met oordelen. De gedachten zorgen ervoor dat ze zich minderwaardig voelen en schuldig ook. De gedachten zorgen ook voor een toename in angst. Angst om dood te gaan, om bestolen te worden, om ziek te worden, om verlaten te worden, enzovoort.

Mensen die in gevecht zijn met zichzelf kunnen deze gedachten niet stoppen. Ze hebben er zoveel last van dat het hun hele leven beïnvloedt. Ze ervaren hierdoor belemmeringen op gezondheidsvlak, in de omgang met anderen en ook op het werk wordt het steeds moeilijker om langere tijd te kunnen focussen en concentreren. 

Mensen die in gevecht zijn met zichzelf zijn afgesneden van hun ware essentie. Ze hebben geleerd om zichzelf aan te passen aan de omgeving enerzijds en om waakzaam te zijn anderzijds. Er is een constante vorm van onrust aanwezig in deze mensen, omdat alle aspecten van het leven om waakzaamheid vragen en wel elk moment van de dag. Het hoofd maakt overuren, omdat het moet analyseren en vooruit moet denken. Door elke situatie twee stappen vooruit te zijn, kun je alle mogelijke risico's opvangen. En deze mensen doen dit niet alleen voor zichzelf, maar ze doen dit ook voor anderen met wie ze een goed contact hebben. 

Dit kan lange tijd goed gaan, maar er komt een moment dat er kortsluiting optreedt. De kortsluiting ontvouwt zich dan als een ziekte in de hersenen of een ziekte in het lijf. Dat komt, omdat deze mensen te lange tijd onder hoge spanning hebben geleefd. Wanneer we aan het overleven zijn in plaats van leven dan gaan er tekorten ontstaan. Overleven vreet altijd aan de organen, vroeg of laat gaat er een disbalans ontstaan. Hierdoor moeten andere organen bijspringen en op die manier wordt het van kwaad tot erger. 

Het kan ook zijn dat er nog geen kortsluiting op heeft getreden, maar dat de negatieve gedachten je aanzetten tot zelfdoding. De gedachten om uit het leven te stappen nemen dan met de dag toe en ook die gedachten lijk je niet meer te kunnen stoppen. Sommige mensen gaan dan naar een reguliere arts en krijgen anti depressiva, of iets wat hier op lijkt, voorgeschreven. Het kan ook zijn dat deze destructieve gedachten zo extreem worden dat je op den duur stemmen gaat horen in je hoofd. Vaak word je dan doorverwezen naar een psychiater.   

Iemand die voor langere tijd geen verbinding heeft gemaakt met zijn ware essentie, die raakt zichzelf kwijt. 

Ik raak mezelf kwijt

wanneer je jezelf kwijt raakt, dan weet je niet meer wie je bent en wat je wilt in dit leven. Dan ben je verdwaald en zoek je naar een uitweg om weer terug te kunnen komen bij jezelf. Iemand die zichzelf kwijt raakt, die is niet meer in staat om te voelen. Dat wil zeggen, dat je geen verbinding meer hebt met je lichaam. Je kunt de plekken die opspelen niet opmerken en traceren. Je kunt levensenergie niet meer waarnemen, dit geldt ook voor tintelingen of andere subtiele kenmerken die belangrijk zijn om te kunnen volgen. Het enige wat je dan nog kunt is pijn waarnemen. Hoofdpijn, spierpijn, rugpijn en pijn als gevolg van ziekte. 
Wanneer je jezelf kwijt raakt, dan word je geleefd door de buitenwereld. Jezelf aanpassen aan de buitenwereld, betekent dat je een masker op zet en naar dit masker gaat leven. Je hebt dan een nieuwe identiteit gecreeerd op basis van overlevingsgedrag. Deze nieuwe identiteit wordt in stand gehouden door het ego. Het ego bestaat uit alle negatieve en destructieve gedachten waar jij waarde aan hecht. Omdat dit al jaren en jaren op deze manier gebeurt is het ego voor jou een vanzelfsprekendheid. Het idee dat het ego niet meer bestaat is ondenkbaar, omdat het een vast gegeven is. Net zoals dat je een lichaam hebt en kunt spreken. Het ego is wie jij bent, tenminste dat denk je. 

