Waarom is het loslaten van je tweelingziel, of trauma zo ingewikkeld? 

Wanneer je aan de slag gaat met je spirituele ontwikkeling, ontkom je er niet aan dat “men” roept dat het tijd wordt om los te laten. 
Maar wat houdt dat nou in, loslaten? En hoe doe je dat? 

Het loslaten van een trauma is een ander proces, dan het loslaten van een hechtingen of van een gedachtepatroon. Het loslaten van een emotie is weer wat anders. Het gaat allemaal niet zo gemakkelijk. In het loslaten van een trauma of hechting volgen we meestal verschillende therapieën of workshops, in de hoop dat we alles een plek kunnen geven. Want wanneer we iets een plek geven, dan hoeven we ons er niet meer aan vast te houden waardoor je het als het ware los laat. 

Het loslaten van emoties is weer wat anders. Want bij boosheid, verdriet of angst is het de emotie die je vasthoudt. Het loslaten van die emotie kun je niet 1, 2, 3 doen. dat kost tijd en de hoeveelheid tijd bepaal jij niet maar de “rous” in je lijf. Je kunt dit proces wel versnellen door je gedachten op iets anders te richten, zodat een andere emotie het kan gaan overnemen. Een emotie komt en gaat en de oorzaak voor een emotie is altijd te vinden in je hoofd. Want elke gedachte die je aanneemt is in potentie een zaadje om tot emotie uit te groeien. Dat is hoe de energie van gedachten werkt en hoe ze jou en mij willen beinvloeden. Je gedachten controleren enerzijds en zoveel mogelijk in het nu leven anderzijds helpen je om niet elke keer terug te worden geroepen door die vervelende emoties. 

Maar hoe zit het dan bij tweelingzielen? Want het loslaten van je tweelingziel lukt nog niet zo gemakkelijk. En toch wordt gezegd dat het belangrijk is om die ander los te laten. Of je nu wel of niet in union komt. Het is belangrijk om los te komen van die ander, om onafhankelijk te zijn en je eigen geluk vorm te geven. Maar waarom lukt het niet of waarom is dit proces zo ongelooflijk taai? 

Dat komt, omdat je dezelfde zielsenergie deelt. Je bent verbonden met en aan elkaar en die energie is geactiveerd op het moment toen jullie elkaar in de ogen keken. Het loslaten van je tweelingziel gaat daarom niet over het “vergeten” van die ander. Het loslaten van je tweelingziel gaat over het loskomen van die ander. Loskomen gaat over onafhankelijk worden en ook gelukkig worden zonder die ander. En het oke te vinden dat je niet samenkomt. En tot slot ook om die ander een mooi en fijn leven te gunnen. En dat punt bereiken, dat is een proces. En dat noemen we het proces van loslaten. 

Loslaten kent dus verschillende invalshoeken en verschillende uitwerkingen. Het loslaten van een trauma dekt een andere lading en heeft een andere uitwerking dan het loslaten van een emotie of het loslaten van je tweelingziel. Het is één begrip, maar met telkens een andere inhoud. 

Wil je hier nog meer over lezen, klik dan HIER en HIER