De term tweelingzielen komt uit de new age wereld. Het is een term die mensen nieuwsgierig maakt. Het is een term die mensen uitnodigt om verder op onderzoek te gaan. Het is een term die verward en tegelijk ook bevestigt. Door de term uit te pluizen en er veel over te lezen voelt de tweelingziel zich bijzonder. En door meer over de term te lezen krijg je ook hoop. Door je te verdiepen in alle mogelijke paden die de tweelingzielenreis je biedt, is er een mogelijkheid om die tweelingziel terug te krijgen. Dit maakt de reis draaglijker, er is perspectief om toch nog samen te komen. New age is gericht op bijgeloof, want zo lang we ons nog focussen op aardse thema's en aardse aspecten blijven we hangen in de illusie van het leven. Blijven we gevangen in het ego.  New age zorgt ervoor dat we ons bezig blijven houden met het onderwerp tweelingzielen, want het ego wilt altijd meer. Hierdoor blijven onze ogen gericht op die ander. Maar je ogen moeten weg van die ander, je ogen moeten een andere kant op kijken. Niet even, maar de rest van je leven. Alleen dan kom je er van los.  

Wat is new age? 

New age is een Westers spiritueel concept die er vanuit gaat dat we groeien naar een nieuw tijdperk waarin licht en liefde centraal zullen staan. New age gaat er vanuit dat onze eigen goddelijke kern precies weet wat je nodig hebt. En om bij die goddelijke kern te komen pel je jezelf laag voor laag af. Eenmaal bij die goddelijke kern ben je één en op dat punt ervaar je eenheid met alles om je heen. New age kent daarom geen persoonlijke God met wie je een relatie kan opbouwen. Vaker wordt God vergeleken met het universum of met de hemel. En in sommige overtuigingen is God geen schepper, maar maakt Hij onderdeel uit van de schepping. In de new age gaan mensen uit van universele wetten en een dieper bewustzijn. God en dus het goddelijke, kun je beter begrijpen door jezelf beter te leren kennen. De relatie met God, die onpersoonlijk is, komt dus tot stand wanneer je in jezelf treedt. 
In de new age beweging richten mensen zich op de Wet van de Aantrekkingskracht (Law of Attraction). Hierdoor hebben ze de overtuiging dat je aantrekt wat je uitzendt. Door een positieve mindset trek je het leven aan wat je graag wilt. Hierdoor ben je in staat om je eigen geluk te manifesteren. 

New age is een spirituele beweging waarbij mensen gebruik maken van rituelen en methoden die niet verbonden zijn aan één specifieke spirituele stroming. Ze maken hierdoor gebruik van een spiritueel rijk die grenzenloos is. Dit rijk noemen ze "het universum". 
In de new age gaan mensen er vanuit dat de wereld van licht en donker elkaar aanvullen en ook niet zonder elkaar kunnen. Ze denken dat donker nodig is om licht te kunnen ervaren. 
In de new age gaan mensen er vanuit dat alles energie is en dat we allemaal met elkaar verbonden zijn. We vertegenwoordigen allemaal een stukje van God, van het heelal. We zijn allemaal één. 
In de new age gaan mensen er vanuit dat zelfliefde belangrijk is om dichtbij jezelf te kunnen komen. Hoe dichter je bij jezelf bent, hoe meer je in verbinding staat met de goddelijke kracht die je in je draagt.  

Wat valt er onder new age? 

Alles wat niet specifiek verbonden is aan één spirituele stroming is new age. Dus wanneer iemand rituelen en methoden combineert uit verschillende spirituele stromingen is diegene bezig met new age. En ook wanneer iemand rituelen en methoden toepast die niet verbonden zijn aan een spirituele stroming.
New age kom je met name tegen in de wereld van esoterie, psychologie, gnosisme, vrijmetselarij, mystiek en de rozenkruisers. De methoden en rituelen die bijvoorbeeld niet gebonden zijn aan één spirituele stroming zijn: 
tarotkaarten
astrologie
hypnose
channeling
familie-opstellingen
handlezen
aura lezen
dna activation 
light body healing
pendelen
mediumschap
neo sjamanisme
reiki
NLP
kristaltherapie

