Problemen als in mentale problemen en fysieke klachten ontstaan als gevolg van een disbalans. De disbalans gaat over de verbinding met jezelf. Je raakt de verbinding met jezelf kwijt als gevolg van ongezonde hechtingen en een ongezonde levensstijl. Hechtingen zijn afhankelijkheden die voortkomen uit een tekort in jou. Door een bestaande overtuiging in jou ben je op zoek naar hechtingen en dit alles gebeurt onbewust. De overtuiging is van generatie op generatie aan je doorgegeven en is als het ware in jou geprogrammeerd. Het is voor jou dé waarheid en daar hou je aan vast. De overtuiging is een illusie, omdat hechtingen je weghouden bij wie je werkelijk bent. Een overtuiging houdt je altijd weg bij je Goddelijke kern, je ziel. Je gelooft dus in een leugen. Een voorbeeld van een overtuiging is deze: "Na je 35e is het moeilijker en gevaarlijker om nog zwanger te raken". Deze overtuiging zullen veel mensen wetenschappelijk willen verstevigen. Maar ook dat is een illusie. Wetenschap is gekoppeld aan ons aardse leven. Wetenschap gaat over feiten die we met onze ogen en oren kunnen waarnemen en analyseren. Dat dit een overtuiging is komt, omdat de ziel onaantastbaar en onsterfelijk is. De ziel staat in verbinding met de Bron en wanneer je die verbinding hersteld en versterkt, dan hebben tijd en ruimte geen invloed meer op je. 
Hoe verder we van onze ziel verwijderd raken, hoe meer er sprake is van een disbalans. Hoe hardnekkiger onze gedachten worden en onze ratio het voor het zeggen heeft, hoe groter de disbalans.

Wanneer je gehecht bent aan overtuigingen en je vindt het lastig om deze los te laten, dan kan deze tekst je helpen om te voorkomen dat de disbalans verder toe gaat nemen. Een disbalans resulteert namelijk altijd in mentale problemen, in kopzorgen, in depressieve klachten en/of in fysieke klachten. Een disbalans ontstaat wanneer gedachten toenemen en het is belangrijk dat je jezelf hier tegen beschermt. 

Hoe blijf ik beschermd? 

Wanneer je op zoek bent naar innerlijke rust en innerlijke kracht en je merkt dat je hier niet meer bij kunt komen, dan heeft de wereld van donkere energie je behoorlijk in zijn greep. Ik noem de wereld van energie en de donkere energie, omdat de onzichtbare wereld bestaat uit donker en uit licht. Donkere energie is lage energie en je komt hiermee in aanraking wanneer je de zuivere verbinding tussen jou en de bron verstoort. Door het maken van verkeerde keuzes of door het denken van negatieve of ongezonde dingen. 

Lage energie is gekoppeld aan het aardse leven. Dat komt, omdat ons lichaam hier eveneens mee verbonden is en ons lichaam is van zichzelf zwaarder dan je ziel. Je lichaam probeert je dus te misleiden om vast te houden aan die lagere energie en doet dit door de hunkeringen van ons lichaam aan je te openen. Hunkeringen die gaan over alles wat jou weg houdt bij licht, liefde, zuiverheid en vrede. We noemen dit ook wel de ongezonde- en onvolwassen dingen, omdat je alles wat laag is in energie hier aan kunt koppelen.  

Dat wat laag is in energie draagt van zichzelf een verslaving in zich of een hechtingsdrang. Je wordt er al snel afhankelijk van. Eigenlijk is alles wat jij "leuk" of "lekker" vindt te verbinden met de aardse verlangens en dus is het laag in energie. Denk aan eten, denk aan sex of aan gaming, denk aan lui zijn of aan kleding shoppen. Waarom is dit laag in energie? Omdat het je verbindt aan aardse verlangens en het je weg houdt bij de werkelijke essentie van dit leven. De werkelijke essentie gaat over de verbinding met je ziel. Je ziel is een innerlijke staat. Wanneer je niets meer hoeft en wilt, dan kun je naar binnen keren en "zijn". Je ziel wil graag geleid worden door de bron alleen heeft hij jou daarbij nodig. Ofwel je invoelende vermogen, de rust in je leven, de behoefte om vrede na te streven.  

Alles wat afwijkt van de resonantie van je ziel, dus rust en vrede, draagt karma in zich. Karma is dat wat jou vast zet in je hoofd. Vergelijk het met een chocolade verslaving. Een hele week geen chocolade zorgt ervoor dat je elke dag aan chocolade gaat denken. Zorgt ervoor dat je niet meer weet wat jou nu nog rustig kan maken van binnen. Het is een simpel voorbeeld, maar op heel veel mensen van toepassing. Het verlangen naar chocolade kan je dus afhankelijk maken. Afhankelijk om je gelukkig en rustig te kunnen voelen. Kortom: ook chocolade kan een hechting worden, wat de hoofdoorzaak is van jouw disbalans. 

