De wereld waar we in geboren zijn en waar we nu nog in leven noemen we de wereld van:

dualiteit
verdeeldheid
het ego
de vleselijke verlangens
entertainment
eten en drinken
angst
schuld en schaamte
macht, aanzien en hebzucht
bedrog
overleven
vechten voor je bestaansrecht
aanpassen 
oordelen 
verslavingen
hechtingen
hypnose
de derde dimensie
de Matrix
manipulatie, intimidatie en controle
afleiding en verleiding
leegte en onrust

Geldt dit voor iedereen? Ja, dit geldt voor iedereen. Dit is de wereld waar we nu in leven en het merendeel van de mensen zit hierin vast. En, omdat ze hierin vast zitten accepteren ze de situatie en maken ze er het beste van. Hierdoor passen ze zichzelf aan en zoeken ze afleiding om af en toe helemaal geen leegte en onrust te hoeven voelen. Afleiding betekent voor de een een groot sociaal netwerk creeren, zodat het leven geleefd wordt door het deelnemen aan verschillende afspraken en netwerkbijeenkomsten. Afleiding betekent voor de ander het volgen van workshops en het deelnemen aan cursussen. En voor een ander betekent afleiding vooral veel sporten en bewegen.   

Heel veel hoogsensitieve mensen voelen zich al sinds jonge leeftijd niet thuis in deze wereld. Iets vinden ze vreemd of raak. Ze zijn in staat om de wereld te observeren en hierdoor zien ze dat veel mensen rondjes rennen en vooral uit zijn op strijd. Ze zien de onrust in deze wereld en voelen de onrust. Deze mensen lopen vaak al op vroege leeftijd vast in het maatschappelijke systeem. Het is met die reden dat er zoveel verslavingen en dwangstoornissen zijn. De onrust in de wereld gaat bij hen onder de huid zitten en dat maakt ze neerslachtig. Het is ook met die reden dat mensen besluiten om uit het leven stappen. 

Het kan ook zijn dat je op latere leeftijd door een wake up call of door voorbeelden in je omgeving, voelt dat je leven niet meer past bij jouw diepste verlangens. Veel mensen verlangen naar een hutje op de hei. En dat komt, omdat het leven in deze wereld niet meer bij hen past.

De wereld van onvoorwaardelijke liefde is een andere wereld dan die waar we in leven. Wil je toetreden tot deze wereld, dan moet je jezelf afzonderen van de huidige wereld. Een andere weg is er niet. Hoe dan? Door niet meer mee te doen met entertainment, door eten en drinken niet meer centraal te stellen, door te onthechten en af te kicken. Wil je loskomen van de huidige wereld, dan is het goed om eerlijk bij jezelf na te gaan op welke vlakken je die wereld nog kunt loslaten. 
Sommige mensen denken dat je nog steeds kunt deelnemen aan de wereld van nu én tegelijkertijd in onvoorwaardelijke liefde kunt leven. Dat kan, maar niet wanneer je in een transformatieproces zit. Het is vergelijkbaar met afvallen: eerst stop je met het eten van snoep en andere dikmakers en pas later, wanneer je je streefgewicht hebt bereikt, mag je af en toe op een verjaardag weer taart eten. Eerst zal je de wereld van onvoorwaardelijke liefde gaan betreden, door te voelen, door het ego te laten sterven, door te onthechten. Je moet er iets voor laten om er te komen, net als dat streefgewicht wat je graag wilt bereiken. Na verloop van tijd word je als vanzelf kieskeurig om nog ergens aan deel te nemen. Je hebt er immers zo hard voor gewerkt, dat terugvallen in het oude systeem een no go area is!  

De wereld van onvoorwaardelijke liefde bestaat daar waar je andere mensen treft die dit pad ook bewandelen. Het is als een warm bad! Eenmaal daar van geproefd, wil je nooit meer anders. In de onvoorwaardelijke liefde leer je het leven te waarderen op de manier zoals het er in de eenvoud is. Je leert dat het leven gaat over hard werken, vanuit toewijding en nederigheid. Je leert dat het wegcijferen van jouw "wil" de weg is naar geluk.