Wat wordt bedoeld met "het hart openen"?

Wanneer we spreken over een geopend hart dan bedoelen we het hartchakra. Het hartchakra ligt in het midden van je borstkas ter hoogte van je borstbeen. We hebben het hier niet over je fysieke hart. Wanneer je hartchakra geopend is, dan sta je in verbinding met jezelf en daarmee met de wereld om je heen. Je denkt, praat en handelt dan vanuit de intentie van liefde. En je bent in staat om liefde te ontvangen zoals dit bedoeld is.  Wanneer je hart geopend is voel je wat goed voor je is, kun je keuzes maken die bij jou passen en stroomt het leven zoals dit voor jou bedoeld is. 

Waarom is een geopend hart zo belangrijk? 

Een geopend hart zorgt ervoor dat je verbonden bent met jezelf. Het is de verbinding met onze innerlijke wereld, met jouw essentie. Sta je in verbinding met jezelf, dan sta je in verbinding met alles om je heen. Dan stroomt je leven en geeft het leven je energie. Je hartchakra sluit vrij snel als gevolg van stress, angst of weerstand. Het duurt wat langer om je hartchakra weer geopend te krijgen. Dit vraagt om rust en tijd voor jezelf. Ik adviseer mensen daarom altijd om prioriteit te geven aan de verbinding met jezelf. Ervaar je in een situatie of gesprek onzekerheid, angst, weerstand of schaamte dan zou dat een belangrijk signaal moeten zijn om uit die situatie of dat contact te stappen. 

Vaak denken mensen dat ze een geopend hart hebben, omdat ze in staat zijn om liefde te geven. Maar liefde geven vanuit een positieve intentie zegt nog niets over een geopend hart. Liefde geven vanuit gevoel, dat is een geopend hart. Liefde ontvangen vanuit gevoel ook. 

De meeste mensen hebben in hun leven geleerd om te overleven. Onze voelsprieten waren naar buiten gericht. We zochten naar bevestiging om te mogen bestaan. Deze bevestiging haalden we uit het gezin, de klas of de maatschappij. Hierin zijn we geprogrammeerd, omdat het "erbij horen" en "jezelf aanpassen" centrale thema's waren die je overal opnieuw tegen kwam. Het is de wereld van dualiteit die ons hierin heeft uitgedaagd. Omdat deze wereld ons geleerd heeft dat er een goed en een slecht is. 

Wanneer je verbonden bent met jezelf, dan leer je dat alles goed is. Er is geen oordeel meer. Iedereen is uniek en juist dat voegt waarde toe aan het leven. Je ervaart vanuit een geopend hart dat de basis voor jouw leven vertrouwen is en dat iedereen om je heen alles met de beste intenties doet. Een geopend hart zorgt ervoor dat je compassie hebt met iedereen. 

Een geopend hart zorgt ervoor dat je levensenergie beter stroomt. Het geopende hart is je hartchakra en ieder chakra staat weer in verbinding met andere chakra's. Wanneer je hartchakra geopend is, dan draait het tandwiel in de juiste richting en voedt dit chakra de andere chakra's. Het komt je gezondheid ten goede. 

Tot slot leidt een geopend hart jou naar je bestemming. Het vertelt jou dat alles wat stroomt in je leven, voor jou bedoeld is. En dat alles wat tegenzit in het leven, niet voor jou bedoeld is. Je bent met een geopend hart beter in staat om keuzes te maken.

Het hartchakra staat in verbinding met je ziel en is heel gevoelig voor energie. Het vertelt jou bij wie je thuis hoort. Wanneer je in verbinding staat met iemand die een geopend hart heeft, dan kan de liefde heel overweldigend binnen komen. Dit is wat in de echte liefde gebeurt. Dit overweldigende gevoel is zo intens dat het je bang kan maken. En als vanzelf sluit je hart dan. Daarom is rust en geduld in de liefde zo belangrijk, zodat het hart de tijd krijgt om aan dit mooie gevoel te wennen.

Een geopend hart kan vrij snel sluiten. Het kost meer tijd om het hart weer geopend te krijgen. Daarom is zelfzorg zo belangrijk, omdat de verbinding met jezelf de enige weg naar geluk is.    

Wat is de verbinding tussen het hartchakra en de ziel?

Via je hartchakra kan je ziel liefde ervaren. Je ziel is liefde, omdat je ziel Goddelijk is en verbonden is met de bron. Je ziel is bewustzijn en staat met alles en iedereen in verbinding. Door te "zijn" ben je liefde en kun je het leven ervaren en accepteren zoals het "is". Het hartchakra geeft hier een extra dimensie aan, omdat je via het hartchakra liefde vanuit de hoogste frequenties kunt ervaren. Via het hartchakra is de liefde te voelen als een "bliss", als een extase. Het geeft kleur aan je leven, maakt het leven 1000x prachtiger dan wanneer deze gesloten is. Dat komt, omdat kleuren, geuren en vormen veel intenser worden waargenomen bij een geopend hartchakra. Het maakt het leven betekenisvoller waardoor je een diepe dankbaarheid voor het leven ervaart. 

