Met "alles" bedoel ik alle aspecten van jouw leven op dit moment. Eigenlijk is de vraag:
Durf jij afscheid te nemen van je leven?
Niet door er uit te stappen, want dat is niet de weg van groei. Afscheid nemen van je leven gaat over kiezen voor een wedergeboorte. Je neemt dan afscheid van:
mensen
dieren
dingen
patronen
overtuigingen
gedachten 

Wat je dan doet is afscheid nemen van de hechting die er op zit. Bijvoorbeeld: Wanneer die ene vaas van je oma niet meer die emotionele waarde bevat, dan heeft het je ook niet meer in zijn macht. Dan ben je niet meer neurotisch bezig om goed voor die vaas te zorgen. Dan wordt het een gebruikers object en valt ie kapot, dan is het tijd voor een nieuwe.

Misschien is het volgende voorbeeld op nog meer mensen van toepassing. Dit voorbeeld kan impact hebben. Alle hechtingen hebben in de basis impact. Ze houden je gevangen.   
Wanneer je de ring van je vader, die je zo dierbaar is, alsnog verkoopt. Dan voelt dat als sterven. Alsof je hem in de steek laat. Alsof je hem bedriegt. Het is het laatste wat je van hem hebt. De gedachte maakt veel emoties in je los. Deze ring staat voor jullie band, jullie hechting. De ring verkopen, doet veel met je. Wanneer je deze ring verkoopt, zal je merken dat je bevrijd wordt. Je laat dan de hechting los en komt op eigen benen te staan.  

Afscheid nemen van mensen, met name van familieleden, heeft eveneens impact. Familie heb je en soms kan het zijn dat de loyaliteit die je naar hen voelt, de verwachtingen die ze van je hebben, je vast zet in dit leven. Het kan ook een vriend of vriendin zijn of iemand uit het gezin die zo dichtbij staat, dat je die loyaliteit voelt. Wanneer je gevoelig bent voor het oordeel van iemand, dan zit daar altijd een hechting op. Je wordt sterker en gezonder wanneer je hier afscheid van gaat nemen. Afscheid nemen van mensen impliceert niet dat je deze mensen nooit meer gaat zien. Afscheid nemen gaat over jezelf losmaken van de oordelen van een ander. Want een oordeel is altijd een vorm van manipulatie, intimidatie, macht en controle. Iemand geef je het gevoel dat je aan voorwaarden moet voldoen. Deze mensen die oordelen willen controle houden en zitten zelf gevangen in een hechting. Dit gebeurt allemaal onbewust en zo lang jij je de oordelen aantrekt, dan blijft de hechting in stand. 
Jezelf bevrijden houdt in dat je de mening van deze mensen gaat vermijden. Door de mening niet meer op te zoeken. Je vraagt deze mensen niet meer naar hun mening en wanneer ze een mening geven, dan switch je naar een ander onderwerp. Of je neemt er afstand van. Afstand, door te zien dat er een oordeel gegeven wordt en dat ze dit doen vanuit projectie. Vanuit hun eigen tekortkoming. Je maakt jezelf dan los van de hechting om aan hun voorwaarden te voldoen. Je maakt jezelf dan los van schuld, schaamte en angst. 

Afscheid nemen gaat dus over jezelf losweken van elke invloedsfeer waarmee iets of iemand anders jou kan raken.
Dit gaat over iets anders dan inspirerende en aanmoedigende gesprekken waarin je geraakt wordt en voelt dat je bepaalde keuzes kunt gaan bijstellen. Het gaat over de invloed die mensen, dieren, dingen op je leven hebben waarmee een gevoel van schuld of schaamte of angst wordt opgeroepen.   

Voorbeelden uit de praktijk:
Je hebt je auto nog steeds niet gewassen en merkt dat je je hiervoor schaamt (het uiterlijk van je auto is een hechting)
Het servies van je oma moet altijd met de hand gewassen worden, omdat het nog een leven lang mee moet (het servies van oma is een hechting)
Je moeder verwacht van je dat je op moederdag altijd langskomt. Doe je dit niet, dan heb je een schuldgevoel (op bezoek gaan met moederdag is een hechting)
Je hebt geleerd in je opvoeding om alles te beveiligen met een slot of wachtwoord, omdat je anders bestolen of bedreigd kunt worden. (sloten en wachtwoorden zijn een hechting)
Je hebt geleerd in je opvoeding om altijd te sparen voor later, omdat de toekomst onzeker is (sparen is een hechting)
Wanneer je dochter zegt dat je een slechte moeder bent, dan raak je van slag (het oordeel van je dochter is een hechting)
Wanneer je op bezoek gaat bij je vader en hij zegt dat het eindelijk eens tijd werd dat je kwam, dan voel je je schuldig (het oordeel van je vader is een hechting)

Hechtingen hebben te maken met manipulatie, intimidatie, macht en controle (meer over hechtingen lees je HIER)
Het zijn vormen van zwarte magie, alleen hebben we dit niet altijd in de gaten (meer over zwarte magie lees je HIER).
Vrijheid is in liefde leven met alles en iedereen, zonder oordeel. 
Heel veel hechtingen kennen een blinde vlek. Je weet niet dat je ze hebt, maar ze houden je vast. Het is een gevoel van binnen wat je opvreet, maar je weet niet waar het mee samenhangt. Het is een gevoel van binnen wat je klein houdt, maar je weet niet waar het mee samenhangt. 

Vraag aan God om je te helpen. Alles wat je vraagt wordt gehoord en in beweging gebracht. 
Ieder mens heeft hechtingen, het zijn er soms wel honderden!

Afscheid nemen van je leven brengt je dichter bij God. God = onvoorwaardelijke liefde = vrijheid. Je bent onderweg om opnieuw geboren te worden. Meer hierover lees je HIER