Wat is dat, emotioneel geblokkeerd zijn?

Wanneer je emotioneel geblokkeerd bent betekent dit dat emoties je niet kunnen raken. Het lukt jou om er vanaf een afstand naar te kijken en er ook met afstand over te praten. Emoties stromen niet in je lichaam, maar worden op een bepaalde plek vastgehouden en dus geblokkeerd. Soms gebeurt het dat je omgeving dit signaleert. Hoewel jij je leven leidt zoals je het tot op heden altijd hebt geleid en dit je goed af ging, merk je nu dat je omgeving hier een issue van gaat maken. Opmerkingen zoals: "heb jij wel gevoelens? " of "ik kan moeilijk tot je doordringen." zijn veelgehoorde opmerkingen.
Het kan ook zijn dat jij er zelf last van gaat krijgen. Bijvoorbeeld door nachtmerries of lichamelijke klachten. Of je zou graag willen huilen, maar het lukt je niet.

Hoe kom ik van een emotionele blokkade af?

De eerste tip is ga er niet tegen vechten. Denk niet dat je zo niet mag zijn, omdat dat afwijzing is en daarmee weerstand op roept. En dat is nu net wat we niet willen.
Een emotionele blokkade zegt iets over jou, over een deel wat er niet mag zijn. Welke ingrediënten helpen jou om van een blokkade af te komen?
- oprechte aandacht
- geduld
- liefde en positiviteit
 
Achter je blokkade ligt een deel van jezelf dat gezien wilt worden. Wanneer je dat deel aan gaat wakkeren dat treedt er verandering op. De mens is opgebouwd uit een fysiek-, emotioneel-, geestelijk- en spiritueel deel. Alles hangt met elkaar samen. Iedere schakel die van plek of structuur verandert heeft invloed op de rest. Je leven blijven leiden zoals je dit voorheen deed gaat dus niet meer lukken. Er zullen veranderingen gaan plaatsvinden.

De stappen die genomen mogen gaan worden, zijn:
- bewustwording
- vaststellen waar de blokkade zit
- aandacht en liefde geven aan dat deel
- Rust, Regelmaat en Reinheid
- Breng tijd alleen door
- Zoek de natuur op
- Leef in het hier en nu, let op je gedachten
- Leef gezond

Waar zit mijn emotionele blokkade?

1. Een blokkade in je basis

Wanneer je geblokkeerd bent in je basis dan kunnen zich fysiek een aantal klachten voordoen
- je stoelgang is niet helemaal in orde
- je seksuele leven is niet gezond
- je geslachtsorganen werken niet goed
- je voortplantingsorganen werken niet goed
- je hebt urineweg problemen
- je hebt regelmatig last van je heupen en bekken gewrichten

Wanneer je basis geblokkeerd is, dan sta je onvoldoende in je kracht. Je twijfelt regelmatig, durft je kracht niet aan de wereld te laten zien. Je onderdrukt delen van jezelf, delen die gezien willen worden en waarmee jij authentiek bent. 

2. Een blokkade in je buik

Wanneer je in je buik een blokkade hebt, heeft dit met onveiligheid te maken. Hier kunnen angsten onder liggen. Het gevolg is dat je door middel van controle je angsten hebt leren te onderdrukken. Terwijl angsten om aandacht vragen. Door angsten aan te gaan, gaat het stromen. 

De volgende fysieke klachten kunnen samenhangen met een blokkade in je buik
- problemen met de stoelgang
- benauwdheid, een verkeerde ademhaling
- geslotenheid, onbereikbaar zijn voor anderen. Geen binding aan gaan
- een verkeerd of laag zelfbeeld
- Een leven gebaseerd op EGO. Macht, materialisme en ongeduld zijn uitingsvormen hiervan
- Onrust in je lijf, op zoek naar externe bevestiging 

3. Een blokkade in je hart

De belangrijkste fysieke klacht die met deze blokkade samenhangt is dat je emoties vasthoudt en dat dit tot longproblemen kan leiden. Ook het hart en andere organen die hier dicht in de buurt liggen kunnen niet goed stromen. Met als gevolg dat emoties in je lichaam rond gaan dwalen. Dit kan ook leiden tot eczeem of een auto immuunziekte zoals reuma of kanker. 

Huilen is voor jou onbereikbaar. Je hebt een aantal overlevingsmechanismen ingebouwd waarmee je het punt van huilen hebt kunnen vermijden. Maar ook gevoelens van verliefdheid en dankbaarheid blijven op de oppervlakte. Je hart openstellen voor anderen en emoties dieper gaan ervaren kost tijd. 

4. Een blokkade in je keel

Wanneer je keel geblokkeerd is, heeft dit onherroepelijk ook consequenties voor je emotionele hart en je hoofd. Je keel is namelijk een belangrijke verbindingsweg tussen beide. De fysieke klachten die hier mee samenhangen zijn: 
- hoofdpijn / migraine
- bijholte problemen
- keelpijn
- nachtmerries

Een blokkade in je keel heeft te maken met angsten om je te uiten. Je bent gewend geweest om alles maar in te slikken voor eigen bestwil. Maar zo best is dat dus niet. Expressief bezig zijn zoals zingen en shrijven kunnen je helpen om je keelblokkade wat op te heffen. 

Ik wil graag van mijn emotionele blokkades af

Je bent van harte welkom. Een spirituele healing helpt je om alle blokkades op te heffen. Wil je hier meer over lezen, klik dan HIER.