Wat is dualiteit?

We spreken van dualiteit wanneer je de wereld beschouwd en benaderd vanuit een tweedeling, namelijk goed en fout. Je vindt het belangrijk om een mening te hebben en om deze mening te verkondigen. Je hebt een oordeel over mensen en vaak ook over jezelf. Je doet aannames en je hebt verwachtingen. Ontsnappen uit een wereld waar dualiteit is voelt voor jou als zweverig en hoort thuis bij mensen die leven in het klooster. Dualiteit is de realiteit van vandaag en wil je in deze maatschappij overleven, dan is het belangrijk dat je dit aanvaard en mee gaat in deze stroom.

Hoe ontstaat dualiteit?

Als kind hebben je ouders en je omgeving je geleerd dat er een goed en fout is. Het ontvangen van liefde en aandacht was in een bepaalde mate afhankelijk van jouw eigen gedrag. In plaats van te "zijn" leerde je gaandeweg conditioneringen die je hielpen om positieve aandacht te krijgen. Het woord "conditionering" draagt programmering in zich. Door gedrag of woorden vaker te herhalen wordt het een onderdeel van jouw gecreerde identiteit. Door trial and error leer je wat wel en wat niet werkt. Met andere woorden door wat je ziet en wat je ervaart. De kans om afgewezen te worden wil je ontlopen. Of het nu afwijzing of uitsluiting is, alles hangt samen met het gevoel om te mogen bestaan. Er is een mechanisme diep in jou aan het werk om je voortdurend te toetsen of je het recht hebt om te mogen bestaan. Wat je doet en wat je zegt zijn hierin bepalend, want dat kunnen andere mensen zien en horen. Wat je voelt en denkt doet er niet toe. 
Dualiteit ontstaat hierdoor op twee manieren. Dualiteit in jouw buitenwereld en dualiteit in jouw binnenwereld. De buitenwereld heeft jou geleerd dat er een goed en fout is en dat je jezelf moet aanpassen om te mogen bestaan. De dualiteit in jouw binnenwereld ontstaat, omdat gevoel er niet mag zijn en omdat je steeds vaker destructieve gedachten zal gaan creeeren als gevolg van ervaringen in je buitenwereld. 

Dualiteit wordt daarnaast ook gevoed door de maatschappij in zijn algemeenheid. Denk bijvoorbeeld aan het nieuws wat 95% van de tijd gaat over negatieve, verdrietige en beangstigende berichten. Denk bijvoorbeeld aan de overheid waarin je gestimuleerd wordt voor om een politieke partij te kiezen en met als gevolg dat je daarmee tegenover de andere politieke partijen komt te staan. Denk bijvoorbeeld aan social medial en televisie waarin je kledingstijl bepalend is voor hoe mensen met je om gaan of waarin geld en aanzien hand in hand gaan. Je hele leven is gevuld met dualiteit waardoor het voor jou een vanzelfsprekendheid is. 

Dualiteit hoort er bij toch? 

Veel mensen "vegen" het idee van een harmonieuze samenleving, een samenleving waar eenheid en liefde is van tafel, omdat het ondenkbaar is in deze maatschappij. Ze zouden het wel willen, maar het is een utopie. En toch is dit niet zo. Het is een keuze en deze keuze hangt samen met volharding en discipline. Het vraagt om vanuit een ander perspectief naar jezelf en naar de wereld te kijken. Wannneer je kiest voor vertrouwen, dan zal je door een aantal stadia heen gaan. Een daar van is de dark night of the soul. Voor meer informatie hierover klik HIER. Het ontstijgen van dualiteit zodat je uit de zogeheten 3D matrix stapt vraagt om moed. Tenminste nu nog wel, in de loop van 2023 zal ieder mens min of meer gedwongen worden om deze weg te bewandelen.  

