Zechsal Magnesium Bad 2 kg

Voor 17:00 besteld, morgen in huis!
€ 20,00
 • Onbeperkt gratis advies
 • Lage verzendkosten
 • Afhaallocatie in Velp
 • Producten vooraf getest
 • 100% biologisch
 • 100% dierproeven vrij
Zechsal Magnesium Bad 2kg - Deze duurzame pot is gevuld met zuiver magnesiumchloride in vaste vorm. De badkristallen of beter gezegd magnesiumvlokken lossen op in water. De pot is 22,5 cm hoog.
Met deze badkristallen kun je naar eigen voorkeur een voetenbad of een ontspannen ligbad nemen. De pot met draaidop is herbruikbaar. Wanneer je pot op is, bestel je een navulzak.

Wat is magnesium?

Magnesium is een mineraal, net als bijvoorbeeld ijzer, zink, chroom en calcium. Het is een mineraal dat ons lichaam niet zelf kan aanmaken. We halen magnesium doorgaans uit onze voeding. Echter, omdat de grond waarop je gewassen verbouwen niet altijd meer toereikend is in wat we nodig hebben, ontbreken er meer en meer mineralen in onze voedingsmiddelen. Magnesium is een mineraal die heel belangrijk is voor je energievoorziening en je hormoonbalans. Daarnaast is magnesium ook heel belangrijk voor het goed functioneren én laten ontspannen van je spieren en zenuwen.

Waarom kies ik voor een magnesiumbad?

Er zijn een aantal redenen waarom een magnesiumbad zou kunnen helpen. Een magnesiumbad kan verlichtend werken bij vermoeide spieren, slaap problemen, restless legs, stress, een te hoge bloeddruk of aanleg voor bloeddruk verhoging, spierpijn.

Hoezo helpt magnesium bij stress?

Een belangrijke oorzaak van een magnesiumtekort is stress. Hoe meer stress, hoe meer je lichaam magnesium verbruikt. Wanneer je een tekort aan magnesium hebt, kan je lichaam meer adrenaline aanmaken met als gevolg dat je lichaam in een alerte staat blijft. Adrenaline vernauwt bloedvaten, verhoogt de bloeddruk en laat het hart sneller kloppen. Magnesium wordt heel goed door de huid opgenomen. Daarnaast is de huid ook geschikt voor het afvoeren van afvalstoffen. Met die combinatie komt je lichaam tot rust.

Hoe maak ik een magnesium voetenbad?

Wil je een voetenbad nemen, dan hou je gemiddeld één kleine koffie kop aan per voetenbad. Uit één pot van 750 gram kun je gemiddeld 7 voetenbaden halen.

Gemiddeld is het verstandig om twee keer per week een magnesiumbad te nemen. Heb je veel last van gezondheidsklachten (slapeloosheid, spiertrekkingen, krampen, onrust) dan adviseren we je om de dag een magnesiumbad te nemen.  Bij voorkeur neem je deze 's avonds voor het slapen gaan. De aanbevolen temperatuur is 37 graden Celsius. Geef je lijf de ruimte om de magnesium optimaal op te nemen. Zorg er daarom voor dat je bad-tijd minimaal 20 minuten duurt.

Let op: We raden het af om magnesium toe te voegen aan een elektrisch voetenbad. Dit in verband met de roestende  eigenschappen van magnesium voor metalen onderdelen, zoals in een pompsysteem.

Hoe maak ik een magnesium (lig)bad?

We adviseren om voor een magnesiumbad gemiddeld 250 gram per keer aan te houden. Dat betekent dat je met één pot magnesium in totaal 3 ontspannen ligbaden kunt nemen.

Gemiddeld is het verstandig om twee keer per week een magnesiumbad te nemen. Heb je veel last van gezondheidsklachten (slapeloosheid, spiertrekkingen, krampen, onrust) dan adviseren we om, om de dag een  magnesiumbad te nemen.  Bij voorkeur neem je deze 's avonds voor het slapen gaan. De aanbevolen temperatuur is 37 graden Celsius. Geef je lijf de ruimte om de magnesium optimaal op te nemen. Zorg er daarom voor dat je bad-tijd minimaal 20 minuten duurt.
 

Welke voedingsmiddelen bevatten magnesium?

Er zijn een aantal voedingsmiddelen waarin magnesium rijk vertegenwoordigd is. We sommen ze hier even op:
 • in diverse soorten noten zoals amandelen en paranoten
 • in zaden zoals pompoen, sesam, zonnebloem, lijnzaad en pijnboom pitten
 • in groene groenten zoals spinazie, broccoli en bonen
 • in fruit zoals bananen en ananas
 • in zeegroenten zoals zeewier en kelp
 • in Keltisch zeezout
 • in groene kruiden zoals basilicum en dille
 • in (rauwe) cacao

Ingrediënten

47% magnesiumchloride, kristalwater.
Meer informatie
Naam Zechsal Magnesium Bad 2 kg
MPN ZE3
EAN 8717953047953
Inhoud 2 kilogram