We spreken van een spirituele aanval, wanneer iemand door machten en krachten uit de onzichtbare wereld naar beneden gehaald wordt. Diegene ervaart dan op emotioneel-, mentaal- spiritueel- en/of fysiek niveau tegenwerkingen die niet te verklaren zijn. Het beïvloedt die persoon in zijn dagelijkse leven, omdat hierdoor het gevoel van vrede en vreugde geblokkeerd wordt. Een spirituele aanval neemt meestal toe wanneer iemand er voor kiest om God in zijn of haar leven aan te nemen of wanneer iemand in aanraking komt met geloof. Een spirituele aanval ontstaat uit de onzichtbare wereld en de wezens die hierin actief zijn noemen we demonen. Demonen hebben een lichaam nodig om van te leven. Ze kiezen dan altijd een lichaam wat uit balans is, waar iemand vast zit in zijn/haar ego. Demonen maken onderdeel uit van de donkere wereld, de wereld die er op uit is om chaos en verwarring te brengen in het leven van mensen.

Een aanval wordt niet door iedereen herkend, omdat heel veel aanvallen door onze menselijke aard als normaal wordt gezien. Het hoort er bij en dus kun je het maar beter negeren of oplossen met een middel en / of afleiding. Daarnaast is het zo dat niet iedere tegenslag in je leven te maken heeft met een aanval. Het identificeren van een aanval is dus best ingewikkeld. 

Waarom wordt iemand aangevallen?

Er zijn een verschillende redenen te geven waarom iemand wordt aangevallen. Demonen zoeken altijd naar een ingang en die ingang vinden ze daar waar sprake is van een disbalans. Een disbalans heeft altijd met het ego te maken en dus met negativiteit, leugens, onzuiverheden, schuld, schaamte, trots, arrogantie en onzekerheid.
De meest voorkomende redenen zijn:    

Iemand houdt vast aan overtuigingen waarmee hij/zij zijn/haar leven blokkeert.
Overtuigingen zijn aannames over het leven en over jezelf die gebaseerd zijn op een leugen. Voorbeelden van hardnekkige overtuigingen zijn "ik doe er niet toe" "ik heb de wereld niets te brengen" "ik ben het niet waard" of "ik hoor hier niet thuis". Het zijn overtuigingen die jou weghouden bij God. God wil namelijk dat jij in je kracht staat en heeft een hekel aan oordelen. Oordelen kent Hij niet, dus wanneer jij oordeelt is er sprake van een disbalans.   

iemand houdt geheimen vast of leeft een onzuiver leven.
Geheimen kunnen gaan over het heden, maar ook over het verleden. Wanneer je in het verleden dingen hebt gedaan die niet zuiver waren, dan blijven deze dingen je achtervolgen. Je komt er pas vanaf wanneer je ze erkent en wanneer je er spijt van hebt. Zo lang je ze niet erkent en dus diep wegstopt in jou, blijven ze als een disbalans aan je hangen. Je kunt deze disbalans doorbreken door in gesprek met God aan hem te vertellen waar je spijt van hebt en door aan Hem te vragen om vergeving. Daarna is het klaar en kan het je loslaten. Ervaar je dan nog steeds een disbalans in je leven, dan zet je dit punt kracht bij door je geheimen te delen met iemand die gelooft. Wanneer je je geheimen deelt met iemand die gelooft, dan kan diegene voor jou aan God vragen om  je te vergeven. Dit principe van verlost worden van je geheimen werkt heel helend. Je kunt in 1x je verleden achter je laten. 
God spreekt over een onzuiver leven wanneer iemand liegt of bedriegt, wanneer iemand verschillende bedpartners heeft, maar ook wanneer je intimideert of manipuleert.    

iemand is karma drager
Dit houdt in dat door toedoen van ouders en/of voorouders jij nu met "het oordeel" of de gevolgen rond loopt. De disbalans in het leven van ouders of voorouders is doorgegeven aan de volgende generatie waardoor deze disbalans nu diep in jou verankert ligt. De generatie voor jou kan last hebben gehad van verslavingen, van depressie en ook van geheimen die ze bij zich droegen waar ze zelf geen onderdeel van waren, maar die wel een last vormde in hun leven. Daarnaast kan het zijn dat ze in hun leven onzuivere dingen hebben gedaan, dat ze gelogen of bedrogen hebben. Dit alles zorgt eveneens voor een disbalans en ook die stukken draag jij dan in je. Het is dan aan jou om het karma te doorbreken, zodat de generatie na jou hier geen last meer van heeft. Zo lang er nog karma is zullen er spirituele aanvallen zijn.  

iemand draagt een vloek uit de familielijn die is afgeroepen op ouders of voorouders.
Een vloek kan meerdere generaties aanhouden. In het verleden, in de generaties voor ons, kwam het regelmatig voor dat er een vloek op mensen werd afgeroepen. Een vloek is in feite een wens die je uitspreekt naar een ander en wanneer dit door meerdere mensen tegelijk wordt gedaan, dan heeft die vloek impact. Ook kan het zijn dat een vloek met behulp van zwarte magie extra kracht krijgt of wanneer een vloek vroeger door een priester werd uitgeroepen, dan had de vloek eveneens een sterkere werking. Een vloek wordt diverse generaties doorgegeven en zo lang iemand niet in union is met God zal de vloek nog actief zijn.   

