Spiritualiteit gaat over dichter bij God komen. Dichter bij onvoorwaardelijke liefde, bij leven in de geest. Dichter bij vrede, vrijheid en dankbaarheid. Er zijn twee innerlijke krachten actief die jou van binnenuit bewegen om dichter bij hem te komen.
De eerste kracht gaat over een innerlijke spirituele honger. Er is dan een hunkering in jou aanwezig om meer met Hem samen te smelten. Deze drijfveer beweegt jou naar een leven in de geest. Dat wil zeggen dat je ervoor kiest om tijd met Hem / in Hem door te brengen in plaats van met vrienden. Dat je graag aan Hem vertelt over je leven in plaats van dat je iemand anders hiervoor op zoekt. Zijn aanwezigheid in je leven maakt je warm en blij.Het is als een kameraadschap waarin je hunkert naar Zijn liefde en aanwezigheid. Door elke dag te investeren in deze relatie voel je dat de verbinding groeit. Hij maakt onderdeel uit van je leven, in zoveel mogelijk aspecten van je leven. Dat betekent dat je Zijn aanwezigheid erkent in je werk, bij vrienden, thuis en wanneer je gaat sporten. Je erkent Zijn aanwezigheid door de verbinding met Hem te voelen en Hem te bedanken voor dat wat je leven brengt. Hij maakt van jou een beter mens. Hij zorgt ervoor dat je op het juiste pad blijft waar zuiverheid, vrijheid en liefde is.
De tweede kracht gaat over de aanwezigheid van een tekort. Een tekort aan kracht. Je draagt een schuldgevoel met je mee of een gevoel van angst en onzekerheid. Je zoekt God dan op, omdat je iets van Hem wilt of nodig hebt. Je wilt dat Hij je redt ofdat Hij je vergeeft ofdat Hij je tekens gaat brengen op je pad waar je steun aan hebt. Soms hebben we deze kracht nodig, om ons te realiseren dat Hij de Bron van al het leven is. Dat we zonder Hem niets kunnen en niets betekenen. Hij zorgt voor leven. Soms is dat afhankelijke gevoel nodig, om Hem de erkenning te geven dat Hij boven ons staat. Zijn wil zal altijd plaatsvinden. In het lijden van het leven komen we altijd terug bij Hem. Soms moeten mensen heel diep gaan voordat ze dit doen, maar onderaan de streep zal ieder mens uiteindelijk buigen voor God en om Zijn hulp roepen. Hoe dan? Wanneer iemand al zijn/haar geld verliest en zijn/haar relatie wordt op dat moment verbroken waardoor hij geen huis meer heeft om in te wonen, dan zal ook deze man of vrouw uiteindelijk de handen omhoog reiken en vragen om hulp.