Drie risico's van new age

New age maakt gebruik van spirituele rijken waarvan niet bekend is welke wetten en regels daar gelden. Hierdoor weet je NOOIT of je donker of licht aan trekt. Hierdoor weet je dus ook NOOIT ofdat een ziekte of mentale kwelling die je later ervaart hiervan afkomstig is. Je loopt het risico dat je demonen toe laat in je leven, omdat je meer en meer gaat geloven in die andere wereld. Gebeurtenissen in je leven en ontmoetingen met mensen zijn géén toeval meer. Alles wordt geleid door de onzichtbare wereld en dus door spirituele rijken. Spiritualiteit gaat over bewustzijn. Alles wat je kijkt en luistert wordt in je bewustzijn opgenomen. Alles heeft zijn invloed op je bewustzijn en kan op die manier als vervuiling optreden. Vervuiling houdt in dat je minder bewust wordt en hoe minder bewust je bent, hoe groter de kans dat je misleid wordt. En misleiding gaat over jou beinvloeden tot het doen en denken van negatieve, ongezonde en onvolwassen dingen.  

New age methoden en technieken worden door mensen bedacht en in de wereld gebracht. Het zijn mensen die op basis van hun eigen referentiekader, hun eigen achtergrond en cultuur een methode hebben samengesteld en hebben vormgegeven. Deze methoden en technieken zijn niet aantoonbaar zuiver en toch worden ze door andere mensen overgenomen. Dat komt door de manier waarop ze het verhaal rondom de methode de wereld in hebben gebracht. Mensen zijn over het algemeen gemakkelijk te beinvloeden, met name wanneer iets op de korte termijn al effect lijkt te hebben.  

Een ander risico van new age is dat het een nieuwe hechting of hechtingen creert. Het "ik" wordt namelijk gevoed waardoor het ego meer en meer wil weten. Hierdoor volgen mensen nog meer workshops en nemen ze aan nog meer rituelen deel. Ze maken zichzelf meer en meer afhankelijk van de occulte wereld die het ego aanmoedigt groter te worden. Het gevolg is dat de ui niet wordt afgepeld, maar juist wordt aangevuld. Dat komt, omdat er nieuwe hechtingen worden aangelegd. Denk aan hechtingen ten aanzien van personen en netwerkgroepen of aan hechtingen ten aanzien van patronen en rituelen. Je wilt het gevoel graag vasthouden wat je ervaarde in de workshop of tijdens het ritueel en daardoor hou je het in je dagelijks leven in stand. En dat is een hechting.    

Het derde risico van deelnemen aan new age is dat je stuurloos en grenzeloos wordt. En dat zorgt voor verwarring en chaos in je leven. Er zijn verschillende mensen in mijn praktijk die de wens hebben om te leven vanuit een geopend hart. Die liefde centraal hebben staan in hun leven en die in de uitwisseling met anderen de liefde voelen stromen. En toch ervaren ze wekelijks mentale kwellingen. New age zorgt ervoor dat we blijven zoeken, dat we onrust blijven ervaren in ons leven. Door new age raak je niet bevrijd. Door new age word je ego groter en ben je daardoor in staat om meer geld te verdienen en meer mensen aan je te binden. Door new age voel je de behoefte om de wereld te verkennen en om de vrijheid te omarmen. Dat maakt je grenzeloos en stuurloos.  
Daarnaast wordt je stuurloos, omdat je ziel leiding mist. Wanneer je in verbinding staat met je "zijn" met je kern, dan ervaar je eenheid. Dan ervaar je rust. Maar vanuit die plek kun je nog niet in de wereld mee bewegen en mee functioneren. Je hebt leiding nodig en die leiding geef je aan het ego of die geef je aan God. En op dat punt wordt God wel een persoonlijkheid, omdat leiding altijd gepaard gaat met structuur. Een onpersoonlijke God kan jou geen structuur bieden, een persoonlijke God wel. 
En je wordt grenzeloos, omdat het "zijn" niet overal kan functioneren, zoals bijvoorbeeld in een liefdesrelatie. In het contact met die ander wordt het namelijk moeilijk om je eigen grenzen te bewaken. New age zorgt ervoor dat we in de toestand van "zijn" met die ander kunnen gaan samensmelten. En dat werkt als je elkaar af en toe ziet. Maar wanneer je gaat samenwonen, dan vertroebelt die samensmelting wordt deze verstoord door onze dagelijkse verantwoordelijkheden en dagelijkse beslommeringen. Je bent dan gebonden aan aardse zaken waar time management een onderdeel van uit maakt. Het kunnen omgaan met deze factoren en de wisselvalligheden van het leven wordt door new age ingewikkeld gemaakt. Je wordt als vanzelf grenzeloos, omdat je niet weet wat jouw eigen fundament werkelijk inhoudt. In een liefdesrelatie raak je jezelf daardoor sneller kwijt.  