Waarom is het hartchakra zo belangrijk bij tweelingzielen? 

Tweelingzielen zijn met elkaar verbonden via alle organen en alle chakra's. Echter, de verbinding via het hartchakra is het sterkste. Via deze verbinding kun je de aanwezigheid van je tweelingziel het sterkste oppikken. Alles wat jij waarneemt in het hartchakra, of het nu vibraties zijn of steken, vertelt jou iets over je tweelingziel. Zo kun je verdriet, angst en liefde oppikken via het hartchakra. 

Het is de vrouwelijke tweelingziel (degene met de vrouwelijke energie) die het hartchakra opent. Wanneer ze dit doet maakt ze het mogelijk dat de mannelijke tweelingziel kan gaan ontwaken. Zij is de verbinding naar het hart. Zij is de degene die het innerlijke werk doet en ervoor zorgt dat de verbinding tussen tweelingzielen in balans gebracht wordt.  

Hoe weet ik of mijn hart geopend is?

Je weet dit op het moment wanneer je in staat bent om te voelen of je met jezelf verbonden bent. En vanuit dat gegeven ben je in overgave met het leven. Het is de bedoeling dat je elk moment van de dag bij jezelf, in jezelf kunt voelen dat je in evenwicht bent. Dat je in balans bent. Hoe voel je dat? Door in jezelf geen enkele negatieve emotie meer waar te nemen. Bij voorkeur voel je neutraliteit, dat wil zeggen vrede of tevredenheid. Voel je de emotie van blijheid of opgewondenheid dan is dat ook oke. Ervaar je negatieve emoties zoals schuldgevoelens, irritaties, stress, angst, dan hebben we het over disbalans. Een disbalans betekent altijd dat je hartchakra gesloten is. De verbinding met jezelf is verbroken. 

Hoe kun je dit in verbinding met een ander ervaren? Wanneer jij het gevoel hebt dat je jezelf moet verdedigen, wanneer je irritatie voelt of getriggered wordt, dan heeft je hartchakra zich gesloten. Wanneer jij je onzeker voelt bij de ander, onbegrepen of je voelt je teveel of niet geaccepteerd, dan heeft je harchakra zich gesloten. 

Bij een negatieve emotie ben jij je namelijk gaan identificeren met iets buiten jezelf. Je overlevingsmechanisme staat op dat moment weer aan. Je voelsprieten zijn weer naar buiten gericht. Een negatieve emotie, dat wil zeggen een trigger of negatieve gedachten, wil jou zeggen dat de verbinding met jezelf verbroken is. De weg terug naar huis is door je aandacht naar binnen te keren. Dit doe je door de energie op jezelf te focussen. Spreek je op dat moment de woorden uit "ik ben" en voel je daarbij dat jij in het middelpunt van de aarde staat, dan wordt de verbinding met jezelf hersteld. Het duurt dan nog even voor je hart zich opent. 

De enige weg naar een geopend hart is door te leven vanuit overgave. In de overgave volg je namelijk je hart. Alles wat op je pad komt is een richtwijzer voor je leven. Alles wat je namelijk vrede en blijheid brengt is de richting voor jou. Alles wat weerstand of angst op roept, is op dat moment niet bedoeld voor jou. Ervaar je dat het leven tegenzit, dat betekent dit dat je ziel wil dat je een andere keuze maakt. 

Dit kan over hele kleine dingen gaan, zoals het gaan naar een receptie en net voor vertrek gaat er in huis iets mis. Je bent iets kwijt of er gaat iets kapot of iemand is van slag: het zijn indicaties dat het niet de bedoeling is dat je naar die receptie gaat. Hoe meer we meebewegen met die flow en luisteren naar onze innerlijke stem, hoe meer we gaan leven vanuit ons hart.  

Veel mensen offeren zichzelf op, omdat ze vinden dat het hun taak en verantwoordelijkheid is om dit of dat te doen. Dit is ten dele waar. Wanneer je weerstand ervaart in je taken en verantwoordelijkheden dan wil dit zeggen dat je niet leeft naar je hart. Er mist iets in je leven. Je vergeet jezelf, je ziel. Je ziel weet wat goed voor je is en wanneer je dat pad bewandelt dan danst het leven met je mee. Dan zullen alle taken en verantwoordelijkheden als vanzelf zijn plek krijgen. Overgave kan alleen plaatsvinden als er vertrouwen is. Overgave gaat ook over het nemen van actie waar jou hart je naar toe trekt. Overgave en actie gaan hand in hand. Alleen dan kan het universum je voeden met nieuwe mogelijkheden en gaan er nieuwe deuren voor je open. 

Ik wil graag hulp in het openen van mijn hartchakra

Je bent van harte welkom. Tijdens een spirituele healing wordt het hartchakra geopend waardoor de verbinding met jezelf hersteld wordt. Hierdoor ga je meer voelen en ben je meer in balans. Het zorgt ervoor dat je uitgelijnd bent oftwel gecentreerd. Wil je hier meer over lezen of wil je een sessie boeken, klik dan HIER.