Wat is ontwaken?

Ontwaken, ook wel spiritueel ontwaken genoemd, gaat over een verandering in jou en het proces wat daarmee samenhangt. Ontwaken gebeurt niet van de een op andere dag. Dit komt in golven en het is te ingrijpend om je er niet van bewust te worden. Het is het proces van transformeren zonder dat je er invloed op hebt. Ontwaken houdt in dat je vanuit een ander perspectief naar het leven gaat kijken. Deze verandering in perspectief hangt vaak samen met het gevoel dat er meer is tussen hemel en aarde. Dat wat jou overkomt is geen toeval en je begint te beseffen dat jouw leven op aarde een hoger doel dient. Het is niet voor niets dat je nu leeft. Jij hebt iets te doen, iets te brengen. Het ontwakingsproces hangt samen met deze zoektocht. 

De vraag die we onszelf mogen stellen is niet "wat wil ik van het leven?", maar "wat wil het leven van mij?"

Wat is het verschil tussen transformeren en ontwaken? 

In feite is er geen verschil tussen transformeren en ontwaken. Transformeren is een onderdeel van ontwaken, en andersom kun je dit niet zo stellen. Ontwaken is géén onderdeel van transformatie.Daarnaast is het zo dat transformatie vaak bewust gaat. We willen iets in onszelf veranderen en hebben hiermee een doel voor ogen. Het pad wat we gaan bewandelen leidt tot dit doel. Jouw transformatieproces vindt dan intentioneel plaats. Wanneer je gaat ontwaken overkomt je dit. Jij hebt dit niet bepaalt, maar er wordt iets in werking gezet waar je geen controle op hebt. Het ontwakingsproces begint daarom meestal eerst onbewust. Je weet niet wat het pad gaat worden en tot welk doel het leidt. Er wordt maar 1 ding van je verwacht en dat is totale overgave en vertrouwen. 

Een voorbeeld: in  je jaarlijkse functioneringsgesprek komt naar voren dat je timemanagement skills niet voldoen. Je mag een training gaan volgen en je leidinggevende verwacht van jou dat je dan op dat vlak gaat veranderen en dus transformeren. Dat is een bewuste keus. Je weet vooraf waar je aan begint wanneer je jezelf voor de training aanmeldt. 

Ontwaken overkomt je. Het universum bepaalt wanneer dit voor jou in beweging wordt gebracht. Het universum bepaalt welke omstandigheden hiervoor moeten zorgen. Het gaat vaak gepaard met gebeurtenissen die impact hebben. Of iemand wordt ziek, overlijdt, jij wordt ziek, er vindt een ongeluk plaats, je gaat verhuizen, je ontmoet een nieuwe liefde, je verliest veel geld, enzovoort.  

In het proces van ontwaken kan het wel zijn dat je bewust veranderingen aan gaat brengen in je leven. Je kan bijvoorbeeld in je ontwakingsproces je roeping gaan volgen. Dit gevoel komt van binnenuit en zet aan tot actie. Transformatie vindt op dat moment bewust plaats. Daarom is transformeren een wezenlijk onderdeel van ontwaken. 

Ben ik gek aan het worden?

Nee dat ben je niet. Maar deze vraag wordt in het proces van ontwaken wel vaak gesteld. Er gebeurt zoveel om je heen en in jezelf dat je de controle over je leven lijkt kwijt te raken. In feite is dit ook het geval, want we hebben geen enkele controle over ons leven. Dat is ook onze opdracht, om in volledige overgave te leven met alles wat op je pad komt. Alles is al lang voor jou bepaald. De vraag is ofdat jij er vanuit weerstand doorheen gaat of dat je met andere ogen naar dit proces kijkt en dit met een glimlach ontvangt en ondergaat.

Tijdens het proces van ontwaken kan het zijn dat je door "de donkere nacht van de ziel" gaat. Wil je hier meer over weten, klik dan HIER

Wat is het doel van ontwaken? 

Ontwaken hoort bij ons ascensieproces. Je bent niet alleen op aarde om te consumeren. Dit patroon mag je gaan doorbreken door je bewust te worden van jouw aandeel en jouw unieke talenten. We hebben allemaal een bijdrage te leveren aan het welzijn van de aarde en alles wat daar leeft. Pas wanneer je contact hebt gemaakt met je ziel en je ZELF hierin hebt gevonden ga je voelen en ervaren wat echte vrijheid is. En deze vrijheid gaat gepaard met de manier hoe je jouw leven leidt. Het doel van ontwaken is dan ook de reis terug naar je ZELF. 

