Onder bijgeloof verstaan we hoopgevende tekens, rituelen of uitspraken die je gerust stellen, veiligheid en bescherming geven.
In de wereld waarin we nu leven, in het systeem van dualiteit, zijn mensen aan het overleven in plaats van dat ze leven. Onbewust zijn mensen altijd op zoek naar veiligheid en bescherming, omdat de geprogrammeerde angst in hen continu aan het drukken is. Mensen worden geleefd door verschillende vormen van angst, de meest voorkomende zijn:

De angst om niet te mogen bestaan
De angst om er niet meer bij te horen
De angst om het niet goed te doen
De angst om dood te gaan 
De angst om alles kwijt te raken

Angst is een illusie. Waarom? Omdat angst in je hoofd leeft. Had je geen hoofd, dan ervaarde je ook geen angst. Angst is dus iets wat door je gedachten wordt gecreerd. En je gedachten worden door de onzichtbare wereld geleid. Hoe gek dit ook klinkt, dit heb je zelf voor 80% niet in de hand. Dit heeft te maken met alle programmeringen die als een cassettebandje in je onderbewustzijn worden afgespeeld. Deze programmeringen komen af van de donkere wereld, omdat alleen in die wereld sprake is van dualiteit en verdeeldheid. We zijn met deze programmeringen grootgebracht en het is dus die wereld die jou elke dag opnieuw eraan probeert te herinneren wat de uitgangspunten van deze wereld zijn. Uitgangspunt is dat je veiligheid en bescherming moet zoeken, omdat angst dé waarheid is.

Kies je voor een andere programmering, namelijk die afkomstig is uit een andere wereld dan de donkere wereld, dan zullen je gedachten hier ook door geleid worden. Maar, omdat deze donkere wereld al tientallen jaren aan programmering heeft mogen verzorgen is het zaak voor jou om vanuit wilskracht alles te herprogrammeren. Die andere wereld is de wereld van licht en liefde. In die wereld bestaat er geen angst, maar liefde. In die wereld leef je in de tegenwoordige tijd en zijn de gedachten die je hebt puur en alleen functioneel. In die wereld leef je in eenheid, in union. Daar ben je één, daar is de wereld één. 

We zijn op zoek naar veiligheid en bescherming 

In de wereld van dualiteit zoeken we elk moment van de dag naar veiligheid en bescherming. De enige manier om dit te bereiken is door ervoor te zorgen dat alles in je leven is dichtgetimmerd en door te zorgen voor voldoende houvast. Onbewust zoeken we naar allerlei trapleuningen, zodat we ons evenwicht niet verliezen. 

We timmeren ons leven dicht door leiding te nemen over alles wat maar controleerbaar is. Dat wat we zelf kunnen controleren, kunnen we ook zelf beheersen. We zijn in staat om controle te houden op inkomsten en uitgaven, op relaties, gezondheid en ook op werkgebied. De controle bestaat uit plannen en organiseren. In feite is het allemaal scenarioplanning wat we doen. We leven voornamelijk in de toekomst in plaats van in het heden en dat hoort ook bij angst. Angst zet je vast in de toekomst, het zet je vast in je hoofd. 

De manier om voldoende houvast te creeren is door het creeren van hechtingen. Hoe meer hechtingen, hoe veiliger we ons gaan voelen. Hechtingen vind je in patronen, in intermenselijk contact, in materie. Alles wat maar een gewoonte wordt, kun je onder hechting scharen. Gewoonten die gaan over rust, regelmaat en reinheid zijn gezonde vormen van hechting. Alle andere vormen van hechting kun je zien als een schijnveiligheid die je eerder blokkeert dan dat het je goed doet.      

Tot slot is er nog een manier om veiligheid en bescherming te ervaren en dat is door vormen van bijgeloof. Op dit vlak betreed je de spirituele wereld, ofwel de onzichtbare wereld. Het is de wereld waar uitspraken gedaan worden, die je niet kunt controleren. Het is de wereld waar je te maken hebt met tekens en boodschappen, die niet te controleren zijn. Wanneer mensen de controle over hun leven of over delen van hun leven dreigen kwijt te raken worden ze meestal ontvankelijk voor andere vormen van veiligheid en bescherming. En dat noemen we bijgeloof. Bijgeloof vind je in dat wat je ziet, hoort of ervaart. Bijvoorbeeld het zien van dubbele getallen of het zien van een zwarte kat. Of het trekken van een tarot kaart, het lezen over de komende volle maan of het horen van een betekenisvol muzieknummer. Of het bezoeken van een paragnost of medium. Het komt allemaal uit dezelfde pot. En die pot noemen we bijgeloof. Bijgeloof zorgt ervoor dat we ergens hoop houden, dat we ergens nog hoop uit kunnen halen dat het goed gaat komen. Het is schijnhoop en dat komt, omdat je niet weet welke wereld jou op dat moment informeert. 

Maar wat betekent het dan, wanneer ik dubbele cijfers zie? Wat betekent het dan wanneer ik regelmatig een roodborstje zie? Wat betekent het dan als ik synchroniciteiten zie? De stelregel voor tekens is dat de tekens jou volgen en niet andersom. Dat wil zeggen dat wat je ziet gaat over het hier en nu. Zie je veel dubbele cijfers dan zit je op je pad, dan loop je synchroon aan het pad van je bestemming. Zie je veel roodborstjes, dan wil dat in het hier en nu zeggen dat je geliefd bent en gezien wordt door de natuur. Een roodborstje laat zien dat je op dat moment gezien wordt, omdat je mooi, kleurrijk en krachtig bent.