Het loslaten van de hechting zorgt ervoor dat je even door een pijnlijk proces heen gaat. Het werkt hetzelfde als afkicken. Je hoofd slaat op hol en toch moet je volhouden. Dit volhouden komt voort uit jou. Je koppelt jezelf dan los van je lichaam en zegt: ik laat mn leven niet meer bepalen door jou. En dat is een strijd! 

Andere voorbeelden van overtuigingen die zorgen voor een disbalans. Die ervoor zorgen dat je hoofd zo sterk aanwezig gaat zijn dat je soms de grote hoeveelheid gedachten niet meer kunt onderdrukken. Overtuigingen die ons vastzetten in een illusie, omdat we denken dat het oke is. Overtuigingen die we ook wel leuk vinden, omdat het "ik-je" dan wat tegendraads is. Veel mensen hebben overtuigingen, omdat ze dan juist het gevoel hebben dat ze leven. Dingen doen die niet kunnen, die over de top zijn, die stiekem plaatsvinden dragen hier aan bij. Voorbeelden van overtuigingen zijn: 
"Het is prima om overspel te plegen, omdat ik dan thuis een leukere man en vader ben voor mijn vrouw en kinderen."
"Ik voel me fijner als ik naar porno kijk, ik doe er niemand kwaad mee, er is dus helemaal niks mis mee."
"Ik bepaal zelf wat goed voor mij is, ik ben mijn eigen baas."
"Ik hou van mooie spullen, er is niks mis mee om daarin te investeren."
"Ik zoek naar zekerheid in het leven en geld geeft me zekerheid. Het leven kan soms rare kanten op gaan en dan moet je reserves hebben."
"Je kunt aan iemand zijn uiterlijkheden zien hoe goed hij het heeft."
"Je moet vertrouwen op jezelf in dit leven. Zelfliefde is het belangrijkste wat er is."

Bovenstaande overtuigingen kunnen als een trigger bij je binnenkomen. En die trigger heeft alles te maken met een reactie van je ziel, die het erkent. Het gevoel zegt "ja dat klopt", maar omdat we geleerd hebben van ons gevoel weg te rennen zullen de gedachten het van je over willen nemen. Gedachten komen dan in opstand, omdat gedachten verbonden zijn met het aardse leven. Gedachten zullen altijd alles ter discussie stellen wat niet aards is. Gedachten zullen altijd discussies aan willen gaan om jou er van te overtuigen dat wat je voelt onterecht is. Het maakt dat je jezelf ontkent en dat je alsnog in de valkuil van het ego trapt. De mens "denkt" vaak dat zo lang er geen problemen zijn of er nog andere oplossingen denkbaar zijn, dat er dan niets aan de hand is. De mens "denkt" vaak dat het allemaal wel mee valt. We proberen altijd een uitweg te vinden, een excuus te vinden om onszelf vrij te pleiten. En dat doe jij niet, maar het ego.  

Je beschermt jezelf door:
je gedachten af te wijzen, permanent en resoluut. Door gedachten niet aan te nemen en ze te zien als een leugen kun je jezelf bevrijden uit een hechting.
jezelf te behoeden voor het doen van slechte dingen. Behoeden betekent er van wegrennen. Behoeden betekent ook alles wat aanleiding geeft of een ingang geeft tot, weggooien, vermijden of negeren. 

Drie eenvoudige voorbeelden:
"ik weet dat ik gevoelig ben voor drank. Een glas wijn maakt me rustig en is altijd aanleiding voor een tweede of derde glas. Daarom gooi ik alle flessen nu weg en koop ik geen nieuwe meer." 
"gokken zit in mijn aard. Ik heb hier al veel geld mee verloren, maar die paar keer dat ik geld won was toch wel heel erg leuk. Ik vermijd nu alle sites en plaatsen waar je kunt gokken. Ik heb me mezelf afgesproken dat ik er nooit meer mag komen." 
"ik ben verslaafd aan Facebook, want ik merk dat het als een magneet aan me trekt. Ik heb de app nu van mijn telefoon verwijderd en het account ook opgezegd." 
"ik spreek elk weekend graag met vrienden af. Daar kijk ik een hele week naar uit. Ik word onrustig en voel me slecht als we niets gepland hebben. Ik ga de komende drie maanden geen enkel weekend afspreken, zodat ik ga leren om alleen te kunnen zijn."
"ik heb elke dag koffie nodig, soms wel 6 bakken op een dag. Ik word onrustig als er geen koffie is. Ik wil mezelf hiervan gaan onthechten door de komende maand geen druppel koffie te drinken." 

Wat zijn ongezonde of slechte dingen?   

