Zechsal MSM poeder Optimism 500 gram

Voor 17:00 besteld, morgen in huis!
€ 24,00
  • Ervaringsdeskundig
  • Lage verzendkosten
  • Specifiek geselecteerd

Wat is MSM poeder?

MSM staat voor methylsulfonylmethaan en is een organisch gebonden vorm van zwavel. Zwavel behoort met calcium, magnesium, kalium, natrium en fosfor tot de macromineralen: mineralen die het lichaam dagelijks in grote hoeveelheden nodig heeft. Desondanks is het één van de meest onderschatte mineralen. Het stimuleert met name de aanmaak van collageen. Daarnaast wordt zwavel al eeuwenlang therapeutisch ingezet bij diverse klachten en aandoeningen. Zechsal kan met de lijn Optimism de meest pure vorm van MSM leveren. 

Voor wie is MSM poeder geschikt?

MSM poeder is een van de meest onderschatte mineralen die we nodig hebben voor onze gezondheid. Niet alleen draagt MSM poeder bij aan de natuurlijke groei van nagels en haar, maar ook draagt het bij aan de stevigheid en gezondheid van gewrichten, spieren, rode bloedcellen, aminozuren en insuline. Het is met name ontstekingsremmend en ondersteund daarom ook bij pijn aan gewrichten en spieren. Ook kan het helpen bij rug- en hoofdpijn klachten. Het zorgt voor soepele spieren, pezen, bindweefsel en gewrichten en heeft het een zuiverende werking op urinewegen en blaas. Je weerstand wordt verhoogd en het gaat rimpels en huidbeschadigingen tegen. Je bloedcirculatie wordt verbeterd en je dikke dam wordt ondersteund. 
Naarmate de leeftijd stijgt, wordt het belangrijker om de hoeveelheid zwavel in het lichaam op peil te houden.

MSM poeder in combinatie met Magnesium

Wanneer je MSM poeder gelijktijdig inneemt met magnesium, wordt de opname van magnesium bevordert.

MSM poeder in combinatie met Vitamine C

Wanneer je MSM poeder gelijktijdig inneemt met vitamine C, wordt de opname van vitamine c bevordert.

Hoe neem je MSM poeder in?

Wanneer je kiest voor een voetenbad of ligbad adviseren we je om MSM poeder in combinatie met magnesium kristallen te gebruiken. Aan een voetenbad voeg je 10 gram toe (op ongeveer 4 liter warm water), aan een ligbad voeg je ongeveer 50 gram MSM poeder toe. Let er op dat je je aan deze dosering houdt, gezien het effect van MSM poeder op je lichaam. 
 
Wil je MSM poeder oraal innemen, dan kan dat. Neem MSM poeder bij voorkeur op de nuchtere maag in. Meng hiervoor 2 tot 4 gram MSM met water. Dit is ongeveer een theelepel per drinkglas. 
 
De verpakking bevat een klein maatschepje van 2 gram per keer.
Meer informatie
Naam Zechsal MSM poeder Optimism 500 gram
MPN ZE32
EAN 8718657170060