Nieuwsberichten geplaatst door Memorable 

Dit bericht zal standaard bovenaan deze blog blijven staan. Iedere update wordt voorzien van een datum. Nieuwsberichten bestaan uit inzichten, spirituele boodschappen, een update met betrekking tot de collectieve energie van dat moment en ontwikkelingen bij Memorable. 

29-1-2023 Mixen van healing energie

Wanneer je begint te ontwaken dan kan het zijn dat je op ontdekkingsreis gaat naar jezelf. Je duikt dan in het aanbod wat op de spirituele markt beschikbaar is. Soms lijkt het even of het aanbod is als een grabbelbox waarbij je aan alles ongeschonden kunt deelnemen, wat je leuk en interessant lijkt. Niet wetende dat het woordenboek van energie vanuit verschillende stromingen anders wordt uitgelegd en ingestoken. Er zijn bijvoorbeeld verschillende spirituele stromingen of wereldreligies die andere goden, andere engelen, andere meesters aanbidden. Er zijn ook verschillende healing methoden waarin met andere bronnen gewerkt wordt. Ga je al deze healing energieën mixen, dan kan de uitwerking anders zijn dan je had gehoopt. Op het vlak van healing hoop ik je hiermee wat richting te geven. 

Het mixen van verschillende healing methoden of healing energie in een korte tijd, kan je energetische systeem overbelasten en kan voor vervuiling zorgen. De healing zoals deze oorspronkelijk bedoeld was, krijgt dan een andere lading.  In mijn werk word ik ondersteund door een wereld die we niet met onze ogen kunnen zien. De energie die om jou heen en in je lichaam getransformeerd wordt heeft het doel om je terug in balans te brengen. Deze energie is als het ware afgestemd op jouw energetische systeem van dat moment. Deze energie heeft een inwerkings- en uitwerkingstijd, omdat lichtwezens actief zijn en worden wanneer het de bedoeling is. De healing sessie in de praktijk is slechts een momentopname, de healing sessie is voor aanvang eigenlijk al lang begonnen en werkt nog lang na. Ontvang je in de weken voor de sessie of in de weken na de sessie een andere healing, dan ontstaat er ruis. Je kunt het vergelijken met het mixen van kleuren. Bij mij ontvang je blauw, bij iemand anders geel. Als deze energie gemixed wordt, dan ontstaat er een vertroebeling van de kleur zoals deze bedoeld is. 

Mijn advies is dan ook om voor- en na een healing sessie tenminste 6 weken geen andere healing te ondergaan. Zodat alles de uitwerking kan krijgen zoals dit bedoeld is.  

27-1-2023 Toonsoorten herkennen

Wanneer het je lukt om je ego wat vaker tot stilte te brengen, dan ben je op die momenten verbonden met je zelf. Je hoofd staat dan uit en je gevoel staat dan aan. Je zal dan merken dat je in elke nieuwe ontmoeting met een ander iets te ontdekken hebt over jezelf. De meest voornaamste ontdekking is dan dat je bij bepaalde personen energie kwijt raakt en dat anderen je juist energie opleveren. 

Wanneer je iemand spreekt die nog in zijn/haar ego zit, dan zal je merken dat het gesprek met name gaat over negatieve ervaringen, oordelen en aannames. Deze mensen kosten je energie. Deze mensen projecteren en dagen je uit om ook in je hoofd te gaan zitten. Deze mensen lokken je uit om een discussie aan te gaan of schieten graag in een slachtofferrol.  

Spreek je iemand die ook verbonden is met zijn/haar gevoel, dan ervaar je positiviteit en gelijkwaardigheid. Deze persoon voert het gesprek vanuit inspiratie en straalt rust uit. In dit soort gesprekken is er sprake van een wezenlijke verbinding. En het mooie is dat je in dit soort gesprekken je zielenfamilie kunt gaan herkennen. 
We vibreren allemaal op een bepaalde frequentie. Het is de toonsoort die je bij een ander voelt / ervaart die maakt dat je die andere ziel als het ware herkent. 

Wanneer het ego er niet meer is en we allemaal van ziel tot ziel met elkaar verbonden zijn, dan is er onvoorwaardelijke liefde voor alles en iedereen. Dan zal je ontdekken welke zielen dezelfde toonsoort dragen als jij. Met deze zielen kun je de diepte in, omdat je elkaar verrijkt en laat groeien. Zielen die niet dezelfde toonsoort dragen heb je lief, maar nodigen niet uit om te verdiepen. En dat is helemaal oke. Het mooie is dat je dan gaat ervaren dat we op dit punt van elkaar kunnen verschillen. Dan gaat het dus niet meer over dualiteit zoals goede, slechte, stomme of leuke mensen, maar over toonsoorten. 

Alles is dan in harmonie, alles is dan liefde en pas dan zal je gaan ervaren wie je zielenfamilie is.     

26-1-2023 Schrijf je eigen sprookje

Een hele krachtige manier om jezelf te helen is door het schrijven van je eigen sprookje. 
Het sprookje dat gaat over jouw leven.

Het is krachtig, omdat:
Een sprookje altijd positief eindigt
In het sprookje jij een held bent, een liefdevol en mooi wezen waar kinderen zich graag in willen verplaatsen. 
Het sprookje over jouw leven gaat, alleen helpt het je om je leven vanaf een afstand te beschrijven. Het is de bedoeling dat je alles uitvergroot in een sprookje, waardoor je gemakkelijker afstand kunt nemen van bepaalde personen die je verdiet of pijn hebben gedaan. Bijvoorbeeld: "en toen kwam er een gemene heks op haar pad". 
Je gedwongen wordt het sprookje over je leven zo de beschrijven dat je het kunt voorlezen aan kinderen. Je beschrijft je leven dan op een fantasierijke en lichte manier.
Het je helpt om vanuit een ander perspectief naar je leven te kijken. Voelde je jezelf altijd een slachtoffer van je leven, dan helpt het sprookje je om jezelf als held te gaan zien. Een held overwint alles. 
Het schrijven van een sprookje geeft je plezier, je leert om je leven met een knipoog waar te nemen.  

Hoe schrijf je je eigen sprookje? 
Begin met de woorden: er was eens......
Zorg ervoor dat jij de held bent / degene waar het om gaat en die iedereen zo enorm lief heeft
Vergroot alles uit, zodat de slechterikken ook echt slechterikken zijn. In een sprookje worden slechterikken vaak afgeschilderd als heksen, wolven, boeven of bijvoorbeeld griezelmonsters. De personen die in je leven veel voor jou betekent hebben of nog steeds betekenen worden in een sprookje vaak beschreven als een fee, engel, prins of prinses.  
Eindig je sprookje met: En ze  / hij leefde nog lang en gelukkig. 

Normaal bestaat een sprookje uit een korte tekst. In jouw geval kan de tekst van je sprookje heel veel langer worden. Dat is niet erg. Het gaat erom dat je alle elementen  / mensen / gebeurtenissen uit je leven in het sprookje beschrijft. Wanneer het af is lees je het terug. Ga dan voor jezelf na of je deze versie voor zou kunnen lezen aan kinderen. Pas het sprookje aan waar nodig. Perfectioneer het tot in detail. Laat het verhaal daarna op je in werken. Je kunt ervoor kiezen om het te bewaren. Je kunt het ook verbranden, zodat de energie uit het verhaal wordt teruggegeven aan het universum. Je eindigt als held, daar gaat het om. Dat is een vast gegeven. 

Sprookjes bestaan!  

25-1-2023 Signaleren van je ego

Je bent een ziel, je bent niet je ego. Je ego is een valse identiteit die ontstaan is als gevolg van programmeringen in je gezin en in de maatschappij. Televisie en social media maken hier een belangrijk onderdeel van uit. Het loslaten van je valse identiteit is een hele klus. Zo lang je je valse identiteit aan zet is, beschadig je jezelf en sta je niet zuiver in het leven. Je laat aan andere mensen een schijn-versie van jezelf zien. Je leven is gebouwd op een leugen en het afbreken van deze illusie kan dan ook heel ongemakkelijk zijn en veel pijn doen.

Vaak hoor ik mensen zeggen dat het ego heel functioneel kan zijn. Daar ben ik het niet mee eens. Wanneer je besluit om mensen in je leven toe te laten die hun ego aan hebben staan, dan word je vanzelf gedwongen om de verbinding met jezelf te verbreken. Dat gebeurt vanzelf, omdat het ego van anderen je energie verlaagt. Dat je dan als vanzelf ook in je ego schiet is een vanzelfsprekendheid en ja dat voelt dan op dat moment als functioneel. Veel gezonder is het om uit de verbinding met die ander te stappen en voor jezelf te kiezen. Zelfzorg zou altijd op 1 moeten staan. 

Het ego bestaat uit overtuigingen en oordelen waarmee we in ons leven zijn gevoed. En zo heeft iedereen zijn/haar eigen referentiekader van waaruit we de wereld benaderen. Maar wat als we dit referentiekader gaan resetten? Dan verdwijnt het ego en ontmoet je ieder ander vanuit neutraliteit. Dan zijn er geen verdedigingsmechanismen in jou aan het werk waarmee je de situatie onder controle kunt houden. Dan is er vrijheid, vertrouwen en ruimte voor verbinding.  

Het ego komt en gaat. Tenminste zo werkt dit voor de meeste mensen. Dit betekent dat het ego niet altijd aan staat, maar op onbewuste momenten. Het is dus niet zo, dat jij je ego bent. Het is wel zo, dat het langer duurt om vanuit je ego weer in verbinding met jezelf te komen.
Soms kun je in de verbinding met iemand anders ervaren dat je ego niet aan hoeft te staan. Dat je volledig jezelf mag en kan zijn. Soms kan het zijn dat je in alle rust op de bank voelt dat je dicht bij jezelf bent. 

Het is de kunst om het ego zo min mogelijk aan het woord te laten. Het is de uitdaging om het ego helemaal uit je leven te verwijderen. 

In de eerste fase van dit proces kan het je helpen om je ego te identificeren. 

Het ego is aan zet:

Wanneer je uit verbinding bent met jezelf 

Wanneer jij je anders voor doet dan wie je bent 

Wanneer je aan het overleven bent

Wanneer je schuld, zorgen, schaamte, boosheid voelt

Wanneer je jaloers, wraakzuchtig, geiriteerd en cynisch bent

Wanneer je denkt dat je eenzaam, depressief bent

Wanneer je denkt aan gisteren of aan morgen

Wanneer je iemand anders controleert

Wanneer je verwachtingen hebt van iemand

Wanneer je oordelen hebt over iemand

Wanneer je aannames doet over iemand

Wanneer je een discussie wilt winnen

Wanneer je sex belangrijker vindt dan in liefdevolle verbinding zijn met een ander

Wanneer je graag zeggenschap wilt hebben over een ander

Wanneer je bevestiging zoekt bij een ander

Wanneer je graag gezien wilt worden

Wanneer je drank nodig hebt om je lekker te kunnen voelen

Wanneer je negatief denkt

Wanneer je ongevraagd kritisch bent op een ander en op jezelf

Wanneer je status belangrijk vindt

Wanneer je iets doet wat tegen je gevoel in gaat

24-1-2023 De beste versie van jezelf

Het leven is als een school waarin je leert, waarin je groeit. Groei gaat over inzichten en inzichten brengen je bij wijsheid. Het gaat er in dit leven om dat je de beste versie van jezelf wordt. Die beste versie gaat over "zijn". Door te "zijn" ben je jouw beste versie. Dan is er geen wil, geen ego, meer aanwezig en dus ook geen controle of angst. En toch is het heel moeilijk om dit punt te bereiken. Dat komt, omdat het "zijn" vraagt om totale overgave. Door het leven te accepteren zoals het komt en keuzes te maken die jou dichter bij liefde, verbinding, harmonie en vrijheid brengen.

Deze woorden: Liefde, verbinding, harmonie en vrijheid bevatten een diepte die verder gaat dan een standaard uitleg uit het woordenboek. Het bereiken van deze diepte vraagt om offers. Alles wat met het ego te maken heeft, ga je dan loslaten. Het is het pad van toewijding waarin je leert om te sterven zodat er een wedergeboorte kan plaatsvinden. Dit pad brengt je bij je mooiste leven en de beste versie van jezelf. Het is een leven waarin overvloed en geluk de boventoon voeren. Het is voor iedereen haalbaar.

Om hiertoe te komen vraagt het jouw fulltime aandacht. Het vraagt van jou om elke dag, elk moment van de dag, focus te houden op dat wat je doet, zegt en denkt. Je kunt maar één richting op gaan en dat is de richting van positiviteit, de richting die jouw ziel het meeste brengt. Het is de richting van liefde, verbinding, harmonie en vrijheid. Groeien gaat ook gepaard met actie ondernemen. In dit proces neem je elke dag actie. Actie gaat over het maken van keuzes en jezelf in beweging brengen en houden in de richting van de beste versie van jezelf. 

De beste versie van jezelf is komen tot liefde, verbinding, harmonie en vrijheid door:
Het creeëren van een werkplek waar deze aspecten samen komen
Het creeëren van een fysieke plek, een thuis waar deze aspecten samen komen
Het creeëren van een innerlijke plek, een thuis in jou, waar deze aspecten samen komen.  

Wijsheid vind je in liefde, blijdschap, vrede, geduld, vriendelijkheid, goedheid, geloof, zachtmoedigheid en zelfbeheersing.

Via Wijsheid ontstaat groei. Dit pad gaat over toewijding. 

23-1-2023 Echte vriendschap

In het proces van ontwaken, wakker worden ofwel bewust worden groei je toe naar de beste versie van jezelf. Je komt erachter dat ons hoofd een gecreeerde identiteit is gebaseerd op een illusie. Die illusie houdt in dat we ons moeten beschermen tegen het kwaad en dat je dus altijd moet kiezen voor veiligheid. Ons hoofd, ofwel ons ego, denkt in termen van oordelen en verwachtingen. Wanneer we deze loslaten ervaar je lucht en vrijheid en voel je dat het je energie oplevert. 

In dit proces ga je afstand nemen van andere mensen. Want wanneer je emotioneel onthecht bent van alles en iedereen ga je ervaren dat je jezelf als gezelschap meer dan voldoende vindt. Eigenlijk komt het er op neer dat je niemand meer nodig hebt in je leven. Je komt los van aandacht, goedkeuring, bevestiging en waardering. Wat de toegevoegde waarde dan nog is in vriendschap is een pure verbinding gebaseerd op onvoorwaardelijke liefde.  

In mijn beleving heeft vriendschap door het ego een andere betekenis en invulling gekregen dan wat vriendschap vanuit onvoorwaadelijke liefde inhoudt. Ben je verbonden met jezelf, dan gaat het in vriendschap om een liefdevolle verbinding waarin je elkaar inspireert en "up" lift. Vriendschap kan in dit geval eenmalig zijn, van hele korte duur en kan ook een heel leven duren. Vriendschap ontstaat in het moment, omdat de verbinding tot stand komt vanuit voelen en vrijheid. Vriendschap hoef je wat mij betreft niet te onderhouden. Vriendschap kent geen verwachtingen. Ons ego heeft geleerd dat hoe meer mensen op je verjaardag komen, hoe belangrijker je jezelf mag voelen. Het ego heeft geleerd dat hoe groter je sociale leven is, hoe veiliger je bent, hoe meer bestaansrecht je hebt. En dat heeft niets met een echte verbinding te maken. Een echte verbinding gaat over het hier en nu en wat je daarin met elkaar uitwisselt. Deze uitwisseling kan ook een prachtig uitzicht zijn wat je deelt of elkaar in de ogen kijken  

Echte vriendschap komt en gaat. Je laat een ander vrij, een ander laat jou vrij. Soms ben je vrienden voor het leven en soms voor heel even. En beide zijn oke. Permanent afscheid nemen van een vriend of vriendin, omdat het niet meer past is wat mij betreft geen onvoorwaardelijke liefde. Je hoeft een ander niet af te wijzen. Je zoekt elkaar gewoon niet meer op of geeft aan even geen behoefte te hebben aan contact. Door iets te benadrukken als permanent is je ego aan zet. Iets heeft je pijn gedaan en je voelt dan dat het tijd is om deuren dicht te gooien. Dit is het ego die niet wil voelen. 

In het proces van bewustworden ga je ervaren welke vrienden bewust zijn en wie (nog) niet. Het is ten bate van jezelf, van je eigen energie, om de mensen die (nog) niet bewust zijn niet actief op te zoeken. Zij zullen je namelijk met oordelen en aannames proberen terug te brengen naar je hoofd. En in dit proces moet je dat juist zoveel mogelijk zien te vermijden.

22-1-2023 Een nieuw begin

De nieuwe maan van gisteren was bijzonder en helend. De maan heeft velen helderheid gebracht en vooral ook innerlijke kracht.
Vandaag is het aanbod bij Memorable teruggebracht naar de kern. De kern is waar alles ooit begon en waar mijn focus mag liggen, namelijk het geven van spirituele healing. Spirituele healing is zoveel meer en brengt zoveel meer dan ik ooit had durven dromen. Het opent deuren die anders gesloten blijven. Het geeft je nieuwe perspectieven, zodat je kunt doorpakken daar waar dat nodig is. Het is een gave en mijn roeping. Het werk is zoveel meer dan werk. Een missie, toewijding en belofte. De liefde hangt voor mij onlosmakelijk samen met spirituele healing. Alles wat met liefde te maken heeft, blijft onderdeel van het aanbod. 
Vandaag is het ook het Chinese nieuwjaar. 2023 is het jaar van de konijn. De konijn staat symbool voor geluk. 

Aren't you mean to fly - The Wanderer

https://youtu.be/4R0GKWCcAOQ

Knock down the prison wallsBurn down the house of warAnd hear all the people callingHeaven's voice in BabylonSayingAren't you meant to fly?Sing your song and touch the skyAren't you meant to fly?Or do you want to wait until you die?
We chain ourselvesTo free ourselvesDrown ourselvesTo crown ourselvesReveal ourselvesTo be ourselvesWe lose ourselvesTo find ourselvesAren't you meant to fly?Sing your song and touch the skyAren't you meant to fly?Or do you want to wait until you die?
Fly highYou'll get there in timeYou're not alone in this battlefieldThat's lifeYou'll fall and you'll riseJust take a break from the spinning wheelFly highWhen it's cold in the nightI will call on a army of loveThat's lifeJust hold on and tryYour faith will tame this beast
Knock down the closing wallsLets build a house of loveHear all the people callingHeaven's voice in BabylonSaying aren't you meant to fly?Sing your song and touch the skyAren't you meant to fly?Or do you want to wait until you die?
Fly highYou'll get there in timeYou're not alone in this battlefieldThat's lifeYou'll fall and you'll riseJust take a break from the spinning wheelFly highWhen it's cold in the nightI will call on a army of loveThat's lifeJust hold on and tryYour faith will tame this beast
We chase ourselvesTo catch ourselvesWe hurt ourselvesTo heal ourselvesAccept ourselvesIgnore ourselvesWe blind ourselvesTo see ourselvesAren't you meant to fly?Sing your song and touch the skyAren't you meant to fly?Or do you want to wait until you die? 

21-1-2023 Los jij het karma van je familie op? 

Met karma bedoelen we overtuigingen, negatieve gedachten en patronen die van generatie op generatie zijn doorgegeven. Meestal spreken we bij karma van een familiekarma waarbij er karma aanwezig is die de moederlijn domineert en karma wat in de vaderlijn domineert. Dit houdt in dat het karma van jouw opa is doorgegeven aan je vader en als jij een zoon bent van je vader (en hij heeft het karma niet losgelaten) dan ben jij nu de drager van het karma. 

Ouders die niet in staat zijn om karma los te laten of op te lossen, geven dit altijd door aan hun kinderen. Het is een hardnekkig patroon of harnekkige overtuiging waarmee jij je leven in stand houdt / waarmee jij je leven beperkt. Je weet niet beter, je kan niet beter. Tenminste dat denk je....

