MSM poeder, ofwel Methylsulfonylmethaan poeder, is een voedingssupplement. Het is een natuurlijke bron van zwavel dat in het lichaam voor komt. Het is een van de meest onderschatte mineralen die het lichaam dagelijks in grote hoeveelheden nodig heeft. Samen met calcium, magnesium, kalium, natrium en fosfor behoort zwavel tot de zogeheten macromineralen. De belangrijkste functie is om de doorlaatbaarheid van de cellen te bevorderen. Ook is MSM functioneel voor de aanmaak van rode bloedcellen, aminozuren en insuline. Het is een belangrijke bouwsteen van glycosaminoglycanen en helpt bij het vormen van keratine en collageen. En daarmee is het een essentieel bestanddeel van o.a. onze huid, bindweefsel, haar, gewrichten en nagels. Ook is MSM een belangrijk bindmiddel voor de eiwitten in kraakbeen, pezen en gewrichten.

Omdat zwavel bij verhitting verloren gaat, krijgen we er te weinig van binnen via onze voeding. Naarmate de leeftijd stijgt, wordt het belangrijker om de hoeveelheid zwavel in het lichaam op peil te houden.

Zechsal MSM poeder is vrij van hulpstoffen en wordt snel en goed opgenomen in het lichaam. MSM poeder werkt enorm goed in combinatie met magnesium of vitamine C (zoals camu camu poeder) en eiwitrijke producten (zoals hennep poeder, maca en tarwegras). Het poeder kan het beste op een nuchtere maag worden ingenomen. De smaak is licht bitter. De zuivere MSM poeder lost op in water. Dat wil zeggen, dat de kleur van het water onveranderd wanneer je MSM poeder toevoegd. Veranderd de kleur wel, dan is het poeder niet zuiver.

Wat doet MSM poeder?

Behalve de beschreven eigenschappen van MSM poeder in het stuk hier boven. Zijn de belangrijkste functionaliteiten van MSM poeder als volgt:

het versterkt de werking van vitaminen en mineralen

het ontgift je lichaam

het haalt de zuurgraad van je maag naar beneden

het zorgt voor minder ontstekingsreacties

het is ondersteunend bij chronische rugpijn

het ondersteunt bij chronische hoofdpijn

het ondersteunt bij spierpijn

het vermindert pijn (als gevolg van auto-immuunziekten)

het is goed voor de huid, spieren, gewrichten

het draagt bij aan een natuurlijke groei van nagels en haar

het is ondersteunend bij allergieën

Belangrijke bijwerkingen van MSM poeder

Wanneer je MSM poeder te snel opbouwt of je neemt teveel MSM poeder in dan kan het zijn dat je hier darmkrampen van krijgt.

MSM heeft een bloedverdunnende werking. Wanneer je bloedverdunners inneemt adviseren we je daarom eerst met je arts te overleggen

Wanneer je levert minder goed functioneert, dan adviseren we je eerst te overleggen met je arts. Door het gebruik van MSM poeder kan er namelijk een tekort aan vitamine B6 en B11 ontstaan

Hoe neem je MSM poeder in?

MSM poeder dien je op te lossen in een vloeistof, zoals water. Je kunt MSM poeder ook in thee oplossen of mengen in een smoothie. Het is aan te bevelen om MSM poeder op de nuchtere maag in te nemen en bij voorkeur samen met een magnesium tablet of vitamine C (tip: camu camu poeder).

Je bouwt de inname langzaam aan op, zodat je lichaam aan de zwavel kan wennen. Geef daarnaast je lichaam twee weken de tijd om enigszins resultaat te zien of te voelen.

Wat is MSM poeder van Zechsal?

Zechsal levert een zuivere bron van organisch zwavel in poeder vorm. Je kunt dit poeder met water innemen, maar ook toevoegen aan je bad of voetenbad. Bijvoorbeeld in combinatie met magnesiumvlokken.

De verpakking bevat een klein maatschepje van 2 gram per keer.

Disclaimer

Een voedingssupplement is geen vervanging voor een gevarieerde voeding. Een gevarieerde, evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl zijn belangrijk. Dit product is geen geneesmiddel en voorkomt niet per definitie dat een mens ziek wordt.

MSM poeder kopen?

Wil je een pot met 500 gram MSM poeder van Zechsal bestellen? Klik dan HIER. Er zijn ook probeer potjes verkrijgbaar.