Reconnect with Yourself - In verbinding staan met jezelf

Jouw geluk, oftewel de kwaliteit van je leven, is afhankelijk van de manier waarop je in verbinding staat met je omgeving. Wat kun je zeggen over je huidige relaties? En daaruit voortvloeiend is het nog belangrijker om jezelf de vraag te stellen: Hoe is de relatie met jezelf? De mate waarin je in verbinding staat met jezelf bepaald namelijk de mate waarin je in verbinding staat met de mensen om je heen.

De wet van aantrekking is een natuurwet welke veronderstelt dat onze gedachten en emoties bepalend zijn voor wat je in het leven aan trekt. Denk je dat je ziek wordt, dan word je ziek. Denk je in termen van falen en mislukken, dan zal succes niet op je pad komen. Voel je weinig liefde voor jezelf, dan zal je weinig liefde aantrekken.

In de Wet van aantrekking wordt er vanuit gegaan dat we allemaal afkomstig zijn uit één bron. We zijn een magneet in alles wat we denken en voelen. En dus vervalt het beeld dat we denken dat we afgescheiden individuen zijn. In deze wereld is dat wellicht zo, echter in de ware wereld niet.

Hoe kun je de verbinding met jezelf verbeteren?

Er zijn een aantal praktische toepassingen die hier een positieve bijdrage in leveren. Ik som ze achtereenvolgens op:

- Verbeter je innerlijke gesprekken: Ben lief voor jezelf. De eisen die tegenwoordig worden gesteld door alles wat zich op Social Media afgespeeld zijn hoog. Goedkeuring en afkeuring liggen heel dicht bij elkaar. De maatschappij vertelt ons hoe we er uit moeten zien, hoe we ons moeten gedragen. Maar weet je: Dit zijn allemaal onrealistische standaarden. Niks moet. Wat veel belangrijker is, is hoe jij over jezelf denkt. De manier waarop je over jezelf praat bepaalt hoe je je voelt en hoe je je gedraagt. En helaas liggen hier veel overtuigingen in opgeslagen. Het is dus niet eenvoudig
om je denken te veranderen. Maar probeer het, elke dag opnieuw. Besef jezelf dat verandering moed en discipline kost. Dus ga er voor!

- Zing en dans! Door te zingen in je eigen ritme en te dansen zoals jij graag wilt breng je een positieve flow in beweging. Deze flow zorgt voor een interessante stroom van energie in je lichaam waardoor heel veel interne processen kunnen
gaan transformeren. Daarbij komt, dat door te zingen en te dansen je meer in verbinding komt te staan met jezelf.

- Beantwoord vragen die energie opleveren, die je in je kracht zetten. Dit zijn bijvoorbeeld vragen zoals:
wat in mijn leven levert mij op dit moment de meeste blijdschap op?
wat in mijn leven vind ik op dit moment het meest uitdagend?
waar ben ik op dit moment het meeste trots op in mijn leven?
waar ben ik op dit moment in mijn leven het meeste dankbaar voor?
van wie houd ik op dit moment?

Wil jij aan jezelf werken? Aan je succes, aan de liefde die je voor jezelf voelt, je innerlijke kompas? Boek dan een sessie bij Memorable.

Voor de contactgegevens, klik HIER