We worden namelijk als vanzelf door moeder aarde meegenomen in de nieuwe wereld. Kijk alleen al naar de frequentiestijging van de aarde. Deze wordt vastgelegd door de Schumann Resonantie en in de afgelopen jaren is gebleken dat deze frequentie ongelooflijk hard stijgt. Hoe hoger de frequentie, hoe meer licht er op aarde vrij komt. Al onze cellen worden vernieuwd en in een enorme snelheid ook. Dat heeft tot gevolg dat veel mensen ascensieverschijnselen ervaren. Vermoeidheid, hoofdpijn, onrust, hartvibraties, het hoort er allemaal bij. Ons hartchakra wordt geopend waarmee we worden klaargestoomd voor een leven in onvoorwaardelijke liefde. Niet iedereen zal dit aan kunnen, omdat een frequentiestijging ook wat van jou als mens vraagt. Namelijk rust, gezond eten, voldoene water drinken en met name "voelen". De mensen die hier een grote weerstand op hebben, lees: een groot ego hebben, zullen meer "onrust" en fysieke problemen gaan ervaren. Je lichaam slaat vanzelf op tilt, het is aan jou om er dan wat mee te gaan doen. (wil je meer informatie over energie, klik dan HIER) (wil je meer informatie over hoe je je energie kunt verhogen, klik dan HIER)

Behalve de stijging van de frequentie van de aarde zijn er meer en meer mensen die gaan ontwaken. Veel vaker hoor en zie je dat "jongeren" kiezen voor een baan waar ze plezier ervaren. Veel vaker kiezen ze ook voor vrije tijd. Daarnaast zie je dat meer en meer mensen kiezen voor een vlees-loos leven, omdat de consumptie van dieren op verschillende aspecten tekorten laat zien. Ook zie je veel vaker dat organisaties kiezen voor een bottom-up benadering t.o.v een top-down cultuur. Tot slot zie je dat meer vrouwen zich realiseren dat feminisme niet gaat om "dominant leiderschap", maar dat de kracht van vrouwelijke leiders met name ligt in verbinding, vertrouwen en geduld. 

De verandering naar een "nieuwe aarde" is ingezet (meer informatie over de nieuwe aarde, klik HIER

De stijging van de frequentie van de aarde is een voorbereiding op wat komen gaat. Dit noemen ze ook wel het grote ontwaken van de mensheid. Het grote ontwaken houdt in dat een of meerdere gebeurtenissen wereldwijd zullen gaan leiden tot een schok of schrik bij de mensheid waardoor er een realisatie komt dat we al die tijd in een illusie hebben geleefd. Er zijn verschillende voorspellingen gedaan over hoe dit zich dan gaat openbaren. Het maakt niet uit hoe het ontstaat, belangrijker is dat je jezelf er op kunt voorbereiden door uit de illusie van de matrix, van 3D te stappen en verbinding te gaan maken met je ziel. Wil je meer lezen over het grote ontwaken, klik dan HIER

Waarom is dualiteit zo ongezond voor de mens? 

Leven in dualiteit betekent dat je altijd en overal in een overlevingsstand staat. Je zenuwstelsel staat hierdoor "aan", omdat je alert bent. Je bent met je aandacht naar buitengericht en wordt hierdoor gevoed door je gedachten. Je hoofd krijgt alle aandacht, alle energie. Wanneer je zenuwstelsel "aan" staat, dan staan je spieren op spanning en is met name je hartchakra geblokkeerd. Het is ongezond voor de mens, omdat het iets anders activeert dan de verbinding met je ziel. Een andere identiteit, iets wat jij niet bent, neemt het van je over. Je hebt je voelsprieten naar buiten gericht. Overleven heeft het overgenomen van "zijn". Leven in dualiteit zorgt ervoor dat de verbinding met je ziel geblokkeerd wordt. Hierdoor "vergeet" je jezelf wat tot fysieke-, mentale-, emotionele- en spirituele problemen kan leiden. De eenzaamheid die we van kinds af aan al met ons mee dragen wordt hierdoor benadrukt, omdat het een leegte in jezelf creeert. Het zorgt voor onrust en wantrouwen. 

Wat is non-dualiteit? 

We spreken van non-dualiteit wanneer je leeft vanuit onvoorwaardelijke liefde. Je bent dan emotioneel van alles en iedereen onthecht. Je bent verbonden met jezelf, met je ziel. Je bent de waarnemer van je gedachten en je emoties. Je bent de waarnemer van je lichaam. Je hebt afstand genomen van alles wat je niet bent waardoor je jezelf hebt bevrijd. 

