Het aardse leven zoals we dit gewend zijn noemen we ook wel de derde dimensie. Het aardse leven is tijdelijk, net als ons lichaam. Je ziel is oneindig en is verbonden met de Bron. In dit aardse leven hebben we geleerd om onszelf te identificeren met de "mens", met ons lichaam. We hebben geleerd dat het aardse leven dé werkelijkheid is en dé waarheid ook. Hierdoor zijn we de verbinding met onszelf kwijtgeraakt, omdat we zijn gaan geloven dat we sterfelijk zijn. En door de vele hechtingen in ons leven zijn we bang om dit alles kwijt te raken. 

Terwijl je ziel "is". Je ziel heeft alles al, heeft niets nodig. Je ziel is liefde, complete liefde. Complete liefde gaat over een perfecte staat van rust en harmonie. Complete liefde is tevreden en ervaart vrede. Jij bent een ziel, je bent dus complete liefde. En toch voelen we ons niet zo en toch ervaren we een hele andere wereld.

En dat is de illusie

De illusie gaat over de derde dimensie. Het is de Matrix waar we in leven. De Matrix kun je zien als een kooi waarin we allemaal een beperkte bewegingsvrijheid hebben. En toch houdt de illusie de gedachte in stand dat we juist leven in een maatschappij van vrijheid. Het maakt je verward, omdat de omstandigheden je doen geloven dat je alle vrijheid hebt. We leren dat dát het voordeel is van leven in een democratisch land. 

Vrijheid gaat over iets anders, dan vrijheid van meningsuiting of je vrij voelen om te gaan en staan waar je wilt. Dat noemen we aardse vrijheid. Echte vrijheid, de vrijheid waar je ziel naar verlangt, vind je in je hoofd. 

In de aardse wereld zijn we namelijk zo geprogrammeerd, dat ons lichaam óók is wie we zijn. We zijn zo geprogrammeerd dat ons lichaam hoort bij onze identiteit. Daarom wordt er ook zoveel aandacht besteed aan het uiterlijk. Want we vinden allemaal dat we aan bepaalde uiterlijkheden moeten voldoen. Slank, gespierd, strakke buik, mooie nagels, gladde huid, enzovoort. Het bijzondere is dat we ons minder lijken te identificeren met dat wat ons lichaam draagt, zoals onze organen, spieren en zenuwen. Wanneer daar een disbalans in ontstaat ervaren we vooral ongemak en willen we dit zo snel mogelijk de kop indrukken. De noodzaak om ons leven aan te passen op dit ongemak, zodat het ongemak verdwijnt is vaak van korte duur. Dat komt, omdat we geleerd hebben de lichamelijke hunkeringen en verlangens achterna te gaan. De magnetische aantrekkingskracht van eten, drinken en van aandacht is soms zo groot dat we er geen weerstand tegen kunnen bieden. Denk alleen al aan de macht van suiker. Iedereen weet dat suiker niet goed voor je is en toch lijken we er niet van af te kunnen blijven. Dat komt, omdat de hechting met ons lichaam op dat moment nog te groot is. 
De identificatie met je lichaam zorgt ervoor dat we vergeten wie we werkelijk zijn. Wie we werkelijk zijn, dus een ziel, lijkt hierdoor meer en meer op een fabel of komt bij veel mensen binnen als iets zweverigs. We zijn zo bekend geraakt met ons leven, dat we er geen afstand meer van willen en kunnen nemen. Want niet meer eten of geen aandacht meer zoeken dat maakt het "leven" minder leuk. En het zijn de gedachten die je dan overtuigen dat je leven van korte duur is. Velen hanteren het motto: geniet zolang je leeft en dat "genieten" wordt vaak aards ingevuld. 

De illusie waar we in leven gaat over het hoofd, over onze gedachten. Het aardse leven bestaat namelijk uit dualiteit, namelijk uit geluk en ongeluk en uit donker en licht. Het aardse leven bestaat uit veiligheid en onveiligheid en over leven en dood. Deze dualiteit is een illusie. Hoezo? 
Wanneer je waarde hecht aan je buitenwereld, wanneer je jezelf daarmee identificeert, dan absorbeer je die werkelijkheid. Die werkelijkheid gaat dan in jou leven. Dualiteit wordt dan een onderdeel van jou, want je gaat dan denken in leven en dood en in veiligheid en onveiligheid. De illusie heeft daarom betrekking op jezelf. Zo lang jij het aardse leven kunt observeren en aanschouwen, zonder dat je gedachten hierdoor beinvloed raken, dan hou je de dualiteit buiten jeZELF. Je blijft dan in verbinding staan met je essentie. 

Je essentie, waar liefde is. Je blijft dan verbonden met de hoogste vorm van energie. De Bron kan dan optimaal met jou communiceren en je leiden, precies zoals het de bedoeling is. Ben je afgesneden van je essentie, dan ervaar je een disbalans in je leven. 

Je gedachten zorgen ervoor dat je leeft in een illusie. Wanneer dualiteit een onderdeel wordt van je hoofd, dan ben je afgesneden van je ziel. 

Ik wil graag losbreken uit de illusie van dit leven

Je bent van harte welkom. Tijdens een spirituele healing word je bewustzijn vergroot. Dit is dé sleutel naar bevrijding. Hoe grote je bewustzijn, hoe gemakkelijker je uit de illusie van het aardse leven kunt blijven. Voor meer informatie over de healing, klik HIER
Wil je een sessie aanvragen, klik dan op de onderstaande blauwe button.  

Contact opnemen