Wat wordt bedoeld met echte liefde?

Echte liefde gaat in dit artikel over een verbinding tussen twee mensen. Twee mensen die voor elkaar kiezen en ervoor kiezen om het leven samen vorm te geven en samen te beleven. Echte liefde gaat in dit artikel over de liefdesverbinding tussen twee mensen die in emotioneel-, mentaal-, fysiek- en spirituele opzicht elkaar liefhebben en vanuit daar de intimiteit ervaren. 

Echte liefde en aardse liefde 

Echte liefde, hoe graag alle mensen dit ook zouden willen ervaren, is niet voor iedereen weggelegd in het leven. Echte liefde ervaar je op zielsniveau. Het is een Goddelijke verbinding en het moment waarop twee mensen in echte liefde samenkomen is divine timing. Echte liefde kan alleen bestaan op het punt van onvoorwaardelijke liefde. Het niet aards, het wordt geleid.
Dit houdt in dat je de ander op zielsniveau herkent. Die ander voelt als thuiskomen, als jouw wederhelft. 
Je kunt echte liefde niet afdwingen en ook niet gaan opzoeken. Door jezelf te ontwikkelen naar het niveau van onvoorwaardelijke liefde, kom je meer en meer in verbinding te staan met de bron. Met de energie van de vijfde dimensie, waar je wederhelft ook naar toe mag groeien. 

De manier waarop we zijn opgevoed bepaalt op welke manier we naar de liefde kijken. Allerlei beschermingsmehanismen hebben ervoor gezorgd dat je hebt geleerd om te overleven. Veel mensen zijn opgegroeid met het idee dat in een relatie vooral voor elkaar gezorgd moet worden op financieel vlak, op intellectueel niveau of op sociaal niveau. Wanneer er kinderen zijn, wordt het nog veel zichtbaarder welke vorm van liefde in de basis aanwezig is tussen twee mensen. 
Het nest waarin je als kind in bent opgegroeid bepaalt veelal wat jouw beeld van de liefde is. De manier hoe je vader met je om ging, de manier hoe je moeder met je om ging. De manier hoe je ouders met elkaar om gingen. Deze drie beelden bepalen uiteindelijk wat voor type partner jij in eerste instantie zal gaan zoeken en aantrekken. Het is een onbewuste overtuiging geworden en daarmee is het jouw waarheid geworden over wat een goede relatie is. 

Pas op latere leeftijd zie je dat het ook anders kan. Misschien zie je dat ouders bij vrienden anders met elkaar om gaan of zie je dat in het park waar je net even rond loopt. Soms levert dit gevoelens van jaloezie op, soms schaamte en soms verward het je. Het verward je, omdat je het niet kent en omdat je niet zou weten hoe je dit in je huidige relatie zou moeten gaan realiseren.

Er is een diep verlangen aanwezig in ieder van ons. Iedereen verlangt naar echte liefde, maar met wie dan en hoe dan? 

Echte liefde is iets anders dan verliefdheid voelen. Het dringt binnen tot in je essentie, in je ziel. Om te weten of je met echte liefde te maken hebt, kun je er vanuit gaan dat het oogcontact met die ander je zacht maakt. Je kunt er vanuit gaan dat je in die periode veel dubbele getallen gaat zien. Je kunt er vanuit gaan dat je het gevoel hebt dat je die ander al door en door kent. En tot slot voelt die ander als thuiskomen waardoor je verrassend veel over jezelf vertelt en je diepste geheimen met gemak deelt.   
Echte liefde kan alleen ervaren worden op zielsniveau. Echte liefde kan alleen geleefd worden wanneer je vanuit je essentie leeft. Je hoofd, je gedachten, zijn dan tot stilstand gebracht en je volgt dan je hart. Dat wil zeggen de frequentie van positiviteit en inspiratie. Je leeft dan in overgave, omdat alles wat met het ego te maken heeft op dat moment niet meer welkom is in je leven. Het is de onvoorwaardelijke liefde die de echte liefde bestempeld. Onvoorwaardelijke liefde "is". In dat concept bestaat er geen wantrouwen en geen manipulatie. Echte liefde gaat over jezelf openen en openstellen voor het onbekende. Het gaat over accepetatie en respect. Het is daarmee alleen weg gelegd voor diegenen die op zielsniveau een verbinding ervaren. Je bent dan namelijk op mentaal, emotioneel, fysiek en spiritueel niveau met elkaar verbonden. Je ego heeft geen plek, het is een verbinding op basis van gevoel. Je ziel leidt je, zonder verwachtingen of oordelen. 

