Tweelingzielen - Gevoel versus verstand

De tweelingzielenreis is een eenzame reis

De tweelingzielenreis bewandel je voornamelijk alleen. Er zijn wel mensen in je leven met wie je een fijne verbinding hebt, maar dat diepe gevoel wat er in jou leeft is met niemand anders te delen. Woorden werken hierin beperkend en dat is ook logisch, omdat woorden iets van het hoofd zijn. Gevoel gaat verder dan woorden. Het is abstract, het is persoonlijk. Op dit tweelingzielen pad ga je werken aan je gevoelsleven, aan je balans en aan je innerlijke kracht. Het onthechtingsproces wat hierbij hoort maakt je bewust van de verbindingen die er zijn in je leven. Je leert dat het beter is om je gevoel en je ervaringen over jouw tweelingzielenreis niet met anderen te delen. Deel je jouw verhaal dan is er een kans dat mensen gaan oordelen of dat mensen medelijden met je hebben. In beide gevallen blokkeert dit je energie. Hoe meer mensen in gedachten bezig zijn met jouw proces, hoe meer blokkades je in je reis zal gaan ervaren. De reis is daarom met name bedoeld om deze zelf af te leggen. Het zorgt er voor dat je onafhankelijk en sterk wordt. In het tweelingzielenproces moet je eerst de verbinding met jezelf versterken voordat je nieuwe verbindingen aan kunt gaan.  

Tweelingzielen groeien van denken naar voelen

Onvoorwaardelijke liefde kan alleen bestaan wanneer het ego niet meer bestaat. Met het ego bedoelen we alle negatieve gedachten en alle hardnekkige overtuigingen. Het ego is verbonden aan de wereld van negatieve energie, omdat het ego oordeelt en het controle wil houden. 
In de samenleving van nu staat het denken centraal. Mensen zijn gericht op overleven. Overleven gaat over leven. Ze zijn bang om te sterven. Pas wanneer we het sterven toe laten en we kiezen voor ontspanning en overgave, dan kan het leven voor ons gaan werken. Dat is de wereld van het voelen. Want wanneer je de controle los laat, dan komt er veel gevoel los. Dit gevoel wil stromen, het is een onderdeel van jou! Wil je meer lezen over hoe je het ego kunt laten sterven, klik dan HIER
De ziel wil graag geleid worden. Vanaf de geboorte is jou geleerd om het ego te laten leiden. De gedachten en gevoelens die daaruit ontstonden kwamen eveneens van het ego. Wanneer je dit wil veranderen, dan zal je de leiding aan iets anders moeten gaan geven. Dat is de geest. De geest staat voor God, de Bron. De schepping, die je niet kunt zien maar die overal aanwezig is. Het sterfproces wat je dan in zet gaat over het loslaten van controle en komen tot overgave. Je zal gaan merken dat wanneer je investeert in de verbinding met God / de Bron dat je dan geleid gaat worden. Vele malen sterker dan je tot dan toe gewend was. Wil je meer lezen over union met God, klik dan HIER.  

Harmonische union = permanente union

Tweelingzielen worden geleid naar union. Dat wil zeggen naar harmonische union. Harmonische union is weggelegd voor diegene die in staat zijn altijd in harmonie te leven met de ander. Harmonische union gaat over jou en jou alleen, omdat het jou ook in staat stelt om in harmonie te leven met elk ander mens op deze wereld.
De harmonische union gaat over een manier van leven en een staat van zijn. Komen tweelingzielen samen in harmonische union dan is er aan beide kanten geen enkele beperking of trigger meer aanwezig. Het ego is opgelost en dus is er nooit meer strijd of angst. De “wil” is vervlogen en daarvoor in de plaats is er overgave. De vrouwelijke tweelingziel (DF) is hierin degene die waakt over de harmonische energie. Zij werkt aan de balans. Dus wanneer er een afwijking is, noem het een lichte mate van stress of irritatie, dan signaleert de DF dit en gaat daarmee aan het werk. Onderweg naar union word je lichaam voorbereid. Je lichaam wordt gezuiverd en vernieuwd. De sensaties die je voelt kun je dan niet meer negeren. De mannelijke tweelingziel weet wanneer hij klaar is voor union. Hij ontvangt signalen die dit bevestigen. Wat die signalen zijn en hoe die aan hem gepresenteerd worden is voor iedereen verschillend. Zo lang beide nog niet klaar zijn met de innerlijke reis, is er geen union. Iedereen heeft een vrije wil. Besluit één van de twee niet aan zichzelf te werken, dan vindt er geen union plaats. Het is daarom zo belangrijk dat iedereen zich focust op het eigen pad. Omdat dat pad gegarandeerd is en wie er ook op je pad komt, het wordt allemaal devine gestuurd.  