Slechte dingen zijn terug te brengen naar drie domeinen of eigenschappen:

Hebzucht
Aanzien
Macht 

Nogmaals: het zit in onze natuur om slechte dingen te doen. We kunnen er eigenlijk niets aan doen, het zit in onze natuur. Je kunt het wel veranderen, maar daar heb je wilskracht voor nodig. Het gaat er om dat je het gaat afwijzen en negeren. Om te weten of er ongezonde of slechte dingen in je leven zijn, ga je overtuigingen en hechtingen onder de loep nemen. Een aantal voorbeelden, om je verder op weg te helpen: 

Hebzucht
ik heb geld nodig om te kunnen leven. Geld staat in mijn top 3 van belangrijkste dingen in mijn leven
ik kan moeilijk delen met anderen
ik koester de spullen die ik heb en ben daar heel zuinig op
ik leen niet makkelijk geld uit aan een onbekend, zonder voorwaarden of rente
ik ga mijn geld niet weggeven als ik er niets voor terug krijg. Doneren ken ik niet, tenzij het om een heel klein bedrag gaat
ik kan jaloers zijn op andere mensen
als mensen aan mijn spullen komen, komen ze aan mij

Aanzien
ik vind het fijn om op social media veel likes te krijgen
ik tel de likes die ik ontvang op facebook of instagram
ik post berichten op social media, om mijn "ei" kwijt te kunnen
ik vind het fijn om complimenten te ontvangen
ik kan moeilijk tegen kritiek
ik ga graag mooi gekleed de straat op en hou van de aandacht die ik dan krijg
ik ga nooit zonder make up de deur uit
ik wil graag met U aangesproken worden en bij voorkeur ook met mijn titel
ik heb graag een secretaresse in dienst, omdat dan blijkt dat ik het goed doe
ik verzamel graag mooie mensen om me heen
ik beweeg me graag in netwerkclubs. Iedereen kent me daar
ik vind het fijn om bewonderd te worden

Macht
ik ben degene die het budget thuis bewaakt en beheerd
ik stuur mensen aan op mijn werk en dat vind ik heel fijn
ik sta altijd graag voor de groep of voor de klas en wil dan dat iedereen luistert
ik hou van sex met rollenspel waarin iemand dominant is en de ander is onderdanig
lust hoort bij mijn leven, ik vind het belangrijk en wil het linksom of rechtsom ook in mijn leven hebben
ik hou er van om mensen en kinderen angst aan te praten
ik ga altijd de strijd aan met mensen, zowel zakelijk als prive
ik hou niet van verliezen, ik wil altijd winnen
ik hecht veel waarde aan een functietitel
ik hecht veel waarde aan de hoogte van mijn salaris
ik bepaal graag wat we gaan doen op een dag, ik heb graag controle
mijn wil is wet, ik kan er niet tegen als iemand ander zijn wil boven die van mij plaatst
ik ben verbaal sterk en kan goed intimideren en manipuleren
elke verbinding die ik heb in mijn leven is gebaseerd op wantrouwen en strijd   

Hoe voorkom ik slechte dingen? 

Problemen ontstaan altijd uit het doen van slechte dingen. Klinkt logisch zou je denken, maar in de aardse wereld waar we in leven worden veel slechte dingen als "normaal" gezien. Dat komt, omdat de grens van goed en slecht voor iedereen anders is. Iemand die slecht ziet als crimineel, die zal veel ongezond gedrag acceptabel vinden. Ook zijn we in de aardse maatschappij opgevoed met denkbeelden die ervoor hebben gezorgd dat we bepaalde situaties als normaal zijn gaan zien. Denk bijvoorbeeld aan schelden of aan ontrouw. Het komt vaak voor.  

Het voorkomen van slechte dingen begint met bewustzijn. Weten dat wat je doet een aanleiding kan zijn voor het doen van slechte dingen. Vanuit dit bewustzijn kun je handelen. Vlucht voor slechte dingen! Vlucht, ren er van weg. Dan bescherm je jezelf. Keer je er van af. Vanaf het nulpunt, vanaf het begin. Hoe dan? 

Denk bij alles wat je doet, wat zou de eerlijke en pure liefde doen?   

Ik wil mezelf bevrijden van problemen

Het doen van slechte dingen hebben altijd gevolgen op de korte- en ook op de langere termijn. Slechte dingen blijven namelijk aan je plakken, totdat je besluit om er afscheid van te nemen. En dat is een proces, want slechte dingen zijn gekoppeld aan het ego en het ego geeft nooit zomaar op. Slechte dingen blokkeren je gevoel en brengen een disbalans in je leven. Ze zorgen voor lage energie en houden je weg bij de liefde. 
Een spirituele healing gaat je hierbij helpen. Voor meer informatie hierover, klik HIER

Ben je op zoek naar hulp, dan kun je ook rechtstreekts contact opnemen. Klik dan op de volgende knop om je aanvraag te versturen.  

Contact opnemen