Los jij het karma niet op, dan geef je dit door aan je kinderen. Meestal wordt het karma van man op man doorgegeven, het komt ook voor dat de zoon het karma van moeder overneemt. Dit is niet gebruikelijk. Wil jij groeien in dit leven en je unieke zelf worden? Wil je in verbinding staan met je ziel je de beste versie van jezelf worden? Wil je je (toekomstige) kinderen bevrijden van karma? Wil je gezond en gelukkig zijn en vanuit een open hart met anderen in verbinding staan? Dan helpt het om na te gaan welke patronen of overtuigingen in je familie aanwezig zijn. En bij jezelf na te gaan of jij hier drager van bent. Wat bij je moeder neem je waar waardoor je diep van binnen weet dat ze niet 100% gelukkig en vrij is of was met en in haar leven? Wat bij je vader neem je waar waardoor je diep van binnen weet dat hij niet 100% gelukkig en vrij is of was met en in zijn leven? 

Voorbeelden van familie karma:
Heb je in je leven gezien en gevoeld dat je moeder zich wegcijferde? Heb je gezien en gevoeld dat ze zichzelf hierdoor heel veel ontnam, omdat ze vond dat andere gezinsleden beter verdiende dan zij? Heb je gezien en gevoeld dat je moeder woorden voor zich hield, zich niet durfde uit te spreken? Dat ze bang was daarmee teveel overhoop te halen? Zag je bij je moeder dat ze gevoel aan het ontlopen was, dat ze altijd druk was met zorgen en sociaal actief zijn?

Heb je in je leven gezien en gevoeld dat je vader zich opofferde? Dat hij vond dat hij zo hard moest werken, omdat hij degene was die het gezin moest onderhouden? Heb je gezien en gevoeld dat je vader hierdoor vaak weg was van huis, omdat hij zich keer op keer schuldig voelde dat hij net onder de maat presteerde, dat hij het gezin net niet kon geven wat hij vond dat een vader zijn gezin moet kunnen geven?

Heb je in je leven gezien en gevoeld dat vader gehoorzaam was aan zijn moeder en dat je zag dat hij dit gedrag van gehoorzaamheid ook toonde aan zijn vrouw? Alsof hij een kind van zijn vrouw was. De vrouw was daarin "de moeder" en dus het hoofd van het gezin die uiteindelijk alles bepaalde. De vader was emotioneel afhankelijk van de vrouw. Hij had haar nodig, omdat zijn moeder hem emotioneel verwaarloosd had. Het karma wat je hier ziet is dat veel vrouwen een mannen-energie zijn gaan aannemen. Hierdoor krijgt de man in het gezin niet meer de kans om echt man te kunnen zijn. Hij is altijd de zwakkere en wordt als het ware in een vrouwen-energie geduwd terwijl zijn kracht in de mannen-energie ligt. 

Heb je in je leven gezien en gevoeld dat zowel opa als vader domineerde in het gezin. Dat opa en vader vonden dat ze aan het hoofd stonden van het gezin. Door hen werd bepaald welke regels er waren. Zij waren degene die de sfeer in huis bepaalden. Zat hij niet goed in zijn vel, dan was het de bedoeling dat de rest van het gezin dit ook voelden. Was hij blij dan wilde hij dat iedereen zich blij voelde.

Heb je in je leven gezien en gevoeld dat zowel oma als moeder manipuleerden zodat ze uiteindelijk kregen wat hun doel was? Heb je gezien en gevoeld dat het manipuleren vaak samen ging met gedrag wat alles weg heeft van slachtofferschap (altijd wijzen naar anderen, altijd praten over wat jou ongelukkig maakt of anderen bekritiseren) en gedrag waarin vilene opmerkingen de boventoon voerden? Dat je zag dat andere gezinsleden en ook jij hier niet tegenin durfde te gaan en het maar accepteerde door een flauwe glimlach op te zetten? 

Heb je in je leven gezien en gevoeld dat de liefde tussen je ouders bestond uit een rationele vorm van samenwerken. Alsof ze collega's waren van elkaar. Dat je zag en voelde hoe hard ze soms tegen elkaar konden zijn door de manier waarop tegen elkaar gesproken werd, of de felheid waarmee discussies gevoerd werden aan tafel? Echte liefde was er niet in het gezin en dat heb je ook niet bij je opa en oma gezien. Genegenheid en het beste in elkaar naar bovenhalen bestonden niet. 

Karma kan ook gaan over de angst om alleen te zijn en daardoor tot in de lengte der dagen bij dezelfde persoon blijven. 

Karma kan ook gaan over het principe "de vuile was niet buitenhangen". Wat er in het gezin gebeurt wordt niet aan de buitenwereld getoond. Je leeft dan als het ware twee verschillende levens met hetzelfde gezin.  

Karma is altijd ongezond en heeft heel vaak een toxische lading. Het is lage energie en het zet je vast in je hoofd. 
Het doorbreken van karma is heel zwaar en taai. Omdat je iets moet doen, wat al generaties lang in stand is gehouden. Het vraagt moed en wilskracht om het karma te doorbreken. 
Het is aan jou om het karma op te lossen. Welke overtuigingen draag jij in je waardoor je niet volledig vrij bent? Wat gebeurt er met jou als je dit karma los laat en het roer dus om gooit? Dan ga je voelen. Het is de kunst om je hoofd dan uit te zetten, want je hoofd (het ego) zal schreeuwen dat je je schuldig mag voelen, dat je iedereen kwijt raakt, dat je dit nooit had moeten doen. Het is de kunst om de illusie van het hoofd te negeren. Breek uit die kooi waarin generaties vast zitten. Bevrijd jezelf en geef het voorbeeld. Jij bent de pionier, je bent de eerste. Je geeft daarmee anderen voeding om hetzelfde te doen. 

Wil je hulp bij het loslaten van karma, klik dan HIER.  

20-1-2023 Als een vis in het water

Voel jij je op het werk als een vis in het water?

Voel jij je bij vrienden als een vis in het water?

Voel jij je thuis als een vis in het water?

Voel jij je in je relatie als een vis in het water?

Voel jij je in je huis als een vis in het water?

Voel jij je in de vereniging of waar je lid van bent als een vis in het water?

Soms hoor je mensen wel eens zeggen dat je moet leren accepteren dat het is zoals het is. Nee dus.  

Wat je voelt is jouw waarheid. Wat je mee maakt, staat hier los van. 

Wat je voelt, dat is je ziel. Wat je ervaart is iets van een andere orde. 

Het gaat om gevoel. 

Bovenstaande vragen zouden allemaal met een overtuigende "JA!" beantwoord mogen worden. Is het een "nee", dan wil je ziel wat anders. Mijn tip is om hier mee aan de slag te gaan. In dit leven heb je het recht om jezelf op één te zetten. Iedereen heeft het recht om zich als een vis in het water te voelen. Want als dat de basis is van je leven, dan ben je trouw aan je ziel.
Pas dan kun je alle uitdagingen aan die op je pad komen. Dan ervaar je geen problemen meer in je leven. Dat transformeert dan volledig.  

19-1-2023 Goed voor jezelf zorgen

Goed voor jezelf zorgen houdt in dat je aandacht hebt voor je ziel. Het "zelf" is de ziel. 

Je ziel heeft baat bij: 

rust
voelen
liefde
zuiverheid
creativiteit

Al het andere is overbodig. "het andere" zijn activiteiten waarmee je "denkt" goed voor jezelf te zorgen. Met "al het andere" worden afleidingen bedoeld waarmee de verbinding met je ziel juist verbroken wordt. Al het andere zijn activiteiten die jou mentaal voeden en waarbij je je "lekker" gaat voelen. Een geleide meditatie bijvoorbeeld, helpt je om je mentaal te focussen op één punt. Hierdoor verdwijnt de ballast in je hoofd, maar blijft je hoofd actief. Er is dan geen verbinding met je ziel. 
Dit geldt ook voor sport activiteiten. Je gaat je lekker voelen, omdat er een stofje wordt aangemaakt. Omdat je mentale focus komt te liggen op de sport prestatie. Ook dit is opnieuw een manier om de verbinding met je ziel te verbreken. Het lezen van een boek of het voeren van een interessant gesprek met iemand anders zijn ook hier weer mentale activiteiten. 

Waarom is de verbinding met je ziel zo belangrijk? Omdat dat is wie je bent. De laatste tijd ontvang ik meer en meer klanten in mijn praktijk waarbij ik zie dat er geen verbinding is met de ziel. Hierdoor word je vatbaar voor andere energieen, voor psychosen en voor chronische lichamelijke klachten. 

Het is nu belangrijker dan ooit om de verbinding met je ziel te verstevigen. 

Ervaar jij angsten, zorgen, onzekerheid, eenzaamheid?
Heb je regelmatig last van een "interne stem" die kritisch en destructief is?
Voel jij jezelf niet meer, je lichaam? Word je lastig gevallen door andere energieën, om je heen of in je huis? 

Wil je meer lezen over dit onderwerp, klik dan HIER

Wil je graag hulp bij dit onderwerp, stuur me dan een what's app bericht of email. Voor de contactgegevens klik HIER.  

18-1-2023 Onbevangen als een kind  

Veel volwassenen zijn het kind in zichzelf kwijtgeraakt. Willen we ons leven openstellen voor wonderen, dan is het een voorwaarde dat we alle volwassen denkbeelden en gedragingen inruilen voor die van een kind. Wat overblijft is een volwassen lichaam. Het kind in ons mag de boventoon voeren in alles wat we doen, denken, en zeggen. 

De kracht van kind-zijn vind je bijvoorbeeld in:

De rijke fantasiewereld waarmee het leven gevoed en geleefd wordt. Dat wat ze denken gaat verder dan "het script" van het aardse leven. Ze staan open voor andere leefvormen en andere wezens.

De manier waarop ze het leven ontdekken. De zintuigen zijn hierin primair, het hoofd secundair. Er is geen plan, ze worden door hun ziel geleid naar wat er ontdekt mag worden. 

Het hier en nu aanwezig zijn. Kinderen vermaken zich nu en zijn niet bezig met de dag van morgen.

Het verleden bestaat niet. Kinderen zijn loyaal en liefdevol. Wat gisteren gebeurt is, hoort bij gisteren en niet bij vandaag. Vandaag is een nieuw begin en iedereen is hierin van harte welkom. 

De liefde. De manier waarop kinderen liefde geven en liefde zijn is oprecht en zacht. Ze zijn liefde, er is geen masker.

De eenvoud van het leven en de acceptatie en dankbaarheid van deze eenvoud.

Hoe kun jij weer kind worden? 

Door het leven als licht te gaan ervaren ipv zwaar. Met andere woorden: bekijk je leven eens vanuit een helicopter view en zie dat je nog steeds aan het exploreren bent net als toen. Ga het leven op die manier omarmen. Je ontdekt meer en meer de geheimen van het leven en komt steeds dichter bij het licht. 

Breng creativiteit in je leven door middel van bijvoorbeeld zang, dans, handwerk of schilderwerk. Ervaar wat het met je doet als je meer creativiteit in je leven brengt. 

Maak contact met kinderen om je heen. Laat kinderen toe in je leven en leer van hen. Ga met ze mee op ontdekkingstocht en ervaar op welke eenvoudige manier het leven je vreugde kan brengen   

Haal mooie herinneringen naar boven uit jouw kind-tijd. Probeer deze mooie herinneringen nieuw leven in te blazen door het te ingreren in je huidige leven. Bijvoorbeeld: hield je er als kind van om te gaan zwemmen, ga dan zwemmen! Of vond je het als kind heerlijk dat er rituelen en tradities in je gezin waren, breng deze dan in je huidige leven in. 

17-1-2023 Hou moed, heb lief

De wensen in ons leven die onze ziel tot in de diepte raken gaan meestal over liefde, relaties, spirituele ontwikkeling, werk of over gezondheid. In veel gevallen is er moed voor nodig om deze wensen te kunnen verwezenlijken. Moed gaat gepaard met geduld. Soms kan de strijd zo hard zijn, zo vermoeiend, dat we de moed soms even verliezen. Je ervaart dan veel tegenslagen of het duurt je te lang. In deze pijn, in deze vermoeidheid, kun je opnieuw kracht vinden. Het gaat er om dat je signaleert dat je gedachten het van je over willen nemen, waardoor je ego dan aan de winnende hand is. Met als gevolg dat je aannames gaat doen en in een negatieve spiraal komt. Verleidingen liggen dan op de loer. Verleidingen die je op de langere termijn schuldgevoelens en negativiteit gaan brengen. 

Moed gaat over volharding en wilskracht, over hoop en geduld.  

Wanneer je God op één hebt staan in je leven, dan zoek je in alles naar God en dus naar liefde. Liefde heeft dan alle prioriteit. Liefde in de zin van optimisme, acceptatie, vreugde en compassie. 

Wanneer je God op één hebt staan in je leven, dan weet je dat jouw wensen pas naar je toekomen wanneer de omstandigheden het meest ideaal zijn. Deze omstandigheden kunnen gaan over de uiterlijke wereld, maar nog veel vaker gaan deze over de innerlijke wereld. Pas wanneer er in jou veranderingen hebben plaatsgevonden en al het donker is getransformeerd naar licht, ben je er klaar voor om je wensen te ontvangen. 

Ben daarom dankbaar dat je wens nog niet is uitgekomen. Leef je leven elke dag opnieuw vanuit vreugde en ben vastberaden om jezelf te transformeren naar liefde. Geef dat wat je wenst uit handen aan de bron en ben dankbaar voor het proces waar je in zit. Want dit proces is het pad wat je brengt bij dat waar je ten diepste zo naar verlangt.  

16-1-2023 De dag van de liefde

De spirituele betekenis van het getal 16 is liefde en geliefd zijn. Het is het getal van healing. 
Vandaag is een mooie dag om alle dierbare mensen en dieren die je niet meer om je heen hebt, te eren. Maak van deze maandag een mooie dag gevuld met herinneringen en nodig wonderen uit om te mogen plaatsvinden.   

14-1-2023 Tweelingzielen zijn één

Er is veel geschreven en gesproken over tweelingzielen en iedereen heeft hierin zijn/haar eigen waarheid. En juist, omdat er al zoveel over geschreven is, is de cirkel rond. Het is aan jou welke waarheid je waar aan ontleent. Wat resoneert met jou en wat helpt jou op je pad? Welke teksten geven je kracht en vrijheid en van welke teksten word je zenuwachtig en ga je twijfelen aan jezelf?

Voor mij staat vast dat tweelingzielen werken aan het creeeren van eenheidsbewustzijn op aarde. Ze zijn hierin de pioniers. Komen tweelingzielen samen dan is er vreugde en liefde en ontstaat er creativiteit en zelfverwerkelijking. Ze steunen elkaar, zonder dat de oorspronkelijke emotionele afhankelijkheid hier nog een rol in speelt. Er is op dit punt sprake van zelfacceptatie en onvoorwaardelijke liefde.
Het uitdragen van eenheidsbewustzijn is geen keuze. Je wordt als vanzelf in deze richting ontwikkeld via karmische lessen, innerlijk werk en energetische uploads. Het overkomt je en alhoewel het pad er naar toe zwaar en pijnlijk is, is de zelfrealisatie waar dit toe leidt een cadeau voor het leven.
Tweelingzielen mogen het aardse ijs "breken" door het voorbeeld van liefde te "zijn". Dit kan alleen als ze de eenheid in zichzelf hebben gevonden. Iets "weten" is stap één, kennis belichamen en komen tot bezieling of innerlijke wijsheid is een volgende stap. Dit kan soms maanden of zelfs jaren duren. Afhankelijk van de wilskracht en volharding die ze inzetten om hier aan te werken. Ze leggen een pad af waarin ze stap voor stap afscheid nemen van alles wat lager is dan onvoorwaardelijke liefde. Hiervoor moeten ze offers brengen in de vorm van afscheid te nemen van alles waar een "ongezonde" hechting op zit. Of het nu geld is, een relatie, werk of een hobby. Het afscheid nemen van een hechting doet altijd pijn. Een hechting houdt iets in stand, noem het maar een vorm van schijnveiligheid. Als je dit los laat, dan ontstaat er onrust in je systeem. Deze onrust verklaart je ego als "verlies" en zo ontstaat er dan lijden of pijn. Zo lang als er "ongezonde" hechting is, zo lang zal het ego de onvoorwaardelijke liefde blokkeren. Het zal je altijd dwingen om te kiezen voor "verstoorde dualiteit". Het zoekt altijd naar een splitsing in het geheel. Dit noem ik een verstoring van de dualiteit. De wil van het ego is namelijk altijd op zoek naar "meer". Of zoals de theorie van het ego werkt "gezien-, erkent- en geaccepteerd worden moet elke dag opnieuw gevoed worden, anders raak je het alsnog kwijt". Het ego heeft er dan ook geen baat bij om eenheid te ervaren, op geen enkel gebied. Of het nu om licht en donker gaat of om arm en rijk. Het ego vindt overal wat van en kiest altijd één kant. Het keurt goed en het keurt af. Het oordeel telt en maakt verschil en daar gaat het om. 
Ben je de "verstoorde" dualiteit ontstegen, dan "voel je" en "ben je" en "weet je" dat dualiteit moet bestaan om eenheid te kunnen ervaren. De gezonde dualiteit noemen we ook wel "non-dualiteit", het is synoniem aan elkaar. Je beseft dan dat licht niet zonder donker kan bestaan en donker niet zonder licht. Ze zijn gelijkwaardig aan elkaar. Net zoals eb en vloed en warm en koud. Eenheidsbewustzijn gaat dus over acceptatie van dat wat er is en in alles de aanwezigheid van God of de bron ervaren. Je gaat dan van afgescheidenheid naar heelheid. Je bent dan onvoorwaardelijke liefde, omdat je een deel van het geheel bent. Dit resulteert in acceptatie en overgave waardoor er vrede en rust in je wezen is.       

Tweelingzielen zijn gelijkgestemd. Dat wil zeggen, dat ze beide dat stukje eenheisbewustzijn dragen wat in vorm en inhoud eenzelfde gevoelslading deelt. De basisenergie is identiek. Ze zijn hetzelfde deel van het geheel, van de bron. Union heeft dan ook alles te maken met het ontstijgen van de "verstoorde" dualiteit, zodat je in heel je wezen de verbinding met God ervaart. Je bent niet meer of minder dan een ander en je hoeft dit ook niet te bewijzen. Wanneer je hier bewustzijn op krijgt, begrijp je dat het niet gaat om wat je ervaart, maar om hoe je het ervaart. Hierdoor valt al het aardse, het materiele, weg. Daar komt bij dat door soberheid in het leven, je de waarde van het leven beter begrijpt. De wedergeboorte die dan plaatsvindt gaat over jouw plek in dit leven. Je ziet dan in dat je een onderdeel bent van alles en dat alles precies is zoals het nu hoort te zijn. 

12-01-2023 One Love 

One Love  - Bob Marley:

https://youtu.be/vdB-8eLEW8g

One love, one heartLet's get together and feel all rightHear the children cryin' (one love)Hear the children cryin' (one heart)Sayin' give thanks and praise to the Lord and I will feel all rightSayin' let's get together and feel all right
 
Let them all pass all their dirty remarks (one love)There is one question I'd really love to ask (one heart)Is there a place for the hopeless sinnersWho has hurt all mankind just to save his own beliefs?
 
One love, what about the one heart, one heartWhat about, people, let's get together and feel all rightAs it was in the beginning (one love)So shall it be in the end (one heart)All right! Give thanks and praise to the Lord and I will feel all rightLet's get together and feel all right, one more thing
 
Let's get together to fight this Holy Armagiddyon (one love)So when the Man comes there will be no, no doom (one song)Have pity on those whose chances grows t'innerThere ain't no hiding place from the Father of Creation
 
Sayin', one love, what about the one heart? (one heart)What about the, let's get together and feel all rightI'm pleadin' to mankind (one love)Oh, Lord (one heart) whoa
 
Give thanks and praise to the Lord and I will feel all rightLet's get together and feel all rightGive thanks and praise to the Lord and I will feel all rightLet's get together and feel all right

11-01-2023 Sorry waarvoor? 

