Wat zijn chakra's?

Chakra's zijn knooppunten van energie waar diverse energiebanen in het lichaam samen komen. Ze zijn niet waarneembaar met ons fysieke oog en bestaan uit energie. De knooppunten draaien als een wiel en kunnen daarmee de energie in beweging zetten en doorsturen naar de andere chakra's. Over het algemeen wordt er gewerkt met 7 basis chakra's. We hebben er veel meer, maar om overzicht te houden behandelen we alleen deze.

Chakra 1: Wortelchakra (ook wel Muladhara genoemd). Gelegen onderaan de ruggengraad. De wortelchakra staat voor je gevoel van veiligheid en stabiliteit.

Chakra 2: Sacraal chakra (Swadhistana). Deze bevindt zich net boven de wortelchakra, bij het stuitbotje / beneden de navel. Deze chakra staat voor je gevoel van verbinding, dankbaarheid en je seksuele gevoelens.

Chakra 3: Zonnevlechtchakra (Solaris plexus). Deze bevindt zich 2 cm boven je navel. Een stukje boven het sacraal chakra. Dit is het fysieke chakra, tevens de plek waar je ziel is genesteld. Deze chakra zorgt ervoor dat je straalt. Het heeft invloed op je passie en zelfvertrouwen.

Chakra 4: Hartchakra (Anahata). Deze bevindt zich ter hoogte van je borstbeen, naast je hart. In deze chakra vind je alle opgeslagen emoties.

Chakra 5: Keelchakra (Vishuddhi). Deze bevindt zich in het midden van de keel, in het kuiltje dat net boven het sleutelbeen zit. Deze chakra staat voor eerlijkheid en communicatie.

Chakra 6: Voorhoofdchakra (Derde oog of Ajna). Deze bevindt zich tussen je wenkbrauwen ter hoogte van je pijnappelklier. Dit wordt ook wel de spirituele chakra genoemd. Deze chakra staat voor je intuïtie en je voorgevoel.

Chakra 7: Kruinchakra (Sahasrara). Deze bevindt zich op je kruin. Het staat voor jouw contact met het universum. Via deze chakra kun je verbinding krijgen met je hogere bewustzijn. Boven de 7e chakra liggen nog meerdere chakra's. Deze worden hier niet behandeld.

Wanneer is een chakra uit balans?

Je kunt last hebben van fysieke, emotionele of psychische klachten. Of je kunt op spiritueel niveau belemmeringen ervaren. Iedere klacht kan gelinkt zijn aan een chakra. Een chakra welke geblokkeerd is, zal een ander chakra extra aan het werk zetten. Het is dus mogelijk dat het ene chakra te weinig energie doorgeeft en een andere veel te veel. Een klacht kan vaak terug gebracht worden naar een chakra welke uit balans is. En een healing kan dan helpen om de balans terug te brengen.

Chakra weer in balans en klacht verdwenen?

Zo eenvoudig is het niet. Gebruik je medicijnen? Wat is je leefstijl? Wat zijn je overtuigingen? Hoe is je omgeving ingericht? Allemaal vragen die te maken kunnen hebben met het in stand houden van een disbalans. We zullen dus ons leven onder de loep moeten nemen om na een healing niet direct weer terug te vallen.
Je wordt tijdens de sessie bewuster gemaakt van je keuzes en de manier waarop je je leven leidt. Dit kan er toe leiden, dat je je leven gaat veranderen in positieve zin. En dat heeft dan ook een positieve invloed op je chakra's.

Wil je graag meer informatie wat een chakra behandeling voor jou kan betekenen, neem dan contact op met Memorable, klik HIER