Wat is geluk? 

Geluk is een staat van zijn. Het is het beste te omschrijven als een gevoel van tevredenheid en dankbaarheid. Je accepteert het leven zoals het is, hebt vertrouwen in de toekomst en je bent dankbaar voor alles wat tot op heden op je pad is gekomen. Je leeft met je staat van zijn in het nu. Nu is het enige moment wat telt. De rest is een illusie. 

Geluk gaat niet over wat je hebt of wat je doet. Het gaat ook niet over blijdschap of over een meevaller in het leven. Geluk is een gevoel wat langer dan een moment aanwezig is. Het is een constant gevoel van tevredenheid. Door de waan van de dag kan het zijn dat bij jou het gevoel nog wel eens fluctueert. Wanneer dat zo is, dan is er nog innerlijk werk te doen. Geluk gaat namelijk over bewustzijn. En als je daar contact mee hebt gemaakt, dan kun je er ook weer naar terugkeren. Dan is het aan jou om te kiezen voor geluk. En als je dat punt hebt bereikt, dan is geluk als een constante aanwezig in je leven. In het Engels wordt een mooi onderscheid gemaakt tussen "joy" en "pleasure". Beide hebben de vertaling van plezier, alleen gaat het bij Joy over een innerlijke staat. Dit houdt in dat je ongeacht de omstandigheden het jou altijd lukt om geluk te ervaren. 

Hoe kun je in het nu leven? 

In het nu leven gaat over bewustzijn. Bewustzijn gaat over weten wat je doet, weten wat je zegt en wat je denkt. Het is een vorm van alertheid die maakt dat je regie neemt over je leven, in plaats van dat je leven door anderen en omstandigheden bepaald wordt. 
In het nu sta je aan en gebruik je al je zintuigen op ieder moment van de dag. Je observeert, luistert en ruikt.  En dat kan alleen in het nu. Zak je in gedachten weg naar gisteren of naar morgen, dan ben je verdwenen uit het nu. 

Wanneer je in het nu leeft, dan kun je geluk ervaren zoals het bedoeld is. En dit is voor veel mensen nog een hele uitdaging. Ons hoofd, de wereld van het denken, is hiervoor veel te actief. We mogen onszelf gaan afleren om zoveel te denken, want het maakt je alleen maar ongelukkig. Het haalt je uit balans. Je gedachten blokkeren je gevoelswereld. Ze blokkeren de verbinding met je essentie, met wie je werkelijk bent. Voel je jezelf niet meer, dan gaat dit ten koste van je zielsgeluk.  
In ons leven hebben we geleerd om eerst na te denken voordat we iets doen. Dit denken is gekoppeld aan het ego. Het ego is een andere wereld dan de wereld van je ziel. Het ego wil maar één ding en dat is in de duale wereld overleven en overwinnen. Het ego wil je waarschuwen voor alles wat een risco in zich kan dragen. Dat komt, omdat het ego verbonden is aan de aardse wereld. Dat is je ziel niet. Je ziel is energie en verbonden aan een andere dimensie dan de aardse wereld. Je ziel denkt niet, maar "is" en vanuit daar is het in vertrouwen en aanwezig in het nu.
Wanneer je gedachten secundair maakt in plaats van primair, dan worden ze functioneel. Dan vallen negatieve en ongezonde gedachten weg en kun je gedachten inzetten om praktische stappen te maken daar waar je berekeninge moet uitvoeren of daar waar je verantwoordelijkheden hebt. Wil je graag meer weten hoe je in het nu kunt leven, dan raad ik je aan om boeken te bestellen van Eckart Tolle. 

Alles is energie

Alles om ons heen is energie. Albert Einstein is degene die dit ooit heeft aangetoond. Energie bestaat uit een trilling en deze trilling kan in ons waarnemingsvermogen als materie worden ervaren. Zo bestaat een tafel uit atomen en volgens de kwantumfysica bestaat een atoom uit los van elkaar heen en weer bewegende deeltjes. Dit heen en weer bewegen van deze deeltjes is dus energie. In feite is dus alles voortdurend in beweging. Ook een tafel. Dit vinden we lastig te begrijpen, omdat ons brein ons iets anders vertelt. We worden als het ware voor de gek gehouden, omdat we iets anders waarnemen. We nemen een vaste tafel waar, we voelen dat dit materie is en toch blijkt het niet zo te zijn. 

Behalve de tafel, de lucht om ons heen, kleding en alles wat je verder kunt waarnemen bestaan ook wij uit energie. De mens is immers opgebouwd uit moleculen. Moleculen worden gevormd door atomen en deze moleculen zorgen voor het ontstaan van cellen en van daaruit ontstaat weefsel. Je kunt dus stellen dat wij mensen gevoelig zijn voor trillingen. Sterker nog de trilling in ons en om ons heen bepaalt onze realiteit. 