We zeggen zo vaak sorry tegen elkaar. Wanneer werkt sorry helend en verhoogt het de energie en wanneer verlaagt het de energie en werkt het blokkerend? 

Ik maak een onderscheid tussen twee soorten sorry.

Sorry 1: Wanneer je iemand opzettelijk pijn hebt gedaan. Met andere woorden je hebt bewust woorden of daden ingezet waarmee je wist dat je de ander hier verdriet of pijn mee deed. Op het moment zelf was het een afweer- of overlevingsmechanisme in jou wat actief was. Je ego nam het over. Pas later realiseerde je dat je de ander helemaal geen pijn had willen doen.   

Sorry 2: Wanneer je iets doet waarvan je aanneemt dat een ander dit niet fijn vindt. Je doet de ander er geen pijn mee, maar je voelt je opgelaten, teveel of te weinig op basis van dat wat je doet. Het zijn de overtuigingen in jou die bepalen of het gedrag wat je laat zien van toegevoegde waarde is of niet.  

Sorry 1 werkt helend en verhoogt de energie. Het is goed om je fouten toe te geven. Sorry zeg je vooral tegen jezelf, tegen je ziel. Dat je je ego voorrang gaf en daardoor de liefde op het spel zette zie je nu in. En daar heb je spijt van. Nu je weer in verbinding staat met wie je werkelijk bent, dus je ziel, wil je jezelf beloven dat zich dit nooit meer herhaald. Dat kan alleen als je bewust in het leven staat. Ieder moment van de dag. Ben je niet bewust, dan neemt je ego het opnieuw gemakkelijk van je over. Door sorry te zeggen kun je de liefde in jezelf terug in balans brengen. 

Voorbeelden:

"sorry dat ik je genegeerd heb"

"sorry dat ik je pijn deed"

"sorry dat ik je heb afgewezen"

Sorry 2 verlaagt de energie en werkt eveneens blokkerend. Dit komt, omdat je een aanname doet. Je denkt dat een ander het vervelend vindt wat je doet. Dat denken ontstaat op basis van jouw eigen programmeringen. Het werkt eveneens blokkerend, omdat je woorden een andere energie uitzenden dan de energie waarmee je iets doet. Bijvoorbeeld: wanneer je iemand laat op belt en je begint met sorry dan veronderstel je daarmee dat die ander het vervelend vindt dat je belt. Je blokkeert daarmee de energie, omdat je de ander hiermee ruimte ontneemt. Bel je en vraag je of het uit komt, dan geef je de ander de ruimte om te voelen of het gesprek gelegen komt. Hiermee zet je de ander in zijn/haar kracht en blijf jij verbinding houden met je ziel. Aannames zijn namelijk iets van het hoofd. Je bent dan geblokkeerd van je gevoel, wat een gemiste kans is. 

Voorbeelden: 

"sorry dat ik je zo laat nog bel"

"sorry dat ik je zoveel vragen stel"

"sorry dat ik zo'n zeur ben"

9-1-2023 Spirituele stress

"Als ik spiritueel wil worden, dan moet ik in stilte zitten, mediteren, zen zijn, bewust zijn, liefde zijn, voelen en dankbaar zijn en nog zooooooooveel meer."

Dat geeft stress. Spirituele stress. 

Spiritualiteit gaat over bewust zijn. Kun jij de hele dag bewust aanwezig zijn? Met je volle aandacht in het moment? Lukt het jou om alle andere gedachten te parkeren? Begin daar eens mee. Je hebt geen cursus nodig, je hebt geen boek nodig. Begin met aanwezig te zijn, overal en altijd. 

Dat is spiritualiteit. Dat geeft rust en brengt je terug bij jezelf. 

8-1-2023 Echte liefde

Echte liefde is tijdloos

Echte liefde voel je

Echte liefde geeft je rust

Echte liefde geeft je vrijheid

Echte liefde laat je stralen

Om echte liefde te waarderen, te koesteren en te voeden

Heb je geduld

Ben je in overgave

Accepteer je de ander

Ben je verbonden met jezelf, altijd en overal

Communiceer je via gevoel, via je ziel

Echte liefde kan overweldigend zijn

Je ziel reageert, het breekt je open

De angsten die dan nog in jou aanwezig zijn

Zorgen ervoor dat je ego gaat werken

Je gaat er dan van alles bij denken

Waardoor je de liefde afwijst

Je gaat rennen en vluchten

Je gaat blokkeren en zwijgen 

Uit angst om jezelf te verliezen

Uit angst om alles te verliezen

Echte liefde kun je in woorden en daden afwijzen

Maar je ziel wijst nooit af 

Echte liefde is en blijft en keert altijd terug

Echte liefde is door God geregiseerd 

Omdat het transformeert en bijdraagt aan de nieuwe aarde 

Echte liefde opent je ware zijn, het brengt je ziel tot leven

Echte liefde voel je wanneer je jezelf hebt gevonden

Als je afscheid hebt genomen van je ego

Als er geen "wil" meer is in je leven

Als je van alles en iedereen onthecht bent

6-1-2023 "Ik doe aan spiritualiteit"

Spiritualiteit gaat niet over doen. Het is een staat van "zijn". Van bewustzijn. Van gewaar-zijn.

Zonder oordeel, zonder emotie, zonder gedachte.

Je bent in het nu en voelt.

Wanneer je spiritueel bent, dan ben je in overgave.

Dan ben je in balans, je bent liefde.

Spiritualiteit gaat niet over wat je doet, maar wat je voelt.

Spiritualiteit gaat over alleen durven en kunnen zijn. Het gaat over één zijn met jezelf zonder prikkels, in stilte.

Comfortabel worden met alleen zijn en dan ervaren dat je al-één-bent.

5-1-2023 Vrijheid gaat over delen van gevoel 

"Echte vrijheid gaat over alles kunnen zeggen vanuit je ziel en er vanuit gaan dat de ander hier voor open staat en het in liefde kan ontvangen."

In het proces van vrijheid en liefde gaat het altijd over jezelf. Door de focus op jezelf te leggen en te weten dat daar groei ligt, heb je een belangrijk begin te pakken. Hiermee bedoel ik dat je in verbinding met de ander in eerste instantie de verbinding met jezelf moet / mag voelen. Pas wanneer je in verbinding met jezelf staat, kun je verbinding met de ander maken. Hoe doe je dat? Door eerst vast te stellen dat je rust ervaart in je systeem en dat je in vrede bent. Voel  je weerstand, maw ongeduld of lichte irritatie, dan ben je niet meer in verbinding met jezelf. Dan staat je hoofd aan en dat is een garantie om uit verbinding met de ander te raken.

Sta je in verbinding met jezelf dan wéét je dat wat je zegt voortkomt uit liefde. Dan is de intentie ALTIJD liefdevol en dus goed bedoeld. En als je er dan ook nog als vanzelf vanuit gaat dat de ander open staat voor jouw woorden, voor jouw aanwezigheid, dan zal je merken dat er een moment komt dat  je veel meer durft te delen dan dat je ooit gewend bent geweest. 

Velen van ons hebben in hun leven op op de handrem gestaan. Deze handrem had te maken met een angst om afgewezen te worden. Afgewezen worden door je ouders, door vriendjes of door je partner. Afgewezen worden en bang zijn om alleen achter te blijven. Wanneer we deze handrem er af halen en we met een ander gaan delen wat er in ons om gaat, zonder verwachtingen te hebben van die ander, dan ben je precies daar waar de liefde zich gaat manifesteren. Liefde in de zin van een betekenisvolle verbinding vanuit echtheid, puurheid.  

Ik loop niet weg, ik ren niet weg, ik wijs niet af. Ik word niet boos, ik zal niet afwijzen. Het enige wat ik doe is jouw gevoel ontvangen en mijn gevoel delen. Mijn gevoel zegt iets over mij, jouw gevoel zegt iets over jou. Als we het op deze manier benaderen, dan weet je ook dat er nooit een vorm van afwijzing is. Het enige wat er kan gebeuren is dat er een verschil in frequentie is en dat jij dus op een andere frequentie zit dan de ander. De ander begrijpt je dan niet en heeft een andere waarheid. De waarheid van het hoofd. Door die ander dan in liefde los te laten en te weten dat zijn/haar ziel op zijn/haar eigen moment naar voren zal stappen, laat je iedereen zijn/haar eigen proces doorlopen. Iedereen heeft een eigen pad te bewandelen. Vrijheid gaat hier dus ook over loslaten. En in dat loslaten komt weer gevoel vrij bij jou wat tot heling en groei leidt. Daarmee zou je dus kunnen zeggen dat elke trigger een uitnodiging tot groei is. Een uitnodiging om nog dieper te gaan zakken in je ziel.    

Wanneer twee personen dezelfde instelling hebben, namelijk verbinding maken vanuit liefde. Dan mag alles er zijn, altijd. Dan is er geen afwijzing of veroordeling. Wanneer één van de twee het ego nog aan heeft staan en dus verwachtingen heeft van een verbinding, dan zal gevoel niet stromen. Je voelt dan dat je iets "moet" om de verbinding in leven te houden. Wanneer we het moeten er af halen, dan mogen we gaan ervaren dat echte verbinding op dat moment veel dieper gaat. En dat die mensen blijven die op dezelfde frequentie zitten als jij. Daar gaat het om: onze zielen laten verbinden, vanuit de hoogste vorm van energie. Door te "zijn", door te delen zonder verwachtingen. 

3-1-2023 Time for greatness

Dank je wel voor wie je bent
Dat je durft te verbinden
Dat je durft te ontvangen
Dat je durft en gaat
Dat je los laat en groeit
Dat je voelt en accepteert
Dat je luistert naar je ziel 
Dank je wel voor je kwetsbaarheid
Dank je wel voor je kracht
Dank je wel dat je me raakt
Dank je wel dat je er bent
 
Nu en voor altijd
 
Fia - Time for greatness
https://youtu.be/yvKvv2GjTEw
 
I'm looking at my lifeIt's better than a dreamSo many things I prayed forAre now realityI'm travelling the roadSharing my medicineA conscious creatorSupporting healing
 
The world is a wild and beautiful placeWe are constantly evolving as a human raceI truly believe this is a time for greatnessEveryone is invited to embody their lightLiving life as love and shining brightThe shackles of fear breaking once and for all
 
This is a song for all the rainbow warriorsThe brilliant ones leading the way
 
Heya, heya, heya, heya, heya, hoHeya, heya, heya, hoHeya, heya, heya, heya, ho
 
Heya, heya, heya, heya, heya, hoHeya, heya, heya, hoHeya, heya, heya, heya, ho
 
I had no other choiceThere was only truthWhen I opened my eyesI was brand newI am forever freeNothing in my wayField of infinite wisdomThis is where I play
 
The world is a wild and beautiful placeWe are constantly evolving as a human raceI truly believe this is a time for greatnessEveryone is invited to embody their lightLiving life as love and shining brightThe shackles of fear breaking once and for all
 
Oh, this is a song for all the rainbow warriorsThe brilliant ones leading the way
 
Heya, heya, heya, heya, heya, hoHeya, heya, heya, hoHeya, heya, heya, heya, ho
 
Heya, heya, heya, heya, heya, hoHeya, heya, heya, hoHeya, heya, heya, heya, ho
 
Unity consciousnessWeaving cross our planetRemembering, we are rising as one
 
The world is a wild and beautiful placeWe are constantly evolving as a human raceI truly believe this is a time for greatnessEveryone is invited to embody their lightLiving life as love and shining brightThe shackles of fear breaking once and for all
 
Oh, this is a song for all the rainbow warriorsThe brilliant ones leading the way
 
Heya, heya, heya, heya, heya, hoHeya, heya, heya, hoHeya, heya, heya, heya, ho
 
Heya, heya, heya, heya, heya, hoHeya, heya, heya, hoHeya, heya, heya, heya, ho
 
Heya, heya, heya, heya, heya, hoHeya, heya, heya, hoHeya, heya, heya, heya, hoHeya, heya, heya, heya, heya, ho
 

31-12-2022 Oud en Nieuw

De laatste uren voordat de klok twaalf uur slaat en we het jaar 2023 in gaan. 

Een fijne jaarwisseling. Ik wens je toe dat in 2023 al je dromen uit mogen komen.

Floortje 

30-12-2022 Fia

Voor iedereen die het afgelopen jaar de diepte in zijn/haar ziel heeft bereikt.
Voor iedereen die het afgelopen jaar een wedergeboorte heeft ervaren.
Voor iedereen die het afgelopen jaar door een dark night of the soul is gegaan.
Voor iedereen die uit het dal van eenzaamheid is gekropen.
Voor iedereen die om hulp geroepen heeft terwijl er niemand was.
Voor iedereen die het licht steeds dichterbij ziet komen.
Voor iedereen die gelooft in God, in de bron van liefde
Voor iedereen die er klaar voor is om 2022 af te sluiten:

Luister dan naar dit nummer. Het raakt je in elke cel van je lijf. Muziek kan soms zo helend zijn. Muziek is een inspiratiebron, het wakkert je ziel aan, het brengt je in beweging. 

Ik wens je toe dat je durft te springen, in het diepe. Dat je voor je dromen durft te gaan. Want je dromen willen ook voor jou gaan.

Ga en leef!

Fia - Phoenix

https://youtu.be/-PU2J1IA3i0

Travel down with me
In the dark you learn to see
Cradled by the earth
This is your rebirth

All you ever thought you were
Got taken by the fire
Naked in a brand new world
Who are you, what do you desire?

Go gentle, go slow
Tasting life for the very first time

Go gentle, go slow
Tasting life for the very first time

Nothing to be said
When everything is dead
Ashes in your mouth
A seed begins to sprout

All you ever thought you were
Got taken by the fire
Naked in a brand new world
Who you are you, what do you desire?

Go gentle, go slow
Tasting life for the very first time

Go gentle, go slow
Tasting life for the very first time

Phoenix rising
Glorious to behold
Once you′ve been kissed by fire
The dark doesn't scare you off

Go gentle, go slow
Tasting life for the very first time

Go gentle, go slow
Tasting life for the very first time

Go gentle, go slow
Tasting life for the very first time

Go gentle, go slow
Tasting life for the very first time

29-12-2022 God - Prince

De diepte en overtuiging waarmee Prince dit nummer zingt is niet in woorden uit te drukken. Prachtig. Wil jij deze muziek bij je ziel binnen laten komen, luister dit nummer dan bij voorkeur alleen en als je ontspannen bent. Sluit je ogen en zet het volume wat hoger.    

https://youtu.be/ZcK_SqjRTy8

In the beginning
There was God
He made the Earth
And the heavens
He gave us love
To rule the day
And another life
To rule the night
A lonely God made, he made the seas
He made the fruit upon the trees
And he saw, and he saw that it was good
He made a man
He made a man only he could
Only he could

God made you

God made me to
He made us all
Made us all
He could

God made you
God made me
He made us all equally

(spoken)
wake up children
dance the dance electra
things are much tighter
who screamed, was it you? 

28-12-2022 Vergeven vanuit onvoorwaardelijke liefde

Heeft iemand je in het verleden pijn en verdriet gedaan? Is het dan belangrijk dat die ander eerst zijn/haar excuses aan biedt voordat je die ander kunt vergeven? Het antwoord hier op is "nee". 

Als jij in onvoorwaardelijke liefde bent met alles en iedereen, dan "ben" je. Dit betekent dat er dan geen enkel oordeel, geen enkele aanname of verwachting meer in jou aanwezig is. Hierdoor staat er niets meer tussen jou en die ander in. Je leeft in het nu en alleen dat heeft je aandacht. Er is geen verleden meer waar je aan vast klampt. Ben je in het nu aanwezig, dan sta je volledig in verbinding met jezelf. Dan is er vertrouwen en acceptatie. In het nu ervaar je rust in jezelf. 

Door een ander te vergeven, bevrijd je jezelf. Dat doe je door in het nu te leven. Met andere woorden: door in het nu te leven bevrijd je jezelf. Nu is met je aandacht in het moment aanwezig zijn. Je bent dan de waarnemer van je leven en laat je leiden door je ziel. Je ziel wijst je de weg. Het is de weg van positiviteit, liefde en vrijheid. Hoe weet ik dan of me dit geen tweede keer meer overkomt? Dat weet je, omdat je het pad van je ziel volgt. Dat pad bestaat alleen maar uit positiviteit en rust. Wijkt het hiervan af, dan weet je dat je niet meer op je pad zit. Je ziel wil dan dat je een keuze maakt, zodat je opnieuw op je levenspad terecht komt waar je opnieuw positiviteit en rust zal gaan ervaren, altijd en overal.   

27-12-2022 Onderweg naar 2023

De komende dagen sluiten we opnieuw een bijzonder jaar af. Iedereen heeft op zijn/haar manier vooruitgang geboekt. Vooruitgang op spiritueel, mentaal, emotioneel en/of fysiek niveau. Iedereen wandelt op zijn/haar levenspad en leggen we al deze paden naast elkaar dan zie je dat we allemaal worden geleid naar hetzelfde punt. Namelijk thuiskomen in jezelf. Daar waar rust en liefde is en daar waar onvoorwaardelijk van je gehouden wordt. Onderweg komen we op verschillende kruispunten te staan en soms is het daar mistig of regent het hard. Op ieder kruispunt is het aan jou welke keuze je maakt. De een besluit om linksaf te gaan, de ander besluit om terug te lopen en weer een ander gaat rechtsaf. De weg naar huis gaat over liefde en positiviteit. Alle andere wegen zijn een illusie.  

"Ik kies er voor om het pad te bewandelen waar echte liefde "is". Waar ik 100% geaccepteerd word, gezien word en bemind word en in complete vrijheid. En waar ik dat ook andersom kan en mag doen. Al het andere past niet in mijn leven, maar ik behandel al die mensen wel zoals ik zelf graag behandeld zou willen worden. Ik ben liefde, daar hou ik aan vast. Nu en altijd."

Echte liefde gaat over liefde "zijn" 

Het is de ware zin van het leven 

25-12-2022 Eerste Kerstdag

"Kerstmis is zachtheid voor het verleden, moed voor het heden, hoop voor de toekomst."

24-12-2022 Kerstavond

Er is een licht
dat ver boven alle dingen
op aarde schijnt, 
ver boven ons allen, 
ver boven de hemelen, 
ver boven de hoogste
de allerhoogste hemel:
het is het Licht
dat schijnt
in ons hart

Dit licht schept hoop die groter dan de dood is
Dit licht laat je leven en is sterker dan het sterven
Dit licht kan niemand ooit doven
Dit licht is liefde die nooit teleur zal stellen

Licht verbindt je met alles en iedereen
Licht verbindt je met het oneindige
Jouw licht danst op vrede en dankbaarheid
Jouw licht is nodig in deze wereld

22-12-2022 De spirituele betekenis van Kerstmis

Kerstmis kent, buiten de interpretatie die het Christendom er aan geeft, ook een spirituele en daarmee symbolische interpretatie. Kerstmis vanuit spiritueel perspectief gaat over een wedergeboorte. Het gaat over de transformatie van het menselijk bewustzijn. Wanneer we letten op de symbolische betekenis van verschillende geschriften die gaan over Jezus Christus dan komt het er in feite op neer dat met de geboorte van Christus duidelijk werd dat God in de mens verwerkelijkt kan worden. Dit grote geheim van ons bestaan wordt aan ons onthuld tijdens het ontwakingsproces. En pas wanneer iemand een dark night of the soul heeft ervaren, lees donkere nacht van de ziel (voor meer informatie hierover klik HIER), is hij/zij in staat om dit geheim ook in zichzelf te gaan verwerkelijken.

