De onrust in ons leven heeft vooral te maken met de hoeveelheid prikkels die we dagelijks ontvangen. De prikkels leiden er toe dat ons systeem overbelast raakt. Door deze overbelasting gaat ons lijf op zoek manieren om te compenseren. Compensatie bestaat bijvoorbeeld uit een verslaving of uit een dwangstoornis. Dit klinkt extreem, maar je mag er vanuit gaan dat ieder van ons hier op zijn eigen manier mee te maken heeft. Elke compensatie begint klein en eindigt groot. En zo zal de een meer gaan schoonmaken, wat uiteindelijk leidt tot een obsessie. Weer een ander ervaart vaker dan ooit migraine aanvallen en nog een ander ervaart dat eczeem en allergieën toenemen. In dat geval zoekt het lichaam naar compensatie.

Het "gewone" leven willen we ten koste van onszelf in stand houden

Toch lijken veel mensen de signalen te willen negeren. Want het 'gewone leven" gaat door en je kunt niet achter blijven. Zo lang het gewone leven door kan blijven gaan, is alles goed zoals het is. De mensen die deze overtuiging hebben, deze gedachten ervaren, voelen zich vaak een vreemde in deze wereld. Dit zijn meestal mensen die niet begrijpen waarom we een leven hebben gekregen. Dit zijn mensen die vaak diep van binnen ongelukkig zijn en vluchten voor dat ene gevoel. Ze leven onbewust alhoewel de gedachte over het "waarom in dit leven" tijdens de momenten op de bank wel voorbij komen. Zo lang mensen niet begrijpen wat de zin van het leven is, zullen ze blijven vluchten. Pas wanneer je het begrijpt, kun je er gericht aan gaan werken.

Want de zin van het leven vraagt om moed en wilskracht. De zin van het leven overkomt je niet, maar moet je zelf vast grijpen. Jij bent de verandering, het is jouw gedrag die bepaalt in welke richting je loopt. En zo lang je de omgeving of "het gewone leven" prioriteit geeft, kom je er niet. Het vraagt om impopulair gedrag en elke generatie heeft hierin zijn uitdagelingen. Kijk naar de jongste generatie, waar uiterlijk heel belangrijk is. Uit deze trend stappen vraagt om veel moed. Maar kijk ook naar de oudste generatie, die het leven al grotendeels achter de rug hebben. Voor hen betekent het dat ze zich moeten inspannen om te veranderen en dat willen ze vaak niet meer. En dan heb je nog de generatie die er tussen zit, die financiele verantwoordelijkheden hebben en vaak nog een gezin die ze moeten onderhouden. Ze weten gewoonweg niet hoe ze dit systeem, waar ze voor hun gevoel in vastzitten kunnen ontsnappen. Ze zitten er in vast en kunnen geen kant op. 

Hiermee wil ik zeggen dat in elke generatie uitdagingen liggen die vaak zo groot zijn dat mensen er voor kiezen om maar "gewoon" door te gaan en onbewust te blijven.     

Tuurlijk is er ook een groep mensen die vinden dat alles wat het leven brengt gewoonweg geaccepteerd moet worden. Dit zijn de mensen die "denken" dat elke generatie zijn charme heeft. Vroeger was alles anders en nu is nu. Vroeger was er veel meer eenvoudig en nu is er de digitale wereld. En die aanname zorgt ervoor dat we ons laten leiden door de buitenwereld. Wanneer we alles toeschrijven aan een nieuwe generatie, aan een nieuw tijdperk, verliezen we onszelf en ons welzijn uit het oog. 

Afleiding zorgt voor onrust in je leven. Dat voelt misschien als een gek statement, omdat je afleiding op zoekt om de onrust te vermijden. 
En dat is nu net de paradox. Je denkt dat je onrust vermijdt terwijl je juist onrust toe voegt aan je leven.
Dat komt, omdat de onrust samenhangt met gedachten. Gedachten zijn programmeringen en programmeringen komen tot stand door dat wat je ziet en dat wat je hoort.