In de echte liefde heb je fysieke aandacht voor elkaar. Je vindt elkaar mooi en aantrekkelijk. Je vindt de lijfgeur van de ander prettig, je hebt de ander graag om je heen en tegen je aan. Echte liefde gaat ook over loslaten. Over de ander alles gunnen in het leven. Het gaat over vrijheid en kunnen genieten van het succes of het plezier wat je ander beleeft. Echte liefde gaat over oprechte interesse in werk en hobbies. Oprechte interesse in de innerlijke wereld. 
Echte liefde gaat over niets moeten. Het gaat over kunnen genieten wanneer je naast elkaar zit en geen woord uitwisselt. 
Je vindt het fijn om met de ander iets te ondernemen, om samen het leven te ervaren. Daar zitten geen restricties aan vast, geen bucket list die afgewerkt moet worden. 
Echte liefde gaat over met elkaar kunnen lachen, heel veel met elkaar kunnen lachen. Humor en intimiteit gaan hand in hand.  

Echte liefde gaat over harmonie en vertrouwen. De man-vrouw energie is op de juiste manier verdeeld onder de partners. De vrouw voelt zich echt vrouw wat inhoudt dat ze ontvangt, luistert en haar hart geopend heeft. Ze is verzorgend en zorgzaam en leeft vanuit overgave. De man voelt zich een echt man doordat hij de leiding neemt, initatief neemt, communiceert en beschermt. En dit alles doet hij vanuit een geopend hart. 
Er zijn geen spanningen onderling en als deze er wel zijn dan wordt dit als vanzelf opgelost doordat beide partners weten dat innerlijk werk aan de basis ligt van welke spanning dan ook. De schuld zoek je altijd bij jezelf en niet bij de ander.  
Echte liefde gaat over spontaniteit, over romantiek en elkaar graag willen verrassen. 

Echte liefde gaat over acceptatie hoe de ander is. Trots zijn op de ander en geloven in zijn/haar kracht. Het gaat over liefdevolle woorden, over een ander elke dag opnieuw willen laten stralen. Echte liefde gaat over loyaliteit en verbinding. Jezelf volledig kunnen en durven geven aan de verbinding elke dag opnieuw. Je geniet van de ander, wat hij/zij ook doet en wat hij/zij ook zegt. Het gaat over zuiverheid, over openheid. In de echte liefde leven beide partners vanuit een gezonde volwassen houding. Dat wil zeggen dat alle verslavingen zijn verbroken, alle ongezonde gewoonten ook. Alle negatieve vormen van gedrag bestaan dan niet meer en dat geldt ook voor manipulatie en intimidatie. Beide partners zijn zacht en verlangen naar rust en vrede in hun leven. Ze hechten weinig waarde aan het aardse materialisme. 

Echte liefde bestaat en overwint alles.  

Ik wil graag hulp in de liefde

Je bent van harte welkom. In de praktijk staat het concept van onvoorwaardelijke liefde centraal. Het is de meest ultieme vorm van liefde waar je vrijheid, vrede én liefde ervaart. Je kunt een spirituele healing boeken. Tijdens deze sessie leg ik je meer uit over het concept en kijken we naar jouw situatie. Om hierover meer te lezen klik je HIER