Moet je jezelf hiervoor bekeren? Nee, dat hoeft zeker niet. Het gaat er om dat je gelooft dat er een realiteit bestaat waarin liefde het enige is wat telt. Dat je gelooft dat liefde de enige weg naar verlossing is. Verlossing van het lijden. En je gaat dan inzien dat je gedachten en emoties, en dus je ego, de oorzaak zijn van dit lijden. Je bewustzijn ondergaat op dat moment een transformatie waardoor je bijvoorbeeld ineens veel synchroniciteiten en lichamelijke sensaties gaat ervaren.

Ondanks dat de dark night of the soul heel heftig en confronterend is, blijkt het achteraf je te brengen bij verlichting en verlossing.

Ik wens iedereen een wedergeboorte toe. Hele fijne Kerstdagen allemaal. 

21-12-2022 Winterwende

Vandaag is het winterwende. Dat is de kortste dag van het jaar en tevens het begin van de winter. In de datum zie je dubbele getallen. Het is de start van een magische week waarin de kortste dag van het jaar effect heeft op de mens, de dubbele datum van morgen doet daar nog een schepje bovenop en de supermaan van vrijdag is dan het "toetje" en dan gaan we Kerst in. 

Reden genoeg om jezelf rust te geven, veel water te drinken en steek voor iedereen aan de overzijde die je dierbaar is een kaarsje aan deze dagen. Ze zijn dichterbij dan we soms denken of ervaren.....  

20-12-2022 Ik trakteer meZELF vandaag op...

Als we denken aan eten en drinken en aan een traktatie dan komt er veelal suiker of vet omhoog, of iets van dierlijk voedsel. Gek eigenlijk, want als je jeZELF echt zou willen trakteren, dan zou je altijd kiezen voor iets wat je lichaam, ziel en geest goed doet. We doen dus eigenlijk het tegenovergestelde van wat goed voor ons is. Want of het nu drop, friet, wijn of taart is: je darmen slaan er van op hol en geven een signaal af aan je hersenen. Het verlaagt je energie waardoor je last kunt krijgen van vermoeidheid wat zich uit in gevoelens van moedeloosheid. Het is de ideale voedingsbodem voor het creeren van een slechte sfeer in jezelf en je omgeving.      

Het genieten van de aardse genuchten hoort er bij, tuurlijk, maar de mate is bepalend voor hoe jij je werkelijk voelt. Je ego maakt het je moeilijk, omdat alles zo verleidelijk is. Het gaat niet om het moment, maar om de dagen er na. Dat wat je naar binnen stopt heeft een langere verwerkingstijd. Je ZELF ergens op trakteren gaat er om dat je je ziel voedt in plaats van je ego. Dit raakt opnieuw ons bewustzijn. Hoe bewust ben je met kerst en lukt het jou om niet "all the way" te gaan? Kun jij ook soms kiezen voor water, groente en fruit zonder dat je het gevoel hebt dat je iets mist op dat moment?     

18-12-2022 Hoe integer ben jij?  

Hoe integer ben jij naar jezelf? Als we het over union hebben, dus over zelfliefde, dan is integriteit één van de belangrijkste kernbegrippen. Integriteit gaat over eerlijk en oprecht zijn. Verwaarloos of negeer je integriteit, dan ontbreekt het bij jou aan zelfliefde. Dit houdt in dat je dan veel in je hoofd zit en dat er obstakels en negatieve uitdagingen op je pad komen. Deze zogeheten "torenmomenten" hebben tot doel om een signaal af te geven, dat het roer om moet.
De volgende vragen kunnen je helpen om voor jezelf vast te stellen of en in welke mate je integer bent. Dit zijn slechts voorbeelden. Er zijn er nog zoveel meer. Integriteit begint bij jezelf. Denk hierbij aan het gezegde: "Zo binnen, zo buiten"

Hoe vaak zeg jij ja tegen een verzoek, terwijl je nee voelt?  

Hoe vaak verlies jij jezelf in gezelschap, door drank of onvolwassen gedrag?  

Hoe vaak ga jij naar je werk, terwijl je gevoel zegt niet dit niet meer te willen?

Hoe vaak kom je verplichtingen na, terwijl je gevoel roept om rust? 

Hoe vaak doe je extra je best als er bezoek is, omdat je graag gewaardeerd wilt worden?  

Hoe vaak huil je als je alleen bent, terwijl niemand in je omgeving hier van af weet omdat je de schijn op houdt?

Hoe vaak voel je een diepe eenzaamheid in jezelf en ga je op dat moment drinken, gamen, sporten, werken of een film kijken?  

Hoe vaak zeg je sorry tegen jezelf als je zelfvernederend of zelfdestructief denkt? 

14-12-2022 De wereld van de phoenix

Een mensenleven kent verschillende cyclussen. Iedere cyclus eindigt wanneer we datgene hebben losgelaten wat ons niet langer dient. Dient, in de zin van inspiratie en groei. Een cyclus hangt altijd samen met spirituele groei en verlichting. Het eindstation van alle cyclussen is de phoenix. Deze bijzondere vogel vliegt hoog boven alles uit. Hij overziet, hij interpreteert en laat zich niet raken. Hij is onderweg, altijd, en heeft niet één doel. Hij "is". 

Zo lang we onderweg zijn naar dit licht, komen we steeds dichter bij de waarheid. En deze waarheid bestaat niet uit logica, maar uit gevoel. Het is jouw waarheid en daarmee dé waarheid. Deze waarheid gaat over eenheid.  

De phoenix leert ons om boven alles uit te stijgen. Te zien dat het leven je iets wil vertellen. Te zien dat het leven iets van jou wil. De phoenix neemt afstand van alle emotionele verbindingen. 

12-12-2022 De poort naar eenheid

De datum van vandaag laat veel 2-en zien. De 2 staat onder meer voor de samenwerking tussen de man- en vrouw energie in jezelf. Deze twee energieën zijn complementair aan elkaar. Wil je balans ervaren in het leven, dan zullen beide in balans moeten zijn. Het gaat hier enerzijds over de aardse energie van creatie, bescherming en communicatie en anderzijds over de spirituele energie van rust, ontvangen en voelen. Balans in het leven houdt in dat je in overgave bent, in vertrouwen en dat je het leven neemt zoals het komt. Je staat dan in verbinding met jezelf.
Deze poortdag brengt je naar eenheid. En dat is wat het cijfer 12 betekent. Eenheidsbewustzijn gaat over jezelf, want wanneer je in verbinding staat met jezelf dan sta je in verbinding met alles om je heen. Zelfzorg is de poort naar eenheid. Jezelf op de eerste plaats zetten, zodat je in alles zuiver in het leven staat, daar gaat het om. Jezelf op de eerste plaats zetten gaat over prioriteit geven aan de verbinding met jezelf. Het gaat niet over uiterlijkheden of over eigenwijs je eigen pad bewandelen. Jezelf op de eerste plaats zetten gaat over trouw zijn aan je gevoel door de handelen naar je gevoel. Voelen gaat over verbinden. 

Je kunt pas liefde geven als je liefde kunt ontvangen

Daar gaat deze poortdag over. Wanneer je in staat bent om liefde van jezelf te ontvangen, namelijk doordat je de verbinding met jezelf voelt en trouw bent aan deze verbinding. Dan kun je oprechte en zuivere liefde van anderen ontvangen. Dan voel je wanneer iemand vanuit het hoofd liefde geeft. Dan weet je wanneer liefde gemanipuleerd is. Je voelt het verschil. Ben je op dat punt aangekomen, dan kun je oprechte en zuivere liefde geven.  

11-12-2022 Raak ik de controle over mn leven kwijt dan....

Raak ik de controle over m'n leven kwijt, dan kom ik terug in balans.

Is dit echt zo? Jazeker. Spiritualiteit gaat in heel veel opzichten over een paradox. We "denken" dat het leven gaat om A, terwijl het tegenovergestelde de bedoeling is. En zo ook in dit opzicht. We zijn opgegroeid met het idee dat je controle moet houden over je leven. Want door controle weet je waar je aan toe bent en voel je je veilig. Controle gaat over de toekomst. Grip houden op dat wat mogelijk op je pad komt. Controle gaat over "denken in bedreigingen en hierop anticiperen". Wat er in feite gebeurt is dat je volledig de verbinding met jezelf verliest. 

Raak je de controle kwijt, dan opent je gevoelsleven. En dat is wie je bent. 
Je gevoelsleven gaat over jouw essentie. Als je daar doorheen durft te gaan, ga je de veiligheid in jezelf vinden. Het gaat over vertrouwen en rust. Angst bestaat dan niet meer, omdat je hoofd tot stilte is gebracht. Je energetische systeem is dan in rust, altijd. Je bent verbonden met jezelf. Het leven brengt je waar je naar toe mag. En alles wat niet voor jou bestemd is gaat over tegenwerkingen en blokkades. 

Wanneer je de controle kwijt raakt over je leven, ben je aangekomen op een belangrijk kruispunt. Op dit kruistpunt kun je de afslag naar jezelf nemen. Zodat er rust komt in je leven, waar echte liefde een plek heeft. Echte liefde gaat over thuiskomen in jezelf, je veilig voelen in jezelf. En in verbinding met een ander gaat echte liefde over vrij zijn en tegelijkertijd thuiskomen bij de ander. Daar waar geen verwachtingen zijn en er alleen nog maar acceptatie en rust is.  

09-12-2022 Rust Reinheid Regelmaat

Deze woorden kwamen vanmorgen opnieuw tot me. Wanneer we de verbinding met onszelf willen versterken, dan zijn deze 3 pilaren wat mij betreft leidend. Rust in de zin van niks doen, op de bank liggen, wandelen in de natuur, op een stoel zitten. Alles meer in vertraging doen. Trager spreken, trager handelen. Hierdoor ben je veel meer bewust van wat je zegt, denkt en doet en kun je de verbinding met jezelf vasthouden. Rust zorgt ervoor dat we alle spieren ontspannen, zodat er heling plaats kan vinden. 

Reinheid gaat over zuiverheid. Zuiverheid is eerlijkeid en goed zijn voor mens, dier en natuur. Eerlijkheid gaat over eerlijk zijn naar jezelf en je hart volgen. Als je je hart niet volgt, omwille  van andere omstandigheden dan ben je niet zuiver naar jezelf en sta je daarmee niet volledig in verbinding met jezelf. Hoe goed je het ook voor anderen bedoelt, zelfzorg hoort altijd op één te staan. Waarom? Ben je verbonden met jezelf, dan ben je verbonden met alles en iedereen om je heen. En dan schijnt jouw licht precies op de manier zoals het hoort te zijn. Anderen liften daarop mee, waardoor jij het zaadje bent wat ze op dat moment nodig hebben voor hun eigen groei. 

Regelmaat gaat over een basisritme in je leven wat goed is voor je gezondheid. Voldoende slapen, jezelf verzorgen, je omgeving schoon houden, gezond eten en genoeg drinken, lichaamsbeweging, stilte. Het basisritme zorgt ervoor dat je elke dag opnieuw vanuit een innerlijke rust kunt beginnen en afsluiten.    

08-12-2022 De laatste volle maan van het jaar

Vandaag is het om 05:10 volle maan. Een mooi moment om stil te staan bij wat je los wilt laten. De periode na de volle maan, tot aan de nieuwe maan, wordt vaak ervaren als een innerlijke tijd. Een tijd van rust en bezinning. Het is elke keer weer bijzonder om te mogen werken in de energie van de volle maan. 

Wil jij een ritueel uitvoeren rondom deze volle maan? Steek dan een waxinelichtje aan en blaas 3x in een tandenstoker wat jij los wilt laten. Steek de tandenstoker aan door deze in de vlam te houden van het waxinelicht. Kijk en ben aanwezig in het nu, hoe de tandenstoker op brandt. Vuur heeft de sterkste transformatiekracht. Dat wat jij los wilt laten heb je als energie in de tandenstoker geblazen. Deze energie wordt door het vuur meteen omgezet, dit komt het loslaat proces ten goede. 

Blaas het waxinelichtje nooit met je eigen adem uit, maar probeer deze te verdoven met behulp van een kaarsendover. 

Tweelingzielen
Vandaag ontving ik van een Devine Masculine, oftewel een mannelijke energiedrager, een mooie uitleg over het ego, de ziel en tweelingzielen:  

"het ego mag afgebroken worden, zodat je je ziel weer kan zien / voelen / zijn en vervolgens kan gaan leven naar je ziel. Maar, omdat je ziel bedekt is door het ego en je er niet bij kan, kom je je tweelingziel tegen. Je tweelingziel heeft dezelfde ziel en brengt je daardoor opnieuw in contact met je eigen ziel. Hierdoor word je wakker gemaakt. Het brengt je eerst in verwarring en vervolgens ga je op zoek naar die ziels-energie in jezelf."        

07-12-2022 Wanneer je gaat zien dat er geen wil is

Deze tijd van het jaar kijken veel mensen terug op hun leven. Soms is er spijt, soms blijheid. Wat nu als alle negatieve ervaringen precies zo bedoeld zijn? Wat nu als er geen "wil" bestaat in dit leven? 

Een voorbeeld: Misschien had je in het verleden heel graag een goed contact willen hebben met een specifieke tante. Maar alles wat jij er aan deed leek uit te lopen op een mislukking. Telkens weer begreep ze jou niet of liep je tegen een andere muur op. Je kunt er dan enigszins teleurgesteld op terugkijken, want je had het zo graag anders gewild. Maar wat nu als het de bedoeling was dat je geen band met haar zou gaan opbouwen? Misschien wel, omdat je hierin beschermd werd door het universum? Er kunnen verschillende redenen aan ten grondslag liggen, maar mijn waarheid is dat alles wat niet is gelukt in het leven of alles wat maar niet lijkt te lukken niet voor jou bestemd is. Je kunt dan blijven vechten en proberen, totdat je de boodschap begrijpt. 

Wat nu als je die ene baan die je zo graag wilde niet krijgt?

Wat nu als je relatie moeizaam loopt en je regelmatig conflicten ervaart?

Wat nu als je auto niet wil starten terwijl je naar een afspraak moet?

Wat nu als je de baan verliest die je op dit moment zekerheid geeft? 

Wat nu als je je niet welkom voelt bij een persoon of familie? 

Wat nu als alle belemmeringen en tegenwerkingen in het leven je willen vertellen dat het niet de bedoeling is dat je dat pad blijft bewandelen?

Wat nu als het universum je keer op keer duidelijk wil maken dat er een ander pad voor jou is weggelegd. Daar waar geluk, liefde en blijdschap is?

Wanneer stop jij dan met vechten en volg je de richting van het universum vanuit vertrouwen en acceptatie? 

Want alles wat ergens diep in jou vrijheid geeft, alles wat ergens diep in jou verlangt, die stem wil graag gehoord worden. Dat is je hogere zelf, dat gevoel is een weten. Dat gevoel in verbonden met de bron.   

06-12-2022 Kun jij genieten van niks? 

Echte vrijheid gaat onder meer over blij kunnen zijn met dat wat voor iedereen beschikbaar is in dit leven. Denk maar aan de zon die op komt of de kleuren in de natuur. Ben jij in staat om te genieten van deze "simpele" dingen in het leven? Kun jij het waarderen en er naar kijken vanuit bewondering? Lukt het jou om een tevreden leven te leiden zonder luxe, zonder materialisme? Veel mensen willen hier graag met "ja" op antwoorden. Veel mensen denken ook dat ze dit kunnen. Veel mensen denken eveneens dat ze dit al doen. Maar de essentie van dit genieten zit 'm niet in een dag of week. De essentie gaat niet over een vakantie door brengen in een eenvoudig boshuisje. De kern van deze vraag zit in het permanente bestaan. Ben jij in staat om nu en altijd, dus alle dagen van de week, te genieten van eenvoud? Vandaag en over een jaar nog steeds. Kun jij afscheid nemen van alle luxe, ook als dit voor jou als vanzelsprekend voelt? Eenvoud betekent hier dat je elke dag opnieuw blij bent met dat wat er is. Dat wat geen geld kost of extra geld hoeft te kosten, zoals de zon die op komt, de natuur, dat je een dak boven je hoofd hebt en te eten hebt. 

Kun je dat? 

Of zijn er heel veel "maar-en" die jou vertellen dat een goede pc, een degelijke auto, een grote tv toch echt wel bij het leven van nu horen? 

Want echte vrijheid gaat over onthechten. In de breedste zin van het woord. Jezelf onthechten van luxe, jezelf onthechten van emotionele verbindingen, jezelf onthechten van patronen, jezelf onthechten van tradities, jezelf onthechten van verwachtingen. Echte vrijheid gaat over kunnen leven in overgave. En je kunt pas in overgave leven als je in verbinding staat met jezelf. Zo lang je nog gehecht bent, leef je vanuit een illusie en zijn er angsten. Hierover lees je meer in de blog die vandaag online komt, klik HIER.  

Gun jezelf vrijheid. Het is één van de drie verlangens van de ziel. Liefde is het tweede verlangen. Echte liefde waarin je gewaardeerd, gerespecteerd, gevoed en bemind wordt door jezelf en door de mensen om je heen.  

02-12-2022 XXL Nieuwsbrief

Vandaag is de XXL nieuwsbrief van Memorable naar alle leden verstuurd. In de eerste zending ontbrak de bijlage. In de tweede zending kan het zijn dat jouw mailadres niet is meegenomen. Het kan zijn dat morgen opnieuw een mail verstuurd wordt naar iedereen. Dan kan het dus zijn dat je de nieuwsbrief twee keer ontvangt. 

01-12-2022 Een nieuw begin

Inmiddels is de praktijk verhuisd en heeft alles een nieuwe plek gekregen. De energie van de nieuwe ruimte is heel licht en hoog. Prachtig! Ik ben er ongelooflijk blij mee. Je bent van harte welkom! 

Een aantal kenmerken:
- Het pand is toegankelijk voor minder validen 
- Je kunt voor de deur gratis parkeren
- In de praktijk is veel daglicht aanwezig
- De praktijk ligt in een gebouw waar ik samenwerk met een kinder ergo-therapeut 
- In de ruimte kan meer dan genoeg gelucht worden
- Mensen die te vroeg zijn kunnen plaats nemen in de wachtruimte waar het warm en droog is
- De nieuwe locatie ligt op wandelafstand van de mooie natuur (de Koningsberg en Beekhuizen)
- Vanaf station Velp is het slechts tien minuten lopen

Het nieuwe adres is: 
De Ruijterlaan 27A
6881 GS Velp 

25-11-2022 Afscheid nemen geeft ruimte

Afscheid nemen is iets heel moois. Eigenlijk zou je kunnen stellen dat elke vorm van afscheid altijd bijdraagt aan je groei. Afscheid nemen geeft ruimte voor nieuwe ontmoetingen, nieuwe ervaringen, nieuwe indrukken. Hoe verdrietig of pijnlijk het soms kan voelen, afscheid nemen levert je altijd groei op.

Vandaag vinden de laatste sessies plaats op het Kokspad. Memorable neemt afscheid van deze plek. Een nieuw avontuur vangt aan en ik heb er heel veel zin in! Dank je wel allemaal voor alle mooie ontmoetingen, voor alle fijne verbindingen die ik op deze plek heb mogen beleven. De herinneringen die hier in de praktijk zijn opgebouwd, zijn me dierbaar. De praktijk heeft op deze plek mogen groeien en opbloeien. Ik kijk uit naar het volgende hoofdstuk in mijn leven.  

Vanaf volgende week vind je de praktijk op een nieuwe locatie. Hierover later meer. Alle klanten worden hierover persoonlijk geïnformeerd en het nieuwe adres vind je dan eveneens op de website. 

24-11-2022 Event: Versterk de verbinding met jezelf op 17 december

Een week voor Kerstmis is er een bijeenkomst die in het teken staat van het licht in jou. We werken dan aan het versterken van de verbinding met jezelf. De bijeenkomst heeft als titel "Lichtfeest". Want wanneer je ten diepste verbonden bent met jezelf, dan schijnt je licht en dat heeft invloed op alles en iedereen.

