Wat zijn overtuigingen?

Dit zijn hardnekkige aannames die in je onderbewustzijn een plek hebben gekregen. Ze besturen je leven, omdat ze voor jou als dé waarheid voelen.

Hoe ontstaan overtuigingen?

In ons leven hebben we geleerd om naar anderen te luisteren om zo de waarheid over wat klopt en wat niet klopt in het leven te adapteren. Overtuigingen helpen ons om het leven controleerbaar te maken. Vanaf de geboorte tot aan ons overlijden zijn er externe mensen en/of instanties / bronnen die ons helpen om het leven begrijpelijk en beheersbaar te maken. Overtuigingen ontstaan wanneer bepaalde aannames herhaaldelijk tot ons komen. Dit kan, omdat iemand of iets voortdurend hetzelfde herhaalt. Daarnaast werkt het programmeren van overtuigingen extra effectief wanneer verschillende personen en/of bronnen hetzelfde benoemen en bevestigen.

Wat zijn voorbeelden van overtuigingen?

De volgende overtuigingen zijn bij veel mensen geprogrammeerd. Het kan zijn dat door het lezen van deze overtuigingen, je getriggered wordt. Dat is mooi, want dan is dat voor jou een signaal dat je ziel hier inderdaad op vast loopt.

Na je 50e is het maar de vraag hoe lang je nog hebt te leven. Je bent de eerste helft van je leven dan al ruim gepasseerd.

Je intellectuele ontwikkeling hangt af van de mate waarin je het nieuws volgt. De krant en het journaal zijn hiervoor de belangrijkste bronnen.

De mate waarin je hebt gestudeerd en diploma's op zak hebt bepaalt de hoogte van je inkomen en of je het redt in deze maatschappij. 

Iemand die sociaal is, is aangesloten bij een netwerk club, een sportclub of een vereniging. Netwerken hoort bij het leven. 

Iemand die hard werkt voor zijn geld bereikt meer, dan iemand die er niet hard voor werkt. 

Om te voorkomen dat je verbrandt en huidkanker ontwikkelt, moet je regelmatig zonnebrand op je huid smeren.  

Heb je "huisje, boompje, beestje" voor elkaar, dan ben je gelukkig.

In een discussie is er altijd één de winnaar.

Een relatie vraagt om hard te werken. Beide partners moeten water bij de wijn doen, anders werkt het niet.  

Waarom ontnemen overtuigingen je vrijheid? 

Overtuigingen zijn geprogrammeerd. Dat wil zeggen dat externe bronnen jou hebben doen geloven dat iets de waarheid is. Ik durf stelling te nemen dat geen enkele overtuiging waar is. Tenminste niet in mijn leven. Dat komt, omdat een overtuiging iets van het hoofd is. Het is geprogrammeerd en daarmee heeft het een functie gekregen in je onderbewustzijn. Je ego voedt zichzelf met deze informatie en zorgt ervoor dat je op tijd signalen ontvangt, zodat je leven beheersbaar blijft. 

Het hoofd is niet wie we in wezen zijn. We zijn een ziel geincarneerd in een menselijk lichaam. Je ziel heeft een totaal andere functie en identiteit dan je hoofd. Je zou kunnen zeggen dat je hoofd en je ziel twee persoonlijkheden zijn die niet met elkaar door één deur kunnen. Je hoofd is een gecreeerde identiteit, je ziel is wie je in wezen bent. Je hoofd denkt in beperkingen, je ziel in termen van vrijheid. 

Dit klinkt ingewikkeld wanneer je sterk verbonden bent met je hoofd. In wezen kun je stellen dat de energie waar jij je in beweegt, bepaalt welke realiteit voor jou klopt. Leef en beweeg je in de energie van dualiteit, dus van tegenstellingen, dan is je hoofd actief en zijn overtuigingen je waarheid. Leef en beweeg je op het hoogste niveau van energie, namelijk in die van liefde, compassie, dankbaarheid en inspiratie dan is je gevoel je waarheid. En hier komen we bij de zin "I AM" oftewel "Ik Ben". 

De complexiteit van de ziel is op een bepaalde manier ook weer heel simplistisch uit te leggen. De ziel bestaat voor 100% uit energie. Het is bewustzijn en is altijd aanwezig in het NU. Wanneer alleen het NU telt, dan vallen alle beperkingen weg. Wat over blijft zijn acties die vanuit je hart ondernomen worden en verantwoordelijkheden die noodzakelijk en daarmee ook vanzelfsprekend zijn. Je trekt je realiteit aan, de wet van de aantrekkingskracht is dan volledig aan zet. Je trekt het leven aan wat bij jou hoort / wat bij je past. Je bent geen slaaf meer van het systeem en bent uit de illusie van het leven gestapt. 

Wil je hier graag meer grip op krijgen, dan is het goed om een spirituele healing te boeken. Tijdens deze sessie ontvang je handvatten en inzichten en een healing wat je verder helpt op je pad om je te bevrijden van alles wat niet bij je past. Voor het boeken van een sessie, klik HIER

Hoe kan ik overtuigingen loslaten? 

Hierin pas ik twee stappen toe. Stap 1 bestaat uit bewustwording. De komende twee tot drie weken schrijf je elke dag op in een schrift welke oordelen, aannames, verwachtingen je had. Ook schrijf je op welke oordelen, aannames, verwachtingen een ander van jou had of benoemde in een gesprek. Daarnaast schrijf je op welke routines / patronen er zijn in je leven. 
Na deze twee tot drie weken ga je inzien op welke manier je hoofd werkt en waarin je jezelf of een ander beperkt. 

Stap 2 bestaat uit het loslaten van overtuigingen. Tijdens deze stap stop je met oordelen, stop je met het doen van aannames en ga je verwachtingen doorbreken. Ook ga je kijken of je routines / patronen kunt gaan loslaten. Alles waar een angst op zit, daarachter ligt een overtuiging. Probeer bij jezelf te voelen wat deze overtuiging is. Wil je hier graag extra hulp bij, dan adviseer ik je om een spirituele healing te boeken. Klik HIER

Wat gebeurt er wanneer ik overtuigingen los laat?

Wat er gebeurt is dat je gevoelsleven gaat openen. Je ziel kan gaan spreken. Dit proces kan intens zijn en veel emoties oproepen. Het is mogelijk dat je hierdoor in een dark night of the soul komt. Dit is een positieve ontwikkeling, omdat je jezelf aan het bevrijden bent. Voor meer informatie over dit onderwerp, klik HIER

Je kunt altijd terecht voor vragen of extra ondersteuning. Een sessie helpt je om meer rust en verbinding te vinden met jezelf. Een sessie helpt je om je proces te versnellen.  

Er is een aanvullend artikel beschikbaar met als titel "hoe kan ik een overtuiging loslaten?" Klik HIER om bij dit artikel te komen.