Tot slot wordt hier ook nog genoemd dat wat we met onze ogen kunnen zien, dat dit energie is. Maar dit geldt ook voor alles wat we niet met onze ogen kunnen zien. Dat wat we kunnen zien is beperkt. Er is veel meer leven om ons heen, dan dat we ons voor kunnen stellen. 

Waarom voel ik zoveel onrust?

Op dit moment is de energie op aarde aan het verhogen. Dit gebeurt via zogeheten zonnestormen, zonnevlamennen en de Schumann resonantie. Beide zorgen ervoor dat er een verhoging van de trilling op aarde en in de ionensfeer plaatsvindt. Een zonnestorm noemen ze ook wel een magnetische storm en leidt er toe dat het aardmagnetische veld getroffen wordt. De zogeheten zonnevlammen zijn verbonden met deze zonnestorm en geven de activiteit van de zon aan. De lichtintensiteit van de zonnevlammen kunnen heel diep bij ons binnenkomen. Hierdoor krijgt ons dna een upgrade en worden al onze cellen opgeschoond. De kracht van de zon op de mens is enorm. Wij hebben zonlicht nodig voor onze groei. Zonnestormen zorgen voor een versnelling in onze groei. Wanneer de activiteit van de zon heel hoog is, dan kan het zijn dat bepaalde apparaten die op energie / electriciteit werken op dat moment worden stilgelegd of dat er een storing plaatsvindt. Het bijzondere is dat zonnestormen moeilijk te voorspellen zijn. De mensheid kan vanalles bedenken om het leven onder controle te krijgen en te houden, maar in the end is het de kracht en intelligentie van de bron die bepaalt wat er gebeurt. 

De Schumann resonantie is de trilling van een elektromagnetisch veld wat tussen het aardoppervlak en de bovenste laag van de atmosfeer aanwezig is. Deze trilling noemen ze ook wel de hartsfrequentie van moeder aardse. Deze frequentie is de laatste jaren aan het verhogen wat uitzonderlijk is, omdat er altijd sprake is geweest van een basisfrequentie. Zo blijkt uit metingen dat de frequentie van de aarde inmiddels met een factor 6 verhoogd is ten opzichte van de oorspronkelijke frequentie.   

De onrust die je voelt in je systeem is een gevolg van de energie om ons heen. De zonnestormen zorgen er voor dat ons lichaam in beweging wordt gebracht. De onrust geeft aan dat er een opschoning plaatsvindt. De meeste mensen kiezen er vaak voor om dan maar wat afleiding te zoeken, terwijl rust de enige oplossing is om er vanaf te komen.  
Een verhoging van de trilling heeft altijd consequenties voor ons als mens. Zoals al eerder beschreven bestaan wij uit energie, licht en liefde en daar komt bij dat onze cellen voor meer dan 50% uit water bestaan. Water wordt beinvloed wordt door trilling. Immers troebel water zal helder worden naarmate je deze in een ruimte zet waar je de frequentie verhoogt. Het afval opgebouwd en opgeslagen in ons leven wordt in deze tijd dus als vanzelf los getrild. Veel mensen ervaren als gevolg daarvan onrust. Andere fysieke symptomen die je kunt ervaren zijn: 
hoofdpijn, spierpijn, griepachtige klachten, hooikoorts klachten, eczeem, gordelroos, hartritme stoornissen, duizeligheid, rugpijn enzovoort. Ook kan het zijn dat je veel intenser gaat dromen en dat je geluiden hoort die in je gehoor ontstaan. In feite komt het er op neer dat door een verhoging van de trilling, mensen als vanzelf gaan veranderen. Veel mensen ervaren dit als beangstigend. Ze zijn zich nog niet bewust van deze veranderingen om ons heen en / of staan hier niet voor open. Een lichamelijke klacht wordt dan al snel als bedreigend ervaren, terwijl het tegenovergestelde het geval is. 

Hoe kom ik van de onrust en het piekeren af? 

De enige manier om in deze tijd met de veranderingen in energie om te gaan is door je er aan toe te geven en goed voor jezelf te zorgen. Dat betekent meer dan voldoende water drinken (meer dan 2,5 liter per dag) en voldoende rusten. Rusten betekent dat je op de bank ligt en je ogen sluit. Daarmee voorkom je dat andere prikkels je lichaam alsnog aanzetten tot werken. Rust is helemaal niets doen en geen prikkels om je heen hebben. 

Daarnaast is het belangrijk dat je je gedachten gaat controleren en herprogrammeren. Dat betekent dat je gedurende de hele dag bewust bent van wat je denkt. Alles wat negatief is stop je en draai je om. Je komt van het piekeren af door alleen nog maar positief te denken. 