Wat kun je verwachten?
Je ontvang geïnspireerde boodschappen van dierbare overledenen, gidsen en engelen
Er zijn momenten van stilte en healing
Er is inspirerende live muziek  
Deelnemers hebben de mogelijkheid om inspiratie te delen in de vorm van bijvoorbeeld poezie of zang.

Aanmelden kan via email info@memorable.nl. 

Wanneer: zaterdag 17 december  
Hoe laat: (13.00) 14.00 - 17.00 uur
Waar: regio Arnhem 
Aantal deelnemers: Minimaal 10, maximaal 50
Kosten: 20 euro pp

Meer informatie? Klik HIER

23-11-2022 Voor jezelf opkomen

Veel mensen zijn geneigd om in actie te komen als ze vinden dat ze voor zichzelf op moeten komen. In mijn beleving houdt voor jezelf opkomen in dat je prioriteit geeft aan de verbinding met jezelf. Zit je in je hoofd, dan is de verbinding met je ziel verbroken. Zit je in je gevoel, dan sta je in verbinding met jezelf.
Wanneer een ander vanalles van jou verwacht of hij/zij heeft een oordeel over jou, dan is stilte het enige juiste antwoord. Hiermee bedoel ik niet de stilte waarin je de woorden van de ander aanhoord en je eigen woorden inslikt. Wanneer je dat doet dan blokkeer je alsnog van binnen. Je hoofd maakt dan overuren en de emoties die daarmee samenhangen razen dan door je lijf. De stilte waar ik op doel heeft te maken met aandacht voor jezelf, de verbinding met jezelf. Wanneer iemand een oordeel over jou heeft of een verwachting en hij/zij wil dit via een discussie ter sprake brengen dan heeft diegene er in feite al voor gekozen dat de gelijkwaardigheid tussen jullie beide niet bestaat. Het enige waar die ander dan op uit is, is om zijn/haar pijn aan jou door te geven zodat hij/zij deze niet meer hoeft te voelen. Op het moment wanneer een ander de gelijkwaardigheid tussen jullie ter discussie stelt, dat zegt dit iets zegt over die ander. Het zegt niets over jou. 

En als het goed is pas jij daarvoor en doe je daar niet aan mee. 

Dit noemen we namelijk typisch ego-gedrag. Waar veel mensen nog wel eens de mist in gaan is dat ze op dat moment in verdediging gaan en dus gaan reageren. Reageren wil altijd zeggen dat je direct de verbinding met je hart en ziel verliest. Reageren wil altijd zeggen dat je ego aan gaat en dat je kiest voor strijd in plaats van voor vrede en liefde. Reageren wil altijd zeggen dat het jou energie kost en daarmee zorgt je dus niet goed voor jezelf. Reageren wil altijd zeggen dat er in jou een oude wond zit die nog geheeld mag worden. 

Reageer je niet en zet je de ander emotioneel gezien op afstand, dan zorg je op dat moment voor jezelf. De verbinding met je hart en ziel is belangrijker dan wat dan ook of wie dan ook. De eerste prioriteit is altijd zelfzorg. Door de ander te vertellen dat het zijn/haar waarheid is en daar afstand van te nemen kun je het loslaten. Bijkomend voordeel is dat je op dat moment je energie niet laat verlagen door die ander. Hoe kun je dit bewaken? Door in iedere verbinding met wie dan ook tegen jezelf te zeggen dat je de ander emotioneel op afstand zet. Dat je de verbinding met jezelf in het gesprek blijft opzoeken. Dat je rust neemt in het gesprek en je leiding houdt over jezelf. Jij bepaalt hoe snel of langzaam je praat en of je fysiek afstand neemt van iemand of niet. En wanneer je merkt dat de ander aanvallend of negatief wordt, dan verbreek je het contact. Dat is zelfzorg. Door altijd voor jouw welzijn te kiezen, zet je je ziel op de eerste plek. Dit komt jouw vibratie en energie ten goede en daar reageert het universum altijd positief op. Gelijkwaardigheid gaat over acceptatie en daarin bestaan er geen oordelen. De ander is vrij en de enige verbinding tussen jullie zou die van inspiratie en liefde moeten zijn. 

Heb je behoefte aan hulp of ondersteuning op dit vlak, dan ben je van harte welkom. Het kan helpen om een telefonische afspraak in te plannen, zodat we in de 30 minuten die we daarvoor hebben kunnen bespreken waar je uitdagingen liggen en hoe je verder kunt groeien in de krachtige persoon die je in wezen bent. Klik HIER voor het boeken van een telefonische afspraak.  

21-11-2022 Nieuwe tarieven bij Memorable

De energie van 11-11 heeft bij velen gezorgd voor een nieuw begin. Een nieuw begin kan concreet betekenen dat er iets nieuws aanvangt in je leven. Een nieuw begin kan ook betekenen dat je van binnen getransformeerd bent. Dat er in jou verschuivingen hebben plaatsgevonden. Verschuivingen die heel subtiel zijn en tegelijk ook heel krachtig. De afgelopen tien dagen hebben verschillende mensen deze subtiele verschuivingen met me gedeeld. De een ervaart dat er een oerkracht aan het ontstaan is die tot explosie gaat komen, de ander voelt dat zelfliefde gaat om zelfzorg en durft nu te kiezen voor zichzelf. Weer een ander weet nu dat de weg naar onafhankelijkheid en vrijheid de enige weg is naar geluk en dus is diegene hier nu actie op aan het ondernemen. Er zijn verschillende redenen die maken dat je in beweging wordt gebracht. En deze beweging is het pad van een nieuw begin. 
Een nieuw begin heeft altijd te maken met een perspectiefverschuiving. De manier hoe je naar het leven kijkt verandert en hierdoor verandert ook jouw gedrag en jouw keuzes. De hoge energie die tijdens de portaal van 11-11 is vrijgekomen heeft veel mensen geholpen om rust, wijsheid en kracht te vinden in zichzelf. De keuzes die op basis van deze verandering gemaakt gaan worden komen ten goede van het ZELF en dat is precies waar het om gaat.  

De nieuwe maan van 23 november aanstaande staat opnieuw voor een nieuw begin. Wanneer je de cijfers 2 en 3 bij elkaar op telt kom je uit op 5. Het getal 5 staat voor verandering. De energie van de nieuwe maan is bruisend. Het maakt je altijd ondernemend, dit in tegenstelling tot de volle maan. De volle maan nodigt je uit om rust te nemen en naar binnen te keren. De nieuwe maan nodigt je uit om geïnspireerd actie te ondernemen, zodat je missie in dit leven verder kan graag groeien. Zodat je het universum in de gelegenheid stelt om je te ondersteunen bij je groei. Groei kan alleen tot stand komen in combinatie met actie. Het universum stimuleert je om actie te nemen, zodat er nieuwe deuren kunnen gaan openenen.  

In het licht van deze nieuwe maan gaan vanaf vandaag nieuwe tarieven gelden bij Memorable. Dit is nodig, omdat de weg van het werk hier om vraagt. Dagelijks ontvang ik inzichten van gidsen en engelen. Inzichten over het collectief en ook over het werk. Vanuit mijn onderwijskundige achtergrond pas ik altijd een voor-, kern- en natraject toe. Hierin is mijn aanpak anders dan een gemiddelde healer of therapeut. Veel mensen vinden verandering lastig. Comfort en veiligheid is wat hen vasthoudt en klem zet. Soms helpt het wanneer ze in dit proces een klankbord hebben, zodat vervolgstappen gezet kunnen worden. De nieuwe aarde, waar we naar toe bewegen, heeft op veel mensen impact. Ik ondersteun en help waar mogelijk. Soms is het nodig om te spiegelen, soms om te adviseren. Groei gaat over doen wat je eng vindt om te doen, met als doel uit te komen bij jezelf en de allesomvattende liefde.   

Voor de sessies die tot op heden zijn ingepland blijft het oorspronkelijke tarief bestaan. 

11-11-2022 Een nieuw begin

Deze 11-11 dag staat voor een nieuw begin. Gisteren was het 10-11 waarmee het einde van een periode of fase wordt aangeduid. Vandaag is het 11-11 waarin ongelooflijk veel enen zitten. De 1 staat voor een nieuw begin. De intenties die je vandaag zet helpen je om dat te manifesteren waar je zo naar verlangt. 

De Devine Feminine 
Op de website van Memorable vind je onder de menuknop "blog" een tekst over de Devine Feminine. Deze tekst sluit aan op de ideeën rondom de Nieuwe Aarde en ook op het onderwerp tweelingzielen. De vrouwelijke energie is sterk in opkomst en dat is nodig ook. De wereld heeft liefde nodig. De komende periode ga ik meer activiteiten ondernemen rondom vrouwelijke energie. De kracht die een vrouw uitstraalt wanneer ze haar volle waarheid leeft is ongekend groot en magisch. Om dit te bereiken doorloop je een aantal fasen. Het bereiken van de Devine Feminine kracht is niet voor iedereen weggelegd. Vaak helpt het om in dit proces een klankbord te hebben die je helpt om richting te houden en door te gaan. Dit kan zijn in de vorm van spirituele coaching. De tekst over de Devine Feminine vind je HIER.     

07-11-2022 Kom uit die negatieve spiraal

Ben je veel aan het malen? 
Lig je veel wakker? 
Voel je veel onrust in je lijf? 
Ben je emotioneel?

Jij bent de enige die je hier ook weer uit kan trekken. Laat je gedachten niet de leiding nemen over je leven. Doorbeek de spiraal en klim weer naar boven. Er zijn al genoeg mensen die lijden, daar hoor jij niet bij. Jij bent een leider. Heb je hier hulp bij nodig? Er is een Zelf-Hulp-Tool beschikbaar, klik HIER

De boodschap voor vandaag
Uit het kaartendek Beschermengelen van Doreen Virtue kwam kaart nummer 5 naar voren. 

"Sluit je naasten in de armen
Dit is een periode van grote spirituele groei voor je, daarom is het nog belangrijker je te omringen met mensen die van je houden en die je opvattingen delen. Wees bereid hulp van anderen te accepteren. Misschien vind je geborgenheid in tradititionele oplossingen, of misschien verlang je er diep in je hart naar om nieuwe dingen uit te proberen.
Het is ontzettend belangrijk jezelf te omringen met behulpzame, liefdevolle en begripvolle zielen! Daaronder kunnen mensen vallen die je al kent, of misschien is het tijd je aan te sluiten bij een nieuwe groep gelijkgestemde zielen. Deze kaart vraagt je met name tijd door te brengen met mensen die je kunnen helpen spiritueel en emotioneel te groeien. Zoek vriendschap of steun bij mensen die hun armen en hart wijd geopend hebben!
Ontdek wat er werkelijk toe doet in het leven."  

06-11-2022 Spirituele boodschappen & healing

De lezing en healing van 5 november was bijzonder, leerzaam en verrassend. Verrassend vooral, omdat na de bijeenkomst pas opviel hoe intelligent het universum is. Zo bleek maar weer dat de samenstelling van deze groep geen toeval was. Iedere groep heeft overeenkomstige thema's en deze werden tijdens de bijeenkomst aangeraakt / in beweging gebracht. Gidsen en engelen zijn er om deze gemeenschappelijke thema's te ondersteunen.  

26 november
De volgende healing bijeenkomst staat gepland op 26 november aanstaande. Dit was oorspronkelijk een lezing over zelfliefde, maar deze wordt omgezet naar een groep healing. Het onderwerp zelfliefde zal aan bod komen via geinspireerde boodschappen. Deelnemers die zich al hadden aangemeld ontvangen hierover een mail. Ben jij er bij? Aanmelden kan via email: info@memorable.nl. Voor meer informatie, klik HIER

Het universum wil dat je altijd vooruit blijft gaan. Geïnspireerd actie nemen helpt je om stap voor stap in de buurt te komen van je zielsmissie of zielsbestemming. Ben je op zoek naar je zielsmissie en blijf je daardoor alsmaar hangen? Dat is niet de bedoeling. Door nu al actie te ondernemen vanuit je hart, al zijn het kleine stappen, dan zal het universum je verder op weg gaan helpen. Actie hoort bij vernieuwing. En alles wat met het hart resoneert wordt gesteund. Durf te stappen in het onbekende. Ik doe met je mee.   

03-11-2022 Never give up

Sia - Never Give up Link naar Youtube

"I've battled demons that won't let me sleep
Called to the sea but she abandoned me
But I won't never give up, no, never give up, no, no
No, I won't never give up, no, never give up, no, no"

Het leven gaat over vooruitgang. Elke dag is een nieuw begin. Elke dag ontvang je mogelijkheden waardoor je kunt groeien. Het leven gaat over groei. Je bent geïncarneerd hier op aarde om het aardse leven te ervaren. Om hier op aarde de beste versie van jezelf te worden. Deze beste versie bestaat uit jouw authentieke ik die zich vrij en geliefd voelt. Wanneer je voelt dat het leven even tegen zit, herpak jezelf dan weer. Blijf niet hangen in een teleurstellende gedachte. Actie is de enige oplossing om uit een negatieve spiraal te komen. Neem geinspireerd actie, luister naar je hart en handel daar naar. Actie is vooruitgang. Pas wanneer je verbonden bent met je hart en hier aan toe geeft, danst het leven met je mee. Maar dat vraagt van jou om wilskracht en lef. Want het komt niet vanzelf naar je toe, je moet er iets voor doen. Het vraagt om offers te brengen door routines te doorbreken, mensen achter je te laten en verandering aan te brengen in je leven. 

Geef nooit op, nooit. Begin elke dag opnieuw en kijk wat jou blij maakt. Onderneem in je leven, onderneem vanuit inspiratie. Zoek de mensen op die je inspireren, deel je liefde met de wereld. Geef nooit op en help anderen om deze woorden ook te belichamen.   

02-11-2022 Allerzielen

Vandaag, 2 november, is het feest van alle zielen. Op deze dag worden jaarlijks de mensen herdacht die gestorven zijn. Het is met name een Katholieke traditie waar verschillende activiteiten aan gekoppeld zijn. Zo zie je dat op katholieke begraafplaatsen kaarsen en lantaarns branden. De manier hoe je een dag als deze kunt invullen is helemaal aan jou. Wil je een dierbaar iemand die overleden is herdenken dan kun je dat op verschillende manieren doen. Je kan een kaars aansteken in huis of bloemen plaatsen bij het graf of de gedenkplaats. Een andere manier is om voor een overledene te bidden. 

Wanneer ik over bidden spreek, dan heb ik het over iets anders dan de manier waarop dit in het geloof wordt aangeleerd. Bidden zou een vast onderdeel van je meditatie kunnen zijn. En misschien is het dit al, zonder dat je het door hebt. Bidden houdt in feite in dat je dankbaarheid toont voor datgene wat je die dag hebt ervaren, voor datgene wat je in je leven hebt ontvangen. Het begint altijd eerst met dankbaarheid. De stap die hierna komt gaat over andere mensen in je leven die je herstel of succes wenst in hun leven. Je vraagt in feite aan God, de bron, om het leven van deze mensen in een positieve richting te bewegen. Het kan ook zijn dat je tijdens het bidden vragen hebt waarop je graag een antwoord ontvangt. Tijdens je meditatie zak je dieper weg in je bewustzijn en is het mogelijk dat je in de stilte antwoorden ontvangt op je vragen. 

Wanneer je op een dag als deze gaat bidden voor overledenen, dan bid je niet voor de persoon maar voor de ziel. De ziel is na overlijden uit het aardse lichaam getreden en teruggekeerd naar bron. In dit gebeld uit je met name je dankbaarheid en liefde naar de overledene. 

Op een dag als vandaag, samen met de dag van gister en eergisteren, is de sluier tussen het aardse en de spirituele wereld wat dunner. Het is op deze dagen makkelijker om contact te maken met een overlede. Een mooie gelegenheid voor jou om jezelf te bevrijden van enige vorm van negativiteit door jezelf en de overledenen te vergeven voor datgene wat er gebeurt is, door te proosten op het leven en te genieten vanuit dankbaarheid van de mooie herinneringen die je met die persoon in het aardse hebt gehad. 

Een Mexicaanse boodschap op de dag van Allerzielen is: “Gedenk me maar rouw niet om mij. Vier jouw leven!”   

01-11-2022 Engelenpoortdag 

Vandaag is het een poortdag. Wat houdt dit in? Wanneer een datum meestergetallen, spiegelgetallen of dubbele getallen bevat, wordt er een energetisch portaal gecreëerd. Dat noem je een poortdag. Dan is de energie op aarde veel hoger dan normaal en kun je meer last hebben van ascensie symptomen. Op poortdagen is de sluier tussen het universum en de aarde dunner. 

Een Engelenpoortdag is een poortdag met dubbele getallen.

Op een engelenpoortdag is je intuitie sterker en kun je heldere dromen ervaren. Dit soort dagen ontvang je meer tekens van het universum mits je ze ziet. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is in het hier en nu aanwezig zijn met je bewustzijn. Dit soort dagen is de aanwezigheid van engelen ook beter voelbaar en merkbaar. Het is een ideale dag om engelen aan te roepen. 

Geloof jij in engelen? Engelen zijn er om je te steunen, te helpen en om je te helpen de juiste keuzes te maken in het leven. Er zijn verschillende engelen met ieder hun eigen functie / kwaliteit. Engelen zijn hoge lichtwezens die de taak hebben om mensen te helpen. Ze hebben een hele hoge vibratie waardoor je ze niet met het blote oog kunt waarnemen. De meest voorkomende manier om te zien of er engelen bij je zijn is als je een witte veer vindt op een plek waar dit ongebruikelijk is. Veren vertegenwoordigen altijd engelen, met name de kleine fijne witte donzige veertjes. 

Het is een magische dag vandaag.Roep de engelen aan om je te helpen. Ze zijn er altijd. 

1= een nieuw begin, onafhankelijkheid en geloof in jezelf

11 = intuitie en instinct

Abba - I have a dream Link naar Youtube

"I believe in angelsSomething good in everything I seeI believe in angelsWhen I know the time is right for meI'll cross the stream, I Have a Dream"

31-10-2022 A kind of magic

A Kind of Magic - Queen Link naar YouTube

De universele wijsheid leert ons in te zien dat niet alles in je leven beheersbaar en controleerbaar is. Jouw leven is nog voor je geboorte uitgestippeld. Je bestemming is bekend en er zijn verschillende wegen te bewandelen waarmee je deze bestemming kunt bereiken. Dit kunnen omwegen zijn, maar uiteindelijk brengen ook deze je naar de plek waar je uit gaat komen. De bestemming wordt voorafgegaan door een aantal levensfasen die eveneens op voorhand al zijn vastgelegd. Deze fasen moet je doorlopen om je "inwijding" op aarde te kunnen volbrengen. Het zijn levenslessen die wijsheid opleveren en deze wijsheid heb je nodig om een volgende fase in je leven te kunnen begrijpen of te aanvaarden. De fasen zorgen ervoor dat je bewustzijn stap voor stap vergroot wordt. Een fase overslaan kan niet, omdat je dan verdwaald of verward raakt. Je moet er aan toe zijn, om de lessen uit deze fasen te kunnen integreren en belichamen. Dit, zodat je verderop in je leven begrijpt waarom je leven is gegaan zoals het is gegaan.
Om ervoor te zorgen dat je het juiste pad blijft bewandelen ontvang je gaandeweg signalen of boodschappen. Er is een hogere intelligentie aan het werk die hiervoor zorgt. Deze hogere intelligentie noemen we God / de Bron. Het zijn signalen of boodschappen onder meer in de vorm van dubbele getallen of andere synchroniciteiten. Maar ook in de vorm van mensen die op je pad komen, gebeurtenissen, geluiden, dromen of content.
Wanneer je met je aandacht in het nu leeft zal je deze signalen / boodschappen gaan zien, ruiken of horen. Want alles waar jij blij van wordt, wat je inspireert of energie geeft is bestemd voor jou. Alles wat negatief voelt is niet bedoelt voor jou. De signalen en boodschappen pik je op deze manier haarfijn op. Je zal gaan zien dat niets in je leven toevallig is. Pas wanneer je er aan over durft te geven, zal het leven gaan stromen in de richting die voor jou bedoeld is. Iedere vorm van weerstand zorgt ervoor dat er blokkades op je pad komen. Weerstand is altijd een vorm van angst. Angst kom je niet tegen in je hart. Jouw pad gaat altijd over het volgen van dat wat resoneert met je hart. 

