Ontspanningsmassage rug-nek-hoofd 45 minuten

Heb je een vraag of wil je een afspraak inplannen? Vul dan vrijblijvend de volgende gegevens in. Memorable neemt binnen twee werkdagen contact met je op.

€ 50,00

Wat houdt de ontspanningsmassage in?

Voel je je lichaam niet meer of zit je veel in je hoofd? Liefdevolle aanraking met aandacht maakt dat je weer dieper in je lijf zakt. Je omarmt pijnlijke plekken in plaats van ze weg te duwen. Je voelt weer wat er belangrijk voor je is en waar jij je aandacht aan wil geven. Alles even loslaten en genieten. Kom weer thuis in jezelf.

Tijdens de ontspanningsmassage lig je op je buik op de behandeltafel. De lichaamsdelen die niet gemasseerd worden, worden met een handoek bedekt. De ruimte is warm, zodat je het niet koud krijgt. De massage is ontspannend. Dat wil zeggen dat je huid, je spieren, bindweefsel en alles wat daarmee samenhangt met warme olie wordt los gemasseerd. Dit gebeurt intuïtief. Daar waar spieren vast zitten zal ik wat dieper in de huid werken. De ontspanningsmassage duurt in totaal 45 minuten. 

Omdat ik met warme olie werk en ook je hoofd en nek worden meegenomen, zullen je haren ook wat vettig worden.

Tips voor na de massage

Neem de tijd om je lichaam afvalstoffen te laten afvoeren. Drink voldoende water na de behandelling en geef je lichaam en geest rust door het maken van een wandeling of 

Na de massage is het aan te bevelen om rustig aan te doen. Je kunt bijvoorbeeld een wandeling maken in het bos of thuis wat thee drinken, op de bank liggen of iets anders wat je uit je hoofd haalt en houdt.  

Contra-indicaties

Er zijn een aantal situaties waarin het beter is om je niet te laten masseren. Een massage levert dan een zogeheten contra-indicatie op, het kan dan een nadelige werking hebben. Het is belangrijk dat we ons hier aan houden. Voor jou is het belangrijk dat je hier kennis van neemt alvorens je een sessie boekt.

Wanneer is het niet verstandig om een massage te boeken: 

 • In de eerste 3 maanden van de zwangerschap
 • Bij oververmoeidheid /Burn-out (de massageprikkels kunnen dan niet goed verwerkt worden)
 • Bij koorts (massage kan de verhoogde stofwisseling verergeren)
 • Wanneer bij jou kanker is vastgesteld (overleg altijd eerst met je arts, in sommige gevallen kan een zachte massage juist goed zijn)
 • Bij een hartaandoening (tijdens een massage kan je hartritme verlagen)
 • Bij infectieziekten, zoals griep, ernstige verkoudheid (massage verergert de symptomen)
 • Bij steenpuisten en andere besmettelijke huidaandoeningen (besmettingsgevaar en uitbreidingsgevaar)
 • Bij te veel pijn (massage heeft meestal geen nut)
 • Bij gebruik van antibiotica, bloedverdunners of medicatie met een gele sticker (overleg met je (huis)arts)

Bij plaatselijke ongemakken:

Bij plaatselijke ongemakkelijk geldt de regel dat er wel gemasseerd mag worden, maar dat de plaats van de aandoening niet gemasseerd zal worden. Dit geldt bijvoorbeeld voor:

 • Een beschadigde huid, bijvoorbeeld blauwe plekken, schaafwonden en open wonden
 • Bij lokale, actieve ontstekingen (bijv. bij reuma, massage kan de ontstekingen verergeren)
 • Bij spataderen
 • Bij trombose
 • Bij psoriasis
 • Bij vaatontsteking (de verzwakte vaten kunnen beschadigen door de druk)

Meer informatie? 

Heb je na het lezen van alle informatie nog vragen of wil je mij persoonlijk spreken voordat je een sessie boekt, dan kan dat natuurlijk. Ik ben telefonisch en per mail bereikbaar. Ook per what's app. Klik HIER voor de contactgegevens. 

Algemene voorwaarden bij Memorable

Bij Memorable zijn algemene voorwaarden van toepassing. Zo geldt de regel dat wanneer je een afspraak wilt wijzigen of afzeggen, je dit minimaal 24 uur van te voren moet doen. Anders breng ik de sessie in rekening, net als bij de tandarts of huisarts ;-)

Vergoedingen bij Memorable

De ziektekostenverzekering vergoed mijn diensten niet. Wel kun je als ondernemer een zakelijke factuur ontvangen voor je bedrijfsadministratie. Ook zijn sommige werkgevers bereid (een deel van) de sessie te vergoeden.