Welvaart houdt in dat het goed met je gaat. Dat je weinig tot geen zorgen hebt, dat je financieel ruimte voelt, dat je gezond bent en dat je genoeg mensen om je heen hebt die je dierbaar zijn. Welvaart houdt ook in dat steeds meer deuren geopend worden. Deuren naar succes, deuren naar nieuwe ervaringen, deuren naar nieuwe ontmoetingen. Dat komt, omdat welvaart er voor zorgt dat je zin krijgt om te gaan ondernemen. Iemand die net promotie heeft gekregen, een nieuw huis heeft gekocht en een mooie reis heeft geboekt die zal het gevoel hebben dat het leven mee zit. In die welvaart zoeken mensen andere mensen op om het geluk mee te delen. Ook gaan ze meer tijd besteden aan hun uiterlijk, want ze willen graag fit blijven en er goed uit zien. En dus gaan ze sporten of gaan vaker naar de sauna. In die fase van welvaart kiezen ze voor meer ontspanning en vaak hangt dat samen met het ondernemen van leuke dingen. 

Het aardse leven trilt op een lagere frequentie dan je ziel

Welvaart houdt in dat we meer ondernemend worden. We willen meer van de wereld zien, we willen meer van de wereld proeven. Terwijl alles in onze buitenwereld op een andere frequentie trilt dan de frequentie van onze ziel, wie we werkelijk zijn. Alles wat te maken heeft met het aardse leven draagt een lagere frequentie in zich dan onze ziel. Bottom line kun je zeggen dat dit komt, omdat het aardse leven tijdelijk is. Het is aan tijd gebonden. En onze ziel niet. Onze ziel is onsterfelijk en die onsterfelijkheid zorgt ervoor dat er sprake is van een andere frequentie. 
De lagere frequentie van het leven op aarde noemen we de derde dimensie. De derde dimensie is de energie van dualiteit, van verdeeldheid. Het is de energie die mensen hecht. Dat wil zeggen dat die energie ervoor zorgt dat mensen afhankelijk worden van externe omstandigheden en denken dat ze niet meer zonder kunnen. Dit noemen we ook wel de Matrix, omdat mensen niet in de gaten hebben dat ze in een kooi leven. Ze denken dat dit leven "normaal" is en er bij hoort en hebben niet in de gaten dat ze deze illusie zelf in stand houden. Want op aarde vind je tegenstellingen en wanneer je je identificeert of verbindt met het aardse leven dan gaan die tegenstellingen ook in jou leven. De tegenstelling ontstaat in je hoofd in de vorm van gedachten. Je gedachten staan niet in verbinding met je essentie, met wie je werkelijk bent. Pas wanneer je gedachten bewust inzet bijvoorbeeld door middel van manifestatie, dan kan die verbinding er wel zijn. Maar alle gedachten die onbewust bij je binnenkomen, die komen NOOIT van je essentie af. De verbinding is dan verbroken met jezelf en dus met liefde, rust, harmonie. Je bent verbonden met je essentie wanneer je denkt, praat en handelt vanuit eenheid en liefde. Dat is de vijfde dimensie. Hier kun je alleen komen door je op elk moment van de dag bewust te zijn van wat je doet, zegt en denkt. En alles wat je dan doet, zegt of denkt is gericht op liefde.  

Is dat het erg om minder in verbinding te staan met je essentie? Ja, want het zorgt ervoor dat je langzaam wordt misleid door de energie van de buitenwereld om je te gaan hechten aan dat leven. Je bent je dan aan het identificeren met die buitenwereld en denkt dat je die buitenwereld nodig hebt om gelukkig te kunnen zijn. Dat gaat heel geleidelijk en vaak heb je het zelf niet eens door. Wij mensen kunnen denken "wat maakt het uit om op zaterdag uiteten te gaan?" Het maakt uit dat je tijdens het eten went aan het idee dat je niet hoeft te voelen. Dat niet-voelen helpt om bepaalde kopzorgen die je hebt even aan de kant te zetten. Het niet-voelen wordt gevoed met veel prikkels, drank en met hoofdzaken zoals de verhalen van de mensen met wie je gaat eten. Die verhalen programmeren je, omdat je een record knop aan hebt staan in je onderbewustzijn. Verhalen worden altijd opgeslagen en op een later moment, bijvoorbeeld 's nachts afgespeeld. 

Is dat erg? Ja, want je hebt niet in de gaten dat dit het begin is van de muur die je gaat optrekken. De muur om je hart, de muur om je ziel. En dan wanneer het op een dag slechter met je gaat, omdat je je baan kwijtraakt of omdat je een ziekte krijgt, dan vliegt de angst je om de oren. Veel mensen trekken het dan niet, ze kunnen niet met die angst om gaan. Die angst is dan zo groot en dat komt, omdat het hoofd / je gedachten je compleet in je macht hebben. Dat noemen we ego. 

Het ego wordt dus groter naarmate iemand meer welvaart ervaart in zijn/haar leven. Is dat bij iedereen zo? Bij heel veel mensen is dit het geval. Heb je wel eens iemand meegemaakt die een financiele meevaller had en het merendeel van dit bedrag weg gaf aan de armen? Nee toch? Iemand die dat doet, daarvan kun je zeggen dat geld diegene niet in zijn macht heeft. Maar helaas zijn we allemaal opgevoed met het idee dat je met geld vrijheid kunt kopen en zijn we minder snel geneigd om er iets van weg te geven. De meeste mensen zullen welvaart gebruiken om de geleden schade in hun leven in te halen.  Het ego gaat hoe dan ook sluw te werk en wanneer je bewust bent en waakt over je gevoelsleven dan kun je de sluwheid gaan opmerken. Want dat is waar wilskracht over gaat. De wil hebben om het ego tegen te werken.   

Dit is even in een notendop uitgelegd hoe energie werkt en dat welvaart een energie in zich draagt die je uit balans kan halen. Je bent in balans en dus verbonden met jezelf wanneer je rust, liefde en vrede ervaart in je leven. Wanneer gedachten door jou zelf geleid worden, omdat jij de gedachte kiest. Je leeft dan in het nu. Balans is alleen in stand te houden door rust, reinheid en regelmaat. Dat komt, omdat rust en regelmaat ervoor zorgen dat je weinig prikkels binnen krijgt. De programmeringen komen dan niet onverwachts, maar die kies je zelf uit. Je bent dan beter in staat om elk moment van de dag bewust aanwezig te zijn, zodat onverwachte gedachten je energie niet naar beneden halen.  

Ik wil graag hulp om te groeien naar een hogere frequentie 

Je bent van harte welkom. Klik op onderstaande button om je aanvraag te versturen. Een spirituele healing maakt onderdeel uit van de sessie. Voor meer informatie hierover klik HIER

Contact opnemen