Het is de magie van het leven. We vragen ons vaak af "wat wil ik van het leven", maar we zouden wat vaker de vraag mogen stellen "wat wil het leven van mij". Die twee gaan namelijk hand in hand. Echter als je nog teveel vanuit je hoofd leeft, vanuit controle en je ego dan vul je de vraag "wat wil ik van het leven" met andere antwoorden in dat dat de bedoeling is. Eerst mag het ego sterven en pas dan zal je voelen wat je hart wilt, waar je ten diepste naar verlangt. En dat is precies hetzelfde als het antwoord op de vraag "wat wil het leven van mij". 

30-10-2022 Transformeren tot vlinder

De vlinder staat symbool voor transformatie. Voor veel mensen is het uiterlijk hierin bepalend. De rups is veranderd van vorm en daarmee heeft er een tranformatie plaatsgevonden. In werkelijkheid is de rups van binnen veranderd, waardoor het uiterlijk een andere vorm heeft gekregen. Transformeren is dan ook vooral een innerlijk proces. Het is de weg naar vrijheid en ook dat is voor veel mensen een vaag begrip. Veel mensen denken dat ze zich vrij voelen totdat er blokkades op hun pad komen. Blokkades in de vorm van fysieke belemmeringen, financiele tegenslagen of conflicten. 

De vlinder staat symbool voor vrijheid en positiviteit. Een vlinder danst op de wind van het bestaan en is aanwezig in het moment. Het neemt het leven zoals het is en iedereen bewondert het beestje door de kleuren en de kwetsbaarheid die het bij zich draagt. Dat wat wij in een vlinder zien, dat is ook voor ons weg gelegd. het is geen fantasie, dit is realistisch en haalbaar voor iedereen. Om hiertoe te komen moet je een innerlijk proces ondergaan.

Het innerlijke proces leert ons dat niets doen essentieel is om te kunnen transformeren. Niets doen is voor velen veel moeilijker dan het lijkt. Stil worden is geen doel op zich, maar een fundamenteel basisprincipe, een noodzakelijke voorwaarde om getuige te zijn van de manier waarop de totaliteit van het universum zich als eenheid ontvouwt. In de stilte leer je de ware aard van de kosmos te begrijpen. Om stil te kunnen zijn zal je eerst geconfronteerd worden met je overtuigingen en andere negatieve gedachten die je hier van weg proberen te houden. Vervolgens word je geconfronteerd met je angsten en het overwinnen van deze angsten. Deze twee stappen zijn een voorportaal van de stilte. Het proces om tot stilte te komen is een helingsweg waarin geduld en compassie belangrijke elementen zijn. In feite veranderen we in dit proces ons systeem. Het systeem dat chronisch hyperalaert is waardoor stresshormonen op een schadelijk hoog niveau in ons lichaam aanwezig zijn naar een evenwichtige, kalme en ontspannen zijnstoestand om in rust te genieten. Pas als we de oorlog in onszelf beeïndigen krijgen we universele wijsheid. 

Deze universele wijsheid leert ons in te zien dat niet alles in je leven beheersbaar en controleerbaar is. De grote intelligente kracht wil jou in een richting bewegen en daarvoor ontvang je signalen op je pad. In de stilte leer je deze signalen te zien en te begrijpen en voel je wanneer je actie moet ondernemen of wanneer je deze aan je voorbij kunt laten gaan. Het is het vinden van een evenwicht tussen enerzijds een agressieve benadering van het leven waarin we ten koste van alles de kansen grijpen die er liggen, en anderzijds een houding waarin we de dingen accepteren zoals ze komen en ontvankelijk zijn, zodat we ons kunnen overgeven aan het grote creatieve proces. Het is een subtiele dans tussen het actieve mannelijke en het ontvankelijke vrouwelijke.  

28-10-2022 November is de maand van meesterschap

Tijdens mijn ontmoeting met een bijzondere vrouw gisteren, deelde ze met mij haar wijsheden en zo gaf ze me ook wat inzichten met betrekking tot de numerologie. Ze vertelde onder meer dat we de 11-maand naderen. Dat is de de maand van meesterschap.

"1 voor allen, allen voor 1. 

Het is tijd dat de vrouwelijke energie in haar kracht gaat staan en zich manifesteert, zichtbaar, hoorbaar, voelbaar wordt. Tijd om ons meesterschap aan onszelf toe te geven, te erkennen wie we zijn, brengers van het licht.

De kracht te belichamen die door ons stroomt en waar we jarenlang hard voor in het donker hebben gewerkt.

Het is tijd dat de koninginnen op gaan staan. Een symbolische stap hierin is vanuit je ZELF de kroon op te zetten, een waardevol symbool voor het erkennen van je meesterschap. Je bent er nu klaar voor, want door eerst je ZELF te erkennen in wie / wat je bent zal het universum hierop antwoorden door aan jou de volgende stappen te manifesteren die in lijn liggen met jouw meesterschap."

Ze deelde een inspirerende vraag met mij. Een hele wezenlijke. Wellicht inspireert deze vraag jou ook:  

"Als je jezelf in meesterschap ziet staan, welk plaatje zie je dan als je naar jezelf kijkt? Vanuit het perspectief van binnenuit en vanuit het perspectief van buitenaf."

Lezing met healing 

De lezing met healing van 5 november gaat door!
Het minimale aantal deelnemers is bereikt. De datum is geweldig. We zitten dan namelijk in de energie van de eclipse en volle maan van 8 november. 
De energie is dan magisch mooi en dat zorgt in ieder geval voor een bijzondere eerste healing bijeenkomst. 
Wil jij er ook bij zijn? Dat kan natuurlijk. Stuur een email naar info@memorable.nl
Wil je meer weten over de inhoud van de lezing, klik dan hier: Link

27-10-2022 Let it be

 
When I find myself in times of trouble, Mother Mary comes to meSpeaking words of wisdom, let it beAnd in my hour of darkness she is standing right in front of meSpeaking words of wisdom, let it be
 
Let it be, let it be, let it be, let it beWhisper words of wisdom, let it be
 
And when the broken hearted people living in the world agreeThere will be an answer, let it beFor though they may be parted, there is still a chance that they will seeThere will be an answer, let it be
 
Let it be, let it be, let it be, let it beThere will be an answer, let it be
 
Let it be, let it be, let it be, let it beWhisper words of wisdom, let it be
 
Let it be, let it be, let it be, let it beWhisper words of wisdom, let it be, be
 
And when the night is cloudy there is still a light that shines on meShinin' until tomorrow, let it beI wake up to the sound of music, Mother Mary comes to meSpeaking words of wisdom, let it be
 
And let it be, let it be, let it be, let it beWhisper words of wisdom, let it be
 
And let it be, let it be, let it be, let it beWhisper words of wisdom, let it be
 
 

25-10-2022 De vijfde dimensie is de enige weg naar succes

Gisteren sprak ik een jongen van 17 jaar. Hij is al eens eerder in mijn praktijk geweest en mede door de positieve invloed van zijn moeder maakt hij nu een enorme groeispurt door. Hij vertelde mij hoe hij in contact staat met zijn vrienden met wie hij inzichten kan delen die te maken hebben met de vijfde dimensie. Wat hij me vertelde was enorm inspirerend. Een aantal highlights uit dit gesprek deel ik graag met jullie. 

"het grootste gedeelte van de bevolking leeft nog in de derde dimensie. Dat zijn mensen die leven met voorwaarden en met een ego. De vijfde dimensie is de weg naar succes. Leef je vanuit de vijfde dimensie dan ontvang je tekens van het universum en ga je meer zien en voelen. Je krijgt dan kansen en mogelijkheden aangereikt die je dan ook gaat zien. Als je uit de derde dimensie bent, dan heb je het eigenlijk al gehaald. Dan ben je uit de negatieve zone. Ik zie nu dat de kinderen van mijn leeftijd die een ander uitschelden of uitlachen, dat zij nog in de derde dimensie leven en soms zelfs in de tweede dimensie. Daar kunnen ze niets aan doen. Ze weten niet beter, omdat ze nog niet bewust zijn. Leef je in de vijfde dimensie dan accepteer je iedereen, hoe diegene ook is. Ook al haat iemand je, dan nog zal je de ander accepteren. Ik zeg niet dat je iedereen moet respecteren, maar accepteren wel. Het is belangrijk dat je altijd leeft vanuit positiviteit, ook omdat in de vijfde dimensie geen dualiteit bestaat en dus geen voorwaarden. Daar is alleen maar liefde en acceptatie. Door je bewust te zijn van je eigen gedrag kun je de Matrix ontvluchten. Deze Matrix, dat is de derde dimensie en daar ben je een slaaf van het systeem. Het is misschien een lange weg om in de vijfde dimensie te komen, maar het is het ultieme doel. Het maakt niet uit hoe lang het duurt, je gaat het bereiken. Punt. Als je dat elke dag tegen jezelf zegt en je leeft in het nu dan komt het helemaal goed. Dan heeft het universum een verassing voor je. Ik lees momenteel een spiritueel boek waarin vier manieren beschreven worden om te komen tot spiritueel succes. Deze zijn: 

Leef altijd in het nu

Oordeel niet, want dan word je innerlijke dialoog gestimuleerd

Ben één met de natuur en daarmee met het universum

Mediteer met als doel je innerlijke dialoog tot stilstand te brengen"

24-10-2022 De winds of change

Voel jij het ook die enorme windkracht buiten? Zie jij de bomen ook op en neer bewegen, op een manier die bijna destructief is? Of het nu regent of de zon schijnt, soms is deze wind er ineens en soms ook niet. Dit noemen we de "winds of change". Deze wind heeft een energetische functie, namelijk versnelling aanbrengen in jouw bewustzijn. Zodat je helderheid gaat ervaren. Helderheid in de zin van inzichten en "aha" momenten. Dit hoort bij de energie van dit moment, bij de zonnestormen, bij dat wat moeder aarde wil gaan bereiken.  

Wil je dat deze wind in je voordeel werkt, dan is het goed om nu eerst alle negatieve energie van je af te schudden. De winds of change geven je inzichten waar deze negatieve energie nog zit. Het is aan jou om er afscheid van te nemen of om jezelf er van te bevrijden. Een spirituele healing kan hierbij helpen, om zo je aura / energetische lichaam schoon te maken. Voor het boeken van een spirituele healing klik HIER.  

23-10-2022 Energetische schoonmaak

De nieuwe maan van aanstaande dinsdag staat in het teken van een nieuw begin. Een nieuwe fase in je leven, een nieuwe cyclus. Energie heeft hierin een belangrijke functie. Alles wat "oude" energie in zich draagt en wat "beladen" voelt voor jou mag je nu echt gaan loslaten. Dit doe je door middel van een energetische schoonmaak. En deze schoonmaak heeft zowel betrekking op jouw binnenste als alles buiten jou waar jij mee in verbinding staat. 

Energetische schoonmaak "binnen"
Dit gaat over negatieve energie, ofwel karma. Alles wat jou naar beneden haalt, wat jou beperkt of wat jou verlamt mag je los gaan laten. Hoe doe je dat? Door er contact mee te maken. Ieder mens heeft het recht en het vermogen om een leven te leiden vanuit geluk en plezier. Het licht wat jij in je draagt kan pas gaan schijnen wanneer je alle schaduwkanten in jezelf hebt gezien en hebt getransformeerd. Dit schaduwwerk is karma. Hoe kun je karma loslaten? Hierbij een voorbeeld:
Wanneer je op een dag boosheid voelt, dan vraagt je lijf om hier aandacht voor te hebben. Ga dan op de bank liggen en maak contact met dat deel van die boosheid of maak een boswandeling. Vraag aan jezelf waar deze boosheid vandaan komt. Wanneer je het antwoord hebt ontvangen / door hebt gekregen kun je het gaan transformeren. Je gaat er vanuit een ander perspectief naar kijken. Bijvoorbeeld vanuit groei of dankbaarheid. Immers deze boosheid heeft je leren inzien dat het leven..... of deze boosheid heeft je op het pad gezet van .....

Wanneer je voelt dat het karma te maken heeft met een persoon of met meerdere personen. Bijvoorbeeld een partner, gezin of met familie / vrienden, dan is het belangrijk dat je afstand gaat nemen van deze persoon / personen. Karma is niet voor niets terugkerend en zal je net zo lang achtervolgen totdat je de les geleerd hebt en er uit bent gestapt. Pas dan zal je merken dat er nieuwe mensen op je pad gaan komen die veel beter bij je passen of die je laten inzien dat energie ook positief uit kan werken. 

Energetische schoonmaak "buiten"
Dit gaat over negatieve of beladen energie wat kleeft aan alles wat tastbaar is. Het gaat over de energie ontstaan als gevolg van een nare gebeurtenis of gebeurtenissen waar wel of geen andere personen /dieren in betrokken waren. Deze energie kleeft bijvoorbeeld aan voorwerpen, meubels en ook aan het geraamte van je huis. Zijn er spullen in huis, bijvoorbeeld een beeldje, ketting of kleding die jou herinnert aan een persoon waar je verdriet, teleurstelling of boosheid bij voelt? Mijn advies is om dan van deze spullen afscheid te nemen. Geef het beeldje weg, breng het naar de kringloop of gooi het in de prullenbak. Wanneer je het weg geeft is het goed om het beeldje / voorwerp een nacht in de aarde te zetten zodat de meeste lading er af is. Anders geef je negatieve energie door aan iemand anders en dat kan niet de bedoeling zijn. Dit geldt ook voor sieraden. Kleding kun je het beste buiten hangen voordat je het weg geeft.  

Soms is het heel fijn en kan het je zelfs opluchten wanneer je drastisch afscheid neemt van spullen. Na een relatiebreuk bijvoorbeeld is het heel gezond om zoveel mogelijk wat jou herinnerd aan die persoon weg te doen. Op die manier ben jij klaar voor een nieuw begin. Dan komt er ruimte in je energieveld. 

Het kan zijn dat in je huis negatieve energie hangt als gevolg van verdriet of boosheid. Deze energie kun je transformeren door je huis te reinigen met salie. Je kunt je huis ook denkbeeldig in het licht zetten of de engelen om hulp vragen. Tot slot is het heel gezond om in deze periode de ramen te wassen en de vloer te reinigen. Probeer zoveel mogelijk plekken in huis te controleren op de energie. Daar waar je de spullen hebt opgeslagen , zoals op zolder, is het eveneens goed om minimaal 1x per jaar door deze spullen heen te gaan. Alles wat een lading heeft, mag weg. Dat betekent dat wanneer jij een hechting hebt op iets, dat dit eveneens een "lading" betreft. Het kan zijn dat je die ene lelijke vaas niet weg wilt doen, omdat deze je herinnerd aan je overleden oma. De energie van emotionele hechtig hangt dan nog steeds in je huis, terwijl je net bezig bent om emotioneel onafhankelijk te worden ten opzichte van alles en iedereen.

Dus vandaag en morgen zijn ideale dagen voor eeen energetische schoonmaak. Probeer soms zonder al te veel nadenken spullen weg te doen en pak ook gelijk door. Aarzel niet, maar zet door. Je zal merken dat als de spullen ook niet meer in je hal staan, maar buiten of in je auto dat de energie in je huis en daarmee in jou direct een stuk lichter wordt. 

Hier komt het gezegde ook terug "zo binnen, zo buiten". Jij voelt je van binnen lichter worden en dat voel je ook om je heen. 

20-10-2022 As above so below

Het universum kent een aantal wetten. Deze universele wetten gelden voor iedereen, er zijn geen uitzonderingen. De wet "as above, so below" is tevens de boodschap van vandaag. 
"As above, so below" oftewel "zo boven, zo beneden" houdt in dat alles met elkaar verbonden is. Alles is energie en we zijn een ziel geincarneerd in een menselijk lichaam. Onze ziel is verbonden met de bron en ook met ons lichaam, onze geest. Alles is met elkaar verweven. Dat betekent dat alles in evenwicht moet zijn wil je dat je leven precies stroomt zoals je dat graag zou willen.
Met de woorden "As above" worden je gedachten bedoeld. Gedachten komen en gaan. Het is energie in beweging. Jij krijgt elke dag opnieuw de kans om te kiezen voor positieve of negatieve gedachten. Veel mensen denken dat gedachten een losstaand aspect zijn van het leven. Ze weten niet wat de kracht van een gedachte is. Een gedachte is namelijk iets wat je niet kunt "grijpen". Het is iets wat zich in jouw hoofd af speelt. Sta je hierbij stil, dan raak je al verwonderd. Het is bijzonder dat wij mensen over gedachten beschikken. De meeste dieren hebben dit vermogen niet. Onze gedachten hebben een functie. En deze functie is dat we onze eigen realiteit kunnen creeren. Dat klinkt gek, maar bij de zin "je trekt aan wat je uitzendt" knikken de meeste mensen bevestigend. Het komt op hetzelfde neer. Dat wat je denkt, dat manifesteer je in je leven. Dat wat jij in het aardse ervaart noemen we dan ook "as below". 

Deze universele wet maak je er dus van bewust wie je bent en waar je vandaan komt. Het vraagt van jou om vastberadenheid, om elke gedachte die bij je door komt te controleren en waar nodig te herprogrammeren. Denken in mogelijkheden, denken in kracht en tevredenheid, denken in verlangens en denken in liefde. Wanneer je dit doet, dan lacht het leven je toe. 

Wat is hiervoor nodig? Patronen doorbreken, jezelf opschonen en negatieve energie achter je laten. Wanneer jij omgeven bent met mensen die laag in energie zitten, dan raakt jouw energetische systeem hierdoor bevuild. Of het nu een toxische partner is of een klagende vriend / vriendin. Bewust kiezen voor jouw leven, welke mensen jij om je heen wilt hebben en in welke omgeving jij je leven door brengt. Je mooiste leven bereik je door de mensen en omgevingen te vermijden die jou respectloos behandelen, die graag in een slachtoffer rol stappen, die kritisch zijn. Het is jouw leven, het vraagt van jou om vastberadenheid en doorzettingsvermogen. 

18-10-2022 Kick Ass - Geef je leven energie

Het was geen toeval dat ik vandaag een melding ontving van de premiere van de song Kick Ass, van Bryan Adams. Het universum reageerde stellig met deze song op een dag waarin voor mij vele uitersten op mijn pad komen. 

Deze song, wat een geweldige energie! Met een toffe intro door John Cleese waarin hij als God fungeert. God, Ook weer geen toeval. Het is God die ons leert inzien waar het om gaat in het leven: Liefde, positiviteit en POWER!  

Dit nummer helpt je om in de juiste stemming, om in de juiste vibe te komen, om je energie te verhogen: Kick Ass en maak er wat van. Pak je leven vast en geniet zoveel als je kunt. Geniet met anderen en geniet ook alleen. Verwen jezelf door een prachtige wandeling te maken, of iets wat jou blij maakt. Geniet en ben tevreden, heb lief! Zoek elkaar op en geef die knuffel, een oprechte arm, een vriendelijke glimlach. Laat iedereen mee genieten van jouw licht en ontvang dat ook met veel liefde terug. Help elkaar hoog te houden in de energie. Help de mensen om je heen. Het is nu zo nodig lieve mensen.  

Het leven is bedoeld om vanuit de juiste vibratie je mooiste leven te leven. Niet door anderen te pleasen of jezelf weg te cijferen, maar juist door te voelen wat jouw hart nodig heeft. En hier naar te handelen. Het begint bij positief en in liefde te denken en altijd met de juiste intenties te handelen. Altijd.  

