In het dagelijkse leven ondernemen we genoeg activiteiten die er toe bijdragen dat je even rust ervaart, even een "zen" gevoel hebt. Dat kan, omdat je mediteert, affirmeert of door te gronden of door de inzet van yoga oefeningen. Het kan ontstaan, omdat je even in stilte zit of, omdat je een ritueel uit voert. Er zijn heel veel activiteiten die je kunt ondernemen om "even" geen onrust te hoeven voelen. 

Maar wat heb je er aan, wanneer al deze activiteiten slechts tijdelijk zijn? 

Alle activiteiten en tools die je helpen om uit je hoofd te komen en de verbinding met je lijf te versterken, die zijn tijdelijk. Je creert daarmee geen permanente staat van vrede. Die permanente staat van vrede heb je alleen wanneer je onvoorwaardelijke liefde bent. 

Hoe komt het dat deze activiteiten je niet dichter bij onvoorwaardelijke liefde brengen? De belangrijkste reden heeft te maken met de manier waarop je investeert in jouw relatie met God. Als er in de activiteit geen enkele uitingsvorm bestaat die gelinkt is aan God, dan heeft dat draagt het niet bij aan jouw groei naar onvoorwaardelijke liefde. Hoe dat zo?   

Wanneer ben je onvoorwaardelijke liefde?

God vind je in de geest. Dat wil zeggen, dat je God ontmoet wanneer je aan Hem denkt of wanneer je tegen Hem spreekt.
Wanneer we aandacht schenken aan het hoofd, door deze bijvoorbeeld leeg te maken, dan voed je nog steeds het ego. Het leegmaken van je hoofd is niet verbonden met God. En, omdat het ego verbonden is met je hoofd / met je gedachten, zal het ego je hoofd dan na je activiteit opnieuw gaan vullen met onrust en chaos, met ongezonde gedachten en met negatieve gedachten. 

Wanneer we aandacht schenken aan affirmaties of aan grond oefeningen, dan heeft het alleen baat wanneer de affirmaties gaan over God of wanneer de grondoefeningen jou dichter bij Hem brengen. In de meeste gevallen is dit niet zo en zijn we vooral bezig om het "zelf" te voeden en dus het ego. Want hoe meer aandacht je schenkt aan "zelfliefde", hoe groter je ego wordt. Tenzij je zelfliefde koppelt aan jouw liefde voor God, dan weer niet. Kun je het nog volgen?    

Waarom brengt alleen onvoorwaardelijke liefde permanente rust? 

De belangrijkste reden hiervoor is dat God een bovennatuurlijke kracht bezit waar jij en ik niet bij kunnen. Wanneer je in Hem investeert, dan investeert Hij ook in jou. Hij gaat dan als vanzelf de negativiteit bij jou weghalen. 
Er is één "maar" in dit verhaal. Je kunt niet vandaag aan de relatie werken en morgen het weer anders doen. Het is óf "all the way" of niet. Vergelijk het met een partnerliefde. Pas wanneer jij jezelf volledig geeft aan de ander en wanneer je toegewijd bent aan deze liefde, heeft het kans van slagen. Anders niet.