Wat is het Christusbewustzijn?

Met het Christusbewustzijn wordt een manier van ZIJN bedoeld waarmee we ons verbinden met de hoogste vorm van universele energie, namelijk de scheppingskracht. Het is een energie die je kunt voelen en ook kunt zien wanneer je er bewust van bent. Met scheppingskracht wordt bedoeld dat wij het in ons hebben om onze wereld te creeeren. Dit staat los van elke vorm van religie. Meer hierover lees je HIER.

Wanneer ben je toe aan het Christusbewustzijn? 

Mijn ervaring is dat mensen die vastlopen in de praktijk vaak klaar zijn om te gaan ontwaken. Dit geldt niet voor iedereen, omdat het hoofd soms zo in de weg kan zitten dat het lastig is om de negatieve denkpatronen te doorbreken. Toch betekent "vastlopen" vaak al heel veel. Namelijk dat de jas je niet meer past die je tot dan toe hebt aangehad. 

Kenmerken en symptomen die een ontwakingsproces in gang kunnen zetten: 

- een burn out
- een ernstige ziekte
- het verlies van een dierbare
- klachten die samenhangen met een depressie
- een abrupte scheiding
- rusteloosheid en een altijd aanwezige zoektocht naar het doel in je leven
- een ontmoeting met je tweelingziel

De gevoelens die in jou kunnen ontstaan, die voorafgaan aan het proces van ontwaken:

- een behoefte hebben naar vrijheid
- op zoek gaan naar je identiteit / naar je ware "ik"
- behoefte hebben aan het lezen van veel literatuur
- jezelf willen afzonderen  
- een behoefte aan heelwording

Hoe kan ik het Christusbewustzijn gaan belichamen?

Het Christusbewustzijn gaat in de eerste plaats over bewustzijn. Met andere woorden: je realiseren dat je een ziel bent in een fysiek lichaam en dat je niet voor niets hier op aarde rondloopt. Dat alle momenten in je leven een betekenis in zich dragen en tesamen zou je kunnen gaan inzien waarom je in deze tijd op aarde geincarneerd bent. Het gaat over wakker worden en het leven niet meer als een vanzelfsprekendheid gaan zien. Een vanzelfsprekendheid zoals elke dag op staan en naar je werk gaan. Twee keer per week sporten en vanzelf oud worden. Dat noemen we programmering. 

Wanneer je de programmering prettig vindt, omdat het je veiligheid en houvast geeft over het leven, dan is dat ook een keus. Het een is niet beter als het ander. Het Christusbewustzijn is voor die mensen beschikbaar die er aan toe zijn, die voelen dat het anders kan en dat ze dat in zich hebben. 

Wanneer je in dit bewustzijn stapt is het belangrijk dat je alles los laat waarmee je je ooit hebt geidentificeerd. Ze noemen het ook wel in dit leven sterven, zodat je daarna nooit meer hoeft te sterven. Wanneer je je namelijk realiseert dat je in essentie alles al bent. Dat je afkomstig bent uit de bron en dat de bron dus ook al in jou zit. Dan weet je dat het leven hier op aarde tijdelijk is en dat je na dit aardse leven verder leeft in een andere dimensie. Het sterven waar veel mensen bang voor zijn, vindt dan dus niet meer plaats. In essentie gaat het hier om:  

- Loslaten van overtuigingen
- Loslaten van patronen
- Loslaten van gedachten
- Loslaten van verwachtingen
- Loslaten van oordelen
- Loslaten van rollen
- Loslaten van hechtingen
- Elk moment van de dag dankbaar zijn
- Elk moment van de dag plezier ervaren
- In liefde zijn met alles en iedereen
- Creeren in plaats van absorberen

Wat overblijft is onvoorwaardelijke liefde en compassie voor al het levende om je heen. Voor mensen, dieren en natuur. 

Ik wil graag hulp bij dit proces. Kan ik hiervoor een sessie boeken? 

Natuurlijk kan dat. Via de contactgegevens kun je me een bericht sturen. Klik HIER