Tweelingzielen raken verblind door new age

De term tweelingzielen is bedacht door de wereld van new age. Omdat het als een concept wordt neergezet houdt het voor veel mensen in dat je ergens controle kunt krijgen over dat wat er zich tussen jou en die ander afspeelt. New age probeert tweelingzielen te laten geloven dat je zelf union kunt manifesteren. Jij kunt die magneet worden waarmee je de ander aan je kunt binden. En dat is controle. Dat is het ego. 
Daarnaast krijgen tweelingzielen door new age het gevoel dat tekens en dromen een voorspellende waarde hebben. Hierdoor hebben tarrotleggers, channelers en mensen die verstand hebben van numerologie een toegevoegde waarde. Ook mensen die de invloed van de maan kunnen duiden of die kunnen vertellen waar poortdagen voor staan. Het is allemaal new age en het houdt in dat de mens wordt beinvloed en misleid. Het voedt het ego. 
Hoe meer het ego gevoed wordt, hoe gefrustreerder de reis wordt. Want de obsessie neemt daardoor niet af, maar deze neemt toe. Hierdoor raken deze tweelingzielen snel uit balans en ervaren ze momenten van wanhoop en overweldigende emotionele buien. Het put ze uiteindelijk compleet uit en daar is het ego ook op uit. 

New age is de laatste jaren sterk in opkomst, omdat het de mens aanmoedigt de vrijheid in de zichtbare wereld maximaal te benutten. En wanneer er dan gesproken wordt over een persoonlijke God, dan blokkeren de meeste mensen. Omdat een persoonlijke God structuur biedt en structuur houdt in dat er grenzen zijn en dat voelt als een beperking. En dat is dus een illusie. Want door structuur kom je tot vrijheid. Omdat deze structuur ervoor zorgt dat je meer in de geest aanwezig bent, dan in het aardse waar dualiteit overheerst.  

Tweelingzielen worden uitgenodigd om te groeien tot onafhankelijke gezonde en volwassen mensen. Ze kunnen hier komen door de term los te laten. Door alles wat het onderwerp tweelingzielen voedt los te laten. De reden waarom je je tweelingziel ontmoet hebt, is omdat je alleen onafhankelijk en volwassen kunt worden wanneer je in staat bent om jezelf te onthechten van je tweelingziel. Je kunt onthechten van je tweelingziel door het ego te laten sterven en door je te focussen op God. Want in de relatie met God kun je een nieuwe hechting creeren die allesomvattend is en die jou rust, vrede en plezier brengt. 

De 144000 uitverkorenen

New age kent geen persoonlijke God, terwijl de persoonlijke God de enige weg is naar vrede en vrijheid. In de Christelijke spiritualiteit wordt niet gesproken over tweelingzielen, maar zijn er wel kenmerken te vinden die wijzen naar het concept van tweelingzielen. Een belangrijk kenmerk is het getal 144.000. Wanneer je op Google zoekt op tweelingzielen en 144.000 dan zijn er veel resultaten te vinden die je bij new age brengen.
144.000 is een getal uit de Bijbel die doelt op de uitverkorenen. De Bijbel vertelt in het laatste geschrift van de Openbaring dat wanneer de eindtijd aanbreekt er 144.000 uitverkorenen zijn. Deze 144.000 uitverkorenen zijn ongelovigen die plotseling tot geloof zijn gekomen. Het zijn deze 144.000 die een wedergeboorte ervaren en die daarna door God aangemoedigd worden om te gaan helpen bouwen aan Zijn wereld. Ongelovigen zijn de mensen die oorspronkelijk uit new age komen en laat nu net het concept van tweelingzielen afkomstig zijn uit new age. 

