Alle tweelingzielen ervaren op enig moment in de tweelingzielenreis een vorm van wanhoop. Voor iedereen is deze wanhoop anders, elke context is uniek. Deze blog is er voor om je te helpen jezelf te herpakken daar waar wanhoop ontstaat. Deze blog is er voor om herkenning te vinden en in te zien dat dit toch echt dé tweelingzielenreis is. Wanhoop hoort bij de tweelingzielenreis. Je bent hierin niet alleen of uniek. 

Wanneer ontstaat er wanhoop in de tweelingzielenreis? 

Wanhoop ontstaat door verschillende redenen en omstandigheden. In de tweelingzielenres kun je wanhoop ervaren op het moment wanneer:

1.je die ander maar niet uit je hoofd krijgt 

2.je telkens opnieuw geconfronteerd wordt met bepaalde negatieve "trekjes" van jezelf en het je maar niet lukt om deze te verwijderen

3.je bij die ander geen enkele vooruitgang ziet, geen enkele groei. Terwijl jij er voor je gevoel alles aan doet

4.je ziet of hoort dat je tweelingziel ineens een nieuwe partner heeft, gaat trouwen of "in verwachting" is

5.je ziet dat die ander op zijn manier aan het genieten is van het leven en blijkbaar jou compleet vergeten is

6.wanneer je union al lang had verwacht en het toch nog steeds niet gebeurt

7.wanneer de herinneringen aan hem en met hem zo mooi zijn, maar toch zijn jullie niet samen. Het klopt gewoon niet

8.wanneer de tekens buiten niet ophouden. Of het nu zijn werk is of zijn naam of zijn favoriete muziek of zijn geboortejaar of zijn auto: alles wijst naar hem!

9.je hebt het gevoel dat het leven aan je voorbij gaat. Er gaat geen dag voorbij dat je jezelf opnieuw miserabel en ongelukkig voelt

10.je wilt zo graag een gezin stichten of samen met hem nog vanalles opbouwen en de klok tikt maar door. Die klok die je uiteindelijk oud maakt 

Wat is het risico van wanhoop? 

Wanhoop speelt zich af in je hoofd. Het zijn de gedachten die je bang maken, moedeloos maken of die je uitputten. Het risico van wanhoop is dat het omslaat naar boosheid en frustratie. Veel tweelingzielen zie je in een dergelijke fase ineens het roer omgooien en besluiten om dan maar te gaan daten en een ander te vinden die wel met jou gelukkig wilt worden. Veel tweelingzielen besluiten in deze fase om hem uit hun telefoon te verwijderen, om alles van hem uit hun leven te verwijderen. Ze hebben het gevoel dat ze iets terug moeten doen om alles weer "gelijk" te trekken. Dit ontstaat dan meestal vanuit weerstand, vanuit een gevoel van "terugpakken". Dit is lage energie.  

Het risico van wanhoop is dat tweelingzielen besluiten om uit de reis te stappen en zich er van af te keren. Meestal is dit een resoluut besluit en krijgt het ego op dat moment de leiding. Velen komen daar later weer op terug en hebben er dan spijt van. Het is jammer, omdat ze de tweelingzielenreis dan uitstellen en dus doen ze er langer over om alsnog bij elkaar te komen. Ook, omdat de tweelingzielenreis gaat over zuiverheid en alle acties die door het ego ondernomen zijn hebben het hart opnieuw verder vervuild. De terugweg duurt dan langer, omdat het hart opnieuw eerst gereinigd mag worden.

Hoe dan ook: het resoluut de rug toe keren lukt niet, lukt nooit. Dat is een utopie, omdat het universum je altijd weer terug brengt bij die ander. De dood is het enige moment wat jullie op aards niveau op dat moment kan scheiden. De dood zorgt er echter ook voor dat de ander zich de rest van zijn/haar leven incompleet zal voelen. Het maakt het pad van die ander lastiger om opnieuw rust en vrede te vinden.  

Een ander risico van wanhoop is dat je negatieve energie op de ander af vuurt, want de wanhoop zal in veel gevallen worden omgezet naar boosheid. Wanneer we boos zijn op die ander, op zijn gedrag, om zijn houding, om zijn uitspraken, dan belasten we hem op dat moment met lage energie. Je maakt het leven van die ander dan moeilijker. Is dat wat je werkelijk wilt?