Kenmerken van een aanval

Hoe kun je nu merken of je wordt aangevallen. Een aantal veel voorkomende voorbeelden: 

je voelt je depressief, verslagen en ontmoedigd. Alles in het leven lijkt hopeloos te zijn. Niets voelt als vooruitgang en onderaan de streep voel je een grote teleurstelling over het leven. Je hebt het gevoel dat je wilt opgeven. Er is geen vrede of vredig gevoel in je leven en je ervaart veel stress.

Je ervaart weinig zingeving en hebt weinig tot geen innerlijke honger om je spiritueel te ontwikkelen. Het werken aan jouw relatie met God vind je moeizaam en lijkt niet uit de vingers te komen. Activiteiten om met hem een relatie aan te gaan lijk je te vermijden. 

Je ervaart weinig energie en motivatie in je leven. Je voelt dit vooral op fysiek niveau. Ergens lijkt het alsof je ziek bent of ziek gaat worden, je voelt je lusteloos en zwak

Je twijfelt aan de goedheid van God. Je twijfelt er aan of Hij wel een plan voor jou heeft. Je kunt zelfs boosheid voelen en voelt je in de steek gelaten door Hem. Je hebt het gevoel dat Hij je straft in plaats van dat Hij liefde is. 

Je denkpatronen zijn negatief. Negatief, depressief en gericht op oordelen over jezelf. De strijd vindt vooral plaats in je hoofd. Je kunt angsten ervaren en ook veel zorgen aan je hoofd hebben. Komt het allemaal nog wel goed? Is dit leven nog wel aan mij besteed? Zitten mensen nog wel op mij te wachten? De mentale kwellingen kunnen soms de overhand nemen en brengen je naar een dieptepunt waarin je gaat twijfelen aan de zin van het leven.

De teleurstelling en boosheid die je van binnen voelt duwt je in de richting van weerstand en tegenstand. Hierdoor overweeg je om alles overhoop te gooien en terug te gaan naar je oude manier van leven. Je hebt het gevoel dat je niet vooruit gaat en wat is er dan makkelijker om terug te stappen in de wereld van verslaving en hechting. Daar is de vijand ook op uit, dat je opgeeft en terug gaat naar het leven waar je slaaf bent van het ego.  

Emoties uit je verleden, pijnlijke herinneringen uit het verleden komen weer opzetten en trekken aan je. Je dacht dat je alles al verwerkt had en toch opeens word je weer overweldigd met dit pijnlijke gevoel

 Je worstelt met gevoelens van schuld, schaamte en veroordeling. Er is een stem die je zegt dat je alles verknald hebt, dat je het niet goed hebt gedaan, dat je het niet waard bent. 

Je worstelt met gevoelens van afwijzing en eenzaamheid. Niemand lijkt je echt te kunnen begrijpen en het voelt alsof je niet van deze wereld bent

Je bent verward over wat je nog kunt en moet geloven. Bestaat God? Bestaat Jezus? Is dit de enige weg? Wie kan ik nog vertrouwen hierin? 

Je ervaart gruwelijke nachtmerries of aanwezigheid in je slaap. Je ervaart slaapverlammingen of hebt extreme last van van restless legs.  

Hoe kun je omgaan met een spirituele aanval? 

Geef niet op, geef nooit op! Dat is stap 1. We zitten allemaal in een spirituele oorlog en iedereen kampt op zijn/haar manier met aanvallen.
Hoe dichter je naar God toe groeit, hoe sterker de aanvallen worden. De enige manier om van de aanvallen af te komen is door zo dicht mogelijk bij God te blijven. Hoe doe je dat? Door tegen hem te praten, in Zijn woord te lezen en door te bidden. Vraag aan Jezus om in je leven te komen, Hij is de weg naar bevrijding. Wil je hulp? Boek dan een spirituele healing. De sessie helpt je om verlost te worden van veel negatieve energie. Hierdoor ben je beter in staat om de strijd voort te zetten. Klik HIER voor het boeken van een sessie.