Wanneer je vast loopt in het piekeren en je ervaart depressieve gevoelens, je bent intens verdrietig of benauwd dan kan een spirituele healing helpen om je versneld terug bij jezelf te brengen. Je hoofd maakt overuren en daardoor wordt de verbinding met jezelf geblokkeerd. Wil je een healing boeken, klik dan HIER

Hoe kan ik mijn energie verhogen? 

Je hoofd, je gedachten en daarmee het ego zal er alles aan doen om je energie te verlagen. Het klinkt gek, maar die taak heeft het ego. Je ego is er op uit om je in angst te laten leven. Het is niet gek dat ons ego zo sterk is, omdat we opgegroeid zijn met het idee dat we ons moeten verdedigen tegen gevaar. Het is ons geleerd om te denken dat we zelf controle kunnen uitoefenen op de bedreigingen in deze wereld. Het is ons geleerd dat we vier stappen vooruit moeten denken om de dreiging te kunnen ontvluchten. Terwijl het anders werkt. En dat voelt misschien gek, omdat dit van jou om een perspectiefverandering vraagt. Het aardse leven is een illusie. Hiermee wordt bedoelt dat de aardse realiteit wel bestaat, maar wanneer jij jezelf er niet meer mee identificeert kun je er van los komen. Dan heeft het jou niet meer en dan bedreigt het jou ook niet meer. Om dit te bereiken is het de bedoeling dat je je hoofd op stil zet. En dit lukt je wanneer je in het nu leeft. In het nu ben je aanwezig, zonder je hoofd. Je kijkt, luistert en ruikt / proeft / voelt. Je gedachten doen er dan niet toe, omdat je gedachten altijd zullen gaan over het verleden of over de toekomst. 

Om je hoofd te kunnen managen, tot stilte te kunnen brengen, is het in eerste instantie belangrijk dat je zoveel mogelijk tijd gebruikt om te voelen en te observeren. Alles wat met ons intellectueel te maken heeft, alles wat onze gedachten kan stimuleren vermijd je. Dat betekent dat televisie, social media en de krant even vermeden mogen worden. Probeer meer tijd door te brengen in de tuin, in de natuur, op de bank en met dieren en kinderen. Dansen, zingen, schilderen en alles wat nog meer met creativiteit te maken heeft horen hier ook bij. 

Wat heeft gevoel met energie te maken? 

We zijn een ziel die geincarneerd is in een menselijk lichaam. Je ziel bestaat uit 100% bewustzijn. Deze staat van zijn maakt het mogelijk om te voelen. Je geeft je als het ware over aan dat wat er is. Je gevoel bepaalt niet meer wat je denkt en andersom ook niet meer. Gevoel krijgt hierdoor een andere functie, namelijk ervaren wat een situatie of persoon met je doet en daar bewondering voor hebben, nieuwsgierig naar zijn en het volledig accepteren en omarmen. Wanneer we onszelf volledig openen voor gevoel dan opent eveneens ons hart. Via ons hart kunnen we de liefde uiten via geluid. Liefde is de hoogste vorm van energie. Wanneer je in de staat van liefde bent, wanneer je liefde belichaamd hebt dan komt overvloed en geluk als vanzelf naar je toe. Het is de onvoorwaardelijke liefde die dit mogelijk maakt. Onvoorwaardelijke liefde kent geen tegenstellingen. Er is geen goed en slecht in de wereld van liefde. Wanneer je de dualiteit overstegen bent, dan zal je dus als vanzelf gaan ervaren dat je gedurende je leven in een illusie hebt geleefd. De lagere energie van toen bepaalde dat jij de realiteit ervaarde op het niveau van je ego. Je hebt al die jaren in een kooi geleefd, maar wist niet hoe je er uit kon komen.  

Om uit de wereld van dualiteit te stappen en de liefde te kunnen belichamen kunnen de volgende tips waardevol zijn: 
spreek nooit over anderen, tegen anderen
praat nooit over je problemen, wel over je uitdagingen
oordeel niet
laat alle verwachtingen die je van anderen hebt los
pas jezelf niet meer aan, laat het los dat je door anderen geaccepteerd moet worden
laat het los dat je sociaal moet zijn of gezien moet worden
volg altijd je gevoel, blijf zuiver naar jezelf. Heb je geen zin om uit te gaan, ga dan niet
observeer je gedachten en herprogrammeer direct alle negatieve gedachten 
deel je liefde met anderen dmv een glimlach, vrijwilligerswerk of door opliftende woorden
vermijd alles wat negatief is, ook social media, tv en het nieuws
ben elke dag opnieuw dankbaar
vermijd elke vorm van discussie. Discussies leiden tot dualiteit en dus tot lagere energie
vermijd elke verbinding waarin aannames of oordelen geuit worden

De nieuwe aarde is aan het ontstaan 

Deze wereld met de naam Aarde is bezig met een grote schoonmaak. En dit zal iedereen gaan merken. De een zal er wat langer over doen dan de ander, maar uiteindelijk is het mogelijk voor iedereen om te groeien naar de Nieuwe Aarde. 