Dit klinkt voor veel mensen nog ver weg . Hoe dan ook: De wedergeboorte komt na een ego dood en als gevolg van de ego dood kom je tot overgave. Daar op dat punt ben je onvoorwaardelijke liefde. En dat is God. Wanneer je ego sterft en wanneer je een wedergeboorte hebt ervaren, dan ben je in union met God. Daar gaat union over. Op dat punt ben je namelijk in staat om een liefdesrelatie aan te gaan met een ander waarin 100% sprake is van harmonie. Op dat moment is elke partner die dan in je leven komt precies dat wat bij jou past.        

Welke God is de God naar bevrijding en union? 

De belangrijkste vraag is nu nog waarin onderscheidt God in de Christelijke spiritualiteit zich van de God in het Hindoeïsme, God in de Islam of welke andere God dan ook? Hoe weet ik met welke God ik te maken heb? Het vraagt om wat extra uitleg alvorens hier een antwoord op te geven. 

We zijn allemaal geboren met de perceptie dat we aan het aardse leven gebonden zijn en dat we ons moeten aanpassen aan dit aardse leven om te kunnen overleven. Hierdoor doen we ongezonde en onvolwassen dingen, waardoor we afleiding ervaren en waardoor we alle hechtingen in stand kunnen houden. Het ego leidt ons in dit leven en het ego wijst voortdurend naar manieren om meer te hebben, meer aanzien te krijgen en ook om meer controle en macht te krijgen.

De enige manier om jezelf hieruit te bevrijden is door te gaan leven in de geest. Door je te verbinden met God in de geest. Door de relatie tussen jou en God te versterken. En door zoveel mogelijk op Hem te lijken. Maar hoe weet je nu wat God wil? Want Hij is in de geest. Niemand heeft hem ooit gezien. 

En op dit punt ontmoeten we Jezus Christus. Jezus was de aardse manifestatie van God. Hij heeft God gezien en Hij was God. Hij was dus perfect. En door op Hem te lijken, ga je op God lijken. En als je op God lijkt, dan leef je in de geest. Dan ben je onvoorwaardelijke liefde. 

Verder heeft Jezus laten zien dat we opnieuw geboren kunnen worden. We kunnen een wedergeboorte ervaren door net als Hem te leven. Hoe Hij leefde, lees je in het Nieuwe Testament. Hij liet zien hoe je het ego kunt ontkennen en negeren. Hij liet zien hoe je in liefde kunt leven met alles en iedereen. Hij liet zien wat echte liefde is. In Hem zijn we liefde en is er geen angst meer. 

In Hem kun je een wedergeboorte ervaren. Dat is een bovennatuurlijke ervaring. Wanneer dat plaatsvindt verandert je hele binnenkant. Waarom? Omdat op dat moment Zijn geest, dat is de Heilige Geest, tot je komt. 

In de geschiedenis is over dit bovennatuurlijke verschijnsel weinig tot niet gesproken. Heel veel mensen denken bij Jezus aan religie. Maar Hij is spiritualiteit. In Hem zijn we allemaal onthecht en verbonden met God. En dit kan alleen door Hem. De wedergeboorte ontstaat dus niet wanneer je alleen God erkent in je leven, wanneer je focust op dé schepper. Een wedergeboorte is alleen mogelijk wanneer je Jezus ziet, erkent en gaat leven zoals Hij leefde. In de Bijbel lees je op veel plekken dat Jezus ons als zijn bruid wil aannemen. Dit gaat over union. 

Meer informatie over tweelingzielen

Wil je meer informatie over tweelingzielen, klik dan HIER. 

Op het Youtube kanaal van Memorable vind je verschillende audio's die je helpen in het tweelingzielen proces. Een voorbeeld van een audio, vind je HIER en HIER

Ik wil graag groeien naar een wedergeboorte

Je bent van harte welkom. Je kunt hiervoor het beste een spirituele healing boeken. Tijdens de sessie ontvang je handvatten en voel je Zijn aanwezigheid. Je groeit dan dichter naar Hem toe. Klik HIER.