Tot slot is het risico van wanhoop dat tweelingzielen besluiten om die ander te gaan blokken. Vaak kiezen ze dan voor een ander en nieuw leven met een andere partner. Wat ze werkelijk doen is opnieuw een masker op zetten om vervolgens te gaan leven in een leugen. Op de langere termijn zal je daar dan fysieke-, emotionele-, mentale- en/of spirituele problemen door gaan ervaren.  

Er zijn natuurlijk uitzonderingen. Soms hoor je dat een tweelingziel haar soulmate ontmoet heeft en daarmee een nieuwe fase van groei kan inzetten. Een soulmate kan helpen in de tweelingzielenreis, mits je open en eerlijk bent naar elkaar. Wanneer je de ander vanaf het begin hebt verteld over je tweelingziel, dan weet de ander waar hij aan begint.  

Hoe kan ik omgaan met wanhoop?  

Het is belangrijk dat je een onderscheid gaat maken tussen wat van jou is en dus wat bij jou hoort en wat bij die ander hoort. Dat wat van jou is gaat over jouw groei. Dit zijn bijvoorbeeld gevoelens en emoties die jou in de weg zitten. Deze gevoelens en emoties zijn jouw verantwoordelijkheid. Daar staat de ander los van. Die ander heeft jou hierin gespiegeld, meer niet. Je kunt hier aan werken door je gedachten onder controle te krijgen en te houden, door meer te mediteren, door je leven te focussen op dat wat jou inspireert en dat wat je roeping voedt en door het ontvangen van healing.

Dat wat van die ander is, laat je ook bij hem. Met andere woorden:

stop met het nadenken over zijn leven.

stop met het volgens van zijn social media accounts

stop met het kijken naar whats app profielfoto's

stop met het informeren naar hem via vrienden of kennissen

stop met het wandelen, fietsen of rijden langs zijn huis

stop, stop, stop met het volgen van hem. Dat gaat jou helpen om de focus bij jezelf te houden, om je eigen groei mogelijk te maken. 

Tot slot: denk in kansen, denk verder dan onze aardse beperkingen. De werkelijkheid is niet wat je ziet, maar wat je denkt. De klok tikt niet, dat maak jij er van. Dat is je hoofd. Weet dat alles ooit goed komt. Blijf je gedachten trainen op dat wat je wel wilt, want alles wat je denkt en uitspreekt manifesteer je in je leven.  

Tweelingzielen werken aan transformatie

Veel tweelingzielen hebben in hun leven geleerd om negatieve gevoelens uit de weg te gaan door er van te vluchten. Deze reis maakt je er van bewust dat voelen nodig is om te kunnen groeien. Let wel: voelen en niet er bij denken. Het voelen en doorvoelen van emoties is heel gezond en helpt je om de verbinding met jezelf te verstevigen. Je komt dan meer thuis in jezelf. 

Afleiding is daarom alleen zinvol wanneer je in een donkere nacht van de ziel zit of er bijna in zit. In die fase komen de muren werkelijk op je af en is het beter om er even tussenuit te gaan. Je bent dan niet meer in staat om het voelen centraal te stellen. Je gedachten hebben het dan van je overgenomen. In alle andere gevallen dient afleiding als uitstel. Deze zelfde gevoelens komen vroeg of laat toch weer bij je terug net zo lang totdat je een wake up call ontvangt in de vorm van bijvoorbeeld een hartinfarct of beroerte. 

Heel af en toe ontstaat transformatie ineens als in plotseling, maar in de tweelingzielenreis is het de bedoeling dat we er dwars doorheen gaan. Dwars door alle lagen en ook nog in vertraagde vorm, want alles mag en moet gevoeld en doorvoeld worden. Tweelingzielen leren dat transformatie gaat over het afbreken van oude- en ongezonde patronen en het opbouwen van nieuwe en gezonde patronen. Nieuwe en gezonde patronen gaan over patronen van rust, patronen van reinheid en patronen van regelmaat. Denk hierbij aan een opgeruimd huis, voldoende slaap uren, dagelijkse verzorging van jezelf (beweging, voeding, reiniging, rust), het bewaken en voeden van je tempel, mediteren op vaste momenten, enzovoort.     

Ik wil graag een tweelingzielen coachgesprek

Dat kan. Een coachgesprek duurt 45 minuten en vindt via Zoom plaats. Voor het aanvragen van een sessie, klik je HIER.