Waarom is separatie zo belangrijk?

Tweelingzielen zijn met elkaar verbonden, omdat ze dezelfde zielsenergie delen. Hij = jij en jij = hem. Je ziel is puur bewustzijn en energie is hierin leidend. Dat houdt in dat wanneer jij in contact bent met je tweelingziel dat dit dan direct impact heeft op jouw energie. Met andere woorden: Het doet iets met je. Als het ego bij de DF nog niet gestorven is, dan verstoort ze de balans, de yin yang energie, tussen beide. Hierdoor gaat de DM rennen of in de weerstand. Dit heeft dan impact op de DF waardoor zij in haar overlevingsstrategie stapt en vanuit haar ego zal gaan handelen of reageren. Er is dan geen sprake van onvoorwaardelijke liefde wat het uitgangspunt is voor union.

In het contact met zijn DF, of het nu whats app is of fysiek contact, laadt de DM zichzelf onbewust weer op. Met name wanneer hij nog niet ontwaakt is, wordt de DM onbewust getrokken naar de DF. Na het contact voelt hij zich fijner en kan hij zijn “oude” leven verder voortzetten. Er is niets wat hij hoeft te veranderen, want op deze manier kan hij alles aan. Wanneer de DM nog in een karmische relatie zit of karmische verbindingen in zijn leven heeft, dan zal hij door het contact met zijn DF hier beter mee kunnen dealen. Zijn ego kan hij in stand houden. Hierdoor mist hij de kans om op een dieper niveau te kunnen gaan voelen, waardoor hij blijft vastzitten in zijn ego. De karmische verbindingen kosten hem energie alleen is hij zich daar niet van bewust.  
De DF daarentegen raakt na een contactmoment met de DM telkens opnieuw uit balans. Het kost haar energie, omdat dit niet de verbinding is waar haar ziel naar verlangt.
Toch wordt ook zij onbewust naar hem getrokken. Wanneer de DF ontwaakt gaat ze zich meer en meer realiseren dat deze in-en-uit verbindingen met de DM niet goed zijn voor haar. Zo lang de DM nog niet 100% voor haar heeft gekozen, zal ze telkens opnieuw uit balans gebracht worden. In dit proces kiest ze er voor om geen optie meer te zijn, ze kiest voor stabiliteit in plaats van onzekerheid. Ze laat de DM los waarin ze het hem gunt om zijn eigen pad bewandelen, in alle vrijheid. Ze kiest op dat moment ook voor haar eigen vrijheid en haar welzijn. Ze besluit om uit het contact te stappen. Hierdoor is ze in staat om focus aan te brengen in haar leven, om haar roeping vorm te geven. Ze gaat zich van de DM onthechten. Het is een belangrijke stap in de ontwikkeling van de DF. 

Tweelingzielen hebben een innerlijke weg te gaan

De DF is tijdens de separatie, maar ook daarna, gefocust op haar innerlijke werk. Enerzijds om alles wat negatief is in haar te transformeren en terug te brengen naar neutraliteit. En anderzijds om te werken aan de relatie tussen haar en God of de Bron. In die verbinding werkt ze aan vertrouwen en geduld. Ze begrijpt dat alles gaat over devine timing en dat ze geleid wordt. Komen tot overgave is het doel en dat brengt haar rust en geduld. Twee eigenschappen die hard nodig zijn in het tweelingzielenproces zijn geduld en vertrouwen. Geduld is als een obstakel in jezelf. Je voelt ongeduld, maar dat wil je niet. Het is een proces van slijtage. Door telkens opnieuw niet toe te geven aan ongeduld, kom je stapje voor stapje dichter bij geduld. Vertrouwen gaat over afscheid nemen van alles waar een hechting op zit. Hoe minder controle je hebt over je leven, hoe meer vertrouwen kan gaan groeien. Een onderdeel van haar innerlijke werk is om altijd weer terug te keren naar het midden, naar neutraliteit en vrede. Dat wil zeggen, in balans zijn en blijven. Ze mag alle energieën in haar die hier van afwijken gaan voelen en doorvoelen. Net zolang tot ze opnieuw vrede ervaart. Het “midden” wordt ook wel “centreren” of “alignment” genoemd. De DF pikt veel energie op van anderen. Zonder dat ze het door heeft, is ze altijd aan het werk. Dat is een van de redenen waarom rust in haar leven zo belangrijk is.  