Kick Ass is voor mij het nummer wat de lading dekt van vandaag en de komende maand. Trek jezelf omhoog, ben je eigen God en schep jouw hemel hier op aarde. Dit is voor iedereen mogelijk. 

Link naar Youtube

Liefs Floortje

17-10-2022 Vibratie als communicatiemiddel

"words don't come easy" van F.R. David: Link naar Youtube

De boodschap van vandaag is om wezenlijke communicatie terug te brengen naar vibratie. Vibratie is wat we oppikken: woorden komen pas bij iemand binnen als deze gepaard gaat met een bepaalde vibratie. Dat wat je voelt bij een woord, dat breng je naar de ander over. Ben je op zoek naar woorden om iemand te kunnen bereiken? Dan is mijn advies om te stoppen met zoeken. Kom in plaats daarvan in actie en zoek de ander op. Laat via je lichaamstaal, jouw blikveld en stemgeluid aan de ander voelen wat je eigenlijk wilt vertellen. Alle wezenlijke communicatie verloopt via vibratie en dat bereik je door in te tunen op het juiste gevoel. Meer is er niet nodig. 

De tijd van een waterval aan woorden mogen we achter ons laten. De tijd van minimalistische taal mag zijn intrede doen. Eén woord kan meer doen, dan een heel verhaal. "Sorry" met de juiste vibratie brengt veel meer heling dan de verklaring over het waarom en hoe. Zeg je "Ik heb je lief" met de juiste vibratie, dan bereik je veel meer dan de hele verklaring waarom je de ander lief hebt. 

De effectiviteit van woorden zit 'm in de vibratie. Met welk gevoel breng jij jouw taal over? Twee verliefde stellen die beide een andere taal spreken kunnen elkaar ten diepste vinden, terwijl twee verliefde stellen met dezelfde taal zich soms door vele bochten moeten gaan wringen om iets aan de ander duidelijk te maken. 

Gevoel is de taal van vandaag die we allemaal spreken. Hiervoor hoef je niet in hetzelfde land te wonen. Gevoel kan door iedereen begrepen worden, gevoel kan door iedereen gesproken worden. Of je nu oud, jong, doof of blind bent. Hou de hand van de ander vast en voel. Gevoel is de taal waar alles om draait. 

16-10-2022 Iedere dag is een nieuw begin

"Iedere dag is een nieuw begin"

Deze boodschap kan je helpen om ballast in je leven los te laten. Ballast in de vorm van schuldgevoelens, spijt, boosheid enzovoort. Alles is energie en energie is altijd in beweging. Vanuit dat gegeven weet je dus ook dat verandering hoort bij het leven. Iedere ziel resoneert op een hele hoge frequentie. Dit is de frequentie van vrolijkheid, liefde en tevredenheid. Onze gedachten en ons lichaam zijn in staat om deze frequentie te verlagen waardoor je een andere realiteit aan trekt dan dat je zou willen. 
Wanneer het je lukt om je gedachten geen rol meer te laten spelen in je leven, dan activeer je daarmee je gevoelsleven. Je hart opent en de verbinding met je ziel wordt hersteld. Dan word je letterlijk een ander mens. Het ego is een gecreërde persoonlijkheid. De ziel is wie jij in wezen bent. Wanneer mensen besluiten om niet meer naar het ego te luisteren worden ze wie ze in wezen zijn. Ze komen thuis in zichzelf. En die switch, die shift, kan in één nacht plaatsvinden. Daarom is elke dag een nieuw begin. Want het gedrag wat je gisteren liet zien kan vandaag niet meer met je resoneren. Sterker nog, het kan zijn dat je jezelf af vraagt waarom je in hemelsnaam dat gedrag liet zien. Er is dan sprake van een "before" en een "after".

Dat is ook de reden om jezelf en anderen altijd te vergeven. Iemand kan vandaag tot inzichten zijn gekomen. Iemand kan vandaag zijn/haar ego hebben vernietigd. Je hebt dan te maken met een heel ander persoon. En deze persoonlijkheid kun je helemaal niets meer kwalijk nemen. Sterker nog: je mag vieren dat deze persoon zichzelf heeft terug gevonden. 

Bovenstaande tekst brengt me bij het boek "Moeder Maria en Maria Magdalena vertellen, boodschappen voor vrouwen van nu", door Martha Veerbeek: 

Als je wilt mag je je ogen open doen om in een andere dimensie te kijken, voorbij de derde dimensie, om naar mensen te kijken zoals ze echt van binnen zijn. Niet alleen het buitenkantje, maar naar hun hart te kijken en te luisteren, naar de goddelijke vonk. Lieve vrouwen, als jullie je ogen willen openen voor het moois dat er is, voor de hemel, dan verandert je blik, je zienswijze, je gevoel, je geluk. Je ziet de wereld zoals die bedoeld is, dat wil zeggen de hemel op aarde. Je kunt dat nu ervaren als je op die manier kunt leren kijken, wilt kijken. We heten jullie hartelijk welkom in onze dimensie met onvoorwaardelijke liefde voor alles en iedereen. Zo ook voor het kloppend hart van Moeder Aarde. Die heeft een liefdevol kloppend hart, verbind je ook daarmee in verbinding en liefde. Er is nu hemel op aarde als je in een hogere trilling kunt blijven, als je gelukkig kunt blijven, kunt zien wat de bedoeling van dingen is, van lessen kunt leren, als je de schoonheid ziet van dat wat er is, er vooral mooie dingen in ziet en vooral, bovenal, leeft in verbinding met God, meesters, engelen, Moeder Aarde vanuit weten, helder voelen, helder horen of helder zien. 

De volgende song kwam bij me door. Deze past hier mooi bij: Women, women door Rene Froger: Link naar Youtube

"women women
you're all i believe in
all that i need in this world to get it by

women women
you're the rime and the reason
without your love
what could in by"

Nieuwsbrief
Vandaag is er een nieuwsbrief verstuurd naar alle leden met als thema "tweelingzielen". Wil je deze nieuwsbrief ook ontvangen, meld je dan aan door het sturen van een email naar info@memorable.nl

15-10-2022 Bewustzijn is de sleutel

Vandaag sla ik het boek "5D Geld" open van Patrick Scheers. De volgende tekst bevat de boodschap voor vandaag:

Bewustzijn is de sleutel!
Zodra je begrijpt dat jouw eigenwaarde en -liefde verbonden zijn met geld en begrijpt hoe de buitenwereld jou toont hoe jouw innerlijke wereld is, begrijp je dat het om bewustzijn gaat. De uiterlijke wereld is een gevolg van jouw innerlijke staat van zijn. Het universum is holografisch en spiegelt jouw innerlijke wereld. Zonder bewustzijnsontwikkeling blijven mensen keer op keer rondjes draaien in het Rad van geboorte en dood (Rad van Samsara). Hierdoor blijven ze vastzitten in de Matrix ofwel het aardse levensveld. 
Het fysieke lichaam zit vol met programmeringen en niet-verwerkte, opgeslagen emoties, trauma's, pijnen en verwondingen. Deze houden ons tegen om vanuit onze Goddelijke kern te kunnen leven. Om je hieruit te kunnen bevrijden en verlichten is het van belang om bewust met je lichaam bezig te zijn. Dit is de weg die door de duisternis gaat, door de onderwereld. Hoeveel "zwevers" willen hier feitelijk niet doorheen en klagen over de zwaarte en de hardheid? Hoeveel verlangen terug naar huis?
Hierdoor herstel je de verbinding met de bron, door terug te keren naar het midden. Daar waar jij in je leven deze verbinding met God, met de Bron, bent kwijtgeraakt doordat je verstikt was in de emoties, het lijden en de illusie van het idee van elkaar moeten helpen (de emotionele programmering) vanuit de Matrix. 

Door belichaming ontstaat magie in 3D. Doordat je in je midden bent, ben je weer uitgelijnd met je eigen Bron. Wie meesterschap meesterschap wil bereiken zal op het fysieke lichaam moeten werken. Niemand kan immers zomaar negativiteit bij je dumpen, zonder dat er een energie in je systeem aanwezig is die dat aan trekt. zo binnen, zo buiten. Dus alle lichamen moeten opgeruimd en opgeschoond worden. 

De materie zoals hier boven beschreven brengt je bij de kern van het leven. Namelijk dat alle angsten die we in ons dragen ons weg houden van de Goddelijke kracht. Het leven is een les, een les om te groeien in wijsheid en zodoende terug te keren naar het centrum. Dat betekent afscheid nemen van alle angsten. Of dit nu schuld, schaamte, vernedering, jaloezie, boosheid of teleurstelling is. Wanneer je afscheid neemt van alle angsten en gaat zien dat deze angsten juist door jouw externe wereld in jou geprogrammeerd zijn, dan kom je uit bij het licht. Het licht aan het einde van de tunnel waar je al wel eens een glimp van hebt mogen opvangen. Dat is de weg van het hart. Kiezen voor dat wat jou blij maakt, dat wat jou laat leven en dat pad volgen. Even voelt het misschien of je daarmee anderen benadeeld, maar dat is vanuit het "oude" perspectief bekeken. Wat je in wezen doet is je omgeving de kans geven om dit ook te doen en de vrijheid op te zoeken. Je geeft het voorbeeld, jij bent de pionier. 

De volgende song kwam voorbij en past mooi bij de boodschap van vandaag.
I can see clearly now van Jimmy Cliff: Youtube link

13-10-2022 Footprint

Footprint
Een tijd geleden vertelde iemand me dat hij bewust nadacht over zijn footprint. Een footprint gaat over jouw bijdrage aan deze aarde, het gaat over jouw persoonlijke levensstijl. Ik vind het een mooie term en een mooie gedachte dat we allemaal kunnen werken aan onze eigen footprint. Ik ben dit daarna meer bewust gaan toepassen. Het maakt dat je beseft dat iedere aankoop die jij doet, iedere meter die jij rijdt, iedere druppel die jij uit de kraan laat lopen, impact heeft op de aarde. Het maakt dat je meer bewust gaat leven met aandacht voor dier en natuur en alles wat daar invloed op heeft. Ik moest hier aan denken tijdens het luisteren naar de volgende song. Deze trok vandaag mijn aandacht. Ik vind het een prachtig nummer: Aarde door Boudewijn de Groot (Link naar Youtube)  

Ascensie symptomen
In mijn youtube audio van afgelopen week heb ik al even aandacht besteed aan de ascensie symptomen. Ik breng dit onderwerp hier nog een keer onder de aandacht, omdat heel veel mensen er op dit moment last van ondervinden. Als gevolg van de stijgende energie vindt er op dit moment een upgrade plaats in ons lichaam. Het kan zijn dat je dit wat vreemd vindt om te lezen. Vanuit spiritueel perspectief is de energieverhoging van de aarde van wezenlijk belang voor de evolutie van de mens. We groeien van een maatschappij waar de man-energie centraal stond naar een maatschappij waar de vrouw-energie centraal komt te staan. Vrouw-energie wil zeggen dat we met elkaar gaan samenleven vanuit gelijkwaardigheid, harmonie, gevoel en liefde. Iedereen draagt vrouw-energie in zich en deze energie wordt nu meer en meer geopend en geactiveerd. 

Het lichaam wordt voorbereid op deze hoge energie. Dat wil zeggen dat de energie gelijkmatig stijgt. En toch merk je dat de afgelopen maand de energie grotere sprongen maakt. Dit gebeurt als gevolg van de volle maan en verschillende zonnestormen. Ons lichaam kan deze sprongen moeilijker bijbenen waardoor we dat sterker gaan merken in verschillende fysieke klachten. De symptomen die je dan kunt gaan ervaren noemen we ascensiesymptomen. Deze lopen uiteen, maar de meest opvallende / meest voorkomende zijn: 
spierpijn, neusverkoudheid, keelpijn, wazig zien, nekpijn, hoofdpijn, verhoogde hartslag, druk op de borst, pijn aan je heiligbeen, wartme- en kou aanvallen. 

Drink vooral veel helder water en neem op tijd rust. Dan help je je lichaam om alles te kunnen integreren en verwerken.  

Vamorgen constateer ik dat mijn gidsen me attenderen op de volgende zin uit het nummer Englishman in New York, van Sting:

"Be yourself no matter what they say" 

Mijn oog valt op het boek De wijsheid van emoties, door Mantak Chia & Dena Saxer. Ik sla at random het boek open. De volgende paragraaf deel ik graag met jullie. Deze past bij de zin van Sting en is de boodschap voor vandaag: 

Weer contact maken met je ware gevoelens

De tragiek van het moderne leven is dat veel mensen zichzelf niet toestaan de natuurlijke pijn van heftige emoties te voelen en de lessen er van te leren. We verspillen onze kostbare tijd, verlamd door angst, ontkenning en onderdrukking. We stoppen onszelf vol met voedsel, alcohol, voorgeschreven medicijnen en drugs, elektronische speeltjes, entertainment, seks, overwerk en de media. Ons lichaam betaalt de prijs in ongemakken, slecht functioneren en ziekte. De geest betaalt de prijs in afgescheidenheid en vervreemding van ons ware zelf. Zoals Eckhart Tolle zegt: Iedere verslaving verschijnt vanuit een onbewuste weigering om je eigen pijn onder ogen te zien en daar doorheen te gaan. Je gebruikt iets of iemand om je pijn te verdoezelen.Wanneer we het contact met onze ware zelf verliezen, dan verliezen we ook veel waardering voor onszelf. In het taoïsme wordt gesproken over Chi. Dit is zowel inwendige- als uitwendige energie. Chi is de activerende energie van van alle beweging in het universum. Het is de levenskracht van al het gevormde, van alle schepselen en dingen. In de westerse geneeskunde noemen sommige mensen de energie binnen in ons bio-elektromagnetische energie. De oude taoïsten brachten deze inwendige chi onder in vijf subcategorieen: erfelijke chi, chi van levenskracht, seksuele chi, chi van de inwendige organen en chi van de emoties. De meridianen betreft de energiebanen van ons lichaam. 

De uitwendige energie, de energie die buiten het lichaam voor komt, wordt in die krachten onderverdeeld: de universele of hemelse kracht, de kosmische kracht of de kracht van het hogere zelf, en de aardekracht. De universele of hemelse kracht bevat de aanwezigheid van universele liefde en de energieën van alle sterrenstelsels met hun planeten. We ontvangen universele kracht door de kruin. Kosmische kracht of kracht van het hogere zelf is gemaakt van stofdeeltjes van sterren en planeten. deze kracht vormt het menselijk lichaam. Die krijgen we binnen door het derde oog, het punt tussen de wenkbrauwen en door de neus. Aardekracht bevat de energieën van moeder aarde: alle dieren, planten, mineralen en natuurlijke vormen (oceanen, bergen enz) op aarde. Deze energie ontvangen we rechtstreeks via de voetzolen en via het heiligbeen. We krijgen de energie ook binnen door planten te eten die de aardekracht gemakkelijk verteerbaar voor ons hebben gemaakt. Deze drie krachten worden de drie zuiverheden genoemd. Ze werken in harmonie samen om alle levensvormen te ondersteunen.  

12-10-2022 Weet wie je bent en waar je vandaan komt

"Weet wie je bent en waar je vandaan komt"
Deze woorden kwamen gisteren tot mij en bevatten een diepere betekenis. Wanneer we tegen angsten of blokkades aan lopen in ons leven kijken we meestal terug naar onze jeugd om vast te kunnen stellen "waar het is mis gegaan". Het is altijd goed om te begrijpen waarom je doet zoals je doet of denkt zoals je denkt. Alles heeft een oorsprong. En tuurlijk heeft je opvoeding hierin een rol gespeeld. En toch adviseer ik de meeste mensen om het "trauma" niet opnieuw te gaan doorleven, maar om juist alles vanuit een ander perspectief te gaan bekijken. Een perspectief verandering leidt namelijk in mijn beleving tot de snelste heling. Met een perspectief verandering bedoel ik dat je hetgeen wat je is overkomen niet meer als slachtoffer gaat bekijken, maar als kracht. Hierdoor transformeer je als een slang, die zijn huid in 1x kan vervangen voor een nieuwe huid. 

Dat wat jij hebt meegemaakt was precies de bedoeling. En dit heeft met je zielscontract te maken. En juist bij dat punt wil ik graag stil staan vandaag. 

Je ziel, dat ben jij. Je bent een geïncarneerde ziel in een menselijk lichaam. Jouw ziel die bestaat uit 100% energie, 100% bewustzijn, vibreert op een bepaalde frequentie. Met deze frequentie trek je aan wat je uit zendt. Je ziel is op aarde geïncarneerd met een doel, een missie, een contract. Het belangrijkste aspect uit dit contract is om je uiteindelijk te herinneren wie je in wezen bent. Wanneer je dat punt hebt bereikt, dan verandert namelijk alles. Je gaat het leven dan observeren ipv absorberen. Je gaat dan inzien dat iedere ontmoeting in je leven een betekenis heeft en heeft gehad. In iedere ontmoeting, in iedere gebeurtenis ligt groei. Groei houdt in dat je onderweg bent naar jezelf. Groei heeft niets te maken met een fysieke of mentale prestatie. Groei is gebaseerd op inspiratie ipv prestatie.
Thuiskomen in jezelf is voelen wat goed is voor jou en handelen naar dit gevoel. Voelen en handelen naar je gevoel betekent zuiver zijn naar jezelf en je omgeving. Groei gaat over loslaten van dat wat niet meer met jou resoneert. Groei gaat over jezelf verbinden met anderen bij wie je jezelf kunt zijn. Jezelf verbinden met anderen die het beste in jou naar boven willen halen. Groei heeft alles te maken met blijdschap en inzien dat God / het universum jou in een richting leidt. Door je hier aan over te geven en dus weerstand los te laten gaat het leven stromen. De perspectief verandering gaat over jezelf realiseren dat het leven altijd in beweging is en dat de veiligheid waar je naar verlangt niet uit externe factoren gehaald moet worden, maar dat dit intern moet gebeuren. 

In je zielscontract zijn een aantal levens thema's opgenomen die je in dit leven wilde uitwerken en overstijgen. Kijk maar eens terug op je leven en zie waar jij altijd zoekende naar bent geweest of waar je regelmatig op vast liep. Het is een terugkerend patroon, een terugkerend obstakel wat jou altijd in je vrijheid beperkt heeft, in je geluk, in je blijdschap. Dat wat jou is overkomen is vaak een gevolg van het thema wat je in dit leven wilde uitwerken. Er zijn in die reis een aantal personen geweest die je ogen hebben willen openen en het is de vraag of je daar op dat moment open voor stond. Maar als je terug kijkt zie je het nu wel. Het kan een opmerking zijn, een advies of een ontmoeting. Het zijn de mensen die een diepe indruk op je hebben achter gelaten, omdat iets in jou wist dat er een reden was voor deze ontmoeting.
Omdat alles met elkaar verbonden is in dit leven ga je nu inzien dat daar waar de energie niet stroomt, dat daar onherroepelijk frictie ontstaat. Daar waar jij niet hoort te zijn, ontstaan blokkades. Daar waar jij niet in verbinding staat met je gevoel ontstaan belemmeringen. Mensen die vanuit hun hoofd leven vibreren op een andere frequentie dan mensen die vanuit hun hart leven. Die twee resoneren niet met elkaar en dus is het goed om hier afstand van te nemen, zodat het jouw geluk en blijdschap niet ten nadelen beïnvloed. God / het universum en dierbare overledenen doen er alles aan om jou in dit leven te begeleiden, om ervoor te zorgen dat je een leven gaat leiden wat stroomt, wat rust en vertrouwen geeft. Zie daarom de vele signalen die je ontvangt van God/het universum. Zie de toevalligheden, de synchroniciteiten. Zie de symbolen, de liedjes, de afbeeldingen, de wonderen uit de natuur. Niets komt zomaar op je pad. Alles wijst jou de weg.  

