De tijd waarin we leven is vooral een tijd van verwarring. Want de waarheid lijkt elke keer opnieuw vertroebeld te raken. Door invloeden van buitenaf, door grenzeloosheid en door rebellie. De waarheid lijkt te verschuiven naar een teer stukje fundament wat ieder voor zich mag vullen. We spreken dan ook niet meer over dé waarheid, maar over jouw en mijn waarheid. Omdat dé waarheid vertroebeld is geraakt. 

De waarheid is vandaag de dag vooral gebasseerd op hoe iemand zich voelt en wat hij/zij belangrijk vindt in het leven. En zo wordt het dus ook normaal gevonden dat die waarheid kan veranderen, want elk gesprek kan je nieuwe informatie geven waarmee jouw waarheid kan worden bijgestuurd. Het is net als bij energie: je bent voortdurend in beweging en door mee te bewegen met de golven van het bestaan kom je de minste weerstand tegen. 

Daarnaast is het zo dat we worden gestimuleerd om onze eigenheid te tonen en om te ontdekken wie we echt zijn. Want de roep om echt helemaal onszelf te kunnen zijn wordt gevoed door programmering. Jezelf zijn betekent voor jezelf opkomen, jezelf laten zien en de rug keren naar mensen die jou niet accepteren.

Maar weet jij wel echt wie je bent? 

Jouw waarheid is een illusie

De huidige tijd waarin we leven wordt gekenmerkt door misleiding. In werkelijk alles vind je misleiding en dat maakt dat de tijd waarin we leven vooral verwarrend is. Je wordt van alle kanten aangemoedigd om jezelf te zijn. En door die aanmoediging ga je op zoek. Want blijkbaar is het nodig om iets te zijn. Je identiteit moet gevuld worden. Hoe vullen we onze identiteit? Door:

er voor te kiezen om een gezin te stichten. Want een gezin geeft identiteit aan de samenleving. 
er voor te kiezen om te demonstreren. want door te demonstreren geeft het aan dat je een vechter bent en dat je ergens voor staat
er voor te kiezen om succesvol te zijn als in status en macht. Hoe meer omzet je maakt of hoe groter het team is wat je aanstuurt, hoe sterker je identiteit wordt
een auto te kiezen die status uitstraalt. Een grote auto of een kostbare auto of de kleur. Het bepaalt je identiteit
een partner te nemen. want door een partner te hebben, toon je aan dat je niet zielig alleen bent. Een partner geeft jou identiteit en al helemaal als die partner ook nog een sterke identiteit heeft
vrienden te maken, want vrienden bepalen je identiteit. Het geeft aan dat je sociaal bent en dat je flexibel kunt zijn
te sporten, want sport geeft aan dat je gezond leeft. Het geeft je identiteit vorm

En zo zijn er nog veel meer uithangborden te vinden waarmee we onszelf identificeren. Niet wetende dat dit allemaal vormen van hechting zijn. Het zegt werkelijk waar helemaal niets over jou.

Het enige wat iets over jou zegt en wat jouw identiteit bepaalt, is:
Wanneer je alles kwijtraakt. Werkelijk alles. Dus geld, vrienden, baan, huis, gezin. Wanneer je werkelijk helemaal niets of niemand meer hebt. Wat er dan met je gebeurt en hoe jij daar dan mee om gaat. Dat zegt iets over jou. En dan, in die fase, wordt jouw identiteit duidelijk. 

Want wat vaak blijkt is dat wanneer we niets meer hebben, dat we dan pas ons gezicht keren naar God. Tot die tijd zijn we bezig met onszelf. Met het zaaien en kweken van zelfliefde. 

Pas wanneer we niets meer hebben zijn we bereid om onze identiteit uit handen te geven. Pas dan realiseren we ons dat het niet gaat om wat "ik" wil, maar om wat "Hij" wil. 

En dan kom je uit bij Zijn waarheid. En dat is dé waarheid. 

Jouw waarheid is daarom een illusie. Want wanneer je alles kwijtraakt in het leven, raak je ook die kwijt. En dat geldt niet voor Zijn waarheid. Zijn waarheid blijft bestaan. Nu en altijd. Hoe goed of slecht het ook met je gaat.   

Zijn waarheid is dé waarheid

Zijn waarheid gaat over Zijn fundament. Zijn wil. En hoe weet je nu wat Hij wilt?
Weet jij wat God echt wilt? Leef jij naar Zijn wil? Hoe toets jij jezelf of je naar Zijn wil leeft? 

God zijn wil is heel helder, heel specifiek ook. Hij kent geen democratie. Dat wil zeggen: zijn wil is niet onderhandelbaar. Zijn waarheid is gegoten in cement en daardoor onverwoestbaar. En wanneer jij jouw waarheid identificeert met zijn waarheid, dan sta je stevig in het leven. Wat er ook met je gebeurt. 

Zijn waarheid lees je in Zijn woord. Heel veel mensen denken dat de illusie van het leven gaat over dualiteit. Dat dualiteit niet bestaat, omdat dit een programmering is. En dat klopt ook, alleen kun je niet uit die illusie stappen door te zeggen dat alles liefde is. Want dan nog steeds blijf je hangen in dualiteit. De illusie van het leven gaat om onze perceptie dat we denken dat we zelf de waarheid bezitten. Dat we zelf alles kunnen oplossen door onze eigenwijsheid. De illusie van het leven gaat over het aannemen van alles in het leven wat met jou resoneert. In die aanname ligt de grootste misleiding van de mensheid. Want alles wat resoneert draagt niet dé waarheid in zich, maar een aspect waar jij gevoelig voor bent. Pas wanneer we in staat zijn om onze eigen waarheid los te laten, en Zijn waarheid aan te nemen kun je de illusie doorbreken. En Zijn waarheid lees je in Zijn woord.