Hier op aarde leven we in een wereld waarin jouw realiteit bepaalt wordt door jouw bewustzijn. Dit klinkt gek. En toch begrijpt iedereen het wanneer ik zeg "je trekt aan wat je uitzendt". Denk je dat je ongeluk zal krijgen, dan zie je dat dit ook je realiteit wordt. Dit is precies wat hiermee bedoeld wordt. Jij bent aan zet in je eigen realiteit. Je leeft in een illusie en het is de kunst van het leven om dit te gaan doorzien en om hier doorheen te breken. Dat gaat niet vanzelf. Daar is met name wilskracht en discipline voor nodig. Maar door de verhoging van de energie op aarde wordt een en ander voor jou wat makkelijker gemaakt. Beter gezegd: je kunt er niet meer omheen, je moet er nu doorheen. 

Zorgen zijn een vorm van angst en dat is lage energie. Lage energie trekt lage energie aan en daarmee worden je zorgen alleen maar meer bevestigd. We zijn opgegroeid in een leven waarin het heel normaal was om te oordelen en om ruzie te maken. De toekomst gaat over hoge energie. Daar vind je harmonie en gelijkwaardigheid. Dit is geen fictie, dit wordt onze werkelijkheid. Tenminste als jij je er voor open durft te stellen. Een van de belangrijkste ingredienten om dit mee te kunnen maken is dat je gedachten over de toekomst los laat. De toekomst zal aan jou gepresenteerd worden op basis van het innerlijk werk wat je gedaan hebt. Nogmaals: je trekt aan wat je uit zendt. Als je geen aandacht hebt voor de stukken in jezelf, dan kan er ook niets getransformeerd worden. 

Innerlijk werk gaat over emoties, blokkades en blinde vlekken waar je omheen blijft lopen. Dit doen we vaak via de weg van afleiding. Een druk leven zorgt voor afleiding. Hierdoor hoeven we niet te voelen. Dat tijdperk mag je achter je laten. De weg naar binnen hoeft niet pijnlijk te zijn, maar vraagt wel om aandacht en verandering. Verandering in je prioriteiten. Verander jij je binnenwereld, dan verandert je buitenwereld ook. De universele wet "zo binnen, zo buiten" is hierop eveneens van toepassing. Het is de magie van het leven. Door van binnen naar buiten te gaan leven in plaats van andersom verandert jouw perspectief op het leven.

Wat wil het leven me vertellen?

Het leven wil jou vertellen dat er meer is dan wat je tot op heden dacht dat er was. Het leven gaat voor veel mensen over geboorte - leven en dood. In de periode van leven moeten we voldoen aan de verwachting van anderen en dus scholen we onszelf, zodat we een baan krijgen op de arbeidsmarkt. We verdienen geld om ons huis te kunnen betalen, zoeken een partner en hopelijk kunnen we dan een gezin stichten en in de tussentijd zijn we loyaal naar onze familie. Je geniet zoveel mogelijk van je vrije dagen, want die zijn er niet veel en we lopen geregeld binnen bij onze huisarts of het ziekenhuis, omdat we bang zijn voor de dood. Misschien ietwat kort door de bocht, maar voor velen is dit het perspectief op het leven. 

En wat nu als het perspectief over iets heel anders gaat? Misschien gaat het leven juist wel over jezelf bevrijden. Jezelf bevrijden van alle dogma's, van alle overtuigingen die we ooit hebben meegekregen. Misschien zijn we vastgezet door ons hoofd. Vastgezet in een illusie die helemaal niet hoeft te bestaan. Dit klinkt voor velen als heel gek en onwerkelijk. 

Toch, als ik je vertel dat we een ziel zijn die geincarneerd is in een menselijk lichaam. Dan zijn veel mensen het met me eens. Een ziel is 100% bewustzijn. En bewustzijn is 100% gevoel. En gevoel is 100% liefde. De energie van je ziel is dus torenhoog, omdat liefde de hoogste frequentie van energie is. 

Om hier te komen, in de staat van 100% liefde, zal je alles wat je ooit aangeleerd is mogen gaan loslaten. En dat is voor velen heel erg eng. Je houvast, 

We zijn een ziel in een menselijk lichaam. Wanneer we sterven blijft onze ziel bestaan. Ons lichaam verteert. We zijn in dit leven vergeten dat we een ziel zijn. En onze ziel is bewustzijn. Het is een multidimensionaal wezen en dat wat er nu gebeurt is een wake up call naar je ziel.

Ik wil graag hulp bij mijn proces

Dat kan, je bent van harte welkom. Je kunt me een bericht sturen via email of whats app. Ik neem dan contact op voor het plannen van een afspraak. Voor de contactgegevens klik HIER.