Wie is Zechsal?

Zechsal is een breed begrip onder de voedingsdeskundigen, artsen en therapeuten. Dit merk levert namelijk diverse supplementen waarmee je je lichaam kunt ondersteunen. Het doel van Zechsal is een belangrijke bijdrage te leveren aan de gezondheid en welzijn van de mens. Zechsal produceert en levert producten aan zowel (biologische) winkels als aan therapeuten.

Waarom Zechsal Magnesium?

Zechsal gebruikt voor haar producten het natuurlijke magnesiumchloride uit de Zechsteinbron. Dit product wordt zo puur mogelijk doorgegeven aan de consument. De producten zijn niet getest op dieren en bevatten geen conserveermiddelen. Daarmee voldoet Zechsal aan de strengste richtlijnen.
Het magnesium van Zechsal komt rechtstreeks uit de Zechsteinbron en is voorzien van een kwaliteitskeurmerk. Het winningsproces vindt plaats in Groningen. Hier worden de magnesiumkristallen naar boven gehaald die op ruim 1600 meter diepte liggen.

Zechsal producten kopen? 

Ben je op zoek naar Zechsal producten? Dan ben je bij Memorable aan het juiste adres. Wij leveren alles van Zechsal. Niet alles kun je op de site vinden, maar is wel leverbaar. Ben je op zoek, stuur ons dan een bericht. info@memorable.nl. Dan denken we met je mee. Het assortiment aan Zechsal producten die je online kunt bestellen vind je HIER

Zechsal magnesium badkristallen 

Verreweg het meest bestelde product zijn de magnesium badkristallen. Deze kun je aan je badwater toevoegen of als voetenbad gebruiken. De magnesium badkristallen zijn per afsluitbare pot te bestellen. Heb je al een geschikte pot, dan kun je er voor kiezen om een navulzak te bestellen. Deze is iets voordeliger.
Let op: Magnesium reageert direct op vocht. Wij adviseren dan ook altijd de pot goed gesloten te houden en vochtige ruimtes te vermijden. Mocht er toch vocht bij komen, dan zie je vanzelf dat de kristallen wat gaan zweten. Ze lossen langzaam aan op. 
Een ligbad met badkristallen is heerlijk om de huid te verzorgen en totaal te ontspannen. We adviseren om voor een magnesiumbad gemiddeld 250 gram per keer aan te houden. Dat betekent dat je met één pot magnesium van 750 gram in totaal 3 ontspannen ligbaden kunt nemen. Deze dosering wordt aanbevolen voor het onderhouden van je magnesium balans. 
Gemiddeld is het verstandig om twee keer per week een magnesiumbad te nemen. Heb je veel last van slapeloosheid, spiertrekkingen, krampen of onrust dan adviseren we om, om de dag een  magnesiumbad te nemen.  Bij voorkeur neem je deze 's avonds voor het slapen gaan. De aanbevolen temperatuur is 37 graden Celsius. Geef je lijf de ruimte om de magnesium optimaal op te nemen. Zorg er daarom voor dat je bad-tijd minimaal 20 minuten duurt.
 
Let op: We raden het af om magnesium toe te voegen aan een elektrisch voetenbad. Dit in verband met de roestende eigenschappen van magnesium voor metalen onderdelen, zoals in een pompsysteem.
Ingrediënten: 47% magnesiumchloride, kristalwater.

Waar is magnesium goed voor? 

Magnesium is een mineraal welke onmisbaar is voor je lichaam. Magnesium heeft namelijk invloed op allerlei lichaamsprocessen, zoals de zenuwen die bepalen wat je denkt en de zenuwen die bepalen welke spieren gebruikt worden en welke niet. Daarom heeft magnesium voordelen voor het lichaam en je mentale gezondheid.Wanneer je een tekort aan magnesium hebt, kun je dit merken aan een gevoel van vermoeidheid, spierkrampen en in extreme gevallen kun je zelfs last krijgen van een hartritmestoornis. 
Magnesium is belangrijk voor de opbouw van je botten, de opbouw van lichaamseiwitten, de aanmaak van enzymen en de zenuwprikkels naar spieren. Ook stimuleert magnesium de schildklier voor de aanmaak van calcitonine. Dit is een hormoon dat er voor zorgt dat je botten minder snel afbreken. De afbraak van botweefsel wordt er dus door vertraagd. Ook is magnesium belangrijk voor de productie van cholesterol en dan met name de regulatie er van. Het kan je cholesterol weer op evenwicht brengen. 
 
Wanneer je een tekort hebt aan magnesium kan het zijn dat je huid, bloedvaten en spieren minder snel herstellen. Magnesium helpt om het herstelproces te versnellen. Ook helpt magnesium om stress te verminderen. Je lichaam ontspant sneller, je valt gemakkelijker in slaap en stress wordt gereduceerd. 
 
Over het algemeen kun je magnesium aanvullen door de juiste voeding in te nemen. Zo zit magnesium in veel graanproducten, groente, melk en vlees. Voor de meeste mensen is extra ondersteuning wenselijk en prettig. Een magnesium bad is heel eenvoudig in te richten. Eventueel voeg je 2 tot 3 druppels etherische olie toe om je badwater een aangename geur te geven (magnesium is geurloos). Wil je geen bad of voetenbad nemen, kies dan voor bijvoorbeeld de deodorant van Zechsal met daar aan toegevoegd magnesium. Kijk voor het complete aanbod HIER
 

Disclaimer

Een voedingssupplement is geen vervanging voor een gevarieerde voeding. Een gevarieerde, evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl zijn belangrijk. Dit product is geen geneesmiddel en voorkomt niet per definitie dat een mens ziek wordt.