Non dualiteit gaat over "zijn", de waarheid van je ziel leven. Je gaat waarnemen zonder oordeel. Met andere woorden: dat wat jij waarneemt is jouw realiteit op dat moment. Zonder kleuring uit het verleden, zonder overtuigingen. Het moment waarop jij iets ziet en de manier hoe jij naar het onderwerp / voorwerp kijkt, bepaalt jouw waarheid. Een ander hoeft dit niet op deze manier en op dat moment te zien. Laat jij het verleden mee spelen, laat jij geprogrammeerde oordelen mee spelen dan zal jouw kijk op dat ene onderwerp / voorwerp veranderen. Echter, wanneer er geen oordeel in jou leeft, kun je alles en iedereen vanuit een staat van "zijn" bekijken en ontmoeten. Je kiest er dan voor om elk moment vanuit een nieuwe blik, vanuit een neutrale positie, te ontvangen. Hierdoor realiseer je je dat alles waar een oordeel op zit te maken heeft met dat wat jij in het verleden hebt meegemaakt.

Bij non dualiteit neem je afscheid van alles wat jou ooit is aangeleerd. Dit kun je alleen doen door de waarnemer te zijn. Je observeert, maar absorbeert niet. Je identificeert je daardoor niet meer met datgene wat je ziet of wat tegen jou gezegd wordt. Hierdoor ben je emotioneel vrij en kan niets je meer gevangen houden.   

Non-dualiteit levert je rust op. Het is een gezonde manier van leven. Je accepteert het leven zoals het is. Er is geen moeten of willen meer. Je leeft dan vanuit overgave.  

Is non-dualiteit hetzelfde als liefde?

Ja non-dualiteit draagt de frequentie van je ziel. Je ziel is 100% liefde, omdat het 100% accepteert en vertrouwt. Je ziel is dan in overgave met het leven. Je ziel is in de basis neutraal, dat wil zeggen in vrede en tevredenheid. Wanneer de liefde van je ziel gevoed wordt door je hoofd (dus via gedachten en emoties) en de opening van je hartchakra, dan verandert je frequentie en ga je liefde als een emotie ervaren. Dat zijn de momenten dat je het van de daken zou willen schreeuwen, zo blij word je er van. Dat is geen slechte emotie, het is alleen een andere vibratie dan je ziel. In feite stap je dan opnieuw in de dualiteit, omdat de liefde zoals jij deze dan ervaart het enige is wat jou blij maakt. Je bent dan afhankelijk van de liefde. Er zit dan een "willen" en "vasthouden" onder en dat is je hoofd. Ik zal hier in een latere blog dieper op in gaan.    

Van hoofd naar ziel

De energie van onze gedachten, emoties en ons lichaam is lager dan die van onze ziel. Dat komt, omdat onze gedachten worden aangestuurd door ons ego. Ons ego heeft maar één doel en dat is jou gevangen houden. Door beperkende en saboterende gedachten uit te zenden word je als het ware verlamd. Gedachten zijn veelal negatief en wanneer we ons er mee identificeren, dan ontstaan er emoties die energie kosten. Je ziel daarentegen is in een staat van "zijn". Het is de waarnemer van je gedachten. Je ziel bekijkt alles vanuit energie en accepteert alles hoe het is. Er is een groot vertrouwen dat alles een betekenis heeft en door je te richten op dat wat je inspireert volg je de weg van je ziel. 

Als we ons hele leven geleerd hebben om hoge toppen en diepe dalen te ervaren, dan is het mogelijk dat je in een staat van "zijn" bijna verward raakt. Dat komt, omdat je zo geprogrammeerd bent dat jouw comfort lijkt te liggen in onrust en lijden. Maar begeef je jezelf langere tijd in een staat van "zijn" en wandel je dit pad alleen, zonder invloed van anderen, dan wordt dit je nieuwe comfort. Je hebt dan geen enkele inspanning meer nodig om vrede te ervaren. Je hebt geen spullen meer nodig, geen activiteiten. Om daar te komen zal je een periode van stilte en eenzaamheid moeten gaan opzoeken. Heb je deze periode afgerond dan openen zich nieuwe deuren. Deze deuren gaan over overvloed en geluk. 

Is non-dualiteit voor iedereen weggelegd? 

Ja en nee. Non-dualiteit vraagt om volharding en discipline. Je hoofd is niet zomaar op stil te zetten. Dit vraagt om meditatie (stilte meditatie) en om durven voelen en doorvoelen. Wanneer je veel zware energie met je mee draagt, dan kan een healing je hier bij helpen. Voor het boeken van een healing sessie, klik HIER