Wanneer je deze vraag aan iemand stelt zal het antwoord meestal zijn "niemand en niets". Gelovigen zullen als antwoord "God" geven of de Meester of Geest die zij in dat geloof of die religie aanbidden.

Maar even terug naar de mensen die als antwoord geven "niemand en niets".
Laat ik de vraag anders formuleren: wie of wat geeft jou veiligheid? Wie of wat zorgt ervoor dat je bereid bent om te leven?
Met andere woorden:
door de aanwezigheid van die activiteit in je leven, heb je het gevoel dat je 's morgens wakker wilt worden. Dat geeft je dag een toevoeging die je motiveert of tevreden maakt. 
door de aanwezigheid van dat ene ding in je leven, heb je het gevoel dat je 's morgens wakker wilt worden. Het geeft je steun en motiveert je en houdt je op de been
door de aanwezigheid van die persoon of personen in je leven, heb je het gevoel dat je 's morgens wakker wilt worden. Zij maken je blij en halen het beste in jou naar boven. 

Of nog concreter:
Is je baan, het werk wat je doet, voor jou belangrijk om de dag door te komen?
zorgt het verlangen naar je kinderen zien 's avonds ervoor dat je elke dag opnieuw kunt doorstaan?
is het graf van je opa de plek waar je wekelijks naar toe gaat?
zie je het weekend altijd als een afsluiting van een week hard werken en kijk je daar naar uit?
heb je iets nodig om naar uit te kunnen kijken, zodat je de dagen en weken kunt doorkomen? 

Wie of wat zorgt ervoor dat je bereid bent om te leven?   
Het lijkt er op dat bovenstaande voorbeelden heel logisch en gezond zijn. Ze zijn menselijk en je doet er niemand kwaad mee. Mijn antwoord hierop is: Ja en nee.
Ja, omdat ze gezond zijn als in dat ze menselijk zijn en dat werken, kinderen, stilstaan bij een overlijden, schrijven hartsvervullend kan werken.  
Nee, omdat je dus wél iets of iemand boven jezelf stelt. Want wat gebeurt er met je wanneer deze zekerheden wegvallen? Je kinderen gaan uit huis of je verliest je baan, je verhuist naar ver weg waardoor je niet meer naar het graf kunt, je kunt niet meer zien of hebt geen geld om in het weekend iets extra's te doen. 

De meeste mensen zouden zeggen: wanneer dat gebeurt, dat zie ik dan wel weer. 
Dát is een typische opmerking van het ego. En zonder iedereen hierin tekort te doen: daar ligt trots en arrogantie onder.  

Wanneer je gaat in zien dat andere mensen of dingen of activiteiten nodig zijn in je leven om je lekker te kunnen voelen, dan ontstaat er een opening om te kunnen groeien. De mensen die graag willen werken aan een compleet en onafhankelijk leven, die gaan dit aan. Het brengt je bij innerlijke kracht en geestelijke groei. Hoe dan? En waar begin ik dan? 
Door het anders te doen. Door het leven een andere wending te geven.  

Een groot deel van de mensheid voelt diep van binnen een leegte. Het aan gaan van die leegte brengt je bij kracht. Zie dat afleiding een vorm van misleiding is. 
Ik kan je helpen. Een spirituele healing helpt je. Wil je hier meer over lezen, klik dan HIER.