Wanneer je bent opgegroeid in een toxisch gezin met toxische ouder(s) of wanneer je hebt samengeleefd met een toxische partner, dan is die energie in jou gaan zitten en daar kun je veel last van hebben. Toxische energie die in jou is gaan zitten, is er nooit constant. Het komt en gaat en je herkent het door de sombere buien die je ervaart of de drang naar afleiding omdat de onrust die je voelt zo extreem is. Ook kan het zijn dat je bij triggers in je omgeving voelt en ervaart dat je zelf toxisch gedrag laat zien. Het is alsof je op dat moment wordt overgenomen door een boze geest of verziekte ziel. Dat ben jij niet, dat is toxische energie.    

Je kunt toxische energie bij je dragen wanneer ouders of partner regelmatig dan wel structureel:
je hebben verwaarloosd
je hebben genegeerd
je hebben vernederd 
je hebben aangevallen op je eigenwaarde
je belachelijk hebben gemaakt bij anderen
je onzeker maakte via aantrekken en afstoten
je financieel hebben uitgekleed
structureel konden liegen en bedriegen
op seksueel gebied ongezond / onzuiver gedrag lieten zien
obsessieve trekken lieten zien (verzameldwang, verslaafd aan alcohol/drugs, controledwang, extreem neurotisch gedrag)
extreem slachtoffergedrag lieten zien, afgewisseld met hoogmoedswaanzin
zeer regelmatig depressief en/of manisch waren en dit in huis lieten merken
agressief werden bij kritiek
altijd de schuld bij een ander legden
haatdragend was
extreem dominant was
waanideeën hebben

Wanneer je wilt groeien en blokkades wilt opheffen in je leven, wanneer je van de toxische energie af wilt, dan ben je ZEKER niet toxisch. Twijfel dus nooit aan jezelf, omdat ook dat lage energie is. Toxische mensen willen NOOIT veranderen. Daar ligt een cruciaal verschil. Soms kunnen ze de indruk wekken dat ze willen veranderen, maar dat is altijd tijdelijk. Uiteindelijk vallen ze dan door de mand, want groei vraagt om wilskracht en kwetsbaarheid. En vanuit die combinatie kunnen ze het nooit volhouden. 

Hoe langer je met een toxisch persoon hebt geleefd, hoe moeizamer het lijkt te zijn om de gifbult uit je systeem te krijgen. Je bent in het contact met die persoon of personen geprogrammeerd en daardoor gewend geraakt aan het gedrag. Het was als normaal voor jou, je wist niet beter. Pas wanneer je iemand anders ontmoet die liefde geeft en oprecht is, ga je inzien in wat voor omgeving je bent opgegroeid of waar je op dat moment in zit. Vaak begint daar op dat moment je ontwakingsproces.

Het loslaten van oude patronen en hechtingen is heel belangrijk om je opnieuw vrij te kunnen gaan voelen. De toxische partner of ouder heeft je extreem vastgezet in je hoofd, omdat jij alleen via die weg onder controle gehouden kon worden. Demonische energie deed daar nog een schepje bovenop. Dit is ook de reden dat veel mensen 's morgens wakker worden met een laag gevoel van eigenwaarde of met een somber gevoel. Nogmaals, ook dat is niet wie jij bent, maar de energie die jou in de weg zit. Jij bent Goddelijk, jij bent een ziel en iedere ziel bestaat uit liefde, licht en energie. Ben je verbonden met jezelf, dan ervaar je ALTIJD positiviteit en inspiratie. Iedere ziel heeft het verlangen om te verbinden en om vrijheid te ervaren. En dat kan iedereen ook bereiken. Een ziel wil graag groeien en dit groeiproces gaat over liefde. Groeien in liefde.  

Mijn belangrijkste advies is: neem afstand van de toxische partner of ouder. Blijf uit de buurt en hou het contact zo kort mogelijk. Hou de regie over elk gesprek, door zelf te bellen en de telefoon niet aan te nemen wanneer jij gebeld wordt. Houd de regie door geen oude koeien uit de sloot te halen. Toxische partner of ouders willen altijd graag het verleden er bij betrekken. Het verleden is je hoofd. Door veel te praten, kunnen ze je opnieuw vastzetten in je hoofd. Je hoofd is tegengesteld aan je ziel, waardoor je dan opnieuw in de loupe van angst en controle gedreven wordt. Weet dat toxische partners of ouders altijd de verbinding met jezelf willen blokkeren en dat doen ze via verbaal gedrag en via het beinvloeden van kinderen, familieleden en je omgeving. Alleen het NU telt als je de verbinding met jezelf vast wilt houden. 
Daarom is jezelf onthechten van iedereen zo belangrijk (meer over onthechten lees je HIER). Omdat je dan door niemand meer geraakt kunt worden, en jij je eigen energie kunt vasthouden. Hou je jouw energie hoog, dan trek je een leven aan wat bij je ziel hoort. Je straalt dan meer licht uit naar je omgeving en dat werkt via jouw energetische verbinding met familie en kinderen altijd door. Zorg je dus goed voor jezelf, dan zorg je goed voor anderen. Energie heeft hier veel meer impact dan welke aardse oplossing dan ook. Zorg je goed voor jezelf, dan bewaak je je innerlijke rust. Innerlijke rust bereik je door contact te maken met je innerlijke wereld en door daar mee te zijn. Je zal merken dat dan ook alle fysieke problemen gaan verdwijnen en ook alle last die je nu met je mee draagt. 

Bovenstaande tekst zijn de randvoorwaarden om te komen tot bevrijding. Je hebt de toxische energie dan nog niet uit jezelf gehaald. Hoe bereik je dit? 
Er is voor mij maar één waarheid en dat is dat je toxische energie alleen uit jezelf verwijderd wanneer je vastbesloten bent om jezelf te verbinden met de Bron. Daar waar de energie het hoogste is. Daar waar je één bent met de bron, want daar kom je ook vandaan. Dit gaat verder dan gedachteloosheid bereiken en het gaat ook verder dan zuiver leven. Wanneer je jezelf 100% met de Bron verbindt, dan neem je afstand van je "ik". Je focust je dan niet meer op je eigen identiteit, maar op het volmaakt worden in liefde. Dan ben je onthecht van alle toxiciteit. Door te werken aan jouw verbinding met de Bron activeer je de bronenergie in jou. Wanneer die verbinding stroomt, dan kun je nooit meer uit balans gehaald worden. Niemand en niets heeft dan nog invloed op jou. Dat betekent dus ook dat wanneer je wakker wordt met een somber gevoel, dat je dan direct het bewustzijn hebt dat die somberheid niet goddelijk is. Door je dan direct te richten op de Bron, zal je merken dat de energie in en om je heen verandert. Jezelf daarmee verbinden houdt ook in dat je de taak voelt om de hemel op aarde te creeren. Door anderen te helpen, door anderen te upliften. Altijd en overal. En door te accepteren dat het leven nu is zoals het is en dat je de signalen en boodschappen die  je ontvangt serieus neemt. Daar waar lage energie is, hoor jij niet thuis. Punt uit.