Deze vraag ontvang ik wekelijks. De tijd waarin we leven ervaren veel mensen als een marathon. Om alles bij te kunnen houden en mee te maken heb je een grote dosis aan energie nodig.
Velen van ons putten die energie uit de laatste reserves die ons lijf nog heeft. Het gevoel van geleefd worden in plaats van leven draait om tijd en niet om aandacht. En hier ligt een belangrijk kantelpunt. Tenminste als jij er klaar voor bent.

Hoe kan ik weer leven in plaats van geleefd worden?

Twee termen die hier een antwoord op geven zijn focus en geduld. Door je gezichtsveld in te perken, leer je om datgene aandacht te geven wat er echt toe doet. Betekent dat prioriteiten stellen? Ja, dat komt er wel op neer inderdaad. Maar nog belangrijker is dat je gaat voelen wat voor jou belangrijk is. Prioriteiten stellen kan ook betekenen dat je kijkt naar waar je grootste verantwoordelijkheden liggen en dat je je daar op focust. Maar daar gaat het hier niet om. Verantwoordelijkheden zijn altijd belangrijk en zullen ook altijd een rol in je leven spelen, echter wat belangrijker is om na te gaan wat de verbinding met jezelf bepaalt.

Behalve focus is er nog een ander begrip in het proces van jezelf terugvinden, namelijk geduld. Wanneer je tot het besef komt, dat de verbinding met jezelf is losgeraakt, dan zijn hier al maanden of jaren aan vooraf gegaan. Het proces om terug te komen tot jezelf zal dan ook tijd kosten. En tijd vraagt om geduld. Liefdevol geduld.

Wanneer ben je in verbinding met jezelf?

We maken voor het gemak een onderscheid tussen mentaal- en lichamelijk in verbinding met jezelf staan. Wanneer je mentaal, vanuit het hoofd, denkt dat je verbinding met jezelf hebt dan is het je EGO die je dat op legt. Wanneer je vanuit je hoofd leeft, heb je geen contact met je lichaam. Wanneer je geen contact hebt met je lichaam, heb je geen contact met je gevoel. In verbinding met jezelf staan vraagt om gevoel. Voel jij dat je verbinding hebt? Vang jij signalen op van je lichaam wanneer er tekorten zijn? Voel jij liefde wanneer iemand verbinding met je maakt? Voel jij emotie, wanneer een muzieknummer je raakt? Allemaal voorbeelden van gevoelens die bepalend zijn voor het in verbinding staan met jezelf.
Door te luisteren naar je lichaam, door je gedachten uit te schakelen, sta je in verbinding met jezelf. En ik kan je verzekeren dat er dan nieuwe deuren voor je open gaan.

Ik wil graag geholpen worden om de verbinding met mezelf te herstellen. Kan dat?

Tuurlijk! Bewustwording is stap 1, en deze stap heb je nu al gezet. Tijdens een spirituele healing wordt de verbinding met jezelf hersteld. Wil je hier meer over lezen, klik dan HIER