Hot

Zechsal Magnesium Bad kristallen 750gram

Voor 17:00 besteld, morgen in huis!
€ 12,50
  • Ervaringsdeskundig
  • Lage verzendkosten
  • Specifiek geselecteerd
Zechsal Magnesium Bad 750 gram - Deze stevige en tevens duurzame pot is gevuld met zuiver magnesiumchloride in vaste vorm. De badkristallen of beter gezegd magnesiumvlokken lossen op in water.
Met deze badkristallen kun je naar eigen voorkeur een voetenbad of een ontspannen ligbad nemen. De pot met draaidop is herbruikbaar. Wanneer je pot op is, bestel je een navulzak.

Wat is Magnesium?

Magnesium is een mineraal, net als bijvoorbeeld ijzer, zink, chroom en calcium. Het is een mineraal dat ons lichaam niet zelf kan aanmaken. We halen magnesium doorgaans uit onze voeding. Echter, omdat de grond waarop je gewassen verbouwen niet altijd meer toereikend is in wat we nodig hebben, ontbreken er meer en meer mineralen in onze voedingsmiddelen. Magnesium is een mineraal die heel belangrijk is voor je energievoorziening en je hormoonbalans. Daarnaast is magnesium ook heel belangrijk voor het goed functioneren én laten ontspannen van je spieren en zenuwen. Magnesium zuivert de huid.

Waarom kies ik voor een Magnesiumbad?

Een magnesiumbad kan ondersteuning bieden bij diverse gezondheidsklachten. Voor een persoonlijk advies, neem dan telefonisch contact met ons op.

Hoezo helpt Magnesium bij stress?

Een belangrijke oorzaak van een magnesiumtekort is stress. Hoe meer stress, hoe meer je lichaam magnesium verbruikt. Wanneer je een tekort aan magnesium hebt, kan je lichaam meer adrenaline aanmaken met als gevolg dat je lichaam in een alerte staat blijft. Adrenaline vernauwt bloedvaten, verhoogt de bloeddruk en laat het hart sneller kloppen. Magnesium wordt heel goed door de huid opgenomen. Daarnaast is de huid ook geschikt voor het afvoeren van afvalstoffen. Met die combinatie komt je lichaam tot rust.

Hoe maak ik een Magnesium voetenbad?

Wil je een voetenbad nemen, dan hou je gemiddeld één kleine koffie kop aan per voetenbad. Uit één pot van 750 gram kun je gemiddeld 6 tot 7 voetenbaden halen.

Gemiddeld is het verstandig om twee keer per week een Magnesiumbad te nemen. Heb je veel last van gezondheidsklachten (slapeloosheid, spiertrekkingen, krampen, onrust) dan adviseren we je om de dag een Magnesiumbad te nemen.  Bij voorkeur neem je deze 's avonds voor het slapen gaan. De Magnesium ontspant je lichaam. De aanbevolen temperatuur is 37 graden Celsius. Geef je lijf de tijd en ruimte om de Magnesium optimaal op te nemen. Zorg er daarom voor dat je bad-tijd minimaal 20 minuten duurt.

Na het voetenbad dep je de voeten droog. Hierdoor kunnen de laatste resten Magnesium nog in de huid trekken.

Let er op dat de pot met Magnesiumvlokken altijd goed gesloten blijft. Magnesium reageert direct op water. Het gaat dan “zweten” waardoor de vlokken uiteindelijk oplossen en moeilijker te doseren zijn.
We raden het af om magnesium toe te voegen aan een elektrisch voetenbad. Dit in verband met de roestende  eigenschappen van magnesium voor metalen onderdelen, zoals in een pompsysteem.

Hoe maak ik een Magnesium (lig)bad?

We adviseren om voor een Magnesiumbad gemiddeld 250 gram per keer aan te houden. Dat betekent dat je met één pot magnesium in totaal 3 ontspannen ligbaden kunt nemen.

Gemiddeld is het verstandig om twee keer per week een Magnesiumbad te nemen. Heb je veel last van gezondheidsklachten (slapeloosheid, spiertrekkingen, krampen, onrust) dan adviseren we om, om de dag een Magnesiumbad te nemen.  Bij voorkeur neem je deze 's avonds voor het slapen gaan. De aanbevolen temperatuur is 37 graden Celsius. Geef je lijf de tijd en ruimte om het Magnesium optimaal op te nemen. Zorg er daarom voor dat je bad-tijd minimaal 20 minuten duurt.
Wanneer je badtijd eindigt dep jezelf dan droog. Niet wrijven. Dan kunnen de restanten aan Magnesium nog even in de huid trekken.
 
Let er op dat de pot met Magnesiumvlokken altijd goed gesloten blijft. Magnesium reageert direct op water. Het gaat dan “zweten” waardoor de vlokken uiteindelijk oplossen en moeilijker te doseren zijn.

Ingrediënten

47% magnesiumchloride, kristalwater.
Meer informatie
Naam Zechsal Magnesium Bad kristallen 750gram
MPN ZE1
EAN 8717953047946
Inhoud 750 gram