In gevecht zijn met jezelf kent een positieve kant  

Mensen die in gevecht zijn met zichzelf die ervaren letterlijk wat de spirituele oorlog met hen doet. De spirituele oorlog is nu gaande. Dat wil zeggen dat krachten en machten in de onzichtbare wereld tegen elkaar strijden. Of eigenlijk moet je zeggen: de donkere wereld strijdt tegen de wereld van licht. 

Mensen die in gevecht zijn met zichzelf dragen licht in zich, anders zou er geen strijd plaats kunnen vinden. Met andere woorden: zo lang er nog licht in jou aanwezig is, heeft de donkere wereld nog niet gewonnen en zal deze er alles aan doen om wel te winnen. Wat houdt dat in? Dat houdt in dat de donkere wereld het ego zal inzetten om je te bevuilen. Door het afvuren van destructieve gedachten, denk jij dat die gedachten uit je zelf komen. Zo lang jij daar niets meer doet en het laat gebeuren zullen deze gedachten toe gaan nemen. Net zo lang, tot je bereid bent om uit het leven te stappen. Of net zo lang tot je zo emotioneel bent, dat je dagenlang in elkaar gedoken onder de dekens ligt. Of net zo lang tot je migraine krijgt of een chronische ziekte. 

De positieve kant van het waarnemen van een gevecht in jou, houdt in dat het licht nog steeds kan overwinnen. Het is aan jou om hier wilskracht op te zetten. In gevecht met jezelf zijn houdt in dat je het helemaal niet leuk vindt wat je denkt. Dat je gedachten afwijst en er van baalt. Een echte narcist heeft dit niet. In hem/haar is alles donker. Het donker heeft gewonnen en vroeg of laat krijgt hij/zij hier de rekening in gepresenteerd. 

Hoe kan ik het gevecht in mezelf winnen? 

Er is maar één manier om het gevecht in jezelf te winnen en dat is door resoluut en vastbesloten te kiezen voor licht. Niet een beetje, maar 100%. Dus alle momenten van de dag. Hoe ziet dit er uit: 

Je kijkt alleen nog maar naar inspirerende filmpjes of podcasts die gaan over liefde, over positiviteit

Je zoekt alleen nog maar mensen op die kunnen inspireren, die positief zijn, die niet oordelen, die niet klagen, die kunnen vergeven, die rust uitstralen

Je spreekt het ego aan en eist dat hij vertrekt. Zeg tegen het ego dat je niet meer bij de donkere wereld hoort, maar bij de wereld van liefde

Op de momenten dat je negatief denkt spreek je hardop uit wat de wereld van licht jou allemaal brengt. Spreek in dankbare woorden. Bijvoorbeeld: "ik weet dat de wereld van liefde gaat over harmonie, over rust en over vrede. Ik kies voor de wereld van dankbaarheid en voor de wereld van inspiratie. De wereld van licht zit in mijn hart en groeit elke dag meer en meer. 
Je kiest er dan voor om jezelf te herprogrammeren. Door de gedachten tegen te spreken, zal je merken dat je gedachten dan stiller worden. 

Besef jezelf dat bewustzijn heel belangrijk is om alle negatieve gedachten op tijd te kunnen signaleren. Ben je even niet bewust, omdat je teveel aan je hoofd hebt die dag, dan sluipt de duivel net zo snel en sneaky weer terug in je leven. Dan voelt het meestal alsof je weer opnieuw moet beginnen. 

Veel mensen ervaren 's morgens met wakker worden een negatieve spiraal van gedachten. Soms lijkt het alsof het een comfort is geworden en staan we het toe om in deze spiraal mee naar beneden te glijden. Maak er een nieuwe gewoonte van om deze spiraal zo snel mogelijk te stoppen. Door andere woorden uit te spreken of uit bed te springen en iets anders te gaan doen. 

Boek een spirituele healing, zodat alle negatieve energie bij je kan worden weggehaald. Hierdoor is het voor jou makkelijker om uit die negatieve spiraal te komen en om met je wilskracht veranderingen aan te brengen. Een sessie boek je HIER