Weet wie je bent en waar je vandaan komt is een zin die je in je kracht zet. Jij bent meer dan de rollen die je bekleed in dit leven. Jij bent meer dan de overtuigingen die je leven bepalen. Jij bent alles. 

11-10-2022 Jij bent de creator van je eigen leven

Vanmorgen is een nieuwe luister audio geplaatst op het youtube kanaal van Memorable. Deze audio gaat over de huidige energie en de ascensie symptomen die je kunt ervaren. Voor het beluisteren van deze audio, klik HIER

De energie van de 11-dag vandaag is opnieuw bijzonder. Jij bent de creator van je eigen leven. Het enige wat je hier voor hoeft te doen is 100% positief te denken. Positief wil zeggen in liefde, dankbaarheid, compassie, passie, volharding en tevredenheid. Door trouw te zijn aan je hart en door te zien welke boodschappen er op je pad komen. Zie je een kleine witte veer liggen, dan zijn dit de engelen die je steunen. Hoor je een liedje in je hoofd, dan zit hier een boodschap in. Volg je hart, volg de liefde, volg de inspiratie, volg de blijdschap, volg je verlangens. God / het universum begeleid je, helpt je, steunt je.

Tijdens het schrijven van dit nieuwsbericht werd mijn aandacht getrokken naar een boek in mijn kast "bewustzijn schept vrede" van Christina von Dreien. Ik voelde dat er een pagina is die de boodschap voor vandaag beschrijft. Ik opende het boek en kwam uit bij hoofdstuk 18 - Nu is het moment: 

"De oorzaak en beëindiging van oorlogen
Oorlog en geweld vinden alleen maar plaats in een maatschappij waarin het verstand met te veel mannelijke energie overheerst. Als zowel het verstand als de mannelijke energie te nadrukkelijk aanwezig is, zullen er geweld en oorlog uitbreken. Als we in een maatschappij zouden leven waarin de mensen vanuit hun hart leven en in balans zijn, zouden we helemaal geen oorlogen beginnen. 

Het komt steeds opnieuw voor dat een land een "vredesverdrag" sluit met een ander land, maar zulke vredesverdragen en onderhandelingen zouden helemaal niet nodig zijn als er wederzijds vertrouwen was. Men stelt alleen maar een verdrag op om er zeker van te zijn dat de tegenpartij zich aan de afspraken houdt. Als alle mensen vanuit hun hart zouden leven, konden we elkaar vertrouwen. Dan zou het volkomen logisch zijn dat er geen oorlog meer zou zijn. Dan zouden we ook geen onderhandelingen en verdragen meer nodig hebben." 

10-10-2022 Eeuwigheid

Vandaag trek ik een kaart uit het kaartendek "De wijsheid van het universum", door Toni Carmine Salerno. De boodschap voor vandaag is:

Eeuwigheid

Deze kaart stimuleert je om jezelf los te maken van de beperkingen van je geest en je leven te bekijken vanuit een universeler perspectief. Als je probeert je leven volledig in te passen in de menselijke logica, kom je altijd op een punt waarop het allemaal niet meer lijkt te kloppen. Proberen om ieder onderdeel van je leven te begrijpen is zoals proberen een puzzel af te maken met slechts een paar stukjes van de puzzel. Het is de aard van de mens om te proberen om alles te begrijpen en te controleren. Toch ligt de eeuwige aard van het leven buiten het menselijke begrip. De boodschap voor jou op dit moment in je leven is om je te richten op de spirituele kant van het leven. Observeer je gedachten en angsten en geef ze bewust over aan het universum. Voel de geest van de natuur en haar veranderende seizoenen. Zie dat de hele natuur perfect is, hoe ze alles wat er in de wereld gebeurt, accepteert. Geniet van het gevoel van tijdloosheid dat opwelt in je hart als je wordt omringt door de schoonheid van de natuur. 

In de meditatie van vandaag kwam de volgende tekst door:

Sometimes just be like a poppydoll

"observe, but don't react
be flexible and patient
be soft and gentle
smile, always smile
receive, but don't react
just be you, always
just be"

De volgende boodschap werd eveneens aan me door gegeven. Het is een waterval van woorden, van wijsheden. Voel wat op jou van toepassing is. Dat wat met jou resoneert is voor jou bedoeld. 

stay centered
pray
follow your instinct
be like Pluto (Disney): playfull, curiuous, enthusiastic, naïve, childisch
believe in yourself, your capabilities
your hearts desire will be fullfilled
flow like water, don't become ice
water will give you clearity
perhaps you are a water sign
speak your truth
only make promisses to yourself
everything will unfold step by step
feel the energy is rising
focus on yourself
you are source energy
dont feel bothered, embrace life, you're worth it
listen to the tones of the piano
a real musician is led by the heart
the heart is the driven force of all existence
the heart touches your soul
the heart is the explanation of love
the heart is a life force energy
the heart gives you a fullfillment
the heart is transparant
theres no duality in the heart
the heart is like a singing bowl, the tones are fluid and touching every human soul
be receptible, just by being in the moment
spread your hands and receive without conditions
appreciate everything what you will receive
to be able to receive you have to empty your mind
practice this every day
enjoy it, feel the blessings

De volgende song kwam bij me door: 

One More Try van George Michael: Link naar song op Youtube

09-10-2022 Dubbele getallen

Vandaag trek ik een kaart uit het kaartendek "Boodschappen van de engelen" door Doreen Virtue. De boodschap voor vandaag is:

Oceana
Ga aan de slag. Je staat in contact met je eigen waarheid in deze situatie en je moet vertrouwen hebben in je intuïtie en liefdevol voor jezelf opkomen. 

Uitgebreidere uitleg: Duik maar in het diepe. Je hebt geen onderzoekingen of meer tijd nodig. Je kunt je gevoelens ten opzichte hiervan vertrouwen. Ik zal je bij de noodzakelijke stappen in de gegeven omstandigheden begeleiden. Het belangrijkste is dat je het koste wat kost niet voor je uitschuift. Ga stapje voor stapje, zodat je niet door de situatie overweldigd wordt. En doe het dan vooral regelmatig. Je weet precies wat je moet doen in deze situatie en je bent er helemaal klaar voor. Ik ben er om je te bevestigen dat je beslissing juist is. Ofschoon er misschien af en toe nog veel werk te verrichten is of wat emotionele onrust voorkomt, zal dit heel snel veranderen in een geestelijke verlichting die je kunt vergelijken met een zacht zomerbriesje. 
Soms kun je je te emotioneel of te moe voelen om iets te ondernemen. Dat komt, omdat je je onzeker voelt of je beslissing wel correct is. Gewoonlijk is een ongegrond schuldgevoel de boosdoener er van dat alle energie en gelukkige gevoelens uit je gezogen worden. Als dit gebeurt kun je de engelen aanroepen om je te steunen in je overtuiging. Zie hoe alle deuren heel gemakkelijk voor je open gaan met elke stap die je neemt. Dat is al weer een teken dat je op de juiste weg bent. 

Volle maan ritueel

Op het youtube kanaal van Memorable is vanmiddag een nieuwe audio geplaatst met als titel "volle maan ritueel". Dit ritueel kan je helpen om de volle maan van vandaag extra kracht bij te zetten. Het is een magische maan, de energie is nu heel sterk en kan in je voordeel werken. Link naar Youtube audio

Dubbele cijfers

Misschien zie jij ze ook regelmatig, dubbele cijfers. Het is een teken dat je precies bent waar je nu zijn moet, dat de engelen er zijn om je te helpen de sterkste versie van jezelf te worden. Ze helpen je om in je kracht te komen. Dubbele cijfers motiveren je om door te gaan en stappen te zetten in de richting van jouw kern, om alleen datgene te doen wat bij jou past, wat jou inspireert, wat jou gelukkiger maakt en blijer ook. 

Verjaardagen

Een andere cijfercombinatie die betekenisvol is, is die van een verjaardag. Stel dat de verjaardag van jouw overleden vader op 15-06 is en je ziet nu met regelmaat 1506 ofwel als tijdaanduiding of op een andere manier, dan wil dit zeggen dat jouw vader jou helpt in je proces. Je vader is er voor jou en heeft een missie. Hij zal je hoe dan ook helpen om je doel te bereiken. Dat doel is het realiseren van je hartsverlangen, dat doel is het realiseren van zelfliefde zodat je het leven aan trekt wat voor jou bestemd is. 
Het kan ook zijn dat je de cijfercombinatie ziet van de verjaardag van een geliefd persoon (levend). Een persoon met wie je een sterke verbinding voelt. Zie je zijn/haar verjaardag regelmatig als cijfercombinatie/ tijdaanduiding dan vertelt het jou dat deze persoon in jouw leven hoort / je groei brengt. 

Oplopende cijfers

Zie je met regelmaat oplopende cijfers in de vorm van 1234, ook al staan ze niet in deze volgorde afgebeeld, dan betekent dit dat er een versnelling optreedt in je ontwikkeling. Deze versnelling kan betekenen dat er goed nieuws op je pad komt, sneller dan je misschien denkt. Of dat de inzichten die je gaat krijgen nu in hoog tempo gaan plaatsvinden. Je ontvangt dan inzicht na inzicht na inzicht. Een groeispurt noemen we dat. Je ontwaakt snel en dat kan tot gevol hebben dat je ineens gaat inzien hoe krachtig het universum is en hoe sterk je verbonden bent met deze intelligentie.  

Ascensieverschijnselen

De komende dagen gaan meer en meer mensen ascensieverschijnselen ervaren. Dit gaat gepaard met fysieke ongemakken. Met name de ogen, de keel en het hart kunnen hierin een rol spelen. Maak je vooral geen zorgen en neem bij twijfel contact op met je arts. Ons lichaam is aan het vernieuwen / veranderen en hierdoor kan het niet anders dan dat we eerst ongemakken gaan ervaren. 

08-10-2022 De eerste luister audio van Memorable

De energie wordt nog verder opgebouwd vandaag. Er vindt een fysiek zuiveringsproces plaats. Je kunt dit vandaag onder meer merken aan vastzittende spieren bovenin de rug of nek. 

De volgende drie songs kwamen bij me door:

Multicolor, van Son Mieux

Please forgive me, van Bryan Adams

Hero, van Mariah Carey

"There's a hero
if you look inside your heart
You don't have to be afraid
of what you are
There's an answer
If you reach into your soul
And the sorrow that you know
will melt away"

Op het Youtube kanaal van Memorable is vandaag de eerste luister audio geplaatst. De komende periode zal dit kanaal verder aangevuld worden. Word ook abonnee en blijf daarmee op de hoogte.
De link naar deze audio: Link naar Youtube 

07-10-2022 Mind your own business

Twee quotes die vanmorgen bij me door kwamen, zijn:

Leave the old behind, embrace the new

Iets wat vanzelfsprekend is, kan je weghouden van geluk en blijdschap. Comfort is namelijk geen garantie voor geluk. Het verstand en het gevoel moeten op één lijn liggen, anders blokkeert de vanzelfsprekendheid jou in je groei. Door het oude los te laten, ontstaat er ruimte voor iets nieuws. En als je hier nu al een voorstelling van kunt maken en je wordt daar blij van, dan heeft het universum maar één advies: doen! 

Mind your own business

Wat hiermee vanuit spiritueel oogpunt bedoeld wordt, is dat alle gedachten die in jou aanwezig zijn en die bij je opkomen altijd alleen maar over jezelf zouden moeten gaan. Door je gedachten op iemand anders te richten, geef je energie weg, verlaag je je energie en weerhoud je jezelf er van om je mooiste leven te manifesteren. Je trekt aan wat je uit zendt. Dus ook de gedachten over een ander, hebben altijd weer een boomerang effect op jou. Door je te focussen op jezelf en ervoor te zorgen dat je je de hele dag blij en tevreden voelt, dan ben je de creator van je mooiste leven.   

Het nummer wat ook bij me door kwam, wat tevens aan sluit bij deze twee quotes: I want to break free van Freddy Mercury. 

06-10-2022 De sprong naar vrijheid

De energie wordt ook vandaag weer verder opgebouwd in het collectief. Dit kun je op verschillende manieren merken. Je droomt bijvoorbeeld veel intenser, alsof je het allemaal werkelijk mee maakt. Je kunt het merken aan de onrust in je lijf. Je kunt het merken aan een verandering in je eetbehoefte. Je kunt het merken aan de toevalligheden in je leven. Aan nieuwe ontmoetingen en nieuwe kansen die zich voordoen. Je kunt het merken aan de weersomstandigheden en nog zoveel meer. De nieuwe aarde krijgt in de energie meer en meer vorm. We zien dit nu nog niet terug in onze realiteit, maar dit gaat snel veranderen. Ik ben hier heel enthousiast over en deel mijn ideeen hierover graag met de hele wereld. Wat de nieuwe aarde inhoudt en op welke manier wij mensen hierin worden "meegenomen". Vind je het interessant en wil je hier meer over weten? Ik geef lezingen door heel Nederland en België. Ik sta ook open voor lezingen in andere landen en dan in het Engels. Een lezing kan op aanvraag worden ingepland. Mocht je een groep van gelijkgestemden vinden met minimaal 10 personen, dan kom ik graag naar je toe. De duur van een lezing is meestal 2,5 uur. Wil je de lezing boeken of ontvang je graag meer informatie, klik dan HIER

We groeien toe naar een aarde waar gevoel, liefde en harmonie centraal zullen staan. Om dit voor elkaar te krijgen zal het universum iedereen uitnodigen om eerst naar jezelf te luisteren alvorens je advies aan anderen vraagt. Om jouw keuzes af te stemmen op dat waar jij naar verlangt, wat een ander hier ook van vindt. Doen waar jij blij van wordt, geinspireerd actie ondernemen op dat wat bijdraagt aan het verwezenlijken van je dromen. De nieuwe aarde gaat over trouw zijn aan jezelf en het universum helpt je om alle randvoorwaarden voor elkaar te maken. De kracht van het universum is op dit moment zo groot: Je verliest niets, je wint alleen maar. De sprong in het diepe, daar gaat het in deze energie om. De sprong naar vrijheid, jezelf kunnen zijn zonder voorwaarden en beperkingen. Jezelf betekent dat je niet meer vlucht voor randvoorwaarden, voor afleiding, voor condities die eerst in orde moeten zijn. Jezelf betekent doen waar je over dagdroomt, waar je ten diepste naar verlangt. Je mag er op vertrouwen dat alles uiteindelijk goed uitwerkt. Wil je hier graag in ondersteund worden, wil je graag mijn inzichten ontvangen, dan kan een telefonische sessie je helpen. Klik HIER voor het boeken van deze sessie.  

04-10-2022 Laat liefde je baken zijn

Vandaag trek ik voor het collectief twee kaarten uit het kaartendek "Fluisteringen van de natuur". Een prachtig kaartendek met aan de buitenzijde allemaal vlinders. Vlinders staan voor transformatie, precies de energie waar we nu in zitten. Lees de boodschappen en voel of deze met jou resoneren. Resoneert de boodschap niet, dan is de kaart ook niet voor jou bestemd. 

Kaart 1: Hoop en geluk

Dit is kaart nummer 48. 
Je hebt nu een periode bereikt die gevuld is met helende energie, nieuwe vorderingen en een gevoel van bevrediging. Je staat op het punt om een feestvreugde te ervaren. Je energie steunt je in deze fase en geeft je het gevoel dat je aan de winnende hand bent. Laat zorgen of uitdagingen uit het verleden gaan terwijl je je focus op het geluk dat je omringt. Voel je aangemoedigd en opgewonden door de mogelijkheden van alle mooie beloften die er voor je in het verschiet liggen. Vier het leven en geniet er van. 

Kaart 2: Laat liefde je baken zijn

Dit is kaart nummer 42. 
Laat liefde je leiden. Wanneer je in een nieuwe situatie komt, zie dan dat liefde de weg bereidt. Als het een spannende situatie is, of iets op je werk, doe dan een visualisatie oefening door de ruimte te vullen met een mooie, heldere liefde voor iedereen die erbij betrokken is, inclusief jezelf. Erken wat er aan de hand is en wees bereid om de manier waarop je de dingen benadert te veranderen. Wanneer de communicatie harmonieus is, zul je een beter vooruitzicht creëren op datgene waar je naar op zoek bent. Focus je op het licht in je. Verbeeld je dat je dit licht ook uitstraalt. Jouw innerlijk licht zorgt er voor dat je de wereld met nieuwe ogen bekijkt en iedere dag van je leven iets nieuws leert. 

02-10-2022 Tweedaagse retraite healing

Geopend: Voorinschrijving TWEEDAAGSE INHOUSE Healing - Thuiskomen - Energie - Voelen

Een unieke kans voor iedereen: 9 en 10 december aanstaande ga je samen met mij twee dagen werken aan jouw innerlijke kracht, jouw innerlijke rust, jouw innerlijke stem en jouw energie. De inhoud van deze twee dagen zal in de nieuwsbrief van oktober verder worden toegelicht. Het is nu al mogelijk om jezelf hiervoor op te geven.

Informatie:

Het resultaat van deze twee dagen is dat je met een sterke en hernieuwde energie naar huis gaat. Je hebt een beter besef van wie je bent, je bewustzijn is verder geactiveerd, je ascensieproces is in een versnelling gebracht, je weet nog beter wat je wilt en hoe je dit kunt bereiken. Je gaat met een positief gevoel naar huis, een gevoel wat je de komende tijd kunt gaan vasthouden. Je hebt inzichten ontvangen, healing en je hebt ervaren wat de vijfde dimensie voor jou inhoudt. Dat is de dimensie van onvoorwaardelijke liefde, harmonie en gelijkwaardigheid.    

9 december aanvang 10.00 uur  - einde 17.00 uur
10 december aanvang 10.00 uur - einde 17.00 uur

Locatie: omgeving Arnhem
Inclusief: lesmateriaal, koffie en thee
Exclusief: overnachting, lunch 
Kosten: € 250
Minimaal aantal deelnemers: 4
Maximaal aantal deelnemers: 15  

01-10-2022 Eerste nieuwsbericht

Nieuwsbrief Memorable

Inmiddels is de eerste nieuwsbrief van Memorable verstuurd naar alle klanten en relaties die in mijn administratie zijn opgenomen. Ben ik jou vergeten of wil je graag op de hoogte blijven, stuur me dan een email bericht. Dan ontvang je alsnog de laatste nieuwsbrief. Het is mijn intentie om elke maand een nieuwsbrief uit te brengen. Voor de contactgegevens, klik HIER

De KP index van vandaag is sky high

De KP index staat voor de zonnestorm kracht die invloed heeft op ons mens-zijn. De KP index van vandaag is 6 en dat is torenhoog (uitleg door Wikipedia klik HIER). Het kan dus zijn dat je meer moe bent dan normaal. De zonnekracht doet zijn werk, de hoeveelheid lichtdeeltjes die jouw cellen bereiken zijn vandaag enorm. Je lichaam heeft rust en tijd nodig om dit te verwerken. En zo klimmen we steeds een beetje meer op de ladder van ons ascensieproces. Het ascensieproces dat gaat over wie jij in wezen bent en waar je ziel thuishoort. Hou je haaks en bij vragen mail of app me. Voor de contactgegevens, klik HIER

Zaal-bijeenkomsten gegeven door Memorable

In de toekomst zal ik me meer gaan richten op het organiseren van zaal-bijeenkomsten. Denk hierbij vooral aan lezingen, trainingen en met name aan groephealingen. De tijd is aangebroken om meer mensen tegelijk te mogen bereiken en met net zo veel impact. De tijd is nu en ik ben er klaar voor. Meld je aan voor de eerste zaalbijeenkomst op 5 november aanstaande. Wil je meer informatie hierover, klik dan HIER

Tarief verhoging per 1-11-2022

Individuele sessies zullen per 1 november verhoogd worden. Alle sessies geboekt voor deze datum zullen nog volgens het oude tarief plaatsvinden.