Lichamelijke klachten die je niet kunt verklaren

Tijdens het ontwakingsproces kun je symptomen en klachten gaan ervaren die vreemd zijn. Dit noemen we ook wel ascensieverschijnselen. De lichamelijke klachten verschillen van persoon tot persoon. Het universum is iedereen aan het opschonen. Dit gebeurt door middel van energie intensiteit. Deze intensiteit wordt bijvoorbeeld verklaar aan de hand van zonnestormen. Alles wat niet thuis hoort in jouw organenen en celstructuren, alles wat niet zuiver is, wordt omhoog gedrukt. Dit kan zich dan openbaren als lichamelijke klacht. In feite zijn alle lichamelijke klachten een aanduiding / signaal van disbalans. Ofwel een disbalans op fysiek, mentaal, emotioneel of op spiritueel niveau. Het is de symboliek van de klacht die jou mag begeleiden naar dat stuk in jou dat gehoord, gezien en losgelaten wil worden. Zo zijn er mensen met diepe trauma's die veel last hebben van eczeem. Eczeem is in dit opzicht een signaal dat het trauma mag worden losgelaten. Echter dat kan pas als we er contact mee hebben gemaakt. Niet door het opnieuw te beleven, juist niet! Maar door er ruimte aan te geven op een ceremoniele manier. 
Vaak hoor ik van klanten dat ze in het medische circuit niet veel verder zijn gekomen. Onderzoeken zoals hartfilmpjes, allergie testen, slaaponderzoek hebben niets opgeleverd. Wat dan vaak over blijft is een zoektocht op internet in de hoop een verklaring te kunnen vinden. 

Klachten die in het proces kunnen ontstaan zijn: 

hartkloppingen
restless legs
wazig zien
hoofdpijn
migraine
zweetaanvallen
slapeloosheid
afwisseling van warm en koud
misselijkheid
darmproblemen
geslachtsgeur veranderd
eczeem
koortsblaren 
haaruitval
acné
tintellingen in lichaamsdelen
druk op de borst voelen
jeuk 
huilbuien
pijn in het lichaam
spierverlammingen ('s nachts)
hoge pieptoon in oren
vreemde geur van ontlasting / urine

Mentale klachten je niet kunt verklaren

Voor het gemak noem ik hier mentale klachten, maar dit kunnen ook spirituele klachten zijn of emotionele klachten. Tijdens het proces van ontwaken kunnen er klachten ontstaan die je niet kunt verklaren en waarbij je merkt dat je geen stap verder komt in het medische circuit. Dit zijn bijvoorbeeld: 

Mentale klachten die in het proces kunnen ontstaan zijn: 

hallucinaties
intens dromen
lichaamsuittredingen
kleuren zien bij mensen
vormloze bewegingen in de lucht om je heen zien
telepathie
veel wakker liggen
regelmatig met de dood bezig zijn
geheugenverlies
snel overprikkeld zijn
figuren zien wanneer je je ogen gesloten hebt

Ontwakingsverschijnselen

Behalve het ervaren van lichamelijk en mentale klachten zijn er nog andere verschijnselen te noemen die er op kunnen wijzen dat je aan het ontwaken bent:

- je hebt een enorme drang om te gaan lezen. Alles wat raakvlakken heeft met spiritualiteit heeft jouw interesse
- je hebt de behoefte om vaker alleen te zijn. Alleen zijn geeft jou de tijd om te reflecteren en tot rust te komen
- je eetpatroon verandert. Het kan zijn dat je meer behoefte hebt aan hartige dingen, ook kan het zijn dat je gaat ervaren dat bepaalde voedingsmiddelen minder goed verteren
- je begint steeds minder aan te nemen van buiten. Een stem in jou laat je weten dat niet alles wat op het nieuws verteld wordt, waar hoeft te zijn. Jouw waarheid is dat wat in jou leeft
- van bepaalde vrienden of kennissen voel je dat ze je energie kosten in plaats van opleveren. Je voelt steeds meer weerstand om met hen af te spreken

Wanneer houdt dit op? 

Dat verschilt van persoon tot persoon. Wanneer je afscheid hebt genomen van je ego en dus de materialistische kant van het leven, dan ben je al in de buurt van je eindsprint. In het proces van ontwaken is het de bedoeling dat je je gevoelsleven gaat openen. Dat je zin geeft aan je leven door je te richten op jouw unieke talenten en kwaliteiten waarmee je de wereld en de mensheid verder kunt helpen. Het gaat er om dat je het leven vanuit vrijheid gaat ervaren. Geld is een beperkende factor in ons leven en zorgt voor dualiteit en weerstand. Dat heeft niets met het welzijn van de wereld en de mens te maken. De drijfveer voor geld en meer geld mag daarom uit je leven verdwijnen. Wanneer je van hart tot hart kunt spreken met een ander en wanneer je het leven aanvaard zoals het komt. Wanneer je in staat bent om acties in te zetten vanuit inspiratie en wanneer je alles doet vanuit de beste intenties, dan is het proces van ontwaken al grotendeels door jou belichaamd. Het kan zijn dat je op spiritueel niveau nog verder mag openen, omdat je kwaliteiten dan nog beter ingezet kunnen worden. Het ontwakingsproces gaat dan nog even door. Je hebt het zelf niet in de hand en ook dat mag je accepteren. Het proces gaat van controle naar volledige overgave. Dat vraagt dus om 180 graden veranderen. En dat is pittig. 

Ik wil graag geholpen worden in het proces van ontwaken, kan dat? 

Natuurlijk kan dat. Je bent van harte welkom. Je kan het beste een email of whats app sturen voor het inplannen van een sessie. Wat de inhoud van de sessie wordt bepalen we tijdens ons gesprek in de praktijk. Voor de contactgegevens klik HIER.