Tweelingzielen breken met karmische verbindingen

De DM zal op zijn pad een aantal aardse lessen gaan doorlopen die hem helpen om te groeien in onafhankelijkheid en kracht. Deze aardse lessen zijn veelal pijnlijk. Dat komt, omdat lijden een voorwaarde is voor groei. Veel DM dragen een vorm van trots in zich. Trots past niet in onvoorwaardelijke liefde. God helpt hen om van trots af te komen, door ze te laten lijden. Bij de DF zie je dat controle een hardnekkige blokkade is die ze weg houdt van onvooorwaardelijke liefde. Ook op dat punt zal zij lijden gaan ervaren, zodat controle kan worden losgelaten.
Het lijden ontstaat vaak uit blokkades. Dit zijn situaties waarin tegenwerkingen of conflicten ervaren worden. De weerstand die het bij je oproept kan gaan over boosheid, ongeduld, frustratie, onzekerheid of zorgen. De karmische verbindingen spelen hierin een belangrijke rol. Een verbinding met een persoon noemen we karmisch wanneer de verbinding voorwaardelijk is. Dat wil zeggen: één van de twee of beide hebben verwachtingen van de relatie. Je moet er moeite voor doen om de relatie in stand te houden, om de ander tevreden te houden. In de verbinding kom je meestal ook een ongelijkwaardigheid tegen. Oordelen en aannames kom je er ook in tegen. Als de verbinding toxisch is dan is er ook nog manipulatie, cynisme en bedrog in het spel. Een karmische verbinding ga je aan, omdat je een wond met je mee draagt. Deze wond is ontstaan in je jeugd en het tekort wordt opgevuld door deze karmische verbinding. Je bent voor je geluk afhankelijk van de karmische verbinding. Door die afhankelijkheid ben je niet volledig vrij. Er hangt een overtuiging mee samen. 

In een liefdesrelatie is er sprake van een karmische verbinding wanneer één of beide partners afhankelijk zijn van de ander. Afhankelijk in financiele zin en in emotionele zin. De partner heeft de ander nodig om stevig op zijn/haar benen te kunnen staan. Hij/zij durft het leven niet alleen aan te gaan. Een karmische verbinding is in een tweelingzielenproces altijd eindigend. Tenminste wanneer de tweelingziel bereid is om te groeien. 

Zowel de tweelingziel vrouw als de tweelingziel man breken tijdens de separatie met karmische verbindingen. Ze leren om onafhankelijk te worden van alles en iedereen. Ze leren wat gezond en volwassen gedrag is. Het leven keert 180 graden en afscheid nemen van een oud leven hoort daarbij. 

Union en dan?

Het pad van union gaat over twee personen die los van elkaar een pad bewandelen. Union ontstaat tussen jou en God. Wanneer je in onvoorwaardelijke liefde bent. Op dat punt leef je niet meer naar de aardse verlangens, maar werk je elke dag opnieuw aan de relatie tussen jou en Hem. Het is een andere manier van leven en het brengt je bij rust, regelmaat en reinheid. Het zijn deze kern ingredienten die onvoorwaardelijke liefde kunnen borgen.
Regelmatig ontvang ik de vraag ofdat je zelf kunt bepalen of je in union bent. Het antwoord hierop is “nee”. Het is devine die dat bepaalt, niet jij. Je kunt wel een bepaalde zekerheid in jezelf voelen, een bepaalde rust. De DF kan in die periode overvloed gaan ervaren. Ze danst dan steeds meer op de golven van het leven, zit in een goede flow. Zij heeft balans gevonden in haar zelf en in het leven. Ze heeft haar roeping gevonden en geniet van haar leven. Het gemis aan haar DM is verdwenen. Ze denkt nog wel aan hem, maar is emotioneel van hem onthecht. Ze ervaart dat er nauwelijks tot geen gedachten meer zijn die haar beknellen of beperken. Ze voelt dat haar leven op de rit is en ze geniet er van. Ze leeft hoofdzakelijk in het Nu waardoor de behoefte om te willen weten of en wanneer hij komt niet meer aanwezig is. De DM zal in die periode steeds vaker aan zijn DF denken. Zijn ego en zijn gevoel wisselen zich steeds vaker af. Het universum helpt in dit proces door uitdagingen op zijn pad te brengen waarmee zijn gevoelsleven steeds meer geopend wordt.  

Wil je meer lezen over tweelingzielen, klik dan HIER

Ik wil graag advies en hulp in mijn tweelingzielenproces

Je bent van harte welkom. Voor meer informatie over- en voor het boeken van een tweelingzielen sessie, klik HIER.