Afleiding vinden we altijd in een omgeving waar prikkels ons weghouden van het onrustige gevoel. Het zijn vormen van symptoombestrijding. Het is een "shot" waarmee we tijdelijk even rust of plezier ervaren. Maar net als bij een drugsverslaafde zak je daarna nog dieper weg in het moeras van ellende.     

De komende jaren is er wereldwijd een toename in onrust en chaos 

Of het nu natuurrampen zijn, oorlogen, ziektes of maatregelen die de overheid neemt: de onrust en chaos zal gaan toenemen de komende jaren. Onrust ontstaat door dat wat we zien en dat wat we horen. Daarvoor hoef je niet alleen het nieuws te horen, maar de onrust zal je ook bereiken op heel veel andere manieren. Denk aan onrust via je brievenbus, social media en via tekst berichten van vrienden en familieleden. Maar ook onrust, omdat de weersomstandigheden je leven bedreigen of, omdat je gezondheid wordt aangetast. Daar komt bij dat de vormen van afleiding zullen gaan afnemen als gevolg van regels en maatregelen. En wanneer je besluit om te gaan wonen op een hutje op de hei, ook dan ontkom je er niet aan. Iedereen zal er aan worden blootgesteld. 

Bedenk daarom dit: wanneer de onrust in ons leven toeneemt en de vormen van afleiding nemen af, wat gaat dit dan met je doen?

Wat kun je doen wanneer afleiding niet meer werkt? 

Onrust wil in de eerste plaats worden gevoeld. Veel mensen hebben dit niet geleerd in hun leven en dus kiezen ze ervoor om het te vermijden. De reden dat ze dit doen komt ook, omdat veel mensen niet geleerd hebben om gevoel los te koppelen van het denken. Ons denken is in de loop der jaren, door de hoeveelheid prikkels, zo actief geworden dat we als vanzelf labels hangen aan dat wat we voelen. Je mag dus in de eerste plaats gaan afleren dat gedachten niets zeggen over dat wat je voelt. Denk je "ik ben depressief", dan zijn je gedachten bezig om een label te koppelen aan een gevoel. Gevoel is energie en wil als zodanig worden waargenomen. Abstract dus. Meer niet. 

Rust, reinheid en regelmaat zijn drie belangrijke begrippen in het leven van de gezonde mens. Ergens zijn we gewend om dit pas toe te passen wanneer we een disbalans ervaren. En dat is jammer, want een disbalans herstellen kost tijd. De weg terug naar balans is dus langer dan de weg naar het bereiken van disbalans.

Richt je op het geestelijke leven in plaats van op het aardse leven. Bedenk jezelf: wat als ik de deur niet meer uit mag? Hoe kan ik dan toch nog geluk ervaren? Daar ligt de sleutel. Want geluk vind je niet buiten de deur en dat gaan ontdekken brengt je bij een grote schatkist.  

Overprikkeling leidt tot angstgedachten en uitval van lichaamsfuncties

Ervaar je slaapproblemen? 
Ervaar je destructieve gedachten? 
Ervaar je restless legs? 
Ervaar je een vorm van kortademigheid?
Heb je veel last van migraine? 
Grijp je snel naar eten of drank? 
Zit je heel veel op je telefoon? 
Ben je veel aan het gamen? 
Zoek je veel contact met andere mensen om maar niet alleen te hoeven zijn? 
Ben je bang dat je geld tekort hebt? 
Heb je altijd een to do lijst die je af moet werken? 
Heb je last van schuldgevoelens die je achtervolgen? 
Heb je last van schaamte gevoelens die je achtervolgen? 

Boek dan een spirituele healing, die gaat je helpen. Tijdens de sessie wordt er veel negatieve energie bij je weggehaald waardoor je in staat bent om helder te denken en weer terug in je kracht te komen. Meer informatie hierover, of voor het boeken van een sessie, klik HIER